Dorpsbelang Velle pakt uit met verkeersveiligheidsactie

TEMSE-VELLE – Komende vrijdag 24 september organiseert Dorpsbelang Velle de verkeersveiligheidsactie Veilig Velle.

“Dit om de toenemende verkeersdrukte en onveiligheid op Velle in de schijnwerpers te plaatsen”, klinkt het bij Herman Stassijns. “De leerlingen van de school hebben enkele activiteiten voorbereid met als thema: Veilig Velle. De actie gaat door op het kerkplein van Temse-Velle van 13 tot 15 uur. Iedereen is welkom.”

Meer dan 100 bomen gekapt in Den Esch

TEMSE – Meer dan honderd bomen in park Den Esch in Temse zijn gekapt. En heel wat bewoners stellen zich daar vragen bij. Het gaat om gezonde bomen, rond de vijver en op een bouwterrein net buiten het park. Dat meldt het nieuws van TV Oost.

“Volgens de groendienst van de gemeente Temse was de bomenkap vergund”, klinkt het bij TV Oost. “Het gaat dus niét om een illegale kap. Op het perceel naast het park moesten 89 bomen wijken voor een nieuwbouw. Een nieuwbouw mét zicht op de vijver en daarom moesten er nog eens 36 bomen sneuvelen in het groengebied zelf. Het park is volgens de groendienst in handen van bouwfirma Cordeel, die een kapvergunning had aangevraagd én verkregen. De firma en de eigenaar van het perceel moeten op een andere plaats wel evenveel jonge bomen aanplanten om de kap te compenseren.”

Bij de bevoegde schepen kreeg onze redactie geen reactie.

Meer dan 100 bomen werden gekapt
(C) Facebook)

Inventaris van de kerkarchieven van Temse voorgesteld

TEMSE – Op vrijdag 17 september werd in de dekenale kerk van Temse de Inventaris van de kerkarchieven van Temse, Elversele, Steendorp en Tielrode voorgesteld.

De inventaris is een uitgave van het Oost-Vlaams Verbond van de Kringen voor Geschiedenis. De organisatie berustte bij de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas en de kerkraden van Temse.

Chris De Beer, voorzitter van de organiserende vereniging, sprak het welkomstwoord uit, waarna de publicatie uitvoerig werd toegelicht door kanunnik Ludo Collin, bisschoppelijk archivaris van het bisdom Gent. Burgemeester Luc De Ryck sprak het slotwoord uit.

De inventaris van Temse is de 27ste in de reeks. Dit monnikenwerk is gerealiseerd door historicus Geert Van Bockstaele en zijn broers Julien en Marc.

De geïnventariseerde archieven zijn ondergebracht in het Rijksarchief in Gent.
De publicatie kost 5 euro en is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor, Gemeentehuis, Markt 1.

De samenstellers van de inventaris, gastsprekers op de voorstelling, organisatoren en voorzitters van de kerkraden

Tour Elentrik tovert electriciteitskasten om tot kunstwerken

TEMSE – In theaterzaal Roxy is het straatkunstproject Tour Elentrik officieel voorgesteld. Het is een straatkunstproject waarbij 20 nutsvoorzieningskasten in Temse in een kleurrijk artistiek jasje werden gestoken. Er is ook een wandelkaart uitgebracht die je langs de 20 beschilderde kasten brengt.

“Alle kunstenaars werden gevraagd om in het thema ‘LINK’T’ te werken, een thema dat in deze corona-tijden meer dan actueel is”

Schepen Lieve Truyman

Temsese creatievelingen

“Elektriciteitskasten zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar het zijn dikwijls grijze en grauwe objecten in het straatbeeld”, stelt schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) “Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in street art-projecten, ontwikkelde het Tour Elentrik concept waarbij de kleurloze kasten door lokaal en professioneel talent worden omgetoverd tot unieke kunstwerken.”

In samenwerking met Treepack gingen de diensten Jeugd, Cultuur en Toerisme, de Jeugdraad van Temse en JOC De Nartist op zoek naar Temsese creatievelingen tussen 16 en 30 jaar die zo’n kast onder handen willen nemen. Op deze manier werd aan jong lokaal artistiek talent een unieke kans geboden om hun werk in de openbare ruimte te brengen.

Op zaterdag 26 juni organiseerde Treepack een workshop waarbij de geselecteerde deelnemers verschillende technieken aanleerden en oefenden.

Link met Temse

“In de maand augustus werden de 20 kasten die verspreid liggen over het centrum van Temse, door 10 lokale talenten en 10 professionele kunstenaars onder handen genomen”, klinkt het bij de schepen. “Alle kunstenaars werden gevraagd om in het thema ‘LINK’T’ te werken, een thema dat in deze corona-tijden meer dan actueel is. De link met Temse, natuur, cultuur, toekomst en verleden, maar ook de verbondenheid tussen mensen onderling en de interactie met onze omgeving staan centraal. Kunst, cultuur en erfgoed werken op zich ook verbindend.”

De 20 beschilderde kasten vormen een mooie Tour Elentrik Temse van 8 kilometer die je langsheen mooie plekjes in Temse brengt. Soms zijn de werken groot en opvallend, maar ook in kleine hoekjes schuilen mooie verrassingen. Voor de route werd een wandelkaart uitgebracht. De wandelkaart is gratis verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor, op de Cultuurdienst, de Jeugddienst en in de bib.

Een deel van de kunstenaars, schepenen, gemeenteraadslid en verantwoordelijken van Treepack en de meewerkende gemeentelijke diensten
Op de wandelkaart vindt men meer info over de kunstenaars en het kunstwerk

Temse krijgt binnenkort nieuwe Colruytwinkel

TEMSE – Temse krijgt binnenkort een nieuwe Colruyt. De supermarktketen zal op de huidige locatie een nieuwe winkel bouwen. Die zal een kwart groter worden dan de huidige. Het DATS24 tankstation gelegen aan de ingang van de parking zal verdwijnen.

“We hebben inderdaad een bouwaanvraag ingediend voor het slopen van het tankstation en de herbouw van een nieuw handelspand met bijhorende parking”, aldus Gijs Roeckaerts. “Zonder DATS24, die willen we op termijn op een andere locatie in Temse inplanten. Het betreft een winkel op palen waardoor we onder het gebouw kunnen parkeren. Het wordt een deels overdekte – deels open parking met in totaal +-130 parkeerplaatsen tegenover 95 op de huidige parking.”

Kwart groter

“De handelsruimte komt op de eerste verdieping, te bereiken via een automatisch rolpad, en een extra deel van de parking op het gelijkvloers onder het winkeloppervlak. Aan de ingang van de site kunnen de wagens kiezen om naar de open ondergrondse parkeergarage of de buitenparking te gaan. Achteraan is de uitgang van de parkeergarage waarna de wagens op de buitenparking toekomen.”

“De Collect & Go blijft/wordt onderaan het gebouw geplaatst”, klinkt het. “De loskade is naar de achterzijde van het gebouw verplaatst zodat de Vrijheidsstraat ontlast wordt. Deze loskade is overdekt om geluidsoverlast naar de buren toe te neutraliseren.”

Alternatieve locatie

“De winkeloppervlakte van het nieuwe pand wordt ongeveer een kwart groter dus is ook een groter assortiment mogelijk. De vorige winkel was volledig versleten, vandaar deze aanvraag. Qua timing voorzien we start van de werken begin 2022, en heropening winkel eerste helft 2023. Wij zijn bovendien op zoek naar aan alternatieve locatie om onze klanten tijdens de werken ook te kunnen bedienen. Daarover communiceren we later meer.”

“De private parking alsook het braakliggend terrein blijven onaangeroerd en kunnen op termijn als woonvoorziening ingericht worden”, stelt Coeckaerts. “Tevens kan er op termijn een doorgang voor zwakke weggebruikers vanuit de August Wautersstraat ontworpen worden.”

De huidige toestand van de Colruytwinkel
Zo moet de nieuwe winkel er uitzien begin 2023

Vlaams Belang wil levensreddende Gele Doos voor de inwoners

TEMSE – Sinds kort kan een eenvoudige gele doos levens redden. Verscheidene steden en gemeenten bezorgen de zelfstandig wonende 65-plussers, inwoners met chronische medische problemen of met een beperking namelijk gratis een gele brooddoos. Vlaams belang Temse hoopt dat het gemeentebestuur dit initiatief wil volgen.

“In de doos stoppen deze inwoners een formulier of een boekje met hun medische informatie, belangrijke contactgegevens, info over hun medicijnen, eventuele allergieën en meer”, vertelt gemeenteraadslid Annemie Muyshondt. “De doos bewaren ze in de koelkast.”

Blauwe sticker

“De gebruikers kleven ook een bijbehorende blauwe sticker aan de binnenkant van hun voordeur zodat hulpverleners weten dat ze een gele brooddoos met cruciale persoons-, contact- en medische gegevens bezitten.”

Door de doos op een uniforme plaats te bewaren: in de koelkast, vinden de hulpverleners ze onmiddellijk en sparen ze kostbare tijd uit.

“In een noodsituatie zijn de bewoners immers mogelijk niet meer in staat deze belangrijke informatie te geven”, stelt Muyshondt.

Bij Vlaams belang hoopt men dat de gemeente bereid is om dit initiatief in praktijk te brengen en de levensreddende gele doos gratis aan te bieden aan 65-plussers en inwoners met een beperking of chronische ziekte.”

Breed partnerschap

“De Gele Doos is een mooi en nuttig initiatief”, aldus schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD). “En we zien er zeker een meerwaarde in voor de zwakkere doelgroepen in onze gemeente. We vragen ons wel af of het realistisch is om dit te organiseren vanuit de gemeente zelf. Omdat hiervoor een breed partnerschap noodzakelijk is met ziekenhuizen, thuiszorgdiensten, verpleging, huisartsenkringen en OCMW.”

“Daarom willen we eerst even aftoetsen binnen de eerstelijnszone, dit wil zeggen samen met de stad Sint-Niklaas, Waasmunster Lokeren en Moerbeke, of we dit niet gezamenlijk kunnen uitrollen. Dan kunnen we zien of er intergemeentelijk hiervoor een draagvlak is. Als dit niet het geval is kunnen we bekijken of we het toch gemeentelijk kunnen realiseren.”

Onder meer in Gent werd de Gele Doos gratis uitgedeeld aan 65-plussers

Leden van Vooruit verzamelden 12 volle zakken zwerfvuil

TEMSE – Afgelopen weekend, vond de World Cleanup Day plaats, een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie die het probleem van zwerfvuil wil aanpakken door het organiseren van opruimacties en het sensibiliseren van het publiek.

Ook leden van Vooruit openden zaterdagnamiddag de jacht op rondslingerende blikjes, papiertjes, plastic flesjes, peuken en alle andere soorten zwerfvuil.

“We hebben de onmiddellijke omgeving aan de achterzijde van de brandweerkazerne, openbare parkings en de buurt van enkele supermarkten proper gemaakt en 12 volle zakken zwerfvuil verzameld”, vertelt Brigitte Caura. “Het meeste werd gevonden in de parkjes aan ’t Foort en de Gulden Wal. Terwijl we de beetjes groen die we in het centrum hebben zouden moeten koesteren. “

Men verzamelde 12 volle zakken

Ook op de openbare parkings en rond de supermarkten lag veel zwerfvuil zoals blikjes en lege snoepwikkels.

“Een vuilnisbakje geplaatst door elke winkel die voeding verkoopt zou al een groot verschil kunnen maken”, klinkt het. “De sigarettenpeuken op de stoepen zijn eveneens alomtegenwoordig, ook daar dringt zich een gerichte aanpak op. Twee grotere sluikstorten, tussen de parking bib en supermarkt Aldi en aan de ingang van de Aldi, in de Paterstraat werden gemeld aan de milieudienst.”

Meer foto’s, klik hier

Leden van Vooruit gingen zaterdagnamiddag zwerfvuil rapen

Cultureel seizoen opent met beperkte zaalcapaciteit in de Roxy door verluchtingsprobleem

TEMSE – Met een kleine expo en receptie voor beperkt publiek werd het een bescheiden opening van het cultureel seizoen in Temse. Ook de theaterzaal kan voorlopig maar op beperkte kracht draaien, omdat de CO2-meter te snel in het rood gaat.

Zaterdagnamiddag konden cultuurliefhebbers in Theaterzaal Roxy de opening van het cultureel seizoen bijwonen. Er was een receptie en een kleine expo rond de nieuwe muurschildering door de Tekenklas van Academie en Vaktekenschool Temse. Tijdens corona werden immers enkele dingen aangepakt in het gebouw. Er kwamen niet enkel muurschilderingen bij, maar ook aanpassingen aan onder meer het geluid en het licht.

120 bezoekers

Mondmaskers en andere beperkingen zijn volgens het nationaal Overlegcomité momenteel niet nodig bij minder dan 200 bezoekers, vanaf oktober bij minder dan 500 aanwezigen. Maar in Roxy, met een capaciteit van 300 zetels, blijft het maximale bezoekersaantal steken op 120 personen.

“Het probleem is de verluchting: bij een volle theaterzaal gaat de CO2-meter in het rood, zegt Cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA). “Ons ventilatiesysteem is niet optimaal. Als we dat te hard zetten, dan stoort het geluid de voorstelling. Ramen en deuren openzetten gaat ook niet, want we liggen vlak naast de lawaaierige N16.”
(Bron + foto: HN/Tom Nuytemans)


Luba Melanchouk van de tekenklas gaf aan de bezoekers meer uitleg over de expo.

Plantjesverkoop voor Kom Op Tegen kanker weer een groot succes

TEMSE – Voor de 27ste keer zetten de vrijwilligers van Vriendenkring de Nauwe Band zich in voor de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom Op Tegen Kanker.

Vrijdag stond men op de wekelijkse markt. Daarnaast probeerden men ook azaleas aan de man of vrouw te brengen aan enkele supermarkten in Temse.

“We verkochten 2400 plantjes, wat resulteert in een opbrengst van 16800 euro voor het goede doel”, glundert teamverantwoordelijke Rudy Bredael.

Een groot succes wetende dat men ook online plantjes kon kopen voor Kom Op Tegen Kanker.

Teamverantwoordelijke Rudy Bredael (midden achteraan) met enkele vrijwilligers tijdens de verkoop op de wekelijkse markt

Eerste ‘singlesdrink’ lokt heel wat vrijgezellen naar The Wine Barn

TEMSE – Ellen De Prins en Mathieu Willaert organiseerden voor de eerste keer een singlesdrink. Dit voor lokale singles tussen 25 en 45 jaar. Heel wat vrijgezellen gingen op het aanbod in en beleefden een gezellige avond.

Ellen en Mathieu leerden elkaar kennen via het televisieprogramma First Dates op Eén. Ze werden geen koppel maar werden wel goede vrienden.

“Omdat er voor onze leeftijdscategorie niks georganiseerd wordt besloten we zelf het heft in handen te nemen”, vertelt Mathieu. “Daarom deze singlesdrink. Het oorspronkelijke idee was om een zomerbar af te huren. Maar toen zijn we hier bij de Wine Barn terecht gekomen en werd dit de locatie voor onze eerste editie.”

De doelgroep was vrijgezellen tussen 25 en 45 jaar.

“We kozen die categorie om toch zowat een richtleeftijd te stellen. Voor de jeugd worden er her en der fuiven georganiseerd. En de studenten die gaan feesten in Gent of Antwerpen. Daarom de doelgroep 25-45. Het is wel de bedoeling om binnenkort ook voor de oudere leeftijdscategorie zo’n drink te organiseren. Daarvoor zijn al contacten gelegd met een zomerbar in de buurt.”

Mathieu en Ellen (rechts) organiseerden de eerste singlesdrink voor vrijgezellen van 25 tot 45 jaar

Signeersessie met Franse tekenaar lokt heel wat geïnteresseerden

TEMSE – Zaterdag 18 september was Francis Bergèse, de Franse tekenaar van onder meer Biggles en Buck Danny op uitnodiging van culturele vereniging Spirit te gast in Temse voor een signeersessie.

“De bedoeling was om met onze culturele vereniging Spirit de tweede editie van de Grote Signeerdag met 30 striptekenaars te organiseren “, vertelt voorzitter Raoul De Graeve. Door de regels rond Covid-19 was dat niet mogelijk.”

Daarom werd het stripfestival geannuleerd.

“Maar we vonden een alternatief met een signeersessie met de bekende Franse tekenaar Francis Bergèse. Ondanks dat zijn strips bij het grote publiek minder bekend zijn kregen we toch zowat zestig geïnteresseerde stripliefhebbers over de vloer”, glundert De Graeve. “Alle stripliefhebbers vinken nu al 17 september 2022 aan. Dan organiseren we opnieuw een groots stripfestival.”

Meer foto’s, klik hier

“Tijdens deze legislatuur zullen er geen spoorlijnen worden gesloten”

TEMSE – De voorbije dagen waren er geruchten dat Infrabel tegen 2024 ondermeer de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen zou willen afschaffen. Daardoor zou de spoorlijn via Puurs, Bornem en Temse gesloten worden. Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman vindt het ongehoord dat Infrabel dit verkondigd.

“De halte in Temse is van cruciaal belang voor heel veel pendelaars”
Lieve Truyman

Doemberichten

“Het federale regeerakkoord omvat een keuze voor meer duurzame mobiliteit door eindelijk te investeren in het spoor”, stelt Federaal minister Gilkinet. “Ik doe er alles aan om de spoorwegen in België te steunen en te herschikken. Tijdens deze legislatuur zullen er geen lijnen worden gesloten, integendeel, wij zullen het netwerk blijven versterken.”

Lieve Truyman, Temses schepen van Mobiliteit (N-VA) heeft vernomen dat Infrabel al een tijdje bezig is met het lobbyen voor een stevige budgetverhoging, naast datgene dat er afgesproken is binnen het federaal regeerakkoord.

“Ze proberen dit te forceren door doemberichten de wereld in te sturen over spoorlijnen die gesloten zouden moeten worden als er geen bijkomende investeringsmiddelen beschikbaar zouden komen”, klinkt het.

“Vanuit Temse gaan we dit van zeer dichtbij opvolgen”, stelt Lieve Truyman. “Spoorlijn 54, alsook de halte in Temse is van cruciaal belang voor heel veel pendelaars in verband met woon – werk verplaatsingen, scholieren en vrije tijds uitstappen.”

“Het is de belangrijke schakel binnen het openbaar vervoer, de trein vormt namelijk de ruggengraat voor het busvervoer dat via De Lijn wordt aangeboden. Deze spoorlijn ligt binnen de Vlaamse ruit en haalt heel wat gemotoriseerd verkeer van de N16. Als schepen van Mobiliteit vind ik het ongehoord dat Infrabel dergelijk onverantwoordelijke doemscenario’s de wereld instuurt.”

Red Lions op bezoek bij Rapid Hockeyclub

TEMSE – Loick Luypaert en Loïc van Doren, twee Olympische medaillewinnaars van de Red Lions, waren woensdagnamiddag op bezoek bij de Rapid Hockey Club Temse. Hun passage moet de interesse voor de sport een handje helpen.

Loick Luypaert en Loïc van Doren van de Belgische hockeyploeg kwamen hun gouden medailles aan de jonge spelers tonen en deelden vooral veel handtekeningen uit. Temse is niet de enige plek waar zo’n meet & greet plaatsvindt. De Belgische hockeybond en sportmerk Osaka organiseren momenteel een roadtrip doorheen België, waarbij jonge sportievelingen de medaillewinnaars kunnen ontmoeten om zo nog meer mensen te laten kennismaken met hockey.

“We zijn heel blij dat de spelers naar hier komen”, zegt Rapid-bestuurslid Ides Ticket. Hij hoopt dat de promotie extra leden aantrekt. “Sowieso zijn we de laatste jaren al aangegroeid, maar met de winst van de hockeyploeg op de Olympische Spelen zien we nu een nog grotere interesse. Onze club heeft momenteel zo’n 600 spelers, waarvan 300 à 400 jeugdspelers. Maar op onze velden hebben we plaats voor 800 leden.”

Professioneel

Ook de acht- en negenjarige meisjes Renée, Alice, Noor en Lissa kregen een handtekening. Ze zijn al enkele jaren lid, meestal in navolging van grote broer of zus. Alle vier willen ze graag verder in de sport, en dat mag zelfs professioneel. “Dan kunnen wij ook een medaille gaan winnen.”

Maar het waren niet enkel leden die kwamen aanschuiven voor een handtekening en foto. De club organiseerde woensdagnamiddag gratis try-outs voor wie wil proeven van de hockeysport. Zo’n vijftig kinderen waren daarvoor naar de velden afgezakt. Er volgen nog try-outs op 22 en 29 september.

Inschrijven voor een try-out kan via hockeytemse.be
Meer foto’s, klik hier

Politie Kruibeke-Temse organiseert als eerste zone lokale recruteringscampagne

Kandidaten kunnen tijdens jobevent kennis maken met vernieuwde en verkorte selectieprocedure

TEMSE – Op 23 oktober organiseert de politiezone Kruibeke-Temse een jobevent. De zone is op zoek naar 16 extra inspecteurs. Die wil men vooral in eigen streek vinden. Door een nieuwe procedure, die verkort wordt tot 18 weken, krijgen de lokale politiezones meer inspraak in de selectie.

“Door het tekort aan inspecteurs kunnen we tijdens de weekends al enige tijd geen derde interventieploeg de baan op sturen”
Korpchef Wim Pieteraerens

Sinds kort werd de selectieprocedure voor politieinspecteurs grondig vernieuwd. Lokale politiezones en Federale diensten kunnen nu zelf actief kandidaten uit eigen streek (m/v/x) rekruteren.

Vereenvoudigde selectieprocedure

“Ons korps bestaat uit 120 medewerkers, en we hebben we 16 inspecteurs te kort”, stelt korpschef Wim Pieteraerens. “Door het tekort aan inspecteurs kunnen we tijdens de weekends al jaren geen derde interventieploeg de baan opsturen. Ook voor de organisatie van grote controleacties is er een grote impact. Het gaat zelfs zover dat we wijkagenten en medewerkers van het onthaal moeten inzetten. Onze grootste bekommernis vandaag is het gevuld krijgen van de combi’s. Aan extra toezicht of acties komen we amper nog toe.”

“We merken trouwens in alle politiezones dat men met een tekort aan inspecteurs kampt. Dit is te wijten aan een te stroef en zeg maar falend selectieproces van de Federale politie. Dit heeft men voor een stuk ingezien en daarom nu de selectieprocedure vereenvoudigd en verkort.”

(C) politie Kruibeke-Temse

Drie selectiemomenten

Volgens de korpschef heeft de zone Kruibeke-Temse geen nadeel tegenover grotere zones.

“Er is weinig uitstroom dus dat toont toch aan dat mensen hier tevreden zijn. Uiteraard vangen de verschillende korpsen elkaars vliegen wel een beetje af in de regio maar we zijn ervan overtuigd dat er voldoende interesse is voor een job bij de politie. Het grootste struikelblok was de lange wachttijd en dat is nu verholpen.”

“Tot vandaag was de looptijd van de procedure die men moest doorlopen ongeveer één jaar. Dan moest men al heel gemotiveerd zijn om effectief bij de politie aan de slag te gaan. In de verkorte procedure zijn er nu nog slechts drie selectiemomenten en is de totale duurtijd slecht 18 weken.”, klinkt het.

Deze procedure bestaat uit een cognitieve vaardigheidsproef, een persoonlijkheidsproef en een fysiek-medische geschiktheidsproef. Daarnaast vindt er ook een moraliteitsonderzoek plaats.

Modernste middelen

Via de jobwebsite van de politie, Jobpol.be, zullen lokale politiezones en federale diensten hun vacatures publiceren. De kandidaat meldt zich aan via Jobpol.be en dient eerst de zogenaamde ‘generieke selectieprocedure’ te doorlopen.

“In de vernieuwde selectie wordt een grote verantwoordelijkheid gegeven aan de korpschef van de zone”, stelt Pieteraerens. “Daardoor kunnen we zelf gaan adverteren, een soort marketingstrategie voeren die zeer lokaal gericht is.”

“Om potentiële kandidaten kennis te laten maken met de zone, organiseren we daarom op 23 oktober ons eerste jobevent. Tijdens dit event zal er toelichting gegeven worden bij de vernieuwde selectieprocedure en kan er daarvoor ter plaatse ingeschreven worden.”

“Daarnaast zullen er verschillende demo’s plaats vinden van geweldsbeheersing tot de lokale computer crime unit. Men zal ook kunnen kennis maken met de verschillende afdelingen binnen ons korps zoals interventie, wijkwerking, onthaal enzovoort. Men zal ook kunnen kennis maken met het materiaal waar we mee werken. Daar zijn we fier dat we in de modernste middelen investeren.”

Lokale verankering

“Tijdens het event is er ook tijd voor een speeddate met toekomstige collega’s. Daarbij gaan we de kandidaten ook trainen om te slagen in de cognitieve proeven. Vroeger organiseerde de Federale politie deze trainingsevents die we nu lokaal doen. Kortom, potentiële kandidaten kunnen op een interactieve manier kennis maken met het politiewerk.”

De reclamecampagne om op zoek te gaan naar extra manschappen is ook sterk lokaal gericht.

“Zowel via de media als het internet willen we zoveel mogelijk lokale mensen bereiken”, vertelt de korpschef. “Want de lokale verankering van de lokale politie is ontzettend belangrijk in onze werking.”

” We kunnen trouwens de potentiële kandidaten heel wat stimulansen aanbieden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid tot fietsleasing is slechts één drijfveer en ook een stimulatie van het woon-werkverkeer. We zijn trouwens één van de eerste politiezones die dit aanbieden aan het personeel.”

Eens de kandidaat geslaagd is voor de selectieprocedure, komt hij/zij terecht in een algemene wervingsreserve en kan dan solliciteren bij een politiedienst naar keuze. Het laatste selectiegesprek, de selectiecommissie wordt afgeschaft.

“In de plaats hiervan zal er een sollicitatiegesprek doorgaan in de lokale politiezone of federale dienst naar keuze”, klinkt het. “Van zodra de kandidaat geselecteerd is, begint men aan zijn opleiding en houdt men contact met zijn zone. De zone staat in voor de organisatie van het werkplekleren en de probatiestage. Onmiddellijk na de basisopleiding wordt de kandidaat benoemd en start zijn carrière bij de politie.”

Inschrijven voor het jobevent kan via mail: pz.kruibeketemse.personeel@police.belgium.eu

vlnr.:Commissaris Katty De Bruyn, communicatieverantwoordelijke Ellen Waltens, politiesecretaris Veerle Van Raemdonck en korpschef Wim Pieteraerens lanceren een nieuwe campagne om de vele vacatures bij het korps in te vullen.

Vriendenkring De Nauwe Band verkoopt weer plantjes voor Kom Op Tegen Kanker

TEMSE – Komend weekend is het terug plantjesweekend ten voordele van Kom-Op-tegen-Kanker. Voor de 27ste maal trekt Vriendenkring De Nauwe Band Temse samen met enkele vrijwilligers de kar voor de goede doel actie.

“Wij starten onze plantjesverkoop op vrijdag 17 september op de wekelijkse markt en aan enkele grootwarenhuizen”, stelt plantjesteam-verantwoordelijke Rudy Bredael. “En ook op zaterdag 18 september doen we met enkele vrijwilligers dat nog eens over aan enkele grootwarenhuizen in Temse.

Rudy Bredael (3e van links) samen met enkele vrijwilligers
tijdens de 25ste jubileumeditie van de Vriendenkring in 2019

(foto: (C) Kom Op Tegen Kanker)