Gemeente Temse zet volop in op combimobiliteit: ook deelfietsen worden toegevoegd aan het aanbod

TEMSE – Het station van Temse wordt binnenkort een verkeersknooppunt voor trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets. Voor de deelfietsen werkt de gemeente voortaan samen met het project Blue-Bike. Een initiatief van NMBS, B-parking, De Lijn, FIETSenWERK en Tec.

Hoe we ons verplaatsen door de gemeente en streek is de laatste jaren al sterk veranderd. Het combineren van verscheidene vervoerswijzen zal in de toekomst nog belangrijker worden. Waar al deze vervoersmiddelen samenkomen, kan een Hoppin-punt ingericht worden. Zo wordt het station van Temse ingericht als een knooppunt met trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets.

Hoppin-punten

De Vervoersregio Waasland koos deze locatie om een systeem van deelfietsen te voorzien. Ondertussen wordt door het lokaal bestuur alles in het werk gesteld om ook andere Hoppin-punten op het grondgebied van Temse uit te rusten. Op de gemeenteraad van mei werd een samenwerkingsovereenkomst met Blue-Bike goedgekeurd.

Met een uitzonderlijk aanbod voor hun tiende verjaardag kon een nieuwe locatie voorzien worden aan 1/3de van de normale prijs. Door een bijdrage van de Vlaamse overheid en de gemeente (beide 1€/rit) betaalt de uiteindelijke gebruiker slecht 1,15€ om  24 uur een deelfiets te ontlenen. Daarenboven worden 10 gratis lidmaatschappen met in totaal 1000 gratis ritten per jaar aangeboden.
(lees verder onder de foto)

Volwaardig alternatief

Schepen van mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) is zeer tevreden met de samenwerking met Blue-Bike.

“We kiezen ervoor deze deelfietsen eerst te voorzien aan het station van Temse, in afwachting van de geplande inrichtingen door de Vervoersregio. Nadien worden de deelfietsen verplaatst naar de kerk in Velle. Samen met de flextaxi zullen de deelfietsen hier een volwaardig alternatief vormen voor het verlaagd aanbod aan openbaar vervoer.”

Het systeem zal worden geëvalueerd. Wanneer het een succes blijkt te zijn, kan een kostenloze uitbreiding gebeuren.

“De blauwe deelfietsen van Blue-Bike geven trein- en busreizigers meer vrijheid en flexibiliteit om de laatste kilometers van het station of mobipunt naar de eindbestemming af te leggen. Zo wordt de keuze voor het openbaar vervoer een pak aantrekkelijker”, klinkt het.

In de regio kan men momenteel van Blue-Bike al fietsen ontlenen in Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren en Dendermonde.

Het station van Temse wordt binnenkort een verkeersknooppunt voor trein, bus, flextaxi, deelauto en deelfiets.

Gemeenteraadslid hekelt technische problemen in woningen van Woonanker Waas

TEMSE – Gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen) hekelt de onfatsoenlijke huisvesting van minderbegoeden in bepaalde woningen van Woonanker Waas. De directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij zegt weet te hebben van de problemen.

“Op de gemeenteraad van februari werd er door mijzelf en een ander gemeenteraadslid melding gemaakt van veel technische problemen in sommige sociale wijken van WoonAnker Waas waar maar geen afdoende oplossing voor komt”, stelt Brigitte Caura. “De schepen van Wonen vroeg toen om de klachten aan hem over te maken.”

“Dezelfde week nog bundelde ik al de klachten die me bereikten, voegde er foto’s aan toe en stuurde alles door met de nodige uitleg. Ik kreeg geen antwoord maar op de volgende gemeenteraad bevestigde hij wel dat hij de mails had ontvangen. Op vraag van de ondervoorzitter van WoonAnker Waas werden de klachten ook overgemaakt aan de politiek verantwoordelijken van de raad van bestuur.”

Klachten reeds lang gekend

Na herhaaldelijke vragen om een reactie kreeg het oppositieraadslid geen enkel antwoord.

“Ook de bewoners zelf werden niet gecontacteerd. Blijkbaar vindt men andere zaken belangrijker dan fatsoenlijke huisvesting voor minderbegoeden”, klinkt het bij Caura. Nochtans zijn de klachten duidelijk en reeds lang gekend.”

“Bij de minste wind komt de isolatie aan het dak los.”

“In de Hollebeekwijk en dan vooral in de Prinsenlaan is de isolatie aangebracht onder de blote pannen met spleten tussen, waardoor die bij de minst stevige wind loswaait. Na wat aandringen komt men dat vastmaken met nietjes of tape, waarbij het bij de volgende sterke wind terug loskomt. De huizen vallen niet behoorlijk te verwarmen en regen en ongedierte komt zo binnen. De boilers zijn volledig versleten en vallen regelmatig uit, sommige gezinnen hebben tot drie weken, een ander zelfs twee maanden zonder warm water en verwarming geleefd.”

Kleren beschimmelen in de kast

Door vocht ontstaat er ook schimmel…

Ook in de Pieter Dierickxlaan zijn er grote vochtproblemen in de binnenste kring”, oppert Brigitte Caura. “Een gezin vertelde mij: om de twee weken kuisen we met een schimmelwerend product rond de ramen, de kleren beschimmelen in de kast, het regent binnen in het bed van de zoon en in de gang. We klaagden reeds vaak maar het raakt maar niet opgelost en kregen tenslotte als antwoord dat het ons vrijstaat om te verhuizen.”

Bij Woonanker Waas heeft men weet van de problemen.

“De verschillende problemen aangekaart door mevrouw Caura zijn gekend en worden behandeld”, reageert directeur Etienne Audenaert. “Ik wens hier niet verder op in te gaan, enkel nog de bedenking waarom mevrouw Caura dergelijke initiatieven niet neemt in verband met private huurwoningen.”

De Tuinwijk waar enkele van de problemen zich voordoen (foto: (C) Woonanker Waas)

Verkeerscontrole in samenwerking met Vlaamse Belastingdienst brengt 15 000 euro op

TEMSE – Het voorbije weekend werden er diverse verkeerscontroles gehouden.

Vrijdag 28 mei werd er op de N41 in Elversele een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst. Er werd voor een som van 15.000 euro boetes geïnd voor het niet betalen van de verkeersbelasting. Eén voertuig werd in beslaggenomen.

Tevens werd er een snelheidscontrole gehouden op de ventwegen van de N41. In totaal werden 234 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 78 geflitst. De overtreders werden uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder reed tegen 104 km, daar waar de snelheid 50 km is, hij werd onderschept en moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. Er werd ook nog een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en enkele bestuurders kregen een ‘Onmiddellijke inning’ voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Zaterdagavond en – nacht werden er extra controles gehouden.

Er werden snelheidscontroles gehouden op de Krijgsbaan, Sint-Amelbergalaan, Pastoor Boelstraat en Cauwerburg in Temse en in de Temsestraat in Kruibeke. Hier reed een voertuig tegen 117 km. Er werden 31 bestuurders geverbaliseerd.

Er werden ook alcoholcontroles gehouden. Er werden 52 ademtesten afgenomen, hiervan waren er drie positief. Er werd een voertuig onderschept dat het rode licht negeerde, er werden nog 21 andere overtredingen vastgesteld, inzake foutparkeren, keuring, rijbewijs,….

Vechtpartij

Zaterdagnacht omstreeks 3 uur was er een vechtpartij in de Vrijheidstraat in Temse. De twee Roemeense vechtersbazen werden bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel.

Verkeersongeval stoffelijk met intoxicatie

In Steendorp reed een 32-jarige vrouw uit Temse met haar voertuig tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte deze auto nog een geparkeerde wagen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,15 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

Overwinning in Critérium Du Dauphiné met Temses tintje

TEMSE/BEVEREN – Beverenaar Brent Van Moer won de eerste rit in de rittenwedstrijd Criterium Du Dauphiné. Zijn overwinning heeft ook een Temses tintje.

“Brent Van Moer is verloofd met de kleindochter van gewezen beroepsrenner Gaston Hoskens uit Temse, die ooit nog ploegmaat was van Rik Van Looy”, vertelde Jose De Cauwer tijdens de rechtstreekse uitzending op Sporza. “Brent is de zoon van het bekende transportbedrijf Van Moer Logistics. Zijn verloofde Nette Hoskens is de dochter van Johan Hoskens. En zij hebben al jaren een transport – en verhuisbedrijf in Temse. Gewezen profrenner jan Bogaert werkte trouwens na zijn carriére als chauffeur voor het bedrijf.”

Reportage Sporza klik Hier

 

 

Landbouwmarkt brengt heel wat gezelligheid naar Dorpsplein

TEMSE/STEENDORP – Voortaan kan men ook in Steendorp terecht voor de Landbouwmarkt. Elke laatste zaterdag van de maand. De eerste editie bracht meteen een boel gezelligheid naar het dorpsplein.

Nadat vier jaar geleden de Landbouwmarkt in Tielrode werd opgestart was het nu de beurt aan die andere deelgemeente: Steendorp.

Belleman Bart Hendrickx mocht de Landbouwmarkt in Steendorp officieel openen in het bijzijn van enkele schepenen en de ondervoorzitter van sociale bouwmaatschappij Woonanker.

In Tielrode staan elke derde zaterdag van de maand een tiental kramen met groenten en fruit, vlees en zuivel van lokale landbouwbedrijven. Ook in Steendorp staat er voor elk wat wils. Vooral kramen die ook in Tielrode staan, aangevuld met enkele standjes van Steendorpse verenigingen.

Zoals het carnavalscomité Orde van de Baksteen en de ouderraad van de plaatselijke school.

Omdat er in de onmiddellijke omgeving van het dorpsplein geen horeca is zullen plaatselijke verenigingen maandelijks met een drankenstand op het dorpsplein staan.

“Een zestal, vooral carnavalsverenigingen, zullen maandelijks afwisselend voor drank zorgen tijdens de Landbouwmarkt”, stelt Marc Ost, voorzitter van het carnavalscomité. “Deze keer was dat carnavalsvereniging de Fuivers. Daarbij is het de bedoeling om ook snacks aan te bieden aan de bezoekers.”

“Om de bezoekers de kans te geven van een toilet gebruik te maken openen we tijdens de markt het oud-gemeentehuis naast het dorpsplein”, klinkt het bij schepen Hugo Maes (CD&V).” In Tielrode is er horeca vlakbij maar omdat dit hier in Steendorp niet het geval is leek ons dit een gepaste oplossing.”

Landbouwmarkt Steendorp: elke laatste zaterdag van de maand op het dorpsplein 

Meer foto’s, klik hier

Ook de ouderraad van de Sint-Henricusschool stond met een standje op de markt

Herstelling balustrade trap oud-gemeentehuis start binnenkort

TEMSE – Eind vorig jaar werd bij het reinigen van de ramen de natuurstenen balustrade van het gemeentehuis omvergeduwd door een hoogtewerker. De herstelling komt nu heel dichtbij.

In afwachting van de restauratie zorgde de gemeentelijke Technische Dienst voor de vakkundige verwijdering en bewaring van de losse stukken”, vertelt schepen Hugo Maes (CD&V) “De verzekeringsmaatschappijen hebben de nodige vaststellingen kunnen doen en hebben een regeling getroffen. Gezien het gemeentehuis van Temse een geklasseerd gebouw is, diende een prijsofferte gevraagd om het geheel te laten herstellen door een gespecialiseerde firma.”

“Steenkapper Cruyssaert Natuursteen VOF uit Elversele kwam de losse stukken ophalen om in het atelier te starten met de reconstructie. Nadien zal men de balustrade terugplaatsen. Deze werkzaamheden zullen afgerond zijn tegen de 11 juli-viering.”

Het gemeentehuis is meer dan honderd jaar oud, de gevel van het unieke gebouw werd enige jaren geleden nog gerenoveerd.

POLITIE. 14 procent van chauffeurs geflitst tijdens snelheidscontrole

TEMSE- Maandag 25 mei werden er snelheidscontroles uitgevoerd op verschillende locaties. Er werden in totaal 860 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 121 (14%) geflitst.

De meeste bestuurders werden geflitst op Houtbriel en Eigenlo. Op de Nieuwe baan werd 14% van de bestuurders geflitst, in de Ruisstraat was dat 13%.

Het laagst aantal bestuurders werd geflitst op de Legen Heirweg in Elversele (6%).

De hoogste snelheid werd gemeten op de Houtbriel. Een bestuurder reed daar 83 km/u in de zone 50.

 

Boete voor 40 bestuurders die éénrichtingsverkeer in Hoogkamerstraat negeren

TEMSE – Afgelopen weekend werden er verschillende controles uitgevoerd aan de werken in de Hoogkamerstraat, ter hoogte van nummer 307. Tot 28 mei worden daar werken uitgevoerd aan de nutsvoorzieningen.

Tijdens deze werken geldt er éénrichtingsverkeer in de werfzone (met uitzondering van de bussen van de Lijn). 40 bestuurders negeerden de borden betreffende het éénrichtingsverkeer. Zij zullen allen een boete moeten betalen. Één bestuurder bleek geïntoxiceerd. Hij had 0,96 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

“We kunnen niet 24/7 controleren maar we controleerden en verbaliseerden ter plaatse al heel wat chauffeurs, en zullen dat blijven doen tot het einde van de werken”, klinkt het bij hoofdcommissaris Katty De Bruyn.

Auto over kop en hevig rokende schouw

TEMSE – Op de E17 in Temse is maandagmiddag 24 mei een bestuurder (26) met zijn auto over de kop gegaan. Het ongeval gebeurde kort voor 13 uur in de richting van Antwerpen.

De man was op het natte wegdek met zijn wagen eerst tegen de middenberm gereden en daarna over de kop gegaan. De auto kwam in het midden van de snelweg op het dak tot stilstand. Getuigen konden de man uit de wagen halen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

TEMSE/STEENDORP  – De brandweer is maandagavond 24 mei uitgerukt naar de Kapelstraat in Steendorp.

Een bewoonster had er heel wat rook opgemerkt aan de overkant van de straat. Na controle bleek de rook afkomstig te zijn van een hevig rokende schouw. Een interventie van de brandweer bleek niet noodzakelijk te zijn.

 

Oud politiegebouw krijgt nieuwe invulling

Renovatiewerken beginnen nog dit jaar

TEMSE – Binnenkort start de verkoop van de appartementen van het woonproject in het oud-politiegebouw in de Kasteelstraat. Eigenaar én realisator Youstone uit Beveren combineert er de renovatie van het herenhuis met een nieuwbouw.
Nog dit jaar starten de werken aan het verloederde herenhuis en zullen er appartementen in onder gebracht worden. De oplevering van het project is gepland voor midden 2023.

“De oude verhoorkamer wordt weliswaar een slaapkamer, maar dat zal je er niet in terugzien”
commercieel verantwoordelijke Diego Laureys.

De ontwikkelaar wil zoveel mogelijke oude elementen behouden

Het herenhuis uit de tweede helft van de negentiende eeuw is de vroegere woning van Dionysius Andries, oud-burgemeester en oprichter van textielbedrijf Dacca. In de jaren 1980 werd het een politiekantoor, maar daar merk je na de renovatie niets meer van.

“De oude verhoorkamer wordt weliswaar een slaapkamer, maar dat zal je er niet in terugzien”, zegt commercieel verantwoordelijke Diego Laureys. “De cellen zitten dan weer in een bijgebouw dat wordt afgebroken.”
Het pand in de Kasteelstraat stond al leeg sinds de verhuis van de politiediensten naar Administratief Centrum de Zaat in 2006.

In 2018 werd het aangekocht door de huidige eigenaar: vastgoedontwikkelaar Youstone uit Beveren.

De voormalige Dacca-fabriek vormt het industiële kader van ons project”, schetst commercieel verantwoordelijke Diego Laureys. “De directeurswoning is een ijkpunt vanop de Scheldebrug.”

“Wij combineren graag de renovatie van oud patrimonium met nieuwbouw”, klinkt het. “Nieuw leven blazen in een oude site, dat is de stempel van Youstone. Daarbij worden ondermeer de gevels van het herenhuis in hun ware glorie hersteld. Voor de gemeente moest trouwens enkel maar de voorgevel behouden blijven maar ze appreciëren enorm dat we het gebouw bewaren en een volledige renovatie doen.”

Het woonproject krijgt de naam ‘Juut’.

Ook de monumentale voordeur blijft fungeren als hoofdingang

“dit is een verwijzing naar het textielbedrijf Dacca dat hier gevestigd was en de eerste jutespinnerij op het Europese vasteland was”, aldus Laureys. “En Juut is ook de ludieke Nederlandse bijnaam voor een politieagent.”

Het herenhuis uit de tweede helft van de negentiende eeuw is de vroegere directeurswoning van Dionysius Andries, oud-burgemeester en oprichter van textielbedrijf Dacca. In de jaren 1980 werd het een politiekantoor, maar daar merk je na de renovatie niets meer van.
“De oude verhoorkamer wordt weliswaar een slaapkamer, maar dat zal je er niet in terugzien”, zegt Laureys. “De cellen zitten dan weer in een bijgebouw dat wordt afgebroken.”

Negentien appartementen

Het herenhuis krijgt dus een volledige renovatie met behoud van voor – en achtergevel. De renovatie zal pittig zijn, want het gebouw is zwaar verloederd. Begin 2020 raakte het dak zwaar beschadigd door stormweer.

“De monumentale inkomhal zal ook in de toekomst de entreefunctie bekleden van het ganse project”, stelt Laureys. “En krijgt dus een prominente plaats in het geheel. Het interieur met ondermeer molures en de schoorsteenmantels blijven zoveel als mogelijk behouden, alsook de majustueuze plafonds tot 4.50 meter hoog.”

Het nieuwere gedeelte rechts van het herenhuis, met ondermeer de toegang tot de Daccasite, en de ondergrondse parkeerplaatsen, wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuwbouw.

Zo zullen de appartementen er uit zien

Bijna energieneutraal

“In totaal realiseren we 19 appartementen, met een mix met één tot drie slaapkamers, met 17 private parkeerplaatsen en één deelparking voor twee wagens om aan ratio van 1 op 1 te komen. De ondergrondse privé- parking is bereikbaar met een autolift. De prijzen van de appartementen beginnen vanaf 179.000 euro, een penthouse met zicht op de Schelde kost 424.500 euro.”

“Nagenoeg alle appartementen, zowel langs de Kasteelstraat als in het binnengebied, zijn zogenaamde doorzon-types met lichtinval in de leefruimtes, zowel vooraan als achteraan. De nieuwbouwvolumes worden allemaal bijna energieneutraal (BEN) met warmtepompen en overal, ook in het oude gedeelte, vloerverwarming.”

Op 19 en 20 juni start Huyzen Vastgoed uit Beveren met de verkoop. Dit met infodagen en een event op de site.

“Wij combineren graag de renovatie van oud patrimonium met nieuwbouw”, zegt Diego Laureys

Ook aan de achterzijde van het gebouw komt een nieuwbouw (links)

Ook dit jaar geen Temse in de Wolken

TEMSE – Net als vorig jaar zal Temse in de Wolken ook dit jaar niet plaatsvinden. Dat besliste het schepencollege vrijdagnamiddag.

“Afgezien van het feit dat de noodzakelijke voorbereiding, die gewoonlijk in maart wordt afgerond, werd verlamd door het coronagebeuren en de onzekerheid over de toekomst, acht het college het in de huidige omstandigheden, – met de kwetsbaarheid van de gemeenschap – niet opportuun het event te laten plaatsvinden”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

Temse organiseert de feesten op de Wilfordkaai sinds 1987: van 1987 tot 2006 Kaaifeesten, sinds 2000 Temse in de Wolken.

Ook dit jaar geen duizenden feestvierders op de Wilfordkaai voor Temse in de Wolken (foto: archief 2019)

 

Ook in Temse dalende coronacijfers

TEMSE – De Veiligheidscel van Temse besprak op donderdag 20 mei de corona- en vaccinatie-evolutie. De curve van het aantal besmettingen gaat ook in Temse in dalende lijn.

Aantal besmettingen in de voorbije weken:

73 in eerste week mei
41 in tweede week mei
17 deze week, ma-wo

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra blijven coronavrij.

Onderwijs

Binnen het Gemeenschapsonderwijs is de situatie terug stabiel. Hier en daar een besmetting, maar geen noemenswaardige uitvallen. Idem voor het Vrij Onderwijs: in sommige scholen een enkele besmetting, maar de toestand blijft onder controle.

Politie

Het aantal PV’s is afgenomen ondermeer door versoepeling van de coronamaatregelen. Het aantal meldingen van ruzies, huiselijk geweld e.d. blijft vrij hoog (46, waarvan 22 met geweld), inclusief agressie tegen politiemensen.

Vaccinatie

Het Lokaal Bestuur zet momenteel in op het aansporen tot vaccinatie van de moeilijk bereikbare doelgroepen en anderstaligen. Op basis van de cijfers blijven de huidige maatregelen en het Burgemeestersbesluit van kracht.

 

 

Vijf Temsese gezinnen vallen in de prijzen met Paasszoektocht

TEMSE – Van 3 tot 30 april kon je in Temse op zoek gaan naar ‘caches’ of kleine schatten die verstopt zaten op verschillende plaatsen in het centrum van onze gemeente. De paaszoektocht was een succes: niet minder dan 471 belangstellenden namen deel, 104 formulieren werden ingediend. Vijf gezinnen vielen in de prijzen.

Geocaching is ‘in’: een schat (of cache) verstoppen, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan op basis van GPS-coördinaten. Het Waasland telt een aantal specialisten. Eén ervan is Danny Wagemans. Toerisme Temse nam hem onder de arm, met het verzoek de event-loze coronamaanden op te vrolijken met een zoekwedstrijd. En zo gebeurde.

De prijsuitreiking vond plaats in beperkte kring op zaterdag 15 mei.

De gelukkige winnaars waren de families Derre, Dewachter, Heynderickx, Scheltens en Decrock, allen uit de centrumgemeente Temse. Burgemeester Luc De Ryck interviewde Danny Wagemans, de laureaten en Toerisme Temse-voorzitter Rita Heerwegh.

Er werd ook hulde gebracht aan de samensteller, die graag inging op het verzoek om de zoektocht volgend jaar te hernemen.

Samensteller Danny Wagemans (midden) geflankeerd door de winnaars, burgemeester Luc De Ryck en voorzitter Toerisme Temse Rita Heerwegh

POLITIE. inbraak in naaiatelier en resultaat snelheidscontroles

Inbraak in naaiatelier Spoor 2

In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in het naaiatelier van Spoor 2 in de Kouterstraat in Temse. De inbrekers sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met de kluis. De kluis werd echter buiten terug gevonden. Op het eerste zicht was ze ongeopend. Het lijkt er dus op dat de inbrekers niets buit konden maken.

Resultaat snelheidscontroles

Gisteren werden er snelheidscontroles uitgevoerd in Temse. Er werden in totaal 619 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 74 (12%) geflitst.

In de Hoogkamerstraat werden het minst bestuurders geflitst, al reed één bestuurder daar wel 85 km/u. Op de Legen Heirweg in Elversele werden 10 bestuurders geflitst.

De hoogste snelheid werd gemeten op de Krijgsbaan. Een bestuurder reed daar 90 km/u in de zone 50.

 

Woning gezocht voor filmopnamen voor komische serie

Vlaams productiehuis zoekt ‘oma’s huis waar de tijd bleef stil staan’

TEMSE – Een belangrijk Vlaams productiehuis zet een nieuwe komische reeks in de stelling. Hiervoor zoeken zij nog twee ruime huizen met specifieke stijl.

Om productionele reden zoeken ze halfopen of open bebouwingen in een niet té drukke straat. De opnames zijn rond einde augustus gepland en zouden ongeveer een week duren. Er is een goede dagvergoeding voorzien.

Voor het eerste huis zoeken ze een ruime woning ingericht in rustieke Vlaamse stijl: veel hout, dikke gordijnen, postuurtjes op de schoorsteen, druk behang en gezellige zetels zijn zeer welkom. Kortom oma’s huis waar de tijd bleef stilstaan.

Het andere ruime huis werd in de jaren ’80-’90 gebouwd en ingericht. Hier zoeken ze een minder drukke decoratie. Sobere meubels, gladder tegelvloer en egale kleuren op muren. Een comfortable, propere woning van 50 plussers. Niet teveel witte muren zijn een voordeel. Beide hebben zicht op een voor- en achtertuintje.

Mocht u belangstelling hebben stuur dan snel een mailtje met contactgegevens en een kiekje van living en keuken naar:
michel@TheView-Locations.com