Dit jaar geen open deur van schip de Belgica in Temse

Laatste bevelvoerder oceanografisch schip aangesteld
TEMSE/ZEEBRUGGE – Op de Marinebasis in Zeebrugge werd het bevel van het oceanisch schip de Belgica overgedragen in aanwezigheid van burgemeester Luc De Ryck. De Belgica werd ooit op de Boelwerf gebouwd. Normaal gezien was in augustus in Temse een een open deur van het schip gepland, maar dat kan echter niet doorgaan.

In de regel wordt het bevel over de Belgica om de 2 jaar overgedragen, maar omwille van meerdere pannes is de uitgetreden commandant, Bernard Tabureau, 3 jaar aan het hoofd gebleven. Op vrijdag 6 juli werd in de Marinebasis van Zeebrugge zijn opvolger aangesteld. De nieuwe commandant is corvetkapitein Ludwig Damman, licentiaat Militaire en Nautische Wetenschappen, afkomstig van Brugge, woonachtig in Brussel. Hij wordt de laatste commandant van de Belgica. Op de scheepswerf van Vigo (Spanje) is een nieuw oceanografisch schip in opbouw. De ingebruikname is voorzien in 2020. De Belgica, een koninginnenstuk van de Boelwerf, dateert van 1984.

Op de bevelsoverdracht was het Gemeentebestuur van de peterstad Temse vertegenwoordigd door burgemeester Luc De Ryck.

De bevelsoverdracht kent een traditionele ceremonie en wordt muzikaal opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Tijdens de stijlrijke plechtigheid, die ca. 1 uur duurde, werd het woord gevoerd door uittredend commandant Bernard Tabureau en burgemeester Luc De Ryck.

De commandant blikte terug op de voorbije 3 jaar en dankte zijn manschappen. De burgemeester belichtte de verbondenheid van de Belgica met Temse en noemde het schip ‘een kroonjuweel in de schatkamer van de Boelwerf’. Hij belichtte de wijze waarop de Boelwerf in Temse in eer wordt gehouden en verwees o.m. naar de 23 maquettes die permanent zijn tentoongesteld in het gemeentelijke administratief centrum De Zaat, kunstwerken van op de Boelwerf gebouwde schepen.

In dat verband pleitte hij voor het in bruikleen geven van de maquette van de Belgica, die zich nu bevindt in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Hij vermeldde ook Op Stoapel, de vereniging die in Temse het erfgoed van de Boelwerf koestert, op de plechtigheid vertegenwoordigd door twee bestuursleden.

Op de Belgica, v.l.n.r. directeur Operaties Tanguy Botman, burgemeester Luc De Ryck, de nieuwe commandant Ludwig Damman, de uitgetreden commandant Bernard Tabureau en admiraal Wim Robberecht.

PUBLI-REDACTIONEEL: Binnenkort heropening Oosters restaurant De Sampan

Uitbreiding hotel De Sampan volop aan de gang

TEMSE – Eind deze maand opent Oosters restaurant De Sampan, op de Markt in Temse, opnieuw de deuren. Momenteel realiseert men tien extra kamers voor het bovenliggende hotel. Daardoor was het restaurant enige tijd gesloten. Met de heropening zal men er van authentieke Chinese geuren en smaken kunnen genieten en proeven.

Oosters restaurant De Sampan is sinds zes jaar gevestigd in het voormalige postgebouw. Zaakvoerder Tony Nai en echtgenote Daisy realiseerden in 2016 boven het restaurant een hotel.

“Voor de realisatie van het hotel voegden we een derde verdieping toe aan het oude postgebouw”, vertelt Tony. “Zo konden we 5 luxekamers aanbieden waarvan 2 familiekamers die geschikt zijn voor vier personen. Na twee jaar is het hotel een groot succes en is het meer dan regelmatig volgeboekt.”

Daarom drong een uitbreiding van het aantal kamers zich op.

“Momenteel zijn de werken volop bezig om tien extra kamers te realiseren”, stelt de zaakvoerder. “Daardoor moesten we ook in het restaurant ingrijpende verbouwingswerken doorvoeren. Zo moesten onze keuken en de toiletten geherlokaliseerd worden.”

“Eén van de grote troeven van Temse is dat het in de gouden driehoek Antwerpen, Brussel, Gent gelegen is”, weet Tony Nai. ” Van hieruit ben je snel overal. Maar hier in Temse is het veel rustiger. Ook de Schelde is een troef, hotelgasten kunnen een rustige wandeling maken langs de vernieuwde kaai of het dijkpad.”

Van de heropening van het restaurant wil men ook gebruik maken om de menukaart aan te passen.

“Vorig jaar toen ik met een aantal bedrijfsleiders uit Temse een reis organiseerde naar China kregen zij daar de echte Chinese keuken voorgeschoteld. En omdat dit zo in de smaak viel kwam ik op het idee om dit ook in de Sampan aan te bieden.”

Daardoor waait er binnenkort een nieuwe wind door het restaurant met authentieke geuren en smaken meegebracht uit China.

“Gezonde gestoomde dim sum en dumpling, en Sharing Food bestaat in China al duizenden jaren”, weet Tony Nai. “En van deze nieuwe trend zal men ook in Sampan kunnen genieten. Tafelen bij ons is een beetje reizen door het Verre Oosten. Met zen tweetjes of grote groepen, iedereen zal bij ons kunnen genieten van verschillende echte Chinese gerechten en bijgerechten.”

De uitbreiding van het hotel moet eind dit jaar afgewerkt zijn.

Tony Nai is ook de zaakvoerder van Kaai 22 op de Wilfordkaai. Deze zomer kan men daar een luxe-overnachting winnen in Hotel de Sampan, i.s.m. brouwerij VBDCK uit Tielrode.

www.desampan.be
www.kaai22.be

Gezelligheid troef in Scheldepark

TEMSE – De tweede avond van de Parkfeesten dit jaar brachten weer heel wat volk naar het Scheldepark. Al kwam de toeloop traag op gang.

Jaren ’90 icoon Alane Dante met met ondermeer zangeres Sofie Dee en Temsenaar Jan Waegemans op de toetsen zorgden voor een boel gezelligheid met zowaar ook enkele ‘plakkers‘. Zij beten de spits af voor een lange avond muziekplezier.

Daarna volgden Thin Legend Club en Barley Mob & The Sailors, onder leiding van Temses talent Samuel Goossens. Als je hen gemist hebt, geen nood Tijdens Temse in de Wolken van dit jaar, het laatste weekend van augustus, staan zij op zaterdag om 19 uur op het grote podium geprogrammeerd. Wij gingen langs tijdens het optreden van Alana Dante en haar band.

Volgende week woensdag 18 juli de derde avond van de Parkfeesten met de alternatieve ’90s’ rock van de vierkoppige band Acapulco Bandits uit Sint-Niklaas met als Temsese link, Nick Manders op de Bas.

Ook Who The Fab mag dan nog eens aantreden, de band die het laatste album van The Beatles in de kijker plaatst.

Top of the Bill komende woensdag is 50 Tinten Brijs, Zij kregen van het publiek de meeste stemmen tijdens de poll, die de organisatie op poten zette, naar aanleiding van het 5-jarig jubileum van de feesten. Daardoor  zullen zij meer dan waarschijnlijk weer voor een nooit geziene volkstoeloop zorgen in de schaduw van het Vita Scheldebad.

Meer foto’s, klik hier

Klik hier voor meer foto’s
van amateurfotograaf Franky Polfliet

 

 

 

 

Paletrock gaat professionele toer op

ELVERSELE – Paletrock Elversele is al lang niet meer ‘het chirofestival’ achter de kerk. Sinds de spetterende editie van 2017 staken enkele professionelen de koppen bij elkaar om er dit jaar een knaller van te maken. Komend weekend op het chiroterrein in de Hof Ter Elstlaan.

Verschillende mooie troeven

Geen ticket kunnen scoren voor Werchter of Tomorrowland? Nog even wachten tot 14 juli, dan zijn er namelijk enkele namen te bewonderen op Paletrock in Elversele, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

“Naast de gezelligheid en het samenzijn, is er veel meer”, aldus Dorien Ruymbeke. “We combineren grote namen met jong, lokaal talent. De headliner van dit jaar was en is nog steeds regelmatig op de radio te horen. De winnaar ‘Sons’ van de nieuwe lichting 2018, zullen op ons hoofdpodium schitteren. Met hun hit ‘Ricochet’ hebben ze een lange tijd op nummer één gestaan in de Afrekening van Studio Brussel. Afgelopen weekend stonden ze op Werchter, maar iedereen die ze miste, of ze nog eens wil bewonderen, is zeker welkom.”

Digitalisering

Vernieuwing van de website, actief zijn op sociale media en mailings zijn in tijden van digitalisering een must. Daar stapt men dus zeker in mee.

“Jong en oud, moeten op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, nieuwe namen en andere updates”, klinkt het. “Ook achter de schermen is alles herbekeken vanaf de basis. De flow van sponsoring, vergadermodules, PA en belichting zitten dit jaar in een nieuw jasje. Alles bekijken in functie van onze doelgroep en niet vanuit het gemak van onszelf. Sponsors worden persoonlijk benaderd en ook al lijkt sponsoring steeds moeilijker en moeilijker te gaan, we halen steeds onze target en dit jaar met een piek. We kijken er alvast naar uit en zijn ervan overtuigd dat 2018 een topeditie wordt.”

Tessa van den Eynde mede organisator Paletrock: “Grote namen en jong lokaal talent op een sfeervolle plaats tussen de bomen, lampionnen, zithoekjes en nog veel meer. Je zou denken dat dit contrasteert maar deze combinatie geeft een unieke sfeer met zich mee, die daarbovenop nog zeer persoonlijk aanvoelt. En dat is nét wat we willen creeën.”

Vlaams Belang Temse beloont inwoners die Vlaamse leeuwenvlag uithangen

Vlaams-nationale partij voert 11 juli-campagne: Vlaanderen: ons land

Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Temse op om op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond.

Sylvia Rombaut

Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Temsenaar.’

Sylvia Rombaut :“11 juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse – tegen alle dure eden in – de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries plaatste.”
Wettelijke feestdag

In het Vlaams parlement diende het Vlaams Belang ook een resolutie in om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag.

“In 1996 stemde het Vlaams Parlement al een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers recht op zijn feestdag. Net als de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat”, aldus Sylvia Rombaut.

Nieuwe speelplek ingehuldigd in paardenpolder

TIELRODE – In de Paardenpolder in Tielrode werd een nieuwe speelplek ingehuldigd en vooral ingespeeld. Het gemeentebestuur nodigde alle buurtbewoners uit voor een info- en brainstormmoment ter plaatse.

Schepenen Hugo Maes (CD&V) en Debby Vermeiren (CD&V) gaven de nieuwsgierige ouders en grootouders meer info over de verdere ontwikkeling van de speelplek terwijl medewerkers van de Groen- en Jeugddienst de kinderen op een creatieve manier uitdaagden hun droomspeelplek vorm te geven.

“Als kindvriendelijke gemeente wil Temse kinderen en jongeren de kans geven om ondermeer mee te denken over de invulling van groene speelruimten, alle ideeën worden meegenomen en bekeken voor de verdere ontwikkeling van deze en andere speelruimten. Eerder al werd ook de school naast de speelplek actief betrokken bij het verzamelen van nieuwe ideeën”, aldus schepen van Jeugd Vermeiren.

De nieuwe speelplek in Tielrode is een realisatie van het gemeentebestuur, in nauwe samenwerking met de Leerwerkplaats en financiële steun van de firma Siegwerk.

POLITIE. Inbraak in garage en snelheidscontrole


Inbraak in garage

Afgelopen weekend werden vier katalysatoren vanonder voertuigen gehaald op een bedrijventerrein van een garage in de Hoogkamerstraat in Temse.

Snelheidscontrole
Maandagmorgen 9 juli werd er een snelheidscontrole gehouden in de Veldstraat in Temse. Er werden 33 voertuigen gecontroleerd, er werden 9 voertuigen geflitst.

Ambiance en gezelligheid @The Ranch voor Vlaanderen Feest

TIELRODE – Zaterdag 7 juli 2018 was een hoogdag in café The Ranch in Tielrode.

’s Namiddags waren er twee wielerwedstrijden, twee ritten voor De Belgian Youth Tour voor dames Jeugd, nieuwelingen en juniors. ’s Avonds was er naar jaarlijkse gewoonte ‘Tielrode zingt… het Vlaams Schlagerfestival’, onder de noemer Vlaanderen Feest. Een meezingavond met lokale artiesten zoals Djeego, Kelly M, Rudy Prins, Sonja Pallettie, Tania en Dynamite. Het was een avond vol ambiance en gezelligheid tot in de vroege uurtjes.

(Foto’s: Franky Polfliet)

Meer foto’s, klik hier

 

Brandweer heeft uitslaande brand snel onder controle

TEMSE – Zondagmiddag 8 juli werd brandweerpost Temse opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Edgard Tinelplaats, vlakbij het rond punt van Cauwerburg.

“Ter plaatse bleek het een uitslaande brand van een achtergebouwtje te zijn”, aldus officier Peter Maris. “We hadden de brand snel onder controle maar de schade achteraan de woning is groot. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.”

Barbecue brengt wijkbewoners samen

ELVERSELE – Voor de zesde keer organiseerde het wijkcomité DurGod van de Godevaert Braemstraat en Durmedal in Elversele een barbecue voor de bewoners.

Meer dan 80 geïnteresseerden waren ingeschreven. “Dit bewijst dat onze wijk sterk aan één hangt”, klinkt het. Vrijdag kon men er ook de WK wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm bekijken. Ook rond de jaarwisseling organiseert men er een wijkfeest met hapjes en drankjes.

Meer foto’s, klik hier 

Organiseert u ook een wijk – of straatfeest ? Laat ons gerust iets weten, indien onze agenda het toelaat, komen wij graag enkele sfeerfoto’s nemen.
mail via: info@editietemse.be

Het organisatiecomité zorgde weer voor een gezellig samenzijn.

 

Vlaanderen Feest ook in Temse centrum

TEMSE – Afgelopen weekend organiseerde men in heel wat gemeenten Vlaanderen Feest, naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 Juli. Ook in Temse centrum was dat niet anders.

Vrijdagavond 6 Juli ging dat gepaard met een academische zitting in de feestzaal van het gemeentehuis en een openluchtoptreden van de Nederlandstalige coverband Buiten Bereik.

Wellicht door de concurrentie van de WK wedstrijd Brazilië-België was de belangstelling voor het optreden niet zo groot als de voorbije jaren. Maar de ambiance was er niet minder om, zeker toen bekend raakte dat de Rode Duivels Brazilië verslagen hadden. De zanger van de band zorgde voor meerdere meezingmomenten door zich tussen het publiek te begeven.

Klik hier voor meer foto’s

Internationaal deelnemersveld voor wielerwedstrijden

TIELRODE – Komende zaterdag 7 juli organiseert Koerscomité Tielrode twee wielerwedstrijden voor Dames Jeugd. Voor de eerste keer trouwens met een internationaal deelnemersveld.

Internationaal deelnemersveld voor Dames Jeugd

Het Koerscomité van Tielrode kreeg veel lof voor de inrichting van de wielerwedstrijden voor Dames Jeugd de afgelopen jaren . Het waren de organisatoren van de eerste International Belgium Youth Tour (IBYT) die met het voorstel kwamen om de wielerwedstrijd in Tielrode te koppelen aan deze driedaagse etappewedstrijd voor de jeugd. Het wordt meteen de grootste wedstrijd in het bestaan van het comité met reeds 150 inschrijvingen.

Zaterdag 7 juli komt daardoor een internationaal gezelschap afgezakt naar Tielrode. Het peloton van Dames Junioren (U19) wordt gevormd met rensters uit België, Nederland, Letland, Lithouwen, Colombia, Israël, Oostenrijk , Engeland , Zuid-Afrika, Estland en Belarus.

De Dames Nieuwelingen (U17) komen België, Rusland, Colombia, Lithouwen, Letland, Estland, Ierland, Oostenrijk Hongarije, Belarus en Uzbekistan.

Start en aankomst : Ruisstraat ter hoogte van café The Ranch
Junioren: start om 15 u, Nieuwelingen: start om 17.30 u.

Eerste avond van de Parkfeesten meteen een succes

TEMSE – Enkele honderden feestvierders vonden woensdag de weg naar het Scheldepark voor de eerste Parkfeesten van dit jaar.

Naast de rock van Primates in Progress, was er heel wat belangstelling voor Funeral Dress, de internationaal bekende punkband met Temsenaar Stefke Punk. In Your Honor, de Foo Fighters coverband, mocht de eerste avond in schoonheid afsluiten.

De komende weken komen nog heel wat andere muziekstijlen aan bod tijdens de feesten. Altijd weer is er bij de optredende bands een link met Temse. Op 11 juli treedt Alana Dante op, met Temsenaar Jan Wagemans achter de toetsen. Daarnaast Thin Legend Club met Tielrodenaar Jan Verschelden, en op de drums Dirk Loots van de band Arsenal. Afsluiter komende woensdag is Barley Mob & The Sailors met Temsenaar Samuel Goossens.

De dranktent werd verzorgd door carnavalsvereniging ‘Bepikt en Bestolen’, Oxam Wereldwinkel zorgde voor coctails en lekkers en ook ‘Hamburger Annita’ van JOC De Nartist was weer van de partij.

Nieuw tijdens deze editie van de Parkfeesten is de photobooth van Vita Scheldebad, vlakbij de ingang van het festivalterrein. Daar kunnen bezoekers een exclusieve zwembeurt winnen.

“De inzenders van de 50 foto’s met de meeste likes mogen op 1 september gratis een duik nemen in het gloednieuwe zwembad”, aldus Nicola De Cock.

Meer foto’s, klik hier

Met de photoboot van Vita Scheldebad kan men een gratis zwembeurt winnen.

Viering Vlaamse feestdag: Vrijdag 6 juli Temse centrum; Zaterdag 7 juli The Ranch Tielrode, met gratis optredens

TEMSE/TIELRODE – Komend weekend wordt in Temse centrum en in café The Ranch in Tielrode de Vlaamse feestdag gevierd.
Dit is het programma:

Vrijdag 6 juli
18 – 19 u. Beiaardspel door beiaardier Joannes Thuy in de klokketoren van het gemeentehuis.

19 u. Academische zitting in de feestzaal van het gemeentehuis:
Welkomstwoord door Lieve Truyman , Schepen van Cultuur

Gelegenheidstoespraak door Luc Olyslager, SimonStevin-organisatie

Muzikale opluistering Renée Ganseman – gitaar, leerling Muziekacademie Temse

Samenzang Vlaamse Leeuw o.l.v. Simon Waltens

Presentatie Tony Peirsman en Frits Werkers
Receptie aangeboden door het Gemeentebestuur

20.30 u. Openluchtoptreden coverband BuitenBereik, met Nederlandstalige meezingers op de Markt, in samenwerking met taverne De Gulden Cop. De toegang is gratis. (voor de voetballiefhebbers: De Gulden Cop heeft binnen een groot scherm waar men de WK match Brazilië-België kan bekijken.)

Organisatie: O.V.V.-Temse i.s.m. Gemeentebestuur

Meezingavond in The Ranch

Zaterdag 7 juli 
18.30 u., café The Ranch, Tielrode
‘Tielrode zingt… Vlaams Schlagerfestival’
Meezingavond met Djeego, Kelly M, Rudy Prins, Sonja Pallettie, Tania en Dynamite.

Zondag 8 juli
11 u. een eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Aan de bevolking wordt gevraagd de huizen te bevlaggen met de Vlaamse Leeuw.

Vrijdagavond is er op de Markt een gratis optreden van de Nederlandstalige coverband BuitenBereik

Vier weken lang jubileumeditie van de Parkfeesten

Met de populairste bands van de voorbije jaren
Meteen ook laatste editie van organisator Nicola De Cock
TEMSE – Vanaf woensdag 4 juli is het Scheldepark weer vier weken lang het decor voor de jaarlijkse Parkfeesten. Voor de jubileumeditie vijf jaar Parkfeesten nodigt men de acht bands en dj’s uit die de voorbije jaren al te gast waren. Zij werden uitgekozen via een poll begin dit jaar.

De Parkfeesten bieden weer voor elk wat wils

Grote slokop
“Dit jaar bestaat de heruitvinding van de Parkfeesten in Temse vijf jaar”, stelt Nicola De Cock. “Dat vieren we met een feesteditie. In de maand juli kan men weer vier woensdagen op rij genieten van zwoele muziek en swingende beats, en dat in een uniek kader.

Het was trouwens Nicola die vijf jaar geleden het initiatief nam om opnieuw optredens te organiseren in het Scheldepark. En met succes, het evenement is ondertussen een vaste waarde geworden op de Temsese feestkalender.

“Voor deze feesteditie kozen we ervoor om een poll te organiseren”, klinkt het. “De acht bands en dj’s met de meeste stemmen staan dit jaar op het podium.”

De grote slokop in de poll werd 50 Tinten Brijs, de Nederlandstalige coverband van Herman Brys. Zij verzamelden meer dan 330 stemmen en gingen zo 2Che Deejays en In Your Honor vooraf.

Progressie
Vreemde eend in de bijt dit jaar is Alana Dante. De zangeres in het latex pakje die eind jaren ’90 doorbrak met het nummer ‘Take Me for a Ride’. Zij staat op 11 juli, de Vlaamse feestdag, op de Parkfeesten.

Op 4 juli mag de eigentijdse rock ’n rollband Primates in Progress de Parkfeesten openen. Zij maakten trouwens na hun vorige optreden op de feesten progressie. Naast Steven Audenaert en Lenny De Smet, beiden uit Temse, zal een nieuw lid de band vervoegen. Niemand minder dan Harry De Loose bekend van de Joe Piller Band zal voortaan het toetsenwerk doen bij de band.

Alana Dante is de vreemde eend in de bijt tijdens de Parkfeesten (foto: Showbizzsite.be)

“Tot nu toe brachten we vooral stevige naar garage rock aanleunende set uit meer en deels eigen nummers”, vertelt De Loose. “Nu gaat Primates in Progress nog steeds voor het stevige werk maar met een melodieus kantje.”

Carrièreswitch
Net zoals vorig jaar bevindt het festivalterrein zich achteraan het park tussen het bijna afgewerkte VITA Scheldebad en de Schauselbroekpolder.

“Het podium staat in de richting van de polder. Daardoor zal er nog minder geluidsoverlast kunnen zijn voor de buurt”, stelt Nicola. “Ook dit jaar zorgt de VITA groep voor de stroomvoorziening en voor een ruimte waar we onze spullen kunnen bergen. Het zwembad zal wel nog afgeschermd wordem met hekwerk”.

Net zoals de vorige jaren zal er weer een dranktent van JOC De Nartist geplaatst worden die bemand zal worden door jeugdverenigingen. En ook Oxfam Wereldwinkel zal dit jaar weer zijn medewerking verlenen met een eet – en drankstand.

Deze jubileumeditie van de Parkfeesten is trouwens de laatste waar Nicola De Cock de touwtjes in handen heeft. Hij gaat voor een carrièreswitch. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen krijgt hij een plaats op de lijst van de plaatselijke CD&V, waarbij hij tot nu jongerenvoorzitter was.

Het team van de Parkfeesten: vlnr Joke Maes, Lisa Van Hoeylandt (beiden van de Jeugddienst), Nicola De Cock (JOC De Nartist) schepen Debby Vermeiren, Monique Vermincksel en Rita Bredael (beiden Oxfam) Anita Zaman ontbrak.

 

Primates in Progress mogen de spits afbijten van de Parkfeesten 2018