Kerstshopping en kerstmarkt in Temse-centrum op zaterdag 17 & zondag 18 december

TEMSE – Op zaterdag 17 en zondag 18 december wordt in de Kouterstraat opnieuw een Kerstshopping georganiseerd, met een podium voor optredens op beide dagen om 14.30 u. en 15.30 u.  Op zaterdag onder meer Nicola Knipo De Cock, die afgelopen jaar deelnam aan de talentenjacht De Voice op VTM. Op zondag kan men in de Clement ‘D Hooghelaan ondermeer terecht voor 50 Tinten Brys, de Nederlandstalige coverband van Herman Brys van The Norwegian Socks.
kerstevent-temse-2016
Kerstshopping met optredens in de Kouterstraat en Cl. ‘D Hooghelaan van Unizo en de Sleutelkern en Kerstmarkt met optredens van DJ’s en coverband op de Markt in een organisatie van TC De Vallei

De deelnemende winkels zijn dan open op zaterdag, van 10 tot 18 u., en op zondag, van 13 tot 18 u.

Op het marktplein pakt tegelijk tennisclub TC De Vallei uit met een twinkelende kerstmarkt vanaf 14 u. en DJ-optredens vanaf 17 u. Op zondag om 20 u. kan men  covergroep Rel aan het werk zien en horen.

De Kerstshopping is een initiatief van Unizo en Sleutelkern, de Kerstmarkt is een organisatie van tennisclub TC De Vallei. Het Gemeentebestuur verleent medewerking aan beide initiatieven.

Natuurhuis in Steendorp deels verwoest door brand

TEMSE/STEENDORP – Een uitslaande schouwbrand heeft maandag 28 november het Natuurhuis in de Kapelstraat in Steendorp deels verwoest.

Er vielen geen gewonden maar de schade is aanzienlijk. De brand brak uit kort voor 11 uur aan de schouw van de houtkachel. Op dat moment was er een vergadering bezig in het gebouw. De aanwezigen probeerden het vuur nog zelf te blussen, maar dat lukte niet. Een groot deel van het complex werd door de brand verwoest. Alle activiteiten in het Natuurhuis worden voorlopig tot april volgend jaar opgeschort.

Bron: HN, Bert Foubert

natuurhuis_brand_28-11-2016
Het Natuurhuis werd deels verwoest – (C) Bert Foubert

Jongeren van toen ‘broebelden’ er weer op los

Blijft dit feestweekend  een éénmalig ‘broebelmoment‘ ?

TEMSE – De éénmalige (?) heropflakkering, met een feestweekend, van Jeugdclub Broebelke, dé place to be in de jaren ’70 voor de Temsese jeugd, was een grandioos succes.

voorstelling-historiek-broebelke-2016
Massale belangstelling voor de voorstelling van het Jaarboek van het Gemeentemuseum met de historiek van ’t Broebelke…
Vrijdagavond 25 november waren er meer dan 200 aanwezigen voor de voorstelling van de historiek van de vereniging en zaterdag was,  symbolischer kan moeilijk, het huidige jeugdhuis JOC De Nartist volgelopen met zowat 300 jongeren van toen voor een ouderwetse authentieke Broebelfuif met muziek uit de jaren ’70 met platenruiter deejay Rudy (Bredael).

Zaterdag in de vooravond, voor het startschot van de fuif,  genoten zowat 85 gewezen broebelaars van lekkere paella van het team van Temses horeca-icoon Frank Vermeulen.

Op beide dagen kon men ook genieten van een éénmalige comeback van het kleinkunstduo Werner (Maerevoet) & Yvette (Vercruyssen), 40 jaar geleden razend populair, en mocht drummer Jeffrey (Vermeiren) nog eens zijn drumsticks van toen uit de Broebelkast halen.

 

Meer foto’s, voorstelling historiek ’t Broebelke, klik hier
Meer foto’s, Broebelfuif 2016, klik hier

 

broebelfuif-temse-2016
…en een dag later veel volk voor de Broebelfuif in JOC De Nartist

Vrouwen aan de macht in carnavalvierend groot-Temse

Kaylee Kenis Van Noten regeert Tielrode carnaval 2.0 in 2017
TEMSE/TIELRODE – Na een jaar onderbreking zal er in 2017 opnieuw carnaval gevierd worden in Tielrode. Kaylee Kenis Van Noten (19) zal het feest van de zotskappen regeren.

“Het initiatief om opnieuw carnaval te organiseren in Tielrode, na het uiteenvallen van het vorige comité, gebeurde tussen pot en pint samen met onze secretaris Etienne Blommaert”, vertelt Ken Berckmoes, voorzitter van het nieuwe carnavalscomité van de Durmegemeente. “We zijn allemaal carnavalisten van jongsaf maar nog nooit deden we zo een organisatie. Dit zal dus gebeuren met vallen en opstaan maar we doen ons best om Tielrode carnaval de komende jaren opnieuw op de kaart te zetten.”

Kaylee Kenis Van Noten zal het Tielroodse carnaval 2.0 in 2017 regeren. Nadat haar opponent voor de prinsverkiezing zich terugtrok kreeg zij de titel in de schoot geworpen.

Kaylee en haar familie ademen carnaval. Zijzelf was in 2011 Jeugdprinses in Temse en is al zes jaar lid van de groep Ambiance Events On Tour. Mama Martine was enkele jaren geleden eredame in Temse voor prins Kim I.
“Toen ik in 2011 die titel kreeg was ik superblij en overdonderd dat ik als jeugdprinses Temse mocht vertegenwoordigen. Vanaf toen af was het mijn droom om ooit een echte prinses te zijn, vertelt Kaylee. “En of dat nu in Temse of Tielrode is dat blijft mij om het even.”

Toch droomt ze ervan om ooit in de centrumgemeente prins carnaval te zijn.
“We bekijken wel hoe het in Tielrode loopt en dan kan ik mij binnen enkele jaren misschien kandidaat stellen in Temse.”

De nieuwbakken carnavalsprinses is trouwens een bezig bijtje.
Naast haar grootste hobby, carnaval vieren, en haar studies Kinderzorg in Sint-Carolus in Sint-Niklaas is ze ook lid van het vrouwenvoetbalteam van KSV Temse, doet ze een studentenjob bij een bekende supermarktketen en is ze animator bij speelpleinwerking de SpeGt in Temse.

Dankzij de oprichting van het nieuwe comité in Tielrode is er in 2017 zowel in de centrumgemeente als in alle deelgemeenten weer een carnavalsviering.

Een opvallende vaststelling daarbij is dat, behalve in Steendorp, zowel in Temse, Tielrode als Elversele een vrouw het carnaval zal leiden. Vrouwen aan de macht is dit carnavalsseizoen in groot-Temse dus geen loos begrip.

Enkele weken geleden won Eveline Claus (21) de verkiezing in Temse en komende zaterdag zullen in Elversele Eva De Caluwe (44), Sara Linden(46) en Viviane Verdickt (61), net zoals vorig jaar, in de Emiel Naudtszaal, een ultieme strijd aangaan voor de prinsestitel van 2017.

prins-carnaval-tielrode-2017
Kaylee Kenis Van Noten (3e van rechts) kreeg de prinstitel in de schoot geworpen

Sinterklaas danst er op los bij KWB Temse

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde KWB Heilig Hart een Sinterklaasfeest in de St-Amelbergazaal in de Oeverstraat.

Peuters en kleuters keken samen met ouders en grootouders, vol verlangen uit naar de komst van de Heilige Man en zijn knechten.
Poppentheater Oekedoeleke mocht de kinderen amuseren tot de aankomst van de grote kindervriend. Alle aanwezige kinderen kregen ook lekkers van de Sint.
De Heilige Man vertelde de kinderen ook weer een geheimpje. Zo beweerde hij dat hijzelf de uitvinder is van het balletdansen en de moderne muziek, waarbij hij terstond enkele dansmoves uit zijn mouw schudde.

Meer foto’s, klik hier

sinterklaasfeest-kwb-temse-2016

dsc_0567
De Sint danste er op los in de Sint-Amelbergazaal

Residenten en familie genieten van muzikaal spektakel in RVT ’t Blauwhof

TEMSE/STEENDORP – In RVT ’t Blauwhof in Steendorp organiseerde men op 24 november naar jaarlijkse gewoonte de ‘Show Zonder Naam‘. Wij gingen voor de pauze de sfeer opsnuiven.  De cafetaria van het rusthuis was volgelopen met residenten en hun familie. Personeel en vrijwilligers kropen in de huid van nationale en internationale vedetten zoals K3, Corry Van Gorp, Belle Perez en Johnny Cash.

Meer foto’s, klik hier

dsc_0844

 

Het Sint-gebeuren in de jaren ’50 volgens oud-schooldirecteur Herman Pauwels.

Opiniestuk in verband met de lange periode tot de verjaardag van de Goedheilig Man.

TEMSE – Herman Pauwels, gewezen schooldirecteur van de Heilig Hartschool en zelf al 25 jaar hulp-Sint in niet tevreden.

“Omdat tegenwoordig het Sint-gebeuren steeds maar weer in stormachtige wateren vaart”, klinkt het. “Na de heisa rond de Zwarte Pieten is er nu discussie over de lange periode tot de verjaardag van Sinterklaas. Volgens het Sint-Nicolaasgenootschap van Sint-Niklaas duurt de periode te lang voor de Sint echt op bezoek komt. Hierop wil ik reageren met een verhaal hoe in mijn kindertijd het sintengebeuren werd beleefd:
dsc_0505
“Van het sintengebeuren moet men een hele periode lang samen, op de wijze zoals vroeger, genieten”, vertelt Herman Pauwels

Herman Pauwels: “Wat is er toch allemaal aan het gebeuren met onze mooie tradities rond het sinterklaasgebeuren ? Geen Zwarte Pieten, het woord zwart niet meer gebruiken, de periode moet korter zijn… Het houdt niet op…

…Het feest van de Sint is niet een feest van één nacht of één dag, maar mag duren vanaf het moment dat de Sint aankomt in Antwerpen rond 11 november. Dat is het startgebeuren voor Vlaanderen. Nergens zou men, voor de officiële aankomst van de Sint, al een Sint of Zwarte Piet mogen tegenkomen. Dààr zou men beter afspraken rond maken!!!

Ik ben geboren in 1948. ik ben dus een sinterklaaskind in de jaren vijftig. In die periode waren we met 6 kinderen thuis. Het feest van de Sint werd heel intens gevierd. Neen, niet overladen met snoepgoed en speelgoed. Maar wel een gebeuren van ruim een tweetal weken.

Vanaf het moment dat er sprake was dat de Sint in het land was, mochten wij ons schoentje zetten. Elke avond deden wij iets voor of over de Sint: een tekening, een verhaaltje, een lied, … en vooral ons schoentje zetten.

Elke ochtend was het spannend uitkijken of de Sint langs geweest was. Soms lag er niks in ons schoentje. Niet braaf genoeg geweest? Niet flink gegeten? Het kon van alles zijn. Wanneer de Sint langs geweest was, lag er een klein chocolaatje of wat letterkoekjes, of wat nicnacjes met suiker, of speculaas, of guimauvekes, of een mandarijntje …. in onze schoentjes.

En ’s avonds, geen televisie, want die was er nog niet, maar wel lekker spannend afwachten of er iets zou gebeuren. Zo konden er plots letterkoekjes door de woonkamer vliegen die de Sint of Zwarte Piet zo maar kwam binnen gooien. Als we gingen slapen, lagen er soms letterkoekjes of nicnacjes met suiker uitgestrooid in de gang of in de slaapkamer… Wat een gejuich! Wat een vreugde! Wat een beleven van het sintengebeuren! Altijd lekker spannend…

En dan het weekend voor de verjaardag van de Sint. Alle rieten wasmanden werden bovengehaald. De grootsten nog het liefst. Die werden dan gevuld met verfrommeld krantenpapier zodat ze al voor een deel gevuld waren zodat het leek alsof de Sint heel erg veel gebracht had.
Dat was een vreugdefeest van enkele weken met als climax de strooiavond zelf.

We zijn nu 60 jaar later. Ik ga ondertussen 25 jaar op stap als Sint. In zalen, scholen en huisbezoeken. Omdat ik de laatste jaren ondervind dat de kinderen wel tekeningen en verlang-lijstjes maken, maar dat de Sint weinig of nooit op voorhand eens langs komt, alhoewel Hij dagelijks met zijn Pieten over de daken loopt, gebruik ik mijn slotwoordje als een warme oproep om van het sintengebeuren een hele periode lang samen, op de wijze zoals vroeger, te genieten.
Want feit is zeker, als je op deze manier Sint en Piet viert, genieten er niet alleen de kinderen, maar ook de ouders van.
…Zeg dat de Sint het gezegd heeft.”

Voetbaltrainer voor rechter voor witwassen zwart geld in Afrika

Wase Fruithandelaar kon door minnelijke schikking proces afwenden
BEVEREN-WAAS / TEMSE – Voetbalcoach Paul Put (60) staat terecht op verdenking van witwaspraktijken met Afrikaanse ‘voetbalacademies’. Ondernemer Achiel D.W. uit Temse kon een proces vermijden met een minnelijke schikking.
paul-put
Paul Put trainde onder meer de nationale voetbalploeg van het West-Afrikaanse Burkina Faso. (foto BLG)
achiel-d-w
Achiel D.W. zou zo’n 2,3 miljoen euro betaald hebben om een proces af te wenden. (foto: BFS)

Paul Put heeft een jarenlange ervaring als coach van Afrikaanse clubs en nationale elftallen. Een expertise in donker voetbaltalent die in 2007 ook de Wase fruithandelaar Achiel D.W. niet was ontgaan. De ondernemer had toen interesse gekregen in de aandelen van voetbalclub SK Beveren en zag in Put de man die hem ‘zwarte parels’ kon aanleveren voor de club.

“Achiel D.W. wou voetbalacademies oprichten in Afrika en schakelde daarvoor Paul Put in”, legt Frank Vandewalle, de advocaat van de voetbalcoach, uit.

Volgens de openbaar aanklager ontving Put cash geld van D.W. om het wit te wassen. Het zou alles samen om bijna 800.000 euro gaan. Maar volgens Vandewalle was daarvan geen sprake. Het Openbaar Ministerie vroeg een veroordeling voor Paul Put.

Achiel D.W. stond samen met een familielid terecht in de zaak, maar kon door het betalen van een minnelijke schikking een proces afwenden.

Bron: HN, Bert Foubert

Jeugdclub Broebelke herleeft !

Boek, multimediapresentatie, cd-rom, muzikale verrijzenissen en ouderwetse Broebelfuif

Jeugdclub Broebelke. Tien jaar (1969-1978) kleurde zij het leven van honderden jongeren: met cultuur in het algemeen, muziek, dans, algemene ontwikkeling, beeldende kunst, vorming, ontspanning, uitstappen, reizen, sociale inzet en zoveel meer. Ook de liefde liet blijvend sporen na.

Vooraan zittend: Dirk Lauwers, auteur, en Erik Westerlinck, fotograaf. Staand: Rudy Bredael, museumfunctionaris Elke Koppen, burgemeester Luc De Ryck en Werner Maerevoet.

Zowat 38 jaar nadat de Jeugdclub het verslagboek dichtklapte, wordt het opnieuw geopend. De historiek wordt gepubliceerd in het Jaarboek van het Gemeentemuseum, dat op vrijdag 25 november wordt voorgesteld. Tijdens de voorstelling wordt o.m. een 40’ durende multimediapresentatie vertoond, een visueel-auditieve evocatie van de Broebelgeschiedenis. Bovendien zijn er 3 muzikale verrijzenissen (zie verder). De dag daarna vindt in JOC De Nartist een heuse Broebelfuif plaats met de legendarische Swinging Broebelke’s Discotheek.
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november herleeft de Jeugdclub, die als geen ander in Temse een stempel drukte op meerdere generaties.

Historiek in Jaarboek Gemeentemuseum 
De 33ste editie van het Jaarboek is gewijd aan Jeugdclub Broebelke. Dirk Lauwers dook in de archieven, spitte talloze documenten boven en reconstrueerde de geschiedenis. Zij omvat 190 pagina’s, inclusief meer dan 100 illustraties. Die komen uit de fototheek van Erik Westerlinck, huisfotograaf van Broebelke. De publicatie is vooral ook een blijvende hulde aan de talrijke jongeren, die zich onbaatzuchtig en idealistisch hebben ingezet om de jeugd zinvol en verrijkend te gidsen naar de wereld van de volwassenheid.

De voorstelling vindt plaats op het gemeentehuis (Markt) op vrijdag 25 november om 19.30 u.
Programma:
– Welkomstwoord – Romain Van Hautekerke, voorzitter Gemeentemuseum
– Multimediapresentatie historiek – Rudy Bredael
– Muzikaal optreden – duo Yvette (Vercruyssen) & Werner (Maerevoet) en drummer Jeffrey (Jef Vermeiren)
– Toelichting bij de publicatie – Dirk Lauwers, auteur
– Voorstelling Jaarboek – Luc De Ryck, burgemeester
– Receptie
Presentatie: Elke Koppen, museumfunctionaris
Naast het Jaarboek (25 euro) is ook een dvd verkrijgbaar: hij omvat meer dan 1.000 foto’s en filmopnamen uit 1971.

Belangstellenden zijn welkom op de voorstelling, maar worden verzocht ten laatste 3 dagen vooraf hun aanwezigheid te melden via 03 710 12 52 of museum@temse.be.

Broebelfuif
Een dag na de voorstelling van het Jaarboek vindt in JOC De Nartist, Clemens De Landstheerlaan 26A, een oerdegelijke ouderwetse fuif plaats.

Om 20 u. herrijst de alom geprezen Swinging Broebelke’s Discotheek met dj Rudy (Bredael). De inkom is 4,99 euro. De opbrengst komt ten goede aan Villa Vief, een project voor jongeren met een matig verstandelijke beperking. Iedereen kan met vrienden van vroeger en maten van nu mee genieten van de fuif. Er is ook een bodega, met de ongeëvenaarde paella van Frank Vermeulen. Men schrijft daarvoor in door 25 euro per persoon (paella, wijn, inkomkaart) over te schrijven op rekening BE44 7370 2396 8945 van 50+ Groot-Temse, met vermelding van naam en gewenst etensuur (tussen 18 en 21 u.).

Je zwembroek meebrengen zou belachelijk zijn, maar je ‘dancing shoes’ zijn een absolute must, aldus de organiserende vriendenkring, die bestaat uit 4 historische figuren van Broebelke: Dirk Lauwers, Erik Westerlinck, Rudy Bredael en Werner Maerevoet.

De cover van het Jaarboek is de cover van de historische Beatles-LP ‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, voor de gelegenheid herwerkt met in beeld allemaal bekende Broebelleden.

POLITIE. Intrekking rijbewijs en diefstal uit voertuig

logo Politie Kruibeke-TemseIntrekking rijbewijs
Dinsdagnacht 22 november nacht omstreeks 4.00 uur ramde een 20-jarige jongeman uit Beveren met zijn voertuig twee geparkeerde auto’s op Hollebeek te Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,50 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Diefstal uit een voertuig
Er werd ingebroken in een voertuig. Dit stond geparkeerd op een oprit op de Steenweg Hulst Lessen in Temse. Uit het voertuig werd een GPS en een portefeuille gestolen.

Jonge ondernemers blazen nieuwe wind in lokale Unizo afdeling

TEMSE – Met de aanstelling van een nieuw en verjongd bestuur waait er een nieuwe wind door Unizo afdeling Temse. Zo werd het bestuur uitgebreid met een aantal nieuwe krachten die zich niet enkel situeren in de winkelbranche. Ook een aantal ondernemers uit de bedrijfswereld en vrije beroepen sloten zich aan bij de lokale afdeling.

Zo ondermeer Liesbeth Van Raemdonck (23) van Remico en VRD, Stijn Schets (25) van The Office’ers, Charlotte Cooman (25) van Cristal Carwash, Alexander Heyman (27) van Heyman Reference en Heyro, Boekhouder Johan Nees (34), Stijn Teugels (35) van Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels, Schilder Frederik Poschet (36) en apotheker Peter Servotte (48).

De afdeling Temse is al jaren de actieve belangenvereniging voor handelaars, vrije beroepen en KMO’s in Temse. De vinger aan de lokale pols houden en gericht anticiperen zijn de UNIZO-tools om ondernemers doelgericht te vertegenwoordigen. Met de actuele instroom van jonge ondernemers kan de afdeling Temse beroep doen op een groep dynamische bestuurders. Een evenwichtige mix naar leeftijd en beroepsactiviteit.

“We zaten met een te kleine groep om het programma uit te voeren dat we wensten”, aldus woordvoerder Patrick Michiels. “Daarom zijn wij, Ikzelf, Bart Thierens en Gert Horio gaan uitkijken om een aantal jonge ondernemers aan te trekken. Daaruit bleek dat die jonge ondernemers met specifieke noden en vragen zitten. En omdat we met gelijkgestemden te maken hadden was er de drang om daar samen iets aan te doen. En dat was de eicel die wij bij Unizo Temse enkel nog moesten bevruchten. En zo hebben wij nu een een bestuur van 16 mensen dat zeer evenwichtig verdeeld is. Er is daardoor nu ook diversiteit in ons bestuur en er zullen weinig afdelingen zijn waar de puzzelstukjes zo goed in elkaar vallen. . Want waar we vroeger bekend waren als de zelfstandigenvereniging van de winkeliers hebben we nu onze horizon verruimt naar de KMO’s.”

“Heel wat Unizo afdelingen zijn nu jaloers op de uitbreiding van ons bestuur met al die jonge ondernemers”, weet Gert Horio van Beo Bank Temse. “We gingen van een bestuur van 7 naar 16. We deden dat enkel door die mensen te engageren en wie zich geroepen voelde was welkom.”

Ook de komende jaren wil men de vinger aan de pols houden voor de ondernemers in Temse.
Zo is er ondermeer regelmatig overleg met Freddy Verbeke, schepen van ruimtelijke ordening en Bart Casier, directeur van Interwaas met betrekking tot de bestemming van de voormalige ISA-site.

De eerste activiteit die het nieuwe bestuur organiseerde was een After Work Party in een Car-Wash bedrijf. Men deed meteen ook een oproep naar andere zelfstandigen organisaties in Temse, zoals Ondernemend Temse en Markant, om voor bepaalde thema’s in de gemeente samen te werken.

het bestuur van Ondernemend Temse staat daar niet weigerachtig tegenover.

“Als Ondernemend Temse willen wij lokaal onze rol vervullen, in dialoog, politiek neutraal en met een open geest tot samenwerking met eenieder”, aldus Philippe Van Robaeys. “Sinds 2014 overlegt Ondernemend Temse vzw met de TTS Ondernemersclub en de Gemeente Temse om lokale thema’s, gelieerd aan ‘ondernemen’, aan te kaarten en aan te pakken. Ook de mobiliteit staat daar voor ons bovenaan de agenda, wij verwelkomen iedere belangenvereniging van ondernemers die constructief hieraan wil meewerken.”

Meer foto’s van de 1e After Work Party, klik hier

bestuur-unizo-2016
Jonge ondernemers zorgden voor het nieuwe wind in de lokale Unizo afdeling

Culinaire wandeling voor Week van de Smaak

TEMSE – Rita Heerwegh, voorzitster van Toerisme Temse, organiseerde naar aanleiding van de Week van de Smaak, een culinaire wandeling door het centrum van de gemeente. De wandeling combineert lekker eten en drinken, bij plaatselijke horecazaken, met leuke en onverwachte weetjes die met Temse te maken hebben. Zowat 26 lekkerbekken namen deel.

In de voormalige raadszaal van het oud-gemeentehuis kregen de deelnemers een Temses aperitief aangeboden. In de feestzaal van taverne de Gulden Cop, de oudste horecazaak van Temse, konden de deelnemers genieten van een soepje en een videetje als voorgerecht. Na een rondgang langs de de Wilfordkaai werd in feestzalen Den Oever het hoofdgerecht geserveerd: Paling in ’t Groen op zen Temses of een Steak met frietjes. Daarna ging het richting AC De Zaat waar men kon genieten van het dessert: Temsese Vlaai met koffie of thee, zoals ze nog gebakken wordt door bakker Jackie De Baer uit de Kasteelstraat.

Een nieuwe culinaire wandeling staat geprogrammeerd voor het voorjaar van 2017.
Meer info bij de Toeristische Dienst op de Markt 1.

Meer foto’s, klik hier

culinaire-wandeling_temse-11-2016
In de voormalige raadszaal van het oud-gemeentehuis kregen de deelnemers een Temses aperitief aangeboden

Stormweer houdt Sint-boot aan de kant

TEMSE – Door het stormweer en de te grote veiligheidsrisico’s kon de Sint niet met de boot via de Schelde tot in Temse geraken. Unizo Temse, die jaarlijks de intocht in goede banen leiden, zorgde daarom voor een noodoplossing.

De Goedheilig man, die, naar eigen zeggen, per limousine naar de Scheldegemeente kwam, ging rechtstreeks naar het oud-gemeentehuis op de Markt. Daar werd hij in de feestzaal verwelkomd door honderden kinderen, ouders en grootouders. Alle kinderen mochten op de foto met de kindervriend en zijn Zangpiet en kregen een voetbal en lekkers.

Meer foto’s, klik hier
F
oto’s kindjes met de Sint, klik hier

aankomst-sinterklaas-temse-2016
Het was een drukte van jewelste, in de feestzaal van het gemeentehuis, voor de aankomst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

POLITIE. Gecoördineerde actie op feestboot

TEMSE/RUPELMONDE Zaterdagnacht 20 november rond 1.00 uur werd een controle inzake drugs en exploitatievergunning uitgevoerd op een feestboot, langs de kade in Rupelmonde.

logo Politie Kruibeke-TemseNaast de politiezone Kruibeke-Temse werkten tal van diensten mee aan de gecoördineerde actie : het parket Oost-Vlaanderen, Politiezone Hamme-Waasmunster, Scheepvaartpolitie, Federale politie en de sociale inspectie.

Er werd een grote hoeveelheid drugs, cannabis, hasj, cocaïne, XTC, MDMA, ketamine en speed aangetroffen op de vloer van de boot.

Zestien personen werden door de drugshond aangeduid op bezit van drugs. Op zes van deze personen werden nog drugs aangetroffen in hun zakken. Deze personen kregen allen een onmiddellijke minnelijke schikking.

Eén persoon werd gearresteerd; in de zakken van deze man en in zijn voertuig werden een hoeveelheid drugs aangetroffen. De man werd na verhoor voorlopig vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog. De sociale inspectie heeft drie personen betrapt op zwartwerk. De feestboot werd gesloten.