Natuurdomein decor voor Halloweentocht

TIELRODE – Voor het tweede jaar op rij organiseerde het evenemententeam van VK Tielrode een Verdachte Karkassen Tocht. Een prachtige wandeling van 4 of 5 kilometer in een mooi griezelig Halloweendecor, met diverse nieuwe ‘scary‘ acts.
vkt-halloweentocht-2016_3
In de schaduw van ‘Den Toeter’, aan het Durmeveer, konden de deelnemers genieten van een lekkere jenever

 

Zo ging de tocht, voor de zowat 300 deelnemers, ondermeer langs provinciaal natuurdomein Roomacker en de Durmeboorden. Tijdens de wandeling stonden ook verschillende standen opgesteld met spijs en drank.

Na de tocht kon men gezellig napraten en feesten in de kantine van VK Tielrode aan de Burgemeester Siegfried Buytaertdreef. Er werd gezorgd voor gepaste muziek om Halloween op een fantastische manier te beleven.

vkt-halloweentocht-2016_2
Aan provinciaal natuurdomein Roomacker werden de wandelaars opgewacht door enkele griezelige individuen…

Spaghetti smullen in Halloweensfeer

TEMSE/HAMME – Voor het tweede jaar op rij organiseerde Kattenopvang Waasland een spaghettislag, in Halloweensfeer.

Parochiaal Centrum de Leeuwerck werd met aangepaste decoratie omgetoverd tot een spooky omgeving. Voor de zogenaamde ‘Spookghetti‘ schreven 350 geïnteresseerden in. De opbrengst komt ten goede aan de opvang van katten en poezen in het Waasland.

“Dit jaar vingen we twintig procent meer dieren op dan vorig jaar. Er is hoge nood aan kattenopvang in de ruime regio”, aldus initiatiefnemers Evy Waltens en Kate Heyninck. “We hebben in juni 2012 samen dit initiatief gestart. Als twee grote dierenvrienden wilden we iets doen aan de talloze zwerfpoezen, gedumpte katten, en moederloze kittens die in de drukke periodes in grote getallen worden gedumpt. Al snel begonnen we zelf kittens op te vangen, die anders geen toekomst zouden kennen. Het was volop kittenseizoen, de vraag naar hulp bleef toestromen. Toen zijn we op het idee gekomen om zelf een asiel op te richten. Kattenopvang Waasland was snel een feit.”

Info: www.kattenopvangwaasland.com

kattenopvang-waasland-spookghetti-2016_2

Gemeente wuifde Dirk Buytaert uit

TEMSE – Het gemeentebestuur nam officieel afscheid van Dirk Buytaert die met pensioen ging.
dirk_buytaert_ldr_2016
Dirk Buytaert met burgemeester Luc De Ryck (CD&V) en communicatieambtenaar Dominique Oste

Hij was 18 jaar lang het gezicht van het gemeentebestuur, naar de burger toe, als medewerker aan de infobalie. Zowel in het oud-gemeentehuis als later op de nieuwe stek in AC De Zaat.

Dirk Buytaert, zoon van oud-burgemeester van Tielrode Siegfried Buytaert, kwam in 1998 in dienst van de gemeente na een carrière bij de Boelwerf.

afscheid-dirk-buytaert-2016
Heel wat (oud)- collega’s wuifden Dirk Buytaert uit.

Ook politiezone Kruibeke-Temse deed mee met nationale actie ‘1 Dag Niet’.

TEMSE – Op vrijdag 28 oktober nam de politiezone Kruibeke-Temse deel aan de nationale actiedag ‘1 dag niet‘. Daarmee bindt men de strijd aan tegen woninginbraken. Men nam deel met een preventief en een repressief luik.
20161028_110424
Heel wat geïnteresseerden kregen tips in verband met inbraakbeveiliging

Tijdens de wekelijkse markt was er een infostand waar preventieadviseurs geïnteresseerden informeerden hoe de woning te beveiligen tegen inbraken. Men kon ook zijn fiets laten labelen.

Het repressieve luik omvatte ondermeer extra controles van verdachte personen en voertuigen. Inzet van het ANPR-voertuig met nummerplaatherkenning en gerichte patrouilles op inbraakgevoelige locaties.

“In strijd tegen inbraken doen we graag beroep op de inwoners”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “Signaleer onmiddellijk alle verdachte handelingen aan de politie. Bel liever een keer te veel dan te weinig.”

Goochelshow voor het goede doel

TEMSE – Voor de tweede keer op rij organiseren VTM, Q-Music en Belfius een Rode Neuzendag. Hiermee wil men geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Over heel Vlaanderen worden hiervoor tal van evenementen en kleinschalige activiteiten georganiseerd. Ook in Temse gaat deze actie niet onopgemerkt voorbij.
mell-d-scouts-2016_ok
Mell D trad ook op ter gelegenheid van 75 jaar Scouts Sint-Willibrordus Temse

Op zaterdag 12 november organiseert goochelaar Mell D een humoristische goochelshow ten voordele van het Rode Neuzenfonds.

“Eén op de vijf jongeren kampt met psychische problemen”, aldus Mell D. “En omdat ik er binnen onze familie al mee te maken kreeg wil ik ook mijn steentje bijdragen met een goochelshow voor het goede doel.”

Mell D kreeg de goochelmicrobe zowat 4 jaar geleden te pakken.
“Dit door collega goochelaar Magic Rookie die mij de goochelkunst leerde kennen. Ondertussen ben ik al enige tijd lid van goochelclub Blue Magic in Boom.”

De goochelshow gaat door op 12 november vanaf 20 uur in de feestzaal van taverne de Gulden Cop, op de hoek van de Markt en de Kasteelstraat in Temse.

“Het wordt een hilarische mix van comedy en magie”, stelt Mell D. “Het script is in de eindfase, de trucs staan bijna op punt. Het word ongetwijfeld een leuke avond voor jong en oud, want de show is geschikt voor kinderen en volwassenen.”

De inkomprijs bedraagt één rode neus per gezin. (5 euro)

“Maar men mag er natuurlijk meerdere aankopen”, stelt de goochelaar. “Er zijn namelijk vijf verschillende soorten Rode Neuzen. Er zijn mensen die alle soorten verzamelen. Ter plaatse zal ook een doos staan voor aanwezigen die nog een extra vrije gift willen geven voor Rode Neuzen Dag.”

Griezelen langs de Durme

TIELRODE – Op zaterdag 29 oktober 2016 organiseert VKT Evenementen in Tielrode de tweede Verdachte Karkassen Tocht.
vkt_halloween_2016
De tweede Verdachte Karkassen Tocht in Tielrode

Men kan genieten van een prachtige wandeling van 4 of 5 km in een mooi Halloween-decor, nabij de Durme. Daarbij is de 5 kilometertocht griezeliger en bevat meer acts.

Voor deze tweede editie zijn er nieuwe acts, een nieuw spannend verhaal, een duidelijke gezellige route en verschillende standjes met drank en eten die in de prijs zijn inbegrepen.

Na de tocht kan men gezellig napraten en feesten in de kantine van VK Tielrode aan de Burgemeester Siegfried Buytaertdreef. Er wordt gezorgd voor gepaste muziek om Halloween op een fantastische manier te beleven.

Prijs:
Volwassene: €6
-14 jarige : €4

Vertrekplaats:
Kantine VK Tielrode
Burgemeester Siegfried Buytaertdreef
9140 Tielrode

Vertrekken kan in groepjes tussen 18 en 20 u.

Gelieve op voorhand in te schrijven via volgend e-mailadres:
vkt-evenementen@outlook.com

Gelieve volgende zaken daarin te vermelden:
– Aantal volwassenen en -14 jarigen.
– Namen van de deelnemers.

Nieuwe gemeentesecretaris legde de eed af

TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van 24 oktober legde Nele De Cleen, bij de voorzitter van de gemeenteraad Koen De Jonghe ((N-VA), de eed af als nieuwe gemeentesecretaris.

Tijdens de gemeenteraad van september werd zij na een geheime stemming op proef benoemd. Zij volgt Luc Verhulst op die met pensioen is gegaan. De nieuwe gemeentesecretaris werd gekozen uit 37 kandidaten.

Sinds 2015 was zij afdelingshoofd ondersteuning en dienstverlening, en van 2009 tot 2015 diensthoofd personeel en communicatie bij het gemeentebestuur van Puurs.

Nele De Cleen zal vanaf 1 december als gemeentesecretaris aan de slag gaan.

eedaflegging-gemeentesecretaris-2016

Leerlingen Sint-Amelberga ruimen zwerfvuil op

TEMSE – Op 24 oktober organiseerde basisschool Sint-Amelberga een zwerfvuilactie. In een groot deel van het centrum van de gemeente gingen leerlingen op pad om zwerfvuil te ruimen. Zo maakten de leerlingen ondermeer de buurt van de Wilfordkaai, de Markt en het Scheldepark opnieuw zwerfvuilvrij.

Meer foto’s, klik hier

p1040230-1

 

Bewoners van de Volksplaats dromen van buurtfeest

TEMSE – De bewoners van de Volksplaats konden zondagvoormiddag 23 oktober ideeën aanbrengen bij Curieus Temse om hun buurt een stuk aantrekkelijker te maken.

“Met ‘Droom je Buurt’ willen we iedereen uitdagen om verbeterplekjes in de buurten aan te kaarten en die vooral zélf onder handen te nemen. Curieus Temse ging op zoek naar een eerste straat of wijk die wat ‘punch’ kan gebruiken en kwam uit bij de Volksplaats. Op het ideeënbord op het plein kunnen bewoners suggesties kwijt, ook voor een heus buurtfeest volgend voorjaar”, legt Pascal De Dycker van Curieus Temse uit. “Er komen trouwens nog andere plaatsen in Temse in aanmerking voor een ‘Droom je Buurt’-initiatief. Zo bijvoorbeeld het Sint-Amelbergaparkje, vlakbij de Scheldebrug.”

Levent Yuceel hoopt als bewoner op buurtversterkende initiatieven. “De Volksplaats heeft een groot plein, maar er gebeurt niets. In andere wijken zijn er buurtfeesten of jaarlijkse rommelmarkten. Dat zou hier ook kunnen, het zorgt voor een sterkere band onder de bewoners”, aldus Levent, die ook een lans breekt voor de kinderen: “Het plaatsen van speeltuigen voor kinderen op het plein zou de buurt voor hen ook veel aantrekkelijker maken. Nu is het plein niet meer dan een kale vlakte.”
(Bron: HN,GVA-GVV)

Meer foto’s, klik hier

droom-je-buurt_volksplaats_2016

Kappersteam wint prijzen in Bulgarije

TEMSE/ZELE/ANTWERPEN – Tijdens het weekend van 23 en 24 oktober nam het Creative Team Intercoiffure Belgium deel aan een internationale kappersshow in Bulgarije.

Het team bestond uit Joëlle Heirwegh en Melanie Vermeirssen van Coiffure Joëlle Temse, Tom De Waele van Haircorner Zele en Liese Ruymen, studente bij van Academie Verbist Antwerpen. Zij reisden naar het Bulgaarse Sophia om daar ons land te verdedigen tijdens een wervelende kappersshow.

Het Belgische team kaapte de Award weg voor de beste showprestatie.
De kledij werd gesponsord door Geert De Puysseleyr.

Daarnaast waren er ook 3 individuele wedstrijddeelnames door het Belgische team:.
Joëlle Heirwegh en Melanie Vermeirssen van Coiffure Joëlle Temse kaapten bij de wedstrijd Bruidskapsel de tweede prijs weg en werden de primus voor het Avant Garde – kapsel.

Liese Ruymen, laatstejaarsstudent bij Academie Verbist Antwerpen, nam deel aan de discipline moderne dames snit en behaalde hiermee eveneens de eerste prijs.

Meer foto’s, klik hier

Modellen show met Tom, Joëlle, Melanie en Liese

Mouterij wordt dan toch gesloopt

Nieuw gebouw krijgt uitzicht van mouterij uit 1913
TIELRODE – Mouterij De Brabander aan de Antwerpse Steenweg wordt – verrassend – toch afgebroken voor een nieuw sociaal bouwproject van WoonAnker. Het nieuwe gebouw krijgt wel het uitzicht van de oorspronkelijke mouterij uit 1913.

WoonAnker werd begin vorig jaar eigenaar van de voormalige mouterij aan de Antwerpse Steenweg, recht tegenover woonzorgcentrum Huize Vincent. Bedoeling van de sociale huisvestingsmaatschappij is om hier dertig sociale assistentieflats, negen bejaardenflats en vijf gewone appartementen op te trekken, in samenwerking met Huize Vincent. WoonAnker verzekerde bij de aankondiging van de plannen vorig jaar dat de mouterij, die later nog als schrijnwerkerij werd gebruikt, behouden zou blijven, maar moet daar nu op terugkomen.

Fundering niet stabiel

“Wij hebben steeds beloofd om de mouterij niet af te breken, maar we zitten met een groot probleem. Na grondige testen en studies blijkt de fundering niet stabiel genoeg, waardoor het risico te groot is om in de mouterij te bouwen”, verklaart Koen De Clercq, voorzitter van WoonAnker.

De noodgedwongen afbraak van de mouterij start in september volgend jaar, maar WoonAnker komt met een opmerkelijk alternatief. “De bestaande mouterij werd in de jaren 1940 gebouwd, maar de originele mouterij dateert van 1913. We zijn het archief ingedoken en vonden de oorspronkelijke plannen terug. Met onder meer ronde ramen en een luik voor de vaten en goederen. Het nieuwe gebouw krijgt dezelfde vorm, stijl en uitzicht als in 1913. Een beter alternatief is niet denkbaar

en het betekent zeker geen meerkost. We legden het onder meer voor aan milieuwerkgroep Ons Streven en de erfgoeddiensten en zij steunen het idee. Het historisch uitzicht keert terug, maar natuurlijk met gebruik van de nieuwste energetische technologieën.”

De beloofde nadruk op het groene karakter blijft wel bewaard. De woongelegenheden hebben uitzicht op de polder en er komt een open tuin, die toegankelijk is voor alle Tielrodenaren. De tuin loopt als een groene as vanaf de Antwerpsesteenweg tot over de dijk, als een publiek wandelpad.

Intussen lanceert WoonAnker nog een nieuw idee. “In het project komt naast de tuin ook een ontmoetingscentrum. Senioren uit Huize Vincent zullen dus regelmatig de straat oversteken. Daarom pleiten we voor de aanleg van een verkeersluw plein aan De Brabander en een soort sluis, die het verkeer afremt en de weg veiliger maakt voor de zachte weggebruiker. We zijn hierover momenteel in overleg met het gemeentebestuur”, verklapt de voorzitter nog.

Bron: HN-GVA/Guy Van Vliet
mouterij_tielrode-2016
“Het is een groot risico om in de huidige mouterij te bouwen”, aldus Koen De Clercq

Scouts één jaar lang ‘Beste Jeugdbeweging van Temse’

Spannende strijd tussen jeugdbewegingen die beslecht wordt met één punt verschil
TEMSE – Zondag 23 oktober organiseerde de gemeentelijk Jeugddienst op de Markt, naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging die op vrijdag 21 oktober plaats vond, de ‘Battle van de Jeugdbewegingen’.

De jeugdbewegingen moesten proeven uitvoeren waarmee sterren konden verdiend worden. Door het forfait van de KSA was het een strijd tussen chiro Overal en de scouts. De scouts wonnen de battle met 54 punten, één puntje meer dan de concurrenten van de chiro. Door de overwinning zijn scouts Sint-Willibrordus, in het jaar dat ze 75 jaar bestaan, een jaar lang de ‘Beste jeugdbeweging van Temse’.

Meer foto’s, klik hier

battle-van-de-jeugdbewegingen-2016
De scouts waren in de wolken met hun overwinning

Nieuw sociaal woonproject feestelijk ingehuldigd

Ook de komende jaren staan er nog tal van projecten van Woonanker op stapel
TEMSE/TIELRODE – In de Bettehemstraat in Tielrode werd door Bouwmaatschappij Woonanker een sociaal woningproject met 7 appartementen ingehuldigd. Naast de bewoners van de nieuwe appartementen werden ook de andere sociale huurders uit de Tielroodse dorpskern, – de Gentstraat, St-Jozefstraat en Kaaistraat – uitgenodigd op de officiële opening van het gloednieuwe woonproject. De komende maanden en jaren staan er in groot-Temse nog heel wat sociale woonprojecten van Woonanker op stapel.
20161022_110044_resized
De gevel van het nieuwe project oogt modern

Eigentijds project
“Iets meer dan een jaar geleden stonden hier nog enkele vervallen woningen, die de moeite niet meer waard waren om er mee in renovatie te gaan”, stelt Koen De Clercq, voorzitter van Woonanker. “Dit project is er één dat mij nauw aan het hart ligt. Niet alleen omdat ikzelf een buurtbewoner ben, maar vooral omdat we hier tonen hoe inbreidingsprojecten dienen aangepakt te worden. Ik ben blij dat we blijven doorzetten zijn, om hier een eigentijds project neer te poten, dat beschikt over de nieuwste technieken.”

“De energierekening zal een pak lager liggen dan wat jullie vandaag gewoon zijn”, vertelde De Clercq aan de aanwezige bewoners. “Alle woningen beschikken ook over de meest moderne ventilatietechniek.”

Parkeerplaatsen
Eén van de verwijten die Woonanker kreeg bij de aanvang van het project ging over de weinige parkeergelegenheid.

“Ik passeer hier dagelijks meerdere keren en zoek in deze straat maar eens een project waar er evenveel parkeerplaatsen zijn als woongelegenheden”, oppert de voorzitter. “Bovendien heeft niet iedereen een wagen. Dus de kritiek was volledig onterecht.”

Eén van de nieuwe huurders van een gelijkvloers appartement in de Bettehemstraat zijn Jean Willaert en Julienne Maes.

“We zijn geboren en getogen in Tielrode. Voorheen woonden we aan de Antwerpse Steenweg vlakbij waar nu de nieuwe brouwerij gerealiseerd wordt”, vertelt Julienne “Tot voor kort woonden we als het ware onder de kerktoren, maar al bij al zijn we het hier al goed gewoon. We moeten wel nog enkele kleine aanpassingen doen maar we voelen ons al goed thuis. Het is nu veel makkelijker voor mijn echtgenoot die moeilijk te been is en geen trappen meer kan doen.”

Meer foto’s van de inhuldiging, klik hier

dsc_0410
Julienne en Jean voelen zich al goed thuis in hun nieuwe appartement

Voor een overzicht van de komende projecten van Woonanker, klik hieronder

Verder lezen Nieuw sociaal woonproject feestelijk ingehuldigd

Onbekenden zetten poortjes van paarden – en koeienweiden open

TIELRODE – Onbekenden hebben de afgelopen twee weken op verschillende plaatsen in Tielrode de poortjes van paarden- en koeienweiden opengezet. Daardoor liepen er donderdagochtend plots twee pony’s rond op de openbare weg. De politie voert een onderzoek.

“We sliepen nog toen iemand kwam aanbellen om te zeggen dat de pony’s op straat rondliepen” (Stephanie Steenssens)

In de groene woon- en landbouwzone langs het klaverblad van de E17 loopt er de jongste dagen iemand rond die dieren liever op straat dan in de wei ziet. Dat vermoeden in elk geval heel wat eigenaars van paarden en koeien uit de Kerkstraat, Molenstraat, Ruisstraat en Schrijnstraat. Ze trokken ondertussen al vijf keer naar de politie om klacht neer te leggen nadat iemand hun omheiningen had opengezet. Dat was donderdagochtend ook het geval aan de wei in de Ruisstraat waar de twee pony’s van Stephanie Steenssens staan. “We sliepen nog toen iemand kwam aanbellen om te zeggen dat de pony’s op straat rondliepen”, vertelt Stephanie. “Toen we naar daar liepen, zagen we de dieren inderdaad vrij rondlopen op de openbare weg. De stroomdraden die de wei afsluiten waren afgepikt en de paal waarmee ze verbonden waren was verdwenen. Dat is niet iets dat een pony zelf kan doen.”

Ook bij andere veehouders uit de buurt werden de afsluitingen weggehaald. Dat was onder meer het geval aan een weiland waar vijf koeien stonden te grazen. Die dieren bleven gelukkig ’thuis’.

Dieren opjagen

Stephanie Steenssens is er zeker van dat een onbekende niet alleen de poorten openzet, maar de dieren ook nog eens opjaagt. “Mijn pony’s zouden nooit uit zichzelf hun wei verlaten”, weet ze. “Een van de twee is daarvoor ook al veel te oud. Iemand moet hen duidelijk verontrust en weggelokt hebben. Ik vraag mij af wie zoiets doet. Paarden die onbeheerd op de openbare weg lopen kunnen altijd voor gevaarlijke situaties zorgen.”

Bij de politie van Temse-Kruibeke neemt men de verschillende meldingen ernstig. “Iemand houdt er zich duidelijk mee bezig om de afsluitingen in de buurt open te zetten”, bevestigt commissaris Katty De Bruyn. “We voeren een onderzoek naar de dader(s), maar we hebben voorlopig nog geen concrete aanwijzingen.”

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

ponys_tielrode_2016
Stephanie Steenssens en haar vriend Wannes Nimmegeers bij de 2 pony’s ((C) Bert Foubert)

 

Familie De Cock laten oude brouwerij opnieuw tot leven komen

Nieuwe brouwerij in centrum van Tielrode zal ook gastenkamers huisvesten

TEMSE/TIELRODE – Vanaf de lente van volgend jaar zal er in Tielrode opnieuw bier gebrouwen worden. De familie De Cock uit Sint-Niklaas kocht vorig jaar de site van de voormalige brouwerij Verbeeck – Back aan de Antwerpse Steenweg. De brouwerij zal voortaan door het leven gaan als brouwerij VBDCK. Het gemeentebestuur van Temse wil mee op de kar springen en de gloednieuwe brouwerij uitspelen als toeristische trekpleister.

dsc_0335
Mede-zaakvoerder Philippe De Cock

“De voormalige brouwersfamilie Verbeeck-Back schreef hie honderd jaar een mooie verhaal”, aldus Philippe De CocK. “Dat wilden we niet laten verloren gaan en daarom kleefden we er onze naam achter”.

De oude brouwerij sloot de deuren in 1966. Vijftig jaar later komt er dus opnieuw brouwersactiviteit in het Durmedorp.
de nieuwe brouwersfamilie De Cock wil op site verschillende bieren gaat brouwen, waaronder het bekende Tielroodse bier Kerel. Dit niet enkel voor lokale verkoop. De bieren zullen ook wereldwijd uitgevoerd worden.

Woensdag werd onder aanwezigheid van tientallen genodigden het brouwhuis geinstalleerd.
Deze werd vanaf een vrachtwagen aan de straatkant met een grote kraan over het gebouw gehesen, om vervolgens langs een open ruimte in het dak op de juiste plaats gezet te worden.
“Het brouwhuis is het hart van onze brouwerij”, weet De Cock. “Zonder het brouwhuis zijn we niks.”

Momenteel zijn nog tal van ruwbouwwerken bezig op de site maar met de installatie van het brouwhuis is een grote stap gezet naar de ultieme realisatie van de brouwerij.

dsc_0371
Onder aanwezigheid van tientallen gasten werd het brouwhuis, het hart van de brouwerij, met een grote kraan op de juiste plaats gezet.

“begin november komt de Duitse firma waar we de installatie aankochten alles op punt zetten, waarna begin december de installatie getest wordt. Zodat we normaal gezien rond 20 december de eerste keer kunnen brouwen. Dan zouden we eind januari de eerste brouwsels hebben. Eigenlijk zouden we rond Valentijn bier kunnen verkopen.”

In de lente van volgend jaar zou dan alles afgewerkt zijn.

Op de site zal ook een proeverij gehuisvest zijn.

“We zullen hier gasten kunnen ontvangen, ze laten proeven en de brouwerij bezoeken”, schetst De Cock. “Daarnaast zullen we ook nog acht gastenkamers hebben. Die komen voornamelijk in de woning aan de straatkant , maar ook één speciale kamer boven de brouwerij, in het oude brouwgedeelte. De kamer zal gerealiseerd worden boven op het koelschip. Dat hangt hier nog maar is al honderd jaar niet meer gebruikt. Daar gaan we dus een gastenkamer maken. Waarbij het bad in de kamer een oude brouwketel zal zijn. Echte bierfreaks kunnen dus in de brouwerij logeren.”

Het logement is echt wel bedoeld voor echte bierliefhebbers.

“Bezoekers kunnen de brouwerij bezoeken en als men blijft logeren, In elke kamer zal een grote koelkast staan volgestouwd met bier”, aldus Philippe De Cock. “Dat zal men allemaal mogen leeg drinken. Het zal in de prijs inbegrepen zijn. Niet zoals in de meeste hotels waar men 5 euro betaald voor een klein flesje drank uit de mini-bar. De gasten die hier verblijven moet zich goed voelen.”
De gemeente wil de site ook uitspelen als toeristische trekpleister.

“Voor ons als gemeentebestuur betekent het een extra toeristische troef”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “De brouwerij Verbeeck was een echt visitekaartje van Tielrode. “En nu dat visitekaartje opnieuw tot leven komt gaan we dat optimaal uitspelen.”

De afgewerkte site zal begin april 2017 voorgesteld worden aan de Tielrodenaars. Daarna zullen ook de inwoners uit de rest van groot-Temse kennis kunnen maken met de gloednieuwe brouwerij.

Meer foto’s, klik hier

Info: www.vbdck.be 

dsc_0399
Familie De Cock (rechts) met genodigden

www.vbdck.be