Alweer brand gesticht aan vogelkijkhut aan Meulenbroek

TEMSE – In een vogelkijkhut naast het geboortebos tussen de Fonteinstraat en het Scheldepark werd voor de voorbije nacht voor tweede keer op een maand tijd brand gesticht. Dit keer ging de constructie volledig in vlammen op.

“De brandweer van de post Temse werd zaterdagochtend opgeroepen naar wat er nog van de houten vogelkijkhut overbleef”, schrijft Het Laatste Nieuws. “Naast de hut gingen ook een informatiebord en een vuilnisbak mee in de vlammen op. De hulpdiensten konden niet veel meer doen dan het nablussen van de smeulende restanten.

Begin deze maand werd er ook al een keer brand gesticht. Toen bleef de schade beperkt tot enkele zwartgeblakerde balken.

Vrijdagavond had een voorbijganger opnieuw restanten geblust van een kampvuurtje in de vogelkijkhut. Er lag toen ook een achtergelaten fiets.

Volgens buurtbewoners is de plek geliefkoosd bij jongeren om er wat rond te hangen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Van de vogelkijkhut bleef niks meer over
Eerder op de avond had een voorbijganger al een vuurtje gedoofd aan de hut

Dikke banden koers voor kinderen van 6 tot 11 jaar voor het eerst in Temse én een primeur in het Waasland !

Komende zondag fietsdrieluik in Temse centrum

TEMSE – Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen tijdens Temse Koerst met hun eigen fietsje proeven van een wielerwedstrijd. Zeker omdat mensen uit de wielerwereld ze tips komen geven, zoals Johan De Muynck, en José De Cauwer.

Het bestuur van Wielerbelangen vzw, het Lokaal Bestuur van Temse, Avia Rudyco Janatrans Cycling Team en Van Moer Logistics Cycling Team, slaan de handen in elkaar om komende zondag 1 augustus 2021 een uniek driedelig wielerevenement Temse Koerst te organiseren in Temse centrum

Temse Koerst bestaat uit drie delen. Om 13.30 uur begint op de Markt een wedstrijd voor miniemen, om 16 uur gaan de nieuwelingen van start. Vooraf is er een dikke banden koers, volgens het organiserende Wielerbelangen Temse de eerste van het Waasland.

Vanaf 12.30 uur kunnen daarbij kinderen tussen 6 en 11 jaar met hun eigen, gewone fiets of mountainbike drie rondjes van een kilometer rijden. Dankzij onder meer een volgwagen en microcommentaar proeven ze volop van de koerssfeer. Bovendien krijgen ze begeleiding en tips van ex-wielrenners: Marc Dierickx van het team van Mathieu Van der Poel, Giro-winnaar Johan De Muynck, Parijs-Roubaix-winnaar Roger Rosiers en Sporza-commentator José De Cauwer.

Wielerbelangen Temse organiseer de koers samen met de gemeentelijke sportdienst.

“Ik spreek er al een paar jaar over met José (De Cauwer, red.) om zoiets te organiseren”, zegt voorzitter Sylle De Bock. “Dit jaar hebben we het toch gedaan, en met succes. We kregen al veel reactie. We hopen ook dat andere organisatoren in het Waasland mee op de kar springen en dingen beginnen organiseren. Jongeren krijgen op deze manier de smaak te pakken.”

De nieuwelingenkoers tijdens Temse Koerst is de eerste van de drie ritten van de Ronde van de Scheldeboorden. De andere koersen vinden plaats op 10 augustus in Velle en op 22 augustus in Haasdonk.

Info en inschrijvingen: sport@temse.be.

Totaalrenovatie voor Hoogkamerstraat in 2024

Nog dit jaar wordt de waterproblematiek in de straat aangepakt

TEMSE – Afgelopen weekend was er, door een flinke regenbui, alweer wateroverlast in een deel van de Hoogkamerstraat. Oppositieraadslid Bert Bauwelinck (Tesamen) opperde hier bij uw favoriete webkrant dat er door het lokaal bestuur nog niets gedaan is om de problemen daar te verhelpen. Schepen Lieve Truyman (N-VA) spreekt dat nu tegen.

“De Vrouwenhofbeek ter hoogte van de velden wordt verbreed zodat er de nodige buffercapaciteit is”
Schepen Lieve Truyman (N-VA)

Nodige buffercapaciteit

“Er wordt wel degelijk werk gemaakt van de waterproblematiek in de Hoogkamerstraat”, stelt Truyman. “Nog dit najaar wordt de ‘Bananendreef’ tussen de Smesstraat en de Hoogkamerstraat, aangepakt met de aanleg van gescheiden rioleringen en wordt de Vrouwenhofbeek ter hoogte van de velden verbreed zodat er de nodige buffercapaciteit is.”

Totaalrenovatie Hoogkamerstraat

“Deze procedures zijn allemaal goedgekeurd op de gemeenteraad, de aannemer is tevens ook reeds aangesteld”, klinkt het. “Verder wordt er samen met het studiebureau Sweco en Riopact werk gemaakt van een totaalrenovatie van de Hoogkamerstraat komende van de N16 tot aan de Rozenlaan. De uitvoering hiervan staat op de planning voor 2024. Deze info is ook al eerder meegedeeld in commissies en op de gemeenteraad. De bewering van raadslid Bauwelinck dat er niets gedaan wordt is helemaal niet correct.”

In 2024 krijgt de Hoogkamerstraat een totaalrenovatie (foto: Google Maps)

Toename coronabesmettingen in Temse door uitbraak in chirokamp

TEMSE – De corona-uitbraak in een chirokamp heeft van Temse opnieuw de koploper in de regio gemaakt inzake COVID-19 besmettingen. Vorige week testen maar liefst 110 inwoners positief. Dat schrijft dokter-gemeenteraadslid Brigitte Caura op haar Facebookpagina.

“Er is geen reden tot paniek”
huisarts Brigitte Caura

“De meesten zijn jongeren en dan vooral tieners. Sommige huisartsen noemen de situatie onrustwekkend , maar is dat inderdaad zo”, stelt Caura die in de gemeenteraad zetelt voor oppositiepartij Tesamen. “De ziektelast is in deze leeftijdsgroep zeer beperkt, en het aantal doden bedroeg in gans België vorige week slechts 1 per dag.”

“Het is wel vervelend voor de kinderen, die hun kamp afgebroken zien worden én voor hun families die nu in quarantaine dienen te gaan. Ook de volledig gevaccineerde gezinsleden dienen immers, volgens de officiële richtlijnen 10 dagen in quarantaine te gaan om dan pas, na een negatieve test, buiten te mogen. Voor de niet volledig gevaccineerden volgt er nog een tweede test na 7 dagen. Het alternatief, de besmette persoon volledig isoleren, is bij kinderen immers praktisch niet haalbaar.”

“Men kan je toch afvragen of dit echt zinvol is”, oppert de huisarts. “Volledig gevaccineerden kunnen wel degelijk nog besmet worden, meestal zonder ziek te zijn, en zijn in geringe mate ook besmettelijk, maar kan het niet volstaan om, zoals na een laag-risico-contact, twee weken zeer strikt de regels te volgen en geen hoog-bejaarden te bezoeken, waarvan we weten dat de bescherming na vaccinatie iets lager ligt.”

“Dergelijke strategie lijkt me op langere termijn niet vol te houden. Eenmaal het aantal gevaccineerden voldoende hoog ligt lijkt het me niet langer zinvol ganse gezinnen te gijzelen omwille van een besmet kind. COVID-19 volledig elimineren zal waarschijnlijk onmogelijk blijken en zolang dat niet opnieuw tot vele overlijdens lijdt is dat ook geen ramp.

(foto: (C) Shuttertstock)

Brug over E17 gaat vier maanden dicht.

TEMSE – De brug van de Korte Landmolenstraat/Steendonkstraat over de E17 in Temse gaat op maandag 9 augustus dicht voor alle passanten, dit voor een grondige renovatie.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal zowel de onderkant als de bovenkant van de brug aanpakken. De werken duren tot halverwege december 2021. Autobestuurders kunnen nadien gebruik makenvan een nieuw wegdek en fietsers krijgen gloednieuwe fietspaden. Het Agentschap Wegen en verkeer vernieuwt eveneens de voegen van de brug, net als de brugrand en de onderkant. De brug krijgt ook een nieuwe waterdichting.

Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden voor alle verkeer afgesloten, ook fietsers en voetgangers kunnen er niet door. Wagens kunnen in beide richtingen via de Heirstraat/Haagdam naar de meer oostelijk gelegen brug van de N485 rijden. Het fietsverkeer wordt omgeleid langs de Rupelmondestraat en Elsstraat-Zuid naar de brug van de Veldstraat, ten westen van de Korte Landmolenstraat/Steendonkstraat.

De brug kan wel een opknapbeurt gebruiken (foto: Tom Nuytemans)

Het Zomert weer onder den Toren

TEMSE – Op dinsdagen 3, 10, 17, 24 en 31 augustus zijn er weer beiaardconcerten in Temse. De beiaardier, Joannes Thuy, zal telkens van 20 tot 21 u. een concert verzorgen op de 40-klokken beiaard van het gemeentehuis op de Markt.

Je kan de beiaard beluisteren op de horecaterrassen en in de ruime omgeving. Het concert wordt live in beeld gebracht op TV-schermen beneden aan het gemeentehuis. Bij regenweer is het concert te volgen in de feestzaal van het gemeentehuis. Kijken en luisteren kan ook via live streaming op http://www.desleutels.be.

Luisterwedstrijd op 10 en 24 augustus

Op 10 en 24 augustus wordt er een luisterwedstrijd georganiseerd. Wie herkent de eerste 10 nummers van het concert?

Het Zomert onder den Toren

Op 10 augustus zijn het liedjes met de naam van een stad in de titel. Nummer 1 krijg je cadeau: New York New York van Frank Sinatra.

Op 24 augustus zijn het muzieknummers van films en TV-series. Ook nummer 1 krijg je hier cadeau: The Muppet Show.

Deelnemen doe je door de oplossingen (= de 10 plaatsnamen of de 10 film- en TV-serietitels), je naam en adres naar beiaard.temse@gmail.com te mailen. De persoon met de meeste juiste antwoorden per wedstrijdavond wint een streekproductenpakket (bij ex aequo trekt een onschuldige hand de winnaar; max. 1 pakket per winnaar; slechts 1 deelname per persoon per wedstrijdavond).

Beiaard Jukebox op 31 augustus

Bij het laatste concert op 31 augustus is er Beiaard Jukebox, muziek op verzoek dus. Stuur vooraf je favoriete liedje of nummer naar het e-mail adres van de beiaard. Niet elke muziek kan uitgevoerd worden op de klokken maar de beiaardier doet zijn best!

Deze beiaardconcerten zijn een organisatie van de Cultuurdienst Temse met medewerking van De Sleutels vzw.

Beiaardier Johannes Thuy laat het in augustus zomeren onder den toren

Wateroverlast in deel van de Hoogkamerstraat is een jarenlang aanslepend probleem

TEMSE – Hevige onweersbuien hebben zaterdagavond op sommige plekken in Temse wateroverlast veroorzaakt. Verschillende straten kwamen blank te staan. Ook in de Hoogkamerstraat stond het water alweer gelijk met het voetpad.

Er was zaterdagavond ondermeer wateroverlast aan de Guido Gezelleplaats, het tunneltje naar het station en de Beekstraat.
Ook in de Hoogkamerstraat, ter hoogte van de Grote Dweersstraat liep de straat alweer onder water. Dat is daar op die locatie een jarenlang aanslepend probleem.

“Dit komt door de Vrouwenhofbeek die daar dwars onder de straat door loopt”, stelt gemeenteraadslid Bert Bauwelinck van oppositiepartij Tesamen.

“Het probleem is dat die ondergrondse beek daar veel te smal is. Het water van de weides en velden tussen de Hoogkamerstraat en de Smesstraat komt terecht in de beek. Vooral bij hevige regenbuien loopt dat deel van de Hoogkamerstraat daardoor minstens twee keer per jaar onder water. We kaartten dit probleem reeds meerdere malen aan bij het gemeentebestuur. Maar voorlopig wordt er niks aan gedaan.”

De Vrouwenhofbeek, die al in 1458 in de archieven wordt vermeld, ontspringt als open beek tussen de Smesstraat in Temse en de Ruisstraat in Tielrode. Zij loopt langsheen de N16 en maakt nabij de dorpskom van Temse een grote bocht, waardoor zij, aan de Guido Gezelleplaats, onder de woningen de Philemon Haumanstraat indraait richting de Schelde.

De Hoogkamerstraat ter hoogte van de Grote Dweersstraat liep weer onder water
(C) Facebook

Vanaf augustus nieuwe campagne tegen hondenpoep op straat

Hondenbaasjes die zich aan de regels houden worden beloond met sleutelhanger

TEMSE – Het lokaal bestuur Temse lanceert begin augustus een nieuwe campagne rond hondenpoep in de straat. Hondendrollen op het voetpad zijn vaak een bron van wrevel. Wie hondenpoep netjes opruimt, wordt beloond met een sleutelhanger. Overtreders riskeren een boete van 350 euro.

Wie in Temse zijn huisdier uitlaat, moet steeds in het bezit zijn van een zakje om de uitwerpselen te verwijderen van straat. Dit is opgenomen in het algemeen politiereglement. Niet alle hondenbaasjes nemen het even nauw met de regels.

Daarom lanceert de gemeente vanaf 1 augustus een nieuwe hondenpoepcampagne. Er worden op een aantal locaties borden geplaatst met de slogan ‘bedankt baasje’. De borden worden door de milieuploeg om de veertien dagen verplaatst naar een andere locatie. De Vuurkouterwijk in Steendorp en de wijk ’t Foort in Temse komen als eerste aan de beurt van 1 tot 16 augustus.

Sleutelhangers

“In de wijken zullen er gerichte controles plaatsvinden, niet alleen op het opruimen van hondenpoep, maar ook op het houden van honden aan de leiband”, klinkt het bij schepen van Natuur Hugo Maes (CD&V) en schepen van Dierwelzijn Tinneke Van Britsom (N-VA). “Gemeentelijke vaststellers zullen samen met het wijkteam van de politie handhavingspatrouilles organiseren. Ook de gewone interventieploegen van de lokale politie zullen hierop letten. Er worden sleutelhangers bedeeld aan de hondenbaasjes die op dat moment het goede voorbeeld geven. Wie de hondendrol op straat laat liggen, riskeert een geldboete van 350 euro.”

Momenteel worden er al borden geplaatst met ‘Bedankt baasje’ voor de hondenpoepcampagne. Om de paar weken worden diverse borden geplaats in die bepaalde wijk of omgeving. Het aantal in functie van de gebied. Dit kan variëren van 5 tot 15 borden.

Bevraging hondenloopweides

De borden worden door de gemeentelijke milieu-ploeg om de 14 dagen verplaatst naar een andere locatie.

“Deze zomer start Temse ook met een burgerbevraging via haar participatieplatform ‘Temse spreekt’ (https://temsespreekt.be) om te peilen naar de behoeften naar bijkomende hondenloopweides.

“De bevraging zal later gecommuniceerd worden via sociale media en andere communicatiekanalen”, aldus de schepenen. “In een tweede fase gaan we dan op zoek naar een geschikt grondgebied voor een hondenloopweide.”

Schepenen Tinneke Van Britsom en Hugo Maes lanceren een nieuwe hondenpoepcampagne

“Temse toont wat een groot hart het heeft”: vzw in de wolken met massale reactie op inzamelactie

De inzamelactie van Temse Schenkt vzw voor de inwoners van de overstromingsgebieden was een grandioos succes. Heel wat inwoners uit Temse en daarbuiten toonden hun gulheid en vrijgevigheid. “Temse toonde wat voor een groot hart het heeft”, klinkt het bij de organisatie.

“Het is maar één dag van onze vakantie opofferen, dat is het minste wat we kunnen doen”
Anita Famaey – Temse Schenkt

Temse Schenkt is een hulporganisatie die als doelstelling heeft het gratis ondersteunen van medeburgers. Meestal voor de gemeenschap van groot-Temse, maar als het nodig is ook daarbuiten.

Gratis naar de Ardennen gebracht

“Met de overstromingsramp in het oosten van ons land konden we niet anders dan ook een actie op touw zetten”, stelt Anita Famaey van Temse Schenkt. “Het was ons plicht als hulporganisatie om iets te doen voor al die mensen daar. Eigenlijk was ons depot twee weken in zomervakantie. Maar het is maar één dag van onze vakantie opofferen, dat is het minste wat we kunnen doen.”

“Via een vrijwilliger werken we samen met de motorclub van de Antwerpse politie”, klinkt het. “Alle spullen die hier binnen gebracht worden, wordt meteen uitgesorteerd per soort, onderhoudsproducten, verzorgingsproducten, eten, kledij enzovoort. Die spullen brengen we naar een centraal punt in Antwerpen en worden daarna met een grote vrachtwagen van een meubelbedrijf gratis naar de Ardennen gebracht. Eerst en vooral naar Theux, een gemeente nabij Luik, maar ik heb begrepen dat oook andere dorpen in de buurt beleverd zullen worden. Alles komt dus zeker goed terecht.”

“Kledij wordt momenteel wel geweigerd, omdat er al genoeg gedoneerd is”, klinkt het bij de organisatie. “Maar we houden het apart en kunnen het dan eventueel later nog als het nodig is tot bij de mensen brengen.”

Steentje bijdragen

Ook Tanja Maes en haar echtgenoot kwamen spullen doneren in het depot van Temse Schenkt.
“We zijn in onze kleerkast gedoken voor dit initiatief”, stelt Tanja. “Dit is maar een klein deel van wat ik thuis nog staan heb. Het is vooral kledij, maar dit kan men misschien nog gebruiken om te schenken aan inwoners in onze eigen gemeente.”

Naast heel wat inwoners uit Temse en de deelgemeenten werden er ook spullen gebracht door bewoners uit de naburige gemeenten.

“ik had een oproep gelezen over deze inzamelactie via de sociale media”, vertelt Jimmy Gilis uit Kruibeke. “Bij ons in de gemeente kan men enkel geld doneren via het Rode kruis en wordt geen inzamelactie georganiseerd. Daarom schenken we het graag onze spullen aan dit goede doel in Temse. Enkele jaren geleden hadden wij het ook moeilijk en werden wij ook geholpen, daarom willen wij ons steentje bijdragen voor de mensen die het daar nu moeilijk hebben.”

Babykleertjes die ik nog bewaard heb

Ook Mireille Smekens uit Sint-Niklaas kwam met een bestelwagen naar Temse gereden om gebruiksvoorwerpen te schenken aan de hulporganisatie.

“Vooral keukengerei, kookpotten, glazen, serviezen, electro en ook babykleertjes”, klinkt het. “Het is vooral gerief van onze zoon die in Temse woont. Hij is 23 en is onlangs alleen gaan wonen. Ik heb van mijn hart een steen gemaakt en schenk al zijn babykleertjes, die ik nog bewaard had, aan de organisatie. We weten dat het goed terecht komt.”

De inzamelactie groeide uit tot een groot succes en de vrijwilligers van Temse Schenkt waren dan ook in de wolken.

“Woorden kunnen niet beschrijven hoe inwoners uit Temse massaal hebben gereageerd op onze oproep voor een inzamelactie voor de getroffen gebieden”, aldus Kaoutar Al. “We willen iedereen bedanken voor de gulheid, vrijgevigheid en bemoedigende woorden. Met massa’s kwam men doneren en toonde heel Temse weer wat voor groot hart men heeft.”

www.temseschenkt.be

De vrijwilligers van Temse Schenkt (links) waren in de wolken met de gulheid van de Temsenaars
Mireille Smekens (midden) kwam samen met haar echtgenoot uit Sint-Niklaas naar het depot van de hulporganisatie om spullen te brengen

Chauffeur onder invloed van drugs botst tegen politiecombi

Intrekking rijbewijs

Maandagnacht 20 juli wou een patrouille een auto doen stoppen voor een controle. De bestuurder stopte niet en reed verder.

Het voertuig werd achtervolgd en kon worden onderschept in de Prinsenlaan in Temse. De bestuurder, een 27 jarige man uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,09 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man kon ook geen geldig verzekeringsbewijs vertonen, er werd een klem op het voertuig gezet.

Intrekking rijbewijs na botsing tegen politiecombi

Dinsdagmorgen werd in de Schoolstraat een politiecombi aangereden.

De bestuurder van de tegenpartij, een dertigjarige man uit Temse, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In het voertuig werd nog een verboden wapen aangetroffen, dit werd inbeslaggenomen. Er werd niemand gewond. De schade was beperkt.

Ook hulpdiensten in Temse betuigen eer aan de slachtoffers van de overstromingsramp

TEMSE – Ook de hulpdiensten in Temse betuigden tijdens de dag van nationale rouw op 20 juli, hun respect aan de slachtoffers van de overstromingsramp.

Aan AC De Zaat werden de vlaggen halfstok gehangen voor de getroffen landgenoten Om 12 uur hielden de hulp- en interventiediensten van het Lokaal Bestuur, op het Frans Boelplein, een herdenkingsmoment met loeiende sirenes gevolgd door een minuut stilte.

Twee derde van materiaal vernield na rampenkamp, maar KSA zet door. “

TEMSE – De leidingsploeg van KSA Temse Voorwaarts bekomt thuis nadat dinsdagnacht haar kamp in het Waalse dorpje Dourbes volledig werd weggespoeld. Twee derde van alle tenten en materiaal ging daarbij verloren. Ondertussen werd er een crowdfundingactie opgestart om de KSA-groep er terug bovenop te helpen.

“Alle hulp en steunbetuigingen geven ons moed om de miserie op te lossen”

Alles wat nog gered kon worden van het weggespoelde kamp in Dourbes ligt nu te drogen in een loods. Veel is het niet: wat kledij, een paar slaapmatjes en een tent. Twee derde van al het materiaal van de KSA-groep dreef weg tijdens de overstroming die dinsdagnacht haar kampterrein onder water zette. De 27 aanwezige leiders werden midden in de nacht geëvacueerd naar een hoger gelegen feestzaaltje. De leden waren gelukkig al naar huis vertrokken.

Verlies van materiaal is een ramp

Niemand werd gewond, maar de materiële schade bleek groot te zijn. Onder meer de patrouilletenten van de scoutsgroep gingen op drift en ook tientallen banken en tafels gingen kopje onder. De schade loopt nu al in de duizenden euro’s.

“Het is een kamp geworden om nooit meer te vergeten”, bekomt de leidingsploeg een dag later terug thuis in Temse. “We hebben heel veel geluk gehad dat al onze leden al naar huis vertrokken waren. Maar voor de werking van onze groep is het verlies van ons materiaal een ramp. Extra inkomsten waren er tijdens het afgelopen coronajaar ook niet.”

Al heel wat geld ingezameld

De leidingsploeg deed woensdagochtend van op het ondergelopen kampterrein een oproep naar ouders om te helpen, en kreeg er meteen heel wat helpende handen bij. “De steun die we krijgen van ouders, sympathisanten en leden is enorm”, zegt leidster Xame De Parade. “Een van de ouders is ondertussen ook een crowdfudingactie opgestart. Op korte tijd is er op die manier al heel wat geld ingezameld. Ook alle berichtjes en steunbetuigingen die we krijgen doen heel veel deugd. Het geeft ons moed om de miserie op te lossen.”

De komende dagen gaat de leiding opnieuw ter plaatse om te zien of er nog iets te redden valt. Mensen die de KSA-groep willen helpen met het zoeken naar het weggespoelde materiaal op het kampterrein, zijn ook steeds welkom.

Wie de KSA-groep wil steunen kan terecht via de crowdfundingpagina gofund.me/8cf3722f of het rekeningnummer BE56 8601 0944 6088. Een aantal lokale handelaars hebben ook een spaarpotje in hun zaak gezet.
(Bron + foto: HN/Bert Foubert)

De KSA’ers met een deel van het materiaal dat kon gered worden

Kampplaats KSA Temse Voorwaarts volledig overstroomd

Door de hevige regenval is de kampplaats van KSA Temse Voorwaarts in het Waalse dorpje Dourbes, de provincie Namen dichtbij de Franse grens, volledig overstroomd. De leiding deed op de Facebookpagina de voorbije nacht een oproep naar helpende handen. Ook andere jeugdbewegingen moeten de planning volledig omgooien.

“Door de hevige regen is ons kampterrein vannacht volledig overstroomd”, klinkt het bij de leiding, Morgen (vandaag woensdag red.) wordt het een enorme opgave om al ons gerief van het terrein te krijgen.”


“Om deze reden zouden wij beroep willen doen op jullie”, schrijft men op de Facebookpagina. “Wij zouden enorm dankbaar zijn als enkele vrijwilligers ons zouden kunnen komen helpen, want wij kunnen alle hulp gebruiken.

Iedereen is gelukkig veilig en slaapt in een zaaltje in de buurt.

Bij Scouts & Gidsen Temse, die verblijven in Herbeumont, in de provincie Luxemburg, hetzelfde verhaal. Daar gaat men het kamp wel vervroegd beëindigen.

“Door de aanhoudende hevige regenval kunnen we het kamp helaas niet verderzetten en zal het vroeger dan gepland een einde nemen”, klinkt het. “De kinderen lopen geen gevaar, doch de toestand is onhoudbaar. Het kampterrein moet worden ontruimd.
Het lokaal bestuur van Herbeumont zorgde al voor facilitaire ondersteuning.”

Vanavond rond 18 uur komt de bus aan aan het station van Temse.

Bij Chiro Overal heeft, die op bivak zijn in Marbehan, heeft men greppels gegraven rond de tenten., en heeft len waterpomoen aangekocht. “Alles is hier onder controle”, aldus de leiding.

Bij KSA Temse Voorwaarts stond men met de voeten in hetcwater en de handen in het haar
Bij Chiro Overal heeft men greppels gegraven rond de tenten

Sfeer en gezelligheid op de Roomkouter tijdens feestweekend Natuurpunt Scousele

TEMSE/STEENDORP – Natuurpunt viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan. De lokale afdeling Scousele Steendorp-Temse organiseerde een heus feestweekend op de Roomkouter.

Mede danzij het mooie weer was het vooral zondag op de koppen lopen. De feestcontainer van Natuurpunt, die doorheen Vlaanderen reist, oogstte heel wat succes. Ook de kinderen konden zich volop amuseren.

“De sfeer zat er wel in, er was leuke muziek, veel leuke kraampjes met heel wat info, lekkere smoutebollen, een prachtige feestcontainer. Vooral zondag was een zonnige dag met veel bezoekers”, klonk het bij de natuurvereniging.

Meer foto’s, klik hier
(foto’s: Editietemse, Chris Van Lierop, Beniti Meeus)