Mannen van TennisClub Temse Oost-Vlaams kampioen Interclub.

TEMSE – De heren van TC Temse kroonden zich provinciaal kampioen interclub (95p).Bij een Interclub worden 4 enkelwedstrijden gespeeld en 2 dubbelwedstrijden om te bepalen welke club wint.

Op TC Temse werd ook de naam van hun slogan waargemaakt ‘ De gezelligste en tofste tennisclub van ’t land’. De aanwezige zon, een springkasteel, de darts en de geplande clubbarbecue zorgde mee voor een aangename sfeer naast de tenniscourts.

Op de tennispleinen werd een spannende sportieve strijd gestreden met de buren van De Beverse Tennisclub. De eerste twee enkelwedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg telkens met overtuigende 6-2/6-0 cijfers. Zo kwam de druk bij de heren van de Beverse te liggen, maar daar gingen ze perfect mee om.

Na de enkelwedstrijden stond het 2-2 gelijk, maar was TC Temse in het voordeel door het aantal gewonnen games. De dubbels zouden voor de beslissing zorgen en opnieuw toonden beide ploegen dat ze finale waardig tennis brachten. Het talrijk opgekomen publiek liet dan ook regelmatig applaus van de tribunes rollen. Uiteindelijk trok TC Temse aan het langste einde dankzij het aantal gewonnen sets en games. 3-3 (8-6/77-60) in het voordeel van Temse.

Voor ploegkapitein Ilya Chardome was het echt een hoogdag.

“Niet enkel op sportief vlak, maar ook de beleving naast het terrein en de inzet van onze vrijwilligers maakten dat zondag een dag was zoals ik er al vele gedroomd had voor onze club”, klonk het.

TC Temse hoopt dan ook dat het deze positieve lijn kan doortrekken enerzijds in de nationale eindrondes die in september gepland staan. Maar ook op korte termijn tijdens hun eigen dubbeltornooi dat voor het eerst in 15 jaar zal worden georganiseerd van 7 tot 17 juli.

De winnende ploeg met kapitein Ilya Chardome, Jasper Pauwels, Stijn Vermeulen,
Dominic Mulder en Junior Digneffe (foto: TC Temse)

Bridge Boxers organiseren boksmeeting voor recreanten

TEMSE – Morgen zaterdag 11 juni om 13 uur organiseert Bridge Boxers Temse in samenwerking met de Vlaamse Boks Liga (VLB) en Boxing Club Temse een recreantenontmoeting in sporthal Temsica. De recreatieve leden van de VBL nog eens de ring instappen om hun technische vaardigheden te demonstreren in een laagdrempelige context.

De VBL wil nog eens herhalen dat het een laagdrempelig platform is en de boksers een kans krijgen om hun technische vaardigheden te demonstreren en eens kennis kunnen maken met een boksring, scheidsrechter en publiek. Boksen op kracht heeft hier geen plaats, daar zijn sparringen, reguliere wedstrijden en Fight Factories voor.

Willen de deelnemers er voluit voorgaan dan kunnen ze deelnemen aan de kampioenschappen, Reguliere competitie of interclubs. Voldoende opportuniteiten dus om zich 100 procent te geven.

Enkel aangesloten recreanten kunnen zich inschrijven via Fightrep. Boksers met wedstrijdervaring mogen niet deelnemen.

Kletsnatte Sinksenkoers met oppermachtige winnaar

TEMSE – Ondanks het kletsnatte weer op Pinksterzondag reden de nieuwelingen hun rondjes in Temse. Dit voor de Memorial Robert Roosen.

Het was een spektakelkoers waarbij twee vluchters ronden lang maximaal 30 seconden voorsprong bijeen sprokkelden. Winnaar werd een oppermachtige Jul Hélin .Ereplaatsen waren er voor de streekrenners Mats Van Lierop (3e), Mattis De Wachter (5), Senne Brijs (6e), Ward Vercouteren (7e) en Jochen Meessens.

De top drie mocht op de foto. de palm werd afgegeven door schepen van Sport Wim Van Rossen.

Meer foto’s, klik hier

Sinksenkoers kan toch doorgaan op vast parcours

TEMSE – Komende zondag 5 juni organiseert Wielerbelangen Temse in het centrum van Temse een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De renners starten om 15 uur op de Markt en finishen daar omstreeks 16.45 u.

Op een parcours van meer dan vijf kilometer, door het centrum van de Scheldegemeente, zullen de jongeren over 13 ronden of ongeveer 69 kilometer strijden voor de palm.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd niet kunnen doorgaan op het vaste parcours, met start aan de Markt, omdat er werken op het vaste parcours zouden plaatsvinden. Maar door samenwerking met de gemeentelijke Mobiliteitsdienst werden de werken in de Kamiel Wautersstraat uitgesteld tot na de koers.

De naam van de wedstrijd verwijst naar één van de meest markante sportfiguren die Temse heeft gekend:

“Robert Roosen was van vele sportmarkten thuis, maar zal in de herinnering van vele Temsenaren gegrift staan als de grote bezieler en gangmaker van wielerwedstrijden en als vaste afgevaardigde voor de BWB (Belgische Wielrijdersbond).”

De start – en aankomstlijn van de wedstrijd ligt aan de Markt, symbolisch vlakbij de Gulden Cop, in de jaren ’40 het lokaal van de toenmalige Scheppersvrienden, De vereniging die tot 1994, met Robert Roosen als technisch raadgever, in Temse koersen onder de kerktoren organiseerde.

Het parcours loopt van aan de Markt, richting Oeverstraat, Houtkaai, Schoolstraat, Pastoor Boelstraat, Kouterstraat, Clement D’Hooghelaan, Volksplaats, Vertbindingstraat, Spoorweglaan, Parklaan en Kasteelstraat.

Op de omloop geldt een totaal parkeerverbod en is gemotoriseerd verkeer verplicht in de rijrichting van de renners te rijden.

Het koerscomité van Wielerbelangen Temse met enkele helpers

Temse Liga Zaalvoetbal vierde de kampioenen 2021-2022

TEMSE/TIELRODE – In de cafetaria van sporthal Tilroda organiseerde het bestuur van de Temse Liga Zaalvoetbal de kampioenenviering.

Onder grote belangstelling vonden op vrijdag 27 mei de bekerfinales zaalvoetbal plaats in sporthal Tilroda. In 4 reeksen streden 23 zaalvoetbalploegen gedurende het sportseizoen voor de titel.

In de 2 weekendreeksen en 2 weekreeksen ging de titel naar Los Chicos, SOS Velle, FC Pottetoe en Schoppen Aas

De Fair-Play-trofeeën gingen naar Kramp (reeks weekend 1), ’t Schrijverke United (reeks weekend 2), I-Score (reeks week 2) en ZVC Ons Huis (reeks week 1). ’t Schrijverke United won ook de algemene Fair-playtrofee. De trofee werd geschonken door schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD)

“De fair-play trofee draagt de Temse liga hoog in het vaandel”, aldus voorzitter Luc Verdickt. “Het is de trofee van de ploeg met de minste sancties over alle reeksen heen gedurende het ganse seizoen.”

Traditioneel werden ook de topscorers gelauwerd.

In weekreeks 1 was dat Jens Van De Velde van Independiente met 32 doelpunten. De speler met de meeste doelpunten in weekreeks 2 werd Bart Blommaert met 18 doelpunten.

In weekendreeks 1 scoorde Kjell De Pauw maar liefst 20 doelpunten en in weekendreeks 2 werd Jens Van De Velde van SOS velle topscorer met 22 treffers.

Het bestuur had ook een dankwoord voor het team scheidsrechters, onder leiding van Franky Vaerendonck.

“Ze moeten soms presteren in moeilijke omstandigheden”, klinkt het. “Daarom ontvingen ook zij een geschenk.”

De hele competitie werd georganiseerd door het bestuur van Temse Liga, onder leiding van Luc Verdickt.

Het was meteen ook de laatste keer dat Luc Verdickt deze viering organiseerde. Eind dit jaar geeft hij de fakkel door aan zijn opvolger.
“Maar voor de ploegen en de spelers veranderd er niks”, verzekerde hij.

Meer foto’s, klik hier

Ook de aanwezige scheidsrechters werden in de bloemetjes gezet
vlnr.: Franky Vaerendonck, Paul Oste, Osman Kaplan, Marcel Van Eetveldt en
Kristof Bauwens
Uitbundige taferelen bij het behalen van een trofee
’t Schrijverke United won de Fair-Play trofee voor het ganse seizoen
Heel wat belangstelling voor de kampioenenviering in de cafetaria van sporthal Tilroda

Eindelijk nog eens een voorjaarskoers op Velle

TEMSE-VELLE – Morgen zondag 20 maart kan Wielerbelangen Velle eindelijk nog eens uitpakken met een voorjaarskoers. Dat is ondertussen al vier jaar geleden.

“Na de storm die in maart 2019 over Vlaanderen trok en de coronajaren 2020 en 2021 zijn we uiteraard blij dat we opnieuw onze voorjaarkoers voor nieuwelingen kunnen laten doorgaan”, vertelt Maarten Verhulst.

De koers gaat door op het klassieke ’twee viaducten’ toertje.

“Net op tijd, want vanaf 21 maart start Wegen & Verkeer met vernieuwingswerken aan het viaduct van de Veldstraat”, klinkt het. “Vorig jaar in augustus won Nolan Huysmans, we zijn benieuwd wie dit jaar als eerste over de meet zal rijden.”

Start (om 15u.) en aankomst ter hoogte van houthandel Verhofstede in Temse. De afstand bedraagt 55 km.

Vorig jaar in augustus won Nolan Huysmans op Velle
(foto: (C) Pierre Van Damme – Wielerbelangen Velle)

Korfbalclub Temse kampioen met de U17, U15 sleept zilver in de wacht -UPDATE-

TEMSE – Met U15 en U17 streden zaterdag maar liefst twee jeugdteams van Korfbalclub Temse om de nationale kampioenstitel in de zaalcompetitie. Korfbalclub Temse werd kampioen bij de U17. Voor de U15 lukt het net niet.

Bij Kwik Korfbalclub in Merksem slaagden de U17 van Korfbalclub Temse er in om de kampioenstitel in de wacht te slepen te nadele van Borgerhout. Het werd 18-22 voor Temse. Zo prijkt de kampioenstrofee een jaar lang op de kast bij KC Temse.

Bij de U15 lukte het net niet voor KC Temse. Zij gingen de boot in tegen ASKC uit Schoten met 13-12. Maar ze kunnen toch zeggen dat zij finalist waren tijdens de competitie 2021-2022.

“U15 plaatste zich voor de finale na een geweldig seizoen waarin ze als ploeg gegroeid zijn naar het niveau van vandaag”, aldus secretaris Bert Louage. “U17 kende wat meer uitdagingen om zich voor de finales te plaatsen maar toonde vorige week met bravoure waarom ze het verdienen om hier te staan door favoriet Kwik uit te schakelen in de halve finale. U15 trof in de finale vandaag titelfavoriet ASKC en U17 het sterke Borgerhout/Groen-Wit.”

Met een uitverkocht Kwik Indoor in Merksem konden beide teams rekenen op de aanmoediging van een enthousiast legioen supporters dat hen doorheen de hele wedstrijd met overgave toejuichte. Met 18-22 pakte U17 overtuigend goud en U15 brengt zilver naar Temse na een verlies met 12-11.

“Onze club kan met trots terugkijken op deze resultaten en bewijst hiermee opnieuw dat inzetten op jeugdwerking loont”, stelt voorzitter Peter Borghgraef. “Met ongeveer 300 leden is KC Temse bij de grootste korfbalclubs van het land. De combinatie van sport, een familiaal clubleven en aandacht voor talentontwikkeling zorgen ervoor dat de toekomst van de club op alle competitieve niveaus verzekerd is voor de toekomst.”

Wedstrijdverslag U15, klik hier
Wedstrijdverslag U17, klik hier

De U17 van KC Temse werden werden kampioen (foto (C) korfbal.be)

Margino De Kerf: “De lont is al tijdje uit het kruitvat gehaald”

Voetbal 4de provinciale BW Temse – Lokeren-Temse B

TEMSE – “Die winterstop heeft lang genoeg geduurd”, zegt Margino De Kerf aan de vooravond van de thuismatch van ‘zijn’ Blauw Wit Temse tegen Lokeren-Temse B.

“Hoewel dit een op papier speciale wedstrijd zou moeten zijn, is dat al lang voorbijgestreefd. Lokeren-Temse heeft na amper één seizoen al niks meer met het oude KSV Temse te maken”, zegt De Kerf in Het Nieuwsblad. “Voor de mensen die dichter bij de fusie met Lokeren stonden is het ongetwijfeld wel een speciale match. Bovendien is ook onze positie in de stand niet van dien aard om heel Temse op de been te brengen. Wij hebben ons neergelegd bij een bescheiden bijrol maar bouwen wel al aan een ambitieus team voor volgend seizoen.” (Bron: HN/Dirk Van Bruysel)

Beleef korfbal vanuit sporthal Temsica bij je thuis

TEMSE – Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om supporters te ontvangen in Sporthal Temsica. Daarom lanceert Korfbalclub Temse een livestream via YouTube om de thuiswedstrijd tegen Sikopi vanuit de woonkamer te volgen.

Het nieuwe zaalseizoen in het korfbal begon voor Temse, bijgenaamd The Purple Monkeys, in mineur. Door coronabesmettingen bij tegenstander Leuven werd de eerste thuiswedstrijd al onmiddellijk uitgesteld.

Volg de wedstrijd van de The Purple Monkeys zaterdag via livestream

“Een zaalwedstrijd in Sporthal Temsica geeft altijd meer sfeer dan buiten op het veld”, vertelt voorzitter Peter Borghgraef.
“Daarom was het ook bijzonder jammer dat deze niet kon doorgaan.”

De week nadien werd ook de wedstrijd op Minerva afgelast, dit keer wegens besmettingen en quarantaine bij enkele spelers van de club uit Temse.

Becommentarieerd

“Eindelijk konden we, na anderhalf jaar, weer een volle sporthal verwachten voor de topper tegen Sikopi totdat Covid er weer een stokje tussen stak. Gelukkig gaan enkele van onze vrijwilligers een livestream opzetten. Zo kunnen onze supporters en sympathisanten de wedstrijd van thuis volgen “, klinkt het bij de voorzitter.

De wedstrijd tegen de ploeg van Linkeroever zal becommentarieerd worden door twee geëngageerde clubvrijwilligers Hans Verbeke en Mathieu De Baer.

“Dit weekend wordt een eerste test. Later kunnen we bekijken wat we nog kunnen verbeteren en wat we anders kunnen doen om de sfeer nog meer in de huiskamers van onze leden te krijgen.”, sluit Peter af.

De derby der Linkerscheldeoever is zaterdag live te volgen op het YouTube-kanaal van KC Temse vanaf 20u30.

U17 VK Tielrode herfstkampioen na ruime zege

TIELRODE – Na een een bewogen jaar vol coronamaatregelen en een voetbalstop werden de U17 van VK Tielrode zaterdagvoormiddag voor eigen thuispubliek herfstkampioen na een mooie 4-0 zege tegen Avanti Stekene.

De Tielroodse jeugdploeg wonnen maar liefst 11 wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De spitsen stonden regelmatig aan het kanon met ruime winst tegen ondermeer Vos Reinaert (0-6 en 8-1) en op 20 november nog 1-7 winst op het veld van WS Sombeke.

Vandaag was het de beslissende wedstrijd, een thuismatch met een winst van 4-0 tegen Avanti Stekene. Doelpunten werden gescoord door Rooms Z. (2) Werkers S. (1) en Usul M. (1).

Op foto : Cédric, Hendrik, Kenji,Finn, Zio, Victor, Simon, Thibo, Dries, Emiel, Lex, Mustafa, Ismaël, Sammuël, Laurens en Montacer. (Afwezig Rayn) Trainers: Diego Van Breuseghem en Steven Sertijn en afgevaardigde Rudy Catthoor.
(foto: VK Tielrode)

SV Blauw-Wit Temse wil steeds “spelen om te winnen”

TEMSE – Zondag 5 september speelt SV Blauw-Wit Temse de eerste competitiewedstrijd in zijn bestaan in 4e provinciale F. Vrijdag vond de ploegvoorstelling plaats in garage Waasland Motor. Dit in aanwezigheid van enkele ‘speciale’ gasten.

“We vonden het belangrijk dat de Temsenaren een herkenningspunt hebben met de spelers op het plein”
Ondervoorzitter Johan Boel

“Meer dan een jaar geleden staken een aantal mensen de koppen bij elkaar om, na de fusie van KSV Temse met Lokeren, een nieuwe club op te richten.”, aldus voorzitter Bjorn Van Asbroek. ” En hiervan zien we vandaag het resultaat met de voorstelling van onze ploegen, een eerste ploeg en een beloftenteam, die komend seizoen het beste van zichtzelf gaan geven.”

Voor de gemeente was schepen Hugo Maes (CD&V) aanwezig.

“Ik wil de intiatiefnemers feliciteren voor de durf en moed dit hier in Temse opnieuw te arrangeren”, klonk het bij de schepen. “Ik kijk met veel genoegen uit naar de spelers en wens hen veel succes toe, veel amusement en ook trachten de fairplay hoog in het vaandel te houden voor onze gemeente. En ik wens jullie veel hoogdagen in het Fernand Schuermanstadion.”

Herkenningspunt voor de Temsenaar

Ook ondervoorzitter Johan Boel nam het woord.

“Na de verhuis van KSV Temse naar Lokeren hebben we de leemte willen opvullen zodat er opnieuw een eerste ploeg voetbal speelt in het Fernand Schuermanstadion” stelt de ondervoorzitter. “Het is van in het begin onze bedoeling geweest om een ploeg van en voor Temse te hebben.”

“Uiteraard konden we geen twee ploegen opbouwen met énkel spelers uit Temse. Maar we hebben toch getracht om zoveel mogelijk mensen en spelers in onze ploeg te betrekken uit Temse, die afkomstig zijn uit Temse of een link hebben met onze gemeente. We vonden het belangrijk dat de Temsenaren een herkenningspunt hebben met de spelers op het plein. Ondertussen kunnen we stellen dat 31 spelers van ons eerste elftal en de beloftenploeg een link hebben met onze gemeente.”

“Onze bedoeling is dan ook een wervend en een bindend project te realiseren om zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente naar het voetbal te krijgen. En tot mijn aangename verrassing hebben we gemerkt dat tijdens de eerste oefenwedstrijden waar nog niet al te veel publiciteit rond gevoerd werd toch meestal meer dan 100 toeschouwers aanwezig waren. En wat ons heel gunstig stemde was dat er heel veel jonge mensen naar het voetbal kwamen kijken.”

“Eén goal meer maken dan de tegenstrever”

Trainer van het eerste elftal is Johan Rohart. Hij verdiende zijn strepen bij heel wat clubs in de regio en daarbuiten,. Zowel als speler en als trainer.

“Ik ben er van overtuigd als we allemaal datzelfde willen bereiken dat er dingen kunnen groeien in Temse.”, stelt Rohart. “En er de mogelijkheid is om vele mooie dingen te laten zien. Ik wil de spelers iets bijbrengen, ze op een niveau brengen dat nog beter is dan nu. En als we dat bereiken, als ze allemaal iets willen bijleren dan denk ik dat we dit seizoen veel zullen bereikt hebben en vele wedstrijden kunnen winnen. Het belangrijkste is dat we een team vormen en voor elkaar willen vechten, dat we de juiste mentaliteit hebben zodanig dat we elke wedstrijd spelen om te winnen. En dat betekend steeds één goal meer maken dan de tegenstrever. Het moet de bedoeling te zijn om aanvallend voetbal te brengen waarvan de Temsenaar die komt kijken ook iets te zien krijgt.”

Nadien was er ook een gesprek met Danny Veyt, gewezen profvoetballer, bij ondermeer Waregem AA Gent en Club Luik en bij de Rode Duivels. Hij werd geselecteerd voor het WK 1986 in Mexico.

Na het officiële gedeelte was er ook een verrassingsact met Madame Zaza Project, een internationaal travestiegezelschap uit de regio Gent.

Meer foto’s, klik hier

Een aantal spelers van het eerste elftal van de club met achteraan tweede van links trainer Johan Rohart
Enkele spelers van de beloftenploeg.van Blauw-Wit Temse
(een aantal waren door werk of andere redenen afwezig)
Het bestuur van SV Blauw-Wit Temse met vooraan
vlnr.: secretaris Margino De Kerf, ondervoorzitter Johan Boel, voorzitter Bjorn Van Asbroek en erevoorzitter Wilfried De Witte

Recreanten proeven van de koers

TEMSE-VELLE – Ter gelegenheid van het kermisweekend in Velle organiseerde TTC Ronde Waasland vrijdagavond wielerwedstrijden voor recreanten en toeristen. Wij gingen de sfeer opsnuiven tijdens de recreantenreeks.

De recreantenreeks is voorzien voor sportievelingen die van de wielersport willen proeven, over weinig of geen competitie-ervaring beschikken, en/of niet voldoende kunnen trainen om bij de toeristenreeks te kunnen uitrijden. De 78 deelnemers reden negen ronden van vijf kilometer. Joeri Goddaert van het Blue Boys Cycling Team uit Kruibeke won de sprint van een compact peloton.

De latere winnaar Joeri Goddaert in actie

SV Blauw-Wit Temse wint eerst officiële wedstrijd in de Beker van Oost-Vlaanderen

De eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen van SV Blauw-Wit, de nieuwe Temsese voetbalclub, werd zondagmiddag positief afgesloten. Men won met 4-2 in de Hofmancup tegen Vos Reinaert Sinaai. Trainer Jan Rohart kon nog niet rekenen op zijn sterkste elftal en liet heel wat jongeren opdraven. Het ideale moment om ze te laten proeven van dit niveau.

Een verslag van Margino De Kerf:

“Het werd een vrij aangename wedstrijd in het Fernand Schuermanstadion. Onze jongens begonnen furieus en kwamen binnen de 2 minuten op voorsprong.”Den bleeke”(Christophe Van Nieulande) strijkte de eer op om het eerste officiële doelpunt te scoren voor onze club, een “pegel” in de verste hoek. 1-0.”

Doelman Stopt strafschop

“De druk hield nog een kwartier aan maar de score uitdiepen lukte niet. Meer nog, Blauw Wit raakte de goede kadans kwijt en vergat te voetballen. Teveel nodeloos balverlies leidde tot een overwicht van de bezoekers die daar dan ook van profiteerden. In de 29e minuut profiteerde Piet Van Der Gucht aan de tweede paal en drie minuten later knalde Laurens Peeters de 1-2 in de bovenhoek. Tussendoor stopte onze doelman Yannick De Laet nog een strafschop en verloor de thuisploeg ook Kristof Claus met een kwetsuur. De jonge Django Rooms kwam hem vervangen en dat mag opmerkelijk worden genoemd.

“Django heeft nooit gevoetbald. De naar schatting 120 talrijk onverwacht opgekomen supporters (waarvoor dank) gingen tijdens de rust “een goed pintje” drinken en hoopten uiteraard dat de blauw-witten (voor de gelegenheid in rood-wit) alsnog het tij konden keren.

Dat gebeurde ook. In een betere tweede helft zorgden Ruben Ketels (kent u hem nog?) voor de gelijkmaker op aangeven van Salim Bas 2-2. Tien minuutjes later snelde Arno Zels alleen richting doelman en werkte beheerst af. 3-2. Er kwamen nog kopbalkansen voor Joost Delaruelle en de ingevallen Pim Geens maar die gingen er niet in. Op een zeldzame tegenstoot scoorde Vos Reinaert tegen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspe ldoor scheidsrechter Buysse.

Mooi seizoen

Het mooiste doelpunt viel in de slotfase….een aanval uit het boekje…propertjes afgewerkt door Joost Delaruelle. Het publiek bedankten onze nieuwe jongens met applaus en de jongens bedankten het publiek met een wederkerig applaus. Het werd dus een hele fijne namiddag in de Schoolstraat. Hopelijk zijn we gestart voor een “mooi seizoen.”

Beker Van Oost-Vlaanderen Hofmancup heenwedstrijd 1e ronde: SV Blauw Wit Temse 4- 2 Vos Reinaert Sinaai

Spelers: De Laet Yannick, Van Nisselrooy Renzo(’46 Vriesacker Jens), Mathias Pieren, Kristof Claus(’17 Django Rooms ’77 Pim Geens), Salim Sukru Bas, Dave Hemelaer, Ruben Ketels(’77 Soufiane Gherby), Van Nieulande Christophe, Joost Delaruelle, Vince Rohart, Arno Zels .
*Doelpunten:1x Van Nieulande,1x Ketels, 1x Zels, 1x Delaruelle.

De eerste echte competitiewedstrijd in het eerste seizoen van SV Blauw-Wit speelt men op zondag 5 september in eigen stadion tegen SVH Waasmunster.

De eerste competitiewedstrijd in het eerste seizoen van SV Blauw-Wit speelt men op zondag 5 september in eigen stadion tegen SVH Waasmunster.
(foto (C) SV Blauw-Wit)

Dikke banden koers voor kinderen van 6 tot 11 jaar voor het eerst in Temse én een primeur in het Waasland !

Komende zondag fietsdrieluik in Temse centrum

TEMSE – Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen tijdens Temse Koerst met hun eigen fietsje proeven van een wielerwedstrijd. Zeker omdat mensen uit de wielerwereld ze tips komen geven, zoals Johan De Muynck, en José De Cauwer.

Het bestuur van Wielerbelangen vzw, het Lokaal Bestuur van Temse, Avia Rudyco Janatrans Cycling Team en Van Moer Logistics Cycling Team, slaan de handen in elkaar om komende zondag 1 augustus 2021 een uniek driedelig wielerevenement Temse Koerst te organiseren in Temse centrum

Temse Koerst bestaat uit drie delen. Om 13.30 uur begint op de Markt een wedstrijd voor miniemen, om 16 uur gaan de nieuwelingen van start. Vooraf is er een dikke banden koers, volgens het organiserende Wielerbelangen Temse de eerste van het Waasland.

Vanaf 12.30 uur kunnen daarbij kinderen tussen 6 en 11 jaar met hun eigen, gewone fiets of mountainbike drie rondjes van een kilometer rijden. Dankzij onder meer een volgwagen en microcommentaar proeven ze volop van de koerssfeer. Bovendien krijgen ze begeleiding en tips van ex-wielrenners: Marc Dierickx van het team van Mathieu Van der Poel, Giro-winnaar Johan De Muynck, Parijs-Roubaix-winnaar Roger Rosiers en Sporza-commentator José De Cauwer.

Wielerbelangen Temse organiseer de koers samen met de gemeentelijke sportdienst.

“Ik spreek er al een paar jaar over met José (De Cauwer, red.) om zoiets te organiseren”, zegt voorzitter Sylle De Bock. “Dit jaar hebben we het toch gedaan, en met succes. We kregen al veel reactie. We hopen ook dat andere organisatoren in het Waasland mee op de kar springen en dingen beginnen organiseren. Jongeren krijgen op deze manier de smaak te pakken.”

De nieuwelingenkoers tijdens Temse Koerst is de eerste van de drie ritten van de Ronde van de Scheldeboorden. De andere koersen vinden plaats op 10 augustus in Velle en op 22 augustus in Haasdonk.

Info en inschrijvingen: sport@temse.be.