Yari De Wolf, Joris De Maeyer, Carl Van der Auwera en BC Sportvrienden, biljartkampioenen Temse 2023

Nieuwe biljarters steeds welkom in één van de vijf clubs in Temse

TEMSE – Het Biljartverbond van Temse eindigde zaterdag 13 mei in biljarttempel The Pocket in de Kasteelstraat het speelseizoen 2022-23 met de eindstrijd in het driebanden, 20ste jaargang. Schepen van Feestelijkheden en Evenementen Debby Vermeiren (CD&V) reikte de prijzen uit.

In de Standaardreeks bleek nieuwkomer Carl Van der Auwera een doorzetter: in de kwart- én halve finale had hij telkens shoot-outs nodig om door te gaan. In de finale versloeg hij Eric Lemmens. Hugo Van Britsom, de kampioen van vorig jaar, vervolledigde het podium.

In de Promotieklasse was Joris De Maeyer dominant, nadat hij in de kwartfinale door het oog van de naald kroop. Kamal Vercauteren werd knap tweede en ook de ‘bronzen’ Tony Van Hoorde eindigde sterk.

In de ereklasse maakten de onverslijtbare Willy Viaene en jonge leeuw Yari De Wolf er een prachtig kijkstuk van. Uiteindelijk haalde de jeugd het. Patrick De Cauwer werd net als vorig jaar derde.

In de interclubcompetitie vrij spel, 59ste editie, ging voor het tweede jaar op rij de oppergaai naar BC Sportvrienden, de club van competitieleider Peter Pauwels. BC Sint-Joris eindigde tweede, KBC Onder Ons derde.

Wie zin heeft in carambole-biljarten is zeer welkom op de website van de gemeentelijke sportdienst of bij één van de vijf biljartclubs van Temse.

Meer foto’s prijsuitreiking, klik hier

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen Driebanden
en de Interclubcompetitie 2023 van het Biljartverbond Temse.
Eerste rij: Eddy Persy, Suzy Boey, Luc Verhulst, Joris De Maeyer, schepen Debby Vermeiren, Yari De Wolf, Carl Van der Auwera, Hugo Van Britsom. 2de en 3de rij: William Derkinderen, Maurice De Vreese, Tony Van Hoorde, Alex Van Steenput, Werner De Wilde, Willy Viaene, Walter Vermeulen, Peter Pauwels, Erik De Cleen, Kamal Vercauteren.
Vlnr: voorzitter Luc Verhulst, Joris De Maeyer, schepen Debby Vermeiren, Yari De Wolf, Carl Van der Auwera.

SV Blauw Wit Temse eerste voetbalkampioen in Oost-Vlaanderen

TEMSE – SV Blauw Wit Temse is officieel de eerste voetbalkampioen van Oost-Vlaanderen. Op eigen veld in de Schoolstraat werd er gewonnen met 6-3 van Sportkring Sint-Niklaas B.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft men 15 punten voorsprong, op de tweede in de stand Hoogeinde, en kan men in principe niet meer bijgebeend worden. Of er moest nog een ongelooflijk mirakel gebeuren.

“We hebben dit seizoen nog geen enkele keer verloren en drie keer gelijk gespeeld”, vertelde voorzitter Johan Boel, voor aanvang van de wedstrijd bij TV Oost. “Er zijn weinig ploegen die dit soort statistieken kunnen voorleggen.”

Volgend seizoen komt Blauw-Wit dus zo goed als zeker uit in de derde provinciale. En zoals eerder al te horen was bij de club wil men meer zijn dan zomaar een meeloper.

Meer foto’s, klik hier

SV Blauw-Wit Temse kan komende zondag officieus Kampioen spelen

Ploeg wil volgend seizoen meer dan een meeloper zijn in derde provinciale

TEMSE – Komende zondag zullen wellicht de champagnekurken knallen in de Schoolstraat. Voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) is bij winst tegen het B-elftal van Sportkring Sint-Niklaas officieus kampioen in de 4e provinciale.

“Ik doe een oproep om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de Schoolstraat te komen kijken”
Secretaris Margino De Kerf

Secretaris Margino De Kerf doet een oproep aan de Temsese voetballiefhebbers om zondag massaal af te zakken naar het stadion om de ploeg te steunen in de ultieme race naar de titel in vierde provinciale E.

Blauw-Wit werd opgericht in 2020 door ondermeer Margino De Kerf en en huidig voorzitter Johan Boel. Dit om de leegte op te vullen die ontstaan was na het ‘verkassen’ van KSV Temse naar Lokeren.

Beter doelsaldo

“Toen ik begon met deze club had ik de intentie om binnen de drie jaar voor promotie te gaan”, vertelt Margino. “Maar het zal al gebeuren in het tweede competitiejaar. Het zal dan ook gebeuren met veel bravoure. Ons eerste elftal heeft momenteel nog niet verloren en telt al 66 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Dit is buiten verwachting, we staan nu 15 punten los op achtervolger FC Hoogeinde. We hebben ook de minste tegengoals over alle provinciale reeksen in gans Belgie heen, tot hiertoe 7.”

In ieder geval kan BW zondag officieus kampioen spelen in het derde jaar van zijn bestaan. Waarom officieus? Bij winst van BW zondag kan opponent FC Hoogeinde nog wel gelijk komen, maar dan moeten ze alle resterende wedstrijden winnen en BW alle wedstrijden verliezen.

“Maar ons doelsaldo is veel beter”, schetst Margino. ” Het onze staat op +95 en dat van hen op +30. Dus zondag vieren we gewoon alsof het al zover is. Bij winst zullen de champagneflessen worden ontkurkt.”

Nuttige aan het aangename koppelen

De club kan stoelen op een sterk en hardwerkend bestuur.

“Elke thuiswedstrijd is er een footlunch wat ongezien is in vierde provinciale”, klinkt het bij de secretaris. “En die zit dan ook geregeld bomvol. We spreken dan toch over honderd eters. De gasten worden goed ontvangen met een handdruk,aperitief,voorgerecht of soep,hoofdgerecht en nagerecht met koffie en digestief tijdens de rust. Alles zit in de prijs. De club legt zich hierop 200 procent toe en het is stilaan een handelsmerk geworden. Ook wel nodig als je ambitie hebt. SV Blauw Wit Temse koppelt dus het nuttige aan een aangename.”

“We bestaan slechts drie jaar en om de ploeg te doen groeien zijn er vijf zaken die belangrijk zijn”, aldus Margino. “Een hardwerkend bestuur, uitstekende footlunches, vele sponsors, onze supporters en uiteraard een hele hoop medewerkers. Zonder hen wordt het heel moeilijk. Ik ben in ieder geval alle mensen bijzonder dankbaar die zich belangeloos inzetten voor de club en zich volledig wegcijferen.”

Toch doet de secretaris een oproep naar de Temsenaar om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de schoolstraat te komen kijken.

“Niet dat we mogen klagen, we zitten altijd tussen de 100 a 170 kijkers, voor 4e provinciale is dat heel wat. Uiteraard hebben wij een belangrijke troef en dat is de accomodatie. We hebben een groot en mooi eerste veld met fantastische kleedkamers , een fantastische kantine boven en een geweldige “club 45″ waar de footlunches doorgaan. En niet te vergeten, het Fernand Schuermanstadion heeft een capaciteit van 3000 toeschouwers en beschikt over een mooie grote zittribune. Alles is dus aanwezig om toch een beetje ambitieus te zijn. In ieder geval kunnen we meer en meer rekenen op heel wat sympathie en positiviteit in de gemeente. Dat stemt me gelukkig.”

Maniakale passie

Wat de toekomst brengt is simpel. Wij willen ons niet wegsteken in derde provinciale. Wij gaan spelen om bij de eerste zes te zijn en misschien wel een eindrondeticket te pakken. Promotie mag maar hoeft niet. Wat komt…dat komt. In ieder geval heeft de club al de nodige versterkingen aangetrokken om een rol van betekenis te spelen volgend seizoen.”

“Wat ik ook even wil benadrukken is de erg goeie samenwerking met de VAT (Voetbal Academie Temse)”, stelt Margino. “Dat zijn de mensen van het jeugdbestuur van het vroegere KSV Temse die ook in hetzelfde complex zitten en ook met hun jeugd hier spelen, voorlopig nog onder de naam Lokeren-Temse maar ik heb begrepen dat daar verandering in komt.”

“Tot slot wil ik gans de spelersgroep en gans de trainersstaff al bedanken voor de inspanningen die zij hebben geleverd. Wij als bestuur kunnen wel een kern samenstellen en trainers aantrekken maar zij moeten het tenslotte wel doen. Het was een droom en een passie om van deze ploeg iets te maken en het zal een maniakale passie blijven tot ik het niet meer kan”, besluit de secretaris.

Het eerste elftal van Blauw-Wit Temse bij aanvang van de ‘carnavalsmatch’
enkele weken geleden, met Prins Lili I en haar gevolg, en Margino De Kerf uiterst links.
(foto: (C) Blauw-Wit Temse)

Gouden medailles voor zeven teams van Rapid hockey Club

TEMSE – Als een sportvrouw of sportman een gouden medaille krijgt dan weten we dat ze goed gepresteerd hebben. Als 7 teams een gouden medaille krijgen dan kunnen we er vanuit gaan dat ze uitermate goed gepresteerd hebben. En dat is het geval in Temse bij RAPID Hockey Club.

Op vrijdag 17 februari kwamen Schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en sportfunctionaris Lotte Verheyen de medailles aan de winnaars overhandigen in het nieuwe clubhuis van Rapid Hockey Club Temse.

“Een speciale kampioenenviering door de gemeente omdat we zoveel winnaars hebben in de club”, stelt secretaris Nancy De Prijcker.
“Het sportjaar 2021-2022 leverde aan heel wat teams van Rapid Hockey club Temse een eerste plaats op. Zowel bij de meisjesploegen als de jongensploegen werden fairplay, teamgeest, inzet en competitiviteit getoond en klommen ze zo naar de eerste plaats in hun categorie.”

Dat er zoveel teams op de eerste plaats eindigden is een primeur voor de club in Temse. Ook vele tweede en derde plaatsen staan in de lijst.

Hoofdtrainer Richard De Snaijer meldt: “We mogen uitermate fier zijn over onze sportieve prestaties. Deelnemen aan wedstrijden is nog altijd belangrijker dan winnen, maar net die overwinningen zijn het resultaat van een goed sportief seizoen. Wekelijks zien we de teams evolueren en daar doen we het voor. Proficiat aan alle leden die zich wekelijks zo hard inzetten, zowel op het veld als naast het veld.”

“Schepen van sport Van Rossen en Lotte Verheyen kwamen de medailles overhandigen aan die winnende jeugdploegen en alle andere ploegen. En dat het in het clubhuis doorgaat is ook een primeur want nog nooit heeft Temse zoveel medailles in een jaar moeten uitdelen en werden dus extra exemplaren besteld.”

De kampioenen zijn:

Indoor: D1 & U9G1
Outdoor: D3 – U16B1 – U10B1 – U9B1 – U7B2

Meer foto’s, klik hier

KC Temse promoveert voor het eerst naar de Topleague Korfbal

TEMSE – In een overvolle sporthal Temsica zagen meer dan 300 dolenthousiaste supporters hoe KC Temse voor de eerste keer in zijn geschiedenis promoveert naar de Topleague Korfbal, de 1ste nationale divisie van het zaalkorfbal.

Een 18-14 zege tegen Sikopi was voor het ongeslagen Temse op de derde laatste speeldag voldoende om de titel oververdiend binnen te halen.

“Met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent hebben coaches Terence Claes en Jurgen Scheers de laatste seizoenen een team dat steevast in de middenmoot van het klassement vertoefde naar een hoger niveau getild”, glundert voorzitter Bert Louage. “Deze titel is mede het resultaat van vele jaren sterk inzetten op jeugdwerking. Elke dag zijn meer dan 30 trainers met hart en ziel bezig om onze jeugd te vormen tot volwaardige kernspelers. Als grootste korfbalfamilie van het land heeft KC Temse terecht zijn plekje verdiend in de topleague van het land.”
(foto’s: Stefaan Van Hul)

Technische staff verlengd overeenkomst bij BW Temse

TEMSE – Leuk nieuws bij SV Blauw Wit Temse net voor de jaarwending. Gans de technische staff van de club verlengde zijn overeenkomst voor het seizoen 2023-2024.

Het bestuur van de ploeg bedankt hen dan ook voor het vertrouwen met name Geert Mariman(T1), Tom De Cleen(T2), Franky De Vleeschouwer(KT) en Geert Verniers(T3). Ook een aantal spelers verlengden trouwens al hun overeenkomst met de succesploeg uit de Schoolstraat. Wordt vervolgd…

vlnr.:Geert Mariman(T1), Tom De Cleen(T2), Franky De Vleeschouwer(KT) en Geert Verniers(T3)
(foto: BW Temse)

Biljartverbond Temse huldigde kampioenen 2022

TEMSE – Zaterdag 10 december vonden in lokaal Sportvrienden de finalewedstrijden plaats van de 2de editie Bandstoten, en het 67ste Individueel Kampioenschap Vrijspel van Biljartverbond Temse.

In de ereklasse van het vrij spel was Benny Foubert outstanding. De jaren lijken op hem geen vat te hebben, hij won overtuigend van Frankie De Gendt. In de promotieklasse trok Kamal Vercauteren het blauwe laken naar zich toe. Na een aarzelende start domineerde hij Alex Van Steenput, die verdiend zilver pakte.

Patrick De Cauwer was de beste in de ereklasse bandstoten, ten nadele van Eddy Persy, die als 8ste uit de voorronde toch wist door te stoten tot de finale. De trofee van de promotieklasse in het bandstoten ging voor het 2de jaar op rij naar Kamal Vercauteren, die Tony Van Hoorde het nakijken gaf.

In de rand van de kampioenschappen vond voor het eerst in de geschiedenis een fel gesmaakte challenge plaats tussen Burgemeester Hugo Maes en Schepen van Sport Wim Van Rossen in de discipline Vlaams Poelen: de Burgemeester bracht zijn Sportschepen niet in verlegenheid en liet deze laatste de winst met 9-11.

Meer foto’s, klik hier
(foto’s Julien Heerwegh)

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen bandstoten en vrijspel 2022 van het biljartverbond Temse.
Eerste rij: Walter Vermeulen, kampioenen Patrick De Cauwer, Benny Foubert en Kamal Vercauteren, finalist Eddy Persy. Tweede rij: Schepen Wim Van Rossen, secretaris Hugo Van Britsom, competitieleider Peter Pauwels, Burgemeester Hugo Maes, Ivan Schelfaut, finalist Alex Van Steenput, verbondsvoorzitter Luc Verhulst en finalist Tony Van Hoorde.

Gemeentelijke Sportraad vierde 50 jarig bestaan

TEMSE – De gemeentelijke Sportraad in Temse bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in de feestzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Hugo Maes (CD&V), schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en sportraadvoorzitter Bert Rooman kwamen aan het woord.

“Het sportbeleid in Temse is op gang gekomen in de jaren ‘60 dankzij de eerste schepen van sport in de geschiedenis van de gemeente, Fernand Schuerman. Tegenwoordig bekend van het gelijknamige sportcomplex in de Schoolstraat”, aldus burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Meerwaarde voor de sport

Tijdens de voorbije 50 jaar kende de Sportraad acht voorzitters: Raoul De Ryck, Jozef De Caluwé, Carlos Van Hoeylandt, Jan De Maeyer, Piet Van Dycke, Bert Rooman, Bruno Verbeke en momenteel opnieuw Bert Rooman.

Er waren ook zeven schepenen van Sport: Fernand Schuerman, Siegfried Buytaert, Armand Felix, Marc Cordeel, Wim Van Rossen, Patrick Vermeulen, Debby Vermeiren en tegenwoordig opnieuw Wim Van Rossen.

“De conclusies van 50 jaar Sportraad zijn bijzonder positief”, aldus de burgemeester. “Er is evenwicht tussen het beleid en de adviesorganen. Vooral ook de wijzen mensen bij de leiding van de raad en de ledenverenigingen. Met een oprechte bekommernis voor de sport, de verenigingen, infrasructuur en de activiteiten. De Sportraad bood en biedt een meerwaarde voor de sport in Temse.”

Pioniers

“Het domein sport binnen het politiek bestel in de gemeente wordt altijd met positieve ogen bekeken”, aldus schepen Wim Van Rossen. “En wanneer een nieuwe ploeg aantreed is dat een domein is waar velen graag aanwezig zijn. Het is niet altijd gemakkelijk maar door samenwerking kan men veel bereiken. En die samenwerking is op drie grote poten gestoeld. Het beleid, de administratie van de Sportdienst en vooral de Sportraad die we hier graag in de bloemetjes zetten.”

“De Sportraad is één van de pijlers die wel eens vergeten worden. Het zijn vrijwilligers die, meestal belangeloos zich inzetten voor hun eigen club en sport in het algemeen in de gemeente. En samen met die drie pijlers kunnen we in Temse een mooi palmares voorleggen. We kunnen voor onze gemeente dan ook een enorm aanbod aan sport aanbieden. Voetbal en wielrennen eisen daarbij veel aandacht op maar daarnaast zijn wij een gemeente die een groot aantal sporten aanbiedt waarvoor wij in de regio pioniers geweest zijn.”

Vooraan vlnr.: schepen Patrick Vermeulen , Jozef De Caluwé, burgemeester Hugo Maes, huidig voorzitter sportraad Bert Rooman, schepen Wim Van Rossen en schepen Debby Vermeiren.
achteraan, leden van de Sportraad samen met voormalige en huidige sportfunctionarissen en medewerkers van de Sportdienst
vlnr.: Huidig sportraadvoorzitter Bert Rooman, voormalig vz Jozef De Caluwé, schepen van Sport Wim Van Rossen en voormalige schepenen van Sport Debby Vermeiren en Patrick Vermeulen
huidig sportfunctionaris Lotte Verheyen geflankeerd door voormalige sportfunctionarissen Luc Verhulst (l) en Theo Verbiest (r)

Geen doelpunten tijdens topper in 4e provinciale

TEMSE – Heel wat publiek in de Schoolstraat zondagnamiddag voor de topper van Blauw-Wit Temse tegen het tweede geklasseerde HRS Haasdonk.

Meer dan 100 eters schreven in voor de ‘footlunch’. Gewezen kapitein en corifee van het grote “SK Beveren” Jean Janssens mocht ter gelegenheid van de topper tegen HRS Haasdonk de aftrap geven in het Fernand Schuermanstadion. Ook bij KSV Bornem beleefde Jean nog hoogdagen als speler-trainer en beeindigde daar ook zijn voetballoopbaan. SV Blauw-Wit was bijzonder verheugd om Jean te verwelkomen.

De eindstand tussen de eerste twee in het klassement werd 0-0. Blauw-Wit heeft in deze competitie dus nog altijd niet verloren. De kloof met Haasdonk blijft 5 punten.

Geen doelpunten in de topper tussen Blauw-Wit en Haasdonk
(foto (C) Julien Heerwegh
Heel wat belangstelling voor de ‘footlunch’ voor de voetbaltopper in 4e provinciale
(C) Facebook

Blauw-Wit Temse nog steeds ongeslagen. VK Tielrode tijdens derby verpletterd met 0-5

TEMSE – “Blauw Wit Temse (BW) blijft als een TGV door de competitie razen”. Dat was afgelopen week te lezen bij Sportregio.be. En ook op het veld van VK Tielrode (VKT), tijdens de ‘Derby van ’t Stad’ was dat niet anders.

De ploeg uit de Schoolstraat won al voor de achtste achtereenvolgende keer. Ditmaal ging de jonge ploeg van VKT voor de bijl. BW ging vlakbij de Durme winnen met 0-5, “En er hadden nog veel meer doelpunten kunnen vallen”, vertelde een supporter.

Ondanks het forse verlies van Tielrode werd er na de wedstrijd verbroederd door de voorzitters van beide clubs en burgemeester Hugo Maes. Lokaal aanstormend voetbaltalent mocht ook mee op de foto.

vlnr.: Johan Boel (voorzitter Blauw-Wit Temse), Burgemeester Hugo Maes,
Gert Hooftman (voorzitter VK Tielrode)

Provinciale kampioenschappen groot succes voor Temse Schelde Zwemmers

TEMSE – Op de provinciale zwemkampioenschappen in Eeklo heeft zwemclub Temse Schelde Zwemmers (TSZ) afgelopen weekend weer van zich laten spreken. De competitieploeg, die dagelijks in het Vita Scheldebad traint, verzamelde 65 podiumplaatsen en kroonde zich 36 keer tot provinciaal kampioen.

Voorzitter Geert Van Avermaet: “De provinciale kampioenen waren Emma-Louise Stessens (7 keer goud), Anke Geeroms (7 keer goud), Nore Michiels (6 keer goud), Gerben Boodts (4 keer goud), Kevin Guldentops (3 keer goud), Thibeau Fransen (2 keer goud), Leandro Sciacca (2 keer goud), Luna De Keersmaeker (2 keer goud), Irem Murat (2 keer goud) en Farah Van Overmeire (1 keer goud).”

“Een speciale vermelding gaat naar de 14-jarige Nore Michiels uit Hamme. Ze zwom voor het eerst onder de 1 minuut op de 100m vrije slag. Daarmee gaf ze nog wat meer glans aan haar selectie voor het Belswim Youth Team“.

Mannen van TennisClub Temse Oost-Vlaams kampioen Interclub.

TEMSE – De heren van TC Temse kroonden zich provinciaal kampioen interclub (95p).Bij een Interclub worden 4 enkelwedstrijden gespeeld en 2 dubbelwedstrijden om te bepalen welke club wint.

Op TC Temse werd ook de naam van hun slogan waargemaakt ‘ De gezelligste en tofste tennisclub van ’t land’. De aanwezige zon, een springkasteel, de darts en de geplande clubbarbecue zorgde mee voor een aangename sfeer naast de tenniscourts.

Op de tennispleinen werd een spannende sportieve strijd gestreden met de buren van De Beverse Tennisclub. De eerste twee enkelwedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg telkens met overtuigende 6-2/6-0 cijfers. Zo kwam de druk bij de heren van de Beverse te liggen, maar daar gingen ze perfect mee om.

Na de enkelwedstrijden stond het 2-2 gelijk, maar was TC Temse in het voordeel door het aantal gewonnen games. De dubbels zouden voor de beslissing zorgen en opnieuw toonden beide ploegen dat ze finale waardig tennis brachten. Het talrijk opgekomen publiek liet dan ook regelmatig applaus van de tribunes rollen. Uiteindelijk trok TC Temse aan het langste einde dankzij het aantal gewonnen sets en games. 3-3 (8-6/77-60) in het voordeel van Temse.

Voor ploegkapitein Ilya Chardome was het echt een hoogdag.

“Niet enkel op sportief vlak, maar ook de beleving naast het terrein en de inzet van onze vrijwilligers maakten dat zondag een dag was zoals ik er al vele gedroomd had voor onze club”, klonk het.

TC Temse hoopt dan ook dat het deze positieve lijn kan doortrekken enerzijds in de nationale eindrondes die in september gepland staan. Maar ook op korte termijn tijdens hun eigen dubbeltornooi dat voor het eerst in 15 jaar zal worden georganiseerd van 7 tot 17 juli.

De winnende ploeg met kapitein Ilya Chardome, Jasper Pauwels, Stijn Vermeulen,
Dominic Mulder en Junior Digneffe (foto: TC Temse)

Bridge Boxers organiseren boksmeeting voor recreanten

TEMSE – Morgen zaterdag 11 juni om 13 uur organiseert Bridge Boxers Temse in samenwerking met de Vlaamse Boks Liga (VLB) en Boxing Club Temse een recreantenontmoeting in sporthal Temsica. De recreatieve leden van de VBL nog eens de ring instappen om hun technische vaardigheden te demonstreren in een laagdrempelige context.

De VBL wil nog eens herhalen dat het een laagdrempelig platform is en de boksers een kans krijgen om hun technische vaardigheden te demonstreren en eens kennis kunnen maken met een boksring, scheidsrechter en publiek. Boksen op kracht heeft hier geen plaats, daar zijn sparringen, reguliere wedstrijden en Fight Factories voor.

Willen de deelnemers er voluit voorgaan dan kunnen ze deelnemen aan de kampioenschappen, Reguliere competitie of interclubs. Voldoende opportuniteiten dus om zich 100 procent te geven.

Enkel aangesloten recreanten kunnen zich inschrijven via Fightrep. Boksers met wedstrijdervaring mogen niet deelnemen.

Kletsnatte Sinksenkoers met oppermachtige winnaar

TEMSE – Ondanks het kletsnatte weer op Pinksterzondag reden de nieuwelingen hun rondjes in Temse. Dit voor de Memorial Robert Roosen.

Het was een spektakelkoers waarbij twee vluchters ronden lang maximaal 30 seconden voorsprong bijeen sprokkelden. Winnaar werd een oppermachtige Jul Hélin .Ereplaatsen waren er voor de streekrenners Mats Van Lierop (3e), Mattis De Wachter (5), Senne Brijs (6e), Ward Vercouteren (7e) en Jochen Meessens.

De top drie mocht op de foto. de palm werd afgegeven door schepen van Sport Wim Van Rossen.

Meer foto’s, klik hier

Sinksenkoers kan toch doorgaan op vast parcours

TEMSE – Komende zondag 5 juni organiseert Wielerbelangen Temse in het centrum van Temse een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De renners starten om 15 uur op de Markt en finishen daar omstreeks 16.45 u.

Op een parcours van meer dan vijf kilometer, door het centrum van de Scheldegemeente, zullen de jongeren over 13 ronden of ongeveer 69 kilometer strijden voor de palm.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd niet kunnen doorgaan op het vaste parcours, met start aan de Markt, omdat er werken op het vaste parcours zouden plaatsvinden. Maar door samenwerking met de gemeentelijke Mobiliteitsdienst werden de werken in de Kamiel Wautersstraat uitgesteld tot na de koers.

De naam van de wedstrijd verwijst naar één van de meest markante sportfiguren die Temse heeft gekend:

“Robert Roosen was van vele sportmarkten thuis, maar zal in de herinnering van vele Temsenaren gegrift staan als de grote bezieler en gangmaker van wielerwedstrijden en als vaste afgevaardigde voor de BWB (Belgische Wielrijdersbond).”

De start – en aankomstlijn van de wedstrijd ligt aan de Markt, symbolisch vlakbij de Gulden Cop, in de jaren ’40 het lokaal van de toenmalige Scheppersvrienden, De vereniging die tot 1994, met Robert Roosen als technisch raadgever, in Temse koersen onder de kerktoren organiseerde.

Het parcours loopt van aan de Markt, richting Oeverstraat, Houtkaai, Schoolstraat, Pastoor Boelstraat, Kouterstraat, Clement D’Hooghelaan, Volksplaats, Vertbindingstraat, Spoorweglaan, Parklaan en Kasteelstraat.

Op de omloop geldt een totaal parkeerverbod en is gemotoriseerd verkeer verplicht in de rijrichting van de renners te rijden.

Het koerscomité van Wielerbelangen Temse met enkele helpers