Rouwcafé wil mensen die rouwen samen brengen

TEMSE – Mensen die rouwen samenbrengen, dat is het opzet van het eerste verlies- en rouwcafé, dat op donderdag 26 april werd georganiseerd.
Bezielster Karin Verheyen wil daarmee mensen in rouw samenbrengen en op een laagdrempelige manier laten praten, luisteren en ontmoeten.

Karin Verheyen (rechts) hoopt dat mensen samen kunnen rouwen in een huiselijke sfeer. Links Karin Imschoot, eigenares van Den Bureau. (foto: Mattias Goossens)

“Ik ben van opleiding stress- en burn-outbegeleidster en nadat ik mijn man aan kanker verloor, heb ik me bijgeschoold tot rouwbegeleidster. Samen met scheiding- en plusoudercoach Nathalie Rassauw wil ik vier keer per jaar een samenkomst organiseren, telkens met een ander thema en andere gastsprekers. Tijdens de eerste editie zal het vooral gaan over verlies en kinderen. In de toekomst staan ook rouwen om partners, verlies door bijvoorbeeld een scheiding of jezelf verliezen door psychische problemen of een verslaving op het programma.”

Hapjes en drankjes

Rouwcafés worden in Nederland al langer georganiseerd op café zelf, maar Karin koos voor een neutrale locatie in Den Bureau in de Laagstraat 14, midden op de TTS-site. “We gaan het hier gezellig inkleden met hapjes en drankjes en er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. In het centrum van Temse is het moeilijker om zoiets te organiseren”, klinkt het.

Momenteel zijn er al meer dan dertig inschrijvingen en er komen ook rouwcafés in Brugge en de Kempen. “Volgend jaar gaan we rond dezelfde thema’s werken, maar dan vanuit een andere insteek. Hopelijk kunnen mensen hier samen met anderen hun verlies delen.”

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

 

School organiseert festival nadat 100.000 euro uit spaarpot verdwijnt

Nieuwe vzw wil zorgen voor extraatjes voor de school

TEMSE-VELLE – Een half jaar nadat aan het licht kwam dat er jarenlang geld van de schoolrekening van Vrije Basisschool Sint-Jozef verdween, organiseren het oudercomité en schooldirectie opnieuw Festivel. De opbrengst gaat naar de dagelijkse werking van de school.

Naar schatting 100.000 euro verdween er de afgelopen jaren van de rekening van Sint-Jozef in Temse-Velle, inclusief 20.000 euro vanop de rekening van het oudercomité.

Terwijl het onderzoek naar voormalig directeur G.D. loopt, besloten het oudercomité en waarnemend directeur Tom Smet om niet bij de pakken te blijven zitten en opnieuw ‘Festivel’ te organiseren.

“Vorig jaar organiseerden we het festival ter ere van 125 jaar Velle”, legt Philippe Van Robaeys, organisator en voorzitter van de gloednieuwe Festivell-vzw, uit. “Na de gebeurtenissen die eind vorig jaar aan het licht kwamen, besloten we om opnieuw iets te organiseren. Niet om de financiële put te vullen – die moet worden terugbetaald door de schuldige – wel voor de dagelijkse werking van de school en extraatjes zoals speelpleinwerking en didactisch materiaal. Daarvoor werd een nieuwe vzw opgericht met als motto “elk nadeel heeft z’n voordeel”, want Velle krijgt nu een echt festival.

Alle hulp welkom

Waarnemend directeur Tom Smet, al vijfentwintig jaar actief als leerkracht en zorgcoördinator, ziet die steun graag komen. “Onze school blijft draaien, maar voor extraatjes komt alle hulp van pas. Daarom is er een topaffiche samengesteld die mensen van buiten Velle naar hier moet lokken.”

Tomorrowland en Ghost Rockers

De feestelijkheden vinden plaats van 25 tot 27 mei in een echte festivaltent in de Veldstraat. Op vrijdag presenteert MNM-dj en buurtbewoner Peter Van de Veire een feestelijke quiz. Op zaterdag is het twaalf uur lang feest van 15 tot 3 uur, met een hele reeks Tomorrowland-dj’s, zoals Maori, Double Pleasure, dj Wout en dj Licious.

Maar ook Kelly Pfaff, Maarten Vancoillie, Buscemi, Sven Ornelis en Tomas De Soete tekenen present achter de draaitafels. Op zondagnamiddag is er Festikids, met Kaatje en Ghost Rockers op het programma.

Info en tickets via www.festivel.be

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

De kids zijn ondertussen klaar voor Festivel. (foto: Mattias Goossens)

Komende zondag 29 april opening rommelmarktseizoen

TEMSE – Vorige zondag waren er heel wat bewoners die zich afvroegen waarom er, met het mooie weer, geen rommelmarkt stond op de promenade aan de Markt.

“De organisatie heeft een contract vanaf komende zondag 29 april”, aldus schepen van Toerisme Franky de Graeve (CD&V). Komende zondag dus opening van de jaarlijkse rommelmarkt in open lucht op de Markt. Bij mooi weer van eind april tot eind oktober telkens van 7.30 uur tot 12.30 uur. Meer info :03/296 62 17
Prijs per kraam: 6€.

De opening van het rommelmarktseizoen vorig jaar…

Project Levend Verkeerspark leert kinderen ondermeer de gevaren van de dode hoek

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke/Temse startte weer het project ‘Levend Verkeerspark voor leerlingen uit het lager onderwijs.

Advertentie

“Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten in het zonaal Veiligheidsplan van de zone”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “In ons verkeersactieplan willen we de verkeersongevallen in de gemeenten terug dringen en de verkeersveiligheid verhogen, dit door allerlei acties, ondermeer gerichte snelheids- en alcoholcontroles, weekendacties, dagelijks verkeerspatrouilles, extra toezicht aan de scholen.”

Naast de repressieve acties, zijn er ook sensibiliseringsacties voor leerlingen van het lagere onderwijs, waaronder dit project.

“Het hoofditem is een uitgestippelde route op de openbare weg, die de kinderen rijden onder begeleiding van de politie.”, vertelt De Bruyn. “Leren fietsen in diverse verkeerssituaties, in de omgeving van de school, tussen het echte verkeer is de beste leerschool.”

“Naast het levend parcours, is er ondermeer ook een fietsbehendigheidsparcours en een fietscontrole”.

Ook heel belangrijk zijn de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens.

“Jaarlijks gebeuren hierdoor ongevallen”, weet de commissaris. “Door de zone werd een dodehoekzeil aangekocht, met de ware oppervlakte van de dode hoek. Hier worden de gevaren uitgelegd en men kan zelf een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen.”

Het project is voor het vierde leerjaar en loopt deze week in Temse en ook nog op 1 juni. In Kruibeke gaat het project van start op 22 mei tot en met 25 mei .
In totaal doen 15 scholen mee, met 26 klassen en 545 leerlingen.

Wij gingen langs toen de leerlingen van de Sint-Amelbergaschool (SAS) verkeersles kregen.

Meer foto’s, klik hier

Eerste streekproductenbeurs lokt heel wat volk

TEMSE – De eerste editie van de Streekproductenbeurs van Confrérie Gouden Sleutel was een groot succes. Zowat 450 geïnterreseerden vonden, ondanks het zomerse lenteweer, de weg naar de feestzaal van het gemeentehuis.

De Pietjes van JiePie, koekjes, vlaaien, pudding, jenever, porto, verschillende bieren, schapenkaas, brood, confituur, ijs, honing, mosterd, varkensvlees, paling…Er werd volop geproefd en gekocht. “Tegen alle verwachtingen in was onze beurs een schot in de roos”, aldus initiatiefneemster Rita Heerwegh. Ook de standhouders en bezoekers waren laaiend enthousiast.

Meer foto’s, klik hier

Motorhomevereniging De Zwervers ontdekt Temse

TEMSE – Het voorbije weekend waren 80 leden van zwerfautoclub De Zwervers (Passar- regio Vlaanderen) te gast in Temse. De toeristen verbleven met hun motorhomes (40 in totaal) drie dagen op kampeerautoterrein De Zaat.

De volledige afwerking van het kampeerautoterrein komt stilaan in zicht. In mei worden alle nodige voorzieningen (betaalautomaat, water, elektriciteit, lozingsput, afvalpunt, infoborden, groen…) aangebracht, waardoor Temse over een erkende, volwaardige motorhomeparking zal beschikken.

Hun bezoek aan Temse omvatte ondermeer

Ontvangst door burgemeester Luc De Ryck in Salons Den Oever op vrijdagavond (met overhandiging van een toeristisch infopakket)

bezoek aan de brouwerij VBDCK (Kerel) in Tielrode op zaterdagvoormiddag

  • boottocht op de Schelde op zaterdagnamiddag
  • gegidst bezoek aan de OLV-kerk, het gemeentehuis en AC De Zaat op zondagvoormiddag
  • vrijblijvend bezoek aan de eerste Streekproductenbeurs op zondagnamiddag (13-17 u.) op het gemeentehuis.Meer foto’s, klik hier

 

Svea danst de pannen van het dak tijdens finale Temse’s Got Talent

TEMSE – De zevenjarige Svea won de tweede editie van Temse’s Got Talent. De talentenjacht waarbij de gemeentelijke jeugddienst, tussen de leeftijdscategorie van 6 tot 15 jaar, op zoek gaat naar talent van eigen bodem.

Svea danste tijdens de ultieme eindstrijd de pannen van het dak voor een laaiend enthousiast publiek.

De winnares mag zich nu nog eens tonen voor het grote publiek tijdens de Speelkaai op 13 mei en op het podium van de Koekenplank tijdens Temse in de Wolken eind augustus.

De finale van de talentenwedstrijd was getooid met deelnemers van diverse pluimage.
Het merendeel van de artiesten koos voor zang of dans maar de aanwezigen kregen ook een staaltje turnen, en ropeskipping te zien. Er was zelfs een deelnemer waarvoor de breinbreker de ‘Rubik Cube’ geen geheimen had.

Het podium werd nog gevuld met de dans van de Upstream crew als tweede en zangeres Ashley als derde.

De jury tijdens de finale bestond uit individuen die hun strepen verdienden in de jeugdwerking en de showbizz
zoals Geert Van Acker (ooit nog bedenker van de papieren bootjeswedstrijd op de schelde red.), Nicola ‘Manneke van Temse’ De Cock en Nicky Van Broeck die zelf haar strepen verdiende in diverse talentenjachten, de voorbije jaren. Gastjurylid was Samuël Anastasi, bekend als Dries uit ‘De Regel van 3S’, een super spannende detectivereeks op Ketnet.

Meer foto’s, klik hier

De jury met alle kandidaten van de finale samen met schepenen Debby Vermeiren en Hugo Maes

De jury met de top drie in de uitslag

 

Zondag 22 april Erfgoeddag met eerste Streekproductenbeurs

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE – Komende zondag 22 april is het ook in Temse Erfgoeddag. Dit jaar onder het thema ‘Kiezen!’ Op diverse locaties kan men terecht voor tentoonstellingen en wandelingen. In de feestzaal van het gemeentehuis kan men tijdens een beurs Temsese producten proeven en kopen.

in de brochure die te verkrijgen is tijdens de beurs staan alle Temsese producten opgesomd

Eén van de blikvangers van deze editie van Erfgoeddag in Temse is de eerste streekproductenbeurs in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt.
De organisatie berust bij de gloednieuwe vereniging Confrerie Gouden Sleutel. Zij zal voortaan belangeloos streekproducten erkennen en promoten. De organisatie bestaat uit bestuursleden van Toerisme Temse en werkt nauw samen met het gemeentebestuur en lokale handelaars en verenigingen.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers Temsese producten, proeven en/of kopen.

Bieren, mosterd, paling of gebak: als het uit Temse komt; prijkt er binnenkort een gouden sleutel op die streekproducten. Die sleutel is het logo van de nieuwe confrérie die zich wil inzetten om typische producten uit de Scheldegemeente te promoten.
De Confrérie Gouden Sleutel zal voortaan belangeloos streekproducten erkennen en promoten. De organisatie bestaat uit bestuursleden van Toerisme Temse en werkt nauw samen met het gemeentebestuur en lokale handelaars en verenigingen.

Bij de eerste erkende producten horen onder meer het varkensvlees van Piétrain de Grain, de honing van imker Paul Van Moer uit Steendorp, streekbier Velleneir 125, de droge worsten pietjes van slager Jean-Pierre Smet en de mosterd en het aperitief van kloostergemeenschap De Goede Herder.

Daarnaast zijn er nog tal van andere Temsese produkten die in de kijker geplaatst worden zoals bieren, paling en gebak.

Eten en drinken

De Gulden Cop heeft nu ook porto ‘van het huis’

Johan Blijweert van de Gulden Cop tapt in zijn taverne al meerdere jaren de Temse Tripel. Een bier dat ook tijdens de beurs zal getapt worden. Daarnaast pakt de zaakvoerder nu ook uit met zelfgemaakte porto: Porto De Gulden Cop’ Zondag zal men die porto tijdens de beurs kunnen proeven en eventueel kopen.
“We hebben wel maar een beperkt aanbod want het duurt een jaar eer de porto kan gebotteld worden”, vertelt Johan Blijweert.

“De nadruk van de producten ligt op eten en drinken, maar het is zeker ook mogelijk om evenementen, diensten of cultureel erfgoed te laten erkennen als streekproduct”, zegt voorzitster Rita Heerwegh. “Om erkend te worden als moet het product ambachtelijk gemaakt zijn en door een breed publiek gezien worden als een product van of gelinkt aan Temse. Daardoor draagt het bij tot de promotie van onze gemeente.”

Raamaffiches

Erkende producten of handelaars krijgen een zelfklever of raamaffiche met het logo op, een gouden sleutel. “Die sleutel verwijst naar de gouden sleutel in het wapenschild van de gemeente, symbool voor welvaart,”, zegt Heerwegh, “en naar de bijzondere erkenning die de Confrérie aan een product kan verlenen”.

Sneukeltocht

De Confrérie wil echter meer doen dan producten erkennen: ze wil ze ook promoten. “We zetten streekproducten in de kijker in de brochure van Toerisme Temse en gaan in de loop van het jaar ook enkele activiteiten organiseren rond de producten, zoals een wandeling en een sneukeltocht”, vertelt de voorzitster nog.

Op zondag 22 april streekproductenbeurs, in de feestzaal van het oud gemeentehuis op de Markt van 13 tot 17 uur.

Onder leiding van Rita Heerwegh zet Confrerie Gouden Sleutel Temsese producten in de kijker. Vlnr.: Hilde Vondenbusch en Paul Van Moer (B&B Bij ’t Fort (van Steendorp) en honing), Rita Heerwegh, Reinard De Roover (varkensvlees Piétrain de Grain), Broeder Gino (Orde van De Goede Herder, kloosteraperitief en -mosterd), Glenn Swaelen (velleneir 125) en Jean-Pierre Smet (droge Pietje-worsten). (foto: Mattias Goossens)

Klik hieronder door, voor een overzicht van alle activiteiten

Continue reading

Kinderen laten zich gaan tijdens de Buitenspeeldag

TEMSE – Vele honderden kinderen trokken ook in Temse hun buitenspeelschoenen aan en lieten zich een hele namiddag gaan tijdens de Buitenspeeldag, een organisatie van de gemeentelijke Jeugddienst.

Net zoals de voorbije jaren was het SpeGt-terrein het decor voor pleinspelen, kindergrime, springkastelen, gekke kapsels, dansen, krijttekenen, buttons maken, zandkastelen bouwen, touwenparcours en een initiatie ropeskipping. Ook ouders en grootouders waren welkom op het speelplein. De Buitenspeeldag is een open activiteit. Er wordt toezicht gehouden aan de inkom maar er wordt minimum toezicht voorzien tijdens de verschillende spelen.

Op zondag 13 mei is er weer een spelnamiddag voor de kids dat met de jaarlijkse Speelkaai op de Markt.

Meer foto’s, klik hier

 

Stalbrand met asbestgevaar

TEMSE – Dinsdagavond 17 april rond 18 uur werd brandweerpost Temse opgeroepen voor een uitslaande stalbrand in de Eeckhoudtdriestraat, vlakbij de parking van de Buitenschoolse kinderopvang en sportcentrum Fernand Schuerman. Ter plaatse bleek dat het ging om een schuurtje met asbestplaten.

“De bewoners van de woning werden tijdelijk geëvacueerd”, aldus Bob De Ryck van brandweerpost Temse. “De nieuwsgierige buurtbewoners werden preventief door de politie verwijderd van het aanpalende terrein en werden aangeraden om deuren en vensters dicht te houden. Enkele spetters kwamen ook in de aanpalende tuinen terecht.”

De spuitgasten konden ook twee gasflessen die zich in het stalletje bevonden neutraliseren en bleven wel nog een tijd nablussen om de vrijgekomen asbestdeeltjes te benevelen.

“De komende dagen is het aangeraden voor de buurtbewoners uit de onmiddellijke omgeving om niet in de tuin te komen en geen eigen gekweekte groenten te eten’, stelt De Ryck. De bewoners worden hiervan in kennis gesteld.

Meer foto’s, klik hier

Elverseelse kinderen onderzochten Trage Wegen

Elversele één van de drie pilootgemeenten in Vlaanderen voor project Gangmakers & Koplopers
TEMSE/ELVERSELE – Begin juni 2017 gaf het gemeentebestuur groen licht om Temse kandidaat te stellen voor het project Gangmakers & Koplopers. Dat is een onderzoeksproject dat het perspectief van kinderen en jongeren over trage wegen op een creatieve manier in beeld brengt en aan de hand van de beleving van de kinderen ideeën en aanbevelingen op maat presenteert.

Het project is een samenwerking tussen Trage Wegen vzw, Kind & Samenleving, Das Kunst en Office for Public Play.

Bij de kandidaatstelling werd Elversele aangeduid als mogelijk onderzoeksgebied. Er beweegt namelijk wat in Elversele: heropening verschillende voetwegels, uitvoering Sigmaplan, speelbos in ontwikkeling, herinrichting dorpskern en woonwijken… zaken waarbij bereikbaarheid en verbindingen belangrijke aandachtspunten vormen!

In juli 2017 volgde het leuke nieuws dat Temse, samen met Mortsel en Roeselare, geselecteerd werd als pilootgemeente voor de opstart van het project.

Het project werd in Temse opgevolgd door de Jeugddienst in overleg met de Groendienst en dienst Mobiliteit en kaderde binnen de kindvriendelijke strategie van de gemeente, waarbij de beleving en participatie van kinderen en jongeren centraal staan.

Tijdens de paasvakantie trokken acht kinderen (vooral uit Elversele zelf red.) op pad door Elversele en onderzochten alle hoekjes en kantjes van het dorp. Al spelend ontdekten ze heel veel trage wegen. Onderweg lieten ze een aantal sporen na om aan te duiden wat goed is en wat beter kan.

Op een feestelijk moment werden al die sporen met elkaar verbonden in een optocht, waarin de kinderen zelf het woord namen om de volwassenen te tonen wat ze ontdekt en bedacht hadden.

Voor aanvang van de tocht brachten de kinderen samen met de begeleiders ook het Koplopers & Gangmakers-lied.

Meer foto’s, klik hier

Brandweer blust schouwbrand en voorkomt zo veel erger

TEMSE – Bewoners van een hoeve aan de Luiseekstraat in Temse-Velle merkten donderdagavond 12 april om iets na 18 uur op dat er een schouwbrand woedde. Ze verwittigden de brandweer die snel ter plaatse was.

Brandweerpost Temse kon erger voorkomen (foto IF)

“Omdat de bewoners de schouwbrand snel opmerkten en ons verwittigden hebben we veel erger kunnen voorkomen” vertelt brandweercommandant Gerd van Cleemput van post Temse. “We hadden de brand snel onder controle met zo weinig mogelijk waterverbruik.”

De woning zelf bleef van verdere schade gespaard. De brandweer raadt eigenaars aan om schouwen jaarlijks te laten kuisen, zeker wanneer er met hout of kolen gestookt wordt. De brandweer wordt jaarlijks tientallen malen opgeroepen voor schouwbranden, vooral in de periode tussen oktober en aprl. Veelal zonder veel erg, maar toch gebeurt het meerdere keren per jaar dat een schouwbrand overslaat naar de woning zelf en grote schade aanricht en slachtoffers maakt.

Bron: HN/GVA – MGB

Info-avond voor KMO’s uit Temse over duurzame energie met waterstof

TEMSE/TIELRODE – “In het kader van het gemeentelijk klimaatbeleid, nodigen de MINA-raad en het College van burgemeester en schepenen de KMO’s van Temse uit. Dit op 18 april in brouwerij VBDCK in Tielrode om kennis te maken met een innovatieve vorm van duurzame energie: waterstof.

Inschrijven kan via info@elugie.be .

De eerste 50 inschrijvingen zijn zeker van hun plaats. We sluiten de avond af met een biertje van het huis.”

 

Klik hieronder voor de uitnodiging en het programma

 

Continue reading

Archeologen vinden vroegmiddeleeuwse graven bij Sigmawerken in Durmevallei

TEMSE/ELVERSELE – De Vlaamse Waterweg nv realiseert in het kader van het Sigmaplan een zoetwatergetijdengebied in de Durmevallei. Bij het archeologisch onderzoek in Elversele ondekte een team van archeologen 47 graven uit de vroege middeleeuwen, een uitzonderlijke vondst in Vlaanderen.

Het team van archeologen deed een unieke vondst

“We zijn gestoten op een restant van onze rijke geschiedenis”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Onze investeringen in meer waterveiligheid creëerden al meerwaarde voor de natuur en het toerisme, maar werpen nu ook vruchten af voor ons erfgoed. Ik ben zeer benieuwd welke geheimen deze Merovingers nog zullen prijsgeven”.

De vindplaats van de graven ligt in Klein Broek, op het grondgebied van Temse. In dit gebied vlak bij de Durme en de Mirabrug werkt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv in het kader van het Sigmaplan aan een zoetwatergetijdengebied, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos. In de bestaande Durmedijk worden bressen gemaakt en meer landinwaarts komt er een nieuwe ringdijk. Zo krijgt de Durme meer ruimte om te stromen, wat de kracht van het getij vermindert. Tegelijk vormen zich zeldzame zoetwaterslikken en –schorren.

Klik hieronder door voor meer info over de unieke vondst

Continue reading

Rederij Aqualiner start haalbaarheidsstudie uitbreiding Waterbus tot Temse/Bornem

TEMSE/BORNEM/ANTWERPEN – Het Havenbedrijf Antwerpen ging op 1 juli 2017 van start met de Waterbus. De resultaten zijn dermate positief, dat nu ook een haalbaarheidsstudie wordt gemaakt naar de mogelijke uitbreiding tot Temse/Bornem.

In opdracht van het Havenbedrijf Antwerpen en i.s.m. meerdere regionale overheidspartners exploiteert de Nederlandse rederij Aqualiner B.V. sinds 1 juli 2017 de waterbus op de Schelde: een snelle, reguliere veerverbinding voor personen en fietsen tussen het Steenplein (Van Dijck-ponton) in Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke.

De Waterbus vaart sinds november met 2 snelle ferries op het traject Hemiksem-Kruibeke-Antwerpen en tegen de zomer van 2018 wordt ook de waterbus-route naar het Antwerpse havengebied geopend. Het vervoer over water wordt daarbij zoveel als mogelijk afgestemd op de andere vervoersmogelijkheden (bus, trein, tram, fiets…).

Naast de bestaande 2 routes wordt inmiddels ook voorzichtig gekeken naar een snelle uitbreiding van het aantal routes en haltes, zowel richting het havengebied/Liefkenshoek/Lillo, op het Albertkanaal alsook op de Schelde, meer stroomopwaarts.

Aqualiner heeft daarvoor onlangs met één van de snelle schepen testvaarten uitgevoerd naar Temse/Bornem. De gemeentebesturen van Temse en Bornem juichen deze ontwikkeling uiteraard toe. Ook naar Niel/Boom zijn testvaarten uitgevoerd. Daarnaast worden ook gesprekken gevoerd met de gemeente Zwijndrecht om de halte Burcht aan het systeem toe te voegen.

Aqualiner onderzoekt de reistijd, tarieven, ketenmobiliteit, haltelocaties e.a. en wil uiteraard bovenal de potentiële vraag goed in kaart te brengen. De komende weken gaan onderzoekers en betrokkenen dan ook aan de slag om zicht daarop te krijgen.

De gemeentebesturen van Temse en Bornem steunen de uitbreiding van de waterbus. Burgemeester Luc De Ryck (midden) met Tom Wezenbeek, projectleider ‘Schelde Sterk Merk’, en burgemeester Luc De Boeck (Bornem).