Temse Schenkt organiseert speelgoedmarkt voor minder bedeelden.

TEMSE – Komende zaterdag 20 juli van 13 tot 17 uur organiseert Temse Schenkt vzw een speelgoedmarkt. Dit voor kinderen van (h)ouders met een Sleutelpas.

De speelgoedmarkt gaat door in het depot van de organisatie in de Pastoor Boelstraat, ingang langs de ijzeren poort schuin tegenover de Lidl parking.

“De speelgoedmarkt is voor kinderen kinderen van (h)ouders met een Sleutelpas”, vertelt Martine Le Blon. “Ieder kind krijgt fictief geld waar hij/ zij speelgoed mee kan kopen, het is dus volledig gratis. Zo kan men kiezen uit ondermeer babyspeelgoed, boeken, gezelschapsspellen, puzzels, knuffels, knutselgerief, auto’s, poppen en zoveel meer….

Zaterdag 20 juli 13-17 uur depot Temse Schenkt vzw Pastoor Boelstraat

In de catacomben van vroegere Boelwerf wordt isolatie… gekweekt: “Dit is het bouwmateriaal van de toekomst”

TEMSE – Bij C-biotech, een onderdeel van Cordeel Group in Temse, staat duurzaamheid bovenaan de agenda. Ze openden een hoogtechnologisch labo waar ze isolatie kweken in de catacomben van de vroegere Boelwerf.

“Je kan het vergelijken met een brood bakken”, zegt bezieler Frederik Verstraete. “Dit is het bouwmateriaal van de toekomst.”

Frederik Verstraete van C-biotech, de bezieler achter het project van gekweekte isolatie. — © pvs

Aan innovatieve ideeën is er bij C-biotech geen gebrek. Zo haalden ze in het verleden al meermaals de pers met hun hennep. De plant wordt ingezet tegen bodemvervuiling. Hennep haalt PFOS uit de grond en het is na de oogst de ideale grondstof bij de productie van diverse bouwmaterialen. Eén daarvan is isolatie. Het bedrijf heeft een labo waar ze isolatiemateriaal kweken.

Brood afbakken

“Dit is het bouwmateriaal van de toekomst. We zijn er in geslaagd een CO2- negatief te product te maken dat meer CO2 opslaat dan bij de productie is vrijgekomen”, zegt Verstraete. (Lees verder onder de foto)

De geoogste hennep wordt vermalen.

“Die maken we steriel en injecteren we met mycelium. Dat zijn schimmeldraden die razendsnel kweken. Op enkele dagen tijd hebben een we een vaste massa”, zegt Verstraete. “Het kweekproces moet wel stopgezet worden. Dit gebeurt in een oven waar het materiaal opgewarmd wordt tot zeventig graden. Eigenlijk kan je het hele proces het best vergelijken met brood afbakken. De isolatie wordt nadien omhuld met onze eigen geperste platen van hennep. Het eindresultaat is een veelzijdig prefab bouwpaneel.” (Lees verder onder de foto)

Brandveilig

Momenteel worden de vroegere tunnels van de Boelwerf onder het hoofdkwartier van Cordeel gebruikt om de isolatie te kweken.

“Het klimaat is hier ideaal”, klinkt het. “We gaan nu de stap zetten naar industrialisering van het product op grote schaal.

Het bedrijf heeft al een partner gevonden en men wil binnen de drie jaar een miljoen vierkante meter produceren.

“Het is een fantastisch, brandveilig product dat hoog scoort op het vlak van thermische en akoestische isolatie. Het zal op termijn de traditionele minder duurzame isolatiematerialen zoals PUR vervangen.” (Bron: HN/Pieter Van Hecke)

Frederik Verstraete en zijn team van ingenieurs die in de tunnels van de voormalige Boelwerf isolatie kweken. — © pvs

Taverne-restaurant Kaai 22 heeft er een broertje bij (maar wel 8000 km. hier vandaan)

TEMSE/SUQIAN – Tony Nai van Kaai 22 op de Wilfordkaai en Hotel Temse op de Markt opende onlangs samen met zakenpartner Wim Gyselen van de brouwerij MokkeBier uit Kontich een zogenaamde brewpub in Chinese miljoenenstad Suqian (spreek uit als Suchèn). De zaak kreeg net zoals in Temse de naam Kaai 22 omdat de locatie ook aan het water ligt.


In 2019 werden tijdens een handelsmissie met ondermeer toenmalig burgemeester Luc De Ryck de eerste contacten gelegd. Door de coronacrisis werd het project even ‘on hold’ gezet, maar 5 jaar later opende dan toch een microbrouwerij met drank en eetgelegenheid de deuren in de stad Suqian (4.7 miljoen inwoners), tevens de geboortestad van Tony Nai.

Ook China heeft nu zijn eigen ‘Kaai 22’

Compromis

“Tony Nai woont al 25 jaar in België. In Temse runt hij restaurant Kaai 22 en hotel Temse”, stelt Wim Gyselen. “In Lokeren opende hij een paar jaar geleden dumplingfabriek Euro Dumplings. Dankzij Tony konden we de juiste contacten leggen. Zonder iemand als Tony zou dat nooit gelukt zijn.”

De zogenaamde brewpub is een compromis tussen België en China”, vertellen Nai en Gyselen. “Voor een volledig Belgisch concept is de stad nog niet klaar.

“Suqian komt heel hard op dankzij Chinese investeringen, maar het aantal westerlingen dat ik er tegenkwam tijdens voorbereidende bezoeken de afgelopen jaren kan ik op één hand tellen”, stelt Gyselen. “De benedenverdieping is wel degelijk een Belgisch café, met een bar en tafeltjes, en er zal ook een brouwinstallatie staan.

Naast Mokkebier wordt er ook Kerelbier uit Tielrode geschonken

“De bovenverdieping zal ingericht worden met aparte ‘kamers’, want Chinezen hebben de gewoonte om bij familiale samenkomsten of zakelijke gesprekken op restaurant apart te eten. Daarbij is het ook de gewoonte om eten te delen. En dus kozen we ook voor dat concept. Stoofvlees en frietjes zijn er zeker bij. Op het menu staan bijvoorbeeld ook gefrituurde garnalen en gebarbecuede satés.”

Beneden en boven zullen telkens vijftig gasten kunnen aanschuiven, en ook het terras biedt nog eens evenveel ruimte. De zaak kreeg, net zoals in Temse, de naam Kaai 22 omdat het ook aan het water ligt.

De zaak kreeg de naam Kaai 22 omdat het ook aan het water ligt

Grote brouwerij

Gyselen en Nai mikken ook meteen hoog.

“Bedoeling is dat de brewpub een testcase is, om daarna een grote brouwerij te openen van een paar miljoen flessen per jaar. Een gebouw van 20.000 vierkante meter in een deelgemeente van Suqian is al voor ons voorbehouden”, zegt Gyselen. “En hopelijk krijgen we vandaaruit voet aan grond in andere Chinese steden. In China kan het plots snel gaan. Om maar een voorbeeld te noemen: de Chinese koffiehuisketen Luckin Coffee, het lokale Starbucks zeg maar, ontstond in 2017 en telt ondertussen 9.351 filialen.”

In de zaal installeerde men ook een microbrouwerij

Wie weet kan Suqian zo wel meer Europese toeristen ontvangen.

“De Chinezen exporteren minder, je merkt dat ze op zoek zijn naar andere inkomsten, en op toerisme wordt momenteel sterk ingezet. Suqian ligt aan een groot meer – het heeft zeker veel potentieel. En wij ervaren de Chinezen telkens weer als supergastvrije mensen.”

De zaak werd onlangs officieel geopend door Tony Nai en Wim Gyselen, in het bijzijn van enkele lokale ‘mandatarissen’

Temse heeft zijn eigen Reynaertbankje

STEENDORP – Aan het Natuurhuis in Steendorp is een Reynaertbankje onthuld. “De keuze voor deze locatie was snel gemaakt, vossen leven nu eenmaal in de natuur”, zegt bevoegd schepen Debby Vermeiren (CD&V).

Temse is dit jaar voorzitter van het Intergemeentelijk project Land van Reynaert. In de gemeente werden al heel wat initiatieven ondernomen in het kader van de legende van de Wase vos. Zo kreeg het tunneltje onder de Rik De Rycklaan een make-over met een graffitimuur.

De poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’ kreeg ook een Reynaertjasje aangetrokken. Dertien gedichten met een kwinkslag naar Reynaert de Vos, geschreven door Temsenaars, sieren sinds kort de dijk tussen Steendorp en Elversele.

Reynaertbankje

Afgelopen zondag werd een nieuw initiatief bekendgemaakt. Aan het Natuurhuis in de Roomkouter in Steendorp is een Reynaertbankje onthuld.

“De Reynaertbanken kennen een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1955, waarbij een route door de verschillende gemeenten werd uitgestippeld waar Reynaert volgens de legende zijn passage maakte”, klinkt het.

“De keuze om de bank aan het Natuurhuis in de Roomkouter te plaatsen was snel gemaakt, vossen leven nu eenmaal in de natuur”, zegt schepen Vermeiren. “Natuur, cultuur, erfgoed en toerisme geven elkaar hier de hand.” (Lees verder onder de foto)

De tekst op de bank is een knipoog naar een soort valse etymologie.

De tekst op de bank is een knipoog naar een soort valse etymologie. “Het verwijst naar wandelen en reizen en Rome verwijst naar Roomkouter. De tekst blijft ver weg van de citaten op de andere banken in de Wase gemeenten”, zegt Rik Van Daele, voorzitter van het Reynaertgenootschap.

Temse heeft voortaan zijn eigen Reynaertbankje aan het Natuurhuis in Steendorp

Paardenommegang en – zegening lokt heel wat belangstellenden

TIELRODE – Naar jaarlijkse gewoonte tijdens de eerste zondag van juli vond in Tielrode de paardenommegang plaats. Dit jaar tekenden een tachtigtal paarden present voor het vertrek aan de Sint-Elooikapel aan de Antwerpse Steenweg. Nadien maakte de colonne een tocht door de straten van het dorp.

Al sinds 1732 is de paardenommegang van de confrerie St-Elooi, een traditie in Tielrode. Dit jaar vond die voor de 292ste keer plaats. Om 9 uur vond aan de Sint-Elooikapel de zegening plaats door diaken Luc Dekelver, waarop een colonne van een tachtigtal paarden een tocht door het dorp maakte. (lees verder onder de foto)

Paardenzegening

Aan de St-Elooikapel werd Gerda in de bloemetjes gezet. Zij zorgt elke dag voor het openen en sluiten van de kapel. Ook Antoon Vermeir werd gehuldigd. Hij was jarenlang schatbewaarder van de confrerie. Door een ongeval enige tijd geleden moest hij voor het grootste gedeelte van de feestelijkheden verstek laten gaan.

Na de processie door Tielrode centrum was er aan de St-Jozefkapel de paardenzegening door aartsbisschop Luc Van Looy.

Jubileum

Aansluitend leidde de aartsbisschop de openluchtmis in de paardenpolder. Uiteraard kon ook de koninklijke harmonie Sint-Ceciliakring niet ontbreken. Zij zorgde voor muziek terwijl de leden van de KLJ met hun vaandels spektakel brachten. Na de plechtigheden was er randanimatie voor groot en klein in het dorpscentrum.

De organisatie blikt tevreden terug.

“We zijn blij met de opkomst, die groter is dan vorig jaar. We dromen ondertussen al stilaan van ons jubileum voor de 300ste ommegang. Dat moet uitgebreid gevierd worden”, klinkt het bij de organisatie.

Meer foto’s, klik hier

Vlaams Belang stelt lijst voor: “Onze partij reikt met deze groep de hand naar alle Vlamingen: autochtoon en geïntegreerd allochtoon”

TEMSE – Vlaams Belang Temse heeft zijn lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “We willen weg van alle vooroordelen en gaan naar de kiezer met 31 kandidaten uit alle lagen van de bevolking”, zegt voorzitter Paul Oste, die als derde op de lijst staat.

Net zoals andere partijen hun lijst voorstelden, de voorbije weken, deed Vlaams Belang dit ook.

“Ik ben trots te kunnen meedelen dat we een heel sterke lijst hebben, waarop we 31 kandidaten een plaats hebben kunnen geven”, zegt Oste. “Hij is aangevuld met een grote diversiteit aan kandidaten die komen uit het bedrijfsleven, de medische wereld, het onderwijs, arbeiders, bedienden en gepensioneerden. Onze partij reikt met deze groep de hand naar alle Vlamingen: autochtoon en geïntegreerd allochtoon, die willen dat er gewerkt wordt aan een welvarend en gezond Temse.”

Afstappen van vooroordelen

Daarmee willen ze naar eigen zeggen afstappen van alle vooroordelen en naar de kiezer trekken met kandidaten uit alle lagen van de bevolking. De groep heeft als lijsttrekker Rony Rombaut, die onder meer wordt gesterkt door lijstduwer Johan Waltens. “Zij hebben hun strepen al verdiend tijdens vorige legislaturen”, zegt Oste.

Huisvesting

Voor de komende legislatuur volgt de partij de nationale richtlijnen en geven die een lokale invulling. “We willen het accent leggen op veiligheid, de aanpak van de drugsproblematiek en migratie”, klinkt het. “Huisvesting staat ook hoog op de agenda. We willen vooral dat de controles verscherpt worden op mensen die een eigendom hebben in het buitenland, maar toch in een sociale woning wonen. Voorlopig krijgen zij in Temse daarvoor alleen een berisping, geen boete.”

Hilde Van de Voorde maakte de overstap van CD&V naar Vlaams Belang en kreeg haar partijkaart overhandigd.

Tijdens de voorstelling van de lijst werd Hilde Van de Voorde voorgesteld. Ze kreeg van de voorzitter haar partijkaart overhandigd nadat ze onlangs haar overstap aankondigde van CD&V naar Vlaams Belang. Voorlopig zetelt ze als onafhankelijke in de gemeenteraad.

“Ik ben trots te kunnen meedelen dat we een heel sterke lijst hebben, waarop we 31 kandidaten een plaats hebben kunnen geven”, zegt voorzitter Paul Oste
Voorzitter Paul Oste geflankeerd door lijsttrekker Ronny Rombaut (l) en lijstduwer Johan Waltens

Gezellige viering van de Vlaamse feestdag met optreden van de Fun Managers

TEMSE – Vrijdag 5 juli organiseerde OVV Temse Vlaanderen Feest, voor de feestdag van 11 juli. Dit met een academische zitting, beiaardmuziek door beiaardier Joannes Thuy en een optreden van de Fun Managers.

De gastspreker tijdens de academische zitting was Jürgen Constandt, hij is voorzitter van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds. De zitting werd muzikaal opgeluisterd door jonge talentvolle muzikanten: Adriaan Talpen, Lukas en Victor Werkers. Nele Van Miegem en Hilde Staut zorgden ervoor dat de avond in goede banen werd geleid.

Zingende bankier

Om 20.30 uur vierden de zowat 120 aanwezigen op de Markt feest met ‘The Fun Managers’. Zij brachten Nederlandstalige meezingers. The Fun Managers bestaat ondermeer uit Gert Horio, bestuurslid van Unizo Temse en zingende bankier uit Temse.

Drank en versnaperingen werden voorzien door Oxfam-wereldwinkel Temse.

Deze organisatie komt tot stand in nauwe samenwerking met het OVV Temse (Davidsfonds Temse, Vlaamse Oud-Strijders en vzw Vlaanderen – Europa i.s.m. Lokaal Bestuur Temse)

Meer foto’s, klik hier

Harmonie Orkest Temse heeft een nieuwe voorzitter

TEMSE – Harmonie Orkest Temse (HOT) heeft een nieuwe voorzitter. Die werd voorgesteld tijdens de jaarlijkse familiedag voor muzikanten en familieleden. Kristof Van Royen volgt Sabine Gillis op die enkele jaren de taak van voorzitter en secretaris combineerde.

“Het werd te zwaar voor Sabine om beide functies te combineren, daarom was er nood aan een nieuwe voorzitter en beslisten we dit in onderling overleg”, stelt Kristof Van Royen. “Ik ben zowat 5 jaar bestuurslid van HOT, dus een verrassing was het niet dat men mij gevraagd heeft. De bedoeling is om een nieuwe wind te laten waaien bij onze muziekvereniging. Door ondermeer jonge muzikanten aan te trekken.”

Jonge gezinnen

“Het is net zoals bij vele verenigingen ook bij ons moeilijk om jongeren over de streep te trekken om lid te worden. Ik ben wel verheugd dat vandaag op onze familiedag heel wat jonge mensen aanwezig zijn. We mikken op de jonge gezinnen dus das wel fijn dat er heel wat ingeschreven zijn voor onze barbecue met concert. Op deze familiedag is er ook een springkasteel aanwezig en voorzien we de nodige activiteiten voor kinderen.”

In 2025 viert Harmonie Orkest Temse zijn 10-jarig bestaan.

“We gaan dat zeker vieren maar daar zullen we ten gepaste tijden over communiceren”, klinkt het. “Eerst is er dit najaar weer ons concert.”

Meer foto’s, klik hier

Het bestuur van HOT vlnr:
Karolien Pauwels: penningmeester, André Pauwels: bestuurslid, Kristof Van Royen voorzitter, Sabine Gillis: secretaris, Jean Vonck: dirigent, Bruno Van Walle: bestuurslid, Marc Pauwels: bestuurslid

Fotogroep lanceert nieuwe buitenexpo op de Wilfordkaai: “Zonder op reis te gaan krijgt men een kleine inkijk in het straatgebeuren op verschillende plaatsen.”

TEMSE – Fotogroep After4 heeft weer nieuwe buitententoonstelling, net zoals vorig jaar op de Wilfordkaai. Dit jaar is het thema De Stroat. “Alle negentien leden geven met twee foto’s hun fotografische kijk op ‘de straat’”, zegt Rudy Bredael van de fotogroep.

“‘De Stroat’ is echt verbonden met het straatleven en dat overal ter wereld vertelt voorzitster Rita Bredael. “Zonder op reis te gaan krijgt men een kleine inkijk in het straatgebeuren op verschillende plaatsen.”

Tot eind augustus staan er dus opnieuw 38 unieke foto’s tentoon op de Wilfordkaai.

“Een prachtige, idyllische plaats om zoiets te organiseren”, vertelt Rudy Bredael. Het is ondertussen al de vijfde keer dat After4 uitpakt met een buitententoonstelling.

“Vorig jaar organiseerden we die voor de eerste keer op de Wilfordkaai. Het was een verpletterend succes. De bewoners hier zijn ook blij met onze komst. ‘Nu is er eens iets moois te doen op de kaai dat geen lawaai maakt’, zeggen ze dan”, zegt Rudy lachend.

Succes

Het is door de grote opkomst van vorig jaar dat de organisatie besliste om het dit jaar opnieuw te doen.

“Normaal gezien plannen we een buitententoonstelling om de twee jaar, maar we hadden het materiaal en de foto’s, dus de beslissing was snel gemaakt om ook dit jaar weer met iets creatief op de proppen te komen”, luidt het.

Vorig jaar stonden de dieren centraal met het thema Beestig. Voor de tentoonstelling van dit jaar gooide de organisatie het over een andere boeg met De Stroat. De 19 leden van de fotogroep mogen elk twee foto’s tentoonstellen met hun interpretatie van de straat. (Lees verder onder de foto)

Elk groepslid mag twee foto’s tentoonstellen met zijn of haar interpretatie van ‘de straat’. — © pvs

De foto’s werden zondag 30 juni onthuld in aanwezigheid van belleman Bart Heynderickx en burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Grote betekenis

“Een tentoonstelling in openlucht was in onze gemeente een zeldzaamheid tot fotoclub After4 zich daarmee ging moeien”, stelde Hugo Maes. “Het is een prachtig initiatief met de Wilfordkaai als locatie. Zo slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds de locatie zelf en anderzijds de passanten en toeristen die de foto’s zullen bekijken.”

“De kaai is altijd van grote betekenis geweest voor onze gemeente”, aldus de burgemeester. “Eeuwen geleden speelde zij een belangrijke rol als centrum voor handel en nijverheid. Tot voor de eerste wereldoorlog was de kaai beperkt tussen de Bloemmolens en de Watermolen. De gronden tussen de Watermolen en het huidige Scheldepark maakte deel uit van het domein van de kasteelheer Janssens-De Varebeke, destijds bekend als ‘den Bos van Janssens.”

Voor de opening van de tentoonstelling was er heel wat belangstelling.

“Met 150 aanwezigen was de opkomst en de interesse groot. Zelfs bij het opbouwen, hielden er al geïnteresseerde halt”, zegt Bredael.

Oogje in het zeil houden

“Hopelijk blijven we gespaard van harde wind en vandalisme. Vorig jaar is er niets gebeurd, maar je weet maar nooit”, zegt Rudy. “De bewoners hebben mij alvast verzekerd dat ze een oogje in het zeil houden.”

Ondertussen kijkt de groep al vooruit naar hun wintertentoonstelling met de titel: ‘Onderweg’. Die zal plaatsvinden van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november in het Hollebeekzaaltje in de Prinsenlaan.

Fotoclub After4 organiseert net zoals vorig jaar een openluchttentoonstelling op de Wilfordkaai

Oppositiepartij Tesamen roept gemeente op om alternatieve plannen te onderzoeken voor invulling van oude steenbakkerijsite met 750.000 kubieke meter grond: “Financieel en contractueel kan het niet anders”

STEENDORP – Het is al enige tijd bekend. De oude steenbakkerijsite in Steendorp krijgt een groene bestemming. Voor oppositiepartij Tesamen blijft het storten van ‘twee gigantische hopen grond’ van 750.000 kubieke meter grond een doorn in het oog. “Een scenario zonder grondverzet is contractueel en financieel niet mogelijk. De heuvels zullen voor een mooi zicht op De Schelde zorgen en leuke wandelingen mogelijk maken”, zegt bevoegd schepen Wim Van Rossen (Open Vld).

De aanpak van de verloederde steenbakkerij in Steendorp is al jarenlang voer voor verhitte discussies tussen het gemeentebestuur, oppositiepartijen, belangengroepen en bewoners. De steenbakkerij sloot de deuren in 2011 en er werden daaropvolgend al menig voorstellen gedaan voor een herbestemming. Een stortplaats, kmo-zone, woongelegenheden, … zijn enkele van de opties die werden overwogen, maar telkens van tafel werden geveegd.

In 2022 kwam er dan eindelijk schot in de zaak nadat er een brownfieldconvenant werd opgezet dat een juridisch kader bood waarin de betrokken partijen zoals gemeente, grondeigenaars en de Vlaamse overheid aan een oplossing kunnen werken om een verwaarloosde, onbenutte locatie nieuw leven in te blazen.

Groene bestemming

Die convenant wierp uiteindelijk zijn vruchten af en er werd beslist dat er op de locatie plaats moet zijn voor natuur, zachte recreatie en toerisme. De bewoners van Steendorp kregen ook de kans om mee te werken aan de plannen. Onder hen heerst een algemene consensus: “We zijn opgelucht dat de site een groene bestemming krijgt.”

750.000 kubieke meter grond

In die convenant werd overeengekomen dat de huidige eigenaars, in ruil voor de aankoop, 750.000 kubieke meter grond mogen storten. Die clausule baart oppositiepartij Tesamen al enige tijd zorgen.

“Dat komt overeen met vier voetbalvelden waar telkens twintig meter grond op ligt”, zegt gemeenteraadslid Alec Lamberts. “Daarop wordt natuur ontwikkeld, maar is dat wel echt nodig? Het storten van de grond is er enkel voor de financiële belangen van betrokken privébedrijven. Ik roep de gemeente op om alternatieve plannen te laten onderzoeken.”

Oppositieraadslid Alec Lamberts (Tesamen) samen met Erik Baeck van vzw Leefruimte Steendorp (r)

“Dit project is contractueel en financieel onhaalbaar zonder gronddeponie. Er zal trouwens enkel grond van de zuiverste categorie worden gedumpt”, antwoordt schepen Van Rossen. “Als we dit niet doen, zetten we stappen achteruit en moeten we kijken naar een kmo-zone of woonzone om het financieel haalbaar te maken. Die weg hebben we afgeblokt omdat daar geen draagvlak voor is. Voor dit project is dat draagvlak er wel. Dat was duidelijk op de verschillende participatiemomenten met de bewoners. Het spijt mij dat de mensen daar niet gezegd hebben wat u als gemeenteraadslid had willen horen.”

Masterplan

Ondertussen heeft het aangestelde planbureau al een masterplan afgewerkt. “Er lagen verschillende opties op tafel, maar nu wordt er gewerkt om de locatie een volledig groene invulling te geven met plaats voor recreatie en horeca. De gronddeponie zal worden geconcentreerd op een iets kleinere oppervlakte met hoogteaccenten”, zegt de schepen. Zo zullen er twee heuvels zijn van zestien meter hoog en een van acht meter. “Die zullen zorgen voor leuke wandelingen en een mooi zicht op De Schelde”, aldus de schepen. (lees verder onder de foto)

De heuvels zullen volgens de schepen een mooi zicht bieden op de Schelde. — © IF

De oppositie is niet overtuigd en stelt zich vragen bij de impact op de waterhuishouding, stabiliteit en de vele vrachtwagenbewegingen. Eric Baeck van vzw Steendorp Leefruimte maakt zich zorgen over geluidsoverlast voor de omwonenden. “Alles wat op die locatie wordt gestort, hoor je tot in het centrum. Het is er een natuurlijk amfitheater”, zegt hij.

Nationaal Park Scheldevallei

Het gemeentebestuur stelt gerust. “Het gaat hier om twee à drie vrachtwagens per dag. De heuvels gaan ook geen opvallende ‘bulten’ zijn in het landschap. Ze zullen lager zijn dan het naastgelegen fort en de achterliggende Kapelstraat. De bewoners zijn trouwens blij dat er schot in de zaak komt. Het is een mooi project voor het dorp, zijn bewoners en de bezoekers van het Nationaal Park Scheldevallei”, zegt Van Rossen. (Bron: HN/Pieter Van Hecke)

De oppositie vraagt aan het gemeentebestuur om af te zien van het dumpen van 750.000 kubieke meter grond. — © IF

Buurthuis Den Boodt geeft met immocafé kandidaat-huurders tips bij zoektocht naar woning: “De nood is hoog”

TEMSE – Buurthuis Den Boodt opent de deuren van het immocafé. Kandidaat-huurders kunnen er om de twee weken terecht voor tips en ondersteuning bij de zoektocht naar een betaalbare huurwoning.

Wie hulp nodig heeft om in Temse of daarbuiten een huurwoning te vinden, is welkom in het immocafé. Er wordt uitleg gegeven over hoe de huurmarkt in elkaar zit en hoe immokantoren kandidaten op weg helpen. Kandidaat-huurders kunnen er tevens terecht voor tips bij hun succesvolle zoektocht naar een betaalbare huurwoning.

“Onze gemeente bouwde de afgelopen twee jaar veel ervaring op in de organisatie van duurzame huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. Met het immocafé verspreiden we deze kennis en ervaring”, zegt bevoegd schepen Bart Van Geyt (Open Vld). “De nood is hoog, niet alleen in Temse, maar in heel Vlaanderen wordt het moeilijker om een betaalbare, kwaliteitsvolle huurwoning te vinden.”

Wie interesse heeft, kan een afspraak maken via 0479/82.10.73. Een bezoek aan het immocafé is gratis. Buurthuis Den Boodt in de Scheldestraat 64 in Temse opent tweewekelijks op donderdagmiddag van 14 uur tot 16 uur de deuren van het immocafé.

Buurthuis Den Boodt in de Scheldestraat 64 in Temse. — © pvs

PUBLI-REDACTIONEEL – In juli gratis biljarten in café The Pocket…in samenwerking met De Gazet van Temst

TEMSE – Gans de maand juli kan men in muziekcafé The Pocket gratis biljarten ( Pool, Snooker, enz…)

Bij afgifte van de advertentie uit de Gazet van Temst van donderdag 27 juni krijgt men bij minimum een uur biljarten, een uur gratis.

Knip de advertentie uit het krantje, reserveer jouw biljarttafel en geniet van de zomerpromo….
De Gazet van Temst vindt men bij een aantal horecazaken, handelaars, wachtzalen van dokters en openbare instellingen in groot-Temse.

Als u het gratis krantje niet te pakken krijgt kan u de advertentie hieronder downloaden (afbeelding opslaan als..) en uitprinten om zo toch te genieten van een uurtje gratis Pool, Snooker enz…