De avonturen van de Temst Jupporters in Rusland

TEMSE/KALININGRAD – Wie donderdag goed naar de match Engeland-België  heeft gekeken en ook wel eens aandacht had voor de supporters naast het veld, heeft misschien wel een paar gezichten uit Temse herkend. Een kleine delegatie van de Temst Jupporters was namelijk naar Kaliningrad afgereisd.

De eerste Jupporters vertrokken dinsdagnacht al met de auto om de 1.400km af te leggen om na een rit van 16 uur en een strenge douanecontrole woensdagmiddag aan te komen in de Russische enclave.

Eens aangekomen trokken zij hun voetbalschoenen aan om mee te doen aan de supportersmatch (voor elke wedstrijd spelen belgische fans steeds tegen de fans van de andere club of een lokale club, nvdr.). Hierbij was 3-0 de uitslag tegen Engeland.

De overige Jupporters vertrokken woensdagavond met de bus vanuit Schelle. Door de drukte aan de grenscontrole duurde de rit wel iets langer dan de rit met de wagen. De rit duurde uiteindelijk een goede 22 uur, maar iedereen was erop voorzien en had de nodige lectuur, muziek of andere ontspanning mee genomen of konden kijken naar Gaston en Leo op tv.

Na dat alle Jupporters in Kaliningrad waren, trokken zij samen met alle andere supporters naar de indrukwekkende en nieuwe Arena Baltika. Daar schreeuwden ze vanop de eerste rij de Duivels naar de overwinning tegen Engeland. Wat leidde tot een paar hese stemmen en blije Jupporters.

Na de match trokken ze nog enkele uurtjes het centrum in om daar het feestje verder te zetten alvorens de terugrit naar België weer in te zetten.

(Met dank aan Caio Gyselinck)

Meer foto’s, klik hier

 

Engeland-België @Temse, de foto’s…

TEMSE/TIELRODE – Ook voor de laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels op het WK waren op verschillende locaties in groot-Temse supporters samen gekomen om de match te volgen.

Onze oproep om enkele sfeerfoto’s door te sturen werd gevolgd door Samy Pauwels van de Dorpsplein-organisatie in Tielrode en de leutige bende in café De Sportvrienden waar we enkele kiekjes kregen van Eveline Claus. Daarom plaatsen we ze graag via onze site in de kijker.

De andere horecazaken, buurtcomités en familie – of vriendenclubs in groot-Temse krijgen komende maandag een herkansing met de wedstrijd tegen Japan om hier fotografisch in de kijker geplaatst te worden.

Meer foto’s @Dorpsplein Tielrode, klik hier
Meer foto’s  @De Sportvrienden, klik hier

Veel volk @Dorpsplein Tielrode
De leutige bende @café De Sportvrienden

 

Fusie sociale huisvestingsmaatschappijen levert mogelijk extra aanwervingen op

SINT-GILLIS-WAAS / STEKENE / TEMSE – Twee sociale huisvestingsmaatschappijen, WoonAnker uit Temse en de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen uit Sint-Gillis-Waas en Stekene, fusioneren. Die fusie was nodig om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.  De nieuwe sociale woonmaatschappij werd op vrijdag 22 juni boven de doopvont gehouden in brouwerij VBCDK in Tielrode.

Voor onze huurders en het personeel verandert er weinig
Etienne Audenaert, Directeur Woonanker Waas

Vanaf 1 januari 2019 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen minstens duizend woongelegenheden aanbieden om hun werking te mogen blijven uitvoeren. Die wetgeving leidde tot gesprekken tussen drie Wase huisvestingsmaatschappijen WoonAnker, de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen (GMVV) en de Waasse Landmaatschappij. Die laatste stapte uiteindelijk eind vorig jaar uit de onderhandelingen. Vrijdagavond 22 juni werd de officiële fusie van WoonAnker en de GMVV gevierd, die de naam WoonAnker Waas meekreeg. De dienst biedt naast sociale woningen ook leningen aan. Aan het hoofd van de organisatie staan huidig directeur van WoonAnker Etienne Audenaert, voormalig voorzitter van WoonAnker Koen De Clercq en voorzitter van de GMVV Roeland Salaets die nu als ondervoorzitter zetelt.

“Voor onze huurders en het personeel verandert er weinig”, verzekeren de drie. “Al het personeel blijft in dienst, en we zullen in de toekomst mogelijk zelfs nieuw personeel aanwerven. Ook onze twee kantoren in Temse en Sint-Gillis-Waas blijven behouden voor de nabijheid van onze huurders. In Stekene blijven ook de consultaties in het OCMW-gebouw bewaard.”

1.700 woningen

De twee woonmaatschappijen hebben momenteel samen 1.700 woningen. “Daarmee zijn we bijna even groot als de Wase Huisvestingsmaatschappij uit Beveren. Dat maakt dat we in een goede onderhandelingspositie zitten mocht er opnieuw een schaalvergroting worden doorgevoerd.”

Op korte termijn zullen er honderd extra woningen gecreëerd worden in Steendorp in de Kerkhofstraat en in Tielrode tegenover woon-zorgcentrum Huize Vincent. In Sint-Gillis-Waas start in september de bouw van elf woningen en zes appartementen. Ook in De Klinge komen er acht appartementen. In Stekene worden nu al tien appartementen gebouwd en daar komen er dit najaar nog eens acht bij.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Meer foto’s van de officiële voorstelling, klik hier

 

Koen De Clercq, Roeland Salaets en Etienne Audenaert van WoonAnker Waas.
Bestuur en werknemers van Woonanker Waas

Netwerken AC De Zaat en OCMW verbonden met radioverbinding

TEMSE – In het kader van de integratie tussen gemeente en OCMW zijn al een aantal diensten samengevoegd.

Met de indiensttreding van een nieuw diensthoofd IT op 1 maart 2017 werd de informatica-dienst als eerste samengevoegd tot 1 geïntegreerde ploeg, die diensten verleent aan zowel OCMW als gemeente.
Om andere diensten vlot samen te kunnen voegen moeten ook de informaticanetwerken gekoppeld worden, zodat de mail, elektronische dossiers en diverse toepassingen vanop beide locaties bereikbaar zijn. Dit veronderstelt een integratie van de infrastructuur (hardware) alsook van beheers- en toepassingssoftware.

Meer info, klik hieronder door…

Verder lezen Netwerken AC De Zaat en OCMW verbonden met radioverbinding

Oproep: Foto’s en filmpjes van Engeland-België !!!

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP – Vanavond valt ook in groot-Temse het leven weer een beetje stil met de WK wedstrijd Engeland-België. Wij van Editietemse willen de sfeer tijdens de wedstrijd, in Temse en de deelgemeenten op foto.

Hierbij een oproep aan horecazaken, supportersclubs, buurtcomités of gewoon families of vrienden die samen de wedstrijd bekijken, al dan niet op groot scherm.

Stuur na de match enkele sfeerfoto’s,  en/of filmpjes door via info@editietemse.be, bij voorkeur met het gratis programma We Transfer.
Zo kunnen wij door middel van jullie foto’s en filmpjes de sfeer tijdens de (hopelijk) leuke voetbalavond opnieuw oproepen !!!

 

Dance School Upstream geeft vroegboekkortingen

Een aantal lessen bijna volgeboekt, snel zijn is de boodschap

TEMSE – Upstream VZW, Urban Dance School Temse viert zijn éénjarig bestaan. En dat laat men niet onopgemerkt voorbij gaan.

In de turnzaal van de voormalige Amelberga school kan men sinds september 2017 lessen hip hop en Urban Dance volgen van hoogstaand niveau.

“Men kan er lessen volgen van professionele docenten in de stijlen Hip Hop, Breakdance, Modern, house, en nog vele andere”, klinkt het bij Ricky Oudermans. “Voor ons éénjarig bestaan, nog tot en met 15 juli, is er voor inwoners van groot-Temse een vroegboekkorting. Mensen die een sleutelpas hebben kunnen dankzij het Upstream-Fonds lessen volgen aan halve prijs.”

De lessen zijn er voor iedereen vanaf 6 jaar van absolute beginner tot dansers van hoog niveau. En ook volwassenen zijn welkom.

Info: https://www.upstreamtemse.com
Meer info over de Sleutelpas, klik hier

 

Groen Temse trekt alleen naar de kiezer

Partij wil inwoners meer inspraak geven

TEMSE – Groen Temse maakte de eerste namen bekend voor haar verkiezingslijst. Nadat de partij eind vorig jaar het kartel met SP.A stopzette, moest het nieuwe partijbestuur eigenhandig een lijst samenstellen. Die is al nagenoeg compleet, en de bovenste elf plaatsen en de lijstduwer zijn vastgelegd.

De top 3 van de lijst van Groen: Lijsttrekker Vincent De Maeyer, Liesbet Verest en Raf Catthoor

“Die volgorde maakt voor ons niet zo veel uit, want we willen als groep naar buiten komen”, zegt voorzitter en lijsttrekker Vincent De Maeyer. “De gemeenteraadsverkiezingen in oktober zijn voor de inwoners van Temse een kans om eindelijk te kiezen voor een vernieuwing in de gemeente. Groen Temse engageert zich met een verfrissende lijst, duidelijke programmapunten om alle inwoners van Temse, Velle, Steendorp, Tielrode en Elversele correct, transparant en geëngageerd te vertegenwoordigen.”

De lijsttrekker wil vooral inzetten op meer burgerparticipatie en een veilige en groene omgeving. Vincent De Maeyer wil erover waken dat de burger betrokken wordt in het beleid van de gemeenteraad.

“Een nieuwe vorm van politiek dringt zich op na decennia van éénzijdig bestuur zonder inspraak”, klinkt het. De inwoners van groot-Temse hebben het recht op inspraak, om samen mee te denken en te werken aan een mooier, leefbaarder Temse.”

“We willen inwoners in belangrijke dossiers betrekken van bij het begin, niet enkel met een infovergadering na de feiten.” Het is daarom niet toevallig dat er op de lijst heel wat mensen staan die betrokken zijn bij verschillende burgerinitiatieven die zich inzetten voor sites als de Roomacker in Tielrode en de steenbakkerij in Steendorp.

De top drie wordt aangevuld door verzekeringsconsulente Liesbet Verest. Zij vraagt aan de kiezers een mandaat om elke inwoner van Temse te kunnen vertegenwoordigen. Groen Temse, met een visie en engagement, wil verder gaan dan enkel “ondersteunen”. Het doel voor de volgende legislatuur is duidelijk: “Een klimaat creëren waar iedereen optimaal kan leven en niet enkel overleven, een leefbaarder en vernieuwend Temse”.

Huidig gemeenteraadslid Raf Catthoor gooit al zijn ervaring en kennis in de strijd om Temse een nieuw elan te bezorgen.

“Onze dorpskernen hebben nood aan een leefbare visie. We werken een masterplan uit op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening. Fietsers en voetgangers krijgen voorrang in een autoluwe kern, waar de lokale economie een heropleving verdient. De landelijke buitengebieden moeten absoluut gevrijwaard blijven van onverantwoorde bouwprojecten. Groen Temse streeft naar een voorbeeldfunctie voor onze gemeente: nieuwe vormen van wonen, gescheiden fietspaden, meer groen en parkgebieden, mensen die elkaar vinden op straat en in buurthuizen.”

Voormalig gemeenteraadslid Nicole Van der Vieren is lijstduwer. De jongste kandidate is studente moraalwetenschappen Channa Cattoir (21), oudste op de lijst is Astrid Martens die zich als gepensioneerde inzet voor de Roomacker en milieuwerkgroep Ons Streven. Isabelle Dubois, Mike Van Hoeylandt, Herman Van Meervenne, Mireille Van Luyck, Joris Goossens en Sammy Brijs vervolledigen de lijst.

Groen Temse met vijfde van links lijsttrekker Vincent De Maeyer (foto: Mattias Goossens)

Klik hieronder door voor meer info over de 12 kandidaten op de lijst van Groen

Verder lezen Groen Temse trekt alleen naar de kiezer

Record aantal deelnemers voor zeepkistenrace

TEMSE – Het buurtcomité ‘Wij Wijken Af’, uit de Veldstraat, organiseerde voor de zesde keer een zeepkistenrace. Dit is een wedstrijd waarbij teams in een zelfgemaakt voertuig een bepaald parcours moeten afleggen.

De wedstrijd bestaat uit drie delen: Zo dicht mogelijk bij de finishlijn stoppen, een race tegen de tijd en een behendigheidsproef. Maar liefst vierentwintig ploegen gingen de uitdaging aan. Uiteraard waren er deelnemers die zich lieten inspireren door het WK in Rusland.

Meer foto’s, klik hier

Het buurtcomité ‘Wij Wijken Af’ met winnaars en schepen Hugo Maes (CD&V)

Het Passantenhuis en Paletrock Elversele laureaten All-Time-Azijnzekerprijs en Azijnpisserkesprijs

TEMSE/ELVERSELE – Jong CD&V Temse reikte voor de laatste keer de Azijnzekerprijs uit. “We kunnen niet blijven vissen in dezelfde vijver. We gaan een nieuw concept uitwerken”, aldus Kristof Van Royen. “Daarom besloten we om in schoonheid te eindigen en een all-time winnaar te kiezen uit alle winnaars die de Azijnzekerprijs ooit kende”. Het Passantenhuis kreeg de meeste stemmen en werd winnaar. Het laatste Azijnpisserke ging naar de organisatie van Paletrock in Elversele.

Jong-CD&V Temse reikte jaarlijks de Azijnzekerprijs en de Azijnpisserkesprijs uit aan een zeer verdienstelijke figuur/instantie resp. een jongeren/organisatie van het voorbij jaar. Bogend op een jarenlang palmares oordeelden de jongeren dat het ogenblik gekomen was om per prijs een Algemene Laureaat aan te duiden, te verkiezen uit de bekroonden van de voorbije jaren.

“De Azijnzekerprijs werd 26 jaar geleden voor het eerst uitgereikt en ging toen naar de gemeentelijke Jeugdraad”, vertelt Nicola De Cock, voorzitter van Jong CD&V Temse. “Nu evenveel jaren later is het de meest begeerde prijs die men als vereniging of individu in Temse kon verdienen.”

De uitreiking werd in een speciaal kleedje gestoken: t.g.v. de Zonnewende vond zij plaats aan het Natuurhuis in Steendorp. Meer dan 100 genodigden tekenden present.

CD&V-voorzitter Ingrid Deschepper feliciteerde de vernieuwde ploeg van Jong-CD&V.

De bestuursleden van Jong-CD&V reikten om beurt de attenties uit aan de laureaten van de voorbije jaren. Algemeen laureaat werd Het Passantenhuis, dagverblijf (Oeverstraat 9), dat zorgbehoevende mensen uit hun sociaal isolement haalt en mantelzorgers ontlast van de permanente druk, zodat ook zij kunnen genieten van een welgekomen rustpauze.

Tweede werd UNIZO, derde Kaffee ’t Schrijverke. Laureaat van de Azijnpissserkesprijs werd Paletrock Elversele, één van de gezelligste festivals in het Waasland.

Meer foto’s van de uitreiking, klik hier

De organisatie van de Azijnzekerprijs en het Azijnpisserke samen met de winnaars

 

De organisatie van de verkiezing samen met de winnaars, laureaten, burgemeester en schepenen

Ook in groot-Temse zien supporters Rode Duivels winnen…

TEMSE/TIELRODE – Ook in Temse en de deelgemeenten werd er, op diverse locaties,  weer volop gesupporterd voor de Belgische ploeg tijdens de wedstrijd tegen Tunesië.

Wij proefden de sfeer op het dorpsplein, van Tielrode, waar weer honderden fans op de afspraak waren,…

…in café The Ranch in de Ruisstraat in Tielrode waar zowat 100 voetballiefhebbers de match volgden, en waar een aantal biertjes in promotie stonden tijdens de match,…

…en in Concept Bar Temsica aan de Wilfordkaai waar eigenlijk enkel voetbalminnende dames welkom waren om de wedstrijd te volgen, onder de noemer: ‘De zaterdagnamiddag van de Rode Duivels’, maar waar zaakvoerder Serge Van Autreve toch oogluikend enkele heren toeliet, wellicht om hun echtgenotes/vriendinnen in het oog te houden.

Meer foto’s op het dorpsplein van Tielrode, klik hier
Meer foto’s aan café The Ranch, klik hier
Meer foto’s @Concept Bar Temsica, klik hier

Veel volk op het dorpsplein van Tielrode
Gejuich bij een doelpunt van de Rode Duivels @Café The Ranch
‘De namiddag van de Rode Duivels’ @ Concept Bar Temsica met meisjes aan de macht…en zaakvoerder Serge Van Autreve (liggend) zag dat het goed was…

PUBLI-RECACTIONEEL: Aveda stelde nieuwe producten voor @Coiffure Joëlle

Coiffure Joëlle biedt al acht jaar kwaliteit en service @De Zaat
TEMSE – Op zondag 17 juni was Coiffure Joëlle, aan het Georges Van Dammeplein, op de site de Zaat, het decor voor het eerste Aveda-kappersevent. Het cosmeticabedrijf stelde er nieuwe duurzame haarkleuringen voor. Coiffure Joëlle is exclusief Aveda kapper in de ruime Temsese regio.
Kappersmodellen op de catwalk

Zaakvoerster Joëlle Heirwegh heeft sinds eind jaren ’90 een hele weg afgelegd. Na al die tijd is het salon uitgegroeid tot hét kapsalon van de ruime regio, voor zowel dames als heren.

“In 1998 ben ik gestart als ‘Thuiscoiffure Joëlle’ en heb zo een aantal jaren rondgereden in Temse en omstreken om in 2003 de deuren van ‘Coiffure Joëlle’ te openen in de Parklaan in Temse”, klinkt het.

In 2010 is men dan verhuisd naar het Georges Van Dammeplein op de site De Zaat.

“Een nieuwe lokatie, een nieuw interieur maar met dezelfde motivatie, kwaliteit en service voor de klanten.”

Sinds begin 2017 werd het aanbod nog uitgebreid. Sindsdien kunnen de heren terecht in ‘The Mans Corner’, op de eerste verdieping van Coiffure Joëlle.

“Ondertussen zijn we gegroeid tot een team van jonge, enthousiaste en vakbekwame kappers. Wij bezoeken regelmatig beurzen in binnen- en buitenland en volgen extra opleidingen om op de hoogte te blijven van wat reilt en zeilt in de kapperswereld.”

Coiffure Joëlle is exclusief Aveda kapper voor de Temsese regio.
Aveda is een bedrijf dat natuurlijk kappersproducten op de markt brengt.

“Het is geïnspireerd op de Ayurveda: een 5000 jaar oude Indische geneeskundige traditie die er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat”, klinkt het. “De afgelopen 5000 jaar heeft de traditie bewezen dat het behandelen van de zowel innerlijk als uiterlijk, leidt tot een grotere balans en welzijn. Wij geloven dat onze producten niet alleen een invloed hebben op haar en huid, maar ook op lichaam, geest en gevoel.”

Ook The Mans Corner @ Coiffure Joëlle mocht twee creaties voorstellen

“De bedoeling van dit event was om de partners waar we mee samenwerken een boost te geven via de sociale media”, vertelt Joëlle. “Daarnaast wil men het gevoel tussen de verschillende Aveda kappers versterken. Het is trouwens een hele eer voor ons dat Aveda onze locatie uitkoos voor dit eerste event.”

Het hoogtepunt voor de 120 genodigden was de voorstelling van de kappersmodellen, met een creatie van de nieuwe natuurlijke en duurzame haarkleuringen, flanerend over de groene catwalk.

“We waren hier met vijf Aveda kapsalons die elk twee creaties voorstelden”, aldus Joëlle.
“Waarbij wijzelf twee modellen hadden voor Coiffure Joëlle en ook twee voor onze Mans Corner.”

De meewerkende kapsalons kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen. Zo ook ondermeer uit Gent en Antwerpen.

Het kappersevent werd ook ondersteund door lokale sponsors:
Optiek Van Bael uit de Kasteelstraat en Tuincenter Van Buynder uit de Hoogkamerstraat.
De catering, met lekkere hapjes, werd verzorgd door Taste !

Info: www.coiffurejoelle.be
www.aveda.be

Meer foto’s, klik hier

Bewoners Waesmeer ook na infovergadering niet overtuigd over doel grondwerken

TEMSE – De bewoners van het Waesmeer zijn nog steeds niet te spreken over de oeververstevigingswerken die eigenaar Vagaetrans wil uitvoeren. De eigenaar claimt het gebied te willen opknappen, al zien de bewoners er vooral stortactiviteiten in.

Het was de gemeente zelf die eigenaar en grondwerkbedrijf Vagaetrans aanspoorde om maandagavond 18 juni een extra infovergadering te organiseren over de geplande werken aan de oevers van het meer. Het bedrijf vroeg eind vorig jaar opnieuw een omgevingsvergunning aan, ditmaal bij de provincie, nadat een eerdere aanvraag bij de gemeente werd afgekeurd. Het aan te voeren volume grond voor de versteviging van een deel van de oever ligt namelijk hoger dan 10.000 ton, en dus moet de bestendige deputatie zich over het dossier uitspreken.

Unaniem sceptisch

Het was adviseur Raymond Abbeel die de nieuwe aanvraag kwam toelichten.

“Langs een strook van 800 meter rond de voormalige kleiput willen we de oever heraanleggen en glooiend maken, meer bepaald tussen de Iepenlaan en Smesstraat”, zei hij. “De bestaande onderhouds- en recreatieweg wordt verbreed naar twee meter. Aangezien de eigenaar zelf grondwerken uitvoert, beschikt hij over voldoende grond. De heraanleg moet als visitekaartje dienen. We hopen de werken in negentig werkdagen te kunnen uitvoeren en de toevoer van de grond via de Smesstraat te laten verlopen.”

De aanwezige buurtbewoners reageerden unaniem sceptisch.

“Dat met geen woord gerept werd over de eerdere illegale stortactiviteiten van 9.000 kubieke meter grond, toont aan dat er geen open kaart gespeeld wordt en we hier met halve waarheden bestookt worden”, reageerde Gert Hooftman van milieuwerkgroep Ons Streven.”

Hij vond het ook niet kunnen dat er beweerd werd dat de werkgroep betrokken was bij de opmaak van het nieuwe dossier, terwijl dat volgens hem niet het geval is.

Excuus om grond te dumpen

Het Waesmeer is sinds 2011 eigendom van Vagaetrans. Sindsdien maken de bewoners zich zorgen over het onderhoud van het domein en de wandelweg, die onlangs afgesloten werd. Volgens hen zijn de geplande werken een excuus om grond te dumpen in het meer.

Bezwaar indienen kan nog tot 7 juli op de 2e verdieping van AC De Zaat.

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

De bewoners van het Waesmeer hadden heel wat vragen bij het betoog van Vagaetrans (foto: Mattias Goossens)

Harmonie Sint-Cecilia @The Ranch

TIELRODE – Naar jaarlijkse gewoonte bracht harmonie Sint-Cecilia Tielrode een concert op het terras van café The Ranch.

Wij zorgden voor enkele sfeerfoto’s.
Meer foto’s, klik hier

Voor de voetbalfans: 
De wedstrijden van de Rode Duivels op het WK ’18 kan men in The Ranch bekijken op groot scherm, met pils en enkele andere bieren in promo.

sdr

Honderden voetbalfans verzamelen op het Tielroodse dorpsplein

TIELRODE – Net zoals op diverse andere plaatsen in groot-Temse kon men ook op het dorpsplein in Tielrode de WK wedstrijd België-Panama op groot scherm bekijken dankzij de samenwerking van de plaatselijke horecazaken.

Velen van de zowat 300 aanwezige supporters hadden zich kleurrijk uitgedost en ook de kinderen lieten zich niet onbetuigd. Naast bier en frisdrank kon men de innerlijke mens versterken met ondermeer hamburgers. Ook de twee resterende matchen van de Belgische ploeg kan men in het centrum van de Durmegemeente live meemaken.

Meer foto’s, klik hier