Davy wint kampioenschap ‘Goochelen voor Kinderen’

TEMSE – Temse is opnieuw een kampioen rijker. Afgelopen weekend won Davy Van Mele als clown Mellie, in Bornem, het kampioenschap Goochelen voor Kinderen.

“Het kampioenschap was een organisatie van goochelclub Blue Magic uit Boom”, vertelt Davy. “Voor de wedstrijd Goochelen voor kinderen namen acht deelnemers het tegen elkaar op. de goochelact moest tussen de 8 en 12 minuten duren en er moesten minstens drie goocheltrucs in verwerkt zijn. Er werden punten toegekend voor originaliteit, interactie met de kinderen en techniek.”

Davy werd als clown Mellie door de jury gekozen als winnaar van de wedstrijd.

Davy kan men inhuren voor ‘kinderfeestjes en meer’ als ballonplooier, goochelaar of voor kinderanimatie.
Voor meer info kan je contact opnemen met Mell D Productions via deze link

Davy Van Mele (onderaan rechts) haalde het van zeven tegenkandidaten

Antwerpse Steenweg officieel heropend na anderhalf jaar werken

TIELRODE – Aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode konden buurtbewoners zaterdag 18 maart het glas heffen op hun vernieuwde straat. Die is sinds eind januari opnieuw open, na meer dan een jaar werken.

De bewoners van de Antwerpse Steenweg hadden redenen om te feesten want ze hebben een gloednieuwe straat. Daar hebben ze el wat geduld voor moeten oefenen.

“En dat is ook de reden waarom we de Antwerpse Steenweg op een feestelijke manier officieel wilden heropenen”, aldus schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) “Dergelijke grote wegenwerken vergen uitgebreide voorbereidingen en de bewoners zijn daar bij betrokken geweest.”


Al in september 2021 ging de eerste spade in de grond maar al snel stootte men op enkele onverwachte euvels. Dat er een veenlaag in de ondergrond zit, was geweten maar die bleek veel groter dan verwacht. Er moest dus heel wat afgegraven worden en de aannemer moest een oplossing bedenken om de rioleringen op een stabiele manier onder de grond te plaatsen.

“Veen is niet stabiel genoeg is om de riolering op de leggen, uiteindelijk zijn de rioleringsbuizen daarom op grote palen geplaatst”, vertelt Truyman (N-VA).

(C)Facebook

Dijk doorboord

“Er is ook hard gewerkt om de waterhuishouding op orde te brengen. Aangezien het hier een iets lagergelegen gebied is, vloeit er veel water naar hier, wat soms wateroverlast veroorzaakt. We hebben nu een buffer aangelegd om het overtollige hemelwater op te vangen. Wanneer die vol is, kan het water voortaan wegstromen naar de potpolder. Daarvoor moesten we wel de dijk doorboren om een passage voor het water te maken.”

Meer foto’s, klik hier

(C)Facebook

Ook in Elversele en Tielrode werden weer boompjes geplant voor het Geboortebos

TEMSE – Afgelopen weekend werden er weer boompjes geplant voor de Geboortebossen in Elversele en Tielrode. Een gemeentelijk initiatief in samenwerking met enkele lokale verenigingen.

In Elversele waren 9 driejarigen, samen met ouders en grootouders, op de afspraak. Dit om een boompje te planten tussen het voetbalveld en het dijkpad van het nieuw aangelegde overstromingsgebied, op het einde van de Meersstraat. De boomplanting verliep in samenwerking met de lokale Gezinsbond.

In Tielrode schreven 15 kinderen in. In samenwerking met Milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond plant men steeds boompjes voor éénjarige kinderen. Omdat er boompjes genoeg op voorraad waren mocht men per kind er zelfs vijf planten. Dit vlakbij de oever van de Durme, op het einde van de Siegfried Buytaertdreef. De boomplanting was een groot succes. Net zoals in Elversele kon men ook in Tielrode nadien genieten van een hapje en een drankje.

Meer foto’s Elversele, klik hier
Meer foto’s Tielrode, klik hier (foto’s: Julien Heerwegh)


In Elversele liep de boomplanting in samenwerking met de Gezinsbond
Heel wat belangstelling voor de boomplanting in Tielrode

Jenny en Jonny gehuldigd voor gouden jubileum

TEMSE – Zaterdag 9 maart werden Jenny Buyens en Jonny Van Overschelde gehuldigd ter ere van hun gouden jubileum.

Schepen Debby Vermeiren (CD&V) mocht de honneurs waarnemen. Het echtpaar houdt van wandelen en terrasjes doen. Ze zijn beiden geboren en getogen in Temse en hebben 1 dochter, Nancy en 2 kleindochters, Zoë en Demi. Jenny werkte als triplockster bij Raxar en Jonny was monteerder op Boelwerf.

Luc en Nicole vierden gouden jubileum

TEMSE – Zaterdag 4 februari vierden Luc Baeck en Nicole Maes hun Gouden Bruiloft in het bijzijn van hun 5 kinderen en 10 kleinkinderen.

Schepen Debby Vermeiren (CD&V) kent de jubilarissen vanuit haar kindertijd en bracht met genoegen hulde en attenties aan het gouden paar. Meteen werd hun hobby duidelijk: lekker koken en genieten met familie en vrienden.

SV Blauw Wit Temse eerste voetbalkampioen in Oost-Vlaanderen

TEMSE – SV Blauw Wit Temse is officieel de eerste voetbalkampioen van Oost-Vlaanderen. Op eigen veld in de Schoolstraat werd er gewonnen met 6-3 van Sportkring Sint-Niklaas B.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft men 15 punten voorsprong, op de tweede in de stand Hoogeinde, en kan men in principe niet meer bijgebeend worden. Of er moest nog een ongelooflijk mirakel gebeuren.

“We hebben dit seizoen nog geen enkele keer verloren en drie keer gelijk gespeeld”, vertelde voorzitter Johan Boel, voor aanvang van de wedstrijd bij TV Oost. “Er zijn weinig ploegen die dit soort statistieken kunnen voorleggen.”

Volgend seizoen komt Blauw-Wit dus zo goed als zeker uit in de derde provinciale. En zoals eerder al te horen was bij de club wil men meer zijn dan zomaar een meeloper.

Meer foto’s, klik hier

SV Blauw-Wit Temse kan komende zondag officieus Kampioen spelen

Ploeg wil volgend seizoen meer dan een meeloper zijn in derde provinciale

TEMSE – Komende zondag zullen wellicht de champagnekurken knallen in de Schoolstraat. Voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) is bij winst tegen het B-elftal van Sportkring Sint-Niklaas officieus kampioen in de 4e provinciale.

“Ik doe een oproep om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de Schoolstraat te komen kijken”
Secretaris Margino De Kerf

Secretaris Margino De Kerf doet een oproep aan de Temsese voetballiefhebbers om zondag massaal af te zakken naar het stadion om de ploeg te steunen in de ultieme race naar de titel in vierde provinciale E.

Blauw-Wit werd opgericht in 2020 door ondermeer Margino De Kerf en en huidig voorzitter Johan Boel. Dit om de leegte op te vullen die ontstaan was na het ‘verkassen’ van KSV Temse naar Lokeren.

Beter doelsaldo

“Toen ik begon met deze club had ik de intentie om binnen de drie jaar voor promotie te gaan”, vertelt Margino. “Maar het zal al gebeuren in het tweede competitiejaar. Het zal dan ook gebeuren met veel bravoure. Ons eerste elftal heeft momenteel nog niet verloren en telt al 66 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Dit is buiten verwachting, we staan nu 15 punten los op achtervolger FC Hoogeinde. We hebben ook de minste tegengoals over alle provinciale reeksen in gans Belgie heen, tot hiertoe 7.”

In ieder geval kan BW zondag officieus kampioen spelen in het derde jaar van zijn bestaan. Waarom officieus? Bij winst van BW zondag kan opponent FC Hoogeinde nog wel gelijk komen, maar dan moeten ze alle resterende wedstrijden winnen en BW alle wedstrijden verliezen.

“Maar ons doelsaldo is veel beter”, schetst Margino. ” Het onze staat op +95 en dat van hen op +30. Dus zondag vieren we gewoon alsof het al zover is. Bij winst zullen de champagneflessen worden ontkurkt.”

Nuttige aan het aangename koppelen

De club kan stoelen op een sterk en hardwerkend bestuur.

“Elke thuiswedstrijd is er een footlunch wat ongezien is in vierde provinciale”, klinkt het bij de secretaris. “En die zit dan ook geregeld bomvol. We spreken dan toch over honderd eters. De gasten worden goed ontvangen met een handdruk,aperitief,voorgerecht of soep,hoofdgerecht en nagerecht met koffie en digestief tijdens de rust. Alles zit in de prijs. De club legt zich hierop 200 procent toe en het is stilaan een handelsmerk geworden. Ook wel nodig als je ambitie hebt. SV Blauw Wit Temse koppelt dus het nuttige aan een aangename.”

“We bestaan slechts drie jaar en om de ploeg te doen groeien zijn er vijf zaken die belangrijk zijn”, aldus Margino. “Een hardwerkend bestuur, uitstekende footlunches, vele sponsors, onze supporters en uiteraard een hele hoop medewerkers. Zonder hen wordt het heel moeilijk. Ik ben in ieder geval alle mensen bijzonder dankbaar die zich belangeloos inzetten voor de club en zich volledig wegcijferen.”

Toch doet de secretaris een oproep naar de Temsenaar om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de schoolstraat te komen kijken.

“Niet dat we mogen klagen, we zitten altijd tussen de 100 a 170 kijkers, voor 4e provinciale is dat heel wat. Uiteraard hebben wij een belangrijke troef en dat is de accomodatie. We hebben een groot en mooi eerste veld met fantastische kleedkamers , een fantastische kantine boven en een geweldige “club 45″ waar de footlunches doorgaan. En niet te vergeten, het Fernand Schuermanstadion heeft een capaciteit van 3000 toeschouwers en beschikt over een mooie grote zittribune. Alles is dus aanwezig om toch een beetje ambitieus te zijn. In ieder geval kunnen we meer en meer rekenen op heel wat sympathie en positiviteit in de gemeente. Dat stemt me gelukkig.”

Maniakale passie

Wat de toekomst brengt is simpel. Wij willen ons niet wegsteken in derde provinciale. Wij gaan spelen om bij de eerste zes te zijn en misschien wel een eindrondeticket te pakken. Promotie mag maar hoeft niet. Wat komt…dat komt. In ieder geval heeft de club al de nodige versterkingen aangetrokken om een rol van betekenis te spelen volgend seizoen.”

“Wat ik ook even wil benadrukken is de erg goeie samenwerking met de VAT (Voetbal Academie Temse)”, stelt Margino. “Dat zijn de mensen van het jeugdbestuur van het vroegere KSV Temse die ook in hetzelfde complex zitten en ook met hun jeugd hier spelen, voorlopig nog onder de naam Lokeren-Temse maar ik heb begrepen dat daar verandering in komt.”

“Tot slot wil ik gans de spelersgroep en gans de trainersstaff al bedanken voor de inspanningen die zij hebben geleverd. Wij als bestuur kunnen wel een kern samenstellen en trainers aantrekken maar zij moeten het tenslotte wel doen. Het was een droom en een passie om van deze ploeg iets te maken en het zal een maniakale passie blijven tot ik het niet meer kan”, besluit de secretaris.

Het eerste elftal van Blauw-Wit Temse bij aanvang van de ‘carnavalsmatch’
enkele weken geleden, met Prins Lili I en haar gevolg, en Margino De Kerf uiterst links.
(foto: (C) Blauw-Wit Temse)

Technologiebedrijf opende nieuwe vestiging in Temse

TEMSE – Op donderdag 9 maart opende technologiebedrijf Inimco een nieuw hoofdkwartier in Temse.

Inimco werd in 2016 opgericht, telt intussen een 50-tal werknemers en trekt ieder jaar 10 nieuwe medewerkers aan. Inimco maakt de werking van productiebedrijven efficiënter en goedkoper door hen via data inzicht te geven in de werking van hun machinepark.

Zowel lokale (Corbeo), Belgische (AquaSecurity, Picanol) als internationale bedrijven (AkzoNobel, Tomra Sorting) maken al gebruik van de software van Inimco om hun digitale transformatie te versnellen.

Op zeven jaar tijd groeide Inimco van drie werknemers tot bijna 40 medewerkers.

“Er was dus nood aan een nieuw kantoor, dat ruimte biedt om verder te groeien en ook de mogelijkheid geeft om klanten op een goede manier te ontvangen”, aldus José Delameilleure.

De officiële opening van de nieuwe vestiging aan de Hoogkamerstraat 304 gebeurde met een hapje en een drankje, samen met klanten, partners en buren. Burgemeester Hugo Maes knipte het traditionele lintje door.

Om zijn lokale verankering te bevestigen, schonk Inimco die avond bier van de Kerel-brouwerij uit Tielrode. Tijdens het evenement werden doorlopend ook demo’s gegeven van de software van Inimco die bedrijven helpt om hun data zo te gebruiken dat hun productie efficiënter en goedkoper wordt.

Burgemeester Hugo Maes kwam het traditionele lint doorknippen
professionele fotografie door Studioworks.be

Temse herbevestigt de titel van FaireTradeGemeente

TEMSE – De gemeente Temse engageert zich sinds 2015 om de titel van FaireTradeGemeente te mogen dragen.
“Ook dit jaar wordt onze titel herbevestigd en halen we voor het eerst de hoogst mogelijke score voor onze inzet”.

Lokaal Bestuur Temse mag zich opnieuw twee jaar lang FairTradeGemeente noemen.

“Een titel die we met grote fierheid dragen sinds 2015. Dit jaar krijgen we voor het eerst een A-score op de Fair-O-Meter, wat de hoogst mogelijke score is”, klinkt het bij schepen van Mondiaal Beleid Patrick Vermeulen (Open VLD).

“Als Lokaal Bestuur nemen wij de komende jaren verder het initiatief om te werken rond lokale, ecologische en faire handel. Acties rond eerlijke handel en ecologische duurzaamheid zijn stappen naar een meer duurzame wereld, en daar staat het Lokaal Bestuur sterk achter.

“FairTrade of eerlijke handel is meer dan ooit een noodzakelijk principe om miljoenen mensen aan een menswaardig inkomen te helpen. Eerlijk duurt het langst”, geeft Els Vercouteren als coördinator van de Trekkersgroep FairTradeGemeente aan.

“De A-score is een hart onder de riem voor de vrijwilligers van de FairTrade trekkersgroep en een pluim voor de inspanningen die inwoners, verenigingen, handelaars en het Lokaal Bestuur Temse leveren rond duurzaamheid”, aldus nog Patrick Vermeulen.

Je kan de score van Temse en andere gemeenten opzoeken via de website van FairTradeGemeenten.

vlnr.: burgemeester Hugo Maes, Els Vercouteren en schepen Patrick Vermeulen
 

Nabuko Donosor overheerst Temsese carnavalstoet en lukt 3-dubbelslag (UPDATE)

Voorzitter draagt overwinning op aan overleden pater familias Benny De Baerdemaecker.

TEMSE – Nabuko Donosor uit Bazel won de 46ste carnavalstoet in Temse met meerdere straatlengtes voorsprong. Tot hun eigen grote verbazing won de groep ook de wisselbeker de Jodeljongen.

Vöör de prijsuitreiking was er naar jaarlijkse gewoonte de popverbranding. Waarbij prins Lili I meteen al de polonaise kon inzetten. Voorzitter van het carnavalscomité Dirk Mettepenningen loofde de groepen voor hun vele werk en inzet om er een superstoet van te maken, Prins Lili I noemde het carnavalsweekend een topweekend.

Prins Lili I mocht het vuur aan de lont steken

Wisselbeker

De officiële jury gaf Nabuko Donosor met hun Thema ‘Geklungel in den Jungle’ in totaal 1448 punten terwijl de tweede groep in de uitslag de Sharky’s uit Tielrode het met 280 punten minder moesten doen. Zij behaalden 1168 punten. De top drie werd vervolledigt door de Oeteldonkers met 1156 punten.

Zo lukte Nabuko Donosor dit jaar de 3-dubbelslag in Temse. Zij wonnen zowel de prijs van de zelfjury onder de groepen (zondagavond bekend gemaakt red.) , als de juryprijs en de Wisselbeker Jodeljongen.

De Jodeljongen is een wisselbeker voor originaliteit met de groep die het meest ludieke thema uitbeeld.

“De prijs van de Jodeljongen was voor ons een completer verrassing”, aldus Kurt Smet.

De voorzitter van de Nabuko’s droeg de overwinning in Temse op aan pater familias Benny De Baerdemaecker. Hij overleed begin vorig jaar.

Eerbetoon

“Toen we drie jaar geleden bezig waren aan de wagen reserveerden we zoals steeds een ’troon’ op de wagen voor Benny”, stelt Kurt. “Maar toen kwam corona, werden de diverse carnavalsvieringen afgelast, en Benny overleed begin 2022.”

“Toch wilde ik dit eerbetoon brengen tijdens de prijsuitreiking. Op de plaats waar Benny zou gezeten hebben op de wagen plaatsten we twee aapjes. We hebben er ook niet al teveel aandacht aan besteed maar we voelden al vrij snel dat we goed scoorden en dat we de eerste plaats konden halen in Temse. daarom was mijn plan als voorzitter om Benny hier vanavond te eren. Daarom heb ik de beker ook meteen overhandigd aan de weduwe van Benny die hier aanwezig was.”

Nabuko Donosor telt 28 leden en meer moet dat niet zijn volgens de voorzitter.

Het recept voor de overwinningen de voorbije jaren in Temse is eenvoudig volgens de voorzitter: “We hebben een goed bestuur en onlangs kwamen er nog een aantal jongeren onze groep vervoegen en dat is belangrijk voor de toekomst.”

Naar jaarlijkse gewoonte werd ook de pechprijs uitgereikt door biervereniging de Objectieve Kaaischuimers.

“Eerst en vooral willen we de pechprijs voor 2020 uitreiken aan het Temsese carnavalscomité”, aldus Frank Van Steenberghe van de bierclub. “De organisatie voor de stoet was quasi rond en toen brak de coronacrisis uit. Voor dit jaar gaat de pechprijs naar de Hamse groep de Titti-Twisters. Zij hadden problemen met de koppeling van één van hun wagens.”
De pechprijs is een doos Fretalop bier, één van de Temsese bieren van de biervereniging.

Meer foto’s, klik hier

Nabuko Donosor uit Bazel lukte een 3-dubbelslag
De Pechtprijs 2020 ging naar het GCT. (boven)
De Pechprijs 2023 ging naar de Hamse groep de Titti-Twisters (onder)

Verkiezing van de Leukste Carnavalsselfie nadert de ontknoping !!!

Dinsdagavond 14 maart om 20 uur is uiterste doorstuurmoment
Winnaar krijgt zijn/haar foto op canvas + enkele leuke prijzen

TEMSE – Dit weekend kon men in Temse eindelijk nog eens een volwaardige carnavalsviering organiseren. Daarbij organiseert de webkrant Editietemse.be opnieuw de verkiezing van de Leukste carnavalsselfie van groot Temse.

Door middel van een ‘zelffoto’ (selfie) genomen tijdens de carnavalsvieringen in 2023 in Temse of deelgemeenten Tielrode en Steendorp kan men deelnemen.

Het onderwerp van de foto moet te maken hebben met carnaval 2023 in groot-Temse. Dit kan een leuke, schattige of knotsgekke carnavalsselfie zijn met kind, kleinkind, mama, papa, oma, opa, gezin, familie,
vereniging, vriendenclub enz.

Naast naturaprijzen beschikbaar gesteld door de lokale sponsors krijgt de winnaar van de Leukste ‘Carnavalsselfie van groot-Temse’ zijn/haar winnende foto op groot canvas.

De foto moet samen met de nodige contactgegevens (volledige naam, adres en tel.nr.) ten laatste op dinsdag 14 maart 2023 om 20 uur digitaal doorgestuurd worden enkel via mail: carnaval@editietemse.be of via WhatsApp (0495 15 06 81) In de mail of het bericht vermeld men ook: “Ik heb nota genomen van het reglement”

Met dank aan de sponsors: ’t Schaliënhuys, drankencentrale Hinderdael, Frituur Bengies, gemeente Temse en Food & Drinks Kodouz

Nabuko Donosor wint de prijs van de ‘zelfjury’ van de carnavalstoet

TEMSE – Na drie jaar kon het gemeentelijk carnavalscomité nog eens een nog eens een cavalcade organiseren. Ondanks de weerberichten eerder deze week bleef het droog in Temse en zakten een boel mensen af naar de Scheldegemeente om te genieten van de kleurrijke opeenvolging van carnavalisten en wagens.

Voor de eerste keer werd de stoet gevormd op de site De Zaat. Dit wegens plaatsbeperking op de Wilfordkaai. Vele honderden toeschouwers langsheen het parcours genoten van het carnavalesk spektakel.

’s Avonds werd in de feestzaal van het gemeentehuis de prijzen van de ‘zelfjury’ uitgereikt. Dat zijn de groepen die elkaar punten geven. Meestal is die uitslag een indicatie voor de ‘echte’ prijsuitreiking van de jury. Die vindt plaats op maandagavond na de popverbranding.

Nabuko Donosor uit Bazel ging met hun thema ‘Geklungel in den Jungle’ met de eerste prijs aan de haal.

Meer foto’s van de stoet, klik hier

Nabukodonosor uit Bazel won de eerste prijs van de zelfjury

Kindercarnaval met verkiezing van de Jeugdprins en -prinses

TEMSE – Na drie jaar kon het Gemeentelijk Carnavalscomité (GCT) nog eens kindercarnaval organiseren in de feestzaal van het gemeentehuis.

Er was een optreden van Kinderdisco Splash en er was de verkiezing van het jeugdprinsenpaar. Door middel van enkele muzikale spelletjes werd de jeugdprins en – prinses verkozen.

Bij de meisjes waren er 5 kandidaten en bij de jongens 2 deelnemers aan de verkiezing. Sophia Van Nisselrooy (12) werd jeugdprinses 2023. Bij de jongens haalde Laszlo Duchateau het als Jeugdprins 2023 van zijn tegenkandidaat omdat die niet verkleed was, en dat is één van de regels van de verkiezing.

Meer foto’s, klik hier

Sophia en Laszlo werden verkozen tot Jeugdprinses en Jeugdprins 2023

Scholen Temse-centrum vierden carnaval

TEMSE – Vrijdag vierden tal van scholen in Temse-centrum carnaval. Enkel bij de Wijsneus ging een carnavalstoet uit.

Door het regenweer werden bijna alle stoeten afgelast en werd er op de school zelf carnaval gevierd. Wij gingen langs voor een fotoreportage op de kleuterafdeling van de Sint-Amelbergaschool (SAS), bij de Vierklaver en op de Hollebeekschool.

Meer foto’s van de Vierklaver, klik hier
Meer foto’s van SAS, klik hier
Meer foto’s van de Hollebeekschool, klik hier (foto’s: Julien Heerwegh)

Na tien jaar staat Jacques Vermeire nog eens op de planken in Temse dankzij Festivel

TEMSE – Half april vindt in een grote luxueuze feesttent in de Veldstraat weer Festivel plaats. Het vijfdaagse evenement biedt voor elk wat wils. Zo is er op de startdag woensdag 12 april Festicomedy. Dit jaar met Jacques Vermeire en Luk Verschueren die er meteen voor de allerlaatste keer de show ‘Van 7 tot 77’ op de planken brengen.

Vrijdag kwamen Jacques en Luc naar het administratief centrum voor het aankondigen van hun show op Festivel. Door het regenweer kon het duo, zoals eerder gepland, spijtig genoeg niet naar de wekelijkse markt om promotie te maken voor hun show op Festivel.

Show met veel succes

“Tien jaar geleden, in onze hoogdagen, stonden we regelmatig in Temse op het podium in theaterzaal Roxy”, stelt de komiek. “Daarom zijn we blij dat we nu nog eens mogen terugkomen, zij het dan in een grote maar wel luxueuze tent.”

“Op Festivel brengen we voor de allerlaatste keer onze show ‘Van 7 tot 77’ op het podium”, vertelde Jacques, in het bijzijn van organisator Phillippe Van Robaeys en burgemeester Hugo Maes. “De voorbije jaren brachten we de show met heel veel succes. Telkens was de show op een mum van tijd uitverkocht. Met onze allerlaatste show op Festivel zullen er 132 shows op de teller staan”.

Jacques zal voor de 132ste keer in de huid van de gekende hilarische typetjes kruipen zoals Jeanke De Visser en Mon Peeters. Maar ook nieuw personage zoals DJ de Rudy zullen de 1.000 aanwezigen aan het lachen brengen. Aangever Luc Verschueren zal de show aan elkaar praten.

“Het is zo’n amusement om een heel zaal plat te doen gaan met een goeie mop”, vertelt Jacques. “Ons laatste optreden wordt bovendien ook een primeur. Het is de eerste keer dat we op een festival optreden”, gaat hij verder. “De tijden zijn veranderd. Vroeger hebben we nog op karren en biljarttafels opgetreden, nu staan in we chique tenten zoals die van Festivel.”

Theaterconcept

In de grote tent van Festivel zal plaats zijn voor inderdaad zowat 1000 toeschouwers”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Anders dan vorig jaar gaan we nu in de tent een soort theater creëren. Vorig jaar met de comedyshow van Alex Agnew zaten de aanwezigen aan hoge tafels. Omdat het nu een vereiste is dat men de points beet heeft van het olijke duo gaan we net zoals in het theater of bioscoop stoelen op een rij achter elkaar plaatsen.”

“Ondanks we nog niet al te veel promotie maakten voor de show van Jacques op Festivel zijn er toch al enkele honderden tickets de deur uit”, klinkt het.

Achter de schermen wordt er al gewerkt aan een nieuwe show die in het najaar van 2023 wordt gelanceerd. “We moeten enkel nog een nieuwe naam bedenken”, besluit Jacques.

Tickets voor de show kunnen aangekocht worden via de website van Festivel

Het duo kwam hun show voorstellen tijdens een bezoek aan AC De Zaat
(vlnr.: burgemeester Hugo Maes, Jacques Vermeire, Luk Verschueren,
organisator Festivel Philippe Van Robayes)