Mohamed Mahouk is Mister Adventure Benelux 2018

TEMSE/OUDENAARDE – Zaterdag 9 december werd in Salons Mantovani Oudenaarde de 22-jarige Mohamed Mahouk uit Temse verkozen tot de Eerste Mister Adventure Benelux 2018.

Mister Adventure Benelux 2018 Mohamed Hamouk uit Temse

Na een spannende race werd Mohamed uitgeroepen tot winnaar uit 12 finalisten zowel uit België als Nederland. Hiermee sleepte Mohamed de hoofdprijs van 2500 euro in de wacht en een ticket van naar de Manhunt International verkiezing waar hij volgend jaar in november ons land mag vertegenwoordigen.

Tevens werd Mohamed verkozen door zijn mede-finalisten als Mister Sympathie.

1ste Runner Up werd Yordi Martens uit het Nederlandse Tilburg. Yordi mag ook op zijn beurt Nederland vertegenwoordigen op de Manhunt International, ook behaalde hij de titel van Mister sms-voting. 2de Runner Up werd Stef Guidee uit Tielt (West-Vlaanderen). Didier Peeters uit Horst (Nederland) werd uitgeroepen tot Mister Fotogeniek.

POLITIE. Ongeval stoffelijke schade, diefstal bromfiets

Ongeval stoffelijke schade – intoxicatie
Op de Haasdonkse steenweg in Temse belandde een 20-jarige man uit Sint-Niklaas met zijn voertuig tegen een betonnen paal en tegen een omheining van een woning. Hij en zijn passagierster werden niet gewond.
De jongeman legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had.

Diefstal bromfiets
Er werd op de Ovenvijfweg in Tielrode een bromfiets gestolen. Deze stond aan een woning.

Legen Heirweg officieel Slimste Straat 2017

TEMSE/ELVERSELE – In september laatstleden werd de ploeg van de familie Elewaut uit de Legen Heirweg in Elversele winnaar van de quiz De Slimste Straat van groot-Temse. Het bordje op de scheiding van Tielrode en Elversele werd door CD&V-voorzitter Ingrid Deschepper ingehuldigd, in aanwezigheid van de winnende ploeg, bewoners van de straat, presentator Jürgen Boel en enkele CD&V-gezichten.

“Ik daag jullie uit om ook in 2018 de Slimste Straat te worden”, aldus Ingrid Deschepper. “De eerlijkheid gebied mij wel dat, als de ploeg Legen Heirweg steeds met de buit gaat lopen, we met het quizcomité misschien toch eens de regelgeving moeten bekijken. Ik vrees dat weinigen anders nog de uitdaging zullen willen aangaan.”

meer foto’s, klik hier

De familie Elewaut met ondermeer CD&V voorzitter Ingrid Deschepper en quizpresentator Jürgen Boel bij het bordje ‘Slimste Straat’…dat binnenkort nog geüpdate wordt .

 

Addeco group neemt CMAST over

XPE Pharma & Science en CMAST bundelen de krachten in de Life Sciences industrie

GROOT-BIJGAARDEN/TEMSE – The Adecco Group kondigt de overname aan van CMAST, een snelgroeiend consultancy- en projectmanagementbedrijf in de Life Sciences-sector. De nieuwe structuur, waarbij elk van de partijen zijn autonomie bewaart, zal leiden tot de uitbouw van een compleet dienstenaanbod op het gebied van staffing, outsourcing, managed services en consultancy ter ondersteuning van projecten en bedrijven uit de Life Sciences-sector.

CMAST, met hoofdkantoor op de site De Zaat in Temse, is een consultancy- en projectmanagementbedrijf, actief in Healthcare en Life Sciences.

Toegevoegde waarde
“Ons doel is bij te dragen aan de gezondheid van iedereen, door het ontwikkelen en versnellen van innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg”, klinkt het. “Hiervoor werken we samen met grote farmaceutische organisaties, vooruitstrevende biotechnologen, wetenschappers en consortia. Vanuit een ‘best practice’ projectaanpak, en het samenbrengen van diensten met een toegevoegde waarde, leveren we tastbaar betekenisvol resultaat voor de cliënt.”

CMAST werd opgericht in 2008 met vestigingen in België, Zwitserland, Duitsland, Polen en Amerika en telt ondertussen bijna 100 werknemers. CMAST is UNIZO KMO Laureaat Oost-Vlaanderen 2016-2017 en recent voor het derde jaar op rij
genomineerd als ‘Trends Gazelle’.

XPE Pharma & Science, deel van The Adecco Group, en CMAST bundelen nu de krachten. Diepgaande expertise en complete en functionele servicemodellen zijn meer dan ooit van belang bij dienstverlenende bedrijven. Deze trend is ook The Adecco Group niet ontgaan. In de ontwikkeling van haar activiteiten wordt steeds meer ingezet op het ter beschikking stellen van experts én het vermarkten van hun expertise. De overname van CMAST kadert hier perfect in.

Foto: (C) Hendrik De Schrijver

Continue reading

Start studie herontwikkeling TTS industriezone

TEMSE – Voor het bedrijventerrein TTS langs de N16 en E17, dat in de jaren 70 en 80 ontwikkeld werd, willen de gemeente Temse, stad Sint-Niklaas en Interwaas in samenwerking met de bedrijven een traject opstarten om deze verouderde zone te transformeren naar een hedendaags en duurzaam bedrijventerrein.

In een eerste fase zal Interwaas de mogelijkheden voor de reconversie van de TTS-zone in kaart brengen. Deze analyse zal resulteren in een globaal masterplan en actieplan voor de herinrichting van het bedrijventerrein, met verbetervoorstellen op korte en lange termijn. De uitvoering van deze studie wordt voor de helft gesubsidieerd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Met dit revitaliseringsproject willen de initiatiefnemers de kwaliteit van het bedrijventerrein verhogen en de levensduur verlengen. De initiatiefnemers zetten in op een vernieuwd beleid voor het terrein afgestemd op de hedendaagse bedrijfsvoering en inspelend op nieuwe technologieën. Ze willen ook een antwoord bieden op knelpunten inzake gevaarlijke kruispunten, ontsluiting, bewegwijzering, fietsvoorzieningen, parkeren, riolering, duurzaam ruimtegebruik, beeldkwaliteit, groenvoorzieningen en nog veel meer.

vlnr.: Bart Casier, directeur Interwaas, Petra De Mey, projectmanager Interwaas, Roland Van Gasse, voorzitter TTS Ondernemingsclub, Lieve Truyman, (N-VA), schepen Mobiliteit, Temse, Dirk De Backer, beleidsmedewerker lokale economie Temse, Geert Vandersickel (N-VA), schepen Lokale Economie Temse

POLITIE. Snelheidsresultaten

Snelheidsresultaten

TEMSE

Hoogkamerstraat            343 gecontroleerde         23 geflitst
Hogenakkerstraat           150                                     14

KRUIBEKE

Hoogstraat                                    77 gecontroleerde         15 geflitst

Bouwpunt Van Der Gucht organiseert Bouw – en Renovatiebeurs

TEMSE – Bouwpunt Van Der Gucht organiseert komende donderdag 7 december een gratis Bouw & Renovatiebeurs. Tevens kan men zich inschrijven voor leerrijke demo’s.

Bouw – en Renovatiebeurs

Ben je een professionele vakman, architect, doe-het-zelver, of heb je bouw- of verbouwplannen?
Kom dan zeker langs op de tweede gratis bouw- en renovatiebeurs bij Bouwpunt Van Der Gucht in Temse – aan de Eurolaan 3 en kom alles te weten over slim renoveren en energiezuinig bouwen/verbouwen.
Tussen 15 en 21 uur kan men bij een hapje en een drankje alle nieuwigheden ontdekken, en tevens demonstraties  en productpresentaties van 22 verschillende leveranciers bijwonen.

Niemand gaat met lege handen naar huis en we schenken een cash-back bon weg van 250 euro.

Politiezone houdt extra controles van fietsverlichting

TEMSE/KRUIBEKE – Tot eind januari 2018 zal de lokale politie Kruibeke-Temse extra controles houden op de fietsverlichting.

Zorg dat je gezien wordt !!!

“We stellen vast dat toch nog veel fietsers, zonder of met slecht werkende verlichting, fietsen op de weg”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Zo brengen ze zichzelf en anderen in gevaar. Ook willen we een oproep doen aan de ouders van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig op de fiets naar school gaan. Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.”

Er zullen voor de schoolgaande jeugd specifieke controles gehouden worden zowel in de omgeving van de scholen (in Temse en Kruibeke) als op de verbindingswegen. De overtreder (12 – 16 jarige) zal een jongeren PV ontvangen. Dit houdt in dat men een verkeersles zal moeten komen volgen. Meerderjarigen krijgen een onmiddellijk inning van 58 euro.

POLITIE. Intrekking rijbewijs


Intrekking rijbewijs

Op Temse-Velle werd een 41-jarige man uit Beveren betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

VK Velle heeft nieuwe sanitaire ruimten

TEMSE – VELLE – Vrijdag 1 december is een belangrijke datum voor de geschiedenisboeken van de Vellese voetbalclub VK Velle. Die avond werden de nieuwe kleedkamers en sanitaire installaties in gebruik genomen, een belangrijke uitbreiding en vooral ook meerwaarde voor de vereniging.

In aanwezigheid van een 100-tal leden en sympathisanten – waaronder 4 leden van het schepencollege – heette secretaris Jan D’Hooge de aanwezigen welkom en dankte hij allen die hadden bijgedragen tot de realisatie.

Penningmeester Jos Verhulst reikte attenties uit aan de 2 voornaamste medewerkers dankzij wie de hele operatie mogelijk was geworden: vader Willy en zoon Peter Van Royen. Burgemeester

Luc De Ryck kreeg het laatste woord en stelde de club als model voor tot wat liefhebbers-van-het-zuiverste-water in staat zijn. De plechtigheid werd bekroond met een stijlvolle receptie.

Meer foto’s, klik hier

Het bestuur van VK Velle met burgemeester Luc De Ryck en de schepenen Debby Vermeiren, Eddie Van der Vieren en Franky De Graeve.

Expo ‘70 jaar NERO ‘ tot eind januari ’18 in Gemeentemuseum

Temse doet zijn reputatie van stripgemeente alle eer aan. Op vrijdag 1 december werd de expo ‘70 jaar NERO’ geopend, een eresaluut aan de stripheld en zijn geestelijke vader, Marc Sleen.

Als bij alle stripinitiatieven in Temse is het een coproductie van de Culturele Vereniging Spirit en het Gemeentebestuur. De expo heeft een bijzonder rijke en veelzijdige inhoud dankzij de collecties van Yves Kerremans (Stichting Marc Sleen), Raoul De Graeve, Jan Eeckelaert en Sascha Van Laeken.

Op de vernissage sprak Spirit-voorzitter Raoul De Graeve het welkomstwoord uit, waarna Catharina Kochuyt, weduwe van Marc Sleen, de figuren van Marc Sleen en Nero en z’n entourage analyseerde. Burgemeester Luc De Ryck belichtte de relatie ‘Marc Sleen en Temse’ en stelde de Nieuwjaarskaart voor: Nero en Adhemar, schaatsend op de dichtgevroren Schelde, met de besneeuwde skyline van Temse op de achtergrond, een schitterende kaart van de hand van Dirk Stallaert, rechterhand van Marc Sleen.

Terwijl de expo loopt (tot eind januari), wordt op zaterdag 6 januari het dubbelluxe-NERO-album ‘De ijzeren kolonel’ en ‘De kolbak van How’ voorgesteld. Voor de eerste keer is een heuse wafelenbak aangekondigd.

De expo ‘70 jaar NERO’ in het Gemeentemuseum (Kasteelstraat 16) is tot zondag 28 januari vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., op zondag ook van 10 tot 12 u. Tijdens de expo is de nieuwjaarskaart verkrijgbaar tegen 2 euro (de voorraad is beperkt).

Catharine Kockhuyt, weduwe van Marc Sleen, naast burgemeester Luc De Ryck met leden van het Spirit-bestuur en gemeenteraadsvoorzitter Koen De Jonghe.

Politiezone nam deel aan Verkeersveilige Nacht

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend nam de politiezone Kruibeke-Temse deel aan de 21 ste editie Oost-Vlaamse verkeersveilige nacht.
Er werden controles gehouden op de volgende plaatsen in kruibeke op de Nieuwe Baan, in Temse op de Oostberg, Hogenakkerstraat, Afschrijverslaan, Markt en op de N16.

Er werden 154 ademtesten afgenomen. Zes bestuurders legden een positieve ademtest af. Hiervan dienden 3 bestuurders hun rijbewijs af te geven voor 3 uren en eveneens 3 bestuurders dienden hun rijbewijs voor 6 uren af te geven. Eén van de bestuurders werd enige tijd later weer betrapt op het rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en zijn voertuig werd in beslag genomen.

Er werd 1 persoon aangetroffen die geseind stond. Deze werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor.
Eén bestuurder werd betrapt op het bezit van een kleine hoeveelheid drugs.

Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet vertonen. Er werden ook nog 2 pv van waarschuwing uitgeschreven.

Alle bestuurders die een negatieve ademtest aflegden kregen een Bob sleutelhanger en een postkaart Op deze kaart staat een gedicht van plattelandsdichter Paul Demets en is opgedragen aan verkeersslachtoffers.
Tijdens de controle op de Nieuwe Baan kregen we bezoek van de gouverneur Briers, arrondissementscommissaris Dejaegher en burgemeester Stassen van Kruibeke.

Maarten is Prins Carnaval in Elversele

ELVERSELE – Maarten Van de Voorde (23) zal in 2018 de carnavalsscepter zwaaien over Elversele. Hij zal bijgestaan worden door eredame Celien Roeges, zijn vriendin en erejonker Peter Van Hoecke, tevens secretaris van het Elverseelse carnavalscomité.

Maarten is drie jaar lid van KV De Greffels en maakt ook deel van carnavalscomité Jawohl. “Het was al vele jaren een droom om Prins Carnaval van Elversele te zijn, en nu heb ik mijn kans gegrepen omdat er geen andere kandidaten waren”,aldus Maarten.”
Het carnaval in Elversele vindt plaats tijdens het weekend van 18 februari.