B.A. Heymanstraat in Tielrode vanaf 6 mei open voor alle verkeer

Politie controleert dit weekend of verkeersregels en – borden gevolgd – of genegeerd – worden

TEMSE – De Burgemeester Achiel Heymanstraat is terug toegankelijk vanaf 6 mei De aannemer werkt komende week de fiets- en voetpaden in de straat nog af. Plaatselijk verkeer is mogelijk, doorgaand verkeer kan vanaf 6 mei.

De Lijn en hulpdiensten kunnen vanaf zaterdag 30 april al wel door de straat rijden. Zo kan het openbaar vervoer al sneller de halte in Tielrode bedienen.

Ander doorgaand verkeer moet nog geduld hebben tot 6 mei. Bewoners van de straat melden op de sociale media dat de politie ter plaatse controleert of de regels en verkeersborden gevolgd worden.

Sleutelpashouders krijgen nu ook korting bij verenigingen

TEMSE – Sinds kort kunnen mensen met een Sleutelpas niet enkel korting krijgen op activiteiten van de gemeente Temse, zoals voorstellingen in het cultuurcentrum of buitenschoolse kinderopvang, maar ook bij verschillende jeugd-, sport- en cultuurverenigingen.

Sleutelpashouders kunnen rekenen op kortingen voor evenementen, lidgelden en de aankoop van (sport)materiaal bij de verenigingen. Ook nieuw zijn financiële tussenkomsten voor de Blue Bike-deelfietsen, voor het mindermobielenvervoer, en in de schoolfactuur voor het lager onderwijs.

Alle Temsenaars die in aanmerking komen voor een Sleutelpas, bijvoorbeeld omdat ze recht hebben op een leefloon, ontvangen dit voorjaar nog een infobrochure. Een Sleutelpas aanvragen kan bij het Sociaal Huis of de gemeente.

Sleutelpashouders hebben onder meer recht op een gratis jaarabonnement bij fietsbib Op Wielekes,
open sinds september 2021.

POLITIE. Bromfietser en fietsers gewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

In de Hoogkamerstraat ter hoogte van de Roeland Lefèvrestraat kwam een voertuig in aanrijding met een bromfiets. De bestuurder van het voertuig kwam van een oprit en stak de baan over toen de bromfietser aankwam gereden. De bromfietser, een 16-jarige jongeman uit Temse werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsers gewond

In de Hoogkamerstraat in Temse is een 75-jarige vrouw uit Temse gevallen met haar fiets. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Schipperslaan in Temse was een 58-jarige man uit Temse eveneens gevallen met zijn fiets. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten snelheidscontroles

Er werd vrijdagmorgen een snelheidscontrole gehouden in de Gasthuisstraat in Temse. Er werden 240 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 33 geflitst.

Flitspalen Scheldebrug
Hier werden 198 976 voertuigen gecontroleerd, 154 voertuigen reden te snel.

Opa van K3-tje Marthe staat op tachtigjarige leeftijd nog steeds voor de klas

Jarige meester Tony werd gevierd in basisschool de Vierklaver

TEMSE – Meester Tony De Pillecyn is in besisschool de Vierklaver in de bloemetjes gezet voor zijn 80ste verjaardag. Op die leeftijd voltijds tussen 44 zeven- en achtjarige kinderen staan, hij draait er zijn hand niet voor om.

Door een afwezige juf is de leerkracht, tevens de opa van K3-tje Marthe, dertig jaar na zijn officieel pensioen nog steeds aan het werk.

Met een gouden kroon op het hoofd mocht meester Tony vrijdagvoormiddag langs een erehaag de speelplaats opwandelen. Daar stond de hele school klaar om hemeen gelukkige verjaardag te wensen.

Sinds januari 2022 is Tony zorgleerkracht bij basisschool De Vierklaver in Temse, vlak bij zijn thuis. Hij staat de juf van het tweede leerjaar bij, die tijdelijk twee klassen onder zich heeft, maar doet ook toezicht en andere jobs bij de school. Voltijds, maar dat is geen probleem, zegt Tony: “Ik heb twee jaar geleden corona gehad en daardoor stap ik soms wat wankel, maar voor de rest gaat alles prima. Het zijn dan ook brave kinderen.”

Vaderfiguur

Onderwijs is Tony’s leven.

“Ik ben directeur geweest van een jongensschool in Bornem tot aan de gemeentefusies, daarna heb ik op verschillende plaatsen les gegeven, ook aan leerlingen met autisme. In mij zien ze een soort vaderfiguur, wat bij jonge leerkrachten niet kan. Officieel ben ik op mijn pensioen sinds mijn vijftigste, maar ik blijf bezig. Ik geef les aan huis en toen ik deze vacature zag, heb ik direct gesolliciteerd.”

Oudste ter wereld

“Ik heb altijd graag voor de klas gestaan”, stelt hij. Eigenlijk ben ik al even lang op pensioen dan dat ik in het onderwijs heb gestaan. Maar een definitief afscheid is het nooit geweest. Na mijn pensioen ben ik in de immosector terechtgekomen. Toen mijn vrouw overleed, wou ik niet bij de pakken blijven zitten. Daarom wou ik opnieuw leerkracht worden..”

“Ik ben altijd bezig geweest, ik kan niet stilzitten.” Tony speelt ook nog baritonsax en schrijft wel eens een boek. “Er zijn nog drie andere tachtigjarige leerkrachten, voor zover ik weet. Ik heb de ambitie om nog enkele jaren door te gaan en de oudste ter wereld te worden.”

Veel kinderen hadden zich in K3-outfit gestoken voor de verjaardag van Tony. Niet toevallig, want hij is grootvader van Marthe van K3. “En mijn grootvader was Filip De Pillecyn, de schrijver waarvan een monument staat aan de monding van de Durme.”

Knuffels

Tony blijft tot eind juni in De Vierklaver, vanaf maandag 2 mei halftijds omdat de afwezige juf terugkeert.

“Oorspronkelijk wilden we een andere leerkracht de tweede klas laten overnemen”, zegt schooldirectrice Mirella De Rechter, die blij is dat ze ondanks het lerarentekort een vervanger vond. “Tot ik de identiteitskaart van Tony zag, want ik had hem geen 79 jaar geschat. Ik wou hem geen klas alleen geven omdat lesgeven de laatste jaren enorm is geëvolueerd. Daarom maakten we van het tweede leerjaar één klas met 44 leerlingen, waarbij Tony ondersteunt.”

Een geslaagd experiment, volgens de directrice: “De kinderen komen bij meester Tony helemaal tot rust. Ze komen hem vaak knuffels geven.”

Bijna had meester Tony had zijn tachtigste verjaardag niet meer kunnen vieren.

“In 2020 heeft het coronavirus me me flink te pakken gehad en lag ik tien dagen op intensieve zorgen. Ik ondervind er nog altijd gevolgen van. Het stappen is wat moeilijker geworden. De beste remedie is echter voor de klas staan. Het zijn de kinderen die me jong houden.”

Meer foto’s, klik hier

Omdat meester Tony de opa is van K3-tje Marthe hadden enkele leerlingen de gepaste outfit aangetrokken
Er werd luid geapplaudisseerd voor meester Tony

Volgend weekend lente-degustatie met tal van zomerwijntjes bij drankencentrale Hinderdael

Degustatieruimte is volledig verfraaid en kan ook gehuurd worden voor kleinschalige feestjes

TEMSE- Begin vorig jaar kreeg drankencentrale Hinderdael in de Akkerstraat nieuwe eigenaars. Nicolas Bolsens en Romy Vercauteren van wijnspeciaalzaak The Winebarn begonnen toen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de drankenzaak.

De voorbije maanden werd er heel wat werk verricht om de degustatieruimte te vernieuwen en te verfraaien. Daar kan men nu ook terecht voor kleinschalige feestjes, recepties en vergaderingen. Toch wel een meerwaarde voor Temse-centrum.

Volgend weekend, van 6 tot 8 mei, organiseert Hinderdael voor de eerste keer een lente-degustatie met tal van lekker wijnjes aangepast aan het seizoen.

“We bieden tijdens de degustatie een 30 a 40 lekkere zomerwijntjes aan, zowel wit, rosé als rode wijnen die koel kunnen gedronken worden”, vertelt Nicolas. “En ook de goedkopere kwaliteitswijnen hebben we in ons assortiment.”

Kwaliteitswijn

“Want er zijn nog altijd nog heel wat potentiële klanten die denken dat de wijn die wij verkopen enkel in het duurdere segment zit. En dat is een spijtige zaak. Dat idee wil ik hier daarom ook de wereld uit helpen. Voor 4.80 euro per fles bieden wij al een kwaliteitswijn aan die wij zelf hebben uitgekozen. En dat zijn geen supermarktwijnen die met een vrachtwagen richting België komen en in ons land op flessen getrokken worden.”


Ook vroeger met de Winebarn gingen wij al op zoek naar betaalbare, lekkere wijntjes waar men geen hoofdpijn van krijgt”, klinkt het het bij Nicolas en Romy. “Wij zochten dan naar toffe wijndomeintjes, die maar een bepaald aantal hectoliters produceerden.”

De wijnproeverij gaat dus door in de degustatieruimte van drankencentrale Hinderdael, aan de Akkerstraat 68, die volledig vernieuwd werd. En ook kan gehuurd worden voor diverse feestjes, recepties en vergaderingen.

“In ons zaaltje kan men gemakkelijk met 30 personen comfortabel zittend genieten”, vertelt de zaakvoerder. “Voor een staande receptie bijvoorbeeld kan er uiteraard meer volk binnen.”

Mogelijkheden zijn onuitputtelijk

“De huurprijs voor de feestruimte is 150 euro waarbij dan enkel de drank verplicht bij ons te nemen is.”

“Men is dan ook vrij van kok zodat men zelf kan kiezen wat er gegeten wordt. Dat kan uitgebreid zijn met een volledig menu door externe catering maar men kan evengoed kiezen voor tapas, een foodtruck of een frietmobiel.”

“Men kan ook gebruik maken van onze eigen cateraar en dan huurt men het zaaltje voor de helft van de prijs, voor 75 euro”, klinkt het.

“We werken samen met Concepts Catering uit Temse. Het is ook wel belangrijk dat we kansen geven aan handelaars uit de eigen gemeente. De mogelijkheden met onze kok zijn trouwens onuitputtelijk. Hij heeft zelf een foodtruck maar hij kan ook een volledig menu samen stellen.”

“Daarnaast kunnen de kinderen als het mooi weer is hier buiten spelen en kan men op ons terrein bijvoorbeeld een springkasteel laten plaatsen. Doordat onze site is afgesloten is er geen gevaar dat peuters of kleuters de straat op gaan, maar ze kunnen hier wel vrij rondlopen. Als het minder mooi weer is kunnen de kinderen ook terecht op de eerste verdieping van ons zaaltje. Daar staat ondermeer een biljarttafel.”

Meer info: Klik hier

“Onze degustatieruimte werd volledig verfraaid en biedt tal van mogelijkheden voor kleinschalige feestjes”, vertellen Romy Vercauteren en Nicolas Bolsens

Ook verenigingen en sportclubs pikten graantje mee van succes Festivel

TEMSE – Het vijfdaagse festival Festivel afgelopen weekend was een grandioos succes. De organisatie maakte gebruik van de inzet van vrijwilligers van lokale verenigingen die op die manier de clubkas konden spijzen.

“het is ook één van de vele goede doelen die we steunen dat we lokale verenigingen de kans geven om te komen helpen en zo een centje te verdienen voor hun clubkas”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Die hebben het de voorbije coronaperiode ook moeilijk gehad. Daarom hebben er heel wat jeugd – en sportverenigingen en vice versa zich ingezet tijdens onze vijfdaagse en die samenwerking is heel vlot verlopen.”

Moeilijke tijd

Ook carnavalsvereniging The Sharkys uit Tielrode was één van de verenigingen die maar al te graag vrijwilligers afvaardigde.

“We waren hier de volle vijf dagen aan het werk om een centje bij te verdienen voor onze kas”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. “Zaterdag bijvoorbeeld waren we hier met meer dan 20 leden en verzorgden we drank en catering in de tent. Het was ook voor onze groep een moeilijke tijd. Door corona konden we bijvoorbeeld geen eetfestijn organiseren en kwam er dus ook geen geld in het bakje. Dankzij de samenwerking met de organisatie van Festivel konden we toch enigszins onze clubkas aanvullen.”

Ook de Sharky’s zetten zich in tijdens Festivel.
“We waren hier de volle vijf dagen aan het werk om een centje bij te verdienen voor onze kas”,
vertelt voorzitter Eddy Vermeulen (3de van links).

Buren dienen bezwaren in tegen sloop van oude gebouwen: “Wij willen geen appartementen die het zicht op de Schelde blokkeren”

Gemeente is idee van oppositieraadslid om zichtcorridors te creëren bij nieuwbouwproject genegen

TEMSE/STEENDORP – Inwoners uit de Warandestraat in Steendorp dienden, net zoals raadslid Alec Lamberts (Tesamen), een bezwaar in tegen de aanvraag om twee woningen in de straat te slopen zonder dat men weet wat er later met de percelen zal gebeuren. Het oppositieraadslid bracht het punt ook op de gemeenteraad.

Een handvol bewoners kant zich tegen de sloop van twee aan elkaar leunende gebouwen omringd door een grasvlakte aan de Warandestraat in Steendorp. Al is het niet zozeer de sloop, waar ze een probleem mee hebben.

Visie voor het terrein

“Het belangrijkste punt is dat we niet weten wat er zou komen”, zegt oppositieraadslid Alec Lamberts van Tesamen, die mee een bezwaarschrift heeft ingediend. “Wij willen niet dat de gemeente een sloopvergunning aflevert wanneer die niet gekoppeld is aan een visie voor het terrein.”

Raadslid Alec Lamberts (Tesamen)

Volgens het openbaar onderzoek wordt het terrein ingezaaid met gras in afwachting van verdere ontwikkeling. Wat Lamberts wil weten is wat er met het terrein gebeurt?

“Als je mij laat doen misschien een ligweide? Tegen gewone eengezinswoningen kan je ook niet veel tegenin brengen, al is dat niet mijn voorkeur. Zolang er maar geen appartementen komen of alles wordt volgebouwd”, klinkt het. “Want dan heb je geen doorkijk meer naar de Schelde en is er geen lucht meer in de volgebouwde straat.” Het gemeentebestuur moet nog beslissen of de gebouwen gesloopt mogen worden.

Afwijking mogelijk

“Al van voor deze legislatuur is de eigenaar met een aantal plannen voor de site naar boven gekomen”, vertelde Wim Van Rossen (Open VLD), schepen van Ruimtelijke Ordening, op de gemeenteraad van April. “Daarin worden een aantal principes naar voor geschoven. In de eerste plaats is het een zone die bekend is als een Beperkt Plan van Aanleg (BPA) vwaar ook voorschriften voor gelden. En in theorie moet dat BPA gevolgd worden.”

“Maar omdat dat BPA ouder is ,dan 15 jaar zijn er een aantal afwijkingen mogelijk. Dat is wel geen recht van de aanvrager, maar is in niet juridische termen een ‘gunst’ van het gemeentebestuur. Er zijn wel dingen die niet voor afwijking in aanmerking komen. Zoals in groene gebieden en de wegenis is ook zo een domein waar geen afwijking mogelijk is. Wat die zone betreft is het zo dat als het BPA gevolgd zou worden is daar wel één en ander mogelijk.”

Leven in de brouwerij

“Wat we wel al op voorhand geformeerd hebben met de kandidaat-ontwikkelaar is de zone effectief niet volledig dicht te bouwen in één lange rechte lijn. Dit zou volgens het huidige BPA momenteel wel mogelijk zijn. Maar er tot nu toe zijn er nog geen plannen aan ons voorgelegd waar we volledig mee kunnen leven. Maar de ideëen van zichtcorridors en dat soort zaken zijn wij zeker genegen.”

“Wat we ook al hebben meegegeven aan de aanvrager. Hij is ook al met ideëen op de proppen gekomen om daar letterlijk leven in de brouwerij te brengen. Of het daar de geschikte locatie voor is moeten wij ten gepaste tijde bekijken. Zover zijn we zeker nog niet in dit dossier dat toch al zeker vijf jaar lopende is.”

De twee huisjes staan op een grote lap grond die uitkomt aan de Schelde, voor de rest omringd door vaak aaneengesloten bebouwing. (Foto’s: © Google Streetview en tns)

Festivel beleefde een topeditie

Festikids mooie afsluiter van vijfdaags festival:
Honderden kinderen willlen op de foto met Bumba en Camille
Bondscoach Rode Duivels Roberto Martinez verrassingsgast.

TEMSE – Voor de derde keer organiseerde bedrijfsleider Philippe Van Robaeys samen met een resem medewerkers en vrijwilligers Festivel in een tent in de Veldstraat. Het feestweekend groeide uit tot een topeditie.

“Donderdag beleefden we met Festispecials het meest hartverwarmende moment van Festivel”
Organisator Philippe Van Robaeys

“Festivel is een vzw waarmee we goede doelen willen steunen met de opbrengst van leuke events met en voor iedereen “, stelt Philippe Van Robaeys.

“De tijd van hun leven”

De voorbije vijf dagen stonden er zes events op het programma.

“Woensdag hadden we voor Festicomedy een uitverkochte tent. Alex Agnew bracht er zijn nieuwe show, wat heel goed was”, aldus Van Robaeys “Donderdag beleefden we met Festispecials het meest hartverwarmende moment van de vijfdaagse. Het was een gratis event voor mensen met een beperking waarbij alle kosten gedragen werden door de organisatie. Er waren duizend mannen, vrouwen en jongeren te gast die de tijd van hun leven beleefden ondermeer dankzij een optreden van Sam Gooris.”

“Donderdagavond was er een metal-avond met toppers uit de Belgische Metalscene. “Vrijdagavond was er traditioneel de ludieke Festiquiz met presentator Peter van de Veire. Ook dat was uitverkocht met 150 quizploegen.”

Bondscoach Roberto Martinez was zondag de verrassingsgast

“Zaterdag was er dan het echte festival waarbij we heel wat topdj’s te gast hadden. Zeven daarvan spelen jaarlijks ook op Tommorowland waarvan drie telkens op de mainstage. Ook die avond was uitverkocht.

Verloren kosten recupereren

Om af te sluiten was er op zondag Festikids.

“Daar hadden we Bumba te gast en was er een optreden van Camille, momenteel de superster voor de kids. Herman Verbruggen, Marcske uit FC De Kampioen was de presentator van dienst. En Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels was aanwezig als verrassingsgast. Hij kwam met zijn gezin om deel te nemen aan de familienamiddag.”, stelt de organisator.

Vele honderden kinderen wilden op de foto met Bumba en zangeres Camille

In totaal vonden zowat 7000 geïntresseerden tijdens de vijfdaagse de weg naar Festivel. Het was ook de eerste keer dat het programma vijf dagen omvatte.

“Het is niet de bedoeling dat het aantal dagen zal blijven groeien”, stelt de organisatie. De enige reden dat we meerdere events op meerdere dagen deden was omdat we in 2020 door Covid het festival moesten annuleren.”

“En daardoor hadden we heel wat verloren kosten. En om die te recupereren moesten we er voor zorgen dat we meer activiteiten hadden. Het is niet de bedoeling om van Festivel een gigantisch groot event te maken. Het is voor ons als vrijwilligers al zeker groot genoeg.”

Lees meer: “Feesten en fuiven a volonté tijdens Festivel ‘The Party'”
Lees meer: “Meer dan duizend mensen vieren feest tijdens Festispecials”

Meer foto’s Festikids, klik hier

Camille, winnares van de Masked Singer, zorgde zondag voor vuurwerk
Roberto Martinez, bondcoach van de Rode Duivels, kwam met zijn gezin genieten van de familienamiddag

Feesten en fuiven a volonté tijdens Festivel ‘The Party’

TEMSE – Het dj-festival op zaterdagavond tijdens Festivel was een feestje van jewelste.

Na de voorbije twee jaar zonder feestjes konden vele fuifnummers zich eens duchtig laten gaan met de muziek van ondermeer dj Frank, dj Ghost en Discobar A Moeder. De tent van Festivel zat dan ook afgeladen vol. De tickets waren al even uitverkocht.

Vandaag zondag is er de laatste dag van Festivel 2022 met Festikids, met Marcske van FC De Kampioenen, Bumba en om het vijfdaagse Festivel in schoonheid af te sluiten een optreden van Camille. Ook deze dag is spijtig genoeg uitverkocht.

Meer foto’s, klik hier

Erfgoeddag maakt school op 24 april

TEMSE – In Temse zijn verschillende erfgoedverenigingen actief die werken rond het lokale erfgoed van onze gemeente.
In samenwerking met het Lokaal Bestuur brengen zij op de Erfgoeddag op zondag 24 april een interessant programma van gratis erfgoedactiviteiten rond het thema onderwijs.

Programma Temse:

Kant op school – expo en demonstratie door Kantschool Artofil
Zaterdag 23 en zondag 24 april, 10-17 u., Feestzaal Gemeentehuis, Markt 1, Temse

De Boelwerf en het onderwijs in Temse – tentoonstelling door Op Stoapel i.s.m. Go Terra en de Academie en Vaktekenschool Temse
Zondag 24 april, 10-17 u., Galerij Philippus Nijs, Schoolstraat 15, Temse

Onderwijs in Temse – Dauwwandeling door Pasar Temse:
Zondag 24 april, vertrek om 7 u. (wandeling duurt tot 9 u.), CM Huis Amelberga, Oeverstraat 7, Temse

Kabouterschool in Tielrode – wandeling voor kinderen (5-12 jaar) en Terug naar de school van toen – wandeling voor volwassenen (+ 12) – door Milieuwerkgroep Ons Streven

Zondag 24 april, 14 u. (wandeling duurt tot 16 u.), Geboortebos en speelbos, Kaaistraat, Tielrode

Zwerfvuilactie XL in alle deelgemeenten

TEMSE – Lokaal Bestuur Temse levert samen met heel wat inwoners, partners, verenigingen, GAS-vaststellers … een constante strijd tegen zwerfvuil. Op zondag 24 april geven we met z’n allen het goede voorbeeld tijdens een nieuwe zwerfvuilactie XL.

Iedereen is die dag welkom om mee zwerfvuil op te ruimen.

Help je op zondag 24 april mee zwerfvuil opruimen? Kom dan om 13.30 u. naar één van deze locaties:

Temse: AC De Zaat, Frans Boelplein 1

Steendorp: Natuurhuis, Kapelstraat 170 a (toegangsweg tussen nr. 170 en 172)

Tielrode: standbeeld Den Toeter, Durmedijk

Elversele: Emiel Naudtszaal, Hof ter Elstlaan 7

Velle: parochiezaal, Velle 127

Ter plaatse krijg je materiaal om zwerfvuil op te ruimen.

Om 16 u. komen we samen voor een AfterCleanUp-Party in JOC De Nartist, C. De Landtsheerlaan 26a. Hier trakteren we de deelnemers op muziek en een drankje. Voor de jongste klimaatstrijders is er een ijsje.

De laatste zwerfvuilactie dateerd van september 2019
(archieffoto ET)

Bewoners van WZC ’t Blauwhof genieten van gratis chocomelk tijdens de wekelijkse markt

TEMSE/STEENDORP – Als afsluiter van de Maand van de Markt deelde het lokaal bestuur tijdens de wekelijkse markt gratis chocomelk uit.

Ook een aantal bewoners van WZC ’t Blauwhof uit Steendorp waren van de partij.
“Het is de eerste keer na de coronaperiode dat we met de bewoners naar buiten kunnen komen”, klonk het bij de begeleiders. “Ons busje staat geparkeerd in de buurt van de bib. Het is wel de bedoeling om als het mooi weer is twee-wekelijks een bezoekje aan de markt te brengen met een deel van onze rusthuisbewoners.”

Meer foto’s, klik hier

De bewoners van WZC ’t Blauwhof lieten zich de gratis chocomelk erg smaken

Meer dan duizend mensen met een beperking vieren feest tijdens ”Festispecial’

TEMSE – Dankzij de organisatie van het vijfdaagse festival ‘Festivel’ konden meer dan duizend mensen met een beperking donderdagnamiddag uit de bol gaan tijdens Festispecials. Niemand minder dan Sam Gooris was de ‘special guest’.

Naast dj Gert en The PartyShakers zorgde Sam ervoor dat de aanwezigen zich volledig konden laten gaan.

De feestvierders kwamen uit heel Vlaanderen met een meerderheid uit de ruime Wase regio en Oost-Vlaanderen.

“mensen amuseren zich”

“De sfeer was onbeschrijflijk”, vertelt organisator Philippe Van Robaeys. “Men moet er tussen gestaan hebben om de sfeer te voelen. Die mensen amuseren zich ongelooflijk. Wij maken ons druk om wat regen of een file, maar die mensen zijn zo gelukkig met het feestje dat we hen aanbieden en dat maakt ook ons gelukkig. En daar doen we het voor.”

Bij de feestvierders ook een groot deel werknemers van de Wase Werkplaats uit Temse en Beveren. Ondermeer van de afdeling W-Green, die groenonderhoud doen voor heel wat openbare besturen in de regio.

“We zijn hier met zowat 260 van onze mensen aanwezig”, vertelt divisiemanager van W-Green unit Beveren Jurgen Boel. “Onze mensen krijgen elk 10 drankjetons en kunnen volledig uit de bol gaan. Het is een fantastisch initiatief van de organisatie om deze mensen zo een feestje aan te bieden. Trouwens volgende week als Festivel voorbij is zorgen een deel van onze werknemers van het groenonderhoud dat het terrein er hier weer netjes zal bij liggen.”

Meer foto’s, klik hier

Sam Gooris zorgde voor de nodige ambiance

Buitenspeeldag op nieuwe locatie

TEMSE – Na twee jaar organiseerde de gemeentelijke jeugd – en sportdienst weer de Buitenspeeldag. Voor het eerst op de terreinen van het sportcomplex Fernand Schuerman.

Naast onder meer de gebruikelijke springkastelen, knutselhoek en gekke fietsen was er ook circusinitiatie, konden de kinderen het skatepark proberen en was er een djembé-dj waarbij de kinderen zich volledig konden laten gaan.

Meer foto’s, klik hier

Festivel start meteen met een ‘vol huis’

TEMSE -VELLE – Gisteravond begon in de tent in de Veldstraat het vijfdaagse Festivel met Festicomedy, met stand-up comedian Alex Agnew.

“Wat niet lukte voor zijn optreden op de weide van Werchter komende zomer lukte wel voor Festivel op een weide in Temse-Velle”, glundert organisator Philippe Van Robaeys. “De eerste avond van Festivel was meteen uitverkocht. De komiek bracht zijn gloednieuwe show voor een volle tent.”

Behalve voor Festimetal vanavond donderdag zijn de tickets voor alle andere dagen de deur uit.

Alex Agnew bracht zijn nieuwe show voor een volle tent