POLITIE. Intoxicaties en snelheidscontroles

Intoxicaties

Tijdens een controle deze nacht op de Pontweg in Elversele, negeerde een autobestuurder de bevelen van de politie. De achtervolging werd ingezet, het voertuig kon in Hamme worden onderschept. De bestuurder, een 41-jarige man uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0.96 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren en kreeg eveneens een PV voor het negeren van de bevelen.

Eveneens op de Pontweg in Elversele werd het rijbewijs van een 35-jarige vrouw uit Hamme onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde een positieve ademtest af, uit de ademanalyse bleek dat ze 1,61 promille alcohol in haar bloed had.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Kouterstraat, Pieter Saveryslaan en Sint-Amelbergalaan werden in totaal 465 wagens gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te snel.

De flitspalen op de N41, de N16 aan de Doornstraat, en op de Scheldebrug controleerden 264 214 bestuurders. Daarvan werden er 130 geflitst.

POLITIE. Tegen paal, actie Vlabel en snelheidscontroles

Tegen paal – intrekking rijbewijs

Woensdagnacht 25 augustus reed een 37-jarige man met zijn voertuig tegen een verlichtingspaal in de Kapelstraat in Steendorp. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,71 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten actie VLABEL

Bij een actie georganiseerd samen met de Vlaamse Belastingdienst werd er om 10.500 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekerd rijden. Twee bestuurders konden geen rijbewijs voorleggen.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Doornstraat en Legen Heirweg werden 283 voertuigen gecontroleerd. 41 daarvan reden te snel en werden geflitst.

POLITIE. bestuurder onder invloed, snelheidscontroles en vandalisme aan voertuig

Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs

Maandagmorgen 8 augustus, omstreeks 8 uur, reed een 40-jarige man uit Sint-Niklaas tegen de linkerflank van een vrachtwagen toen hij deze wou inhalen in de Laagstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest, na de ademanalyse bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Eveneens legde de autobestuurder een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd niemand gewond.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Hogenakkerstraat en de Ruistraat in Tielrode werden 35 van de 156 gecontroleerde chauffeurs geflitst.

FLITSPALEN

Scheldebrug 177365 165
Kapelstraat 43 881 18

Vandalisme aan voertuig

Een 28jarige man uit Bornem had zijn voertuig geparkeerd aan de Scheldedijk in Kruibeke. Toen hij terug kwam van een namiddagje vissen, stelde hij vast dat de vier banden van zijn voertuig werden stuk gestoken.

POLITIE. Intrekking rijbewijs & brandstichting en vandalisme

Intrekking rijbewijs

Een patrouille voertuig merkte in de Oude Kattestraat in Kruibeke een voertuig op dat al zwalpend over de baan reed. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder, een 51 jarige man uit Beveren, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Brandstichting en vandalisme

Zondagnacht 25 juli hebben onbekenden in een tuin in de Hogenakkerstraat in Tielrode een tent in brand gestoken. Andere voorwerpen zoals een trampoline, zwembad en bloembakken werden vernield. De vernielingen werden deze morgen vastgesteld. Het onderzoek is lopende.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, intoxicaties en ongeval met bromfietser

Resultaten flitspalen

De flitspalen op de Scheldebrug controleerden 203847 voertuigen daarvan werden er 159 geflitst. De vaste flitser aan de Kapelstraat controleerde 72353 voertuigen, daarvan werden er 21 effectief geflitst.

Intrekking rijbewijs

Maandagmorgen rond 7 uur werd een spookrijder gesignaleerd op de N16 richting komende uit de richting van Bornem en rijdend richting Sint Niklaas. Een patrouille kon het voertuig ter hoogte van de Gasthuisstraat onderscheppen.
De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,05 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd ook recente schade aan haar voertuig vastgesteld. Na onderzoek bleek dat de vrouw in Bornem een boom en paaltje had geraakt en vluchtmisdrijf had gepleegd.

Intoxicaties

Een 49-jarige man uit Temse diende zijn rijbewijs voor drie uren in te leveren. De man werd tijdens een statische controle gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademtest bleek dat de man iets teveel had gedronken.

Ongeval met bromfietser

Op de Edgard Tinelplaats in Temse was er een aanrijding tussen een auto en bromfiets. Er werd niemand gewond. De bromfietser, een 32-jarige man uit Polen, legde een positieve speekseltest af.

POLITIE. Intrekking rijbewijs en woninginbraak

Intrekking rijbewijs

Tijdens een controle in de Hoogkamerstraat in Temse werd een 24 jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn Rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden en een grote hoeveelheid cash geld. Zowel de drugs als het geld werden inbeslag genomen.

Een patrouille wou in de A. Wautersstraat in Temse een voertuig controleren. Het voertuig nam de vlucht, een achtervolging werd ingezet. Het voertuig en bestuurder werden aangetroffen. In het voertuig werd een fles lachgas en een zakje cannabis aangetroffen. De bestuurder, een 30 jarige man uit Dendermonde, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De drugs en lachfles werden inbeslaggenomen. Er werden tijdens de achtervolging nog enkele verkeersovertredingen vastgesteld.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Broekstraat in Kruibeke. De achterdeur werd geforceerd. Alle kasten werden doorzocht, een kleine hoeveelheid geld werd gestolen.

Flitspaal Scheldebrug

Er werden 89 755 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan werden er 83 geflitst.

POLITIE. Snelheidsresultaten en diefstal uit bestelwagen

Snelheidsresultaten

Er werden zaterdagavond en -nacht tussen 18 uur en 2 uur extra snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen;
TEMSE
Cauwerburg 110 gecontroleerde 10 geflitst
Gentstraat 178 / 22
Schoolstraat 224 / 42
N16 220 / 14

KRUIBEKE
Nieuwe Baan 89/ 17

Diefstal uit bestelwagen

Afgelopen weekend werd er een GPS toestel gestolen uit een bestelwagen. Deze stond geparkeerd op de parking op de Velle in Temse. Er werd een ruit van het voertuig ingeslagen.

POLITIE. Snelheidscontroles, positieve speekseltest, intrekking rijbewijs en inbraak in café

Snelheidsresultaten

Er werden deze morgen snelheidscontroles gehouden op volgende plaatsen:

In de Dorpsstraat in Elversele (30km.) werden 98 wagens gecontroleerd. Daar reden 13 chauffeurs te snel. In de Burchtstraat én Langestraat in Kruibeke werden in totaal 833 wagens gecontroleerd. Daar reden er slecht 4 sneller dan de toegestane limiet.

Positieve speekseltest

In de Rupelmondestraat ik Kruibeke reed een 31-jarige man uit Sint Niklaas in op een voorligger. De man legde een positieve ademtest af. Hij reed onder invloed van drugs. Bij controle bleek dat de man geen rijbewijs had. De bestuurster van het aangereden voertuig een 42 jarige vrouw uit Temse werd lichtgewond.

Intrekking Rijbewijs

Op den Doorn in Kruibeke reed een voertuig bijna op een politiecombi. De man was aan het telefoneren met de GSM in de hand. Het voertuig kon worden onderschept. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Inbraak horecazaak

Op de Wilfordkaai in Temse werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de kassa werd geld gestolen.

Er werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers
(C) Google Maps)

POLITIE. Bromfietser gewond, fietser lichtgewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

Dinsdagmorgen was er een aanrijding op het kruispunt Nieuwe Baan met de Temsestraat in Bazel. Een 16-jarige bromfietser uit Temse reed op het fietspad komende van Temse naar Kruibeke. Een 53-jarige bestuurster uit Temse reed eveneens in dezelfde richting en draaide rechts de Temsestraat in. Ze had de bromfietser te laat opgemerkt. De jongeman werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Sint – Niklaas.

Fietser lichtgewond

Een 58-jarige man uit Sint-Niklaas werd lichtgewond door een aanrijding op het kruispunt Hoogkamerstraat met de Eurolaan in Temse. De bestuurder van een auto, een 59-jarige vrouw uit Beveren had de fietser te laat opgemerkt.

Snelheidsresultaten

POLITIE. intrekking rijbewijs, diefstal uit voertuig en flitscontroles

Intrekking rijbewijs

Een 43-jarige man uit Moeskroen werd vrijdagmorgen 20 mei betrapt op het gebruik van zijn smartphone tijdens het rijden. De vrachtwagen werd onderschept.
De vrachtwagenbestuurder diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 8 dagen.

Diefstal uit voertuig

In de Hoogstraat in Kruibeke werd uit een bestelwagen een rugzak gestolen.

POLITIE. Intrekkingen rijbewijs door positieve ademtest en gebruik van gsm achter het stuur

Een 47-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn voertuig werd onderschept in de Steenbakkersweg in Temse.

De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,72 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 39-jarige man uit Antwerpen diende maandagmorgen 9 mei zijn rijbewijs af te geven voor acht dagen.

De man maakte achter het stuur van zijn bestelwagen gebruik van een mobiel elektronisch toestel met scherm. Vanaf vandaag tot 20 mei start de VSV een campagne om bestuurders te overtuigen om in ‘automodus’ te gaan en zo afleiding in het verkeer tot een minimum te beperken. Zowel het parket Oost Vlaanderen als onze politiezone nemen deel aan de actie.

Auto vat vuur en zet haag in lichterlaaie, parket voert onderzoek

TEMSE – Ter hoogte van de openbare parking aan de Eeckhoutdriesstraat, waar ook kinderopvang De Woonboot is gevestigd, is woensdagavond rond 20 uur brand uitgebroken.

Bewoners hoorden een luide knal en kort daarna stond een wagen op de parking in lichterlaaie. De brand sloeg over naar een haag van een tuin die uitgeeft op de parking. De opgeroepen brandweer was zeer snel ter plaatse maar kon niet verhinderen dat de wagen zwaar beschadigd raakte. Ook een haag ging in vlammen op. De eigenaar van het perceel waartegen de brand ontstond was niet aanwezig. De bewoner, een oudere man, verblijft momenteel in een revalidatiecentrum.

Brandweer en politie bestempelen de brand als verdacht, zeker gezien het vuur volgens de eerste vaststellingen achteraan de wagen begon. De politie startte alvast een buurtonderzoek en ging van deur tot deur horen of bewoners verdachte zaken hadden opgemerkt. Ook het parket werd aangesteld om te onderzoeken of het om opzettelijke brandstichting gaat. (bron: HN/PVS-IES)

Het parket voert een onderzoek om te zien of het om brandstichting gaat.  — ©  pvs en rr

POLITIE. Bromfietser en fietsers gewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

In de Hoogkamerstraat ter hoogte van de Roeland Lefèvrestraat kwam een voertuig in aanrijding met een bromfiets. De bestuurder van het voertuig kwam van een oprit en stak de baan over toen de bromfietser aankwam gereden. De bromfietser, een 16-jarige jongeman uit Temse werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsers gewond

In de Hoogkamerstraat in Temse is een 75-jarige vrouw uit Temse gevallen met haar fiets. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Schipperslaan in Temse was een 58-jarige man uit Temse eveneens gevallen met zijn fiets. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten snelheidscontroles

Er werd vrijdagmorgen een snelheidscontrole gehouden in de Gasthuisstraat in Temse. Er werden 240 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 33 geflitst.

Flitspalen Scheldebrug
Hier werden 198 976 voertuigen gecontroleerd, 154 voertuigen reden te snel.

Politiezone op zoek naar rechtmatige eigenaars van gestolen fietsen

TEMSE/KRUIBEKE – Naar aanleiding van een lopend onderzoek werden er recent een groot aantal gestolen fietsen aangetroffen. De lokale politie Kruibeke-Temse vraagt de medewerking tot het terugvinden van de rechtmatige eigenaars.

Foto’s van alle fietsen zijn te bekijken op de socials van de politiezone via deze link

Ziet u tussen de fietsen uw gestolen fiets staan?

Neem contact op via: pz.kruibeketemse.onthaal@police.belgium.eu met vermelding van de nummer op de foto en uw telefoonnummer.

Hou er wel rekening mee dat u moet kunnen aantonen dat het uw fiets betreft door middel van een factuur, herstellingsbewijs, foto’s en dergelijke.

POLITIE. Bestuurster onder invloed pleegt vluchtmisdrijf

Aanrijding met vluchtmisdrijf – intrekking rijbewijs

Woensdagnacht omstreeks 00.10 uur was er een aanrijding in de Smesstraat in Temse, waarbij één partij de vlucht had genomen. Het aangereden voertuig kon het voertuig achterna rijden en noteerde de nummerplaat.

Aan de hand van de nummerplaat werd de bestuurster aangetroffen in haar woning. De 50-jarige vrouw uit Tielrode legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,18 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten flitspalen

Scheldebrug: Hier werden er 119 889 voertuigen gecontroleerd, 76 bestuurders reden te snel.
N41: Er werden 89 496 voertuigen gecontroleerd, er werden 6 PV’s Opgesteld voor het negeren van het rode licht en 43 inzake snelheid.