POLITIE. Woninginbraak, tegen geparkeerde auto en aanrijding tussen fietser en wandelaar

Woninginbraak
In de Doornstraat in Temse vond zaterdagavond een inbraak plaats. De woning werd doorzocht. Er werd geld en juwelen gestolen.

Dronken bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto
Zondagavond gebeurde er in de Steendonkstraat in Temse een aanrijding tegen een geparkeerd voertuig. De 46-jarige bestuurder uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. De vrouw had 2.25 promille alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Het voertuig was niet meer rijvaardig en werd getakeld.

Aanrijding fietser en wandelaar
In de polder in Tielrode zijn maandagvoormiddag een fietser en wandelaar gebotst. De wandelaar raakte licht gewond. De 61-jarige fietser uit Temse kwam ten val en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. Aanrijding met fietser op N16

Aanrijding met fietser op N16

Op het kruispunt van de N16 met de Doornstraat kwam het dinsdagnamiddag tot een aanrijding. Toen een fietser met zijn speed pedelec de N16 kruiste werd hij op het fietspad aangereden door een voertuig dat de N16 wilde oprijden. De 51-jarige fietser uit Dendermonde raakte lichtgewond.

Groen Temse wil stevig oppositiewerk voeren op een constructieve manier

TEMSE – Zo’n 40-tal leden en sympathisanten van Groen in Temse verzamelden zondag 3 februari voor de jaarlijkse Nieuwjaarswandeling. Na de wandeling blikte voorzitter Herman Van Meervenne terug op de voorbije verkiezingscampagne van de partij.

Plaats van afspraak voor de wandeling waren de voormalige Koolputten te Waasmunster, op de grens van Elversele, Sombeke en Hamme.

“De wandeling ging over de Durmedijk waar momenteel werken aan de gang zijn in het kader van de ontpoldering van het Groot en Klein Broek”, aldus voorzitter Herman Van Meervenne. “Gert Hooftman van milieuwerkgroep Ons Streven vzw leidde de wandeling en gaf deskundige info over de geschiedenis van dit deel van de Durme en van de werken in het kader van het Sigmaplan.”

Na de wandeling was er tijd voor een babbel met warme en koude drank.

De voorzitter blikt tevreden terug op de voorbije verkiezingscampagne en het verkiezingsresultaat.

“Groen Temse heeft nu een eigen fractie met twee verkozenen: Raf Catthoor en Vincent De Maeyer. Ook organisatorisch is er de voorbije maanden een solide basis gelegd”, stelt Van Meervenne. “Groen Temse wil de komende zes jaar stevig oppositiewerk voeren, maar vooral op een constructieve manier aan politiek doen. Dossiers als Roomacker Tielrode en steenbakkerijsite Steendorp nauwgezet opvolgen, visie vormen, sensibiliseren en eigen voorstellen en ideeën aanbrengen.”

Hiervoor zijn een viertal werkgroepen opgericht die werken rond de thema’s ruimtelijke ordening, mobiliteit, ecologie en sociaal beleid. Coördinator van deze werkgroepen is Nicole Van der Vieren.

Meer foto’s, klik hier

 

POLITIE. Fietsers onderuit, aanrijding op N16 en gaslek bij Groendienst

Fietsers onderuit op glad wegdek
In de Houtkaai in Temse is dinsdagochtend 29 januari een 49-jarige vrouw met een elektrische fiets ten val gekomen op het gladde wegdek. De vrouw uit Temse werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ook in de Gasthuisstraat in Kruibeke ging een fietser onderuit op het gladde wegdek. De 50-jarige man werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding op kruispunt N16 – Hoogkamerstraat
Diezelfde dinsdagvoormiddag moest een bestuurder stevig remmen op de N16 omdat de verkeerslichten oranje werden. De achterligger kon niet meer op tijd remmen en probeerde het voertuig nog te ontwijken. De 73-jarige man uit Temse raakte het voertuig alsnog en kwam aan de overkant van het kruispunt tot stilstand. De inzittenden van beide voertuigen raakten lichtgewond. Allebei de voertuigen werden weggetakeld.
Gaslek bij groendienst Temse
Nog dinsdagmiddag 29 januari werd tijdens handmatige graafwerken aan de gebouwen van de Groendienst in de Frankrijkstraat een gasleiding geraakt. De gebouwen werden preventief ontruimd. De brandweer zette een watergordijn op en Eandis kwam ter plaatse om de gas af te sluiten en het lek te dichten.

Politiezone zet medewerkers in de schijnwerpers

TEMSE – Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de politiezone Kruibeke-Temse werden enkele medewerkers in de schijnwerpers geplaatst.

Twee korpsleden werden gehuldigd voor 25 jaar dienst, Peter De Munck en Koen Laurijssen. Ook twee gepensioneerde medewerkers werden in de kijker geplaatst, Marleen Rijckaert en Kris Tronckoe. Daarnaast werden ook de agenten en medewerkers voorgesteld die het het voorbije jaar het korps kwamen versterken. De aanwezige gehuldigden mochten samen op de foto met korpschef Wim Pieteraerens.

 

POLITIE. bestuurder botst, slipt en fietser valt

Bestuurder met rijverbod botst tegen boom
Op het kruispunt van de Heirstraat met de Haagdam in Temse is dinsdagnamiddag een voertuig tegen een boom gereden. De 36-jarige bestuurder uit Temse bleek een rijverbod te hebben en hij kon ook geen geldige verzekering voorleggen. Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Bestuurder met voorlopig rijbewijs slipt
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Gebroeders Boellaan in Temse een voertuig aan het slippen gegaan. Het voertuig kwam tot stilstand op een oprit tegen een haag en afsluiting. Daardoor raakte ook een voertuig dat op de oprit stond licht beschadigd. De bestuurder uit Temse bleek over een voorlopig rijbewijs te beschikken en was niet vergezeld van zijn begeleider. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het voertuig moest worden getakeld.

Fietser ten val op glad wegdek
Woensdagochtend is op het kruispunt Rupelmondestraat – Lamperstraat in Bazel een fietser ten val gekomen. De 40-jarige man uit Temse schoof met zijn elektrische fiets weg op een ijsplek. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. Fietser ten val op glad wegdek, inbraak in garagebox

Fietsers ten val op glad wegdek
Vrijdagochtend 18 januari is in de Nijverheidsstraat in Temse een 18-jarige fietsster ten val gekomen op een ijsplek. Ook in de Kattebrug in Temse is een 14-jarig meisje met de fiets gevallen op het gladde wegdek. Beiden werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak in garagebox
In de Sint-Amelbergalaan in Temse werd vrijdagnacht in twee garageboxen ingebroken. De boxen waren niet slotvast. Er werd ondermeer een fiets gestolen.

POLITIE. Snelheidsresultaten en aanrijding fietser

Snelheidsresultaten
Er werden snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :
TEMSE
B.A. Heymanstraat           253 gecontroleerde                  14 geflitst
Kapelstraat                         457                                              45
Legen Heirweg                   226                                             17
KRUIBEKE
Nieuwe Baan                                 262 gecontroleerde                   32 geflitst

Aanrijding fietsster
Op de het kruispunt Gasthuisstraat – N16 is donderdagavond 10 januari een fietsster aangereden. De fietsster stak de N16 over terwijl een auto de N16 richting Sint-Niklaas wilde oprijden. Daarbij kwamen ze in aanrijding. De 23-jarige fietsster uit Temse raakte licht gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

POLITIE. Man onder invloed, dronken fietser, controle fietsverlichting en updates tijdens BK Veldrijden

Man onder invloed botst tegen verkeersbord
Op het kruispunt van de Fonteinstraat met de Sint-Jorisstraat in Temse reed woensdagavond een autobestuurder tegen een verkeersbord. De 37-jarige man uit Willebroek legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2.81 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast legde hij ook een positieve speekseltest af. De man testte positief op cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het voertuig moest worden getakeld.

Dronken fietser aangereden
Woensdagavond werd een 34-jarige fietser uit Temse aangereden in de Tulpenlaan in Temse. Hij had lichte verwondingen. De wagen is doorgereden. Uit een ademanalyse bleek dat de fietser 2.71 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Controle fietsverlichting
De lokale politie Kruibeke – Temse heeft donderdagochtend 10 januari gecontroleerd op fietsverlichting in het kader van de campagne zorg dat je gezien wordt. Dit was de tweede grootschalige actie deze winter. Er werden in totaal 538 personen gecontroleerd op zeven locaties verspreid over de politiezone. Voor tien minderjarigen werd een PV opgemaakt. Zij zullen een verkeersklas moeten volgen. Ook vier meerderjarigen waren niet in orde. Zij krijgen een boete van 58 euro.

Politie plaatst updates op Facebook tijdens BK veldrijden
Om de inwoners van Kruibeke en de bezoekers van het BK veldrijden zo goed mogelijk te informeren zal de lokale politie komend weekend regelmatig updates op Facebook plaatsen. Zowel zaterdag als zondag zullen op de Facebookpagina politie Kruibeke – Temse voornamelijk nieuwsberichten omtrent de mobiliteit geplaatst worden. Maar ook andere praktische informatie zal op die manier met bevolking en publiek gedeeld worden.

Samenstelling Politieraad PZ Kruibeke-Temse

TEMSE /KRUIBEKE – Tijdens de installatievergadering van de gemeenteraden in Temse en Kruibeke werden ook de leden van de politieraad van de PZ Kruibeke-Temse verkozen.

In meergemeentezones wordt een politieraad opgericht. Een belangrijk gedeelte van de bevoegdheden van de gemeenteraden (niet allemaal) zijn in een meergemeentezone overgeheveld naar de politieraad.

Door de rechtspersoonlijkheid van de zone kan de politieraad de lokale politie effectief organiseren en beheren. De politieraad heeft bevoegdheden inzake begroting, personeelsformatie en benoemingen. In de politieraad zetelen vertegenwoordigers van elke gemeente van de zone.

De korpschef van de lokale politie is belast met de voorbereiding van de zaken die aan de politieraad of aan het politiecollege worden voorgelegd en woont de vergaderingen van de raad en het college bij.

Ook de burgemeesters van beide gemeenten maken deel uit van de Politieraad
De politieraad is net zoals de gemeenteraad  openbaar. Enkel bij personeelsgebonden materie is dit niet het geval.

Hieronder de lijst van de verkozenen, tien in totaal, in Temse voor de Politieraad.

In Kruibeke zijn er zes verkozene voor de Politieraad: Antoine Denert (D.E.N.E.R.T), Eddy Rombaut (D.E.N.E.R.T), Jos Stassen (SamenVoorKruibeke), Kristof Van De Vyver (SamenVoorKruibeke), Kamiel Van Gheem (N-VA), Filip Vercauteren (CD&V)

POLITIE. Rijbewijs ingehouden en positieve speekseltest

Teveel alcohol
TEMSE – Tijdens een verkeerscontrole zaterdagnacht 6 januari op de Krijgsbaan in Temse werd het rijbewijs van een 39-jarige man uit Temse, ingehouden voor 3 uren. De man had teveel alcohol in zijn bloed.

Positieve speekseltest
Tijdens een controle op de Sint Amelbergalaan in Temse werd een 23-jarige man uit Temse betrapt in het bezit van drugs. De man reed met zijn voertuig toen hij werd gecontroleerd. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De drugs werden inbeslaggenomen. De man werd gearresteerd. Het parket werd ingelicht. Na verhoor en een nacht in de cel mocht de man beschikken.

 

POLITIE. Aanrijding geparkeerd voertuig & fiets ten val op glad wegdek

Aanrijding geparkeerd voertuig.

Donderdagochtend 13 december is in de Hoogkamerstraat in Temse een geparkeerde wagen aangereden. Een kampeerwagen raakte van de weg af en botste tegen een geparkeerde wagen. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een woning. De gevel van de woning raakte niet beschadigd. Beide voertuigen werden getakeld. De 47-jarige bestuurder van de kampeerwagen,uit Ninove, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser ten val op glad wegdek

In de August De Batslaan in Temse is donderdagochtend een 27-jarige fietser ten val gekomen. De elektrische fiets gleed weg op het gladde wegdek. De vrouw werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. rkeerd voertijg en

Controle op fietsverlichting blijkt meer dan nodig

TEMSE/KRUIBEKE – Vrijdagochtend 7 december controleerde de politiezone 437 fietsers op fietsverlichting , dit op acht verschillende locaties.

“Jammer genoeg begaf niet iedereen zich voldoende veilig op de baan”, klinkt het. Er werden er PV’s geschreven voor :
– 17 minderjarigen, deze moeten een verkeersklas volgen
– 11 meerderjarigen, deze krijgen een boete van 58 euro

Ook de voorgaande dagen werden er op verschillende plaatsen controles uitgevoerd. Hier werden 536 fietsers gecontroleerd, hier werden 13 minderjarigen en 14 meerderjarigen geverbaliseerd.
De boodschap van de politie: ZORG DAT JE GEZIEN WORDT !