POLITIE. Aanrijding, bestuurder onder invloed van drugs.

Aanrijding, bestuurder onder invloed van drugs

In de Schoolstraat in Temse gebeurde zaterdagavond 29 juni een aanrijding met vier voertuigen. Toen een auto zich wou omkeren kwam het tot een botsing met zijn achterligger. Daarbij werd ook een geparkeerde wagen geraakt. Deze botste op zijn beurt tegen een ander geparkeerd voertuig. Een van de bestuurders, een 23-jarige man uit Sint-Niklaas, was onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Twee voertuigen moesten worden getakeld.

POLITIE. Dronken fietser botst en inbraak

Dronken fietser botst tegen lantaarnpaal
Maandagnacht 23 juni is een fietser in de Legen Heirweg in Temse tegen een lantaarnpaal gereden. De 24-jarige vrouw uit Sint-Niklaas was afgeleid door haar gsm en oortjes. Ze kwam ten val tegen een lantaarnpaal en werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw had 1.91 promille alcohol in haar bloed. Haar fiets werd voor 15 dagen ingetrokken.

Inbraak
In de Pontweg in Elversele werd maandag 24 juni ingebroken. Via een geforceerd raam raakte men binnen. Er werd cash geld gestolen.

POLITIE. Auto over rotonde

Auto over rotonde Duivenhoek
Maandagavond 17 juni is een voertuig rechtdoor gereden over de rotonde Duivenhoek in Elversele. De auto raakte daarbij een verkeersbord en twee verkeersgeleiders.

De 21-jarige bestuurster uit Hamme was even buiten bewustzijn. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig was niet meer rijvaardig en moest getakeld worden.

POLITIE. Woninginbraak


Woninginbraak

Maandagochtend 17 juni werd in de Bettehemstraat in Tielrode ingebroken. Men raakte de woning binnen via de achterdeur. De woonkamer werd doorzocht en er werd cash geld buitgemaakt.

Politiezone blijft pilootzone in Oost-Vlaanderen voor het project: Onmiddellijke minnelijke schikking bij drugsbezit voor eigen gebruik

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke – Temse kreeg in mei 2018 de toelating van het Parket om als pilootzone in Oost-Vlaanderen te fungeren voor een project waarbij personen die drugs voor eigen gebruik op zak hebben onmiddellijk een minnelijke schikking moeten betalen.
Het project kwam er omdat de politiezone met veel overlast kampt vanwege allerhande druggerelateerde feiten. De proefperiode loopt nu ruim een jaar en wordt, door alle partijen, als zeer positief geëvalueerd.

Korpschef Wim Pieteraerens (foto: Het Nieuwsblad)

“Minnelijke schikkingen bij drugsbezit voor eigen gebruik waren al mogelijk bij evenementen en politieacties, maar niet binnen de dagelijkse routinewerking”, aldus zonechef Wim Pieteraerens.

Op expliciete vraag van de korpschef werd in mei 2018 een pilootproject opgestart waarbij de onmiddellijke betaling van minnelijke schikking ook in de dagdagelijkse werking geïntegreerd werd.
.
Wanneer een meerderjarige betrapt wordt met een gebruikershoeveelheid drugs wordt deze niet alleen in beslag genomen, maar moet er daarnaast nu ook een minnelijke schikking onmiddellijk betaald worden.

Het bedrag varieert tussen 100 en 500 EUR, afhankelijk van het type en de hoeveelheid drugs waarmee iemand betrapt wordt. Wie de minnelijke schikking niet aanvaardt of niet onmiddellijk kan betalen, wordt in snelrecht gedagvaard.

Daarnaast wordt betrokkene doorverwezen naar de hulpverlening, in het bijzonder CAW Waasland en CGG Waas en Dender.
Voor de leeftijdscategorie van 18 tot 25-jarigen zal er doorverwezen worden naar de vroeginterventie van drugpunt Waas.

“Met de invoering van dit systeem willen we een lik op stukbeleid voeren en vermijden dat er enkel een vermanende vinger wordt opgestoken en er zo een gevoel van straffeloosheid ontstaat bij de vele drugsgebruikers binnen onze politiezone of dat de indruk gewekt wordt dat het bezit getolereerd wordt. Bovendien wordt op die manier het dossier snel en efficiënt afgehandeld.”, zegt Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke – Temse.

Op één jaar tijd werden er 68 minnelijke schikkingen geïnd, goed voor een bedrag van meer dan €8.000. Slechts in 2 gevallen kon of wilde de dader niet betalen en volgde er een snelrechtprocedure.

In 91% van de gevallen gaat het om cannabis.

Zowel politie als parket evalueerden deze manier van werken als zeer positief, vandaar dat het project voor minstens één jaar mag verdergezet worden, waarna een nieuwe evaluatie volgt.

POLITIE.Snelheidscontroles

Dinsdag 4 juni werden er in Temse snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :

Hoogkamerstraat                    456 gecontroleerde                19 geflitst
Ruisstraat                                 124                                            46
Legen Heirweg                        200                                            13

POLITIE. Bestuurders testen positief op drugs

Aanrijding, bestuurder test positief op drugs

Donderdagavond 23 mei gebeurde op de Krijgsbaan in Temse een aanrijding. Een voertuig dat zich wou keren kwam in aanrijding met een ander voertuig. Een van de bestuurders, een 26-jarige man uit Willebroek, legde een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Opgedreven bromfiets, bestuurder test positief op drugs

In Cauwerburg in Temse werd vrijdagvoormiddag 24 mei een bromfietser tegengehouden omdat deze vermoedelijk aan een hogere snelheid reed dan toegestaan is met dat voertuig. Een test op de rollen gaf aan dat de bromfiets opgedreven is. De 42-jairge bestuurder uit Temse had zijn rijbewijs niet op zak en legde een positieve drugtest af. De bromfiets werd in beslag genomen. De eigenaar moet het nodige doen om het voertuig terug in regel te stellen.

POLITIE. Diefstal en aanrijding

Cash en juwelen gestolen

Vrijdagavond 17 mei werd in de Albrecht Rodenbachlaan in Temse ingebroken. Via een raam aan de achterzijde van de woning raakte men binnen. De woning werd volledig doorzocht. De buit bedroeg cash geld en juwelen.

Aanrijding met dronken bestuurder

In de Jef de Pauwstraat in Temse kwamen zondagavond twee voertuigen in aanrijding. Eén bestuurder reed door, waarop de andere hem achterna reed. In de Doornstraat werden beide partijen aangetroffen. Een 45-jarige bestuurder uit Wemmel legde een positieve ademtest af. Hij had 1.31 promille alcohol in zijn bloed.

Vijf jaar Levend Verkeerspark PZ Kruibeke-Temse

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse  organiseert deze week – maandag 13 tot vrijdag 17 mei – onder leiding van commissaris Katty De Bruyn en i.s.m. de gemeentelijke Mobiliteitsdienst het ‘Levend Verkeerspark’ op de parking achter het politiegebouw in de Nagelheetmakerslaan. Nadat schepen van Mobiliteit Lieve Truyman het startschot gaf, mochten de leerlingen van het vierde leerjaar van de Priester Poppeschool uit Elversele op maandagmorgen  13 mei de spits afbijten !

Doelstellingen van het project zijn:

Leren fietsen in diverse verkeerssituaties. In de eigen schoolomgeving, te midden van het ‘echt’ verkeer, is nog steeds de beste leerschool.
Kinderen gevaar leren inschatten.
Het toetsen van de kennis van verkeer en veiligheid in schoolverband.

Activiteiten die op een locatie in de buurt van de school worden georganiseerd, zijn:

Fietscontrole
Fietsbehendigheidsparcours
Fietslabeling
Uitleg over de gevaren van de dode hoek rondom een vrachtwagen
Fietsroute: een begeleide fietsroute, waarbij de politie uitleg geeft over de borden en de gevaren.

Ook dit jaar nemen weer heel wat scholen deel aan het levend verkeersparcours.
Deelnemende scholen: basisschool Sint-Jozef Temse-Velle, basisschool Priester Poppe Elversele, basisschool Sint-Amelberga, basisschool De Vierklaver, basisschool Heilig Hart, lagere school Hollebeek, Freinetschool De Kolibrie en basisschool Tielrode.

Na afloop van het Levend Verkeerspark ontvangen de leerlingen een symbolisch diploma.
Wij namen ook enkele foto’s tijdens de verkeersles voor de leerlingen van Freinetschool de Kolibrie uit Tielrode.

Meer foto’s, klik hier

 

POLITIE. Bromfietser aangereden

Bromfietser aangereden

Op de Krijgsbaan in Temse gebeurde dinsdagavond 7 mei een aanrijding tussen een auto en een bromfietser. Toen een autobestuurder een tankstation wou oprijden, moest hij tussen een rij aanschuivende auto’s op de andere rijstrook. Daardoor zag hij een bromfietser op het fietspad niet aankomen. De 20-jarige bromfietser uit Kruibeke raakte bij de aanrijding lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. bromfietser ten val, dronken bestuurder uit de bocht

Bromfietser ten val
In de Sint-Jorisstraat in Temse zijn een brommer en personenwagen dinsdagavond in aanrijding gekomen. De brommer probeerde de wagen in te halen toen die naar links afsloeg. De 17-jarige bromfietser uit Temse raakte bij de val lichtgewond.

Dronken bestuurder uit de bocht
Woensdagochtend ging in de Luiseekstraat in Temse een voertuig uit de bocht. Het raakte eerst een omheining en kwam vervolgens in de gracht terecht. De 25-jarige bestuurder uit Boechout legde een positieve ademtest af. Er bleek 1.24 promille alcohol in zijn bloed te zitten. De man zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken.

POLITIE. Inbraak

Inbraak terwijl bewoners sliepen


In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Scheldestraat ingebroken. Toen de bewoners opstonden, brandden alle lichten op de benedenverdieping. Alle binnendeuren, de voordeur en een schuifraam achteraan de woning stonden open. De voordeur bleek geforceerd. Er werd een laptop gestolen.

POLITIE. aanrijding tussen fietsers, woninginbraak

Aanrijding tussen fietsers

In de Lepelstraat in Temse gebeurde zondagnamiddag 17 maart een botsing tussen twee fietsers. Na een scherpe bocht kwam een fietser in aanrijding met een kind uit een groep fietsers. Een 46-jarige man uit Zwijndrecht raakte lichtgewond. Het kind had geen verwondingen.

Woninginbraak

In de Kapelstraat in Temse werd maandagmiddag 18 maart ingebroken. Terwijl de bewoner even naar de winkel was, forceerde men de achterdeur om binnen te geraken. De woning werd volledig doorzocht.