POLITIE. Achtervolging op chauffeur met levenslang rijverbod

Verkeersactie Velle

Vrijdagmorgen 27 januari werd een extra verkeerscontrole gehouden op de Velle.

Er werden vier vrachtwagens geverbaliseerd wegens het negeren van het tonnage verbod. Eén bestuurder van een bestelwagen werd betrapt met een tablet in te hand tijdens het rijden. Er werd ook een snelheidscontrole gehouden op de Haasdonksesteenweg, er werden 1104 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 85 geflitst.

Roekeloze bestuurder aangehouden

Donderdagnamiddag 26 januari merkte een verkeerspatrouille een voertuig op dat het rode verkeerslicht negeerde aan de werken in de Kasteelstraat.

De patrouille wou het voertuig intercepteren maar deze versnelde. De achtervolging werd ingezet, de bestuurder negeerde tal van verkeersborden en reed onverantwoord doorheen het centrum. In de PHilemon Haumanstraat reed hij tegen een gevel en later reed hij tegen paaltjes in Vlietdam. De chauffeur sprong uit de auto en en vluchtte. Ondertussen had hij drugs uit het voertuig gegooid. De bestuurder werd herkend door de verbalisanten. Er werd een huiszoeking verricht op zijn woonplaats. De man heeft ook een levenslang rijverbod, en werd vandaag vrijdag gearresteerd en verhoord. Hij werd in de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De 20 jarige man werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Inbraak Appartement

Er werd een inbraak vastgesteld in een appartement op de Wilfordkaai in Temse. Het slot van de deur werd geforceerd. De woning werd doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, woninginbraken

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd een autobestuurder gespot die aan het bellen was tijdens het rijden. Het voertuig werd onderschept in de Vrijheidstraat in Temse. De bestuurder, een 53-jarige man uit Kruibeke, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,82 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraken

Afgelopen weekend werden er drie woninginbraken vastgesteld. Er werd ingebroken in een woning in de Parklaan te Temse. Het keukenraam werd geforceerd. Kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

In de Oostbergdreef werd er uit een woning geld gestolen.

In Kruibeke werd er een raam van een woning geforceerd. De woning werd doorzocht. Het nadeel kon nog niet worden medegedeeld.

POLITIE. Voertuig in beslag genomen van chauffeur met levenslang rijverbod

Intrekkingen rijbewijzen – rijden onder invloed van drugs

Er werden in het weekend extra verkeerscontroles gehouden in de zone.

Een 71-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden spijts verval. De man reed met een voertuig terwijl hij een levenslang rijverbod had. Het parket werd ingelicht, het voertuig werd inbeslaggenomen.

Een 51-jarige vrouw uit Temse diende haar rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 15 dagen. Zij legde een positieve speekseltest af. Zij reed onder invloed van drugs

Het rijbewijs van een 24-jarige man werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij reed onder invloed van drugs en legde een positieve speekseltest af. De man kreeg ook een Onmiddellijke minnelijke schikking wegens het in bezit zijn van drugs. Er werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen in zijn voertuig. Deze werden in beslaggenomen.

In de Bazelstraat in Kruibeke legde een 26 jarige man uit Kruibeke ook een positieve speekseltest af. Hij diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 15 dagen.

Een 47-jarige vrouw uit Kruibeke had teveel alcohol gedronken. Zij diende haar rijbewijs voor 3 uren in te leveren.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Pieter Dierickxlaan in Temse. Een raam en achterdeur werden geforceerd. Alle kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen en geld gestolen.

Flitsresultaten

Er werden in Temse op de verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. In de B.A Heymanstraat, Doornstraat, Dorpsstraat en Kasteelstraat. In totaal werden 805 wagens gecontroleerd daarvan werden er 142 geflitst.

POLITIE. Woninginbraken, intoxicatie en intrekking rijbewijs

Woninginbraken

Er werd ingebroken in een garage op de Nieuwe Steenweg in Elversele. Een deur aan de zijkant werd geforceerd. De garage werd doorzocht. Of er iets werd meegenomen kon nog niet worden medegedeeld.

In de A. Van Daelestraat in Temse werd een raam ingeslagen. Er werd een mountainbike gestolen.

In de B.A. Heymanstraat in Temse werd er ook ingebroken in een woning. Hier werden alle kasten en laden doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

Intoxicatie

Tijdens een patrouille in de Ph. Haumanstraat in Temse werd een motorfiets opgemerkt die in de verboden richting reed. De bestuurder werd onderschept.
Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de 44-jarige man uit Temse, 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man had geen rijbewijs. Het parket werd ingelicht.

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd een voertuig onderschept op de Legen Heirweg in Temse. De bestuurder van de auto, een 18 jarige man uit Beveren, legde een positieve speekseltest af. De man reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. In het voertuig zaten twee passagiers, een 17-jarige – en 18- jarige man uit Beveren. Er werden zowel in het voertuig als bij de inzittenden drugs gevonden. Deze drugs werden inbeslaggenomen. Er werd tevens nog een PV opgesteld wegens smaad.

POLITIE. Niet verzekerd en ingeschreven voertuig in beslag genomen na positieve speekseltest

Intrekking rijbewijzen

Er werden extra verkeerscontroles gehouden op de volgende plaatsen in de politiezone. Dit in de Heirstraat, Burchtstraat, Hoogkamerstraat, Krijgsbaan, Velle en op de Sint-Amelbergalaan.

In totaal werden er 177 ademtesten afgenomen van bestuurders. Hiervan legden 176 personen een negatieve test af. Eén persoon had teveel alcohol in zijn bloed, zijn rijbewijs werd ingehouden voor drie uren.

Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af, een 26-jarige man uit Temse en een 41-jarige man uit Antwerpen. Beiden reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén voertuig werd gerechtelijk inbeslaggenomen wegens niet verzekerd en niet ingeschreven.

Diefstal bromfiets

Op de Krijgsbaan in Temse werd een bromfiets gestolen. De eigenares had deze ’s avonds geparkeerd en stelde ’s morgens de diefstal vast.

POLITIE. Koperdiefstal, Brandstichting, snelheidscontroles

Koperdiefstal

Er werd een koperdiefstal vastgesteld in een bedrijf in de Schoenstraat in Temse. Op het dak van het bedrijf werden 200 meter koperdraden van zonnepanelen afgesneden en meegenomen. Eveneens werd er geprobeerd om in te breken in de loods.

Brandstichting

In het kikvorstbos, Polderstraat, in Kruibeke werd gisterenavond een leegstaande caravan in brand gestoken. Een buurtbewoonster had de brand opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer stelde vast dat het om een opzettelijke brandstichting gaat. Het onderzoek is lopende.

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op diverse locaties. In de Schoolstraat werden maar liefst 114 wagens geflitst in de zone 30. Hier een overzicht:

POLITIE. Bestuurder betrapt met 140 gram cannabis

Intrekking rijbewijzen – onder invloed van drugs en alcohol

In de Hemelrijkstraat in Steendorp werd een bestuurder betrapt op het bezit van cannabis. Er werd 140 gram cannabis aangetroffen in het voertuig en een som geld. De bestuurder, een 21-jarige man uit Kruibeke, legde ook een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zowel de bestuurder als de passagier werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.

Op Temse-Velle reed, een 20-jarige man uit Hamme, met zijn voertuig tegen een geparkeerde wagen. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens een controle op de Sint-Amelbergalaan in Temse werd het rijbewijs van een 29-jarige man uit Sint-Niklaas onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een 69-jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,77 promille alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

(C) Shutterstock

POLITIE. Onder invloed van drugs tegen boom

TEMSE – Dinsdagmorgen 11 oktober omstreeks 7.15 uur belandde een 35-jarige man tegen een boom in de Schoenstraat, in de industriezone TTS. Een passagier werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De man legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig diende te worden getakeld.

De man kon geen enkel geldig verblijfsdocument vertonen. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. De dienst vreemdelingenzaken werd ingelicht. Zij beslisten in de late namiddag dat de man mocht beschikken.

(C) FB

POLITIE. Intrekking rijbewijzen, aanrijding met vlucht en flitsresultaten

Intrekking rijbewijzen

Tijdens een controle op de Markt in Temse, legde een 65-jarige man uit Temse een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,02 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de Heirstraat in Kruibeke werd een bestuurder betrapt die reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op De Krijgsbaan in Temse werd een 53-jarige vrouw uit Kruibeke onderschept met haar voertuig. De vrouw was aan het gsm’en achter het stuur. Er werd een ademtest afgenomen, zij bleek onder invloed te zijn van alchol. Haar rijbewijs werd 3 uren ingehouden.

Aanrijding met vlucht – onder invloed van drugs en alcohol

In de Schoolstraat in Temse reed een 30-jarige man u Temse tegen een geparkeerd voertuig en vluchtte. Een getuige had dit opgemerkt en zag de bestuurder naar een parking rijden in de Paterstraat, daar had hij ook nog een boom aangereden. Een Patrouille kon de man oppakken. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 3,06 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens legde hij een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Flitsresultaten

Bij flitscontroles in de Doornstraat werden 280 chauffeurs gecontroleerd, daarvan liepen er 32 tegen de lamp wegens te hoge snelheid. In de Heirstraat in Kruibeke werden maar liefst 102 van de 296 geflitst.

Politiezone nam deel aan flitsmarathon

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke-Temse nam afgelopen woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Zij hielden op verschillende plaatsen in de zone snelheidscontroles.

Er werden in totaal 1.777 voertuigen gecontroleerd waarvan er 251 te snel reden. Aan de flitspalen op de N16, Scheldebrug en N41 werden 43.983 voertuigen gecontroleerd, hiervan mogen 24 bestuurders weldra een bekeuring in de bus verwachten.

POLITIE. Intoxicaties en snelheidscontroles

Intoxicaties

Tijdens een controle deze nacht op de Pontweg in Elversele, negeerde een autobestuurder de bevelen van de politie. De achtervolging werd ingezet, het voertuig kon in Hamme worden onderschept. De bestuurder, een 41-jarige man uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0.96 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren en kreeg eveneens een PV voor het negeren van de bevelen.

Eveneens op de Pontweg in Elversele werd het rijbewijs van een 35-jarige vrouw uit Hamme onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde een positieve ademtest af, uit de ademanalyse bleek dat ze 1,61 promille alcohol in haar bloed had.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Kouterstraat, Pieter Saveryslaan en Sint-Amelbergalaan werden in totaal 465 wagens gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te snel.

De flitspalen op de N41, de N16 aan de Doornstraat, en op de Scheldebrug controleerden 264 214 bestuurders. Daarvan werden er 130 geflitst.

POLITIE. Tegen paal, actie Vlabel en snelheidscontroles

Tegen paal – intrekking rijbewijs

Woensdagnacht 25 augustus reed een 37-jarige man met zijn voertuig tegen een verlichtingspaal in de Kapelstraat in Steendorp. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,71 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten actie VLABEL

Bij een actie georganiseerd samen met de Vlaamse Belastingdienst werd er om 10.500 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekerd rijden. Twee bestuurders konden geen rijbewijs voorleggen.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Doornstraat en Legen Heirweg werden 283 voertuigen gecontroleerd. 41 daarvan reden te snel en werden geflitst.

POLITIE. bestuurder onder invloed, snelheidscontroles en vandalisme aan voertuig

Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs

Maandagmorgen 8 augustus, omstreeks 8 uur, reed een 40-jarige man uit Sint-Niklaas tegen de linkerflank van een vrachtwagen toen hij deze wou inhalen in de Laagstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest, na de ademanalyse bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Eveneens legde de autobestuurder een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd niemand gewond.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Hogenakkerstraat en de Ruistraat in Tielrode werden 35 van de 156 gecontroleerde chauffeurs geflitst.

FLITSPALEN

Scheldebrug 177365 165
Kapelstraat 43 881 18

Vandalisme aan voertuig

Een 28jarige man uit Bornem had zijn voertuig geparkeerd aan de Scheldedijk in Kruibeke. Toen hij terug kwam van een namiddagje vissen, stelde hij vast dat de vier banden van zijn voertuig werden stuk gestoken.

POLITIE. Intrekking rijbewijs & brandstichting en vandalisme

Intrekking rijbewijs

Een patrouille voertuig merkte in de Oude Kattestraat in Kruibeke een voertuig op dat al zwalpend over de baan reed. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder, een 51 jarige man uit Beveren, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Brandstichting en vandalisme

Zondagnacht 25 juli hebben onbekenden in een tuin in de Hogenakkerstraat in Tielrode een tent in brand gestoken. Andere voorwerpen zoals een trampoline, zwembad en bloembakken werden vernield. De vernielingen werden deze morgen vastgesteld. Het onderzoek is lopende.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, intoxicaties en ongeval met bromfietser

Resultaten flitspalen

De flitspalen op de Scheldebrug controleerden 203847 voertuigen daarvan werden er 159 geflitst. De vaste flitser aan de Kapelstraat controleerde 72353 voertuigen, daarvan werden er 21 effectief geflitst.

Intrekking rijbewijs

Maandagmorgen rond 7 uur werd een spookrijder gesignaleerd op de N16 richting komende uit de richting van Bornem en rijdend richting Sint Niklaas. Een patrouille kon het voertuig ter hoogte van de Gasthuisstraat onderscheppen.
De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,05 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd ook recente schade aan haar voertuig vastgesteld. Na onderzoek bleek dat de vrouw in Bornem een boom en paaltje had geraakt en vluchtmisdrijf had gepleegd.

Intoxicaties

Een 49-jarige man uit Temse diende zijn rijbewijs voor drie uren in te leveren. De man werd tijdens een statische controle gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademtest bleek dat de man iets teveel had gedronken.

Ongeval met bromfietser

Op de Edgard Tinelplaats in Temse was er een aanrijding tussen een auto en bromfiets. Er werd niemand gewond. De bromfietser, een 32-jarige man uit Polen, legde een positieve speekseltest af.