POLITIE. Extra verkeerscontroles op verschillende locaties

Resultaten verkeerscontroles

Er werden op verschillende locaties in de zone extra verkeerscontroles gehouden. Kruibekestraat en Burchtstraat – (Kruibeke) – N 41 – Krijgsbaan – P. Boelstraat – Cauwerburg (Temse)

Er werden 68 ademtesten afgenomen. Drie bestuurders legden een positieve ademtest af.

Op Cauwerburg werd het rijbewijs van een 54-jarige man uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,91 promille alcohol in zijn bloed.

Op de N41 werd een 41-jarige vrouw uit Zottegem betrapt toen ze het verkeersbord C 3 (verboden toegang in beide richtingen red.) negeerde. Ze legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,02 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

In de Burchtstraat in Kruibeke werd het rijbewijs van een 48-jarige man uit Zomergem eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,63 promille alcohol in zijn bloed.

In de Kapelstraat in Steendorp werd een voertuig onderschept. Bij controle bleek dat de 26-jarige man uit Kruibeke reed tijdens een lopend rijverbod. Het voertuig van de man werd onmiddellijk in beslag genomen.

Eén bestuurder werd betrapt op het rijden zonder veiligheidsgordel, één bestuurder werd betrapt met de GSM in de hand. Eén voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd en 2 voertuigen waren niet geldig gekeurd.

Intrekking rijbewijs

Een 43-jarige man uit Temse diende op Cauwerburg uit te wijken voor een dronken bestuurder. Door het uitwijkmaneuver belandde zijn voertuig tegen de rand van het trottoir en was er schade aan het voertuig.
De tegenpartij werd aangetroffen door een patrouille. De 27-jarige vrouw uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 3,03 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden ook snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :

 

POLITIE. snelheidsresultaten, inbraak en fietster gewond

Snelheidsresultaten Flitspaal Scheldebrug
Er werden 248 625 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 217 voertuigen geflitst.

Inbraak bij apotheker
In de Kasteelstraat in Temse werd er ingebroken bij een apotheker. De schuifdeur achteraan werd geforceerd. Uit de kassa werd geld gestolen.

Fietsster gewond
In de Kloosterstraat te Kruibeke kwam een 73 jarige vrouw uit Kruibeke ten val, doordat een 57 jarige man uit Kruibeke, het portier opende van zijn auto op het moment dat de fietsster passeerde. De vrouw liep een hoofdwonde op en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

POLITIE. Diefstal uit werfcontainer, aanrijding met vlucht

Diefstal uit werfcontainer

Er werd een werfcontainer opengebroken langsheen de Pontweg in Elversele. Er werd een betonslijpmachine gestolen, evenals benzine gestolen uit een stoomgroep.

Aanrijding met vlucht – Intrekking rijbewijzen – inbeslagname voertuig

Op de Legen Heirweg in Elversele werd een geparkeerd voertuig aangereden. De inzittenden waren gaan lopen en werden in de Gentstraat in Tielrode aangetroffen. Beide Poolse bestuurders zijn 23 jaar en wonen in Temse en Sint-Niklaas. Ze legden een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat ze respectievelijk 1,95 en 2,11 promille alcohol in hun bloed hadden. De mannen ontkenden de aanrijding. Het parket werd ingelicht. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het voertuig werd in beslag genomen.

POLITIE. Intrekking rijbewijzen

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd een bestuurder opgemerkt, die met zijn voertuig de rotonde op de Edgard Tinelplaats opreed zonder te kijken. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder, een 38-jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,34 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de Gasthuisstraat in Temse werd een bestuurder opgemerkt die aan het telefoneren was tijdens het rijden. Het voertuig werd onderschept. De 35-jarige bestuurster uit Bornem legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,39 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

POLITIE. Ongevallen met gewonden

Verkeersongeval met gewonde
Kruispunt N 16 – Hoogkamerstraat
Op het kruispunt van de Hoogkamerstraat en de N16 kwamen twee voertuigen met elkaar in aanrijding. Eén bestuurder kwam uit de Hoogkamerstraat – Temse centrum en draaide op het kruispunt links af op de N16 in de richting van Sint-Niklaas. De andere betrokkene, rijdend in de Hoogkamerstraat en komend uit richting Sint-Niklaas stak het kruispunt over, rijdend in richting Temse-centrum.
De bestuurder en één inzittende van het afdraaiend voertuig werden voor verzorging overgebracht naar AZ Nikolaas.

Kind aangereden op Cauwerburg
Kinderen zijn op het voetpad aan het spelen: duwen en trekken. Tijdens het spel komt een kind op de rijbaan terecht op het moment dat een auto naderde. Het kind werd daardoor aangereden en voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

POLITIE. Vandalisme aan voertuig, ongeval met één licht gewonde

Verkeersongeval met licht gewonde
Op het kruispunt van de Gentstraat en de Guido Gezellelaan  in Tielrode vond een ongeval plaats met één licht gewonde. Op de parking van B-Post werd een voertuig beschadigd

Twee auto’s rijden in richting Elversele. Eén van hen draait de Guido Gezellelaan links af. Op dat moment haalt de aanrijdende bestuurder zijn voorligger in. De aanrijdende bestuurder ramt vervolgens een bushokje. Hij legde een positieve ademtest af. De aangereden bestuurder werd hierbij licht gewond.

Vandalisme aan voertuig
Op de parking van Bpost werd een voertuig beschadigd

Onbekenden hebben een auto beschadigd die geparkeerd stond op de parking van Bpost in de Laagstraat. De feiten vonden afgelopen weekend plaats.

Extra verkeerscontroles aan de schoolpoort

TEMSE – Naar aanleiding van het begin van het nieuwe schooljaar zal de politiezone Kruibeke-Temse extra verkeerscontroles uitvoeren aan de schoolpoorten en in de omgeving van de scholen.

“We stellen jammer genoeg vast dat aan de schoolpoorten door de ouders regelmatig fout wordt geparkeerd waardoor de verkeersveiligheid van de kinderen in het gedrang komt”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Parkeren op het fietspad, trottoir en op het zebrapad is dagelijkse kost en zal vanaf 1 september onmiddellijk worden beboet.”
Tevens zal er extra aandacht worden geschonken op het dragen van de veiligheidsgordel.

“Ook hier stellen we vast dat sommige kinderen gewoon rechtstaan in de wagen”, klinkt het. “Onze eerste bezorgdheid is en blijft de veiligheid van de kinderen. Daarom ook deze oproep aan alle ouders:  Voor de verkeersveiligheid van uw kind, geef het goede voorbeeld : niet parkeren op zebrapaden of trottoirs, snelheid aanpassen en de gordel dragen. “

POLITIE. Diefstal motorfiets, fietser lichtgewond, intrekking rijbewijs en voetganger aangereden.

Diefstal Motorfiets
In de Boodstraat in Temse werd een motorfiets gestolen. Deze stond geparkeerd voor een woning.

Fietser lichtgewond
In de Kattestraat in Kruibeke werd een fietser aangereden toen een voertuig deze inhaalde. De 14 jarige fietser uit Kruibeke liep hierdoor schaafwonden op.

Intrekking rijbewijs
Tijdens een verkeerscontrole in de Schoolstraat werd het rijbewijs van een 44 jarige man uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,61 promille alcohol in zijn bloed had.

(C) Franky Polfliet


Voetganger gewond – beslagname voertuig

Deze morgen omstreeks 10 uur werd een voetganger aangereden op het zebrapad in de Kouterstraat in Temse. De 90 jarige man uit Temse werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Na controle van de autopapieren bleek dat het voertuig van de bestuurder, een 30 jarige man uit Waasmunster, niet ingeschreven en niet verzekerd was. Het voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen.

POLITIE. Fietsdiefstal, auto-onderdelen gestolen, tuinstoelen gestolen en intrekking rijbewijs

Fietsdiefstal
In de Tulpenstraat in Kruibeke werd een mountainbike gestolen uit een carport.

Auto- onderdelen gestolen
Op een bedrijventerrein op de Krekel in Temse werden allerlei auto-onderdelen gestolen. Er werd in de omheining een gat gemaakt. Er werden 15 velgen en een airbag gestolen.

Tuinstoelen gestolen
Uit een tuin in de Pieter Dierickxlaan werden vier tuinstoelen gestolen.

Intoxicatie – intrekking rijbewijs
Tijdens een verkeerscontrole op de Krijgsbaan in Temse werd het rijbewijs van een 37-jarige man uit Temse ingehouden voor 3 uren. De man had teveel alcohol in zijn bloed.
In de Bazelstraat te Kruibeke werd het rijbewijs van een 28-jarige vrouw uit Kruibeke onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,09 promille alcohol in haar bloed had.

Fietslabelactie op de Zaat

TEMSE – Donderdag 27 juli  organiseert de politiezone Kruibeke-Temse weer een fietslabelactie, aan het kantoor op de site de Zaat

Een fiets waar een label met het rijksregisternummer werd opgekleefd kan bij verlies of diefstal immers veel sneller opgespoord en terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar door de lokale politie.
U krijgt bovendien een fietspas waardoor u uw fiets degelijk kan omschrijven bij aangifte indien u toch het slachtoffer van een fietsdiefstal mocht worden.
Daarom biedt de lokale politie Kruibeke Temse en de gemeentebesturen van Temse en Kruibeke, u de mogelijkheid om uw fiets gratis te laten labelen, dit op verschillende data en locaties :

TEMSE
Politiekantoor (AC De Zaat – achteraan gebouw)

do 27 juli 2017 van 14.00 uur tot 17.00 uur

U dient zich niet op voorhand in te schrijven. De politiezone beschikt over een nieuw toestel waardoor het labelen van de fiets slechts een minuut duurt.
Het rijksregisternummer van de eigenaar wordt dus niet langer in het fietskader gekrast, maar wordt met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd.

Breng zeker uw identiteitskaart mee !

Maar ook de mensen van wie hun fiets gestolen werd, krijgen een hulp om hun fiets misschien terug te vinden. De politiezone Kruibeke /Temse heeft zich aangesloten op de website www.gevondenfietsen.be. Deze website verzamelt verschillende politiezones in Vlaanderen rond het thema van de gevonden fietsen. Op deze website plaats de politie een foto van de fietsen die teruggevonden worden. Door in te loggen op deze website, kan je kijken of je fiets werd teruggevonden in één van de politiezones die aangesloten zijn. Je kan deze website ook terugvinden via een link op de website van de politiezone www.politiekruibeketemse.be

Fietslabelactie op de Zaat

Laat uw fiets labelen

Een fiets waar een label met het rijksregisternummer werd opgekleefd kan bij verlies of diefstal immers veel sneller opgespoord en terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar door de lokale politie. U krijgt bovendien een fietspas waardoor u uw fiets degelijk kan omschrijven bij aangifte indien u toch het slachtoffer van een fietsdiefstal mocht worden.

Daarom biedt de lokale politie Kruibeke Temse en de gemeentebesturen van Temse en Kruibeke, u de mogelijkheid om uw fiets gratis te laten labelen, dit op verschillende data en locaties :

TEMSE

Politiekantoor (AC De Zaat – achteraan gebouw)
Dinsdag 4 juli 2017 van 17.00 uur tot 20.00 uur

U dient zich niet op voorhand in te schrijven. De politiezone beschikt over een nieuw toestel waardoor het labelen van de fiets slechts een minuut duurt.

Het rijksregisternummer van de eigenaar wordt dus niet langer in het fietskader gekrast, maar wordt met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd.

Breng zeker uw identiteitskaart mee !

Maar ook de mensen van wie hun fiets gestolen werd, krijgen een hulp om hun fiets misschien terug te vinden. De politiezone Kruibeke /Temse heeft zich aangesloten op de website www.gevondenfietsen.be. Deze website verzamelt verschillende politiezones in Vlaanderen rond het thema van de gevonden fietsen. Op deze website plaats de politie een foto van de fietsen die teruggevonden worden. Door in te loggen op deze website, kan je kijken of je fiets werd teruggevonden in één van de politiezones die aangesloten zijn. Je kan deze website ook terugvinden via een link op de website van de politiezone www.politiekruibeketemse.be