POLITIE. Ongeval met motorrijder, motorrijder ten val

Ongeval met motorrijder zonder rijbewijs

In de Haasdonksesteenweg in Temse is vrijdagavond een aanrijding gebeurd tussen een personenwagen en een motor. De personenwagen stopte voor een wegversmalling. De motorrijder merkte dit te laat op en is achteraan tegen de wagen gebotst. De 19-jarige bestuurder van de motor kwam ten val en raakte lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De motorrijder had geen rijbewijs.

Motorrijder ten val

Vrijdagnamiddag 25 september is op het Heilig Hartplein in Temse een motorrijder ten val gekomen. De motor schoof onderuit op het natte wegdek. De 39-jarige man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

(foto: Shutterstock)

POLITIE. Snelheidsresultaten, fietser gewond

Snelheidsresultaten

Woensdagavond 9 september werden snelheidscontroles gehouden in de Ruisstraat in Tielrode en op de Sint-Ambelbergalaan in Temse. In de Ruisstraat werden 7 voertuigen geflitst van de 34 gecontroleerde en op de Sint Amelbergalaan 6 van de 113.

Fietser gewond

In de Laagstraat in Temse kwam een 50 jarige fietser uit Beveren ten val. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het AZ Nicolaas.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, vandalisme

Intrekking Rijbewijs

Zondagnacht 7 september reed een 43-jarige man, uit Temse, met zijn voertuig tegen een Geparkeerde auto in de Fonteinstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,47 promille alcohol in zijn bloed had. Hij legde ook een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Beide voertuigen werden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen. Er werd niemand gewond.

Vandalisme

Er werden twee voertuigen beschadigd op de Heilig Hart parking in Temse. Bij beide voertuigen werd er een ruit ingeslagen.

Jonge bestuurder zonder rijbewijs in gracht

TEMSE/TIELRODE – Een jonge bestuurder (18) is zondagavond met zijn auto in de gracht in de Kerkstraat gereden.

Het ongeval gebeurde om 22 uur. Bewoners werden opgeschrikt door een doffe knal. Een jonge bestuurder met in zijn auto enkele passagiers was in een bocht de controle over het stuur verloren, en in de gracht beland. Niemand werd gewond. De bestuurder had geen rijbewijs en zou de auto geleend hebben van een vriend. (Bron: HN/ bfs)

Dronken bestuurder met 3,72 promille in bloed opgesloten in cel

TEMSE/KRUIBEKE – Een 35-jarige dronken bestuurder uit Temse werd in de Temsestraat in Kruibeke aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Na controle bleek de bestuurder 3,72 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij werd opgesloten in de cel om te ontnuchteren. De man was opgemerkt door de politie omwille van zijn onveilig rijgedrag. (Bron: HN/Bert Foubert)

POLITIE. Bestuurster met 2,51 promille in het bloed rijdt tegen geparkeerde auto

TEMSE – Een dronken bestuurster is zondagavond met haar auto tegen een geparkeerde wagen gereden in de August Wautersstraat.
De 49-jarige vrouw had 2,51 promille alcohol in het bloed en moest haar rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.

Bestuurder onder invloed

Zaterdagnacht zag een politiepatrouille een defect voertuig stilstaan op de rijbaan in de Haasdonksesteenweg in Temse. De bestuurder zat nog in de wagen. De 72-jarige man uit Bornem legde een positieve ademtest af. Hij had 1.66 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Man verwondt drie agenten

TEMSE – Een dolgedraaide man heeft zaterdagavond drie agenten verwond aan het politiesecretariaat op de Zaat

De eerste feiten vonden plaats om 20.30 uur in het politiecommissariaat in de Nagelheetmakerslaan in Temse. Daar was de man binnengestapt en had hij zich verbaal agressief opgesteld tegenover de mensen aan het onthaal.

“Hij werd aangemaand om het politiebureau te verlaten en terug te keren als hij bedaard was”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. “Dat deed hij pas na nog allerhande verwijten en smaad aan het adres van de agenten.”

Kort daarna werd de man aangetroffen in aan auto die geparkeerd stond op een plaats waar alleen maar dienstvoertuigen van de politie mogen staan.

“Toen hij daarover werd aangesproken werd hij opnieuw verbaal agressief en stapte hij uit zijn auto. Hij kwam dicht bij de inspecteurs staan en hield geen rekening met de sociale afstand. Zelfs de aanwezigheid van zes agenten kon hem niet kalmeren.”

Uiteindelijk werd er na nog een nieuwe scheldtirade besloten om de man op te pakken. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot.

“Hij stelde zich weerspannig op en stampte in de richting van de agenten”, aldus het parket. “Drie inspecteurs werden lichtgewond. Een van hen hield er een werkongeschiktheid van een week aan over. Ook in de cel bleef de man roepen en schreeuwen. Hij bracht vernielingen aan en vroeg ook om een ziekenwagen. Toen die ter plaatse kwam weigerde hij om verzorgd te worden.”
(bron: HN – Bert Foubert)

 

Twee dronken bestuurders zijn rijbewijs kwijt


Tijdens een verkeerscontrole donderdagnacht 17 juli, in de Vrijheidstraat in Temse, werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Beiden, een 24-jarige en 49-jarige, uit Temse legden een positieve ademtest af. Uit de ademanalyses bleek dat beiden meer dan 1,50 promille alcohol in hun bloed hadden. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

POLITIE.Kop-staart aanrijding met drie voertuigen op N16

TEMSE – Op de N16 tussen Sint-Niklaas en Temse deed zich vrijdagnamiddag 10 juli om iets voor 17 uur een ongeval met drie voertuigen voor.

De bestuurder van een kleine bestelwagen merkte te laat op dat zijn voorligger afremde voor de verkeerslichten. Hij reed in op zijn voorligger, een Nissan Qashqai, die door de klap ook tegen zijn voorligger, een BMW, botste.

De drie voertuigen liepen schade op, de bestelwagen en de Nissan waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden. Een bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kwam ter plaatse voor het opkuisen van gelekte vloeistof. Er was tijdelijk heel wat verkeershinder in de richting van de Temsebrug.
(Bron: HN- Bert Foubert)

Politie. Auto twee keer tegengehouden, twee keer rijbewijs ingetrokken, fietser lichtgewond

 

Donderdagnacht 9 juli werd door een politiepatrouille in de Kasteelstraat in Temse een bestuurster opgemerkt die haar auto niet helemaal onder controle leek te hebben.

De bestuurster werd gecontroleerd en blies positief. Ze had 1.93 promille alcohol in haar bloed. De 50-jarige vrouw uit Sint-Niklaas haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Even later zag men hetzelfde voertuig aan een onaangepaste snelheid rijden. Er werd opnieuw een controle uitgevoerd. Een andere persoon bestuurde het voertuig. Deze vertoonde tekenen van dronkenschap, maar weigerde een alcoholtest af te leggen.

De 58-jarige man uit Sint-Niklaas zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken wegens het weigeren om een ademtest af te leggen.
Fietser lichtgewond na aanrijding

In de Hoogkamerstraat in Temse gebeurde donderdagnamiddag 9 juli een aanrijding tussen een personenwagen en twee fietsers. Eén van de fietsers werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. Kop-staartaanrijding op N16

Kop-staartaanrijding op N16

Op de N16 in Temse zijn dinsdagochtend 7 juli twee voertuigen in aanrijding gekomen. Een vrachtwagen vertrok toen het verkeerslicht op groen sprong. De wagen voor hem stond echter nog stil en het kwam tot een aanrijding. De bestuurder van de auto werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.