POLITIE. Intrekking rijbewijzen

Intrekking rijbewijs – Alcohol

Tijdens een controle deze nacht in de Kasteelstraat, werd het rijbewijs van een 38 jarige vrouw uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw had een positieve ademtest afgelegd. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,23 promille alcohol in haar bloed had.

Intrekking rijbewijzen – rijden onder invloed van drugs en alcohol

Tijden een extra verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de gemeenten Temse en Kruibeke, werden 3 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De drie bestuurders, afkomstig uit Temse, legden een positieve speekseltest af. Het rijbewijs van de mannen werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden ook nog vijf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Vier bestuurders dienden een onmiddellijke inning te betalen van 179 euro en hun rijbewijs 3 uren in te leveren. Het rijbewijs van een andere bestuurder werd voor 6 uren ingehouden.

Korpschef Wim Pieteraerens verlaat politiezone Kruibeke-Temse

TEMSE – Wim Pieteraerens zal waarschijnlijk eind dit jaar de zone Kruibeke-Temse verlaten om korpschef te worden van politie Ninove. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De procedure loopt nog, maar hij is de enige kandidaat.

De reden voor zijn vertrek is de nakende opsplitsing van zijn eigen korps door de fusie van Kruibeke met Beveren. “We weten nog altijd niet wat er met Temse zal gebeuren, maar de kans lijkt klein dat er voor mij als korpschef nog een taak weggelegd zal zijn”, legt hij zijn beslissing uit.

Eind dit jaar moeten Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht de fusieknoop definitief doorhakken. In Zwijndrecht is het nog koffiedik kijken, maar voor Beveren en Kruibeke lijkt het een uitgemaakte zaak. Deze gemeentefusie zal echter ook voor Temse verregaande gevolgen hebben. Hierdoor houdt de politiezone Kruibeke-Temse namelijk automatisch op te bestaan. Het grondgebied Kruibeke valt dan vanaf 1 januari 2025 onder de politiezone Waasland-Noord.

Politiezone Waasland

Bij een defusie van de politiezone moeten zowel het personeel als het materiaal netjes verdeeld worden. Temse zal van de huidige 123 manschappen nog 81 mensen overhouden. Er liggen dan verschillende mogelijkheden op tafel. Temse zou kunnen aansluiten bij Waasland-Noord, Sint-Niklaas of Hamme-Waasmunster. Een andere optie is als ééngemeentezone verder te gaan. Korpschef Wim Pieteraerens is voorstander van dit laatste.

“Weliswaar tijdelijk want ik geloof dat er op termijn best één grote politiezone komt waarvan het grondgebied gelijk loopt met dat van de Hulpverleningszone Waasland”, stelt hij.

Omdat het gemeentebestuur talmt met het nemen van een beslissing, heeft Pieteraerens voor zichzelf de knoop al doorgehakt. Hij stelde zich kandidaat voor de functie van korpschef in de zone Ninove.

“Er is nog geen beslissing genomen”, benadrukt hij. “Ik moet op 12 september voor de selectiecommissie verschijnen, maar ik ben wel de enige kandidaat. Indien positief zou ik op 1 januari aan de slag gaan. Ninove is 7 kilometer van mijn woonplaats en nu is het een enkele rit van 70 kilometer naar Temse. Maar dat is zeker niet doorslaggevend geweest.”

Bloedlijst

Volgens Pieteraerens is de kans bijzonder klein dat Temse als ééngemeentezone verder gaat en daarmee houdt de facto ook zijn eigen functie als korpschef op te bestaan. “Dit is niet de vlucht vooruit, maar de opportuniteit deed zich nu voor. Het is tegelijk met spijt in het hart want ik laat hier een fantastisch team achter. Voor mij in een functie als korpschef ligt hier echter geen toekomst meer.”

Pieteraerens hoopt voor zijn korps dat dat het tot een fusie komt met de zone Waasland-Noord.

“Want in dat geval blijft het personeel samen en kan ons commissariaat nog dienst doen als uitvalsbasis. Er moet dan geen ‘bloedlijst’ worden opgesteld van blijvers en vertrekkers.”

De finale keuze zal door het college van Temse moeten worden gemaakt en daar zijn de meningen verdeeld. CD&V zou meer naar de zone Waasland-Noord lonken terwijl N-VA meer affiniteit voelt met Sint-Niklaas. Daarbij speelt natuurlijk ook de politieke meerderheid in de betrokken gemeenten een belangrijke rol.

Wim Pieteraerens verlaat waarschijnlijk eind dit jaar de politiezone Kruibeke-Temse

OPROEP. vzw Elversele in Beweging organiseert Gocart Race tijdens Feria 2023 voor kids van 7-16 jaar

Kinderen kunnen hun beste rijkunsten demonstreren

ELVERSELE – Tijdens het eerste weekend van September organiseert Elversele in Beweging vzw de tweede editie van Feria Elversele. Dit jaar zorgt men voor een 3-daagse versie van het feestweekend.

Deze tweede editie van Féria staat in het teken van 900 jaar Elversele. Op zaterdag organiseert men voor de eerste keer een gocart race voor kids van 7 tot 16 jaar in drie leeftijdscategorieën.

“Op zaterdag 2 september kunnen de kinderen hun beste rijkunsten demonstreren tijdens een gocartrace die voor de allereerste keer wordt georganiseerd in Elversele”, vertelt voorzitter Davy De Rijbel. “Deelnemers leggen per categorie een behendigheidsparcours af van zowat 250 meter. Het wordt een
spannende gocart tijdrace. Men moet hindernissen ontwijken, de obstakels overwinnen en de beste tijd pakken. De deelnemer met de snelste tijd valt in de prijzen.”

“Op de flyer staat dat men kan inschrijven tot 20 augustus maar daar zit wel wat marge op.”

Er zijn 3 categorieën:

Categorie A: 7 tot 10 jaar (°2016 – 2013)
Categorie B: 11 tot 13 jaar (°2012 – 2010)
Categorie C: 14 tot 16 jaar (°2009 – 2007)

Per per categorie zijn er prijzen voor:

Snelste tijd
– Originaliteitsprijs
– Pechvogel

Meer info en inschrijving: www.elverseleinbeweging.be, via deze link

POLITIE. Vrouw onder invloed rijdt met wagen in weide in Steendonkstraat

TEMSE – Een 30-jarige vrouw uit Sint-Niklaas belandde zaterdagmorgen om 4.45 uur met haar voertuig in een wei in de Steendonkstraat in Temse.

De vrouw legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,77 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Snelheidsresultaten

Er werden snelheidscontroles gehouden in de Hoogkamerstraat, Houtbriel en Prinsenlaan.
Van de 851 gecontroleerde voertuigen werden er 58 geflitst.

De flitspalen aan de Scheldebrug controleerden 113 264 chauffeurs, daarvan werden er 73 geflitst. De flitspalen N16/Gasthuisstraat controleerden 219 636 chauffeurs. Daarvan krijgen er 21 een pv voor het negeren van het rode licht, 5 werden geflitst voor overdreven snelheid.

POLITIE. diefstal mazout uit geparkeerde vrachtwagen in Boerenboomstraat

Intrekking rijbewijzen – GSM gebruik achter het stuur

Tijdens een controle op de Krijgsbaan in Temse werden drie bestuurders betrapt op gsm gebruik achter het stuur. Een 33-jarige man uit Sint-Niklaas, een 31-jarige man uit Kruibeke en een 40-jarige man uit Mechelen. Het parket werd ingelicht. Alle drie hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Poging Woninginbraken

In de Burmtiendestraat in Temse werden inbraaksporen vastgesteld aan de achterdeur van twee woningen. De woningen werden niet betreden.

Diefstal Mazout

Er werd 300 liter mazout gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond in de Secretaris Generaal Boerenboomstraat in Temse. Er werd een gat geboord in de mazouttank.

POLITIE. Intrekking rijbewijzen, snelheidsduivels en roodrijders

Intrekking rijbewijzen – rijden onder invloed van drugs

TEMSE – Tijdens een patrouille merkte een verkeersploeg twee voertuigen op die onverantwoord aan het rijden waren. Beide voertuigen werden onderschept in de Blindstraat in Temse.

Beide chauffeurs , 18 en 19 jaar, waren afkomstig uit Beveren. Ze legden een positieve speekseltest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Bij één van de chauffeurs en zijn passagier werd een kleine hoeveel drugs aangetroffen, dit werd in beslaggenomen. Er werd ook een hoeveelheid cash geld in beslaggenomen, eveneens beiden hun gsm toestel. Beiden kregen ook een pv voor onverantwoord rijgedrag. Het parket werd ingelicht.

Snelheidsduivels en roodrijders

De politie van de zone Kruibeke-Temse betrapte opnieuw een hele reeks snelheidsduivels of automobilisten die door het rode licht reden. Zij mogen zich weldra aan een boete verwachten.

Aan de Scheldebrug reden 67 voertuigen sneller dan de toegelaten 50 kilometer per uur en de flitspaal aan het kruispunt van de N16 met de Gasthuisstraat en de Doornstraat registreerde liefst 18 bestuurders die door het rode licht reden en acht bestuurders die zich niet aan de snelheid hielden.

Bij bemande snelheidscontroles liep in de Dorpstraat 53 van de 186 gecontroleerde voertuigen tegen de lamp. Ook in de Eeckhoutdriesstraat (37 overtredingen op 161 controles), Krijgsbaan (25 op 421 voertuigen) en Oeverstraat (22 op 81 die te snel reden) werden controles uitgevoerd.

POLITIE. Bromfietser naar ziekenhuis na uitwijkmaneuver

Aanrijding met vlucht

Op het kruispunt van Cauwerburg met de Peter Benoitlaan diende een 18-jarige bromfietser uit te wijken voor een voertuig dat het kruispunt kwam opgereden. Door het uitwijkmaneuver is de jongeman gevallen. Het voertuig is doorgereden. De jongeman uit Temse werd meegenomen naar het ziekenhuis voor controle.

Politie haalt snelheidsduivel uit het verkeer

Tijdens een patrouille zaterdagavond werd er een voertuig opgemerkt tegen hoge snelheid en gevaarlijk rijgedrag.

De achtervolging werd ingezet. Het voertuig kon worden onderschept op de N16 in Temse. Het rijbewijs van de 23-jarige bestuurder uit Sint Niklaas werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig werd gerechtelijk in beslag genomen.

42 bestuurders geflitst op Krijgsbaan

De politie hield voorbije dagen snelheidscontroles in Temse. Daarbij werden in totaal 91 bestuurders geflitst.

Het hoogst aantal overtredingen werd genoteerd op de Krijgsbaan, waar 42 bestuurders werden geflitst op een totaal van 173 gecontroleerde voertuigen.

In de Doornstraat werden 374 voertuigen gecontroleerd en 39 geflitst. In de Kapelstraat reden er zes te snel op een totaal van 63.

Het beste resultaat was voor de Pastoor Boelstraat. Daar werden slechts vier overtredingen vastgesteld op een totaal van 323 gecontroleerde voertuigen.

De flitspalen op het kruispunt van de Doornstraat en de N16 controleerden in beide richtingen 214.277 voertuigen. Er werden 19 roodrijders geregistreerd en 12 snelheidsovertredingen.

POLITIE. Intrekking rijbewijs en snelheidscontroles

1260 euro boete voor Amerikaanse na positieve ademtest

Een 33-jarige Amerikaanse vrouw werd tijdens een verkeerscontrole in de Steendonkstraat in Temse betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat zij 2,14 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Aangezien betrokkene geen woonplaats heeft in België, diende ze onmiddellijk 1260 euro te betalen.

Tegen boom – intrekking rijbewijs

Een 51-jarige vrouw uit Temse was met haar voertuig in de Jagerstraat in Sint-Niklaas tegen een boom gereden en was doorgereden naar huis. Het kapotte voertuig werd opgemerkt. De Vrouw legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,02 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in Temse in de Dorpsstraat en Kapelstraat werden 1389 wagens gecontroleerd. Daarvan reden 174 chauffeurs te snel.
In de Heirstraat in Kruibeke werden 125 van de 601 gecontroleerde wagens geflitst.

16 rijbewijzen ingetrokken bij actie ‘Afleiding achter het stuur’

intrekkingen rijbewijzen

TEMSE/KRUIBEKE – De voorbije dagen heeft de politiezone Kruibeke-Temse deelgenomen aan de actie ‘Afleiding achter het stuur’ . Er werden extra controles gehouden op het gebruik van het GSM toestel achter het stuur.

Er werden in totaal 28 bestuurders betrapt op het gebruik van het GSM toestel achter het stuur. Het rijbewijs van 16 bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen wegens gevaarlijk rijden, professionele bestuurders of voorgaande feiten inzake gebruik GSM. Van de 16 bestuurders waren er 8 vrachtwagenchauffeurs bij. Hun rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De andere 12 bestuurders kregen een onmiddellijke inning.

Intoxicatie

Een 24-jarige bromfietser uit Temse werd onderschept in de Prinsenlaan in Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,81 promille alcohol in zijn bloed had. De man reed tevens rond zonder rijbewijs.

Een 45-jarige man uit Leuven diende zijn rijbewijs voor zes uren af te geven. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man
1,33 promille alcohol in zijn bloed had.

Kinderen krijgen les in verkeersveiligheid: “Openbare weg is beste plek om ervaring op te doen”

TEMSE – In de politiezone Kruibeke-Temse is maandag het project ‘Levend Verkeerspark’ opgestart. “Met deze sensibiliseringsactie voor kinderen willen we de verkeersongevallen in de gemeente terugdringen en de verkeersveiligheid verhogen”, stelt commissaris Katty De Bruyn.

De politiezone probeert met gerichte acties zoals snelheids- en alcoholcontroles en dagelijkse verkeerspatrouilles de verkeersveiligheid te verhogen.

“Naast de repressieve acties zijn er ook sensibiliseringsacties, zoals het levend verkeerspark”, klinkt het bij de commissaris. “Het project is gericht op kinderen van het vierde leerjaar. Zij krijgen op een uitgestippelde route op de openbare weg, onder begeleiding van de politie, uitleg over verkeersborden en gevaarlijke verkeerssituaties. “We zijn van mening dat de openbare weg de beste plek is om ervaring op te doen in het verkeer”, vertelt commissaris De Bruyn.

De fietsen werden ook technisch gecontroleerd

300 leerlingen

Naast het levend parcours is er ook nog een fietsbehendigheidsparcours, een fietscontrole en een verkeersoefening. Daarbovenop krijgen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens ook de nodige aandacht. “Jaarlijks gebeuren hierdoor nog steeds ongevallen. De politiezone maakt gebruik van een dodehoekzeil dat de ware oppervlakte van de dode hoek aantoont”, zegt de commissaris.

De leerlingen kregen ook info over de ‘dode hoek’ problematiek

Kinderen uit het vierde leerjaar van zes verschillende scholen uit Temse zijn ingeschreven voor het project. “Een 300-tal kinderen worden tussen 22 en 25 mei ondergedompeld in de wereld van verkeersveiligheid”, zegt De Bruyn. “In Kruibeke vindt het project van 5 tot en met 8 juni plaats.”

Meer foto’s, klik hier

Leerlingen van de Hollebeekschool mochten de spits afbijten bij het project

Bestuurder onder invloed legt positieve ademtest af.

TEMSE – Tijdens een politiecontrole in de Kasteelstraat de nacht van dinsdag op woensdag liep een chauffeur tegen de lamp. Hij reed onder invloed van alcohol.

Het rijbewijs van een 43-jarige man uit Temse ingehouden voor 6 uren. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,47 promille alcohol in zijn bloed had.

Voertuig van chauffeur ‘onder invloed’ in beslag genomen na achtervolging op N16

Intrekking rijbewijs – voertuig in beslag genomen

Tijdens een patrouille zaterdagnacht merkte men een voertuig op tegen hoge snelheid in de Vrijheidsstraat in Temse.

De achtervolging werd ingezet. Het voertuig reed rond het klaverblad. Op de N16 kon de wagen onderschept worden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,14 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten flitsmarathon

De politiezone Kruibeke-Temse nam deel aan de flitsmarathon van vrijdag 21 april.

Er werden 3721 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan werden er 471 geflitst (13 procent).
Er werden controles gehouden in de volgende straten in Temse: Dorpstraat, Hoogkamerstraat, Beeldstraat, Sint-Amelbergalaan, Gentstraat, Krijgsbaan en N16. In Kruibeke: Burchtstraat, Heirstraat en Bazelstraat.

Woninginbraken

Er werd op de Leie ingebroken in een appartement toen de bewoonster even naar de supermarkt was. Kasten werden doorzocht er werd niets gestolen.

In de Daalstraat in Kruibeke werd een raam van een woning geforceerd. Het juiste nadeel kon nog niet worden medegedeeld.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, intoxicaties, verkeersongeval en woninginbraak

Enkele chauffeurs ‘lopen tegen de lamp‘ in de buurt van Festivel

Intrekking rijbewijs

In de Veldstraat in Temse werd het rijbewijs van een 38-jarige man uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De autobestuurder legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,37 promille alcohol in zijn bloed had.

Val fietser – intrekking rijbewijs

Een 46-jarige man uit Temse kwam met zijn fiets ten val in de Veldstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Intrekking rijbewijs en intoxicaties

Tijdens een verkeerscontrole in de Rupelmondestraat in Kruibeke werd het rijbewijs van een 71-jarige man uit Kruibeke onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,82 promille alcohol in zijn bloed.

Op de Haasdonkse steenweg werd een 28-jarige man uit Sint-niklaas gecontroleerd. De man had 0,71 promille alcohol in zijn bloed. Hij diende zijn rijbewijs voor 3 uren af te geven.

Op de Velle werd het rijbewijs van een 52-jarige man uit Temse ingehouden voor zes uren. Na een positieve ademtest bleek hij 0,96 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Verkeersongeval – intrekking rijbewijs

Op Cauwerburg in Temse was er een aanrijding tussen een bromfietser en een auto. De bromfietser, een 40-jarige man uit Temse werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De autobestuurder, een 35-jarige man uit Rumst legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,12 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Pasmakerslaan in Temse. De eigenaars kwamen terug uit vakantie en stelde de inbraak vast. Alle kasten en laden stonden open. Het juiste nadeel is nog niet gekend.

Rijbewijs kwijt na positieve speekseltest

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd in de Eupenlaan in Temse een lichte vrachtwagen aan de kant gezet. De 21-jarige bestuurder uit Niel legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Intoxicatie

Tijden een verkeerscontrole in de Kasteelstraat in Temse legde een bestuurder uit Temse een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,38 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren.

256 chauffeurs geflitst tijdens controles

De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft de voorbije dagen snelheidscontroles gehouden op verschillende plaatsen. Het meeste aantal overtredingen was er op de N16 waar 173 chauffeurs tegen de lamp liepen op een totaal van 1.103 voertuigen.

Er werd ook gecontroleerd in de Azalealaan. Daar reden 18 bestuurders te snel op een totaal van 70 gecontroleerde voertuigen. In de Gebroeders Van Raemdonkstraat werden 15 van de 79 wagens geflitst en in de Hogenakkerstraat waren er 5 overtredingen op een totaal van 40 gecontroleerde voertuigen. Op de Nieuwe Baan in Bazel tot slot werden 45 van 320 gecontroleerde chauffeurs geflitst.