POLITIE. Verdachten brandstichtingen gevat

Verdachten brandstichtingen gevat

In de periode van augustus 2018 – 10 oktober 2018 vonden in de regio Temse en Kampenhout een aantal gevallen van brandstichting plaats van onder meer houten speeltuigen, een chalet en een tuinhuis. Hierbij geraakte niemand gewond.

Op basis van doorgedreven speurwerk door de lokale politie Kruibeke Temse konden twee verdachten geïdentificeerd worden. De verdachten zijn twee mannen, respectievelijk een 18-jarige man uit Temse en een 20-jarige man uit Kampenhout.
De twee verdachten werden vandaag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van opzettelijke brandstichting.

Daarop besliste de onderzoeksrechter om de 18-jarige man afkomstig uit Temse aan te houden en de 20-jarige man afkomstig uit Kampenhout vrij te laten onder strenge voorwaarden.

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen in Temse:
Scheldebrug 98 676 gecontroleerde voertuigen 37 geflitst

B.A. Heymanstraat zone 30 km 85 gecontroleerde 22 geflitst
Legen Heirweg                             191                              42
Smesstraat                                     47                                 2

Drugscontrole op Parkfeesten

TEMSE – Woensdagavond 18 juli werden er extra drugscontroles gehouden in het Scheldepark, aan de ingang van het festivalterrein van de Parkfeesten, en in de Scheldestraat in Temse. De politiezone kreeg bijstand van de Federale politie, zij waren aanwezig met drugshonden.

“Dit is een nieuw project in onze politiezone”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “Onlangs controleerden we ook tijdens de Copa Crubeca in Kruibeke. Indien bezoekers drugs of een joint bij zich hebben wordt dat in beslaggenomen en moet men onmiddellijk een minnelijke schikking (OMS) betalen.”

Alle bezoekers werden aan de hoofdingang van het festivalterrein besnuffeld door één van de honden.

“Er werden 35 personen extra gecontroleerd waarvan er 7 personen betrapt werden op het bezit van drugs. In totaal kregen 6 personen een OMS, een onmiddellijke minnelijke schikking. Eén persoon werd gearresteerd en verbleef een nacht in de cel. Het parket werd ingelicht, de verdachte wordt gedagvaard via de snelrechtprocedure. Nadien was er ook een controle in de Scheldestraat. Hier werden 5 personen extra gecontroleerd. Waarvan er 3 een OMS kregen.”

Alle bezoekers van de Parkfeesten werden gecontroleerd (foto: Franky Polfliet)

POLITIE. Inbraak in garage en snelheidscontrole


Inbraak in garage

Afgelopen weekend werden vier katalysatoren vanonder voertuigen gehaald op een bedrijventerrein van een garage in de Hoogkamerstraat in Temse.

Snelheidscontrole
Maandagmorgen 9 juli werd er een snelheidscontrole gehouden in de Veldstraat in Temse. Er werden 33 voertuigen gecontroleerd, er werden 9 voertuigen geflitst.

POLITIE.Snelheidscontroles en intrekking rijbewijzen

Snelheidscontroles

Er werd een snelheidscontrole gehouden op de B.A. Heymanstraat (50km). Er werden 357 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden er 48 geflitst.

Intrekking rijbewijs

Op de parking aan de bibliotheek van Temse werd een 34-jarige vrouw uit Boeckhout aangetroffen in een voertuig met draaiende motor. De vrouw legde een positieve ademtest. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,93 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens een controle op de Krijgsbaan, werd het rijbewijs van een 57-jarige man uit Temse eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,56 promille alcohol in zijn bloed.

Verdachte van diefstal van lijnbus gehaald

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Maandagvoormiddag 30 april kwam de politie massaal ter plaatse ter hoogte van supermarkt Colruyt in de Vrijheidstraat.
Ter plaatse werd de lijnbus 95 richting Antwerpen staande gehouden.

“Er werd een man van de bus gehaald die verdacht wordt van een diefstal in Sint-Niklaas”, aldus commissaris Katty De Bruyn van de politiezone Kruibeke/Temse.

(doorgestuurde foto)

POLITIE. Illegalen opgepakt en diefstal banden

Illegalen opgepakt

Donderdagmorgen 22 februari omstreeks 9.00 uur zag een getuige een tiental illegalen uit een vrachtwagen springen in de industriezone TTS.
De vrachtwagen kwam uit Polen en diende materiaal te leveren in een bedrijf in de Kapelanielaan te Temse.
De politiediensten Temse en Sint-Niklaas konden 9 illegalen vatten. In afwachting van een beslissing van Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) werden er vijf opgesloten in de cel in het commissariaat in Temse en vier in de cellen te Sint-Niklaas. De illegalen zijn afkomstig uit Eritrea.

Diefstal Banden

In een bedrijf in de Kapelanielaan in Temse werden 17 banden met velgen gestolen. Deze werden vanonder de vrachtwagens gestolen.

POLITIE. Inbraak in kantine en ongeval met intrekking rijbewijs

Inbraak in kantine

Er werd ingebroken in de voetbalkantine van VK Tielrode aan de Siegfried Buytaertdreef. De toegangsdeur werd geforceerd. Er werden geld, snoep en sportdranken gestolen.

Ongeval – intrekking rijbewijs

Een 20 jarige man uit Kruibeke belandde in de Geeraard de Cremerstraat tegen een geparkeerde auto. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,52 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

POLITIE. Alcoholcontroles, autodiefstal en diefstal uit woning

Alcoholcontroles

De voorbije dagen werden er zowel statische als mobiele alcoholcontroles gehouden op de volgende locaties:

Temse : Schoolstraat,Markt, Krijgsbaan, Scouselestraat, St- Amelbergalaan, Weelstraat
Kruibeke : Nieuwe Baan, OLV plein

In totaal werden er 55 ademtesten afgenomen. Hiervan legden 2 bestuurders een positieve ademtest af. Beiden dienden hun rijbewijs af te geven voor 6 uren. 3 bestuurders en 2 passagiers kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder kon zijn rijbewijs niet vertonen. Er werd ook 1 pv van waarschuwing uitgeschreven.

Auto diefstal

Er werd een auto gestolen die geparkeerd stond in de sint Amelbergalaan in Temse. De eigenaar had bezoek gekregen van een vriend tijdens kerstavond. Samen met diens vriend was hij blijven feesten. Omstreeks 10 uur merkte de bewoner op dat zowel zijn vriend als zijn auto verdwenen waren. Het onderzoek is lopende.

Diefstal uit woning

In de Dr. Dhoogelaan in Kruibeke werd ingebroken in een woning. Er werden 2 tv’s, playstation en een camera gestolen. Het onderzoek naar de verdachte is lopende.