POLITIE. Fietsster ten val, lichtgewonde na aanrijding

Fietsster lichtgewond na val
In de Scouselestraat in Steendorp is donderdag 21 mei een fietsster ten val gekomen op losliggende steentjes. Ze werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Lichtgewonde na aanrijding
Zondag 24 mei gebeurde in de Pontweg in Temse een kop-staartaanrijding tussen twee voertuigen. Een persoon raakte daarbij lichtgewond. Beide voertuigen werden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan schoon te maken.

Extra politiepatrouilles na aanhoudend vandalisme aan woning van gezin

TEMSE – De politie gaat extra patrouilles uitvoeren in de buurt van de Philemon Haumanstraat in Temse.

Het toezicht komt er omdat een gezin uit de straat al een week lang af te rekenen krijgt met vandalisme en bedreigingen.

“Onze voordeur werd ingestampt en er werd met een loodjesgeweer op ons raam geschoten”, getuigen ze. “Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag werden er twee grote betonblokken door ons raam naar binnen gegooid. Het houdt maar niet op.”

De brandweer moest ter plaatse komen om de ramen van de woning met houten panelen dicht te spijkeren. De daders zijn voorlopig nog onbekend. Ook naar hun motief is het voor de geviseerde familie nog gissen.

“We kunnen niets anders bedenken dan dat men ons hier wil wegpesten. Ondertussen wonen we er al dertig jaar en dit huis is onze eigendom. Ons zomaar laten wegjagen, dat willen we niet.”

De politie onderzoekt de zaak. Het vandalisme aan de woning blijkt niet het enige geval van overlast te zijn in de buurt. (Bron: HN/Bert Foubert)

De brandweer spijkerde de ramen voorlopig dicht (foto: Bert Foubert)

 

Al 372 pv’s uitgeschreven voor niet naleven van coronamaatregelen

TEMSE/KRUIBEKE – Op de jaagpaden in Temse en kruibeke heeft men de handen vol met wielertoeristen die zich bij momenten in een echte koers wanen. Volgens Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse is het moeilijk om hier boetes voor uit te schrijven. Voor het niet naleven van de coronamaatregelen zijn ondertussen wel al heel wat pv’s uitgeschreven

“Dat specifiek gedrag is moeilijk te verbaliseren omdat men net op dat moment aanwezig moet zijn”, vertelde de korpschef bij TV Oost. “Wij treden wel preventief op. Dit door met fiets en motor langs de jaagpaden te rijden om enig toezicht te houden en zo ontradend op te treden.”

“Er zijn al boetes gevallen op de jaagpaden maar dat heeft dan vooral te maken met het samenscholingsverbod dat niet nageleefd wordt. Jongeren die op de banken zitten, of die tijdens hun fietstocht een pic-nic houden langsheen de Schelde.”

In de volledige politiezone werden ondertussen al 372 pv’s uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Korpschef Wim Pieteraerens ((C) TV Oost)

POLITIE. Inbraak, beschadiging wagen en poging tot inbraak in tuinhuis

Inbraak via koepel

In een bedrijf op de Pontweg in Elversele werd ingebroken via een glazen koepel.
Deze werd stukgegooid met een steen. Het bedrijf werd volledig doorzocht.
Het juist nadeel kon nog niet exact worden medegedeeld. Het labo werd ingelicht.

Beschadiging Auto

Er werd een ruit ingeslagen van een geparkeerd voertuig op de Nieuwe Steenweg in Temse. Of er iets werd uit gestolen kon nog niet worden achterhaald.

Poging inbraak tuinhuis

In de Warandestraat Temse werd er geprobeerd om in te breken in een tuinhuis.

Alain Vereecke (KSV Temse): “Onze werking krijgt steeds meer luister.”

TEMSE – Terwijl volgens de media de hele ‘Wase’ voetbalwereld in een neerwaartse spiraal is terechtgekomen, wil KSV Temse benadrukken dat alles nog zo zwart niet is als de buitenwereld nu wel denkt over het Wase voetbal.

“Hele artikels worden er geschreven over de Wase ploegen die op de degradatieplaatsen staan. En dan een halve zin Temse: KSV Temse staat als enige Wase club boven de degradatieplaatsen”, zegt voorzitter Alain Vereecke.

“Sinds onze heropstart een jaar geleden werd hier met beperkte middelen hard gewerkt aan een nieuwe visie binnen de club, met welteverstaan dezelfde medewerkers, maar vooral en op de eerste plaats een volledig nieuw A-team. Dat dit niet van een leien dakje zou lopen wist iedereen vooraf, maar er werd hard gewerkt door iedereen en er stond vrij snel een team op het veld.”

“Het voorbije jaar werden er ook mooie ­resultaten neergezet door het vernieuwde ­KSV-jeugdbestuur. Zo onder meer: gediplomeerde jeugdwerking, de pannaschool, de projecten Blue White Talents en BW Development om de individuele werkpunten van jeugdspelers aan te pakken, de psychologische opvolging BW Mental, alsook de BW Heartbeats ofte de conditionele opvolging via Polars voor de spelers vanaf de interprovinciale U14.

Kortom: een degelijke opleiding, met de focus op individuele ontwikkeling in teamverband. Wij ondervinden tot vandaag dagelijks dat onze werking meer luister krijgt in de regio. Omdat we geen jongeren willen teleurstellen, willen we de groep jeugdcoaches die willen meestappen in het verhaal uitbreiden, want zonder extra coaches en medewerkers is dit project niet mogelijk.”
(Bron: HN/ Dirk Van Bruysel)

Voorzitter Alain Vereecke (foto: ETW)

Fietsster ten val op scheldedijk

Fietsster na val naar ziekenhuis

Op de Scheldedijk in Steendorp is zaterdag 28 maart een fietsster stevig ten val gekomen.

Een vrouw reed tegen het achterwiel van haar voorligger toen die een uitwijkmanoeuvre maakte. Ze kwam ten val en had verzorging nodig. De vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Agenten bespuwd door ‘coronapatiënt’ en dat is helaas geen alleenstaand geval

TEMSE/KRUIBEKE – Agenten van de politiezone Temse-Kruibeke zijn tijdens een coronacontrole bespuwd door een agressieve man, die beweerde zelf de ziekte te hebben. Geen alleenstaand geval, zo blijkt na een rondvraag bij verschillende politiezones.

Dat de politie controles uitvoert op de naleving van de opgelegde maatregelen om de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan, is een evidentie. Hoewel de meerderheid van de mensen de gerichte acties blijken te begrijpen en er positief op reageren, zijn er in bijna elke politiezone toch ook incidenten met inwoners die het niet op de coronacontroles begrepen hebben.

Het meest frappante voorval gebeurde in de politiezone Kruibeke-Temse. “Tijdens een van onze tussenkomsten was er een persoon die op onze inspecteurs spuwde”, zegt commissaris Katty De Bruyn. “Hij zei ook dat hij zelf corona had. We stelden proces-verbaal op wegens smaad en slagen en verwondingen.” (Bron:HN/Bert Foubert)

De boodschap is duidelijk

Maatregelen tegen het coronavirus meestal goed nageleefd


TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke/Temse blijft controleren op de naleving van de maatregelen betreffende corona.

“Er gebeuren zowel statische als mobiele controles”, aldus woordvoerster Elke Wauters. “Heel veel mensen houden zich aan de opgelegde maatregelen”.

Toch werden er woensdag elf pv’s uitgeschreven.

“Men kon voornamelijk inbreuken tegen het samenscholingsverbod vaststellen”, stelt Wauters. “Een fysieke buitenactiviteit mag je doen met de personen die onder hetzelfde dak wonen of met één vaste vriend of vriendin. Zodra er meer personen samenkomen is dit een overtreding.”

Verschillende processen-verbaal tegen niet naleven maatregelen

TEMSE – Afgelopen weekend werden in de politiezone Kruibeke-Temse verschillende pv’s opgesteld voor bewoners die de opgelegde corona-maatregelen aan hun laars lapten.

“Dit zowel bij handelszaken die de opgelegde sluiting niet naleefden als bij personen die samen verzamelden”, zegt woordvoerster Elke Wauters. “Onder meer op speelpleinen en speeltuinen waren er personen in overtreding. De politie blijft hierop controleren.”

POLITIE. Man rijdt tegen paaltje

Man onder invloed rijdt tegen paaltje

In de Paterstraat in Temse zag een politiepatrouille maandag 16 maart een bestuurder tegen een paaltje rijden. De persoon reed door. De politiemensen controleerden de 44-jarige man uit Temse. Hij blies alarm. Zijn rijbewijs werd voor vier uur ingehouden.

Advocaat van ‘toyboy’ Imraan A. (31): “Hij heeft gevochten om wapen van zijn vrouw af te nemen”

WIELSBEKE / TEMSE – Zoals zijn advocaat had gevraagd, liet de raadkamer vrijdag Imraan A. (31) vrij voor de moordpoging op Grietje W. (72) in Wielsbeke. Maar doordat het parket in beroep gaat, blijft hij voorlopig in de cel.

Helemaal niet op de hoogte van wat zijn vrouw Summer A. (25) van plan was. Dat was Imraan A. (31) volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge toen het koppel begin februari vanuit Temse naar de villa van Grietje W. (72) in Wielsbeke trok.

“De sfeer was goed. Ze hadden broodjes gehaald en hadden zelfs een cadeautje mee”, zegt Van Steenbrugge. Ook Grietje W. had een cadeautje bij, een trui voor Summer A. Niets leek erop dat de situatie plots een dramatische wending zou krijgen. “Nadat ze samen hadden gegeten, hebben ze nog een gesprek gehad over hun polyamoureuze liefdesverhouding”, zegt Van Steenbrugge. “Maar daarover volgde ineens een discussie.”

Volgens Imraan A. haalde zijn vrouw plots een vuurwapen tevoorschijn dat ze ongezien had meegenomen. Ze vuurde in het hoofd en de borst van haar 47 jaar oudere liefdesrivale. “Dat gebeurde bij verrassing. Mijn cliënt heeft haar daarna overmeesterd tijdens een gevecht. Hij heeft daarmee het leven van Grietje W. gered. Het is dankzij hem dat ze nog leeft. Want hij heeft ook meteen de hulpdiensten gebeld.”

Open kaart

Terwijl de politie en hulpdiensten onderweg waren, bracht Imraan A. in de paniek en chaos die volgde, zijn vrouw terug naar Temse, waar ze nog haar kind van school ging halen. Daarna keerde hij terug naar Wielsbeke om zich aan te geven.

“Hij heeft meteen open kaart gespeeld en door zijn toedoen wist de politie ook waar zijn vrouw was.”

Van Steenbrugge ziet dan ook geen reden meer waarom Imraan A. aangehouden moet blijven voor moordpoging. Een redenering die de raadkamer volgde, want die besliste om hem vrij te laten zonder voorwaarden.

Maar het parket ging in beroep, waardoor Imraan A. toch in de cel moet blijven tot de Kamer van Inbeschuldigingstelling een uitspraak doet. Dat gebeurt binnen de vijftien dagen. Er lopen intussen nog onderzoeken waarvan de resultaten van cruciaal belang kunnen zijn, zoals de kruitsporen op de kledij en het telefonieonderzoek. (Bron: HN/GSD)

Het parket ging in beroep, waardoor Imraan A. toch in de cel moet blijven (foto: PMA)

POLITIE. Aanrijdingen, tegen geparkeerde wagen, inbraken en gekantelde wagen op N16

Dronken bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto

In de burgemeester Achiel Heymanstraat in Tielrode reed zaterdag 7 maart een voertuig tegen een geparkeerde wagen. Die botste op zijn beurt tegen de auto die daarvoor geparkeerd stond. De bestuurder raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige man uit Zele legde een positieve alcoholtest af. Er zat 1.63 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Twee voertuigen waren niet meer rijvaardig en werden getakeld.

Aanrijding met elektrische fiets

Op het kruispunt van de Vredelaan met de Bazelstraat in Kruibeke zijn maandagochtend een auto met aanhangwagen en een elektrische fiets gebotst. De 46-jarige fietsster uit Bornem kwam tegen de aanhangwagen terecht. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Man rijdt tegen geparkeerde auto

Maandagochtend 9 maart is in Temse-Velle ieen bestuurder tegen een geparkeerde auto gereden. De 23-jarige bestuurder uit Stekene werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd getakeld.

Geld gestolen bij inbraken

Afgelopen weekend werd er in de Schauselhoekstraat en Hoogkamerstraat in Temse en in Olympiastraat in Kruibeke ingebroken. Er werd onder meer cash geld gestolen.


Gekantelde wagen op N16

Op de N16 in Temse zijn maandagavond 9 maart twee voertuigen in aanrijding gekomen nadat ze uitweken voor een derde voertuig dat wou invoegen. Een voertuig raakte hierdoor de borduur en kantelde. De 37-jarige bestuurster uit Hamme raakte lichtgewond en werd ter plaatse verzorgd. Haar auto werd getakeld.

POLITIE. Inbraakpoging, rijbewijs 6 uren ingetrokken

Poging tot inbraak

In de Stokthoekstraat in Elversele probeerde men dinsdagavond in te breken. Er werd een raam opengebroken om de woning binnen te gaan. De daders werden vermoedelijk opgeschrikt door het alarm. Er werd niets gestolen.

Dronken bestuurder rijbewijs 6 uur ingetrokken

Dinsdagavond werd in de Kapelstraat in Steendorp een voertuig dat aan te hoge snelheid reed, opgemerkt door een politiepatrouille. De bestuurder werd gecontroleerd en legde een positieve alcoholtest af. Hij had 1.24 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken.

POLITIE. Auto uit bocht, geld gestolen en fietser ten val

Auto uit de bocht
Zaterdagmiddag  29 februari is er op de afrit van de E17 naar de N16 een voertuig uit de bocht gegaan en tegen een verlichtingspaal gereden. De bestuurder raakte lichtgewond. Zijn wagen werd getakeld.

Geld gestolen bij inbraak
In de Bazelstraat in Kruibeke werd er afgelopen weekend ingebroken. Er werd cash geld gestolen.

Fietser ten val
Zondag 1 maart is in de Sint-Jozefstraat in Tielrode een fietser tegen een slagboom gereden en ten val gekomen. De 42-jarige man uit Dendermonde werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.