POLITIE. Diefstal en aanrijding

Cash en juwelen gestolen

Vrijdagavond 17 mei werd in de Albrecht Rodenbachlaan in Temse ingebroken. Via een raam aan de achterzijde van de woning raakte men binnen. De woning werd volledig doorzocht. De buit bedroeg cash geld en juwelen.

Aanrijding met dronken bestuurder

In de Jef de Pauwstraat in Temse kwamen zondagavond twee voertuigen in aanrijding. Eén bestuurder reed door, waarop de andere hem achterna reed. In de Doornstraat werden beide partijen aangetroffen. Een 45-jarige bestuurder uit Wemmel legde een positieve ademtest af. Hij had 1.31 promille alcohol in zijn bloed.

Vijf jaar Levend Verkeerspark PZ Kruibeke-Temse

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse  organiseert deze week – maandag 13 tot vrijdag 17 mei – onder leiding van commissaris Katty De Bruyn en i.s.m. de gemeentelijke Mobiliteitsdienst het ‘Levend Verkeerspark’ op de parking achter het politiegebouw in de Nagelheetmakerslaan. Nadat schepen van Mobiliteit Lieve Truyman het startschot gaf, mochten de leerlingen van het vierde leerjaar van de Priester Poppeschool uit Elversele op maandagmorgen  13 mei de spits afbijten !

Doelstellingen van het project zijn:

Leren fietsen in diverse verkeerssituaties. In de eigen schoolomgeving, te midden van het ‘echt’ verkeer, is nog steeds de beste leerschool.
Kinderen gevaar leren inschatten.
Het toetsen van de kennis van verkeer en veiligheid in schoolverband.

Activiteiten die op een locatie in de buurt van de school worden georganiseerd, zijn:

Fietscontrole
Fietsbehendigheidsparcours
Fietslabeling
Uitleg over de gevaren van de dode hoek rondom een vrachtwagen
Fietsroute: een begeleide fietsroute, waarbij de politie uitleg geeft over de borden en de gevaren.

Ook dit jaar nemen weer heel wat scholen deel aan het levend verkeersparcours.
Deelnemende scholen: basisschool Sint-Jozef Temse-Velle, basisschool Priester Poppe Elversele, basisschool Sint-Amelberga, basisschool De Vierklaver, basisschool Heilig Hart, lagere school Hollebeek, Freinetschool De Kolibrie en basisschool Tielrode.

Na afloop van het Levend Verkeerspark ontvangen de leerlingen een symbolisch diploma.
Wij namen ook enkele foto’s tijdens de verkeersles voor de leerlingen van Freinetschool de Kolibrie uit Tielrode.

Meer foto’s, klik hier

 

POLITIE. Bromfietser aangereden

Bromfietser aangereden

Op de Krijgsbaan in Temse gebeurde dinsdagavond 7 mei een aanrijding tussen een auto en een bromfietser. Toen een autobestuurder een tankstation wou oprijden, moest hij tussen een rij aanschuivende auto’s op de andere rijstrook. Daardoor zag hij een bromfietser op het fietspad niet aankomen. De 20-jarige bromfietser uit Kruibeke raakte bij de aanrijding lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. bromfietser ten val, dronken bestuurder uit de bocht

Bromfietser ten val
In de Sint-Jorisstraat in Temse zijn een brommer en personenwagen dinsdagavond in aanrijding gekomen. De brommer probeerde de wagen in te halen toen die naar links afsloeg. De 17-jarige bromfietser uit Temse raakte bij de val lichtgewond.

Dronken bestuurder uit de bocht
Woensdagochtend ging in de Luiseekstraat in Temse een voertuig uit de bocht. Het raakte eerst een omheining en kwam vervolgens in de gracht terecht. De 25-jarige bestuurder uit Boechout legde een positieve ademtest af. Er bleek 1.24 promille alcohol in zijn bloed te zitten. De man zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken.

POLITIE. Inbraak

Inbraak terwijl bewoners sliepen


In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Scheldestraat ingebroken. Toen de bewoners opstonden, brandden alle lichten op de benedenverdieping. Alle binnendeuren, de voordeur en een schuifraam achteraan de woning stonden open. De voordeur bleek geforceerd. Er werd een laptop gestolen.

POLITIE. aanrijding tussen fietsers, woninginbraak

Aanrijding tussen fietsers

In de Lepelstraat in Temse gebeurde zondagnamiddag 17 maart een botsing tussen twee fietsers. Na een scherpe bocht kwam een fietser in aanrijding met een kind uit een groep fietsers. Een 46-jarige man uit Zwijndrecht raakte lichtgewond. Het kind had geen verwondingen.

Woninginbraak

In de Kapelstraat in Temse werd maandagmiddag 18 maart ingebroken. Terwijl de bewoner even naar de winkel was, forceerde men de achterdeur om binnen te geraken. De woning werd volledig doorzocht.

POLITIE. Woninginbraak, tegen geparkeerde auto en aanrijding tussen fietser en wandelaar

Woninginbraak
In de Doornstraat in Temse vond zaterdagavond een inbraak plaats. De woning werd doorzocht. Er werd geld en juwelen gestolen.

Dronken bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto
Zondagavond gebeurde er in de Steendonkstraat in Temse een aanrijding tegen een geparkeerd voertuig. De 46-jarige bestuurder uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. De vrouw had 2.25 promille alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Het voertuig was niet meer rijvaardig en werd getakeld.

Aanrijding fietser en wandelaar
In de polder in Tielrode zijn maandagvoormiddag een fietser en wandelaar gebotst. De wandelaar raakte licht gewond. De 61-jarige fietser uit Temse kwam ten val en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

POLITIE. Aanrijding met fietser op N16

Aanrijding met fietser op N16

Op het kruispunt van de N16 met de Doornstraat kwam het dinsdagnamiddag tot een aanrijding. Toen een fietser met zijn speed pedelec de N16 kruiste werd hij op het fietspad aangereden door een voertuig dat de N16 wilde oprijden. De 51-jarige fietser uit Dendermonde raakte lichtgewond.

Groen Temse wil stevig oppositiewerk voeren op een constructieve manier

TEMSE – Zo’n 40-tal leden en sympathisanten van Groen in Temse verzamelden zondag 3 februari voor de jaarlijkse Nieuwjaarswandeling. Na de wandeling blikte voorzitter Herman Van Meervenne terug op de voorbije verkiezingscampagne van de partij.

Plaats van afspraak voor de wandeling waren de voormalige Koolputten te Waasmunster, op de grens van Elversele, Sombeke en Hamme.

“De wandeling ging over de Durmedijk waar momenteel werken aan de gang zijn in het kader van de ontpoldering van het Groot en Klein Broek”, aldus voorzitter Herman Van Meervenne. “Gert Hooftman van milieuwerkgroep Ons Streven vzw leidde de wandeling en gaf deskundige info over de geschiedenis van dit deel van de Durme en van de werken in het kader van het Sigmaplan.”

Na de wandeling was er tijd voor een babbel met warme en koude drank.

De voorzitter blikt tevreden terug op de voorbije verkiezingscampagne en het verkiezingsresultaat.

“Groen Temse heeft nu een eigen fractie met twee verkozenen: Raf Catthoor en Vincent De Maeyer. Ook organisatorisch is er de voorbije maanden een solide basis gelegd”, stelt Van Meervenne. “Groen Temse wil de komende zes jaar stevig oppositiewerk voeren, maar vooral op een constructieve manier aan politiek doen. Dossiers als Roomacker Tielrode en steenbakkerijsite Steendorp nauwgezet opvolgen, visie vormen, sensibiliseren en eigen voorstellen en ideeën aanbrengen.”

Hiervoor zijn een viertal werkgroepen opgericht die werken rond de thema’s ruimtelijke ordening, mobiliteit, ecologie en sociaal beleid. Coördinator van deze werkgroepen is Nicole Van der Vieren.

Meer foto’s, klik hier

 

POLITIE. Fietsers onderuit, aanrijding op N16 en gaslek bij Groendienst

Fietsers onderuit op glad wegdek
In de Houtkaai in Temse is dinsdagochtend 29 januari een 49-jarige vrouw met een elektrische fiets ten val gekomen op het gladde wegdek. De vrouw uit Temse werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ook in de Gasthuisstraat in Kruibeke ging een fietser onderuit op het gladde wegdek. De 50-jarige man werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding op kruispunt N16 – Hoogkamerstraat
Diezelfde dinsdagvoormiddag moest een bestuurder stevig remmen op de N16 omdat de verkeerslichten oranje werden. De achterligger kon niet meer op tijd remmen en probeerde het voertuig nog te ontwijken. De 73-jarige man uit Temse raakte het voertuig alsnog en kwam aan de overkant van het kruispunt tot stilstand. De inzittenden van beide voertuigen raakten lichtgewond. Allebei de voertuigen werden weggetakeld.
Gaslek bij groendienst Temse
Nog dinsdagmiddag 29 januari werd tijdens handmatige graafwerken aan de gebouwen van de Groendienst in de Frankrijkstraat een gasleiding geraakt. De gebouwen werden preventief ontruimd. De brandweer zette een watergordijn op en Eandis kwam ter plaatse om de gas af te sluiten en het lek te dichten.

Politiezone zet medewerkers in de schijnwerpers

TEMSE – Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de politiezone Kruibeke-Temse werden enkele medewerkers in de schijnwerpers geplaatst.

Twee korpsleden werden gehuldigd voor 25 jaar dienst, Peter De Munck en Koen Laurijssen. Ook twee gepensioneerde medewerkers werden in de kijker geplaatst, Marleen Rijckaert en Kris Tronckoe. Daarnaast werden ook de agenten en medewerkers voorgesteld die het het voorbije jaar het korps kwamen versterken. De aanwezige gehuldigden mochten samen op de foto met korpschef Wim Pieteraerens.