POLITIE. Alcoholcontroles, autodiefstal en diefstal uit woning

Alcoholcontroles

De voorbije dagen werden er zowel statische als mobiele alcoholcontroles gehouden op de volgende locaties:

Temse : Schoolstraat,Markt, Krijgsbaan, Scouselestraat, St- Amelbergalaan, Weelstraat
Kruibeke : Nieuwe Baan, OLV plein

In totaal werden er 55 ademtesten afgenomen. Hiervan legden 2 bestuurders een positieve ademtest af. Beiden dienden hun rijbewijs af te geven voor 6 uren. 3 bestuurders en 2 passagiers kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder kon zijn rijbewijs niet vertonen. Er werd ook 1 pv van waarschuwing uitgeschreven.

Auto diefstal

Er werd een auto gestolen die geparkeerd stond in de sint Amelbergalaan in Temse. De eigenaar had bezoek gekregen van een vriend tijdens kerstavond. Samen met diens vriend was hij blijven feesten. Omstreeks 10 uur merkte de bewoner op dat zowel zijn vriend als zijn auto verdwenen waren. Het onderzoek is lopende.

Diefstal uit woning

In de Dr. Dhoogelaan in Kruibeke werd ingebroken in een woning. Er werden 2 tv’s, playstation en een camera gestolen. Het onderzoek naar de verdachte is lopende.

POLITIE. Ongeval stoffelijke schade, diefstal bromfiets

Ongeval stoffelijke schade – intoxicatie
Op de Haasdonkse steenweg in Temse belandde een 20-jarige man uit Sint-Niklaas met zijn voertuig tegen een betonnen paal en tegen een omheining van een woning. Hij en zijn passagierster werden niet gewond.
De jongeman legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had.

Diefstal bromfiets
Er werd op de Ovenvijfweg in Tielrode een bromfiets gestolen. Deze stond aan een woning.

POLITIE. Snelheidsresultaten

Snelheidsresultaten

TEMSE

Hoogkamerstraat            343 gecontroleerde         23 geflitst
Hogenakkerstraat           150                                     14

KRUIBEKE

Hoogstraat                                    77 gecontroleerde         15 geflitst

Politiezone houdt extra controles van fietsverlichting

TEMSE/KRUIBEKE – Tot eind januari 2018 zal de lokale politie Kruibeke-Temse extra controles houden op de fietsverlichting.

Zorg dat je gezien wordt !!!

“We stellen vast dat toch nog veel fietsers, zonder of met slecht werkende verlichting, fietsen op de weg”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Zo brengen ze zichzelf en anderen in gevaar. Ook willen we een oproep doen aan de ouders van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig op de fiets naar school gaan. Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.”

Er zullen voor de schoolgaande jeugd specifieke controles gehouden worden zowel in de omgeving van de scholen (in Temse en Kruibeke) als op de verbindingswegen. De overtreder (12 – 16 jarige) zal een jongeren PV ontvangen. Dit houdt in dat men een verkeersles zal moeten komen volgen. Meerderjarigen krijgen een onmiddellijk inning van 58 euro.

POLITIE. Intrekking rijbewijs


Intrekking rijbewijs

Op Temse-Velle werd een 41-jarige man uit Beveren betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Politiezone nam deel aan Verkeersveilige Nacht

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend nam de politiezone Kruibeke-Temse deel aan de 21 ste editie Oost-Vlaamse verkeersveilige nacht.
Er werden controles gehouden op de volgende plaatsen in kruibeke op de Nieuwe Baan, in Temse op de Oostberg, Hogenakkerstraat, Afschrijverslaan, Markt en op de N16.

Er werden 154 ademtesten afgenomen. Zes bestuurders legden een positieve ademtest af. Hiervan dienden 3 bestuurders hun rijbewijs af te geven voor 3 uren en eveneens 3 bestuurders dienden hun rijbewijs voor 6 uren af te geven. Eén van de bestuurders werd enige tijd later weer betrapt op het rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en zijn voertuig werd in beslag genomen.

Er werd 1 persoon aangetroffen die geseind stond. Deze werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor.
Eén bestuurder werd betrapt op het bezit van een kleine hoeveelheid drugs.

Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet vertonen. Er werden ook nog 2 pv van waarschuwing uitgeschreven.

Alle bestuurders die een negatieve ademtest aflegden kregen een Bob sleutelhanger en een postkaart Op deze kaart staat een gedicht van plattelandsdichter Paul Demets en is opgedragen aan verkeersslachtoffers.
Tijdens de controle op de Nieuwe Baan kregen we bezoek van de gouverneur Briers, arrondissementscommissaris Dejaegher en burgemeester Stassen van Kruibeke.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, snelheidscontroles en inbeslagname voertuig

Intrekking rijbewijs
Een 37 jarige man uit Temse verloor de controle over zijn stuur aan het rond punt in de Doornstraat en belandde met zijn voertuig in de beplanting.
De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,75 promille alcohol in zijn bloed had.
Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder werd lichtgewond.
Snelheidscontroles
TEMSE

Sint Amelbergalaan  201 gecontroleerde      14 geflitst
B.A. Heymanstraat (30km)  294                    25 geflitst
B.A. Heymanstraat (50km)  281                      0 geflitst

Inbeslagname voertuig – rijden spijts verval
Een 34-jarige man uit Sint-Niklaas werd in de Schoolstraat opnieuw betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. De man zijn rijbewijs werd afgelopen zaterdag onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het parket werd ingelicht. De man zijn voertuig werd inbeslaggenomen.

POLITIE. Dader aanrandingen opgepakt, cannabisplantage in aanbouw opgedoekt en woninginbraak.

Dader van aanrandingen opgepakt
Vrijdagmorgen 24 november werd een 25-jarige man uit Temse opgepakt. De jongeman had op zondag 12 november 2017 twee dames aangerand in het centrum van Temse. Er waren camerabeelden van de jongeman. Na grondig speurwerk werd de jongeman geïdentificeerd.
Hij werd deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in de Dendermonde.
De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter en werd overgebracht naar de gevangenis.

Cannabisplantage in opbouw opgedoekt
Donderdag 23 november werd een cannabisplantage in opbouw opgedoekt. Deze bevond zich in een loods in de Hogerakkerhoek in Kruibeke.
In de loods werd een professionele plantage gebouwd, lampen, koolstoffilters, isolatiemateriaal, paletten potgrond,… werd er aangetroffen. Alles werd inbeslaggenomen.
Gelet op de oppervlakte, de constructie en het aanwezige materiaal zou de plantage een capaciteit van 10.000 planten gehad hebben.
De verdachten waren niet ter plaatse. Het onderzoek is volop lopende.

Woninginbraak
Er werd ingebroken in een woning in de Magnolialaan in Temse. Er werd een raam opengebroken langs de zijkant van de woning. Alle kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

POLITIE. Extra verkeerscontroles op verschillende locaties

Resultaten verkeerscontroles

Er werden op verschillende locaties in de zone extra verkeerscontroles gehouden. Kruibekestraat en Burchtstraat – (Kruibeke) – N 41 – Krijgsbaan – P. Boelstraat – Cauwerburg (Temse)

Er werden 68 ademtesten afgenomen. Drie bestuurders legden een positieve ademtest af.

Op Cauwerburg werd het rijbewijs van een 54-jarige man uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,91 promille alcohol in zijn bloed.

Op de N41 werd een 41-jarige vrouw uit Zottegem betrapt toen ze het verkeersbord C 3 (verboden toegang in beide richtingen red.) negeerde. Ze legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,02 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

In de Burchtstraat in Kruibeke werd het rijbewijs van een 48-jarige man uit Zomergem eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,63 promille alcohol in zijn bloed.

In de Kapelstraat in Steendorp werd een voertuig onderschept. Bij controle bleek dat de 26-jarige man uit Kruibeke reed tijdens een lopend rijverbod. Het voertuig van de man werd onmiddellijk in beslag genomen.

Eén bestuurder werd betrapt op het rijden zonder veiligheidsgordel, één bestuurder werd betrapt met de GSM in de hand. Eén voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd en 2 voertuigen waren niet geldig gekeurd.

Intrekking rijbewijs

Een 43-jarige man uit Temse diende op Cauwerburg uit te wijken voor een dronken bestuurder. Door het uitwijkmaneuver belandde zijn voertuig tegen de rand van het trottoir en was er schade aan het voertuig.
De tegenpartij werd aangetroffen door een patrouille. De 27-jarige vrouw uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 3,03 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden ook snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :

 

POLITIE. snelheidsresultaten, inbraak en fietster gewond

Snelheidsresultaten Flitspaal Scheldebrug
Er werden 248 625 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 217 voertuigen geflitst.

Inbraak bij apotheker
In de Kasteelstraat in Temse werd er ingebroken bij een apotheker. De schuifdeur achteraan werd geforceerd. Uit de kassa werd geld gestolen.

Fietsster gewond
In de Kloosterstraat te Kruibeke kwam een 73 jarige vrouw uit Kruibeke ten val, doordat een 57 jarige man uit Kruibeke, het portier opende van zijn auto op het moment dat de fietsster passeerde. De vrouw liep een hoofdwonde op en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

POLITIE. Diefstal uit werfcontainer, aanrijding met vlucht

Diefstal uit werfcontainer

Er werd een werfcontainer opengebroken langsheen de Pontweg in Elversele. Er werd een betonslijpmachine gestolen, evenals benzine gestolen uit een stoomgroep.

Aanrijding met vlucht – Intrekking rijbewijzen – inbeslagname voertuig

Op de Legen Heirweg in Elversele werd een geparkeerd voertuig aangereden. De inzittenden waren gaan lopen en werden in de Gentstraat in Tielrode aangetroffen. Beide Poolse bestuurders zijn 23 jaar en wonen in Temse en Sint-Niklaas. Ze legden een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat ze respectievelijk 1,95 en 2,11 promille alcohol in hun bloed hadden. De mannen ontkenden de aanrijding. Het parket werd ingelicht. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het voertuig werd in beslag genomen.