Onze-Lieve-Vrouwekerk afgeladen vol voor plechtige communie

TEMSE – Op zondag 30 april vond de plechtige communie plaats in de O.L.V.-kerk op de Markt in Temse.

Maar liefst 69 communicanten uit groot-Temse kregen het vormsel toegediend. De kerk zat dan ook afgeladen vol met ouders, grootouders, sympathisanten en andere kerkbezoekers. Wij gingen de sfeer opsnuiven en namen enkele foto’s.

Meer foto’s, klik hier

Wekelijkse rommelmarkt is terug van (even) weggeweest

Rommelmarkt van 7 mei verhuist éénmalig naar de Zaat
TEMSE – Voor de eerste keer dit seizoen was er zondagvoormiddag 30 april, en dat tot zondag 29 oktober, opnieuw een wekelijkse rommelmarkt, in de schaduw van het oud-gemeentehuis. De esplanade voor café Rita was toch bijna volgelopen met standhouders. Toen wij de sfeer gingen opsnuiven was er toch wel wat publieke belangstelling. Hopelijk gaat het aantal standhouders en het bezoekersaantal de komende weken in stijgende lijn. Dat komt de gezelligheid op de markt ten goede.

Komende zondag 7 mei kan de rommelmarkt trouwens niet doorgaan op het op het marktplein, wegens het jaarlijkse evenement ‘Jeugd Temse in Beweging 2017’ (Speelkaai), dat door de werken op de kaai éénmalig verhuist naar de Markt. De rommelmarkt zal die zondag uitwijken naar het plein voor Administratief Centrum De Zaat op het Frans Boelplein.

Meer foto’s, klik hier

Zwaar ongeval met meerdere wagens op de Krijgsbaan

Gedenkteken voor verongelukte tiener enkele jaren geleden, totaal vernield door ongeval
TEMSE – Zaterdagavond 29 april gebeurde op de Krijgsbaan in Temse er een ongeval waarbij meerdere wagens betrokken werden.
meerdere wagens waren ’total loss’

Een naar de Schauselhoekstraat afslaand voertuig werd geraakt door een paar voorbijstekende wagens. Wielen werden afgerukt, brokstukken lagen ver verspreid over de rijweg.Brandweerposten Temse en Kruibeke kwamen ter plaatse om de weg terug op te ruimen. Er vielen als bij wonder geen gewonden. Medische diensten konden dus gelukkig onvericht terzake terug naar hun standplaats.

Triestig detail is dat  dit ongeval  gebeurde  op de dezelfde plaats waar een paar jaar geleden Margaux verongelukte. De bloemen, kaarsen en gedenkteken die daar stonden werden door dit ongeval volledig kapot gereden.

Bron: Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be
(foto’s: Franky Polfliet)

 

Gemeentelijke diensten bundelen krachten voor publiekscampagne ‘Zo Dichtblij’ (UPDATE)

Opvolger van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ wil inwoners aanzetten in de kern te winkelen
TEMSE – Vijftien jaar lang was ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ de grootste fietscampagne van Vlaanderen. Op dit succes willen de lokale afdelingen van Unizo, Bond Beter Leefmilieu en de Gezinsbond samen met het Gemeentebestuur verder bouwen met de nieuwe publiekscampagne ‘Zo Dichtblij‘. De gemeentelijke diensten Milieu, Mobiliteit en Lokale Economie bundelen hiervoor hun krachten.

“Met deze nieuwe campagne ligt de nadruk niet meer op de inwoners die met de fiets komen maar zullen ook diegene  die met de motorfiets of de wagen gaan winkelen kans kunnen maken op een prijs”, weet schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V). “Maar uit milieu-oogpunt hebben we wel graag dat men zoveel mogelijk de fiets gebruikt om te gaan winkelen. Met deze nieuwe campagne wil men vooral de inwoners het belang laten inzien van een bruisende kern en de detailhandel, horeca en het ondernemerschap stimuleren. De nadruk ligt vooral op het feit dat we de inwoners willen aanzetten om in de kern gaan winkelen.”

In Temse nemen niet minder dan 78 handelaars en horecazaken deel. Tijdens de campagneperiode van 29 april tot 3 juni kunnen de inwoners bij hun plaatselijke handelaars loten ontvangen en zo kans maken op een leuke lokale prijs.

“De prijzenpot bevat ondermeer een fiets als hoofdprijs, Temse Cadeaucheques van 5 x € 100, 2 cultuurwaardebonnen van 50 euro en tassen met producten van de Tielroodse Landbouwmarkt”, weet De Graeve.

Deze nieuwe publiekscampagne is de ‘opvolger’ van de actie Met belgerinkel naar de winkel, die 15 jaar lang de grootste fietscampagne van Vlaanderen was. Op dat succes bouwen Unizo, Bond Beter Leefmilieu en de Gezinsbond i.s.m. het Gemeentebestuur nu verder bouwen door de organisatie van Zo Dichtblij. De gemeentelijke diensten Milieu, Mobiliteit en Lokale Economie bundelden hiervoor hun krachten. De campagne heeft als doel de inwoners het belang te laten inzien van een bruisende dorpskern en de detailhandel, de horeca en het ondernemerschap te stimuleren.

“Vanuit Lokale Economie zijn we blij dat de inwoners dichtbij kunnen kopen”, stelt bevoegde schepen Geert Vandersickel (N-VA). “We hopen dat zoveel mogelijk mensen met de fiets gaan winkelen. Dan is ook de schepen van Milieu blij. En als de winkeliers na afloop van de campagne tevreden zijn, zijn we allemaal blij.”

Mich Van Hautem en Harmonie Orkest Temse zorgen voor sterk nummer met concert ‘Brel & Brass’

TEMSE – Naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten (28/04 – 07/05) bracht Harmonie Orkest Temse (HOT), onder leiding van dirigent Guido Jacobs, op vrijdagavond 28 april, in theaterzaal Roxy, samen met Micheline Van Hautem: ‘Brel and Brass’.
Van de concertreeks bestaat ook een CD
Micheline bracht met een absoluut topteam een prachtige ode aan Jacques Brel. De combinatie van Michelines stem met een orkest van koper- en houtblazers was tegelijk overweldigend en intiem.

Wij gingen op het einde van het concert even de sfeer opsnuiven.

 

Meer foto’s, klik hier

 

 

Ook kinderen verzetten zich tegen verkaveling Roomacker

TEMSE/TIELRODE – Het gemeentebestuur van Temse heeft bijkomende studies opgelegd voor de geplande verkaveling Roomacker in Tielrode als gevolg van het grote protest van de inwoners. Dat zei de burgemeester gisteren tegen een delegatie schoolkinderen van De Kolibrie.

“Roomacker is keimooi: we gaan er veel spelen”

De kinderen vertelden burgemeester Luc De Ryck waarom ook, zij de verkaveling niet zien zitten. (foto: GVH)

Marieke Boterdaele, Marilou Segers, Yones Cherroud en Aicha Chiua waren toch wel zenuwachtig toen ze gisteren hun school mochten vertegenwoordigen tijdens een bezoek aan burgemeester Luc De Ryck (CD&V). Maar ze stapten met een brede glimlach weer buiten. Ze gingen naar de burgemeester met een boek vol tekeningen en gedichten waarin de kinderen van de freinetschool duidelijk maken dat ze geen verkaveling willen aan Roomacker. Daar plant ontwikkelaar Matexi 116 woningen, maar dat stuit op heel wat verzet.

“We hebben goed geluisterd naar jullie en naar de eerdere bezwaren”, zei de burgemeester tegen de kinderen. “Het is duidelijk dat heel veel mensen de verkavelingsplannen niet zien zitten. Daarom hebben we de verkavelaar opdracht gegeven extra studies te laten maken. Die moeten duidelijkheid brengen over de impact die bijkomende woningen op het verkeer in de buurt zouden hebben. En er moet bekeken worden op welke manier een oplossing geboden kan worden voor de wateroverlast waar Tielrode mee te kampen heeft. Deze studies moeten binnen enkele weken al klaar zijn. Op basis van de resultaten van de bijkomende

studies en rekening houdend met de bezwaren zullen we een besluit nemen. Een van de mogelijkheden is dat er minder woningen zouden komen.”

De kinderen reageerden positief op het gesprek. “Het liefst van al willen we alles houden zoals het nu is, want Roomacker is een keimooie plek. We gaan er veel wandelen en spelen en we leren er veel over de natuur. Daarom willen we liever geen huizen. Maar als er toch komen, dan liever vijftien dan 116”, oordeelden de leerlingen, van wie er twee vlak bij Roomacker wonen in dezelfde straat.

De kritiek dat de actievoerders kinderen voor hun kar probeerden te spannen, counterden de jongelui zelf.

“We gaan naar een freinetschool waar we onze eigen mening en inbreng hebben”, zeiden de kinderen tegen de burgemeester, die onder de indruk was van hun waardige en positieve houding. “Onze ouders protesteerden al tegen de verkaveling, maar wij wilden zelf ook iets kunnen doen. Daarom maakten we allemaal tekeningen en gedichten waarin we uitdrukken hoe we over Roomacker denken. En die verzamelden we in een boek dat we u graag willen geven.”

Project ‘Brede School’, krijgt vervolg

TEMSE – Het project ‘Brede School’ krijgt dankzij het succes een vervolg tijdens het komende schooljaar. De gemeente trekt er een bedrag van 5.000 euro voor uit. De Temsese scholen kunnen aanvragen indienen om daarmee projecten buiten de schooluren te financieren.
Wijze Woensdagen in de Eupenlaan

Dit jaar bleken de gekozen projecten ‘Wijze Woensdagen’ bij De Wijsneus in de Eupenlaan en ‘Schermen in de Kijker’ bij De Vlierklaver in de Azalealaan in de smaak te vallen.

“Tijdens Wijze Woensdagen zijn alle kinderen van alle scholen welkom. Ze kunnen tijdens tal van workshops proeven van een heel breed aanbod. Het is ook een ideale manier voor kinderen om het vrijetijdsaanbod in de gemeente te leren kennen. Via Schermen in de Kijker krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met het sabelschermen, in samenwerking met de schermgilde De Klauwaerts uit Temse. Er nemen twaalf kinderen deel en drie van hen zijn intussen lid geworden van de vereniging. Beide projecten bleken een verrijking voor iedereen”, klinkt de positieve balans van de bevoegde schepenen Lieve Truyman (N-VA) en Geert Vandersickel (N-VA).

Ook de scholen reageren tevreden. “We zijn heel blij met de grote belangstelling en het verloop van de Wijze Woensdagen. We gaan nog evalueren en beslissen dan of onze school opnieuw een project indient voor volgend schooljaar”, weten zorgcoördinator Kaat Moens en Jessica Miranda van de ouderraad van De Wijsneus.

Bron: HN/GVA – GVH

Foto: Erwin De Meirleir

Heraanleg N41: nieuwe verkeerssituatie vanaf 2 mei

TEMSE/ELVERSELE – Op dinsdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de N41 in Elversele. De omleidingen vervallen. Het verkeer richting Hamme rijdt vanaf dan op de nieuwe ventweg. Ook de fietsers maken gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad. Voor de veiligheid blijft een snelheidsbeperking van 50 km/u langs de werfzone. Plaatselijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2017.

Wat gebeurt er nu?
De aannemer werkt het laatste stuk af van de oostelijke ventweg tussen Nieuwe Steenweg 110 en de aansluiting aan de rotonde zijde Legen Heirweg. Hij start ook met de bouw van de fietstunnel onder de N41 die de beide dubbelrichtingsfietspaden langs de nieuwe ventwegen zal verbinden.

Hoe rijdt het verkeer?
Er gelden geen omleidingen meer. Verkeer richting Hamme rijdt via de afgewerkte westelijke ventweg. Fietsers rijden op het dubbelrichtingsfietspad langs de westelijke ventweg. Het verkeer richting Sint-Niklaas rijdt deels via de N41 en deels via de nieuwe aangelegde oostelijke ventweg. De twee nieuwe bushaltes gaan in dienst.

Veiligere en vlottere N41
Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert samen met gemeente Temse en RioPact in een veiligere en vlottere N41. De parallelle wegen of ventwegen naast de N41 zorgen ervoor dat het lokale verkeer van het doorgaande verkeer op de N41 gescheiden wordt.

Gevaarlijke linksaf-bewegingen zullen dan niet meer mogelijk zijn en het doorgaand verkeer op de N41 zal vlotter kunnen rijden. Ook de bussen maken vanaf nu gebruik van de deels afgewerkte ventwegen. Fietsers rijden nu via het dubbelrichtingsfietspad langs de westelijke ventweg. Dit komt er ook nog aan de oostelijke ventweg. In het midden, ter hoogte van de nieuwe bushaltes, bouwen we nog een fietstunnel onder de N41 die beide fietspaden met elkaar verbindt.

Steendorpenaren verrassen gemeenteraad met actie

TEMSE/STEENDORP –  – De Temsese gemeenteraad werd maandagavond 24 april verrast door een actie van een groepje Steendorpenaren. Ze moesten hun spandoeken meteen weer opbergen.

“De plannen voor de steenbakkerij bedreigen de leefbaarheid van ons dorp en worden gemaakt over onze hoofden heen”
Actievoerders Steendorp

Het was tijdens een vraag van gemeenteraadslid Raf Catthoor (Groen) dat een groepje mensen in het publiek plots niet mis te verstane spandoeken ontvouwde. Met ‘Minder steen, meer dorp’ en ‘RIP RUP‘ en ‘Minder beton’, meer groene long’, maakten ze duidelijk dat de actievoerders het niet eens zijn met de plannen voor de ontwikkeling van de vroegere steenbakkerij tot een gebied voor wonen en kmo.

Actie niet toegestaan

Ze verwezen  hiermee naar het problematische RUP dat binnenkort behandeld wordt in een gesloten GECORO-zitting. op de gemeenteraadsleden de boodschap hebben gelezen is twijfelachtig.

De spandoeken waren nog maar net ontrold toen Koen De Jonghe (N-VA) als voorzitter van de gemeenteraad meteen ingreep. Hij maakte duidelijk dat actie voeren tijdens een gemeenteraad niet toegestaan is, waarop de actievoerders hun spandoeken meteen weer weghaalden.

“Als Temse niet naar ons komt luisteren, dan moeten wij maar naar Temse komen”, klonk het na de gemeenteraad bij de delegatie protesterende Steendorpenaren. “De plannen voor de steenbakkerij bedreigen de leefbaarheid van ons dorp. En zulke plannen worden gemaakt over onze hoofden heen”, hekelden de actievoerders.

Raf Catthoor vroeg tijdens de gemeenteraad of er geen aanpassing mogelijk is van de commissie ruimtelijke ordening. “Kan de samenstelling van de commissie gewijzigd worden, zodat lokale vzw’s die actief zijn rond lopende dossiers als Waesmeer en Roomacker in Tielrode of de steenbakkerij in Steendorp hun standpunt kunnen toelichten en een stem krijgen in deze vergadering”, opperde het raadslid.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V) maakte evenwel duidelijk dat het wettelijk niet mogelijk is om de samenstelling van de commissie zomaar te wijzigen. Dat kan pas in de volgende beleidsperiode en een meerderheid van de gemeenteraadsleden moet de samenstelling van de commissie goedkeuren.

Bron: HN/GVA – GVH

De actievoerders moesten hun spandoek meteen opbergen (foto: Groen Temse)

Bijna 500 bezoekers smaken Erfgoeddag in Temse

TEMSE – Zondag 23 april vonden ook in Temse tal van activiteiten plaats ter gelegenheid van Erfgoeddag 2017.

Het uitgebreide programma op Erfgoeddag in Temse werd door maar liefst 473 bezoekers gesmaakt. Naast vier tentoonstellingen over de zorg voor kant, de scheepswerf Boel, de geschiedenis van de polikliniek Sint-Michaël (1960-1982) en postzegels die te maken hebben met zorg, kon je in Temse ook terecht voor drie wandelingen rond zorg en een lezing van Ludo Vingerhoeds over de geschiedenis van het OCMW.

Wij gingen op een aantal locaties langs en namen enkele sfeerfoto’s.

Zo gingen we de sfeer opsnuiven op een voordracht over de geschiedenis van De evolutie van de Zorg – ‘Van COO naar OCMW’ in de bovenzaal van De Gulden Cop,

Daarnaast gingen we ook langs op volgende activiteiten:

In onzen tijd… zorg voor elkaar op Boel & zorg voor kant. in de onthaalruimte en feestzaal van WZC De Reiger, Toonmoment van project en tentoonstelling rond zorg op Boelwerf en zorg voor kant
Org.: Op Stoapel vzw en Kantschool Artofil vzw i.s.m. WZC De Reiger

Tentoonstelling over de geschiedenis van de polikliniek in Temse + powerpointvoorstelling over ‘Zorgverstrekkers in Temse in de 20ste eeuw’ + opendeur Passantenhuis
CM-huis Amelberga, Oeverstraat 7, Temse
Org.: CM Temse i.s.m. Open Huis, Passantenhuis en Beheerraad Gemeentemuseum

Meer foto’s, klik hier

Heel wat interesse voor het project rond de voormalige Boelwerf van Erfgoedvereniging Op Stoapel in WZC De Reiger

Koning en Koningin brengen bezoek aan hoofdzetel Wase Werkplaats

 TEMSE – Op dinsdag 25 april kon maatwerkbedrijf de Wase Werkplaats vzw en de gemeente Temse zich verheugen in het bezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde.  Op het einde van het bezoek werden de vorsten verrast met gepersonaliseerde megagrote potten choco.

Dit bezoek kaderde in een rondrit van het koningskoppel, die de komende maanden alle provincies bezoeken. Naast een bezoek aan de Potpolder in Kruibeke en Dendermonde bezochten zij het hoofdfiliaal van Wase Werkplaats in Temse.

Rondgang
Wase Werkplaats nam de Koning en Koningin graag mee in een voor hen zeer interessante rondleiding, specifiek in de afdelingen waar we voor farmaceutische- en voedingsbedrijven werken.

20170425_111742
De vorsten werden verrast met gepersonaliseerde potten choco voor het ganse gezin

“In een rondleiding van een uur brachten we graag onder Hun aandacht hoe wij erin slagen in een professionele productie-omgeving maatwerk te voorzien voor personen met een beperking”, aldus Anniek Elegheert communicatieverantwoordelijke van de Wase Werkplaats. “In de ateliers, aan verschillende werkposten, lichten onze mensen zelf kort toe aan de Koning en de Koningin voor welke klanten ze werken en wat hun opdrachten concreet inhouden. Wij zorgden uiteraard voor de nodige omkadering.”

“Ik ben blind en zei gewoon ‘mevrouw’ omdat ik eerst niet doorhad dat het de koningin was
Marleen Beernaert”

 

Het vorstenpaar bezocht veel langer dan gepland de Wase Werkplaats, die maatwerk biedt aan personen met een beperking. Ze babbelden langdurig met het personeel.

“Ik vertelde de koningin dat ik hier al 31 jaar werk, een hele carrière. Ik ben heel blij dat het koningspaar op bezoek kwam. Het was een leuke ervaring om de koningin persoonlijk te spreken”, genoot Marleen Beernaert uit Hamme.

Ook de andere kinderen kregen een gepersonaliseerde pot

Annick Dierckx uit Dendermonde maakte een kleine vergissing. “Ik ben blind, dus toen ik werd aangesproken, zei ik gewoon mevrouw. Toen merkte ik dat het de koningin was en dat ik eigenlijk majesteit had moeten zeggen. Maar ze vond het helemaal niet erg. Ik vertelde de koningin en de koning dat ik hier kan werken omdat ik meer op het gevoel afga. Als er een foutje is in de spuiten waar ik mee werk, dan voel ik dat meteen. Mijn handen zijn mijn ogen”, toonde Annick aan het vorstenpaar.

Als kers op de taart schonk de Wase Werkplaats op het einde van het bezoek de koning en de koningin enkele attenties. Voor alle leden van het gezin een pot choco van een bekend merk met hun respectievelijke namen.

aan het eind van het Wase bezoek toonde de vorsten zaich gecharmeerd toen ze uit de uit handen van werknemers van de Wase Werkplaats gepersonaliseerde potten choco kregen. De zes potten droegen de namen van de vorsten en hun vier kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore.

“We hebben ineens genoeg om een heel jaar choco te eten”, lachte koningin Mathilde verrast. De koningin was al even geamuseerd toen de koning het gulden boek van de gemeente Temse op de verkeerde pagina wilde ondertekenen en zich daarna opnieuw vergiste toen hij zijn handtekening op de plaats van de koningin wilde zetten.

Meer foto’s, klik hier

008

Half jaar na dood gemachtigd opzichter wordt gevaarlijke oversteek aan scholen veiliger.

TEMSE/TIELRODE – Voetgangerslichten met een drukknop moeten de gevaarlijke oversteekplaats in de Heymanstraat in Tielrode veel veiliger maken. Het is de belangrijkste maatregel in een actieplan dat volgde na de dood van een gemachtigd opzichter. De scholen reageren opgelucht.

“Een veilig kruispunt lijkt me een beter eerbetoon voor Marc dan een standbeeld”
Jan Goethals, directeur Vrije Basisschool

Een aanrijding op het zebrapad in de Burgemeester Achiel Heymanstraat kostte vorig jaar het leven aan gemachtigd opzichter Marc Philips, die op dat moment kinderen wilde helpen om over te steken. Het was meteen het signaal om iets te doen aan de onveilige toestand op deze drukke weg.

“De Heymanstraat is een drukke ontsluitingsweg naar de N41, met scholen aan beide kanten van de oversteekplaats, handelszaken, een sporthal, een medisch centrum en een apotheek in de onmiddellijke nabijheid. De oversteekplaats wordt dus zeer veel gebruikt. Daarom nemen we een hele reeks concrete maatregelen om de omgeving extra te beveiligen”, kondigde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) gisteren aan.

“We maakten een actieplan op, in overleg met een expert van VTB-VAB, de scholen en de politie. Binnenkort start de plaatsing van voetgangerslichten met drukknop ter hoogte van de oversteekplaats. Deze lichten worden uitgerust met boogpalen met een licht dat voortdurend knippert, zodat de oversteekplaats nog beter zichtbaar is vanop afstand. Voetgangers die willen oversteken, drukken op de knop en krijgen dan groen. Ondanks de komst van deze voetgangerslichten blijven we bij begin en eind van de schooluren een opzichter inzetten. We plaatsen ook paaltjes om een optische versmalling te creëren en de zichtbaarheid te vergroten. Door de paaltjes verdwijnt automatisch het foutparkeren vlakbij de oversteekplaats. Het even verderop gelegen zebrapad is intussen verwijderd. Dat lag buiten de beveiligde zone en zou verwarring veroorzaken”, overloopt de schepen enkele maatregelen.

Ook snelheidscontroles

Eerder al werden fluopotloden en borden voor een variabele zone 30 geplaatst om de schoolomgevingen af te bakenen. Er komt nog een bijkomende bi-flash ter hoogte van het zebrapad Hofstraat-Gentstraat. Naast al die maatregelen, een investering van 27.800 euro, houdt de politie structurele snelheidscontroles.

“Die tonen aan dat er al een effect merkbaar is. Er zijn minder overtredingen dan vroeger”, stelt schepen Truyman vast.

De directeurs van de Vrije Basisschool en freinetschool De Kolibrie toonden zich gisteren alvast tevreden.

“Aan de genomen maatregelen merken we dat rekening werd gehouden met onze opmerkingen. Het verkeer rijdt intussen ook zichtbaar trager”, vertellen de directeurs.

“Het kruispunt wordt veiliger en dat is een beter eerbetoon aan Marc dan een standbeeld. Ik hoop dat de controles blijven en dat de hardrijders een brief van de politie krijgen met daarin een te betalen bedrag”, duimt Jan Goethals, directeur van de Vrije Basisschool.

Bron: HN/GVA – GVH

Oversteek Heymanstraat 2017

Beer Brothers winnen bierquiz van de Kaaischuimers

TEMSE – De Beer Brothers uit Mechelen wonnen vrijdag 21 april met 252 punten, met grote voorsprong, de vierde bierquiz van de Objectieve Kaaischuimers. De ploeg Tripel P uit Nieuwkerken-Waas werden tweede met 225 punten.

De quiz handelde niet over de technische aspecten van het bier, wel over bier in relatie tot andere onderwerpen. Dit jaar bestaat de vereniging 20 jaar. Dit gaat gepaard met tal van activiteiten en ook het op de markt brengen van een nieuw bier dat wellicht de naam ‘Roeland’ krijgt. Het lokaal van de Kaaischuimers bevindt zich in de Roeland Lefèvrestraat.

Meer foto’s, klik hier

Winnaars_Bierquiz 2017

Multiculturele wereldmarkt lokt heel wat volk naar de Markt

TEMSE – De tweede editie van Temse Kleurt, de multiculturele wereldmarkt, op zaterdag 22 april, was een schot in de roos. Er was veel volk en er heerste een gezellige sfeer op de markt.

Men kon proeven van de verschillende culturen met lekkere hapjes, drankjes en muziek en dans op het podium met ondermeer een teaser van Le Petit Premier van theater Flanel, Turkse traditionele dans, flamencodans en een Syrische zangworkshop. als afsluiter was er in de feestzaal van het gemeentehuis verteltheater met Merdan Taplak.

Meer foto’s, klik hier

Temse Kleurt 2017_01

 

‘Dag van de Letter’ bij Standaard Boekhandel Temse

TEMSE – Zaterdag 22 april zorgde Standaard Boekhandel Temse voor een literair hoogstandje. Ter gelegenheid van de Dag van de Letter mochten twintig auteurs  samen met Amaryllis Temmerman op de sofa om te vertellen over hun boek.

Zanger Udo was de verrassingsgast. Hij zong twee nummers uit zijn nieuwe CD en signeerde zijn album voor de fans. Er kwam ook bekend volk langs zoals Toni Coppers (cfr. bekende VTM-serie), Elke Clijsters, Claudia Van Avermaet en Leen Dendievel (‘Kaat’ uit Thuis nvdr)

Meer foto’s, klik hier

Standaard Boekhandel_Temse_02