Koning en Koningin brengen bezoek aan hoofdzetel Wase Werkplaats

 TEMSE – Op dinsdag 25 april kon maatwerkbedrijf de Wase Werkplaats vzw en de gemeente Temse zich verheugen in het bezoek van Koning Filip en Koningin Mathilde.  Op het einde van het bezoek werden de vorsten verrast met gepersonaliseerde megagrote potten choco.

Dit bezoek kaderde in een rondrit van het koningskoppel, die de komende maanden alle provincies bezoeken. Naast een bezoek aan de Potpolder in Kruibeke en Dendermonde bezochten zij het hoofdfiliaal van Wase Werkplaats in Temse.

Rondgang
Wase Werkplaats nam de Koning en Koningin graag mee in een voor hen zeer interessante rondleiding, specifiek in de afdelingen waar we voor farmaceutische- en voedingsbedrijven werken.

20170425_111742
De vorsten werden verrast met gepersonaliseerde potten choco voor het ganse gezin

“In een rondleiding van een uur brachten we graag onder Hun aandacht hoe wij erin slagen in een professionele productie-omgeving maatwerk te voorzien voor personen met een beperking”, aldus Anniek Elegheert communicatieverantwoordelijke van de Wase Werkplaats. “In de ateliers, aan verschillende werkposten, lichten onze mensen zelf kort toe aan de Koning en de Koningin voor welke klanten ze werken en wat hun opdrachten concreet inhouden. Wij zorgden uiteraard voor de nodige omkadering.”

“Ik ben blind en zei gewoon ‘mevrouw’ omdat ik eerst niet doorhad dat het de koningin was
Marleen Beernaert”

 

Het vorstenpaar bezocht veel langer dan gepland de Wase Werkplaats, die maatwerk biedt aan personen met een beperking. Ze babbelden langdurig met het personeel.

“Ik vertelde de koningin dat ik hier al 31 jaar werk, een hele carrière. Ik ben heel blij dat het koningspaar op bezoek kwam. Het was een leuke ervaring om de koningin persoonlijk te spreken”, genoot Marleen Beernaert uit Hamme.

Ook de andere kinderen kregen een gepersonaliseerde pot

Annick Dierckx uit Dendermonde maakte een kleine vergissing. “Ik ben blind, dus toen ik werd aangesproken, zei ik gewoon mevrouw. Toen merkte ik dat het de koningin was en dat ik eigenlijk majesteit had moeten zeggen. Maar ze vond het helemaal niet erg. Ik vertelde de koningin en de koning dat ik hier kan werken omdat ik meer op het gevoel afga. Als er een foutje is in de spuiten waar ik mee werk, dan voel ik dat meteen. Mijn handen zijn mijn ogen”, toonde Annick aan het vorstenpaar.

Als kers op de taart schonk de Wase Werkplaats op het einde van het bezoek de koning en de koningin enkele attenties. Voor alle leden van het gezin een pot choco van een bekend merk met hun respectievelijke namen.

aan het eind van het Wase bezoek toonde de vorsten zaich gecharmeerd toen ze uit de uit handen van werknemers van de Wase Werkplaats gepersonaliseerde potten choco kregen. De zes potten droegen de namen van de vorsten en hun vier kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore.

“We hebben ineens genoeg om een heel jaar choco te eten”, lachte koningin Mathilde verrast. De koningin was al even geamuseerd toen de koning het gulden boek van de gemeente Temse op de verkeerde pagina wilde ondertekenen en zich daarna opnieuw vergiste toen hij zijn handtekening op de plaats van de koningin wilde zetten.

Meer foto’s, klik hier

008

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *