Ook dit jaar weer beiaard-dubbelconcerten

TEMSE – Net zoals vorige zomers worden ook nu in augustus beiaardconcerten georganiseerd op de Markt.
Ook dit jaar elke dinsdag in augustus

Op dinsdag 1, 8, 15 en 29 augustus bespeelt de beiaardier de beiaard in de klokkentoren van het oud-gemeentehuis, wat je kan volgen op een groot scherm, gevolgd door een optreden van Temsese zangers/muzikanten.

De djembé coverband Baby Dry mag op 1 augustus de spits afbijten. Zij brengen opzwepende ritmes en covers van populaire en overbekende nummers naar ieders smaak. Met vocaal uitdagende nummers, knappe gitaarsolo’s en opzwepende djembé-beats nodigen zij het publiek uit om helemaal uit de bol te gaan.
Klik hier voor meer info.

Op 22 augustus komt de Reizende Beiaard van de Stad Praag opnieuw naar Temse. Beiaardier Joannes Thuy en Amusementsorkest Amor concerteren dan samen in een speciaal programma op het kerkplein van Velle.

Chiro Pripo krijgt bezoek van Urbanus

Chiro Pripo uit Elversele is op kamp in het Vlaams-Brabantse Tollembeek, zeg maar Urbanus-city. De komiek bracht de jongens en meisjes een bezoek op de eerste dag van hun bivak. En iedereen mocht mee op de foto.

Kampfoto’s van jouw jeugdvereniging uit groot-Temse op Editietemse ?
Stuur ze samen met enige info, via We Transfer naar nieuws@editietemse.be

Organisatie bijzonder tevreden over voorbije Parkfeesten

Ook laatste avond lokt veel feestvierders naar het Scheldepark

TEMSE – De Parkfeesten van dit zomerseizoen zitten er op. Ze beleefden op 26 juli een serieuze apotheose. De deejay-avond met Tylr, Bushbeater en 2 Ché zorgde andermaal voor een hoogtepunt met veel volk in het Scheldepark.

“Als je ziet wat het resultaat is met elke week ruim 600 bezoekers, kan je spreken van een geslaagde editie”
Nicola De Cock

De organisatie is bijzonder tevreden over de voorbije feesten. Niet enkel over het bezoekersaantal, er waren tijdens de feesten ook geen grote problemen.

“Behalve enkele opstootjes van individu’s, waren er geen noemenswaardige conflicten”, aldus Nicola De Cock. “Het was trouwens niet eenvoudig om de Parkfeesten dit jaar te laten doorgaan met de bouw van het nieuwe zwembad. Maar we zijn moe maar voldaan.  Als je ziet wat het resultaat is met elke week ruim 600 bezoekers, kan je spreken van een geslaagde editie. Zoveel mensen uit Temse samen op één locatie op een woensdagavond, daar kan je enkel maar van dromen. De groepen hebben het fantastisch gedaan, maar vooral de mensen van de Jeugddienst, andere gemeentelijke diensten en alle vrijwilligers hebben fantastisch werk geleverd. Het zomerprogramma van JOC De Nartist en de Jeugddienst is volop bezig. Ik denk dat we af en toe een pluim op onze eigen hoed mogen steken als je ziet wat er allemaal voor de jeugd gedaan wordt in Temse. Daar kunnen andere gemeenten nog wat van leren.”

Meer foto’s, klik hier

Ook tijdens de slotavond van de Parkfeesten, met Tylr, Bushbeater en 2 Ché als dj’s van dienst, was elk grassprietje op de feestlocatie bezet…

Muziekquiz voor het breedste publiek: Nog een paar plaatsen vrij !

TEMSE – Op vrijdag 25 augustus, 19.30 u., op de vooravond van Temse in de Wolken, organiseren het organisatiecomité van Temse in de Wolken en de Culturele Vereniging Spirit in de feestzaal van het gemeentehuis een muziekquiz voor het breedste publiek. Er worden in totaal 30 ploegen toegelaten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Snel zijn is dus de boodschap. De deelname is gratis. Belangstellenden kunnen hun deelname tot dinsdag 8 augustus bekendmaken op het secretariaat van de quiz via museum@temse.be, met vermelding van de ploegnaam en de contactgegevens van de teamverantwoordelijke.

De quiz richt zich tot het breedste publiek. De vragen zijn gespreid over 10 thema’s en worden uitsluitend gesteld aan de hand van muziekfragmenten. Er wordt telkens naar de uitvoerder(s) gevraagd, dus geen titels of andere vragen. Alle deelnemers zullen nagenoeg alle muziekfragmenten (her)kennen, zodat het voor iedereen plezant is om deel te nemen.
Samensteller-presentator is Danny De Bock. Twee reeksen vragen worden samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een niet vooraf bekendgemaakt thema (2015: beroemde orkestleiders – 2016: meisjesnamen).
Elke ploeg bestaat uit (maximum) 5 personen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen.

Vorig jaar in 2016 was, net zoals de voorbije jaren, de feestzaal van het gemeentehuis goed gevuld. Dit met zowat 28 ploegen en 150 deelnemers.
Na een razend spannende strijd waarbij na 10 ronden er drie ploegen waren met het zelfde puntenaantal, wonnen de Epibrators met 1 punt verschil en stootte zo Interstellar Overdrive, de ploeg die de voorbije jaren steeds de primus was, van de troon.

Info: 03 710 12 52, museum@temse.be

In 2016 wonnen de Epibrators na een razend spannende strijd met 1 punt verschil op de gedoodverfde favoriet Interstellar Overdrive

 

Fietslabelactie op de Zaat

TEMSE – Donderdag 27 juli  organiseert de politiezone Kruibeke-Temse weer een fietslabelactie, aan het kantoor op de site de Zaat

Een fiets waar een label met het rijksregisternummer werd opgekleefd kan bij verlies of diefstal immers veel sneller opgespoord en terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar door de lokale politie.
U krijgt bovendien een fietspas waardoor u uw fiets degelijk kan omschrijven bij aangifte indien u toch het slachtoffer van een fietsdiefstal mocht worden.
Daarom biedt de lokale politie Kruibeke Temse en de gemeentebesturen van Temse en Kruibeke, u de mogelijkheid om uw fiets gratis te laten labelen, dit op verschillende data en locaties :

TEMSE
Politiekantoor (AC De Zaat – achteraan gebouw)

do 27 juli 2017 van 14.00 uur tot 17.00 uur

U dient zich niet op voorhand in te schrijven. De politiezone beschikt over een nieuw toestel waardoor het labelen van de fiets slechts een minuut duurt.
Het rijksregisternummer van de eigenaar wordt dus niet langer in het fietskader gekrast, maar wordt met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd.

Breng zeker uw identiteitskaart mee !

Maar ook de mensen van wie hun fiets gestolen werd, krijgen een hulp om hun fiets misschien terug te vinden. De politiezone Kruibeke /Temse heeft zich aangesloten op de website www.gevondenfietsen.be. Deze website verzamelt verschillende politiezones in Vlaanderen rond het thema van de gevonden fietsen. Op deze website plaats de politie een foto van de fietsen die teruggevonden worden. Door in te loggen op deze website, kan je kijken of je fiets werd teruggevonden in één van de politiezones die aangesloten zijn. Je kan deze website ook terugvinden via een link op de website van de politiezone www.politiekruibeketemse.be

Michel Van den Brande heeft antwoord klaar na beschuldigingen niet-nagekomen belofte

TEMSE / HAMME – Kontrimo-baas Michel Van den Brande, bekend uit de Vier-serie ‘The Sky is the Limit’, reageert verontwaardigd nadat de organisatoren van een benefiet in Hamme meldden dat hij zijn belofte tot sponsoring van drie helikoptervluchten niet zou willen nakomen.

“Ik doe er nog een etentje bovenop”
Michel Van den Brande

Michel Van den Brande (fotoJVDV)

Het benefiet werd georganiseerd om een gezin uit de Beekstraat te steunen dat in juli vorig jaar slachtoffer werd van een woningbrand. Van den Brande (foto) is boos omdat de organisatoren beweren dat hij zijn sponsoring niet wil nakomen.

“Ik word openbaar in een slecht daglicht geplaatst, zonder dat die dames mij persoonlijk hebben gesproken”, zegt hij. “Jaarlijks spendeer ik een groot budget aan goede doelen. Die beloften kom ik altijd na. Ik vraag aan de drie winnaars mij te contacteren via mijn bedrijf. Dan maken we een afspraak voor een helikoptervlucht over onze kust. Daarna landen we aan toprestaurant Hof ter Doest in Lissewege, waar ik hen graag een etentje offreer met alles erop en eraan.”

Bron: HN/GVA – Jan Van de Velde

Kontrimo, Frankrijkstraat 6 in Temse. Tel.: 03-844.54.04.

Deejays aan de macht tijdens laatste Parkfeesten van deze zomer

TEMSE – Woensdag 26 juli is het alweer de laatste avond van de Parkfeesten van deze zomer. Traditiegetrouw deejay-avond in het Scheldepark.
Tijl Bogaert alias dj Tylr

De eerste die mag aantreden is Tijl Bogaert(20) alias dj Tylr. De muziek die hij draait is “Al Round with a Touch of House”. Hij is een opkomend talent die eind vorig jaar de HalloWinter dj-battle won in JOC Den Artist en zo ook als eerste mocht draaien op de fuif met dezelfde naam. Zijn debuut maakte hij begin dit jaar op een fuif van het Hoger Instituut voor Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (Hilok) in het feestlokaal van de Vooruit in Gent. En nu dus zijn vuurdoop voor de Parkfeesten.

De oude rot in het dj-vak, Jan Cruyssaert als dj Bushbeater is al sinds 1983 aan de slag. Ook hij zal muzikale sfeer brengen in het Scheldepark.

“Wat in ’83 begon als Dj op afzwaaifeestjes en verjaardagsparty’s veranderde toen ik op de Markt in Temse voor/tijdens/na optredens van Roland,slagerij Van Kampen en 2 Belgen eens voor een groter publiek mocht draaien. De fuiven van de lokale verenigingen werden mijn domein.

Jan Cruyssaert alias dj Bushbeater

Oorspronkelijk draaide Bushbeater meer rock en New Wave.

“Dat was mijn muziek van mijn generatie. Als eerste in de streek bvb Nirvana,Pixies of Pearl Jam door de speakers jagen had wel iets toen”, klinkt het. “Toen ik wat meer volk leerde kennen was het niet altijd gemakkelijk dingen te weigeren. Dus,het bal van de Burgemeester, carnavalbals en later draaien in hét carnavalscafé van Temse: De Gulden Cop.

Discofuiven,kinderfuiven,feestjes voor mensen met beperkingen,ze passeerden allemaal de revue voor Jan.

“Maar als mensen zich amuseren ben ik ook tevreden. Ondertussen is er heel wat veranderd,zowel technisch, muzikaal als de draaistijl. Met mijn Barkas busje van Zelzate tot Brussel,van Veurne tot Bokrijk,van openlucht tot kelder, tent, boot, vrachtwagen, kraakpand, bunkers, fuifzaal, living, manége, witloofsilo en dancings overal waar enigzins kon gefeest worden stond ik, en nog steeds.”

De afsluiter van de Parkfeesten 2017 zijn traditiegetrouw 2 Ché Deejays.
Maxim Rooman en Jeroen Van Raemdonck zijn ‘wijd en zijd‘ bekend bij tieners en twintigers in de ruime regio en ver daar buiten met hun RnB en electro house. Zo speelden ze de voorbije jaren ondermeer op de Openluchtfuif in Nieuwkerken, Temse in de Wolken, Carré in Willebroek, dancing Noxx Antwerpen. Deze weken doen ze ook elke week op vrijdag hun ding op de zomerbar Koer Bonjour.
Enkele maanden geleden hadden ze nog een interview op radiozender Studio Brussel waarbij de presentatrice stelde “Dat men binnen enkele jaren niet meer spreekt over Dimitri Vegas en Like Mike maar over het deejayduo 2 Ché”.

Klik hier voor het interview

2 Ché Deejays tijdens de Parkfeesten 2016

Afscheidsplechtigheid Raoul Faresyn op donderdag 27 juli

TEMSE – De afscheidsplechtigheid voor Raoul Faresyn die overleed door een hartfalen in het Nederlandse Hulst, tijdens een fietstocht met WTC De 4 Kronen, vindt donderdag 27 juli om 12 uur plaats.

Het is een burgelijke plechtigheid in crematorium Heimolen aan de Waasmunsterse steenweg in Sint-Niklaas. Zondag 23 juli was er nog een gezamenlijke rit van de wielertoeristenclubs van Temse waarbij de leden van de 4 Kronen een zwarte band droegen.

Raoul was lid van de 4 Kronen, Vriendenkring De Nauwe Band en lid van wijkcomité Stationswijk.

 

Zomerbar Koer Bonjour opent vandaag in basisschool

TEMSE – Vandaag donderdag 20 juli gaat Koer Bonjour, een zomerbar in de binnentuin van basisschool De Klimroos in de Clemens De Landtsheerlaan, voor het eerst van start.

Drie jonge vrienden bezorgen Temse met het gloednieuwe Koer Bonjour een maand lang een eigen zomerbar: de tuin van basisschool De Klimroos. Koer Bonjour onderscheidt zich met een brede waaier aan activiteiten van veel andere pop-up zomerbars.
Maarten Mertens, Wim Van Braeckel en Hans Verbeke bezorgen Temse een eerste zomerbar en ze leggen de lat meteen heel hoog. Ze gaan voor een bijna vijf weken durende pop-up met lekkere streetfood, zomerse drankjes en een pak activiteiten.

Koer Bonjour vindt plaats, net als bij de Sint-Niklase buren van Café Congé, in een school. “We zochten een aparte locatie en vonden die in basisschool De Klimroos. Vandaar ook onze naam Koer Bonjour. De school heeft een heel mooie binnentuin, heel rustig en een hele dag badend in de zon. Handig om te voet of met de fiets te komen maar er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt”, zegt het trio.
Koer Bonjour vindt plaats van 20 juli tot 20 augustus.
Meer info via Facebookpagina Koer Bonjour.

Bron HN/GVA – GVV

Wim, Hans en Maarten vonden de perfecte locatie bij De Klimroos.

Gezelligheid troef tijdens rockavond van de Parkfeesten

TEMSE – Ook tijdens het derde Parkfeest van deze zomer was gezelligheid troef in de schaduw van het Vita Scheldebad in aanbouw. Iedere zichzelf respecterende rockliefhebber kon duimen en vingers aflikken met drie topgroepen die ook nu weer een link hadden met Temse.

Unpayable mocht de spits afbijten. Een band bestaande uit 2 generaties eigenzinnige muzikanten uit Temse en Sint-Niklaas. De unieke sound van Unpayable die hieruit voortkomt is kenmerkend, vol passie, emotie, kracht en eerlijkheid.
Temsenaar Ferre Vandervreken neemt met zijn rauwe stem de leadvocals voor zijn rekening. Andere leden van de band zijn Yoon Thoen, Ariane Meersman Marc Behiels en Frank Maes.

Tweede in het rock-rijtje van drie was The Agreement.
Zij bestaan sinds 2006, brengen alternatieve – en grungerock en worden beïnvloed door de Foo Fighters. Raf Weyn is de ‘leading part of the band’ samen met broer Hans, Sven Seynaeve en Kristof Pieters. De groep heeft zijn roots in Temse, Oostende en Antwerpen. Voor het nummer ‘Not Forever’, namen zij enkele jaren geleden een videoclip op in het Antwerpse sportpaleis.

Als afsluiter voor de derde avond van de Parkfeesten mocht White Van Men het podium op.
“De Bluesrock van de White Van Men is zeer groovy en bevat bovendien een expliciet ruw randje”, lezen we op de site van de band. Dat werd duidelijk tijdens hun set in het Scheldepark die bijzonder gesmaakt werd door het publiek. Zanger Koen De Lange laat zich omringen door Stijn Durinck, Adriaan Bauwens en Mik Dutry.  Met als uitvalbasis Oosterzele brengen zij sinds 2011 bluesrock en swingblues.

Meer foto’s, klik hier

Taverne-restaurant Vinckenhof in Elversele moet deuren sluiten

– Nieuwe eigenaar wil villa bouwen, dus dreigt sloop voor gekende horecazaak
– Ook eerste uitbaters bedroefd om afbraak van levenswerk

Taverne- restaurant Vinckenhof moet eind november de deuren sluiten. De nieuwe eigenaar heeft een bouwaanvraag ingediend om de hoeve te slopen. Hij wil er een villa bouwen. Zowel voor de huidige uitbater als de uitbaters die de zaak stichten in 1979 is de sloopaanvraag een donderslag bij heldere hemel.

“Ik heb al vaak de vraag gesteld om zelf het gebouw te kopen, maar dat is altijd afgeketst”
Huidig uitbater Bart Denkens

Het Vinckenhof is al enkele decennia een gekende naam in de Moortelstraat op de grens tussen Elversele en Tielrode. (die in het midden van de straat loopt red.) De laatste twaalf jaar werd het restaurant in de hoeve uitgebaat door Bart Denkens, maar eind november moet hij met volle tegenzin de deur achter zich sluiten. “De vorige eigenaar van het gebouw is vorig jaar gestorven, en zijn dochter heeft het restaurant geërfd. Eerst was er sprake dat de hoeve grondig gerenoveerd zou worden, maar drie maanden geleden ben ik te weten gekomen dat de renovatie een sloop inhoudt en dat de nieuwe eigenaar hier een villa wil bouwen om zelf in te wonen.”

Tweedehands

Voor Bart was de sloopaanvraag een donderslag bij heldere hemel. “Ik heb vorig jaar nog geïnvesteerd in een nieuwe speeltuin van 6.000 euro, en ook de bijkeuken is recentelijk vernieuwd. Mocht ik toen geweten hebben dat de hoeve in de nabije toekomst afgebroken zou worden, had ik die investeringen natuurlijk niet gedaan. Ik heb al vaak de vraag gesteld om zelf het gebouw te kopen, maar dat verzoek is altijd afgeketst. Op het moment dat de hoeve gesloopt wordt, ben ik nagenoeg al mijn investeringen kwijt. Ik ga nog proberen om de speeltuin tweedehands te verkopen.”

Op 1 december moet Bart het restaurant definitief sluiten. “Ik zou heel graag in de buurt iets nieuws beginnen, maar in deze streek wordt het steeds moeilijker om een geschikte locatie te vinden. Elversele en Tielrode bestaan nagenoeg volledig uit agrarisch gebied of woonzone, en daar mag je niet zomaar een horecazaak starten. In deze hoeve kon dat wel, omdat er al horeca gevestigd was voor de wet van 1984 dat verbood in agrarisch gebied. Nu moet je een bestemmingswijziging aanvragen, maar dat is niet zo eenvoudig. Ik vrees dat ik daardoor elders naar een locatie zal moeten zoeken waar ik iets nieuws kan starten.”
(bron: HN/GVA-Mattias Goossens)

Generaties

Het Vinckenhof opende voor het eerst de deuren op 23 mei 1979. De naam (met -ck) was afgeleid van de naam van de moeder van de eerste uitbaatster. Zij heette Vincke. Die eerste uitbaters, Albert Vermeir en Annita Pauwels, bouwden de zaak, letterlijk en figuurlijk, steen voor steen op. Ook zij zijn er het hart van in dat hun levenswerk binnenkort met de grond gelijk gemaakt wordt.
“Maar ja, dat is eigen aan de tijd”, klinkt het. “Door de afbraak zullen de komende generaties het Vinckenhof nooit gekend hebben. Ook vandaag de dag, bijna 25 jaar nadat we de zaak overlieten worden we nog regelmatig aangesproken door klanten van toen die vertellen hoe gezellig het vertoeven was in het Vinckenhof.”

Uitbater Bart Denkens moet verplicht de deuren sluiten

 

Wijkcomité Durgod organiseerde jubileumeditie van bbq

ELVERSELE – Voor de vijfde keer organiseerde het wijkcomité DurGod van de Godevaert Braemstraat en Durmedal in Elversele een bbq en gezellig samenzijn.

Meer dan 100 bewoners waren ingeschreven. “Dit bewijst dat onze wijk sterk aan één hangt”, klinkt het bij de organisatie. Voor men de benen onder tafel kon schuiven was er ook een optreden van een plaatselijke vedette.

Meer foto’s, klik hier

Het organisatiecomité was weer tevreden