Festivel wordt uitgesteld tot september

TEMSE-VELLE – Door de coronacrisis wordt nu ook Festivel verschoven naar een latere datum. Het nieuwe programma blijft in grote lijnen identiek.

“Omdat ieders gezondheid primeert zal Festivel niet plaatsvinden in april”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Wij hopen mee op een positief resultaat in de strijd tegen het virus de komende maanden, belangrijk daarvoor is dat we allen de maatregelen goed opvolgen.”

Door de coronacrisis wordt het festival uitgesteld naar het weekend van 18-19-20 september 2020.

“Ondertussen houden we iedereen verder op de hoogte via onze sociale media wanneer het programma definitief is voor het nieuwe weekend”, aldus Van Robaeys. “In grote lijnen zal dat net zoals de line-up hetzelfde blijven: Festiquiz op vrijdagavond 18/9, Festispecials overdag op zaterdag 19/9, het Festival op zaterdagavond 19/9 en Festikids op zondagnamiddag 20/9. Festifriends en Festiparty kunnen we jammer genoeg niet opnieuw inplannen omdat het in die periode een gewone schoolweek is.”

Reeds aangekochte tickets blijven geldig, voor alle info/vragen kan men mailen via info@festivel.be

Ook geen Dorpsfeesten Tielrode door coronacrisis

TEMSE/TIELRODE – Door de coronacrisis worden nu ook de Dorpsfeesten in Tielrode afgelast. De feesten zouden plaats gevonden hebben tijdens het weekend van 6/7 juni.

Dit omdat het gemeentebestuur gevolg moet geven aan de maatregelen die werden uitgevaardigd door de overheid in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

“Daardoor dient men alle gemeentelijke binnen en buitenactiviteiten te annuleren, en dit al tot eind juni”, stelt mede-organisator Samy Pauwels, in opdracht van het organisatiecomité. “Wij hopen samen met iedereen dat ons land spoedig virusvrij is en wij onze gebruikelijke activiteiten en gewone manier van leven terug kunnen verder zetten. We gaan er dan ook alles aan doen om er volgend jaar er een onvergeeflijke editie van de Dorpsfeesten van te maken.”

In 2018 zette zanger Sergio de Dorpsfeesten nog in vuur en vlam

Wegens coronacrisis: Gratis parkeren in Temse, ook op de Wilfordkaai

TEMSE – Naar aanleiding van de coronacrisis besliste het schepencollege – in overleg met de parkeerfirma – om met onmiddellijke ingang de controle op het betalend parkeren op te schorten tot en met zondag 19 april.

Het gemeentebestuur laat hierbij nog weten dat, om alle misverstanden te voorkomen,  dit  GEEN 1-april grap is !

Dit betekent dat voor het straatparkeren tijdelijk niet betaald moet worden.
Ook parkeren op de Wilfordkaai is gratis. De slagbomen worden daar vanaf woensdagochtend 1 april opengezet.

Tot en met 19 april gratis parkeren, ook op de Wilfordkaai

 

 

 

Beeldhouwer Valeer Peirsman overleden

TEMSE – In de nacht van zaterdag op zondag 29 maart overleed in WZC ‘t Blauwhof in Steendorp, op bijna 88-jarige leeftijd, beeldhouwer Valeer Peirsman.
(C) Amin Rahouti – De Mekker Van Temst –

Zijn oeuvre is in binnen- en buitenland verspreid. Zijn bekendste werk, ‘De Kaailopers’, is internationaal bekend en uitgegroeid tot een toeristisch visitekaartje van Temse.

Valeer Peirsman (°Tielrode, 20 april 1932) volgde les aan de Academie van Sint-Niklaas: figuurtekenen, anatomie en schilderen bij Georges Fonteyn, boetseren bij Robert Van de Velde. Aan de Academie van Temse volgde hij schilderen bij Jos Hoste.

Aan de Academie van Sint-Niklaas volgde hij daarna 5 jaar beeldhouwen naar levend model bij Werner Heyndrickx. Deze laatste drukte een diepe stempel op hem en getuigde later van hem: ‘Valeer Peirsman is wellicht het sterkste element in de beeldhouwklas dat ooit de Academie van Sint-Niklaas bezocht’.

Vier jaar na elkaar behaalde hij de Eerste Prijs en in het eindjaar (1967) veroverde hij de Grote Gouden Staatsmedaille voor beeldhouwen met grootste onderscheiding (95%).
Intussen (1964) was hij lesgever geworden aan de Academie van Temse.

Doorheen de jaren scherpte hij zijn kennis en kunde aan door zelfstudie en museumbezoek in binnen- en buitenland. Waar hij aanvankelijk hoofdzakelijk vrij werk schiep, kwam daarin eind jaren ‘70 verandering. Hij verwierf in toenemende mate opdrachten, vooral nadat zij hij zijn lesgeversopdracht had stopgezet (1987). Van dan af wijdde hij zich volledig aan de kunst, stroomden de opdrachten binnen en exposeerde hij geregeld zijn werk.
Standbeelden van zijn hand zijn te bewonderen in o.m. Stekene (Boer en Vlas), Sint-Pauwels (De molenaar), Beveren (De dageraad), Middelkerke (Jommeke), Kalmthout (Willy Vandersteen) en Zoersel (Kiekeboe).

Hij was sant in eigen land. Temse is als het ware zijn openluchtmuseum: H. Amelberga
(dekenale kerk), Lezende jeugd (aan de bib), Arthur Wilford (Wilfordkaai), De Tuysscher en de Azijnzeker (Wilfordkaai), Jommeke (aan de bib), Moeder en kind (Mariadal) en Priester Poppe (Markt). In zijn geboortedorp Tielrode staat De Veerman.

Zijn bekendste en populairste werk is de beeldengroep De kaailopers (Wilfordkaai) uit 1991, een blijvend eresaluut aan Temses legendarische dokwerkers van voor WO II. Het monument, dat is uitgegroeid tot een toeristisch visitekaartje, is vereeuwigd op duizenden foto’s, zicht- en wenskaarten, is afgedrukt in talloze publicaties en is ook een dankbaar onderwerp gebleken voor Vlaanderens populairste striptekenaars. Het is ook afgebeeld in het naslagwerk De Belgische Beeldende Kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw en prijkt op de frontpagina van het boek Eigentijdste straatbeelden van Renaat Van der Linden.

Een uniek hoogtepunt beleefde hij op 3 oktober 1999 in Rome t.g.v. de zaligverklaring van Priester Poppe, toen hij in audiëntie werd ontvangen door Paus Johannes Paulus II, aan wie hij zijn maquette van het Priester Poppe-monument (in brons en Franse steen) overhandigde.

In de schoot van de beheerraad van het Gemeentemuseum was hij bijna een halve eeuw een sleutelfiguur.
Zijn beelden droegen bij tot Temses uitstraling als toeristisch centrum, vandaar dat hij als Gezel van de Wase Raap is opgenomen in de toeristische adel van het Waasland.

De 70ste verjaardag (2002) van de kunstenaar werd aangegrepen voor een grootse hulde. Naast 2 tentoonstellingen werd zijn leven en werk gereconstrueerd in een rijkelijk geïllustreerd kunstboek (auteurs: Luc De Ryck en Jean-Pierre De Bruyn) en werd tegelijk een film over hem gerealiseerd.
Het oeuvre van Valeer Peirsman is vereeuwigd in talloze publicaties. Kunstwerken van zijn hand zijn verspreid in binnen- en buitenland.

De kunstenaar was getrouwd met Mia De Decker. Zij hebben 2 zonen.
Ingevolge de coronacrisis vindt de uitvaart plaats in intieme kring.

Wijlen Valeer Peirsman (C) Frank Moreels)

 

 

REDACTIONEEL. Altijd met het vingertje wijzen in crisistijd ?

TEMSE/TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP – Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. Gisteren werden de eerder genomen maatregelen verlengd met al zeker twee weken. Ook in Temse nemen bewoners initiatieven om de zogenaamde lock-down een beetje draaglijker te maken. Maar dat wordt niet altijd gesmaakt door het gemeentebestuur.

Zo is er sinds enkele dagen de Facebookpagina Tazuur en Tazijn. Daar lazen we een oproep aan alle kinderen van groot-Temse om tekeningen te maken. Ook op de pagina De Chalet, Tooghangers KSV kunnen gelijkgestemden virtueel tateren en foto’s plaatsen over het KSV Temse van toen.

Daarnaast zijn er nog anderen die met leuke acties op de proppen komen. Zo wou DJ Peter Van Hoecke uit Tielrode elke zaterdagnamiddag voor zijn buren een tuinfuif organiseren. Hij draaide de plaatjes van in zijn tuin en de buren feesten elk in hun eigen kot.

Spijtig genoeg stak het gemeentebestuur daar een stokje voor nadat een buur van Peter een mail stuurde aan de bevoegde schepen van Milieu en de burgemeester. Haar kinderen zouden door de luide muziek uit hun slaapritme gehaald worden. Nota bene op zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur.

“En voor het spelen van electronisch versterkte muziek moet men een milieuvergunning aanvragen”, maar die zal door het schepencollege niet uitgereikt worden”, voegde de schepen er nog fijntjes aan toe in een reactie in de lokale pers. Exit leuk initiatief.

Peter Van Hoecke legde zich neer bij de beslissing maar vond ze toch wel belachelijk. Hij riep buren wel op om de komende zaterdagen muziek te spelen in de tuin, zoals hij zelf met de radio in de tuin zal zitten.

In plaats van het initiatief meteen te verbieden door de mail van één buurvrouw had het gemeentebestuur niet kunnen bemiddelen tussen de buren en toelaten dat er in plaats van drie uren maar één uur muziek gespeeld werd ?

Er worden in deze crisistijd wel meer regels en wetten voorlopig aangepast.

Zo zijn de procedures voor het invoeren van tijdelijke werkloosheid sterk vereenvoudigd, zowel voor de werkgevers als voor de werknemers.
Iedereen wordt voorlopig zonder toelaatbaarheidsvoorwaarden toegelaten tot het recht op werkloosheidsuitkeringen. Door de voorlopige procedure kan men al na een dag genieten van een uitkering waar het tot voor kort tot vier weken kon duren.

Van een bevriend zaakvoerder van een transportfirma kwam ik te weten dat er versoepeling is goedgekeurd voor de verplichte rij- en rusttijden van truckchauffeurs. De overheid stelde een versoepeling in voor chauffeurs actief in het vervoer van voeding, geneesmiddelen en andere levensnoodzakelijke middelen naar de winkels en apotheken.

Het zijn maar twee van de vele regels en wetten die omwille van het coronavirus voorlopig aangepast werden.

Had het gemeentebestuur in dit specifieke geval ook geen versoepeling kunnen instellen ?

De initiatiefnemer had enkel tot doel had om zijn buren in deze crisistijd wat ontspanning te bieden. En dat slechts drie uurtjes op zaterdagnamiddag.

De coronatijden die we nu beleven zijn voor iedereen een moeilijke tijd. Waarom dan meteen weer met het vingertje wijzen en de ondernemingszin van een bewoner beteugelen ?

Temse voert aantal beiaardconcerten op, elke vrijdag muziek

Beiaardiers blijven aan de slag: “Het is veilig, wij spelen toch helemaal alleen”

TEMSE – De beiaardier van Temse zal voortaan elke vrijdag een uur muziek spelen. Alle beiaardiers in het land hebben de handen in elkaar geslagen om er voor te zorgen dat hun concerten blijven plaatsvinden. Zo horen de mensen toch ergens live muziek.

“Alle beiaardiers beginnen hun concert met ‘We zullen doorgaan’van Ramses Shaffy”. Joannes Thuy, beiaardier

Normaal speelt de beiaard in het belfort van het gemeentehuis enkel op de eerste vrijdag van de maand, maar nu wordt het ritme opgedreven. Elke vrijdag tijdens deze coronatijden zal er tussen 11 en 12 uur muziek klinken. Het gemeentebestuur roept op om na het concert een applaus te geven voor alle werkers in de gezondheidszorg.

Joannes Thuy is al enkele jaren beiaardier in Temse. Daarnaast speelt hij nog in onder andere Amersfoort en Den Haag.

“De beiaardiers beseffen maar al te goed dat zij de enigen zijn die nog een concert kunnen geven”, zegt hij. “Alle beiaardiers in dit land hebben besloten door te gaan. Het is redelijk veilig, want beiaardiers zitten meestal toch alleen te spelen, en het kan door veel mensen gehoord worden.”

Aangepast repertoire

Het repertoire is aangepast aan corona. “We hebben afgesproken dat iedereen zijn concert begint met We zullen doorgaan van Ramses Shaffy. Eindigen doen we met You’ll never walk alone”, zegt Thuy. Dat zal elke week gebeuren. Tussendoor probeert de beiaardier zo afwisselend mogelijk te zijn in zijn muziekkeuze. Van Adele tot Kabouter Plop, als iedereen maar zijn goesting vindt.

Temse heeft een vrij grote beiaard. 40 klokken, terwijl de standaard 49 is. Hoewel het muziekinstrument eeuwenoud is, heeft ook hier de tijd niet stilgestaan. Een computer kan de beiaard een vrolijk muziekje laten spelen wanneer Thuy er niet is. In Temse gebeurt dat om het kwartier.

“Temse heeft een van de modernste computers, daar kunnen 100.000 liedjes op. Dat zorgt voor wat afwisseling.”

De partituren van Thuy staan dan weer op een dunne tablet, die hij bekijkt terwijl hij speelt. “Heel gemakkelijk. Duizenden liedjes staan er op. En ik moet niet meer een aktetas vol papieren de trappen op sleuren.”

Gezellig

Op het plein aan het gemeentehuis staan een vijftal mensen te luisteren naar de muziek. Chris en Gerd zitten op een bankje te genieten.

“In de zon is het best gezellig”, zeggen ze. “We vinden het verrassend dat er zo weinig volk komt luisteren. Het plein is groot genoeg om voldoende afstand te houden. En het is toch eens iets anders dan altijd maar die corona.”
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Joannes Thuy aan de beiaard: “Beiaardiers zijn de enigen die nog concerten kunnen geven.”

Klanten supermarkt dumpen handschoentjes na gebruik in de omgeving

TEMSE – Door de coronamaatregelen gelden er ook in de supermarkten in Temse uiteraard bepaalde regels. Zo is men in Lidl verplicht van latex handschoentjes te dragen tijdens het winkelen. En net die handschoentjes vormen een probleem.

Men moet er steeds een winkelkar gebruiken en als men per twee naar de winkel komt moet men elk een winkelkar nemen. De klanten zijn ook verplicht om latex veiligheidshandschoentjes aan te trekken voor men een winkelkar neemt…
…en die handschoentjes vormen een probleem.

De burgerzin van een aantal klanten is hierbij ver te zoeken. Na het winkelen smijten een aantal de handschoentjes gewoon weg op de parking of in het parkje, richting Akkerstraat.

Een afvalbak plaatsen aan de uitgang van de winkel, waar men de gebruikte handschoentjes kwijt kan, zou wellicht een goed idee zijn. Maar zo maar de handschoentjes weggooien na gebruik is ‘not done‘ zeker niet in deze crisistijd.

Is het teveel gevraagd om ze thuis in de grijze afvalbak te gooien ? Was de slogan niet #samentegencorona ?

 

Agenten bespuwd door ‘coronapatiënt’ en dat is helaas geen alleenstaand geval

TEMSE/KRUIBEKE – Agenten van de politiezone Temse-Kruibeke zijn tijdens een coronacontrole bespuwd door een agressieve man, die beweerde zelf de ziekte te hebben. Geen alleenstaand geval, zo blijkt na een rondvraag bij verschillende politiezones.

Dat de politie controles uitvoert op de naleving van de opgelegde maatregelen om de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan, is een evidentie. Hoewel de meerderheid van de mensen de gerichte acties blijken te begrijpen en er positief op reageren, zijn er in bijna elke politiezone toch ook incidenten met inwoners die het niet op de coronacontroles begrepen hebben.

Het meest frappante voorval gebeurde in de politiezone Kruibeke-Temse. “Tijdens een van onze tussenkomsten was er een persoon die op onze inspecteurs spuwde”, zegt commissaris Katty De Bruyn. “Hij zei ook dat hij zelf corona had. We stelden proces-verbaal op wegens smaad en slagen en verwondingen.” (Bron:HN/Bert Foubert)

De boodschap is duidelijk

Temse zegt het met bloemen

TEMSE – Het zijn moeilijke tijden voor onze kleinhandelaars. Om hen te steunen laat het Lokaal Bestuur Temse 3 300 vioolplantjes verdelen bij de lokale winkeliers.

“We verdelen de bloemetjes over alle plaatselijke bakkers, slagers, vishandel, apothekers en dergelijke”, aldus communicatieambtenaar Dominique Oste. “Zij kunnen er hun klanten mee in de bloemetjes zetten vanaf zaterdag 28 maart. Iedere klant krijgt dan een gratis viooltje mee naar huis.

Daarnaast laat het Lokaal Bestuur vandaag vrijdag ook 420 azalea’s bezorgen aan alle residenten van de serviceflats en woonzorgcentra De Reiger (Temse), ’t Blauwhof (Steendorp) en Huize Vincent (Tielrode).

Met deze acties zorgt Temse voor een kleurrijk opkikkertje voor de lokale kleinhandelaars en kwetsbare ouderen in deze Coronacrisis.

Maatregelen tegen het coronavirus meestal goed nageleefd


TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke/Temse blijft controleren op de naleving van de maatregelen betreffende corona.

“Er gebeuren zowel statische als mobiele controles”, aldus woordvoerster Elke Wauters. “Heel veel mensen houden zich aan de opgelegde maatregelen”.

Toch werden er woensdag elf pv’s uitgeschreven.

“Men kon voornamelijk inbreuken tegen het samenscholingsverbod vaststellen”, stelt Wauters. “Een fysieke buitenactiviteit mag je doen met de personen die onder hetzelfde dak wonen of met één vaste vriend of vriendin. Zodra er meer personen samenkomen is dit een overtreding.”

Nomineer jouw gemeente en wie weet vliegt de drone van VTM Nieuws morgen over jouw huis of werk

Elke dag gaat de drone van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws in een andere gemeente de lucht in. Het doel: jullie boodschappen aan #samentegencorona vanuit de lucht in beeld brengen.

In het VTM Nieuws van 19u00 brengt men dagelijks een nieuwe compilatie uit een ander dorp.

Klik door via deze link om Temse te nomineren

(C) VTM

Hij wilde zijn buurt opvrolijken tijdens de coronacrisis, maar dj Peter mag zijn ‘tuinfuif’ vergeten: “Dit is echt belachelijk”

TEMSE / TIELRODE – Het plan van dj Peter Van Hoecke uit Tielrode om elke zaterdag vanuit zijn tuin muziek te draaien voor de buren, kan niet meer doorgaan.

Na een klacht van een buurtbewoner heeft het gemeentebestuur laten weten dat er niet langer muziek gespeeld mag worden. Daarvoor heeft Peter een milieuvergunning nodig en die krijgt hij niet van de gemeente.

Peter Van Hoecke, in zijn vrije tijd dj, hield afgelopen zaterdag voor het eerst zijn ‘feestje’. Het was bedoeld om wat vrolijkheid te brengen in deze crisisperiode. Tussen 14 en 17 uur draaide hij vanuit zijn tuin aan de Antwerpsesteenweg muziek. Door twee grote luidsprekers konden de buren, op veilige afstand in eigen tuin, meegenieten. Via berichtjes konden ze ook liedjes aanvragen.

Milieuvergunning

Dat kon aanvankelijk ook de meeste buurtbewoners bekoren. Al was dat buiten een persoon gerekend, die de politie belde voor geluidsoverlast. Agenten kwamen ter plaatse, maar lieten de dj verder spelen, op voorwaarde dat het volume naar beneden ging. Peter was van plan om tijdens de crisis elke zaterdag muziek te draaien. Maar nu kreeg hij te horen dat de gemeente het nu ook verbiedt.

“Omdat het om versterkt geluid gaat, is er een milieuvergunning nodig”, zegt Peter ontgoocheld. “Dat is besproken op het schepencollege, en ze gaan er mij geen geven.”

Bevoegd schepen Hugo Maes (CD&V) bevestigt dat er voor elektronisch versterkte muziek een milieuvergunning nodig is. Peter Van Hoecke mag die altijd aanvragen, zegt hij, maar het schepencollege zal waarschijnlijk geen toestemming geven.

“We hebben van een buurtbewoner een e-mail gekregen, gericht aan de burgemeester en aan mij, dat haar jonge kinderen uit hun slaapritme werden gehaald. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, hoe nobel dit initiatief ook mag zijn”, aldus de schepen.

Peter legt zich neer bij het verbod. Wel roept hij iedereen op om als protest de komende zaterdagen tussen 14 en 17 uur in de eigen tuin muziek te spelen.

“Om de gemeente duidelijk te maken hoe belachelijk dit is.”

Op sociale media werd zijn oproep al verschillende keren gedeeld. De gemeente en de onbekende buurtbewoner worden daarbij vaak op de korrel genomen.

“Het is nu eenmaal zo”, zegt Peter. “Wel jammer voor de vele andere mensen die er van genoten.” Zelf zal hij zaterdagnamiddag alvast met muziek in zijn tuin gaan zitten. “Via mijn radio dan, en niet met de luidsprekers.”
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Afgelopen zaterdag draaide Peter Van Hoecke nog plaatjes vanuit zijn tuin, het was meteen de eerste en de laatste keer

 

Open Brief van het gemeentebestuur aan de Inwoners van Temse, Tielrode, Steendorp en Elversele

Beste Inwoners
Sinds enkele weken leven wij in een andere maatschappij. Het coronavirus heeft de wereld veranderd, van continent tot dorp.

Wij hebben een (levens)gevaarlijke, onzichtbare vijand en zijn genoodzaakt ons dagelijkse leven drastisch te beperken, naar vorm en inhoud. Iedereen! Overal! Een omwenteling in ons doen en laten. Ondankbaar, maar levensnoodzakelijk! En met bijzonder grote waardering en bewondering voor allen, die op de meest uiteenlopende wijzen weerwerk bieden.

Het Lokaal Bestuur (= Gemeente + OCMW + Welzijnsvereniging Sleutelzorg) heeft van in het begin zijn volle verantwoordelijkheid genomen en alle maatregelen getroffen die het nodig acht ter bescherming van gemeenschap en individu. Wij stellen met voldoening vast dat onze inwoners de richtlijnen goed opvolgen, bewust van de ernst van de situatie. Wij betreuren ten zeerste het onverantwoord gedrag van enkelingen, die zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Wij houden eraan langs deze weg onze inwoners te danken en te feliciteren voor hun aanpassing en inzet. Burgerzin en (zelf)discipline zijn meer dan ooit aan de orde. Het is hard, maar enkel die ommekeer zal het mogelijk maken terug te keren naar de wereld waarin wij leefden.

We zijn er trots op dat tal van initiatieven worden genomen om het leven draaglijker en aangenamer te maken. De scheiding zorgt voor een verrassende verbondenheid, solidariteit, samenhorigheidsgevoel, inclusief initiatieven om de meest kwetsbaren onder ons te helpen. Wij stellen dat zeer op prijs. De overheid kan immers niet alles alleen doen. Enkel samen staan we sterk!

Het Lokaal Bestuur volgt zorgvuldig de richtlijnen van de federale overheid en de gouverneur, en werkt nauw samen met de Huisartsenkring van Temse. Om voorbereid te zijn op eventuele ontwikkelingen, wordt een medische hulppost op punt gesteld.

Graag beklemtonen wij ook de deskundigheid en inzet van onze eigen medewerk(st)ers, een hoeksteen in de hele organisatie.

Wij vragen dat onze inwoners het uitgetekende pad nauwgezet blijven volgen. De berichtgeving via de media is actueel en gedetailleerd, en het is aangewezen ze bestendig op te volgen.
Algemene info vind je via www.info-coronavirus.be/nl/. Voor vragen: info-coronavirus@health.fgov.be of hulplijn 0800 14 689.

Mocht je vragen hebben met betrekking tot onze eigen gemeente, kan je steeds terecht via corona@temse.be of 03 710 13 75.

We danken u voor uw begrip en medewerking, luisteren graag naar uw opmerkingen, aanbevelingen, bekommernissen… en kijken met u uit naar de nieuwe ommezwaai, de terugkeer naar de goeie ouwe tijd.

#samentegencorona

Namens het College van Burgemeester en Schepenen
Nele De Cleen                                                                      Luc De Ryck
Algemeen Directeur                                                          Burgemeester

Ook bewoner van WZC De Reiger besmet

TEMSE – Ook in het woonzorgcentrum De Reiger in Temse is nu een bewoner besmet geraakt met het coronavirus.

Het gaat om een vrouw die ziek is geworden door het virus. Ze stelt het al bij al goed. De vrouw moest voorlopig niet naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze zit momenteel in isolatie. Voorlopig is er niemand anders in het rusthuis besmet geraakt.
Later meer info.