Nieuw: OCMW ondersteunt bij online aanvragen van tegemoetkoming of parkeerkaart personen met een handicap

TEMSE – Sinds 1 december kunnen personen met een handicap en hulpbehoevende ouderen bij het OCMW terecht voor ondersteuning bij het online aanvragen van een tegemoetkoming of parkeerkaart bij de FOD Sociale Zekerheid/Directie-generaal.

ocmw_temse_logo_De procedure voor de aanvraag is recent gewijzigd: voorheen kon men de nodige invuldocumenten bekomen bij de gemeentelijke dienst Burgerzaken in AC De Zaat en diende de betrokkene de ingevulde documenten op te sturen aan de FOD-dienst in Brussel.

Dit jaar besliste de overheidsdienst dat de aanvragen enkel online moeten gebeuren via de webtoepassing My handicap. Het OCMW van Temse is graag bereid de betrokkenen hierbij te helpen. Zij hoeven zich dus niet meer tot de gemeentediensten in AC De Zaat te wenden.

Overzicht tegemoetkomingen na erkenning handicap:

inkomensvervangende tegemoetkoming: voor volwassenen van 21 tot 65 jaar die omwille van hun handicap géén of minder mogelijkheden hebben om te gaan werken

integratietegemoetkoming: voor volwassenen van 21 tot 65 jaar die omwille van hun handicap moeilijkheden hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten

tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden: voor volwassenen ouder dan 65 jaar die omwille van hun handicap moeilijkheden hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals koken, eten, wassen, poetsen…
parkeerkaart: voor personen die omwille van hun handicap ernstige verplaatsingsmoeilijkheden hebben

Info over andere tegemoetkomingen en voordelen zoals verhoogde kinderbijslag voor -21-jarigen met een handicap, belastingvoordelen voor eigen voertuig voor blinden en personen met verlamde ledematen, verminderingskaart voor openbaar vervoer voor blinden…:

www.handicap.belgium.be

Verder lezen Nieuw: OCMW ondersteunt bij online aanvragen van tegemoetkoming of parkeerkaart personen met een handicap

Gemeentelijke Jeugddienst organiseert Kinder – en Tienerfuif

TEMSE – Aan het begin van het nieuwe jaar organiseert de gemeentelijke Jeugddienst een Kinderfuif en een Tienerfuif.

Kinderen van 6 tot 9 jaar kunnen het nieuwe jaar in dansen op woensdag 4 januari van 13.30 tot 16 uur in JOC De Nartist. Er is grime, tattoos, gekke kapsels, een kleurhoek en buttons. De inkom is gratis.

Tieners van 10 tot 15 jaar kunnen op vrijdagavond 6 januari van 20 uur tot middernacht het nieuwe jaar infeesten in JOC De Nartist tijdens een heuse Tienerfuif. Waarbij men de kinderen doorlopend kan brengen en ophalen. Ook hier is de inkom gratis.

Er is voor diverse animatie gezorgd zoals glittertattoos, fluo-schmink, coole kapsels en een Post-It muur. De avond verloopt non-alcoholisch met drankjes en chips aan 1 euro. Er zullen ook stewards aanwezig zijn.  In de instuif van het jeugdhuis is er een ouderopvang voorzien.

jeugd_tienerfuif_2017

jeugd_kinderfuif_28dec-2016

Wit-Gele Kruis start met lokale teams in regio Temse

Wit-Gele Kruis maakt zich klaar voor de zorguitdagingen van de toekomst
TEMSE – Wit-Gele Kruis afdeling Temse is gestart met werken in kleine lokale zelfsturende teams. Team ‘Temse Centrum’, team ‘Temse-Tielrode’, team ‘Bazel-Kruibeke’ en team ‘avonddienst Temse-Kruibeke’ zullen voortaan instaan voor alle zorgaanvragen van jong en oud in de regio, ongeacht het ziekenfonds waarbij men is aangesloten.
wit-gele-kruis-team-temse-tielrode-2016
Wit-Gele Kruis team Temse-Tielrode

Door in zelfsturende verpleegteams te werken, hebben de vertrouwde verpleegkundigen nog meer aandacht dan voorheen voor alle zorgnoden, zowel van patiënt als van mantelzorger (totaalzorg). De medewerkers van de teams in Temse: ‘Dankzij onze nauwe samenwerking met andere lokale zorgverleners helpen wij patiënten en mantelzorgers in onze regio graag op weg voor al hun zorgvragen, bv. gezinshulp, maaltijden aan huis, poetshulp, kinesitherapie, uitleendienst voor hulpmiddelen…’

Wit-Gele Kruis heeft ook gespecialiseerde verpleegkundigen, waardoor je als patiënt steeds kan rekenen op het beste advies en de meest kwalitatieve zorgverlening op vlak van bv. diabetes, wondzorg, palliatieve zorg, stoma- en continentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrische zorg…

Door deze nieuwe manier van werken wil Wit-Gele Kruis tegemoet komen aan de zorguitdagingen van de toekomst, bv. de vergrijzing, de kortere ligduur in ziekenhuizen, chronische zorgen… Wit-Gele Kruis won hiervoor de PRoF-Award voor ‘organisatie in de zorg’.

Je kan bij Wit-Gele Kruis terecht voor onder meer: hygiënische zorgen, inspuitingen, wondzorgen, afsluiten van chemotherapie, zorgen aan poortkatheter, thuisdialyse, toedienen sondevoeding/TPN, infusietherapie, medicatiepomp… Ook voor een persoonlijk alarmsysteem en een sleutelkastje kan je beroep doen op Wit-Gele Kruis.

Medewerkers van de teams in Temse: ‘Dankzij onze tablet-pc met elektronisch verpleegdossier beschikt iedereen in ons verpleegteam steeds over een actueel totaalbeeld van de patiënt.’

Door het derdebetalerssysteem (Wit-Gele Kruis regelt de betaling rechtstreeks met de ziekenfondsen) betaalt de patiënt voor de meeste verpleegkundige prestaties geen vergoeding aan Wit-Gele Kruis. Zo blijft de toegang tot kwaliteitsvolle thuisverpleging laagdrempelig en gegarandeerd voor iedereen die nood heeft aan zorg.

Wit-Gele Kruis is bijna 80 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging.

Meer info voor mensen die zorg nodig hebben: gratis nr.: 0800 20 30 2 of  www.witgelekruis.be

wit-gele-kruis-team-temse-centrum-2016
Wit-Gele Kruis team Temse-centrum

Motor lijnbus ontploft op Eigenlo

TEMSE – Woensdagmorgen 28 december ontplofte de motor van een bus van De Lijn op Eigenlo omtrent voeding Eigenlo te Temse. Op de bus zaten 8 personen die allen op tijd het voertuig konden verlaten. Brandweer Sint-Niklaas kwam de vlammen doven. Er vielen geen gewonden.

Bron: Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be

Met dank aan Rich Tolenaars voor de foto’s

lijnbus-eigenlo-2016_1

lijnbus-eigenlo-2016_2

 

Kroongetuige moordzaak zegt verklaringen te hebben ‘gefantaseerd’

TEMSE – Het proces van de moord op Ihsan Celik uit Temse zorgt nog voor de start ervan al voor commotie. Kroongetuige Carlo V.H. heeft maar een IQ van 58 en beweert zijn – nochtans gedetailleerde – verklaringen ‘gefantaseerd‘ te hebben.
ihsan-celik-2016
Hert slachtoffer Ihsan Celik

“Mijn cliënt werd soms meer dan tien uur aan de tand gevoeld, waarna hij uiteindelijk vertelde wat de onderzoekers wilden horen”

Terwijl het parket van Dendermonde momenteel de allerlaatste stukken aan het dossier toevoegt, slijpen de advocaten alvast hun messen. Ze zullen de vier mannen verdedigen die verdacht worden van de moord op Ihsan Celik (41) op 22 juni van 2009. Het slachtoffer uit Temse werd gewurgd en gedumpt langs de Lange Dreef, op de grens tussen Temse en Steendorp.

Maar niet de omstandigheden van de moord zullen het proces zo bijzonder maken, wel kroongetuige Carlo V.H. (26) uit Kruibeke. Hij praatte drie moordverdachten én zichzelf aan de galg, maar blijkt een ernstige mentale beperking te hebben. Toch waren het zijn gedetailleerde verklaringen die in 2011 voor een doorbraak zorgden in de zaak, die tot dan muurvast zat. De Marokkaan Sohaïb A. (32) uit Temse werd gezien als de moordenaar van Celik. Hij zou de hulp gekregen hebben van Abdessalem B.A. (29) uit Temse. Sahin Ö. (27) uit Anzegem zou het lichaam van Celik vervoerd hebben. Het motief zou een afrekening binnen het drugsmilieu zijn.

Carlo V.H. was naar eigen zeggen overal getuige van. Maar zoveel als hij beweerde de waarheid te spreken, zoveel verklaarde hij ook alles te hebben gefantaseerd. “Mijn cliënt heeft een IQ van 58 en heeft heel veel dingen verzonnen, gewoon om van het verhoor af te zijn”, zegt zijn advocaat Jan Beldé. “Hij werd soms meer dan tien uur aan de tand gevoeld, waarna hij uiteindelijk vertelde wat de onderzoekers wilden horen. Als hij buiten was, zei hij telkens dat hij alles had gefantaseerd en zich onder druk had laten zetten. De speurders zaten met een cold case en wilden koste wat het kost resultaten boeken.”

Verdachten op vrije voeten

Net omwille van het ‘onbetrouwbare’ karakter van Carlo V.H. werden alle verdachten een paar weken na hun aanhouding al opnieuw vrijgelaten. Toch geven ook de resultaten van het telefonieonderzoek en de leugendetector aanwijzingen voor hun schuld, maar de vraag is of dat alleen zal volstaan om hen te veroordelen voor moord als de rechter Carlo V.H. niet geloofwaardig acht.

De beslissing over de doorverwijzing van de verschillende verdachten naar de rechtbank werd begin deze maand wellicht voor de laatste keer uitgesteld voor bijkomend onderzoek. Verwacht wordt dat het dossier snel opnieuw voor de raadkamer komt en in zijn definitieve plooi valt.

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

lange-dreef_2016
Het slachtoffer werd gedumpt in de Lange Dreef, op de grens van Temse en Steendorp (foto (C) Bert Foubert)

Heilig Hartkerk volgelopen voor kerstconcert met Free Souffriau en Miguel Wiels

TEMSE – Voor het derde jaar op rij organiseerde de parochieploeg van de Heilig Hartkerk een kerstconcert. Nadat vorig jaar Steven en Stijn Kolacny en het koor Scala de aanwezigen in vervoering brachten was het nu de beurt aan Free Souffriau en Miguel Wiels. De Heilig Hartkerk was goed volgelopen voor het gezellige muzikale eindejaarsevenement.

“Er waren ruim 450 aanwezigen”, stelt Alfons Poppe. “De reacties op het concert waren heel positief. We hebben meerdere complimentjes gehad. Ook de artiesten zelf waren heel tevreden over het aanwezige publiek en hun spontaan meezingen en natuurlijk het overweldigend applaus.”

Ook op de sociale media niks dan lof over het concert en de artiesten:

“Prachtig concert ! Mooie kerstliedjes ! Bedankt Free en Miguel en ook Peter Van de Veire voor een vrolijk intermezzo”

“Het was de moeite, maar veel te snel gedaan”

“Het was echt kippenvel! Ontroerend mooi !”

“Dit is een moment waar er het meeste volk in de kerk zit ! Het is gewoon geweldig ! Dit mag voor mij wel meer als één keer op het jaar ! Super !

Er waren ook twee opgemerkte bekende aanwezigen in de Heilig Hartkerk.

dsc_0844-001
Presentator Peter Van de Veire was één van de opgemerkte gasten

Peter Van de Veire was er samen met zijn echtgenote. Hij woont sinds enige tijd in Temse en stond afgelopen zomer nog samen met Miguel Wiels op Temse in de Wolken, met Café Flamand.

Van de Veire zorgde – (al dan niet afgesproken) –  voor een vrolijk intermezzo tijdens het concert.
Souffriau en Wiels wilden het de radiopresentator betaald zetten dat hij hen vorig week tijdens de Warmste Week midden in de nacht, live op de radio, uit bed belde. Daarom moest hij, als boetedoening, tijdens één kerstlied een instrument bespelen.

Ook Kris Wauters, de ene helft van Clouseau, was aanwezig. Hij zat een beetje verdoken op de achterste rij. Zijn vriendin was één van de achtergrondzangeressen tijdens het concert.

Ook volgend jaar zal er weer een kerstconcert georganiseerd worden in de Heilig Hartkerk. De artiest is nog niet bekend.

Meer foto’s, klik hier

dsc_0984-001

 

Verlaten steenbakkerij krijgt bedrijvencentrum en nieuwe woningen: Eén kenmerkende schoorsteen blijft staan

“Heel wat inwoners hopen dat dit opnieuw een boost kan geven aan Steendorp”
Gemeenteraadslid Wim Van Rossen (Open VLD)

TEMSE/STEENDORP – De verlaten steenbakkerij langs Warandestraat en Gelaagstraat wordt omgevormd tot lokaal bedrijventerrein, in combinatie met een kernversterkend woonproject en een park- en natuurzone.

Interwaas heeft eindelijk een plan klaar voor de vroegere steenbakkerij, die in 2011 de deuren sloot en er sindsdien verlaten bij ligt. Op dit ogenblik is het gebied bestemd voor kleiontginning en daarom kwam er een plan, deze week goedgekeurd door de Temsese gemeenteraad, voor herbestemming. Het gebied krijgt een ontsluiting langs de Kapelstraat, een gewestweg. Dat voorkomt dat al dat nieuwe verkeer door het hart van Steendorp moet. “We denken aan een lokaal bedrijventerrein, van zo’n tien hectare aan de westzijde. Zo kan een grotere buffer worden gerealiseerd ten opzichte van de woningen aan de oostzijde. Deze zone is bedoeld voor het herlokaliseren van plaatselijke bestaande bedrijven en nieuwe lokale bedrijven”, omschrijft het plan van Interwaas, dat stelt in te spelen op een behoefte. “De bestaande bedrijvenzones zijn overvol en er is geen leegstand.” Vlakbij de Warandestraat, grenzend aan de woonkern van Steendorp, komt een nieuwe woonzone. “Daar komen maximum 120 wooneenheden, met onder andere een buurtsuperette en de uitbouw van een toeristisch-recreatief knooppunt. Een deel daarvan zullen sociale woningen zijn. Naast wonen is er ook ruimte voor de vestiging van zelfstandige beroepen, kantoren, praktijkruimten en horeca.”

Schoorstenen

Zoals eerder aangekondigd blijft een van de schoorstenen bewaard, als blijvende herinnering aan het verleden. Met de ligging naast het natuurgebied Roomkouter en het Gelaagpark is het ook logisch om groen te voorzien. Er komt een parkzone met daarin het oude spoortunneltje als winterverblijf voor vleermuizen, een natuurzone met boskarakter en een reservaatzone met aandacht voor ecologische en landschappelijke waarden.

Bedenkingen

Tijdens de gemeenteraad uitte Raf Catthoor (Groen) een aantal bedenkingen.

“De locatie in Steendorp met zijn moeilijke bereikbaarheid leent zich niet voor zo’n groot bedrijventerrein. En net nu de Vlaamse regering heel recent een beslissing nam over de betonstop, wil men hier een nieuwe woonzone. Met deze plannen laat onze gemeente een kans liggen om één groot aaneengesloten natuurgebied te doen ontstaan.”

Gemeenteraadslid Wim Van Rossen (Open VLD), zelf uit Steendorp is positief over de eerste plannen.

“De reacties in ‘het dorp’ op de plannen voor een woonzone en KMO-zone zijn veelal positief”, vertelde Van Rossen. ” Heel wat inwoners hopen dat dit opnieuw een boost kan geven aan Steendorp. Dat er opnieuw wat leven in de brouwerij komt omdat Steendorp de laatste tijd een slapend dorp lijkt waar niks meer te beleven is.”

Bron: HN/GVA – GVH

steenbakkerij-steendorp-2016
De steenbakkerij staat al jaren leeg ( (C) Interwaas)

“We geven die mensen weer een toekomst”

Jonge Temsenaar helpt mensen in Egypte aan prothese

Ahmed en Soaad, twee Egyptenaren van wie een been geamputeerd moest worden, zien hun toekomst weer positief in dankzij Bas D’Haen uit Temse en zijn medestudenten van Thomas Moore Hogeschool Kempen. Die ontwikkelden voor hen een prothese zodat ze de draad van hun leven weer kunnen oppikken.

“Het is ongelooflijk om te zien hoe hun hoop herleeft dankzij de prothese”
Bas ‘D Haen

prothese_2016
Ahmed kijkt hoopvol de toekomst tegemoet (foto rr)

Bas D’Haen is gebeten door orthopedie. Voor hem was het daarom logisch om aan De Thomas Moore Hogeschool Kempen te gaan studeren, want daar loopt de enige professionele bachelor orthopedie in Vlaanderen. De 22-jarige student werkt momenteel, met vijf collega’s, aan een wel heel bijzondere bachelorproef. “We kwamen in contact met de organisatie Live Is Beautiful, die in Egypte het leven van de plaatselijke bevolking probeert te verbeteren. Onze opdracht: protheses maken voor twee mensen die hun been verloren bij een amputatie, als gevolg van diabetes. Ze hebben geen geld voor zo’n dure prothese en dat betekent voor hen het einde van het leven zoals ze dat kenden”, doet Bas het verhaal.

“Ahmed is een zorgzame en sportieve vader van twee kinderen. Door het verlies van zijn onderbeen is hij werkloos. Ahmed wil niets liever dan weer in te kunnen staan voor de noden van zijn hechte familie. Weer aan de slag kunnen gaan als conciërge van de lokale school is dan ook zijn grootste wens. Hij was ook

trainer bij de plaatselijke voetbalploeg en ook die passie hoopt hij weer op te kunnen pikken.”

Spannende tijden

“De andere prothese is voor Soaad. Zij is een alleenstaande moeder van zes kinderen maar verloor haar been. Soaad droomt ervan om weer zelfstandig te zijn en ze hoopt dankzij de prothese de huwelijken van haar kinderen bij te kunnen wonen. Het is ongelooflijk om te zien hoe hun hoop herleeft dankzij de prothese die we voor hen maken. We geven die mensen echt weer een toekomst”, beseft Bas.

Voor hem breken er spannende tijden aan. “Zo’n prothese is heel persoonlijk en door de afstand gaat er tijd over. Na Nieuwjaar verzenden we de protheses naar Egypte, om ze te laten passen. Daarna komen ze terug, zodat we de nodige aanpassingen kunnen doen, waarna de protheses dan weer naar Egypte gaan en Ahmed en Soaad hun prothese definitief krijgen. Dat is ook voor ons spannend want we weten hoe ingrijpend die prothese hun leven zal veranderen.”

“Een eigen droom? Erbij zijn in Egypte om de prothese definitief te passen. Want we willen de prothese natuurlijk zo perfect mogelijk aanpassen.”

Kris Huybrechts, in Egypte aan de slag in het Belgische-Egyptische Huis van de Gezondheid, is onder de indruk. “Bas en zijn collega’s zetten zich met heel hun hart in en de dankbaarheid in Egypte is onbeschrijfelijk groot! De opdracht is, onder andere door de afstand tussen België en Egypte, moeilijk te realiseren. Ze verdienen enorm veel respect voor wat ze doen”, benadrukt Huybrechts.

Bron: HN/GVA – GVH

www.liveisbeautiful.be

bas_dhaen_2016
Bas ‘D Haen (rechts) en zijn medestudenten sturen de prothese na Nieuwsjaar naar Egypte zodat Ahmed en Sooad ze kunnen passen. (foto gvh)

POLITIE. Snelheidscontroles en BOB-controles

logo Politie Kruibeke-Temse

 

Snelheidscontroles
Zaterdagmorgen 24 december werden er snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :

 

TEMSE

N16                  544 gecontroleerde                    57 geflitst  (max. geflitst 133 km p.u.)

KRUIBEKE

Bazelstraat    582 gecontroleerde                    49 geflitst  (max. geflitst 72 km p.u.)

BOB controles

De afgelopen dagen werden er extra BOB-controles gehouden op de Afschrijverslaan, Spoorweglaan, Kasteelstraat, Doornstraat en Krijgsbaan in Temse.
Er werden 72 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Provinciale, nationale en Europese sportkampioenen 2016 gelauwerd

TEMSE – In theaterzaal Roxy werden de sportkampioenen van 2016, op provinciaal, nationaal en Europees niveau gehuldigd.

Tennisclub De Vallei werd club van het Jaar. De trofee voor Sportverdienste ging naar Arsène Laenen. Hij was trainer bij turnvereniging Willen is Kunnen en de Scheldezwemmers. De titel van Jeugdsportclub van het jaar 2016 ging naar Rapid Hockeyclub Temse. Tennisclub De Vallei werd Sportclub van het jaar 2016.

Dé Sportman van het jaar 2016 werd Dennis Goossens uit Elversele. Deze gymnast eindigde achtste in de toestelfinale (ringen) tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazilië).

Meer foto’s, klik hier

huldiging-sportkampioenen-temse-2016
Enkele gelauwerde kampioenen geflankeerd door schepen van Sport, Debby Vermeiren (CD&V)

Vriendenkring jeugdhuis ’t Broebelken schenkt 4000 euro aan goed doel

TEMSE – De heropflakkering, met een feestweekend eind november, van Jeugdclub Broebelke, dé place to be in de jaren ’70 voor de Temsese jeugd, bracht maar liefst 4000 euro op. Een bedrag dat, zoals eerder bekend gemaakt, integraal geschonken wordt aan een goed doel.

“Na alle kosten betaald te hebben kwamen we uit op een eindbedrag van 3.943,54 euro”, vertelt Rudy Bredael. “Maar samen met onze vriendenkring hebben we nog wat kleingeld bijéén gelegd om er een ronde som van te maken. Dat bedrag gaan we via de Koning Boudewijnstichting overdragen aan Villa Vief.

Villa Vief vzw is een woonproject in Lokeren, opgericht door een aantal ouders van kinderen met een matig verstandelijke beperking. Het doel is om er voor te zorgen dat de kinderen in een eigen huis met de nodige begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Ook jongeren uit Temse kunnen er terecht.

“Het was met zeer veel plezier dat we een ouderwetse fuif organiseerden, die een gevolg was van het boek dat we schreven over de geschiedenis van onze jeugdclub”, stelt mede-organisator Dirk Lauwers. “Onze vriendenkring van ’t Broebelken meende dat we de opbrengst van de fuif aan een goed doel moesten schenken. En dat is Villa Vief geworden.”

“Met dit initiatief is er door vriendenkring van ’t Broebelke de voorbije maanden op een uitzonderlijke wijze geschiedenis geschreven”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Wat het initiatief extra markant maakt is dat de organisatie de opbrengst niet voor zichzelf hield, om later nog andere initiatieven op poten te zetten, maar schenkt aan een goed doel. Dit illustreert de sociale reflex die ’t Broebelke altijd heeft gehad.”

De verantwoordelijken van Villa Vief voelden zich de koning te rijk dat de opbrengst naar hun project gaat.

“We willen de organisatie bedanken omdat men ons project uitkoos”, klinkt het bij Patrick uit Temse.” Bedankt om aan een Temsenaar te denken wiens zoon begeleiding krijgt, weliswaar buiten Temse, bij Villa Vief in Lokeren.”

cheque-jeugdhuis-broebelke-2016_2
De vriendenkring van ’t Broebelken: Werner Maerevoet, Eric Westerlinck, Dirk Lauwers en Rudy Bredael samen met verantwoordelijken en jongeren van Villa Vief en burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

Coiffure Joélle knipte For Life @The Mans Corner (UPDATE)

Kapsalon brengt 500 euro in het laatje voor Make A Wish
TEMSE – Ook dit jaar steunde coiffure  Joélle de goede-doel-actie van café ’t Schrijverke tijdens de Warmste Week. Waar Joélle en haar team de voorbije jaren in het café vrijwilligers een kappersbeurt gaven bleef men nu op de eigen stek aan het Georges Van Dammeplein, op de site De Zaat.
dsc_0792
Zaakvoerders Joélle Heirwegh en Ivan Franckaert @THEMANSCORNER

 

Donderdag 15 december konden heren zich laten knippen of scheren, voor Schrijverke For Life, of zoals men wil voor Cut For Wish, in het fonkelnieuwe herensalon ‘ TheMansCorner‘, op de eerste verdieping van het kapsalon. Het was meteen de officiële opening van de nieuwe herenafdeling.

“Het was de bedoeling om ons herensalon vroeger te openen maar door het vele voorbereidingswerk is dat niet gelukt’, aldus Ivan Franckaert. “We waren al twee jaar bezig met dit project maar de administratieve rompslomp heeft er anders over beslist.”

Het herensalon is ingericht in retrostijl mét topbiljart en bar waar de heren een drankje kunnen nuttigen.

Opvallend is dat één van de wanden getooid is met een reuze-afbeelding van een schip in aanbouw op de toenmalige Boelwerf.

“Hiervoor kregen we de medewerking van erfgoedvereniging Op Stoapel”, vertelt Joélle Heirwegh. “Het was eigenlijk onze bedoeling om een foto te gebruiken met een afbeelding van het schip de ‘Temse‘, dat ook op de Zaat gebouwd is. Maar omdat de resolutie van die foto niet goed genoeg was om in reuzegroot formaat af te drukken kozen we in onderling overleg voor het schip de ‘Sombeke’.

Naast de de Cut For Wish verkocht men in het kapsalon ook zelfgemaakte cup-cakes.

“Dit bracht in totaal 460 euro op maar we gaan dit bedrag zelf afronden naar 500 euro voor de goede doel actie van ’t Schrijverke”, verklapt Joélle Heirwegh

Meer foto’s, klik hier

dsc_0799
Eén van de wanden is getooid met een reuzegrote foto van een schip in aanbouw op de toenmalige Boelwerf, in samenwerking met erfgoedvereniging Op Stoapel.

Motard ramt motor en auto in Gelaagstraat

STEENDORP – Dinsdagmiddag 20 december schampte een motard in de Gelaagstraat in  Steendorp een tegenligger. Hij week daarbij van zijn baan af en kwam terecht tegen een geparkeerd motorvoertuig en een auto.
ongeval-gelaagstraat_2-20-12-2016
De wagen was zwaar beschadigd

De ruit van de naastgelegen woning werd ook verbrijzeld. Medische diensten alsook brandweer Temse kwamen ter plaatse. Brandweer voor het opruimen van brokstukken, vloeistoffen en het dicht maken van de ruit. De motard werd gewond overgebracht naar het hospitaal. PZ Kruibeke/Temse deed vaststellingen.

 

Bron: Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be

ongeval-gelaagstraat-20-12-2016

Zwaar ongeval vernielt verdeelkast

TEMSE – Heel wat buurtbewoners rond het kruispunt van de Beekstraat met de Veldstraat zijn maandagochtend tijdelijk afgesloten geweest van telefoon, televisie en internet. Dat was het gevolg van een zwaar ongeval waarbij een verdeelkast van Belgacom werd vernield.
ongeval-beekstraat-veldstraat_2-19-12-2016
De verdeelkast werd vernield (c) Bert Foubert

De 43-jarige bestuurder van een Mercedes uit Temse had om 7.30 uur bij het kruisen een Citroën vol in de flank geraakt. De aangereden wagen ging over de kop, ramde de verdeelkast, enkele paaltjes en een verkeersbord en kwam uiteindelijk tot stilstand in de beek naast de weg.

De 24-jarige bestuurder van de Citroën uit Temse zat niet gekneld in zijn auto, maar werd wel gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Bornem. Uit verklaringen bleek dat de chauffeur van de Mercedes de andere bestuurder niet had opgemerkt door de mist.

Tijdens het takelen van de twee wagens bleef de Beekstraat anderhalf uur afgesloten in beide richtingen voor alle verkeer.

Bron/foto’s: HN/GVA – Bert Foubert

ongeval-beekstraat-veldstraat-19-12-2016
(c) Bert Foubert