Op termijn bijna 100 bijkomende woningen in ’t Foort gepland.

TEMSE – Op de site van de huidige Technische dienst, aan de wijk ’t Foort, worden op termijn honderd woningen gebouwd. Dit door een ruildeal van het lokaal bestuur en de projectontwikkelaar van de Roomakker in Tielrode.

Het lokaal bestuur heeft onder druk van actiecomité Roomakker en na advies van experten Ruimtelijke ordening beslist om de geplande verkaveling van de waardevolle bolle akker, Tussen de Kerkstraat en de Hofstraat in Tielrode niet te laten doorgaan.

De gronden in Tielrode, die eigendom waren van de verkavelaar worden geruild met de gronden en gebouwen van de technische dienst, de loodsgebouwen en de Dacca-loft in ’t Foort.

Het voorstel voorziet in 20 woningen aan de Hofstraat, maar de rest van de Roomakker zou ongemoeid gelaten worden. In ruil zouden er een 100-tal woningen met ondergrondse parking komen in de wijk ’t Foort. Het huidige plan voorziet gebouwen tot zes verdiepingen hoog. De oude industriële gebouwen, zouden zoveel mogelijk bewaard worden, vooral dan de Daccaloft.

De bewoners van ’t Foort vrezen voor een verkeersinfarct omdat de huidige verkeersinfrastructuur niet voorzien is op honderd woningen extra.

Het project is evenwel niet voor morgen. De Technische dienst moet eerst nog verhuizen naar de nieuwe stek in de Schoenstraat op de site TTS. Maar daar moet men nog heel wat verbouwen.

Op de site van de huidige Technische dienst, aan de wijk ’t Foort, worden op termijn
honderd woningen gebouwd.

Sportkampioenen in de bloemetjes gezet in theaterzaal Roxy

TEMSE – De gemeentelijke Sportdienst vierde naar jaarlijkse gewoonte de sportkampioenen van het afgelopen jaar. Heel wat sportclubs en atleten uit de gemeente werden gehuldigd.

Sporter van het jaar is Amal Ibrahimi die zich kroonde tot judokampioene op de Special Olympics in Berlijn.

De titel van ‘Sportclub van het Jaar’ werd in de wacht gesleept door Korfbalclub Temse. Deze stootte door naar de Topleague (1ste nationale divisie). Daarnaast won de club ook het wereldkampioenschap Beach korfbal en werden U15B en U17B reekskampioenen.

Sporttrofee voor de jeugd gaat dit jaar naar VK Tielrode. De trofee van sportverdienste tot slot is voor Karel Van der Gucht die recent zijn 90e verjaardag vierde en intussen al 22 jaar voorzitter is van KSV Temse.

Naast deze speciale trofeeën werden ook heel wat gewestelijke, provinciale en nationale kampioenen in de bloemetjes gezet.

Amal Ibrahimi werd Sporter van het Jaar

Diëgo De Kerf na 11 jaar nog eens Prins carnaval van Tielrode

TIELRODE – Zaterdag 25 november organiseerde carnavalscomité Orde van ’t Veir in het Tielroodse Gildenhuis de prinsverkiezing 2024. De twee kandidaten Diëgo De Kerf en Karine De Kegel leverden een sportieve strijd voor de titel. Diëgo werd na een spannende strijd verkozen tot prins carnaval 2024 voor Tielrode.

“Alhoewel Karine een mooie score had met meer dan 30 procent meer stemmen dan vorig jaar, moest zij toch de duimen leggen voor Diego”, vertelt voorzitter van Orde van ’t Veir Etienne Blommaert. “Diego 1 wordt dan ook Prins carnaval Tielrode in 2024”.


Op de sociale media van de Orde van ’t Veir staat ondertussen te lezen dat de twee vertrouwenspersonen van de beide kandidaten overeenkwamen om het aantal stemmen voor en tegen niet bekend te maken.

Het carnaval 2024 in Tielrode vindt plaats tijdens het weekend van 18 februari.

Prins Carnaval Tielrode 2024 Diego I met eredames Vicky, Angelique en Nar Marcelina

Lokaal Bestuur Temse organiseert een testmoment voor elektrisch autodelen op 25 november

TEMSE – Lokaal Bestuur Temse zet in op deelmobiliteit. Naast deelfietsen vind je momenteel drie deelwagens op het grondgebied van Temse. En hier blijft het niet bij: er komen nog meer deelwagens bij, ook in de deelgemeenten.

Rijd je minder dan 12 000 km per jaar? Dan is autodelen meestal een veel ecologischer en goedkoper alternatief dan een privéwagen. Die staat 95% van de tijd stil, moet naar de autokeuring, heeft dure verzekeringen en onderhoud,…

“Temse staat sinds de start van het project autodelen op kop in het Waasland qua gebruik van de deelwagens. Er is dus interesse bij de inwoners”, vertelt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Wil je ‘t eens proberen, maar weet je niet goed hoe? Kom eens gratis testen op zaterdag 25 november

Het is best eenvoudig om met een elektrische deelwagen te rijden, al is de eerste keer best spannend. Daarom organiseren we, samen met Interwaas en Autopartners, een gratis testmoment. We verwelkomen je met een heel team, geven je praktische uitleg én de mogelijkheid om alles eens uit te testen.

“Door in te zetten op ‘groene’ deelsystemen werken we aan het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals het verminderen van CO2. Deelsystemen doen mensen vaker stilstaan bij hun verplaatsingen en zorgt voor minder wagengebruik”, geeft schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom aan.

Wanneer: zaterdag 25 november van 10-11 u.
Waar: Frans Boelplein 1

Inschrijven via: www.interwaas.be/gratis-testen-van-elektrische-deelwagens

Sportieve strijd voor verkiezing prins carnaval 2024 in Tielrode

TIELRODE – Komende zaterdag 25 november wordt in Tielrode het carnavalsseizoen op gang getrapt met de prins carnavalsverkiezing. Voor de verkiezing zijn er net zoals vorig jaar twee kandidaten. Karine De Kegel (51) neemt het op tegen gewezen prins carnaval Diëgo De Kerf (34).

Karine De Kegel werkt bij een bakker in Tielrode en wil voor het tweede jaar op rij haar kans wagen om de prinstitel in de wacht te slepen. Vorig jaar lukte het haar net niet om de verkiezing in haar voordeel te beslechten.

Achterban

Momenteel is mijn leven naast mijn job vooral carnaval”, klinkt het bij Karine. “Ik heb ooit zaalvoetbal gespeeld maar daar voel ik mij nu iets te oud voor. Het zal trouwens net zoals vorig jaar een spannende verkiezing worden.”

“Een jaar geleden had Karine een grote achterban als lid van carnavalsvereniging KV De Sharkys. Dit jaar is dat niet anders. Nadat de groep de Sharkys begin dit jaar opgedoekt werd, namen enkel leden het initiatief om een nieuwe groep op te richten. TKV Op Ons Agen telt momenteel een dertigtal leden en Karine is er bestuurslid.

“Heel wat leden van de Sharky’s zijn overgestapt naar onze nieuwe groep”, vertelt Karine. “Het is een hele toffe groep zonder spanningen. Als het lukt om de verkiezing te winnen willen we met onze nieuwe groep ‘Direct boenk er op !’.”

Tielrode op de kaart zetten

De tegenstander van Karine is Diëgo de Kerf. Hij is logistiek assistent manager bij een bedrijf in Bonem en is in zijn vrije tijd zanger. Hij mocht 11 jaar geleden al eens proeven van de prinstitel toen hij de verkiezing won tegen René Reytgaerts.

“Het is al even geleden sinds mijn eerste verkiezing maar we zijn er opnieuw ingerold. Eigenlijk ben is er nooit uit geweest omdat ik als zanger vaak optreed tijdens carnavalbals”, vertelt Diëgo. ” Daarom dacht we om het toch nog eens te proberen om de titel in de wacht te slepen en Tielrode op de kaart te zetten in carnavalland.

Diëgo is geen lid van een carnavalsvereniging maar heeft als zanger wel heel wat fans die er misschien voor kunnen zorgen dat hij voor de tweede keer de titel in de wacht sleept.

“Het is afwachten wat het wordt maar het zou wel eens spannend kunnen worden”, klinkt het bij Diëgo. Ik ken Karine al een hele tijd en het is een sportieve strijd zonder vijandelijkheid, zo moet het eigenlijk zijn tijdens carnaval.”

Karine en Diëgo maken er een sportieve strijd van

PUBLI-REDACTIONEEL – Zorg voor een stukje China in huis met dumplings van ‘Eurodumpling’,bij AD Delhaize Temse

TEMSE – Sinds enige tijd heeft AD Delhaize Temse dumplings in het aanbod van Eurodumpling uit Lokeren, het bedrijf van Temsenaar Tony Nai. De supermarkt biedt vier variëteiten aan. Maar binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met een mix van diverse smaken.

Dumpling, de gekende stukjes deeg rond een vulling, zijn er in allerlei vormen en maten: gestoomd, gefrituurd, in soep en met verschillende soorten vulling.

Speciale gelegenheden

Dumplings komen oorspronkelijk uit China en worden in het Mandarijn jiaozi genoemd. In veel Aziatische landen worden dumplings gegeten als bijgerecht of als hoofdmaaltijd, maar ook als ontbijt. Bij ons kan men dumplings, of de zogenaamde dim sum eten in Aziatische restaurants en Wereldkeukens.

“Dumplings zijn heel populair in de Chinese eetcultuur”, stelt CEO Tony Nai. “Ze worden ook tijdens speciale gelegenheden gegeten, bijvoorbeeld tijdens de viering van Chinees nieuwjaar. De dumpling staat symbool voor financiële voorspoed omdat de vorm lijkt op goudklompen of zilverstaven. Het is onze missie om mensen warm te maken voor ons product en de authentieke Chinese eetcultuur.”

“Dumplings zijn heel populair in de Chinese eetcultuur”, aldus Tony Nai

Dumpling mix

De productie van de dumplings gebeurd in Lokeren. Daar werd in 2021 ‘Eventica’ Eurodumplings opgericht. Het bedrijf ontpopte zich ondertussen tot de grootste dumplingfabriek op het Europese vasteland.

Vorig jaar behaalde het bedrijf trouwens het International Food Standard (IFS) certificaat wat garant staat voor voedselveiligheid.

“We zijn er trots op dat al onze dumplings gemaakt zijn met traditionele smaken en 100 procent Europese ingrediënten, op een paar essentiële kruiden na”, vertelt Tony Nai. “Alle dumplings hebben hun eigen en eenvoudige bereidingswijze.”

“Naast de vier soorten die men bij AD Delhaize Temse in de rekken vindt, zullen we binnenkort een vijfde soort aanbieden. Dat wordt een dim sum – mix van een aantal soorten met diverse smaken in verschillende vormen.”

“Bij AD Delhaize Temse hebben we dumplings met kip-curry, rundvlees met zwarte peper, scampi’s en varkensvlees met selderij in onze diepvriesrekken liggen”, verduidelijkt zaakvoerder Jonas Bosman.

Info: www.eurodumplings.com

Momenteel heeft men bij AD Delhaize Temse 4 dumpling variëteiten. Binnenkort komt daar een extra soort bij: een mix van diverse smaken en vormen.
CEO Eurodumpling Tony Nai (l) met zaakvoerder AD Delhaize Temse Jonas Bosmans

Laaiend enthousiaste menigte verwelkomd de Sint In Temse.

Naast één Zwarte Piet waren er deze keer ook enkel roetpieten meegekomen met de Heilige Man

TEMSE – Naar jaarlijkse traditie kwam Sinterklaas met zijn boot aan in Temse. Een grote menigte van kinderen met ouders en grootouders was naar de Wilfordkaai afgezakt om de ‘Goed Heilig Man’ te verwelkomen. Naar goede gewoonte was de aankomst een samenwerking van het lokaal bestuur, Unizo en het gemeentelijke Team Jeugd.

Dat de weergoden een boontje hebben voor de Sint in Temse was duidelijk. Tot een kwartier voor zijn aankomst viel de regen met bakken uit de lucht. Even later werd het even droog en piepte zowaar de zon even door het wolkendek.

Ondanks de vele regen vooraf waren weer vele tientallen kinderen met hun ouders en grootouders op de afspraak.


Na het aanmeren en het begroeten van de vele kinderen ging de Sint samen met zijn Pieten en begeleid door Harmonie Orkest Temse In stoet naar het gemeentehuis op de Markt. Vanop de pui gooiden de Pieten voetballen in het rond. Vervolgens mochten alle kinderen op de foto met de Sint in de feestzaal van het gemeentehuis. Ze kregen tegelijk de kans om hun Sinttekening af te geven in ruil voor iets lekkers.

Roetpieten

Waar de Sint de voorbije jaren in Temse steeds echte Zwarte Pieten meebracht was dat deze keer anders. Naast één pikzwarte Piet waren er ook een aantal roetpieten te bespeuren.

“Nieuwe regels van de gemeentelijke jeugddienst”, klonk het bij lokaal Unizo voorzitter Stijn Teugels. “Maar we zorgden wel nog voor één pikzwarte Piet.”

Meer foto’s, klik hier

“Er waren dit jaar geen stoute kinderen in Temse”

Politiezone Kruibeke-Temse wil integraal opgaan in politiezone Waasland Noord

TEMSE/KRUIBEKE/BEVEREN – De fusionering van Kruibeke en Zwijndrecht met Beveren heeft ook een impact op de politiezone die Kruibeke en Temse delen. Maandag kondigden beide burgemeesters aan dat ze niet zullen defusioneren, maar opgaan in de politiezone Waasland-Noord. “Financieel en organisatorisch is dat de beste oplossing”, vertelde burgemeester Hugo Maes (CD&V) aan TV Oost.

Er staan in het Waasland binnenkort heel wat veranderingen op til. Naast de fusie van Kruibeke en Zwijndrecht bij Beveren zullen ook de politiezones er aan het begin van 2025 helemaal anders uitzien. Voor de politiezone Kruibeke-Temse lagen er verschillende opties op tafel, maar voor de Temsese burgemeester was maar één pad die hij wil bewandelen en dat is een fusie met Waasland-Noord.

Maandag kondigde Hugo Maes en Antoine Denert, respectievelijk de burgemeesters van Temse en Kruibeke aan dat ze de gesprekken zullen opstarten voor een fusie met de politiezone van Waasland-Noord. “Dit is de meest voor de hand liggende oplossing”, zegt Hugo Maes. “Als we Kruibeke niet zouden volgen dan zou dit een defusionering betekenen. Dat wil ik ten allen tijde vermijden.”

Startschot

De burgemeester geeft mee dat vandaag enkel werd aangekondigd dat de gesprekken zullen starten. “Het hele proces zal nog enkele maanden in beslag nemen. Het korps is op de hoogte en de beslissing voor de toetreding ligt nu in handen van de politieraad. De komende dagen organiseren we nog een moment met alle betrokken burgemeesters van de politiezone om officieel de vraag te stellen en het startschot te geven”, zegt Hugo Maes.

Als Kruibeke en Temse toetreden tot Waasland-Noord zal de zone bestaan uit 320 politieagenten en 80 administratieve medewerkers. In totaal levert de zone dan zijn diensten aan 153.000 burgers. “Hoe groter, hoe beter. Een fusie is een versterking van de plaatselijke politie. Het geeft ons de mogelijkheid nog meer te specialiseren. Dit komt de dienstverlening alleen maar ten goede”, besluit de burgemeester.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

De beide burgemeesters kondigden aan fusiegeprekken te zullen opstarten met politiezone Waasland Noord

Wouter Nys met bijna eenparigheid van stemmen verkozen tot Prins carnaval 2024 in Temse

TEMSE – Afgelopen zaterdag 18 november kon het Gemeentelijk Carnavalcomité na 4 jaar nog eens een prinsverkiezing organiseren. Met Wouter Nys was er maar één kandidaat maar hij moest wel een bepaald aantal ‘voor’-stemmen krijgen om verkozen te worden.

“Als er maar één kandidaat is moet die minimum 60 procent van de stemmen halen om toch verkozen te worden”, vertelt voorzitter van het comité Eveline Claus. “Wouter had 289 stemmen voor en 8 stemmen tegen en dus is hij met groot overwicht verkozen tot Prins Carnaval 2024 van de centrumgemeente.

“Hij zal regeren onder de naam Prins Wouter en zijn eredames zijn Nathalie en Tinneke. De officiële aanstelling en het prinsenbal is op 27 januari 2024. We waren heel blij met de opkomst, het was een meer dan geslaagde prinsverkiezing. We willen dan ook iedereen bedanken die aanwezig was.”

Elodie is finaliste van Miss Model 2024

TEMSE – Elodie Hambersin (21) uit Temse is één van de tien finalistes van de nieuwe missverkiezing ‘Miss Model 2024’. De finale vindt plaats op 16 december in Boom.

“Miss Model is een nieuwe opkomende missverkiezing die georganiseerd wordt door Nisa Van Baelen”, vertelt Elodie. “Nisa heeft zelf al drie verschillende missverkiezingen gewonnen waardoor ze besloot om uit eigen ervaring een betere missverkiezing te organiseren. Een verkiezing die wel eerlijk zal verlopen en waarbij de finalisten wel correct worden behandeld.

“Wat mij enorm aansprak na mijn casting bij Miss Model was voornamelijk dat ik buiten ging met een vertrouwd gevoel omdat ik gewoon mezelf kon zijn en nog de ruimte kreeg om te groeien als persoon doorheen mijn avontuur. Die formule sprak me meteen aan.”

“Ik kan mezelf omschrijven als een extravert persoon, die vaak iets te rechtuit kan zijn doordat ik zo een flapuit ben”, klinkt het. “Ik ben zeer gedreven en hou zeker van een uitdaging. Dit brengt vaak een beetje spanning met zich mee doorheen het dagelijkse leven, waarbij stress wel eens te pas kan komen. Dit aangezien ik soms te veel hooi op mijn vork durf nemen.”

“Hoe andere me nog zouden omschrijven is, dat ik wel een gevoelig iemand kan zijn omdat ik een vrij empathisch persoon ben. Mijn mémé zei altijd “Elodie, je kan de wereld niet redden!”. Ik zou graag iedereen altijd gelukkig zien, maar dat is niet altijd realistisch voor jezelf.”

Elodie is studente in de opleiding “Vastgoed” op de Hogeschool te Gent.

“Dit doe ik momenteel in afstandsonderwijs zodat ik me volop kan focussen op de missverkiezing en wat meer kon gaan werken”, stelt ze. “In het dagelijkse leven werk ik 2à 3 dagen in de week bij mijn papa in de zaak. Daar bedien ik graag de mensen aan de bar bij twee verschillende sportcomplexen. Ook werk ik af en toe bij “Schoenen Torfs” op de Webshop.

Haar deelname aan de verkiezing is ook een eerbetoon aan haar mémé.

“We hoopte dat mijn mémé, die vocht tegen borst en longkanker, de start van mijn avontuur bij Miss Model nog zou mogen meemaken, dit wou ze zo graag. Maar ze had lang genoeg gevochten, ze stierf een maand voor de start. Desondanks geeft me dit alleen nog meer motivatie om te knallen op de finale in december. Een extra reden is het feit dat ze jarig is de dag van de finale van de verkiezing op 16 december.”

Intussen kan ik alleen maar dromen van de eindoverwinning en een carrière als model. Maar in de tussentijd doe ik ook een geweldige ervaring op en kan ik alleen maar dankbaar zijn hiervoor. Als ik Miss Model 2024 zou worden wil ik graag het gezicht zijn om andere aan te moedigen om ook te geloven in zichzelf, ongeacht de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.”

stemmen op Elodie Hambersin kan via: https://www.instagram.com/elohambx/

Nieuw in Temse !!! …De Gazet van Temst… op papier !!!

Tweewekelijks krantje gratis bij handelaars, horeca en wachtzalen van dokters, tandartsen… in groot-Temse

TEMSE – In november 2008 zag de online-krant voor Temse en de deelgemeenten www.editietemse.be het levenslicht. Nu 15 jaar later zijn we met onze nieuwssite alomtegenwoordig in groot-Temse met vele tienduizenden views per maand op onze website en vele duizenden leden via onze sociale mediakanalen. Om het 15-jarig bestaan te vieren breiden we uit…op papier.

Op de sociale media lopen we in de kijker via onze drie Facebookaccounts, (Editietemse, Nieuws en Info uit Temse en degazetvantemst). Dit met vele duizenden leden. Daarnaast posten we regelmatig nieuws en foto’s op Instagram
en X, het voormalige Twitter.

We beheren trouwens nog een aantal Facebookaccounts in groot Temse: Waaronder Je bent van Tielrode, Ge zijt van Steendorp en we zijn ook mede-beheerder van Je Bent van Temse (met zowat 17 000 leden).

Goede doel

Om het 15-jarig jubileum van Editietemse in de kijker te plaatsen gaan we uitbreiden. Naast online nieuws brengen we vanaf heden tweewekelijks de Gazet Van Temst op papier. Dit met een gemakkelijk te hanteren A4 formaat. We verspreiden de krant, met nieuws en advertenties, (voorlopig) op 1000 exemplaren, via handelszaken en horeca in groot-Temse en in de wachtruimtes van dokters, tandartsen enz… Zo krijgt Temse een extra nieuws – en mediakanaal.

Om dit nieuwe project extra glans te geven willen we ons steentje bijdragen voor het goede doel in de gemeente. De opbrengst van de eerste edities van De Gazet van Temst -‘print’- zal deels geschonken worden aan de goede-doel-organisatie Temse Schenkt vzw.

Temse Schenkt vzw is een hulporganisatie – gesteund door het gemeentebestuur van Temse – het OCMW van Temse – tal van sympathisanten /donateurs en in samenwerking met aanverwante organisaties. De vzw heeft als doelstelling het gratis ondersteunen van onze medeburgers die het thans moeilijk hebben – kansarm zijn of minder bedeeld.

Door middel van het adverteren van een logo of advertentie in de Gazet van Temst wordt de organisatie financieel ondersteund.

De Mekker komt opnieuw tot leven !!!

De Mekker !!!!

Een leuke bijkomstigheid is dat in elke editie een strip of cartoon zal gepubliceerd worden van de Mekker van Temse. Het Temsese stripfiguurtje dat nieuw leven wordt ingeblazen.

Kunstenaar/tekenaar Amin Rahouti creëerde enkel jaren geleden De Mekker, een leuk figuurtje dat avonturen beleeft in Temse, met een knipoog naar de bijnaam van de Temsenaars… De Azijnzekers… Op vraag van onze redactie wou Amin het figuurtje opnieuw tot leven wekken. Daardoor zal De Mekker, in principe tweewekelijks, een forum krijgen in ons nieuwe lokale krantje.

Handelaars of verenigingen die interesse hebben om te adverteren in De Gazet van Temst, via een logo of volwaardige advertentie, kunnen contact opnemen via info@editietemse.be

Na jaren komt de Mekker opnieuw tot leven…

Aankomst van de Sint in Temse

TEMSE – In Temse wonen veel kleine kapoenen. En dat stemt de goede Sint zo blij dat hij naar onze gemeente komt op zondag 19 november. Hij meert aan met zijn boot en Pieten op de Wilfordkaai om 13.30 u. Alle kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom om Sinterklaas toe te wuiven op de kaai en hem te vergezellen naar het Gemeentehuis op de Markt.

Komend weekend is het ook Winterkermis op de Markt. Op 22 november brengt de Bib een Sinterklaasverhaal en helpt ze jonge creatievelingen bij het knutselen van een schoentje of stoomboot om klaar te zetten tegen 6 december.

Met de Sint op de foto bij zijn aankomst

Zodra de Sint en zijn Pieten voet aan wal hebben gezet op de kaai in Temse, laten zij zich door alle kinderen en hun (groot)ouders graag begeleiden naar het Gemeentehuis op de Markt. Vanop de pui gooien ze voetballen in het rond en daarna mogen de jonge enthousiastelingen op de foto met de Sint in de feestzaal. Alle foto’s kan je later bekijken op de website: www.opgroeienintemse.be.

Kleurtekening

Alle kinderen tot het 4de leerjaar van de basisscholen in Temse kregen een Sinttekening mee naar huis om in te kleuren. De scholen ontvingen de tekening ook digitaal om te verspreiden via hun schoolkanaal voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.

Ingekleurde tekeningen kan je afgeven aan de Sint op zondag 19 november of in de Bib of AC De Zaat tot woensdag 22 november. Een beloning is verzekerd!

De mooiste kleurtekeningen hangt men uit in de Bibliotheek.

Sinterklaasverhaal in de Bib

Bij de aankomst van de Sint hoort natuurlijk ook een Sinterklaasverhaal. Kom tijdens de Voorleesweek luisteren naar de Voorleeshelden in onze Bib (Oeverstraat 15) en maak een schoentje of stoomboot om klaar te zetten voor Sint en Piet. Gratis deelname!

Wanneer? woensdag 22 november, 14 u.
Voor kinderen vanaf 2 jaar met (groot)ouders

Winterkermis op de Markt

In het weekend van de aankomst van de Sint is er kermis op de Markt. Ook voor gevoelige en autistische kinderen moet een kermis gezellig zijn. Speciaal voor hen voorziet het lokaal bestuur een prikkelarm kermismoment zonder felle lichten en luide muziek – op zaterdag van 15 tot 17 u.

Gezinsbond organiseert weer tweedehandsbeurs met baby – en kinderkledij en kinderspullen

TEMSE – Komende zondag 19 november van 14 uur tot 16.30 uur organiseert de gezinsbond van Temse een tweedehandsbeurs.

“We kozen voor onze organisatie een nieuwe locatie in de turnzaal van de Hollebeekschool achter de Christus Koningkerk in de Prinsenlaan 2 in Temse”, vertelt bestuurslid Jan De Gendt. “Rondom de kerk is ook voldoende parking.”

De gezinsbond van Temse neemt al vele jaren een tweedhandsbeurs op in zijn activiteiten en is dus niet aan zijn proefstuk toe.

“Het betreft hier een tafelverkoop waar 30 standhouders hun waren zullen aanbieden”, klinkt het. “Die zullen voornamelijk bestaan uit baby- en kinderkledij tot 16 jaar, babyartikelen, speelgoed en kinderboeken. De toegang is gratis en iedereen is welkom.”

De werkgroep die de tweedehandsbeurs voorbereidde bestaat uit Christine Pauwels, Annemie Eeckhaudt, Jan De Gendt, Stephanie De Gendt en Ann Boschman.

De werkgroep van de Tweedehandsbeurs: vlnr.: Christine Pauwels, Annemie Eeckhaudt, Jan De Gendt, Stephanie De Gendt en Ann Boschman

Derde Streekproductenbeurs lokt een massa bezoekers

TEMSE – De derde editie van de Streekproductenbeurs georganiseerd door Toerisme Temse was een overdonderend succes. De feestzaal van het gemeentehuis was op sommige momenten te krap behuisd voor de vele honderden bezoekers.

“Met 725 bezoekers mogen we spreken van een bijzonder geslaagde editie van onze streekproductenbeurs”, glundert Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse. “Als het zo doorgaat moeten we een ruimere locatie zoeken voor onze volgende editie maar de vraag is waar we daarvoor in Temse terecht kunnen.”

De beurs werd georganiseerd door de Confrerie De Gouden Sleutel onder het toeziend oog van Toerisme Temse

Tijdens de de Streekproductenbeurs verwenden lokale handelaars bezoekers met allerlei proevertjes. Vallen ze in de smaak, dan kon men hun verse, ambachtelijke producten kopen. Er was voor ieder wat wils: van zoetigheden zoals confituren, koekjes, honing, pralines, ijsjes, vlaai, dessertjes… tot hartige lekkernijen zoals unieke kazen, hoeveproducten, brood, fijne vleeswaren, streekbieren en streekgerechten zoals paling in ’t groen, dé specialiteit van Temse.

“Ook de handelaars waren tevreden. Enkele standhouders waren een uur voor sluitingstijd al uitverkocht”, klinkt het. “Dus heel wat bezoekers kwamen niet enkel om te proeven maar velen kochten ook.”

Meer foto’s, klik hier

De organisatie is bijzonder tevreden met de opkomst voor het evenement
Op sommige momenten was het op ‘de koppen lopen’ in de feestzaal van het oud-gemeentehuis

Komende zaterdag na vier jaar opnieuw Prins carnavalsverkiezing in Temse

Enige kandidaat Wouter Nys is niet ‘sowieso’ verkozen

TEMSE – Komende zaterdag 18 november is er na vier jaar nog eens een prins carnavalverkiezing in Temse in JOC De Nartist. Er is één kandidaat voor de titel: Wouter Nys (30). “Maar dit wil niet zeggen dat hij sowieso al verkozen is”, stelt Eveline Claus, sinds enige tijd de nieuwe voorzitter van het Gemeentelijk Carnavalscomité. “Hij moet 60 procent van de stemmen halen om Prins Carnaval 2024 te worden.

Wouter is al jaren carnavalist in hart en nieren. Zo was hij ooit lid van TKV de Muffy’s en KV De Greffels. Daarna werd hij comitélid van het Gemeentelijk Carnaval Comite Temse. In 2017 was hij erejoncker van Prins Eveline I en in 2019 was hij Hofnar van prins Polle I.

Niet sowieso verkozen

“Als Wouter verkozen wordt dan zullen zijn eredames Natalie en Tinneke zijn”, vertelt Eveline. “Hij hoopt alvast op veel volk om er een leuk feestje van te maken. En hij heeft uiteraard voor een leuke, carnavaleske show gezorgd. Die je zeker moet gezien hebben.

Wouter is dan wel de enige kandidaat maar die wil niet zeggen dat hij sowieso verkozen is.

“Hij moet inderdaad 60 procent ‘voor’-stemmen’ hebben”, stelt de voorzitter. “En
om te kunnen stemmen moet men trouwens ook persoonlijk aanwezig zijn.”

Op zaterdag 4 november was er de openingskroegentocht van het nieuwe carnavalsseizoen.

“Het is ondertussen al 4 jaar geleden dat er een verkiezing in Temse werd gehouden”, klinkt het. “De laatste keer was in 2019 toen prins Lili I werd verkozen. Wij hopen uiteraard dat vele carnavalisten de weg terug naar het JOC vinden.”

Carnaval in Temse wordt gevierd tijdens het weekend van 2-4 maart 2024

Als Wouter verkozen wordt, zullen Natalie en Tinneke zijn eredames zijn