Op termijn bijna 100 bijkomende woningen in ’t Foort gepland.

TEMSE – Op de site van de huidige Technische dienst, aan de wijk ’t Foort, worden op termijn honderd woningen gebouwd. Dit door een ruildeal van het lokaal bestuur en de projectontwikkelaar van de Roomakker in Tielrode.

Het lokaal bestuur heeft onder druk van actiecomité Roomakker en na advies van experten Ruimtelijke ordening beslist om de geplande verkaveling van de waardevolle bolle akker, Tussen de Kerkstraat en de Hofstraat in Tielrode niet te laten doorgaan.

De gronden in Tielrode, die eigendom waren van de verkavelaar worden geruild met de gronden en gebouwen van de technische dienst, de loodsgebouwen en de Dacca-loft in ’t Foort.

Het voorstel voorziet in 20 woningen aan de Hofstraat, maar de rest van de Roomakker zou ongemoeid gelaten worden. In ruil zouden er een 100-tal woningen met ondergrondse parking komen in de wijk ’t Foort. Het huidige plan voorziet gebouwen tot zes verdiepingen hoog. De oude industriële gebouwen, zouden zoveel mogelijk bewaard worden, vooral dan de Daccaloft.

De bewoners van ’t Foort vrezen voor een verkeersinfarct omdat de huidige verkeersinfrastructuur niet voorzien is op honderd woningen extra.

Het project is evenwel niet voor morgen. De Technische dienst moet eerst nog verhuizen naar de nieuwe stek in de Schoenstraat op de site TTS. Maar daar moet men nog heel wat verbouwen.

Op de site van de huidige Technische dienst, aan de wijk ’t Foort, worden op termijn
honderd woningen gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *