Prijsuitreiking zomerzoektocht Ons Streven

Vrijdag 22 oktober vond in het Gildenhuis in Tielrode de prijsuitreiking plaats van de Zomerzoektocht “70 jaar vrij”.

Milieuwerkgroep Ons Streven organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Temse en Toerisme Temse al 15 jaar een gratis zomerzoektocht in de gemeente. Het thema “Den Grooten Oorlog” sprak vorig jaar al honderden mensen aan. Het thema van de zoektocht van 2015 (70 jaar vrij) verwijst naar de tweede wereldoorlog en kon ook rekenen op een massale belangstelling.

Ruim 1000 brochures werden via het toeristisch informatiekantoor, café ’t Veer , via de organisator of de website van de milieuwerkgroep verdeeld. Deze brochures kenden zo’n groot succes omdat ze een schat aan weetjes en anekdotes over de tweede wereldoorlog in en rond Temse vermeldden. Met tekst en beeld werd in de brochures deze verschrikkelijke periode opnieuw in herinnering gebracht.
Het gemeentebestuur werd op de prijsuitreiking vertegenwoordigd door schepen Hugo Maes. Burgemeester Luc De Ryck en schepenen Lieve Truyman en Franky De Graeve waren verontschuldigd.

2010-10-23 OS Zomerzoektocht prijsuitreiking (13)
Gert Hooftman

In zijn openingswoord bracht de organisator van de zomerzoektocht, Gert Hooftman, voorzitter van  Milieuwerkgroep Ons Streven, hulde aan de voortreffelijke samenwerking tussen de 3 partners van de  zomerzoektochten in Temse : Milieuwerkgroep Ons Streven vzw, de cultuurdienst van Temse en de  Toeristische dienst van Temse. Honderdtwintig mensen brachten een ingevuld antwoordenformulier  binnen bij de organisatie. Een veelvoud haalde een brochure op en deden de zoektocht ‘voor de fun’.

In de zomer kwam men tal van mensen – gewapend met pen en brochure- op het traject van de zoektocht tegen. Met een deelneemster uit Westdorpe (Nederland) kon men dit jaar van een internationale zoektocht spreken. Opvallend waren de deelnames uit Vlaams Brabant (Leuven en Grimbergen). Menno Laenen uit Moerbeke, was met 8 jaar de jongste deelnemer. Gerarda De Rijck uit Temse was de oudste deelneemster.

Meer foto’s, klik hier

2010-10-23 OS Zomerzoektocht prijsuitreiking (15)

Wielerbelangen stopt met organisatie Zannataronde

Zaterdag 24 oktober organiseerde Wielerbelangen Temse de uitreikingsavond van de Zannataronde voor Juniores. Meteen voor de laatste keer want de wielervereniging stopt met de organisatie van het regelmatigheidscriterium.

“Het alsmaar kleiner wordende deelnemersveld en het feit dat het steeds moeilijker wordt de nodige fondsen bij elkaar te brengen, deed ons deze beslissing nemen’, aldus Nancy Heirbaut van Wielerbelangen.

Mooie, geaccidenteerde parcoursen moesten de jongens tussen mei en augustus bedwingen in Temse, Zwijndrecht, Roosdaal, Bazel en Steendorp. Een goed gevuld envelopje was de beloning voor de eerste 30 van het regelatigheidscriterium. Gertjan Loomans mocht met zijn derde plaats een alukader Z33 van Zannata in ontvangst nemen. Voor Dries De Proost was er een paar full carbon wielen van Cover Wheels voorzien. De winnaar Toon Lembrechts mocht een Zannata Z82evo meenemen. Heel wat juniors die het podium haalden, strijden volgend jaar bij de beloften. Winnaar Toon Lembrechts, toch echt een man met karakter die een stukje kan fietsen, hangt zijn fiets aan de haak om zich voltijds toe te leggen op het leiderschap bij de Scouts. Veel succes in de toekomst, jongens, of het nu in of naast het peloton is.

“Wielerbelangen Temse zal ook in 2016 zeker nog wedstrijden organiseren”, weet Heirbaut. “Zij het dan niet meer onder deze vorm. We danken iedere organisatie en alle sponsors die het mogelijk hebben gemaakt zes edities van de Zannataronde te kunnen organiseren. Wielerminnend Vlaanderen hoort nog van ons”,

Uitreikingsavond Zannata Ronde 2015

POLITIE. Intrekking rijbewijzen, woninginbraak en gekantelde vrachtwagen.

logo Politie Kruibeke-TemseIntrekking rijbewijzen
Een 45-jarige man uit Temse belandde met zijn voertuig in een gracht in de Heistraat te Temse. De bestuurder had een bocht gemist. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,64 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens een alcoholcontrole op de N41 in Elversele werd het rijbewijs van een 34-jarige man uit Hamme eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,70 promille alcohol in zijn bloed.

Tijdens een controle op de B.A. Heymanstraat werd het rijbewijs van een 27-jarige man uit Temse ingehouden voor 6 uren. De man had een positieve ademtest afgelegd en uit de ademanalyse bleek dat hij 1,27 promille alcohol in zijn bloed had.
Een andere bestuurder, een 44-jarige man uit Nederland diende zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren. Hij had 0,75 promille alcohol in zijn bloed.

Woninginbraak
Er werd ingebroken in een woning in de Blindstraat te Temse. De achterdeur werd geforceerd. Er werden enkele horloges en parfum gestolen.


Gekantelde vrachtwagen

Dinsdagmorgen 27 oktober omstreeks 8.30 uur kantelde een  vrachtwagen op de N41 te Temse. Een 59-jarige man uit Beersel was  met zijn vrachtwagen in de berm geraakt en door het omslaan van zijn  stuur is zijn voertuig beginnen tollen en kantelde om. De man werd  niet gewond. Er was enige tijd sterke verkeershinder.

gekantelde vrachtwagen N41 27 10 15
(c) Hulpdienstenforum Vlaanderen.be

Jeugdbewegingen zingen en dansen er op los…

Ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging zongen en dansten, op zondag 25 oktober op de Markt, alle jeugdbewegingen van Temse zich in de kijker op de grootste jeugdbewegingshits van vroeger en nu.  Afsluitend leerde men een zelfgeschreven Jeugd-Temse-Zingt-lied.

Wij zongen niet mee maar namen wel enkele foto’s.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0645

 

 

Harmonie Orkest Temse (HOT) zorgt voor muzikale sfeer

Zaterdag 24 oktober 2015 genoten zowat 120 muziekliefhebbers, in theaterzaal Roxy, van het concert HOT VARIATIONS van Harmonie Orkest Temse (HOT).

Niet enkel de volledige harmonie zorgde voor muzikale sfeer, ook kleine ensembles mochten hun kunnen tonen. Jürgen Boel was de presentator van dienst. Wij gingen tijdens het tweede deel van het concert de sfeer opsnuiven, de afwezigen hadden eens te meer ongelijk…

Meer foto’s, klik hier

Hot Variations 2015

Toerisme Temse wandelt op de Roomkouter

Zaterdag 24 oktober organiseerde Toerisme Temse een Roomkouterwandeling in de omgeving van het gelijknamige natuurpark in Steendorp.

Een kleine 60 wandelaars waren op de afspraak. De kleine wandeling van zowat 40 minuten werd begeleid door schepen van Milieu Franky De Graeve. De lange wandeling werd in goede banen geleid door milieufunctionaris Franky Eeckelaert.

Vooraf kregen de wandelaars een power-point presentatie over de historiek van de Roomkouter. Na de wandeling werden de deelnemers vergast op een tas pompoensoep in Halloweensfeer. Bellenman Gerard Vercauteren, verraste de wandelaars daarbij, als hobbybakker, op zelfgebakken brood…

Meer foto’s, klik hier 

Roomkouterwandeling 2015

Jaarboek 2014 van het Gemeentemuseum voorgesteld

Vrijdag 23 oktober werd in de feestzaal van het gemeentehuis het Jaarboek 2014 van het Gemeentemuseum voorgesteld.

Na de verwelkoming door Romain Van Hautekerke, voorzitter van de beheerraad van het Gemeentemuseum, konden de genodigden een vertoning van Temsese films uit de oude doos meemaken. Gevolgd door de officiële voorstelling van het boek door burgemeester Luc De Ryck (CD&V).

Het Jaarboek heeft de volgende inhoud:

Rupelmonde-Steendorp Chantiers Navals L’Escaut

90 jaar Scheldewerven, een onwaarschijnlijk verhaal (Julien Lyssens)

Mijn moeder gaat ‘dienen’ (Monnic Blijweert)

Kamiel Van Buynder met Theofiel Maes e.a. gefusilleerd op 14 juli 1917 (Luc De Ryck)

In galop door 2014 (Elke Koppen)

Het boek kan tijdens de weekends bekomen worden in het Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16 en op werkdagen bij Elke Koppen op de vijfde verdieping in AC De Zaat – telkens op de gangbare openingsuren van beide locaties.

Voorstelling boek Gemeentemuseum 2014
Burgemeester Luc De Ryck geflankeerd door leden van de beheerraad van het Gemeentemuseum en museumfunctionaris Elke Koppen

POLITIE. Snelheidscontroles en inbraak in bedrijven.

logo Politie Kruibeke-Temse

Snelheidscontroles
Er werden snelheidscontroles uitgevoerd op de volgende plaatsen :

Kruibeke:
Moortelstraat                                   76 gecontroleerde                    0 geflitst

Temse:
Eigenlo                                           503 gecontroleerde                  43 geflitst
Hoogkamerstraat                         642 gecontroleerde                  15 geflitst

Inbraak in bedrijven

Donderdagmorgen 22 oktober werd er een inbraak vastgesteld in een bedrijf in de Pachtgoedstraat te Temse. Er werd aan de achterzijde van het gebouw een stuk uit een poort geslepen. In de hal werd een gat in de muur geslagen om de burelen te betreden. Hier werd een kluis opengebroken. Het geld werd gestolen. In de burelen werden ramen en deuren opengetrapt. Er werden een groot aantal I-Phones en horloges gestolen. Het juiste aantal kon nog niet worden medegedeeld. Het labo werd ingelicht.

In Kruibeke in de Zwaluwbeekstraat werd er ingebroken in een werkplaats. Aan de achterzijde van het gebouw werd een ruit ingegooid. Er werden 2 laptops, een gsm en fototoestel, 4 slijpmachines, 3 boormachines en handgereedschap gestolen.

Iedereen welkom op Roomkouterwandeling (met Natuurhuis) in Steendorp

Op zaterdag 24 oktober organiseert Toerisme Temse in het groen- en natuurgebied van Steendorp de Roomkouterwandeling.
Iedereen is welkom:
– zaterdag 24 oktober, 14.30 u.
– verzamelen aan Natuurhuis (via Kapelstraat 170 A)
– na powerpointpresentatie (30’) Roomkouterwandeling o.l.v. een gids (1u15’)
– traktatie bij de terugkomst
– niet toegankelijk voor kinderwagens en andersvaliden
– aangepast schoeisel
– zaklamp meebrengen
– honden niet toegelaten

Graag vooraf inschrijven via de Toeristische Dienst, Gemeentehuis (gelijkvloers), Markt 1, tel. 03 771 51 31, toerisme@temse.be.
De deelnameprijs (3 euro) dient bij aankomst betaald.

DSC_0261

Veel belangstelling voor stripbeurs

Heel wat belangstelling voor de strip-platen-cd & dvd beurs, op zondag 18 oktober, georganiseerd door culturele vereniging Spirit in het oud-gemeentehuis, aan de Markt.
‘Na een jaar afwezigheid is dit een nieuwe start voor onze stripbeurs’, aldus voorzitter Raoul De Graeve.
Wij namen enkele foto’s.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0428

Gezelligheid troef tijdens ‘Temst in ’t Echt’.

Facebookpagina brengt weer heel wat Temsteneirs samen
Voor de tweede keer organiseerden de beheerders van de facebookpagina Je Bent van Temse als… ‘In ’t Echt’, met diverse activiteiten.

Zo was er ondermeer een tentoonstelling met een mix van foto’s van het oude en meer recente Temse. ‘De hoofdbedoeling van het evenement was om Temsenaars samen te brengen om gezellig te klappen en te zieveren. Met zowat 300 bezoekers zijn we in dat opzet geslaagd’, aldus Robert Van Lombergen.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0483

Genieten van de Steendorpse natuur tijdens Dag van de Trage Weg

In Temse zijn heel wat voetwegels of ‘trage wegen’ waar zachte weggebruikers graag fietsen en wandelen. Dankzij de veldwegen, kerkwegels, jaagpaden en bospaden zijn ontspanning en natuurbeleving nooit ver weg. Bovendien hebben bijna al deze wegen historische roots.

Op zaterdag 17 oktober organiseerde Natuurpunt Scousele een, vijf kilometer lange, geleide wandeling met als thema Geniet traag van het Gelaag – de trage wegen van Steendorp. Ruim 30 geintresseerde wandelaars genoten van de schoonheid van de natuurparken de Roomkouter, het Gelaagpark en het Fort van Steendorp.

Vertrek en aankomst waren aan het gloednieuwe Natuurhuis waar de wandelaars ook konden genieten van het magische uitzicht van op het dakterras.

Dag van de Trage Weg 2015
Dag van de Trage Weg, met vertrek en aankomst aan het Natuurhuis in Steendorp