PUBLI-REDACTIONEEL – Er waait een nieuwe wind bij taverne – restaurant Kaai 22

TEMSE – Kaai 22 langsheen de promenade aan de Wilfordkaai heeft een nieuwe chef in de keuken. Chef Nico Rillaerts zal voortaan samen met kok Noori Mirullah zorgen voor lekkere gerechten met een knipoog naar de tijd van toen.

“Nadat onze vorige chef en mijn vennoot in de zaak Lucy besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan moesten we snel schakelen en op zoek naar een nieuwe chef”, vertelt zaakvoerder Tony Nai. “Dankzij enkele vrienden in de horecawereld is dat snel gelukt. Ik wil trouwens Lucy hartelijk danken voor de mooie samenwerking de voorbije vijf jaar en wens haar natuurlijk heel veel succes toe met haar nieuwe uitdaging.”

De nieuwe chef Nico Rillaerts heeft zijn strepen verdient in de horeca.

Authentieke

“Mijn manier van koken is zoals het gebeurde in de tijd van toen”, stelt Nico. “Zoals bij stoofvlees en vol au vent bijvoorbeeld, ik maak het letterlijk zoals het vroeger was. Ik trek zelf mijn bouillon als basis. Ik gebruik geen pakjessaus. De verschillende sauzen zoals pepersaus, champignonsaus, voor de scampi’s en ga zo maar door worden vers gemaakt met zelfgetrokken fond. Ik begin telkens van nul om het zo te zeggen.”

“Daarom besliste we ook om de menukaart wat in te perken. Dit zal voor de klanten misschien een aanpassing zijn maar zo kunnen we garanderen dat alles vers gemaakt wordt. Men kan tegenwoordig alles kant en klaar laten leveren maar ik ben nog van de oude stempel en verkies het authentieke. Er zijn hoe langer hoe minder horecazaken die zo werken want het vergt heel wat tijd en moeite.De kaart is daardoor vrij basic maar alles is huisgemaakt. Zo zal men hier gerechten kunnen eten die ergens anders helemaal anders smaken.”

Er is trouwens goed nieuws voor de toenmalige klanten van Oosters restaurant De Sampan op de Markt.

“Ruim een jaar geleden moesten we door omstandigheden de Sampan sluiten”, vertelt Tony Nai. “Ik weet dat heel wat klanten van toen de Sampan missen. Daarom besliste we in samenspraak met de nieuwe chef om enkele gerechten van de Sampan op de kaart te zetten bij Kaai 22. Vooreerst onze bestseller van de Sampan: ‘Gelakte Eend 8 Zaligheden’. Dit met, zoals toen, een zachte Aziatische saus.”

Het zaalteam in Kaai 222 wordt vanaf heden aangestuurd door zaalmanager Tom Serraris. “Maar in de zaal veranderd er weinig”, stelt Tom. We blijven zoals vroeger onze klanten in de watten leggen.”

“En we zijn 7 op zeven open vanaf 10 uur”, vult Tony Nai aan.

vlnr.: chef-kok Nico Rillaerts, kok Noorih Mirullah, zaalmanager Tom Serraris, kelner Mathias Buytaert en zaakvoerder Toni Nai

CD&V en Open VLD trekken in kartel naar de kiezer

Op donderdag 25 mei 2023 beslisten de partijbesturen van cd&v Temse en Open Vld Temse om in kartel naar de kiezer te trekken.

Met het kartel hopen zowel cd&v als Open Vld dat ze de ingeslagen weg na de verkiezingen van oktober 2024 verder samen kunnen bewandelen.

Affiniteit

“We hebben vele grote projecten samen kunnen opstarten en verwezenlijken. Door deze kartelvorming willen we ons lot duidelijk aan elkaar koppelen om dit verhaal voor een mooier, aangenamer Temse samen te kunnen voortzetten’’ zegt burgemeester Maes.

Lijsttrekker wordt huidig burgemeester Hugo Maes (cd&v), die voor een nieuwe ambtstermijn gaat.

Schepen Wim Van Rossen (Open Vld) zal de kartellijst duwen.

“Gedurende de huidige legislatuur merkten we een grote inhoudelijke affiniteit tussen onze beide fracties. De wil om wezenlijke veranderingen in te zetten voor Temse en hun inwoners bindt ons”, zegt Van Rossen. “We willen enkele lopende grote projecten samen kunnen afwerken.

Constructief

“Zoals de hernieuwing van het straatbeeld in Temse Centrum en de uitrol van de Amelbergasite. Maar evengoed samen toewerken naar de afronding van het nieuwe woonzorgcentrum De Reiger. Een stem voor ons kartel is meestappen in een ambitieus verhaal voor Temse en haar deelgemeenten dat constructief voort wil bouwen aan de vele projecten die in de steigers staan. Het vertrouwen in elkaars mandatarissen en politieke talenten is groot en maakt dat we de toekomst samen rooskleurig inzien.”

Ondanks het kartel blijven cd&v en Open Vld als zelfstandige lokale partijen bestaan.

“We zullen binnen de huidige coalitie ook het bestaande bestuursakkoord loyaal blijven uitvoeren”, aldus schepen Wim Van Rossen.

De vlucht vooruit

N-VA laat weten dat ze het liever aan de kiezer overlaat om te bepalen aan wie ze hun vertrouwen schenken.

“De nieuwe regels zorgen ervoor dat de traditionele partijen CD&V en Open Vld de vlucht vooruitnemen en in kartel gaan om zich van hun macht te verzekeren”, aldus lijsttrekker Lieve Truyman. “N-VA Temse stapt daar niet in mee.  Wij trekken naar de kiezer met een duidelijk programma zodat het voor iedereen helder is voor welk ideologisch project men zijn stem uitbrengt.”

Burgemeester Hugo Maes, Open VLD voorzitter Wim Riské, schepen Debby Vermeiren, Voorzitter gemeenteraad Hans Cools, Fractieleider cd&v Ingrid Deschepper, Fractieleider Open Vld Bart Van Geyt, Schepen Patrick Vermeulen, Schepen Wim Van RossenFestiviteiten Opendeurdag WZC De Reiger vonden noodgedwongen in de cafetaria plaats

TEMSE – Heel wat ambiance tijdens de opendeurdag van WZC De Reiger. Door het regenweer moest men de festiviteiten wel naar de cafetaria verhuizen. Maar dat kon de pret niet drukken.

Charmezanger Geeno uit Belsele zorgde voor de leuke muzikale sfeer. Bewoners en bezoekers konden ook genieten van een ijsje, wafels en de nodige drankjes.

“Door het regenweer kon ons event spijtig genoeg niet buiten plaatsvinden”, stelt animatrice Linda Thierens. “Maar ook in onze cafetaria werd er gefeest.”

Meer foto’s, klik hier

Beslissing over Temse carnaval valt eind januari

TEMSE – Door de nieuwe variant en de evolutie in de besmettingscijfers zal het Gemeentelijk Carnavalcomité Temse, samen met de nodige instanties, eind januari een beslissing nemen over Carnaval 2022.


“Over die beslissing zal dan gepast gecommuniceerd worden”, stelt voorzitter Dirk Mettepenningen. “De voorstelling Prins carnaval 2022 van 12 februari wordt wel al afgelast.”

Woningen en industrie van de baan voor invulling site steenbakkerij Steendorp

TEMSE – Veel natuur en beperkte recreatie, dat wordt de invulling van de verloederde steenbakkerijsite van Steendorp. Dat hebben de verschillende belanghebbenden beslist. Grote veranderingen laten wel nog jaren op zich wachten


Het 18,4 hectare grote steenbakkerijterrein aan de rand van Steendorp en natuurgebied De Roomkouter is privébezit, in handen van een consortium van drie bvba’s. Zij gebruiken de versleten fabrieksgebouwen enkel als opslagruimte. In 2019 vormden de eigenaars een werkgroep samen met de Vlaamse en gemeentelijke overheid en lokale verenigingen, zoals Natuurpunt en Steendorp Leefruimte. Zij werkten samen een visienota uit voor de toekomst van de site. Die krijgt dus een groene invulling met recreatieve doeleinden. De gemeente en de eigenaars nemen kosten van de ontwikkelingen van het terrein op zich.


In de eerste plaats betekent dat herstel van het natuurlandschap, zegt schepen van Ruimtelijke Planning Wim Van Rossen (Open VLD). “Maar we willen er ook een bovenlokaal toeristisch-recreatief knooppunt van maken. We houden het liefst kleinschalig en passend in het groen. Denk dus eerder mountainbikeparcours dan tennisvelden. Horeca is mogelijk, maar het is niet de bedoeling hier een tweede Koolputten van te maken.”


Sloop


“Deze visienota is een belangrijke stap, maar we willen niet de indruk wekken dat er binnen twee, drie jaar een heleboel veranderd is. Dit zal nog jaren duren.” Zo moet de bestemming van de grond, nu industriegebied, nog gewijzigd worden en moeten kandidaat-ontwerpers nog concrete plannen uittekenen. Er wordt wel bekeken of er op korte termijn iets mogelijk is, zoals een gedeeltelijke ontwikkeling van het huidige groen, beperkt recreatief gebruik of de sloop van gebouwen. Die zijn in slechte staat zodat hergebruik maar in beperkte mate mogelijk lijkt.

Kmo-zone


Of er op het terrein ook een verbindingsweg komt tussen de Warandestraat en de Kapelstraat ligt nog open, maar de gemeente lijkt die optie genegen. “De Gelaagstraat is nu de enige ontsluitingsweg voor de zuidkant van Steendorp, en die loopt langs een school”, zegt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Een goed alternatief is zeker een meerwaarde.”


De visienota kwam donderdag aan bod in de gemeentecommissie Ruimte. Daar vroeg men zich af wat het voordeel is voor de eigenaars. “Ze kunnen nog een beetje verdienen met grondverzet voor het landschapsherstel, maar dat is eenmalig”, aldus Raf Catthoor (Groen), die denkt dat de eigenaars nadien het terrein willen verkopen. Volgens schepen Van Rossen valt er ook nadien winst te maken, bijvoorbeeld via een b&b, glamping of andere horeca.”


Bewoners voor het eerst spreekbuis voor de buurt tijdens wegwerkzaamheden

ELVERSELE – Twee buurtbewoners uit Elversele zullen wekelijks de werfvergadering over de heraanleg van de Dorpstraat bijwonen. Zij worden ook het aanspreekpunt in hun buurt.

Sinds begin deze week wordt er gewerkt achterin de Dorpstraat ter hoogte van het kerkhof. Het is de eerste fase van een volledige heraanleg van het centrum, waarbij zowel de riolering als de weginrichting aangepakt worden. Omdat de werken tot het najaar van 2020 zullen duren en er tijdens het grootste deel van de werken geen doorgaand verkeer mogelijk is, wordt heel wat hinder verwacht.

Daarom worden wekelijks twee bewoners uitgenodigd op de werfvergadering. Davy De Rijbel en Karin De Schuttere zullen samen of afwisselend elke maandagochtend in overleg gaan met de werfleider en als spreekbuis dienen voor de buurt. “We hopen dat we op een positieve manier de bezorgdheden en problemen kunnen aankaarten”, klinkt het bij de twee die allebei een verleden hebben binnen het lokale verenigingsleven. “Mensen kunnen ons aanspreken of contacteren via een algemeen mailadres. Zo kunnen we hun vragen en opmerkingen doorspelen.”

Davy en Karin stelden zich kandidaat na de oproep tijdens de infovergadering over de werkzaamheden. “Eigenlijk was er plaats voor drie buurtbewoners, maar er waren geen kandidaten. Ergens is dat jammer. Mensen geven tegenwoordig vaak kritiek via sociale media of klagen op Facebook. Wanneer er dan de kans is om te participeren, wordt daar niet op ingegaan.”

Het is de eerste keer dat er in Temse op deze manier gewerkt wordt. Schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) is overtuigd van de voordelen. “Door buurtbewoners als eerste aanspreekpunt te hebben, hopen we snel te weten wat de problemen ter plaatse zijn.”

De twee Elverselenaren kunnen uiteraard ook op straat worden aangesproken. Ze zijn goed gekend in het dorp. Karin Deschuttere kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor Open Vld in Temse, Davy De Rijbel is gemeenteraadslid voor N-VA.

“Politiek heeft er niks mee te maken, maar we nemen wel graag een engagement op. Iedereen kan dus bij ons terecht, maar het is ook niet de bedoeling dat we een spreekuur gaan organiseren of dat iedereen bij ons op de koffie komt”, lachen ze.

De gemeente slaat hiermee een nieuwe weg in, en dat zal voortaan meer gebeuren.

“Bij grootschalige werken willen we meer participatie van de buurtbewoners hanteren. Midden volgend jaar starten werken op de Antwerpsesteenweg in Tielrode. Ook daar gaan we dat doen.”, zegt schepen Truyman. “Bij alle grote werken in een zone waar veel mensen wonen is dit nuttig.”

Vragen of opmerkingen bij de werken zijn welkom bij werkendorpstraat@temse.be

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

Davy De Rijbel en Karin De Schuttere geflankeerd door schepen Truyman achterin de Dorpstraat. (foto: MGB)

Op Stoapel organiseert gespreksavond over milieuvriendelijke schepen

TEMSE – Zijn de tienduizenden grote schepen die de wereld rondvaren ook grote vervuilers? De meningen zijn verdeeld. In elk geval staan er elektrisch aangedreven schepen op stapel en zijn er schepen die door waterstof worden aangedreven. Op Stoapel, de erfgoedvereniging van de Boelwerf van Temse, vond het probleem van de luchtvervuiling door schepen een belangrijk onderwerp.

Op donderdag 10 oktober komt daarover een specialist ter zake spreken: het gaat om Paul Moeyaert, momenteel betrokken bij een project rond aandrijving van schepen door niet-fossiele brandstoffen.

Afspraak in de feestzaal van het gemeentehuis op de Markt te Temse (voldoende parking of kom met de fiets) op donderdag 10 oktober te 19.30 uur. Na de uiteenzetting door Paul Moeyaert is er tijd voor nader contact rond een fairtrade drankje.
Toegangsprijs 5 euro, drank inbegrepen. Leden van Op Stoapel betalen 4 euro.
Meer info via theo.baeke@telenet.be

Op Stoapel wil het erfgoed van de Boelwerf in ere houden en neemt allerlei initiatieven: uitgave van een boek met overzicht van alle op de Boelwerf gebouwde schepen, aanwezigheid op tentoonstellingen, archief, nieuwsbrief, filmavond, toekomst van de Belgica, en werkt mee met een provinciaal initiatief rond de herinnering aan de scheepsbouw langs de Schelde. Elk jaar is er ook een uitstap, kijk voor meer info op www.opstoapel.org

Paul Moeyaert is van opleiding Scheepsbouwkundig Architect en Nucleair Ingenieur. Zijn loopbaan bestrijkt zowat alle domeinen op het gebied van scheepvaart – technisch-commerciële coördinatie op verschillende scheepswerven (waaronder Boelwerf), technisch beheerder van schepen bij verschillende rederijen, surveyor bij classificatiemaatschappijen, consultant nu bij Exmar in de werkgroep Energy Efficiency and Innovation.

Oxfam Wereldwinkel wil de boeren in het Zuiden helpen bij hun productie en verkoop en hen een behoorlijke prijs voor hun producten garanderen zodat zij fatsoenlijk kunnen leven, en hun kinderen een opleiding kunnen volgen.

Geen Sterke Dranken meer op Temse in de Wolken, dus komen carnavalisten met alternatief

Carnavalsvereniging De Oeteldonkers promoot dit jaar streekbieren uit Temse
KV De Sharky’s pakken uit met enkele nieuwe mocktails

TEMSE – Dit weekend vindt Temse in de Wolken voor de twintigste keer plaats. Door problemen met dronken jongeren tijdens de vorige editie geldt nu een verbod op het schenken van sterke dranken. Carnavalsvereniging De Oeteldonkers bedacht een alternatief en schenkt voortaan streekbieren. Ook KV De Sharkys moest een nieuwe weg inslaan.

We waren al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd. De laatste twee jaar sloegen de cocktails niet meer aan
Edwin De Saegher, carnavalsvereniging De Oeteldonkers

Temse in de Wolken is sinds de feestelijke start in 2000 uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de gemeente. Behalve optredens en kermisattracties tekenen ook verschillende verenigingen present om hun kas te spijzen. Dat zal dit jaar zonder de verkoop van sterke dranken moeten, want het gemeentebestuur voerde een verbod in op sterke drank.

“Er was vorig jaar overlast door jongeren die te veel hadden gedronken”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat willen we dit jaar vermijden door een verbod in te voeren. Op de vaste terrassen van de verschillende horecazaken is het schenken van sterke drank wel nog toegelaten.”

Geen cocktails, maar streekbieren 

Het verbod maakte dat sommige verenigingen met een nieuw idee moesten komen. Zo ook carnavalsvereniging De Oeteldonkers uit Steendorp, die al tien jaar lang een cocktailkraam uitbaten tijdens de feestelijkheden ter hoogte van de beeldhouwwerken.

Voorzitter Edwin De Saegher heeft begrip voor het verbod:

“We waren eigenlijk al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd. De laatste twee jaar sloegen de cocktails niet meer aan. Dat komt ook omdat langs deze kant van de Wilfordkaai veel minder passage is. We hopen met ons nieuwe aanbod meer mensen naar deze kant van de kaai te lokken.”

Bieren gelinkt aan Temse

Dat aanbod bestaat voornamelijk uit bieren die een link hebben met Temse en de deelgemeenten. “Het enige bier dat effectief hier gebrouwen wordt is Kerel, van brouwerij VBDCK in Tielrode. Maar we schenken ook bieren die verenigingen uit de gemeente laten brouwen. Daarnaast bieden we broodjes beenhesp aan met Temses varkensvlees Piétrain de Grain. De broodjes zijn Scheldebrood of Polderbrood en ook de groenten komen van een lokale kweker.”

Enkele nieuwe mocktails

Ook carnavalsvereniging KV De Sharky’s uit Tielrode moest inventief zijn door het verbod.

Doordat sterke dranken voortaan verboden zijn, zullen we enkele nieuwe mocktails, dat zijn coctails zonder alcohol, op onze kaart zetten”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. Uiteraard hebben we ook nog cava en andere dranken. De eet-,drank- en ambiancetent van KV de Sharkys staat opgesteld ter hoogte van het bureel van River Tours.

Temse in de Wolken vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Op de affiche staan onder meer Filet Pure, Willy Sommers en Les Truttes. Zowel zaterdag als zondag wordt er vuurwerk afgeschoten vanop de Schelde om 22.30 uur.

Tijdens de feestelijkheden wordt de Veerstraat langs de kant van de Kasteelstraat volledig afgesloten, ook voor voetgangers. Zaterdag 24 augustus van 13 uur tot zondag 25 augustus om 4 uur en van 13 uur tot middernacht is er geen doorgang voor voertuigen in de Priester Poppestraat, Veerstraat, Wilfordkaai, Nijsstraat en Consciencestraat. De Wilfordkaai wordt afgesloten vanaf huisnummer 41. Er is geen doorgang mogelijk voor verkeer uit de Rik De Rycklaan.

“We waren al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd”, aldus Edwin De Saegher (staand 2e van links)

Klik hieronder door voor bio’s van de optredende artiesten van TIDW 2019

Verder lezen Geen Sterke Dranken meer op Temse in de Wolken, dus komen carnavalisten met alternatief

Tientallen klachten op sociale media naar aanleiding van laat vuurwerk op de Zaat

TEMSE – Naar aanleiding van de officiële ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor van het bouwbedrijf Cordeel op de site de Zaat, en het bijhorende feestje, werd er vrijdagnacht om middernacht vuurwerk afgestoken vanop de site van het bedrijf.

Meteen regende het klachten op de sociale media, wegens het late uur en vooral omdat dit niet aangekondigd was naar de buurtbewoners in de ruime omtrek.
Volgens bepaalde bronnen zou het bedrijf hier ook geen vergunning voor aangevraagd hebben.

“Het bedrijf had hier wel degelijk een vergunning voor gekregen”, reageert burgemeester Luc de Ryck (CD&V) “Eén van de voorwaarden was wel dat de buurt verwittigd zou worden.”

(C) Facebook

Vlaams geld voor rioleringen in Temse

TEMSE – Het gemeentebestuur van Temse krijgt vanuit het Vlaams Gewest een financieel duwtje in de rug voor riolering. Dit dubbele investeringspakket werd goedgekeurd door de Vlaamse regering op vraag van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V).

Concreet betreft het de volgende werken voor 2019-2023:

– Aansluiting groene clusters Hofstraat en Kerkstraat, kostprijs rioleringswerken: 1.119.000 euro

– Aansluiting Stokthoekstraat-Bokmolenstraat-Oudestraat, kostprijs rioleringswerken: 1.460.000 euro

Dankzij deze investering kunnen de riolerings- en zuiveringsgraad verder worden opgekrikt. Dat duurzaam moet worden omgesprongen met water is algemeen geweten, maar met deze financiële injectie wordt weer een stap vooruit gezet.

“Niet alleen bovengrondse zichtbare investeringen zijn belangrijk, maar zeker de ondergrondse verbeteren de levenskwaliteit”, stelt Vlaams minister Koen Van den Heuvel in dit verband. “Ik geloof sterk in de kracht van lokale besturen, maar het is noodzakelijk dat het Vlaams gewest hen ondersteunt in hun opdracht op het vlak van riolering. Daarom wordt in totaal wordt voor meer dan een half miljard euro geïnvesteerd.”

 

Politiezone zet medewerkers in de schijnwerpers

TEMSE – Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van de politiezone Kruibeke-Temse werden enkele medewerkers in de schijnwerpers geplaatst.

Twee korpsleden werden gehuldigd voor 25 jaar dienst, Peter De Munck en Koen Laurijssen. Ook twee gepensioneerde medewerkers werden in de kijker geplaatst, Marleen Rijckaert en Kris Tronckoe. Daarnaast werden ook de agenten en medewerkers voorgesteld die het het voorbije jaar het korps kwamen versterken. De aanwezige gehuldigden mochten samen op de foto met korpschef Wim Pieteraerens.

 

Sint-Amelbergaschool organiseerde ‘De Warmste Dag’

TEMSE – Ten voordele van de Warmste Week en Music For Life organiseerde de Sint-Amelbergaschool ‘De Warmste Dag’, dit voor het Melanoompunt en de MS Liga.

“Samen zamelden we 2416.71 euro in door allerlei workshops, cake en fruitverkoop en een gezellig oudercafe met kerstkoor”, aldus Phyllis Van Duyse, leerkracht derde leerjaar. Enkele leerkrachten en leerlingen gingen de cheque met het ingezamelde bedrag overhandigen op domein Puyenbroeck.

Meer foto’s, klik hier

 

 

Autopia: een unieke expo met zelfverzonnen machines

TEMSE – In een ideale wereld gedragen we ons allemaal voorbeeldig, maar dat zit niet echt in de aard van de mens. Die vaststelling inspireerde kunstenaar Bart Ramakers om de tentoonstelling ‘Autopia’ samen te stellen. De collectie bundelt surreële foto’s van zelfverzonnen machines die de wereld zouden kunnen verbeteren. De machines werden allemaal echt gebouwd, en in kunstgalerie Wilford X op de Wilfordkaai kunnen bezoekers er zelfs enkele uittesten.

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”, vertelt de bedenker trots. “Hoe harder mensen trappen, hoe meer complimenten de machine geeft en hoe gelukkiger ze worden. Wie het allergelukkigst wil worden, trapt zich kapot en krijgt er zo een burn-out bovenop.”

De tentoonstelling stelt bezoekers niet enkel fysiek op de proef, maar daagt ook de creativiteit uit.

“Er kunnen nieuwe volksliederen gemaakt worden, en er is ook een machine die levensvragen beantwoordt. Die kunnen van thuis uit ook gebruikt worden via de website www.autopia.exposed

Samenwerking met chef

Voor deze tentoonstelling werkt Wilford X ook samen met chef Tom Vermeiren van restaurant Wilford T waar de kunstgalerie gevestigd is.

“Ik ga op donderdag 22 november en 6 december een speciaal menu samenstellen vol gastronomische jeugdherinneringen”, verklapt de chef. Die avonden zal trouwens Bart Ramakers zelf ook toelichting geven bij de kunstwerken. ‘Autopia’ loopt nog tot 28 december en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het restaurant. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”,aldus Bart Ramakers (r)

Alweer meer dan 1500 lopertjes voor schoolveldloop in sportcentrum

TEMSE – Elk jaar bij de start van het schooljaar krijgt de atletieksport extra aandacht tijdens de Vlaamse Veldloopweek. Op de sportvelden van het sportcentrum Fernand Schuerman kwamen ook dit jaar meer dan 1 500 lopers samen.

Dat alle scholen van Groot-Temse deelnemen aan deze veldloopwedstrijden, maakt van het evenement een heus spektakel. Door de werken aan twee kunstgrasvelden vonden de wedsrijden plaats op een andere locatie in het sportcentrum. Voor elke leeftijd was een specifiek parcours, van 700 of 1000 meter. De lopers konden ook nu weer rekenen op héél veel supporters, ouders, grootouders, familie en sympathisanten.

Meer foto’s, klik hier

De winnaars van de wedstrijden voor het 4de tot en met 6de leerjaar samen met organisatie en schepenen

 

De winnaars van de reeksen van het 2de en 3de leerjaar met organisatie en schepenen