Geen Sterke Dranken meer op Temse in de Wolken, dus komen carnavalisten met alternatief

Carnavalsvereniging De Oeteldonkers promoot dit jaar streekbieren uit Temse
KV De Sharky’s pakken uit met enkele nieuwe mocktails

TEMSE – Dit weekend vindt Temse in de Wolken voor de twintigste keer plaats. Door problemen met dronken jongeren tijdens de vorige editie geldt nu een verbod op het schenken van sterke dranken. Carnavalsvereniging De Oeteldonkers bedacht een alternatief en schenkt voortaan streekbieren. Ook KV De Sharkys moest een nieuwe weg inslaan.

We waren al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd. De laatste twee jaar sloegen de cocktails niet meer aan
Edwin De Saegher, carnavalsvereniging De Oeteldonkers

Temse in de Wolken is sinds de feestelijke start in 2000 uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de gemeente. Behalve optredens en kermisattracties tekenen ook verschillende verenigingen present om hun kas te spijzen. Dat zal dit jaar zonder de verkoop van sterke dranken moeten, want het gemeentebestuur voerde een verbod in op sterke drank.

“Er was vorig jaar overlast door jongeren die te veel hadden gedronken”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat willen we dit jaar vermijden door een verbod in te voeren. Op de vaste terrassen van de verschillende horecazaken is het schenken van sterke drank wel nog toegelaten.”

Geen cocktails, maar streekbieren 

Het verbod maakte dat sommige verenigingen met een nieuw idee moesten komen. Zo ook carnavalsvereniging De Oeteldonkers uit Steendorp, die al tien jaar lang een cocktailkraam uitbaten tijdens de feestelijkheden ter hoogte van de beeldhouwwerken.

Voorzitter Edwin De Saegher heeft begrip voor het verbod:

“We waren eigenlijk al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd. De laatste twee jaar sloegen de cocktails niet meer aan. Dat komt ook omdat langs deze kant van de Wilfordkaai veel minder passage is. We hopen met ons nieuwe aanbod meer mensen naar deze kant van de kaai te lokken.”

Bieren gelinkt aan Temse

Dat aanbod bestaat voornamelijk uit bieren die een link hebben met Temse en de deelgemeenten. “Het enige bier dat effectief hier gebrouwen wordt is Kerel, van brouwerij VBDCK in Tielrode. Maar we schenken ook bieren die verenigingen uit de gemeente laten brouwen. Daarnaast bieden we broodjes beenhesp aan met Temses varkensvlees Piétrain de Grain. De broodjes zijn Scheldebrood of Polderbrood en ook de groenten komen van een lokale kweker.”

Enkele nieuwe mocktails

Ook carnavalsvereniging KV De Sharky’s uit Tielrode moest inventief zijn door het verbod.

Doordat sterke dranken voortaan verboden zijn, zullen we enkele nieuwe mocktails, dat zijn coctails zonder alcohol, op onze kaart zetten”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. Uiteraard hebben we ook nog cava en andere dranken. De eet-,drank- en ambiancetent van KV de Sharkys staat opgesteld ter hoogte van het bureel van River Tours.

Temse in de Wolken vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Op de affiche staan onder meer Filet Pure, Willy Sommers en Les Truttes. Zowel zaterdag als zondag wordt er vuurwerk afgeschoten vanop de Schelde om 22.30 uur.

Tijdens de feestelijkheden wordt de Veerstraat langs de kant van de Kasteelstraat volledig afgesloten, ook voor voetgangers. Zaterdag 24 augustus van 13 uur tot zondag 25 augustus om 4 uur en van 13 uur tot middernacht is er geen doorgang voor voertuigen in de Priester Poppestraat, Veerstraat, Wilfordkaai, Nijsstraat en Consciencestraat. De Wilfordkaai wordt afgesloten vanaf huisnummer 41. Er is geen doorgang mogelijk voor verkeer uit de Rik De Rycklaan.

“We waren al naar een ander concept aan het zoeken voordat het verbod werd ingevoerd”, aldus Edwin De Saegher (staand 2e van links)

Klik hieronder door voor bio’s van de optredende artiesten van TIDW 2019

 

Zaterdag 24/08/2019
19u FILTHY HORSE

Filthy Horse is een folk-rock band uit Kastel.
In september 2016 start Francis , leerkracht op Sint-amelbergaschool te Temse , samen met bassist Peter, drummer Dries en banjospeler Bart een folkrockbandje.
Francis en Peter hebben daarvoor al samengespeeld, voor de anderen is het een nieuwe ervaring.
In het voorjaar van 2017 sluit een violist aan, wat de definitieve start van de band betekent.
Af en toe vervolledigt accordeonist Wouter de line-up.
De formule is compleet en in het voorjaar van 2018 wordt een eerste EP opgenomen. Deze valt in de smaak, de rest van het jaar volgen de optredens elkaar in snel tempo op. Nu ze de smaak te pakken hebben trekken ze opnieuw de studio in.
Begin 2019 wordt een eerste full-cd met 10 eigen nummers voorgesteld: War & Beer. Deze is ook te beluisteren via spotify: spotify.filthyhorse.be
Het repertoire bestaat uit folkclassics met een rockjasje, rocknummers met een folksausje en een reeks eigen nummers.
Speciaal voor Temse in de Wolken brengen ze ook een blazersensemble mee!
Info en muziek
www.filthyhorse.be
http://facebook.filthyhorse.be
http://spotify.filthyhorse.be
https://vi.be/filthyhorse

 

21u. Filet Pure

Filet Pure is geen gewone coverband.
Het is een professionele concept band bestaande uit ervaren professionele en semi-professionele muzikanten , waaronder Temsenaar Peter Bressinck ,aangevuld met topvocalen van Astrid , Amber en Tineke ( 3 finalistes van The Voice 2018 uit team KOEN) en een funky blazersectie
Het repertoire neemt je mee doorheen de geschiedenis van de dansmuziek. Van de soul en funk van The Jacksons en Aretha Franklin, naar 80ies dance van Tina en Michael Jackson, over cult dance klassiekers van Robin S tot hedendaags David Guetta hits.
Zolang het maar groovy en funky isstilstaan zal geen optie zijn!
https://www.facebook.com/filetpureBand/

 

23u BTZ
“The sound of a dj, the energy of a live band”

De nieuwe partyband “btz” (lees: beats) brengt de beste hedendaagse hits.
Ze mixen dansbare muziek van onder meer Dua Lipa, Daft Punk, Major Lazer, Stromae en Netsky tot een knallende liveshow.
Maar “btz” is meer dan een doorsnee coverband: het is live-muziek én DJ-set in één.
Naast twee charismatische topzangeressen (Silke Mastbooms van “The Voice” en Nona Dekeyser) heeft “btz” ook een DJ in huis: Sonny Vande Putte was reeds te gast op Temse in de Wolken als zanger bij partyband “The Vicious” en met zijn “Vierkante Meter”, en kruipt nu in de rol van “MC” (Master of Ceremony) en bedient de samples.
Gooi daar nog een pianist en een drummer bij, en het dak gaat er ongetwijfeld af.
https://www.facebook.com/wewantbtz/


0u45 Hang The Deejay

Humoristische DJ-act met live-zang
Deejays nemen het hoe langer hoe meer over van de live-bands.
Hang The Deejay slaat terug.
Twee gereputeerde live-artiesten, DJ Kite en DJ Flow, gaan under cover als deejay mét live zang en krijgen daarbij de steun van een studiozangeres.
Ze speelden begin dit jaar de AB plat op het “ambtenarenbal”

https://youtu.be/NHVpBLeoQRs
Zondag 25/08/2019

15u :KLAA S & D!O’s

Wat in 2017 startte als soloproject van KLAⱯS Blommaert werd snel een duo als schoolmakker SergiO Roels na het eerste optreden in ’t Schrijverke zijn magische 10 met bijgeleverde Hammond aanbood. Begin 2019 kruiste Contrabassist en uitgezworven dorpsgenoot GinO Pauwels hun kronkelende muzikale pad.
Op dat pad sleurt KLAⱯS & D!O’s je mee.
Klaas als singer-songwriter die je met gitaar en aangrijpende krachtige stem meeneemt over de hoogste pieken en doorheen de diepste dalen des levens. Sergio als ware Hammondeer, die de stem en gitaar van Klaas bekrachtigt met de zweverige tonen van het Hammondorgel. Gino maakt het trio compleet en pompt een warme hartslag door de aders van hun nummers.
Sergio kennen we ondermeer als Hammondspeler bij 50 Tinten Brys en Groovin’4. Klaas was eerder al te zien als frontman van Meat&Greed en AreSheNaked? Gino speelde in tal van succesvolle bands waar hij meermaals bv’s heeft begeleid, waaronder: Gene Thomas, Isabelle Adam, Claudia Caluwé, Jessy van de MC Kenzie, enz, bij de ‘Twins Band’ olv Gunter van Campenhout. Hij speelde ook samen met Coco Junior en Xandee in de band ‘Just in time’, om er maar een paar op te noemen. Samen met Mama’s Jasje deed hij een paar televisie optredens.
Samen brengen ze eigen nummers, aangevuld met een portie catchy covers. Ze leggen graag de nadruk op ‘Rock’ doch akoestisch gebracht met meeslepende tekst en dito boodschap.
Ideaal om de zondag op gang te trappen.

 

16u30 REBOUNCE

Na 18 fantastische jaren zetten “The Soulutions” in 2016 een punt achter een mooi verhaal.
Enkele bandleden die overtuigd waren van hun formule maakten werk van een upgrade, REBOUNCE was geboren!

Hun try-out op SOS Rock met een vernieuwde set en bezetting gaf vonken en vuur !
Hun slogan ? “Our Funky Rhythms will keep you dancing !”
Rebounce is een 9-koppige band met hyperkinetische zanger en zangeressen, blazersectie en één kloppend hart voor funky grooves.
Helemaal klaar om Temse in de Wolken in vuur en vlam te zetten!
LET’S DANCE !
.

18u30 WILLY SOMMERS

De Schlagerkoning, de koning van het Vlaamse lied, de Sultan van Pukkelpop, Willy Sommers verovert nog steeds menige harten en weet moeiteloos alle generaties te bereiken en samen te brengen. ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Als een leeuw in een kooi, ‘Het water is veel te diep’ zijn stuk voor stuk hits die heel Vlaanderen, jong en oud, noot voor noot kan meezingen.
De nu al legendarische Willy Sommers brengt 80 minuten een liveset van zijn grootste hits met een band van echte rocksterren die een eindeloze polonaise of uitbundige ‘Connemara’ evenzeer kunnen waarderen als een bende headbangers en enthousiaste stagedivers.
“LAAT DE ZON IN JE HART!”

 

 

21u LES TRUTTES

Iedereen kent het verhaal van Les Truttes:
In 1996 begonnen als een éénmalige grap, en ruim 20 jaar later uitgegroeid tot dé gevestigde waarde in het club- en festivalcircuit.
Maar Les Truttes zijn doorheen de jaren veel meer geworden dan een band: ze zijn een begrip, een ideologie, een beweging, … De volgende stap was logisch: een politieke partij oprichten!
In 2018 heeft het publiek zijn hart laten spreken. In een overweldigend gevoel van samenhorigheid stemden zij unaniem voor ‘The People’s Party’! Een verpletterende verkiezingsoverwinning was het gevolg!
Met Les Truttes aan de macht komt ‘The People’s Party’ in Power. In 2019 zal ‘Het Feest’ zelf regeren en wordt geen oppositie geduld. Als de ware partij van het volk brengen ze letterlijk ‘The Party’ to ‘The People’!
Met een ongeziene energie en overgave zullen zij u onderwerpen aan hun beleid: een creatieve mix van muziek en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering! Een waar machtsvertoon overgoten met een stevige portie rock ’n’ roll!
Kortom, PARTY! Do you too party to The People’s Party Part 2? YES you can!
www.lestruttes.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *