Vijfde editie van Festivel bijzonder geslaagd

Meer dan 8000 feestvierder vinden de weg naar het warmste festival van het land

TEMSE – Festivel, het eerste en het warmste festival van het jaar, kan terugkijken op een geslaagde vijfde editie. “We ontvingen dit jaar 8.000 bezoekers”, zegt organisator Philippe Van Robaeys. Eén van die bezoekers was premier Alexander De Croo (Open VLD). “Fantastisch wat ze hier realiseren voor het goede doel. En dat allemaal met vrijwilligers”, zei hij. Zondagmiddag werd het festival afgesloten met een kindernamiddag.

Woensdag 3 april werd het startschot gegeven voor de vijfde editie van Festivel, het warmste festival van het land dat er prat op gaat om met de opbrengst goede doelen te steunen. De eerste avond namen 1.000 quizzers, verdeeld over 150 ploegen, deel aan de FestiQuiz. De sfeer zat er meteen goed in, maar hoe kan dat ook anders met Peter Van de Veire als presentator? De aanwezigen werden die avond nog verrast met twee special guests: Ruben Van Gucht en weervrouw Sabine Hagedoren.

Ruben Van Gucht was één van de special guests tijdens Festiquiz


Vrolijke gezichten

Dag twee van het festival stond met de FestiSpecials opnieuw in het teken van mensen met een beperking. In totaal zakten 1.200 enthousiaste bezoekers af naar het festivalterrein. “De helft meer dan vorig jaar”, zegt de organisator trots. De aanwezigen genoten er van spetterende optredens van onder meer Sam Gooris en Bart Kaëll. Nadien namen de artiesten ruim de tijd voor een meet and greet. “Het was opnieuw een groot succes, met heel wat vrolijke gezichten en een warme sfeer”, klinkt het bij de organisatie. (lees verder onder de foto)

Live optreden

Tijdens FestiMusic op dag drie schakelde Festivel een versnelling hoger met hun eerste liveoptreden. Daan gaf er het beste van zichzelf op een uitverkochte avond. “Daan was schitterend, net als de afterparty. Het was een avond om niet te vergeten”, klinkt het. (lees verder onder de foto)

Vrijdag werd de aftrap gegeven voor twee festivaldagen met een heleboel klinkende namen met onder meer Average Rob en Maori die voor vuurwerk in de tent zorgden. Zaterdag was het de beurt aan Discobaar A Moeder en ook Regi mocht niet ontbreken. (lees verder onder de foto)

Het festival ontving die avond trouwens hoog bezoek met een acte de présence van premier Alexander De Croo. Hij bracht een bezoek aan het eerste festival van het jaar en zag dat het goed was. De Croo nam zaterdag uitgebreid de tijd om te spreken met de vele vrijwilligers en medewerkers van het festival maar mengde zich ook onder de bezoekers. Zaterdagavond was trouwens dé topavond van Festival mt onder meer Regi en Discobaar A Moeder op het podium.

“Het is fantastisch wat ze hier realiseren voor het goede doel. En dat allemaal met vrijwilligers”, zegt hij. “Heel chic trouwens wat ze doen voor mensen met een beperking én hun begeleiders.” (lees verder onder de foto)

8.000 bezoekers

De organisatie kan dus terugkijken op een geslaagde editie.

“We ontvingen 8.000 bezoekers en we kregen de eerste zonnige dagen op het eerste festival van het jaar. Wat kunnen we meer wensen”, zegt een tevreden organisator Philippe Van Robaeys. “De mensen hebben zich geamuseerd en wij krijgen weer de kans om goede doelen te steunen. Daar doen we het tenslotte voor.”

Wij gingen de sfeer opsnuiven op woensdagavond, donderdagmiddag en zaterdagavond.

Meer foto’s, Festiquiz, klik hier
Meer foto’s, Festispecials, klik hier
Meer foto’s, festival dag 2, klik hier

Festivel kan terugblikken op een bijzonder succesvolle editie (foto: Pieter Van Hecke)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *