Fotogroep lanceert nieuwe buitenexpo op de Wilfordkaai: “Zonder op reis te gaan krijgt men een kleine inkijk in het straatgebeuren op verschillende plaatsen.”

TEMSE – Fotogroep After4 heeft weer nieuwe buitententoonstelling, net zoals vorig jaar op de Wilfordkaai. Dit jaar is het thema De Stroat. “Alle negentien leden geven met twee foto’s hun fotografische kijk op ‘de straat’”, zegt Rudy Bredael van de fotogroep.

“‘De Stroat’ is echt verbonden met het straatleven en dat overal ter wereld vertelt voorzitster Rita Bredael. “Zonder op reis te gaan krijgt men een kleine inkijk in het straatgebeuren op verschillende plaatsen.”

Tot eind augustus staan er dus opnieuw 38 unieke foto’s tentoon op de Wilfordkaai.

“Een prachtige, idyllische plaats om zoiets te organiseren”, vertelt Rudy Bredael. Het is ondertussen al de vijfde keer dat After4 uitpakt met een buitententoonstelling.

“Vorig jaar organiseerden we die voor de eerste keer op de Wilfordkaai. Het was een verpletterend succes. De bewoners hier zijn ook blij met onze komst. ‘Nu is er eens iets moois te doen op de kaai dat geen lawaai maakt’, zeggen ze dan”, zegt Rudy lachend.

Succes

Het is door de grote opkomst van vorig jaar dat de organisatie besliste om het dit jaar opnieuw te doen.

“Normaal gezien plannen we een buitententoonstelling om de twee jaar, maar we hadden het materiaal en de foto’s, dus de beslissing was snel gemaakt om ook dit jaar weer met iets creatief op de proppen te komen”, luidt het.

Vorig jaar stonden de dieren centraal met het thema Beestig. Voor de tentoonstelling van dit jaar gooide de organisatie het over een andere boeg met De Stroat. De 19 leden van de fotogroep mogen elk twee foto’s tentoonstellen met hun interpretatie van de straat. (Lees verder onder de foto)

Elk groepslid mag twee foto’s tentoonstellen met zijn of haar interpretatie van ‘de straat’. — © pvs

De foto’s werden zondag 30 juni onthuld in aanwezigheid van belleman Bart Heynderickx en burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Grote betekenis

“Een tentoonstelling in openlucht was in onze gemeente een zeldzaamheid tot fotoclub After4 zich daarmee ging moeien”, stelde Hugo Maes. “Het is een prachtig initiatief met de Wilfordkaai als locatie. Zo slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds de locatie zelf en anderzijds de passanten en toeristen die de foto’s zullen bekijken.”

“De kaai is altijd van grote betekenis geweest voor onze gemeente”, aldus de burgemeester. “Eeuwen geleden speelde zij een belangrijke rol als centrum voor handel en nijverheid. Tot voor de eerste wereldoorlog was de kaai beperkt tussen de Bloemmolens en de Watermolen. De gronden tussen de Watermolen en het huidige Scheldepark maakte deel uit van het domein van de kasteelheer Janssens-De Varebeke, destijds bekend als ‘den Bos van Janssens.”

Voor de opening van de tentoonstelling was er heel wat belangstelling.

“Met 150 aanwezigen was de opkomst en de interesse groot. Zelfs bij het opbouwen, hielden er al geïnteresseerde halt”, zegt Bredael.

Oogje in het zeil houden

“Hopelijk blijven we gespaard van harde wind en vandalisme. Vorig jaar is er niets gebeurd, maar je weet maar nooit”, zegt Rudy. “De bewoners hebben mij alvast verzekerd dat ze een oogje in het zeil houden.”

Ondertussen kijkt de groep al vooruit naar hun wintertentoonstelling met de titel: ‘Onderweg’. Die zal plaatsvinden van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november in het Hollebeekzaaltje in de Prinsenlaan.

Fotoclub After4 organiseert net zoals vorig jaar een openluchttentoonstelling op de Wilfordkaai

Een gedachte over “Fotogroep lanceert nieuwe buitenexpo op de Wilfordkaai: “Zonder op reis te gaan krijgt men een kleine inkijk in het straatgebeuren op verschillende plaatsen.””

  1. Als de Wilfordkaai zo’n plakpleister gaat worden, waarom niet meer zitbanken plaatsen langs de kaai? Er zijn er veel te weinig momenteel. Op de Zaat bij Delhaize staan meterslange zitbanken waar niemand op wil zitten, en langs het water mogen er ook nog wat bijkomen. En waarom die 2 beelden van Karel Aubroeck weggestoken staan aan de Scheldebrug? Niemand ziet ze staan, terwijl ze op de Wilfordkaai een ideale plaats voor ze zullen zijn voor de mensen. De beroemde beeldhouwer geen sant in eigen gemeente?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *