Kleurrijk spektakel lokt toch heel wat toeschouwers ondanks herfstweer

STEENDORP – Ondanks het miezerige en winderige weer was er toch heel wat volk afgezakt naar het centrum van Steendorp voor de 43ste cavalcade van de Orde van de Baksteen.

Van aan de Vuurkouterwijk ging het via de St-Jansstraat naar de Gelaagstraat. Aan het kruispunt met Warandestraat ging het even mis voor de wagen van Oukandanou. De wagen kwam klem te zitten tussen twee huizenblokken. Met vereende krachten kon men na enige tijd de wagen los wrikken. Daardoor liep de stoet wel zowat een half uur vertraging op.

Alle groepen, zo’n twintig in totaal, zorgden weer voor een kleurrijk spektakel. Zij werden op sleeptouw genomen door de reuzen Keizer Karel I en Mie Matsjoefel. Voorzitter Marc Ost bracht met zijn carnavalscomité ook hulde aan de collega’s van Aalst nadat zij uit de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco werd verbannen.

Maandag bezoekt het carnavalscomité WZC Blauwhof en is er een rondgang met de Strooien Hoedjes langs de steunende café’s. Dinsdag volgt dan de Matsjoefelenommegang en de Klos & Kloter Verbranding.

Meer foto’s, klik hier

Het carnavalscomité bracht hulde aan carnaval Aalst

laatste project op de frontlinie van de woonzone De Zaat gaat in verkoop

TEMSE – Een mijlpaal in de geschiedenis van de ontwikkeling van de woonzone op de site De Zaat. Afgelopen week startte de verkoop van het nieuwbouwproject ‘Belgica‘ dat het sluitstuk moet worden van de woonzone op de frontlijn van de site, vlak naast de Schelde.

“Het klopt dat er oorspronkelijk gepolst is geweest naar een mogelijkheid om een ‘ankerpunt’ te realiseren aan het einde van de Philippe Saveryslaan”
schepen Ruimtelijke Ordening, Wim Van Rossen

Het project ‘Belgica’

Gerenommeerd architectenbureau

“Residentie Belgica is inderdaad het allerlaatste project op de frontlijn van onze fabuleuze woonzone de Zaat”, aldus Gert Vercouteren van sales De Zaat, die instaat voor de verkoop van de appartementen op de oude terreinen van de Boelwerf.

“Het project heeft elf bouwlagen met in totaal 44 appartementen en één penthouse op twee teruggetrokken bouwlagen. Het ontwerp is van het gerenommeerde B2Ai. Met vestigingen in Brussel, Gent, Roeselare en Lille en 120 medewerkers behoren ze tot de absolute top van de architectuur in ons land”, klinkt het bij Vercouteren.

“Vooraan aan de Scheldekant zitten de appartementen met een oppervlakte van 156 m2 en een zeer ruim terras van 44 m2 . Deze krijgen een fenomenaal zicht van 180° op de Schelde en het rechtover gelegen natuurgebied van de Weert”, is te lezen op de Facebookpagina van Sales De Zaat. “Lateraal zitten de appartementen van 120 m2 met 46 m2 terras extra. Ook deze units hebben het fantastische frontale contact (90°) met de imposante rivier en de natuur.”

“Ondergronds is er voor elk appartement een kelderberging voorzien en een gemeenschappelijke fietsruimte”, stelt men bij Sales De zaat. “Voor de wagens zijn er open staanplaatsen, enkele en dubbele afgesloten garageboxen.”

“De start van de werken is voorzien voor half maart van dit jaar. “De oplevering is medio 2022.”

Ankerpunt

“De naam Belgica is gehaald van het onderzoeksschip dat op de voormalige Boelwerf werd gebouwd in opdracht van het Ministerie van Wetenschapsbeleid”, vertelt Gert Vercouteren. “In 1984 werd de Belgica te Temse gedoopt door Koningin Fabiola en in dienst gesteld. De gemeente Temse draagt sinds de doop het peterschap over dit unieke schip dat nog steeds operationeel is.”

Oorspronkelijk was bouwheer Nieuw Temse vragende partij om als laatste appartementsgebouw langsheen de frontlijn van de Schelde een gebouw te realiseren met 15 of zelfs 20 verdiepingen.

“Het klopt dat er oorspronkelijk gepolst is geweest naar een mogelijkheid om een ‘ankerpunt’ te realiseren aan het einde van de Philippe Saveryslaan”, horen we bij schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van Rossen (Open VLD). “Deze vraag dateerde van de vorige legislatuur en kaderde niet binnen het bestaande Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Ondermeer door de hoogte van het gebouw. Ze werd toen verder niet weerhouden.”

“Het vergunde project kadert wel binnen het RUP dat voor de site ‘De Zaat’ werd ontworpen”, zegt Van Rossen. “Hier is het huidige college van burgemeester en schepenen dan ook akkoord gegaan met het voorliggende ontwerp, dat uiteraard ook werd afgetoetst met de betrokken diensten en administraties ondermeer Stedenbouw, de brandweer en anderen.”

Wie interesse heeft: http://www.dezaat.be

 

Zo zal de frontlinie van de site De Zaat er uit zien in 2022

Kindercarnaval in Tielrode en Steendorp opener van carnavalsweekend in deelgemeenten

TIELRODE/STEENDORP – Met het kindercarnaval in Steendorp en Tielrode werd meteen het carnavalsweekend in de respectievelijke deelgemeenten ingezet.

In Tielrode in samenwerking met Orde van ’t Veir, Feestcomité Temse, KV De Sharkys en De Greffels uit Elversele. De kindercarnavalstoet ging langs Huize Vincent waar de kinderen de rusthuisbewoners konden toezwaaien. Na de stoet kon elke klas op de speelplaats een korte act brengen.

In Steendorp liepen de reuzen keizer Karel I en Mie Matsoefel, van carnavalscomité De orde van de Baksteen, aan het begin van de kindercarnavalstoet die door de centrumstraten trok.

In Tielrode trekt de ‘echte‘ carnavalstoet zondag door de straten, voorafgegaan door de reclamestoet.

In Steendorp begint men er zaterdag 22 februari al aan. Met start van de cavalcade aan de Vuurkouterwijk en einde aan het dorpsplein. In de Mosterdpot kan men vanaf 14 uur terecht voor een carnavalsbal 2.0 georganiseerd door Looze It Events.

Meer foto’s Tielrode, Klik hier
Meer foto’s Steendorp, Klik hier

in Tielrode trokken de leerlingen van de Vrije Basisschool door de centrumstraten

Ook in Steendorp gingen de leerlingen de straat op

 

Minister van Staat Miet Smet en ex-kabinetsleden op bezoek in Temse

TEMSE – Miet Smet, minister van Staat, de grote dame van de vrouwenemancipatie in ons land, was staatssecretaris en minister van 1985 tot 1999. Meerdere Temsenaars waren aan de slag op haar kabinet, o.a. burgemeester Luc De Ryck en ereschepen Monique Verheyden. Op donderdag 20 februari bezocht de minister van Staat Temse in gezelschap van voornamelijk ex-leden van haar kabinet.

Uiteraard werd ook een bezoek gebracht aan AC De Zaat, waar zij werden ontvangen door burgemeester Luc De Ryck. Hij gaf hen een ‘snelcursus Temse’ gaf en leidde hen rond in het gebouw. De dames waren onder de indruk van AC en site De Zaat.

V.l.n.r. zittend: Annemie Pernot, Miet Smet, burgemeester Luc De Ryck, Juliette Sioen en Hilde Missant. Staande: Miette Pernot, Regine Peeters, Christiane Wegge, Monique Verheyden, Lieve Halewyck, Mieke Vannuland, Myriam Van Varenbergh, Jo Monballyu en Arlette Jockheere.

Gevolgen stormweer blijven duren: Kasteelstraat nog steeds afgesloten door asbest

TEMSE – Een deel van de Kasteelstraat was donderdag nog steeds afgesloten na de doortocht van storm Dennis afgelopen weekend. De storm heeft leien in asbest doen wegwaaien. Het dak van het voormalige politiekantoor in de Kasteelstraat heeft eerder al te lijden gehad onder storm Ciara, al was de schade toen wel beperkt.

“Bij storm Dennis waren de gevolgen erger”, zegt Diego Laureys van YouStone, de vastgoedontwikkelaar die het leegstaande gebouw wil renoveren. “Bij de tweede storm is de dakrand losgekomen, waardoor de wind onder de leitjes is kunnen spelen. Verschillende leien zijn losgekomen.”

Asbest

De leien zijn op straat terechtgekomen en hebben enkele auto’s beschadigd. De zwarte leien bevatten asbest. “Gelukkig gaat het om hechtgebonden asbest”, zegt Stefaan De Beckker van YouStone. “Dat is minder gevaarlijk zolang het niet in stukken breekt.”

YouStone liet ondertussen een gespecialiseerde asbestfirma langskomen. Voor en tijdens de opruim van de weggewaaide leien bleef de Kasteelstraat gesloten voor alle verkeer. Dat was ook donderdag nog zo. Wagens konden omrijden langs de Wilfordkaai. Ondertussen werd het dak zo goed als mogelijk ‘stormproof’ gemaakt.

Later deze week volgt nog overleg tussen YouStone en de gemeente. Het gebouw staat momenteel leeg. Vastgoedontwikkelaar YouStone heeft plannen om het herenhuis van de voormalige politiesite te renoveren. Er komen op de site negentien wooneenheden. YouStone is momenteel nog wel de procedure aan het doorlopen om de nodige vergunningen te krijgen. Als dat in orde is, kan de ontwikkelaar ten vroegste eind dit jaar met de werken starten. De storm zou geen vertraging veroorzaken.

Ondertussen hebben de bewoners in de onmiddellijke omgeving een brief gekregen van de vastgoedontwikkelaar om de eventuele schade die men geleden heeft aan te geven bij de verzekeringsmakelaar.

(Bron: HN/GVA – Tom Nuytemans)

KV De Sharkys willen zich vooral amuseren

Carnavalsgroep stopt ‘Met het voor de eerste plaats te gaan‘.
TIELRODE – Komend weekend komt carnavalsvereniging KV De Sharkys voor het eerst naar buiten tijdens de stoet in Tielrode. Afgelopen zondag werden wagens en thema voorgesteld tijdens een carnavaleske doopplechtigheid in Bazel.

Tweede brouwsel

“Ons thema dit jaar is “Een fout aprés-ski plezierke met een Sharky’s bierke”, vertelt voorzitter Eddy Vermeulen. “Daarom dat we ons eigen bier lieten brouwen. Dat ondertussen in verschillende horecazaken in Tielrode en Temse verkocht wordt. Maar de verkoop loopt eigenlijk zo goed dat we al een tweede brouwsel moeten bestellen. Dat duurt ongeveer twee maanden. Dus we hopen tegen de Tielroodse Dorpsfeesten, begin juni, opnieuw te kunnen leveren. Tijdens de eerste stoeten zullen we wel nog ons bierke op de wagen hebben.”

Amuseren

“Zoals we vorige week al vertelden, dat gaan voor de eerste plaats, daar gaan we mee stoppen”, verklapt Vermeulen. “We hebben een mooie wagen, en als iedereen er op zit zullen velen verwonderd zijn. De prijzen die we pakken is meegenomen maar we doen dit jaar dus niet mee aan het songfestival, Met het prestige gedoe gaan we stoppen. We willen ons dit jaar gewoon amuseren. We zullen wel zien naar volgend jaar toe, dan vieren we ons 11-jarig jubileum.”

“De wagen bestaat uit drie delen, waaronder een wagen met een aprés-ski-hut en eentje met een skilift. De totale lengte bedraagt zowat dertig meter.”

Zondag (als de weergoden het toelaten) komt de groep dus voor het eerst naar buiten, voor eigen publiek, in Tielrode, daarna volgen Sint-Gillis-Waas, Belsele, Temse, Haasdonk en Kieldrecht.

“We lopen trouwens dit jaar voor het eerst twee avondstoeten, in Sint-Gillis-Waas en Kieldrecht”, klinkt het.

Kandidaat prins

In de rand van de doopplechtigheid pakte de voorzitter ook uit met het nieuws dat één van de leden, Danny Willems, één van de kandidaten is voor prins carnaval 2021 in Tielrode.
“Er waren al vier kandidaten voor de prinstitel volgend jaar in Tielrode en met de kandidatuur van Danny zijn er dat dus vijf. Iets wat nog nooit eerder gebeurd is in Tielrode”, aldus Eddy Vermeulen.

Meer foto’s, klik hier

“De prijzen die we pakken is meegenomen maar we doen dit jaar dus niet mee aan het songfestival”, klinkt het bij de Sharkys

 

DJ-platform organiseert carnavalbal 2.0 in de Mosterdpot

STEENDORP – Dit weekend viert men ook in Steendorp carnaval. Met zaterdagnamiddag de stoet die door de centrumstraten trekt. Omdat er in het dorp nog slechts één café overblijft zet het DJ-platform Looze It Events zaterdag voor het eerst een carnavalbal 2.0 op poten.

Denzel Van Hoyweghen, Matthias Baeyens en Koen Gorrebeeck richtten Looz It Events vijf jaar geleden op.

“Met als hoofddoel, “lokaal onbekend muziektalent speelgelegenheid geven”. Voornamelijk deejays maar iedereen mag en kan zich melden.”, vertelt Denzel. “We zoeken talent zoeken en steunen hen in hun carrière. We doen dit omdat we zelf maar al te goed beseffen dat het voor een beginnende artiest niet gemakkelijk is om “aan den bak te geraken”. Om onze artiesten te laten schitteren proberen we meer en meer zelf events te organiseren. Ook proberen wij op zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn zodat iedereen de kans krijgt om onze deejays te ontdekken.”

Looz It was de voorbije jaren zo onder meer aanwezig op Repmond Rock, Temse in de Wolken, Copa Crubeca en het Fantasia Festival

Dit jaar wil Looz It nog een versnelling hoger schakelen en eigen evenementen op poten zetten. Een eerste is niet toevallig in Steendorp. “We zijn alle drie afkomstig uit Steendorp en twee van ons zijn actief in het carnaval”, legt Denzel uit.

“Aangezien wij zelf fervente carnavalisten zijn kwamen we op het idee om in ons eigen dorp iets te organiseren tijdens het carnavalsweekend”, klinkt het. “Jaar na jaar merken wij zelf dat de opkomst tijdens de kroegentochten minder word.”

De grootste oorzaak is de terugval van het aantal café’s in de dorpskern.

“Van om en bij de zeven café’s een jaar of tien geleden naar nog maar amper één café in 2020. De stoet trekt nog altijd veel volk maar na afloop gaan velen naar huis. Het ontbrak hier vooral aan een plek waar de mensen na de stoet kunnen verder feesten. Met de opening van het nieuwe gemeentelijke ontmoetingscentrum De Mosterdpot hebben we opnieuw een zaal waar we een carnavalsbal kunnen organiseren. Naast de carnavalisten die meelopen in de stoet, willen we zaterdag ook de inwoners opnieuw naar buiten krijgen. Zo kunnen we er een carnaval 2.0 van maken.”

Denzel Van Hoyweghen, Matthias Baeyens en Koen Gorrebeeck willen de inwoners van Steendorp opnieuw naar buiten trekken met hun carnavalbal 2.0

Prins Stefan regeert voor de derde keer Tielrode carnaval

TIELRODE – Voor de derde keer zal Stefan Ivens samen met zijn eredames Elly, Sara en Melissa, erejonker Davy, jeugdprins Thibeau De Graef en jeugdprinses Anouk Roelandt regeren over Tielrode carnaval.

Onder de deskundige leiding van Ken Berckmoes, voorzitter van Orde van ’t Veir werd de prins en zijn gevolg aangesteld in de feestzaal van brouwerij VBDCK. Carnaval Tielrode vindt komend weekend plaats.

Het programma:

Vrijdag 21 februari
13.30 u.: Kindercarnaval doorheen de straten van Tielrode

Zaterdag 22 februari
20.00 u.: Verkiezing bierbaron The Ranch met aansluitend carnaval bal (The Ranch Café).

Zondag 23 februari
11.00 u.: Samenkomst met prins Stefan I en eredames en hofnar (café De Kroon)
13.00 u.: Bezoek WZC rusthuis Huize Vincent
15.11 u.: Carnavalstoet doorheen de straten van Tielrode
19.00 u.: Start carnaval bal in Sporthal Tielrode
20.00 u.: Prijsuitreiking juryprijzen door onze voorzitter.

Maandag 24 februari
17.30 u.: Kroegentocht (Breugel, The Ranch, De Kroon, Sporthal)
22.00 u.: Popverbranding op het kerkplein te Tielrode, gevolgd door uitbetaling van carnavalgroepen en verkiezing van best verklede met prijsuitreiking.

Meer foto’s, klik hier

Klik hieronder door voor een overzicht van de carnavalstoet

Continue reading

Anneke Boodts aangesteld als prinses Anneke I 2020

STEENDORP – Voor de derde maal in de geschiedenis van Steendorp carnaval zal een vrouw de scepter over carnaval vierend Steendorp zwaaien.

Anneke Boodts treedt in de voetsporen van Keizerin Brigitte I (Prinses in 2012, 2013 en 2014 en Keizerin in 2015) en Prinses Shauni I (2019).
Anneke zal regeren onder de naam Prinses Anneke I. Prinses Anneke wordt bijgestaan door Ere-Jonker Wim en Ere-Dame Sandra.

Anneke Boodts is 31 jaar en werkt bij de Customer Service afdeling van Kubin Transport. Naast carnaval vieren, houdt zij ook van stijldansen als lid van de Liga Dance uit Rupelmonde.  Oorspronkelijk was zij lid van de Sloebers maar ondertussen is zij reeds vele jaren lid van KV De Fuivers. Anneke is de zus van Thomas. Thomas was Prins Carnaval van Steendorp in 2009, 2010 en 2011. In 2012 werd hij aangesteld als Keizer Thomas I.

Wim Soetewey (38 jaar) zal fungeren als erejonker. Wim is tevens de vriend van Anneke. Wim is transport planner bij CMA CGM. Hij houdt van stijldansen als lid van de Liga Dance uit Rupelmonde alsook van fitness. Hij is reeds enige jaren lid van KV De Fuivers.

Sandra Vergauwen (34 jaar) is eredame. Ze is administratief bediende bij Maick Eeckhoudt. Haar hobby is carnaval vieren en ze is reeds vele jaren actief bij KV De Fuivers.

Meer foto’s van de aanstelling bekijkt u hier
(
C) Peter Perdaen)

Prinses Anneke I geflankeerd door ere-jonker Wim en eredame Sandra

 

‘Het Dorp’ van Belinda Aebi officieel voorgesteld

TEMSE – In zaal De Arcke in AC De Zaat vond de boekvoorstelling plaats van ‘Het Dorp’, de elfde thriller van ingeweken Temsese schrijfster Belinda Aebi.

Romanschrijfster Belinda Aebi woont sinds 2014 op de site de Zaat in Temse. In de beginjaren van haar carrière speelden haar boeken zich af rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman.

“Sinds enkele jaren maakte Belinda Aebi een ‘zwenking en schrijft ze romans die zich afspelen in onze regio”, vertelde burgemeester Luc de Ryck. “De nieuwe thriller Het Dorp is daar een schoolvoorbeeld van. Er zijn weinig grote succesrijke misdaadromanschrijvers in ons land maar tot dat selecte groepje behoort Belinda Aebi en we zijn blij haar in onze rangen te hebben.”

“Zoveel lof doet mij blozen maar het is hartverwarmend om hier voor een volle zaal te staan”, klonk het bij de schrijfster. “Telkens ik een boek af heb, stel ik mijzelf de vraag of ik een boekvoorstelling ga doen. Want tijdens zo’n voorstelling sta je in het middelpunt van de belangstelling en dat is niet zo men ding. maar de grootste wens van elke auteur is, ik wil gelezen worden. En daarom koos ik er toch voor om deze voorstelling te organiseren.”

Ter gelegenheid van de boekvoorstelling maakte amateur-filmmaker Hugo Bredael een promofilmpje met als voice-over de schrijfster zelf waarin men de sfeer van het boek wou overbrengen. “Maar waarin we uiteraard de plot van het verhaal niet verklappen”, klonk het bij Aebi.

Na de voorstelling konden de aanwezigen het boek, dat zich afspeelt aan de Koolputten in Waasmunster, aankopen tegen een gereduceerde prijs. Daar werd gretig op in gegaan.

Meer foto’s, klik hier
H
et filmpje bekijkt u op onze Facebookpagina’s: ‘Editietemse.be‘ en ‘Nieuws en Info uit temse’ 

‘Het Dorp’ ging als zoete broodjes van de hand

linda

Veel belangstelling voor verwenparcours langsheen markante zaken in Temse centrum

TEMSE – Op donderdag 13 februari organiseerde Markant Temse een verwenparcours langsheen een aantal handelszaken in Temse centrum.

Zowat 130 dames gingen al wandelend langsheen één van de drie uitgestippelde winkelroutes, waar men door de zaakvoerders van de diverse handelszaken verwend werd.

Afsluiten deed men in de feestzaal van het gemeentehuis met een drankje en verloting van waardevolle prijzen geschonken door de deelnemende zaken. Schepen Stephan Vandergucht (N-VA) nam de honneurs waar voor het gemeentebestuur.

Meer foto’s, klik hier

Het bestuur van Markant Temse met schepen Stephan Vandergucht

Dak van oud-politiegebouw zorgt weer voor veiligheidsproblemen

TEMSE – Voor de tweede week op rij belden bewoners van de Kasteelstraat het nummer 1722 voor veiligheidsproblemen aan het dak van het voormalige politiekantoor in de Kasteelstraat.

De brandweer kwam ter plaatse

Een deel van de dakgoot was door de storm Dennis los gekomen en de dakbedekking, zwarte dakleien, kwam op de straat terecht. Hierbij werden enkele wagens beschadigd. De auto’s in de straat en op de parking van het Dacca-complex moesten dan ook verplaatst worden.

En omdat de dakbedekking asbest bevatte moesten de bewoners binnen blijven en werden de de nieuwsgierigen op een afstand gehouden.

De gemeentediensten sloten de Kasteelstraat ter hoogte van het pand volledig af met dranghekken, in afwachting van een definitieve oplossing. Daardoor moeten de wagens vanuit het eerste deel van de Kasteelstraat voorlopig omrijden langs de Veerstraat en de Wilfordkaai.

Het oud-politiegebouw is sinds enige tijd verkocht. Normaal gezien zal de nieuwe eigenaar nog dit jaar beginnen met de renovatie en het omvormen van het pand tot een kleine 20 appartementen.

Meer foto’s, klik hier
E
en filmpje bekijkt u op onze Facebookpagina’s: ‘Editietemse.be’ en ‘Nieuws en Info uit Temse’

De Kasteelstraat ter hoogte van het oud-politiegebouw werd afgesloten voor alle verkeer, dus ook tweewielers moeten omrijden langs de Wilfordkaai

 

Bekende friturist ‘Den Bengie’ verhuist naar een gebouw om de hoek

Laatste echte frietkot in Temse centrum sluit de deuren
TEMSE – Na dit weekend zal centrumgemeente Temse geen echte klassieke frituurbarak meer hebben. Frituur Temsebrug – ‘Bij den Bengie’ – verhuist naar een vast pand vlakbij in de Kasteelstraat, waar enige jaren geleden de VDAB Werkwinkel was gevestigd. Eigenaar Bengie Stuer en zijn vrouw Wendy kijken ernaar uit, maar zullen hun vaste stek hard missen.
 “We kennen praktisch al onze klanten bij naam, en weten meestal wat hun bestelling zal zijn”
Benge Stuer frituuruitbater
 Op de parking aan de Kasteelstraat en de Consciensestraat pronkt al decennialang een klassieke Vlaamse frietbarak. In 1980 begon Marc Stuer er al een frituur. Toen zijn zoon Bengie zestien jaar werd en dus oud genoeg was om mee te helpen, werd die mee ingeschakeld. In 2005 nam Den Benge de zaak over van z’n vader en plaatste hij een nieuwe barak op dezelfde parking. Sindsdien is ‘den Bengie’ uitgegroeid tot een fenomeen in Temse en omstreken. Mede dankzij de exquise frieten en de uiterst gemoedelijke sfeer die in de frituur heerst, kan de friturist blijven rekenen op een groot klantenbestand.

Pooltafel

“We kennen praktisch al onze klanten bij naam, en weten meestal wat hun bestelling zal zijn”, zegt Bengie Stuer trots. “Al willen de mensen vaak eens iets anders en dan stellen we hen graag onze eigen sauzen voor. Zo heb ik zelf, na veel testen en proeven, het Bengie Frietje uitgewerkt. Dat is een pak friet met stoofvleessaus, samoeraïsaus, snipperajuin en satékruiden.”

De klanten moeten niet vrezen, want in het nieuwe gebouw zullen de frietjes even lekker blijven. Er zullen meer dan tachtig zitplaatsen zijn en er is ook plaats  voor een pooltafel. Aan de tafels worden ook stopcontacten voorzien, zodat klanten even kunnen blijven zitten om te werken tijdens de lunch.

“Al is het niet de bedoeling dat het een café wordt”, gaat Bengie verder.

Ook ’s middags

“We gaan wel uitbreiden naar een broodjeszaak en we zullen dus ook ’s middags open zijn. We willen elke dag open zijn behalve zaterdag, dat is de rustdag. Het zal een hele aanpassing worden en we hopen dat de klanten ons dat in de eerste weken kunnen vergeven. We hebben er veel goesting in.”

Twee jaar lang werkte Bengie samen met z’n vrouw Wendy aan het nieuwe gebouw. De frituur wordt vanaf 27 februari als Bengie’s verdergezet.

Nieuw adres: Bengie’s Kasteelstraat 84 Temse – Ook op Facebook –
(Bron: HN – Dieter Verschooren)

Bengie en zijn vrouw Wendy kijken uit naar de verhuis, maar laten hun vaste stek met pijn in het hart achter.

Voormalig café Den Eekhoorn omgevormd tot bedrijvencenter

TEMSE – Het voormalige café De Eekhoorn in de Vrijheidstraat in Temse werd afgelopen maanden omgevormd tot een gloednieuw kleinschalig bedrijvencentrum in het centrum van Temse. Op donderdag 13 februari 2020 vond in de Vrijheidsstraat de officiële opening plaats van het bussiness-center The Hub in aanwezigheid van burgemeester Luc De Ryck en vele andere genodigden.

bedrijvencenter The Hub in de Vrijheidsstraat

The Hub, een kleinschalig bedrijvencentrum in het centrum van Temse, is een initiatief van Gert Poppe (30) van consultancybureau Alpha IT, Bart Van Geyt (35) van boekhoudkantoor ProBuFisc en Davy Van Eyck (36) van aannemersbedrijf Total Reno Solutions.

Uitstekende ligging en moderne polyvalente zaal

The Hub bevind zich in de onmiddellijke nabijheid van openbaar vervoer, middenstand, warenhuizen en vele toegangswegen. Er zijn 5 full-service kantoren die beschikken over alle comfort: een gezonde werkomgeving, een geïntegreerde keuken, een individuele airconditioning, een gratis te gebruiken parking, camerabewaking, telefonie en internet en gebruik van de polyvalente zaal.

De kantoren beschikken allemaal over een individuele toegang waardoor ze doorlopend toegankelijk zijn en ze zijn in verschillende afmetingen beschikbaar.

“Het grote verschil met mijn vorig kantoor is dat mijn bedrijf niet meer verscholen zit in een industriezone waardoor ik ook geen hinder meer heb van de drukke mede-zaakvoerder Gert Poppe.

Rijke geschiedenis

“The Hub beschikt eveneens over een moderne, goed uitgeruste polyvalente zaal geschikt voor bedrijfsevenementen die gebruikt kan worden door de huurders. Een extra troef wat dit complex te bieden heeft.” klinkt het bij Sam Van Mele, architect van het project.

“Dit project is een mooi voorbeeld hoe een pand met een rijke geschiedenis omgetoverd kan worden tot een hedendaagse plek ter ondersteuning van ondernemers en dit in het centrum van een gemeente als Temse. Temse is fier op deze innovatieve ondernemers.” aldus
burgemeester Luc De Ryck.

Er zijn momenteel nog enkele kantoren beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen meer info bekomen via
management@hubbusinesscenter.be of via de website www.hubbusinesscenter.be

vlnr. Davy Van Eyck (Total Reno Solutions), Sam Van Mele (SASS Architecten), burgemeester Luc De Ryck, Bart Van Geyt (ProBuFisc), Silvie De Geyter (ProBuFisc), Gert Poppe (Alpha IT)

 

Temse gaat strijd aan tegen sluikstorters met mobiele camera’s

TEMSE – Sluikstorten is een pest in onze samenleving en daaraan moet een einde komen. Bijna iedere dag worden zeven personeelsleden van de gemeentelijke Milieudienst ingezet in het kader van het gemeentelijk afvalstoffenbeleid. Niet alleen voor het leegmaken van vuilbakjes op het grondgebied van onze Scheldegemeente maar ook voor de opruiming van sluikstorten en slingervuil.

Temse gaar mobiele camera’s inzetten tegen sluikstort

Om sluikstorten een halt toe te roepen, besliste het schepencollege op maandag 10 februari om mobiele camera’s in te zetten, op voorstel van schepen voor Leefmilieu Hugo Maes (CD&V).

“Verschillende firma’s werden uitgenodigd om hun camerasysteem te komen toelichten en uiteindelijk werd beslist om mobiele camera’s te huren”, stelt Hugo Maes. “De camera’s zullen afwisselend op alle sluikstortgevoelige plaatsen worden ingezet. Dit wordt niet aangekondigd, maar borden langs de invalswegen van onze gemeente zorgen ervoor dat camerabewaking mogelijk wordt conform de privacywetgeving.”

Sluikstorten is een hardnekkig probleem met een grote maatschappelijke kost en bovendien een algemene bron van grote ergernis.

“Het is niet alleen het dumpen van huisvuil in grachten, bermen, verborgen hoekjes… maar ook het achterlaten van huishoudelijke afvalstoffen aan glasbollen en textielcontainers”, klinkt het. “We stellen ook meer en meer vast dat er huishoudelijk afval in de gemeentelijke vuilnisbakjes terecht komt, wat uiteraard niet de bedoeling is. In 2019 werden door de Milieudienst ca. 450 sluikstorten opgeruimd met een totaal gewicht van 45,618 ton.”

Tal van sensibiliseringsacties werden eerder al op touw gezet om het grondgebied proper te houden:

“Iedere maand wordt door onze diensten een veegplan uitgerold en worden een aantal straten grondig aangepakt.

Schoon Volk is een groep van enthousiaste vrijwilligers (reeds 100 deelnemers) die de moeite doen om zwerfvuil en kleine sluikstorten op te ruimen. Ze worden door onze gemeentelijke Milieudienst voorzien van de nodige attributen om dit op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Wegspotters (voor trage wegen) zijn het derde oog van onze Groen- en Technische dienst. Ze geven aan waar er problemen zijn op vlak van onderhoud en sluikstorten op de trage wegen. Via een smartphone wordt de plaats van het probleem gefotografeerd en doorgezonden naar een site. Onze administratieve diensten kunnen dit direct traceren. Dit probleem wordt dan doorgegeven aan de uitvoerende diensten voor het aanpakken van de meldingen. Eens het probleem verholpen, kleurt het rode bolletje groen en weet de aangever dat er gevolg werd gegeven aan zijn melding.”

“In de volksmond gaat men er van uit dat het invoeren van het diftar-systeem met grijze afvalcontainers voor de huisvuilophaling de grote boosdoener is voor het stijgen van het aantal sluikstorten op ons grondgebied”, aldus de schepen. “Dit moet evenwel genuanceerd worden. Blackpoints, zogenaamde sluikstortgevoelige plaatsen, worden bepaald op basis van metingen, ervaringen en getuigenissen en worden zo in kaart gebracht. In een aantal gevallen konden de daders geïdentificeerd worden en werden ze met een GAS-boete en een gepeperde opruimingsfactuur geconfronteerd.”

“Met het inzetten van mobiele camera’s binnenkort kunnen we als lokaal bestuur nu efficiënter gaan optreden tegen de daders van deze ergerlijke afvaldumpingen”, vertelt Hugo Maes. “Wie vervuilt, kan betrapt, geïdentificeerd en gesanctioneerd worden. GAS-boetes kunnen oplopen tot € 350 en daarnaast betaalt de sluikstorter ook een retributie voor het opruimen en afvoeren van het sluikstort.”

“Het uiteindelijke doel van de inzet van mobiele camera’s is de hardleerse sluikstorters te ontmoedigen, hen te doen betalen voor de opruiming en verwerking van de illegaal gestorte afvalstoffen en een bijkomende GAS-boete op te leggen om zo een gedragswijziging te stimuleren. Ook in de raad van bestuur van MIWA is deze manier van werken al onder de loep genomen. In Temse konden we evenwel niet meer wachten om de handen uit de mouwen te steken.”