POLITIE. Inbraak in apotheek en bromfietsster lichtgewond.

logo Politie Kruibeke-TemseInbraak apotheek
Er werd ingebroken in een apotheek op de B.A. Heymanstraat in Tielrode. Via de voorzijde van het gebouw verschafte men zich toegang tot het gebouw. Er werd geld gestolen uit de kassa’s.

Bromfietsster lichtgewond
Bij een aanrijding tussen een bromfiets en auto op Cauwerburg te Temse werd een vrouw gewond. Een 27-jarige bromfietsster (P.K) uit Waasmunster reed achteraan in op een voertuig toen deze stopte aan de wegversmalling.

POLITIE. Intrekking rijbewijs en ongeval met gewonde.

logo Politie Kruibeke-TemseIntrekking rijbewijs
Tijdens een verkeerscontrole op de Nieuwe Steenweg werd het rijbewijs van een 21 jarige vrouw uit Temse (E.M) onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat ze 1,55 promille alcohol in haar bloed had.

Ongeval met gewonde
Deze morgen omstreeks 6.30 uur belandde het voertuig van een 42 jarige man uit Temse (V.R.B) op zijn kop in de Warandestraat te Temse. De man had drie geparkeerde voertuigen aangereden. Uit de ademanalyse bleek dat de man iets teveel alcohol in zijn bloed had, 0,52 promille. Vermoedelijk was de man ingedommeld. Hij werd lichtgewond aan het hoofd.

Auto over Kop Warandestr. Steendorp 27 07 15
Foto: Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be

De Gulden Cop schrijft geschiedenis…

Temse heeft voortaan eigen tripelbier

De Gulden Cop in Temse schrijft geschiedenis. Vorige zaterdag stelden zaakvoerders Johan Blijweert en Kodou Samba in exclusiviteit, en in samenwerking met de gemeente Temse en Toerisme Temse, een nieuw degustatiebier voor: Temse Tripel.

Logo Temse Tripel_2015De Gulden Cop heeft 100 bieren op de kaart en 11 van ’t vat. Men schenkt er al enige jaren een huisbier van ’t vat: ‘Copke’, blond of donker.

‘Enige tijd geleden maakte ik mij de bedenking dat er heel wat bieren, en in het bijzonder tripelbieren, gelinkt zijn met de naam van een stad of gemeente, zoals Gentse Tripel, Waterloo Tripel of dichter bij huis, Bornem Tripel’, aldus Johan Blijweert. ‘Zo kwam ik op het idee om een ‘Temse Tripel’ te lanceren. Burgmeester Luc De Ryck (CD&V) en schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V) waren meteen laaiend enthousiast over het initiatief. Het nieuwe bier zal dan ook gepromoot worden in de schoot van Toerisme Temse. Het bier heeft een licht bittere afdronk, en een alcoholgehalte van 8.4 procent. Het zal permanent verkrijgbaar zijn in de Gulden Cop, voorlopig enkel op vat, later eventueel op fles. Het wordt geschonken als 33cl., en gebrouwen door een bevriende brouwerij van Alken-Maes.’

Ondertussen sprong ook Toerisme Oost-Vlaanderen (TOV) op de kar.

‘Op toeristisch vlak willen wij, én dus ook de regio Waasland, meer gaan inzetten op dit vloeibare goud’, aldus Heidi Schaght van TOV. ‘Vandaar dat het initiatief van de Temse Tripel is opgenomen op de sectorpagina van onze website waar de toeristische ondernemers elkaar kunnen vinden en ideeën kunnen opdoen. De Gulden Cop is trouwens ook terug te vinden op de digitale bierkaart met streekbiercafés van onze website.’

Er werd voor het nieuwe degustatiebier ook een glas ontworpen waarbij het logo een link heeft met de gemeente Temse.

Dat logo (de sleutel van de gemeente met daaronder de naam van het bier nvdr.) werd zaterdagavond onder massale belangstelling voorgesteld, tijdens een korte officiële plechtigheid, in de Gulden Cop, met schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V).

‘De Gulden Cop is uitgegroeid tot een biertempel waar de zaakvoerders regelmatig nieuwe initiatieven nemen’, schetste De Graeve. ‘Zo tapte men enkele jaren geleden nog de Ranseghem Tripel, naar aanleiding van de tv-serie Met Man & Macht. En lanceerde men ter gelegenheid van de viering van honderd jaar Vliegweek het Pilotenbier. En nu dus de Temse Tripel, een bier dat onze gemeente andermaal op de bierkaart zet.’

www.facebook.com/deguldencop

Temse Tripel Kodou Samba-Johan Blijweert

Johan Blijweert en Kodou Samba zetten met het  nieuwe bier  Temse weer op de bierkaart

POLITIE. Drugsdealer gevat op Krijgsbaan.

logo Politie Kruibeke-TemseDrugdealer gevat
Een patrouille merkte vrijdagnacht 24 juli een verdacht voertuig op, langsheen de Krijgsbaan te Temse. Het voertuig werd onderzocht en men trof een 125 gram cannabis aan, zakjes, weegschaal, geld….
De bestuurder, een 31-jarige man uit Temse (V.D.H.K) en zijn passagier, een 24-jarige vrouw uit Beveren (C.S) werden beiden gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Alles werd inbeslaggenomen, ook het voertuig.
Het parket werd ingelicht. Beiden werden vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

POLITIE. Snelheidscontroles, alcoholcontroles en diefstal met geweld.

logo Politie Kruibeke-TemseSnelheidscontroles
Er werden snelheidscontroles gehouden in de volgende straten :
TEMSE
Hoogkamerstraat                      201 gecontroleerde voertuigen                           18 geflitst
Eigenlo                                        129 gecontroleerde voertuigen                            73 geflitst
KRUIBEKE
Molenstraat                               139 gecontroleerde voertuigen                             32 geflitst

Alcoholcontroles
Er werd een alcoholcontrole gehouden in de Hoogkamerstraat te Temse. In totaal werden er 8 ademtesten afgenomen. Eén bestuurder, een 39 jarige man uit Temse (V.G.D.) diende zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren.
In de Gentstraat te Temse werde van 10 bestuurders een ademtest afgenomen, allen legden een negatieve test af. Twee personen kregen een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een andere bestuurder kreeg een PV voor het rijden met een niet gekeurd voertuig.

Diefstal met geweld
Donderdagmorgen 25 juli rond 6.30uur werd een uitbater van een krantenwinkel in de Akkerstraat te Temse overvallen.

Twee mannen kwamen de winkel binnen, liepen naar de zaakvoerder en duwden hem richting kassa. De man werd bedreigd met een stroomstootwapen. De zaakvoeder begon te roepen om hulp, hierop is één dader in paniek geraakt en ging lopen. De zaakvoerder heeft hem nog achtervolgt, maar keerde na een tijdje terug naar zijn winkel. Daar zag hij dat de andere dader de kassa aan het leegmaken was. Deze werd bij het vluchten onderuit gehaald door de winkelier, maar hij kon toch de benen nemen. Er werd een som geld gestolen.

Er werd bijstand ingeroepen van de omliggende korpsen, om de daders op te sporen. Maar deze werden niet gevonden. In de omgeving werd in een struik het stroomstootwapen en kledij van de daders gevonden. Het parket werd ingelicht. Het onderzoek is lopende.

Gepersonaliseerde koffie en thee van over de ganse wereld bij koffie – en theewinkel ‘Aroma’s’…

Nieuw in Temse…

Wie op zoek is naar gepersonaliseerde koffie- en/of theeproducten kan voortaan terecht bij Aroma’s, een nieuwe zaak in de Consciencestraat.

Aroma's logo 2015‘Men kan bij ons terecht voor koffie en thee uit alle landen, van over de ganse wereld, zoals ondermeer Indonesië, Zuid-Amerika en Latijns-Amerika’, vertelt zaakvoerder Gisella Aguirre, zelf van Equadoriaanse origine.

Gisella staat de klanten met raad en daad bij om hun favoriete koffie – of theevariëteit uit te zoeken.

‘Klanten kunnen hier ter plaatse een koffie of thee drinken en hun favoriete soort koffie of thee kiezen, waarbij we de nodige info geven’, klinkt het. ‘Zoals ondermeer sterke koffie, zachte koffie of koffie die niet te zwaar op de maag ligt. Voor onze koffieproducten werken we samen met het bedrijf Coffeeroots uit Kruibeke.’

Dat familiebedrijf heeft het meest uitgebreide assortiment ter wereld. En is wereldwijd actief van China tot de Verenigde Staten en van Europa tot Rusland.

Aroma’s heeft ook een uitgebreid aanbod van theeproducten. ‘Zo hebben we naast infusies, ook kruiden en specerijen’, weet Gisella. ‘Voor de theeproducten werken we samen met leveranciers uit Londen, en ook Frankrijk en Duitsland.

Daarnaast verkopen we ook accessoires zoals unieke theepotjes, tassen en koffiepotjes.’

Tijdens de zomermaanden kan men er ook terecht voor een ijsje.

www.facebook.com/Aromas-koffie-thee

Aroma's - koffie-thee 2015
Gisella Aguirre (vooraan) staat samen met haar mama de klanten met raad en daad bij.

Make a Wish in de wolken met opbrengst Schrijverke Makes a Wish 2015…

Met de overhandiging van de cheque aan de verantwoordelijken van Make a Wish Oost-Vlaanderen zit de goede doel actie Schrijverke Makes a Wish 2015 er helemaal op.

De derde editie, voor de vereniging die wensen van zieke kinderen waarmaakt, bracht maar liefst 16 000 euro op. ‘Een gigantisch bedrag waar we Herman Brys en alles vrijwilligers van harte voor bedanken’, aldus Marc Peeters van de organisatie. ‘Hier kunnen we het komende jaar weer heel wat kinderwensen mee realiseren.’
Het is nu al uitkijken naar editie 2016, waarschijnlijk weer tijdens de maand mei.

Meer foto’s, klik hier

Schrijverke Makes a Wish cheque 2015

Gezelligheid troef tijdens rockavond Parkfeesten…

Ondanks het regenachtige weer was gezelligheid troef tijdens de derde avond van de Parkfeesten. Het was een rockavond vol talent uit het Waasland, met Scattering Walrus, Slow Pilot en Monster Youth.

Wij gingen langs tijdens het optreden van Scattering Walrus.

Scattering Walrus mocht al eerste het podium bevolken. De groep wordt gedragen door een aantal rasechte, door muziek gebeten, Sint-Niklase muzikanten: Ben Maes, Maarten Buytaert, Roy Verbeke (Hickory Falls) en Joris De Bock (Charlie Jones’ Big Band en Vogue).

Ook Slow Pilot uit Melsele was van de partij, een band rond Pieter Peirsman, fulltime hyperkineet, doorwinterd atleet en muzikale splinterbom, geladen met licht ontvlambaar songmateriaal.

Het Belgische Monster Youth, met als thuisbasis Sint-Niklaas, is de nieuwe band rond Pauwel De Meyer, die met z’n explosieve garagerock momenteel splinterbommen onder de Belgische scene legt. Zij mochten de derde avond van de Parkfeesten afsluiten.

Volgende week, op 22 juli, wordt er een meer dan waardig slot gebreid aan vier muzikale avonden in het Scheldepark.

Het wordt een gezellig dagje ‘parken‘ met Volksspelen, kubbtornooi muziek van 2Ché Deejays en DJ Jahppleton. men bezgint er al aan rond 15 uur !!!
Voor de KUBB kan je je nog steeds inschrijven! stuur een mailtje naar joc@temse.be met je ploegnaam en aantal deelnemers (2-4 per ploeg). Deelname is gratis!

Meer foto’s, klik hier

DSC_1546

POLITIE. Dieven gevat, snelheidsresultaten,intoxicaties, dronken fietser en voertuig over kop.

logo Politie Kruibeke-TemseDieven gevat
In de nacht van zaterdag 11 juli op zondag 12 juli werd een bewoner in de Molenstraat te Temse opgeschrikt door lawaai. De jongeman zag een man weglopen in de tuin. Hij maakte zijn moeder wakker en deze stelde vast dat er een laptop en het voertuig werden gestolen. Er werd door PZ Kruibeke-Temse bijstand ingeroepen van de omliggende korpsen. Een ploeg van de PZ Hamme trof de verdachte aan in een steegje tussen Korte gewinden / Broekstraat in Tielrode. Een 36-jarige man, zonder woonplaats (B.H) werd gearresteerd.
Het voertuig werd teruggevonden op de Antwerpse Steenweg. Er werd in de woning waar de verdachte verblijft, nog een tweede verdachte aangetroffen, een 45-jarige man uit Temse (B.J). Tevens trof men in de woning een cannabisplantage aan.
Beiden werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde en werden aangehouden.
Er zal verder onderzocht worden of de verdachten in aanmerking komen voor de recente diefstallen in de omgeving van Tielrode.

Snelheidsresultaten

Flitspalen kapelstraat – Gelaagstraat

93 372 gecontroleerde voertuigen 66 geflitst snelheid 2 roodlicht

Intoxicaties
In de Doornstraat werd een voertuig onderschept ter controle. Uit de ademanalyse bleek dat de 45 jarige bestuurster uit Temse (D.M.K) iets teveel had gedronken. Haar rijbewijs werd voor 3 uren ingehouden.
In de Kruibekestraat te Kruibeke diende een 46 jarige man uit Kruibeke eveneens zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren. Hij had teveel gedronken.

Dronken fietser
In de Kapelstraat te Temse reed een 36 jarige man uit Rupelmonde (S.T) tegen 2 geparkeerde voertuigen. De fietser werd gewond aan de knie. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de fietser 2,18 promille alcohol in zijn bloed had.

Voertuig over kop
In de Blindstraat reed een 24 jarige man uit Antwerpen (B.G) tegen een verlichtingspaal en het voertuig belandde op zijn dak. Hij kon zelf uit zijn voertuig geraken. Betrokkene werd lichtgewond.

‘Bert Feest’, paardenspektakel met Bert als feestvarken…

Voor de vierde keer organiseerde men in de Brandstraat, op de grens van Temse en Sint-Niklaas, Bert Feest,  een trekpaardenspektakel.

Naast een bbq was er ondermeer Spel Zonder Grenzen met paarden, ritjes met huifkar en een paardenwandeling. Bert is het trekpaard van organisator Chris Van de Vyver. Het evenement ontstond in 2012 na een wandeling door Temse met Bert en andere paardenvrienden, waarbij na de tocht een feestje gebouwd werd met bbq en een spelnamiddag.

Meer foto’s, klik hier

Bert's Feest 2015