Snelheidscontroles

logo Politie Kruibeke-Temse

Er werden de voorbije twee weken verschillende snelheidscontroles gehouden in de zone.

 

KRUIBEKE

Rupelmondestraat                     437 gecontroleerde voertuigen                             27 geflitst
Nieuwe Baan                               259 gecontroleerde voertuigen                             14 geflitst
Molenstraat                                 241 gecontroleerde voertuigen                             29 geflitst
TEMSE

Ruisstsraat                                     43 gecontroleerde voertuigen                              16 geflitst
N 16                                            1084 gecontroleerde voertuigen                              46 geflitst
N 41                                               481 gecontroleerde voertuigen                               55 geflitst
Cauwerburg                                 881 gecontroleerde voertuigen                             103 geflitst
Eigenlo                                       1380 gecontroleerde voertuigen                             295 geflitst
Hoogkamerstraat                      1730 gecontroleerde voertuigen                              105 geflitst

Eerste megawriemeldag Korfbalclub Temse groot succes.

Korfbalclub Temse organiseerde voor het eerst een Megawriemeldag. Deze speeldag voor de U8 (kinderen van 1ste en 2de studiejaar) stond volledig in het teken van de boerderij.

Een 100 tal kinderen van verschillende clubs daagden elkaar uit in een reeks van spelletjes. Zo waren er oude volkspelen, een grote koe waar je de koeienvlaaien moest doorsmijten, gemaakt door “Lobelle Design” (zie foto), een wedstrijd jutezakken springen, en nog vele andere activiteiten zoals paardrijden, een wedstrijdje korfbal en vogelverschrikkers maken.

In de pauze kon er op de boerenmarkt genoten worden van spijs en drank (vers appelsap en appeltjes van “De Dycker”, boerenaarten, boereworst met appelmoes,…)

Dankzij de goede organisatie en fantastisch weer gingen de kinderen met een moe maar voldaan gevoel naar huis, met een medaille rond de nek.

www.korfbaltemse.be

Megawriemeldag korfbal_2015

Elektrische fietsen voor gemeenschapswachten Temse

Sinds kort beschikken de 2 gemeenschapswachten van de gemeentelijke dienst Mobiliteit over elektrische fietsen.

Zij hebben voornamelijk ‘buiten’-opdrachten, zoals zorgen voor verkeersveiligheid aan de schoolomgeving, beheer van het elektronisch snelheidsbord, begeleiden van het verkeerspark, optreden als gasambtenaar, in kaart brengen van mobiliteitsitems d.m.v. fotomateriaal…

In het verleden maakten zij voor verre verplaatsingen gebruik van bromfietsen, maar die waren aan vervanging toe.

De aankoop van elektrische fietsen voor de gemeenschapswachten is één van de duurzame energieacties, waartoe het Gemeentebestuur zich heeft geëngageerd door ondertekening van het Burgemeestersconvenant voor het project ‘Waasland Klimaatland’ (19 juni). Dit is een Europees initiatief waarbij steden en gemeenten zich vrijwillig engageren om maatregelen te nemen tot vermindering van de CO2-uitstoot op hun grondgebied met min. 20 % tegen 2020. Het Waasland neemt hierin als regio een voortrekkersrol op.

Elektrische fietsen gemeenschapswachten_2015

V.l.n.r. schepen van Mobiliteit Lieve Truyman, klerk i.k.v. verkeersveiligheidsproject (aan scholen) Artur Claes, mobiliteitsambtenaar Alex Spiessens, gemeenschapswachten Jonathan Verstockt en Midas Van Broeck en schepen van Leefmilieu Franky De Graeve.

Eerste editie Openbedrijvendag Temse kent veel bijval

Federaal minister Kris Peeters (CD&V) bezocht  enkele bedrijven op de Zaat.

De eerste editie van Openbedrijvendag Temse was een groot succes. Enkele duizenden bezochten de 23 deelnemende bedrijven.

Ook voor de optredens van Zeppe & Zikki en de Romeo’s, het slotevent van het evenement, heerste er een gezellige drukte op de Markt.

DSC_0043
Federaal Minister Kris Peeters (CD&V) bezocht enkele bedrijven op de Zaat en werd rondgeleid door Philippe Van Robaeys van Ondernemend Temse

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) was’s morgens  een opgemerkte gast, hij bezocht enkele deelnemende bedrijven op de Zaat. Hij werd verwelkomd door Philippe Van Robaeys van Ondernemend Temse, burgemeester Luc De Ryck en enkele schepenen.

Samen met de gemeentelijke Groenloods in de Frankrijkstraat en de opendeur in AC De Zaat waren er ook rondleidingen bij de politie in de Nagelheetmakerslaan. Die rondleidingen, waarbij men onder meer een kijkje kon nemen in de wapenkamer en de cellen, hadden de hele dag zoveel bijval dat de wachttijd serieus opliep.

Wij gingen bij een groot deel van de deelnemende KMO’s langs en namen enkele foto’s.

Foto’s Openbrijvendag, klik hier
Foto’s Slotevent, klik hier 

DSC_0117
Er heerste een gezellige drukte op de Markt voor het slotevent met de Romeo’s

 

Eerste editie Openbedrijvendag Temse nu al een voltreffer

Gratis shuttlebussen tussen alle locaties
Zondag 27 september organiseert Ondernemend Temse vzw in samenwerking met de Gemeente Temse voor de eerste maal Openbedrijvendag Temse.

Maar liefst 23 locaties kunnen vrij bezocht worden tussen 10u-17u met eigen vervoer of met de gratis shuttledienst.

‘Er rijden doorlopend 4 autocarbussen, om het kwartier, gratis in een lus tussen de bedrijven, bezoekers kunnen vrij af- en opstappen waar en wanneer ze wensen’, stelt Bart Van Geyt.

Er is een zeer uiteenlopend aanbod van locaties die kunnen bezocht worden naar ieders interesse.

Op de Markt is niet alleen de ganse dag het centrale infopunt gevestigd, in de vooravond (vanaf 16u) heeft daar ook het slotevent plaats, met als hoogtepunten de optredens van Zeppe & Zikki voor de kinderen om 18 uur, aansluitend De Romeo’s om 18.20 uur.

Het slotevent staat ook in het teken van verkeersveiligheid met Zeppe & Zikki -de gezichten voor meer verkeersveiligheid- en de aanwezigheid van de federale en lokale politie

‘De Openbedrijvendag Temse is opnieuw een voorbeeld van een goede samenwerking tussen bedrijven, Ondernemend Temse vzw en de verschillende diensten van de gemeente’, klinkt het.

Kris Peeters, Federaal vice-Premier, Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, zal zonder onvoorziene omstandigheden de Openbedrijvendag Temse bezoeken.

Het is de bedoeling om het evenement tweejaarlijks te organiseren.

alle info: www.ondernemend-temse.be of via de Facebookpagina van Ondernemend Temse.

Openbedrijvendag Temse 2015

Openbedrijvendag Temse 2015

vlnr : Philippe Van Robaeys (bestuurder Ondernemend Temse), Linda Vander Straeten (KMO-ambtenaar), Bart Van Geyt (bestuurder Ondernemend Temse), Nele Van Royen (ambtenaar Lokale Economie) en schepen van Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA)

Dansclub Het Centrum heeft eindelijk nieuwe vaste stek

Zaal kan gehuurd worden door andere verenigingen en clubs

Dansclub Het Centrum heeft eindelijk een nieuwe vaste stek. De club zocht een zomer lang en vond eindelijk een nieuwe zaal in Tielrode.

Sinds 1977 waren we gehuisvest in het Waesmeer, maar we kregen er heel wat tegenslagen te verwerken’, vertelt Frank Aerts die samen met echtgenote Lily het kloppend hart is van de club. ‘Omdat ons huurcontract ten einde liep in mei van dit jaar, hadden wij een verhuis ingepland naar de taverne Temsica op de Wilfordkaai in Temse.  De uitbater besliste er echter anders over. Hij legde de boeken heel onverwacht neer, twee dagen nadat al het materiaal van de club verhuisd was. Eigenlijk heeft onze dansclub haar eigen spullen terug moeten gaan ‘stelen’, voor een curator de deur op slot zou doen.’

Intussen zijn ze de tel van tegenslagen kwijt geraakt en werd er even overwogen om te stoppen. Maar de zomer bracht raad.

‘Op aandringen van heel wat trouwe leden, vonden we toch een voorlopige oplossing in café De Graanmaat, op de Grote Markt in Sint-Niklaas, uitgerekend schuin tegenover waar de dansclub in 1957 ontstond’, vertelt Aerts. ‘De hele zomer werd er druk verder gezocht en zalen doorgelicht. En deze maand konden we dan een nieuwe danshoofdstuk aansnijden. Marc Baert, mede-eigenaar van De Schuur, in de Hofstraat in Tielrode geeft de dansclub weer de gelegenheid om verder te gaan.

Er is ruimte genoeg voor de dansclub en de agenda biedt mogelijkheden voor heel wat andere activiteiten. We willen van deze plek een nieuwe bestemming maken voor ‘sociaal gezind’ Temse. De dansclub geeft er dansavonden op woensdag en zaterdag en danscursus op zondag.

Onze eerste onderhuurder is de authentieke Yoga onder leiding van Olivier Troubleyn. Die geven hun lessen op donderdagavond. De rest de week is nog min of meer onbesproken. We zoeken nog organisaties die aan een budget van 50 Euro per dagdeel, of 100 Euro voor een volledige dag De Schuur wensen af te huren.’

De Schuur, op de hoek van de Hofstraat en Burmtiendestraat in Tielrode, gebouwd in de 18e eeuw kent trouwens een hele geschiedenis.
Eind jaren ’80 was het een feestzaal uitgebaat door de toenmalige zaakvoerders van het Vinckenhof in Elversele.
Later was er een mediabedrijf gevestigd en ook een restaurant, ‘Ter Schroeven’ dat eind jaren ’90 verhuisde naar Hamme.
Tot voor kort had de zaal geen openbaar karakter meer. Er was een bedrijf gevestigd dat gespecialiseerd was in laserapparatuur voor de ogen.
En sinds september 2015 gaat het gebouw dus een nieuwe toekomst tegemoet als de nieuwe stek van Dansclub Het Centrum.

Meer foto’s van de officiële ingebruikname van De Schuur, klik hier

Info: www.dansclub.be 

Dansclub Het Centrum 'De Schuur' 2015
Frank en Lily Aerts geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck (l) en de ‘redder in nood’, eigenaar van De Schuur Marc Baert (r)

Geld, bankkaarten, persoonlijke bezittingen en dure koersfietsen gestolen

logo Politie Kruibeke-TemseKasteelstraat
In de Kasteelstraat werd in een woning ingebroken via een klikraam. Er werd ongeveer 500 euro in geld, laptop, Ipad, Iphone, vijf bankkaarten en persoonlijke bezittingen gestolen
Gewone diefstal

Hollebeek
Op Hollebeek werd een Koersfiets ter waarde van 7000 euro uit niet-slotvast tuinhuis ontvreemd.

Kloosterlaan
In de Kloosterlaan werden zes fietsen van een aanzienlijke waarde uit een garage gestolen.

Zowat 180 lopers voor Temse loopt naar de Marathon.

De negende editie van Temse loopt naar de Marathon, de eerste waarbij geen halve marathon meer op het programma stond, lokte 126 lopers voor de recreatieve loop van 5 of 10 kilometer naar de Markt van Temse. Voor de Snoepjesloop waren 35 sportieve lopertjes, tussen 6 en 9 jaar, present. Voor de Kidsrun, voor kinderen tussen 10 en 12 jaar, waren 17 kids ingeschreven.
Samen met het sportieve evenement organiseerde de Mobiliteitsdienst, op de Markt, ook een Autoluwe Zondag met diverse activiteiten.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0009
Voor de Snoepjesloop waren 35 kids present…

 

 

 

 

 

Autoluwe zondag in centrum…

Voldoende fietsenstalling voorzien in Kamiel Wautersstraat 

Netwerk Duurzame Mobiliteit en zijn lidorganisaties organiseren regelmatig campagnes voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Op zondag 20 september ondergaat het centrum van Temse een metamorfose.

autoluwe_zondag_aff_2015
Je kan je fiets tweedehands verkopen i.s.m. de Fietsersbond.

Je maakt kennis met de vereniging Leefbaar Temse.
Pimp Your Bike en Trap je Ballon Dik mag je niet missen.


Pimp your bike:
versier je fiets met tape, stickers, papier, vlaggetjes… en je maakt kans op  een prijs. Met de verklede fietsen wordt een ritje gemaakt doorheen het centrum
(rit om 16  u. – prijsuitreiking om 16.30 u.)

 Trap je ballon dik, naast een behendigheidsparcours en talrijke andere randanimatie.
De auto laat je best thuis, er is voldoende fietsenstalling voorzien in de Kamiel  Wautersstraat. De activiteiten vinden plaats op de markt van Temse en beginnen om 14  uur.

DSC_7492

“Gemeentebestuur amputeert Temse loopt naar de Marathon”

Halve marathon afgeschaft wegens organisatorische redenen.
Initiatiefnemer Jean-Pierre Smet zwaar ontgoocheld

Zondag 20 september vindt de 9e editie plaats van Temse loopt naar de Marathon. In tegenstelling tot de voorbije jaren staat er geen halve marathon op het programma. Jean-Pierre Smet, die op het idee kwam van het sportieve evenement, is erg teleurgesteld.

Jean-Pierre Smet (Jiepie), slager en officieuze stadsdichter van Temse is zijn leven lang al een fervent sporter.

‘Zowat tien jaar geleden kwam ik op het idee om in Temse  jaarlijks een officiële marathon te organiseren’, vertelt Jiepie.  ‘Het idee werd enthousiast onthaald door burgemeester Luc De Ryck, en ik kreeg prompt de titel  ‘Vader van de Marathon van Temse. Een wijds parcours in het natuurschoon langs Scheldedijken naar Steendorp en rond Tielrode-Broek zijn voor ons, Temsenaren, godsgeschenken waar menige gemeenten en steden terecht jaloers op mogen zijn.

Het idee was een gevolg van mijn eerdere initiatieven zoals het o.a. in 2005 verschenen wandelboek “Drei Nijge Zwoare Woandelinge Deur Temst, Awa!”, de beroemde gastronomische Paasmaandagwandelingen, de toeristische kalenders en het wandelplan “Langs De Langste Weg”. Allen hadden ze tot doel onze mooie omgeving te laten ontdekken. (Terloops: proficiat aan Marina Philips voor haar geweldige Parels Langs de Schelde).

De Sportdienst van Temse doopte het evenement hoogst origineel in ‘Temse loopt (naar) de Marathon’, waarbij er een jaarlijkse opbouw, met start en aankomst op De Zaat, zou plaatsvinden: in 2006 de 5 en 10 kilometer tot in 2011 een heuse marathon, waarnaast de kleinere afstanden gerespecteerd bleven. Doch een volledige marathon is nooit tot stand gekomen.

Bij de eerste uitgave in 2006 verschenen 106 deelnemers aan de start van de halve marathon.

‘Toch is het aantal deelnemers in de daaropvolgende jaren niet echt groter geworden’, weet Smet. ‘Een paar jaar geleden kreeg de Sportdienst van Temse hulp van AC Waasland, die zijn schouders onder het sportieve project stak.’

Sinds vorig jaar heeft men dan het zwaartepunt van het evenement verlegd naar de Markt.

‘Zowaar een leuk traject, randanimatie op het marktplein en een bijkomende Snoepjes-run én Kids-run’, stelt Jean-Pierre Smet. De halve marathon had ondanks die locatieverandering niet meer succes dan de voorgaande jaren. En tot overmaat geeft AC Waasland dit jaar forfait. Dat heeft de gemeente Temse en de Sportdienst er toe aangezet de halve marathon van ‘Temse loopt (naar) de Marathon volledig te amputeren. Ik was verbouwereerd en ontgoocheld door die beslissing

Indien die tendens zich voortzet dringt een naamsverandering van dit evenement zich op. Ondanks de inzet van de Sportdienst heb ik bij hen toch een gevoel van gelatenheid. Wat blijkbaar ook een struikelblok vormt is dat voor de halve marathon het gemeentepersoneel langer aan het werk is.’

Jiepie vraagt zich af waarom zo een evenement wel lukt in andere gemeenten in de regio zoals Waasmunster, Hamme en Bazel.

‘Is dan toch het verschil de aanpak, inzet, publiciteit, prijzengeld en de nodige financiële ondersteuning. Dusdanig verbouwereerd en ontgoocheld was ik eerst van plan zondag aanstaande een ludieke protestloop van 21 km te doen…maar ik ga dat niet doen…Ik heb in het verleden al eens tegen de schenen geschopt in het gedicht: “Mijn Dorp” én een ludieke actie ondernomen tegen de verloedering van de centrumwinkels. Hierbij kreeg ik uitsluitend en ontzettend veel toffe reacties van de inwoners van Temse maar het gemeentebestuur en de middenstandsvereniging hulde zich in diep stilzwijgen….’

Eén ding staat vast: sporten is levensnoodzakelijk en moet worden aangemoedigd en die inzet kan nooit te zwaar wegen’, stelt de slager.

‘Op de binnenkant van mijn linkerbovenarm staat mijn levensmoto voor eeuwig getatoeëerd: ‘Solo La Vittoria E Bella’, wat betekent: Alleen de overwinning is mooi! Streef steeds naar het hoogste, het beste, maar dat kan je alleen maar bereiken door een enthousiaste inzet. Investeren in sport is nooit overbodig.’

Focus

Debby Vermeiren (CD&V) Temse  ‘Dit jaar willen we de focus blijven leggen op het deelnemen van kinderen en jongeren om de loopsport nog      meer te promoten als een leuke vrijetijdsbesteding’, reageert schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V).  (inzetfoto)

‘Wat de prijzenpot en promotie betreft kan ik alleen stellen dat hier volop op ingezet is nu én de voorbije  jaren: op aangeven van AC Waasland werden voor gelijkaardige wedstrijden, gelijkwaardige prijzen  gehanteerd. De promotie verliep naast de gemeentelijke kanalen ook via sportclubs en in het bijzonder via  atletiek- en loopclubs.

Het afhaken van AC Waasland heeft uiteraard meegespeeld in de beslissing om de loop van de halve marathon los te laten. Omdat de naam ’Temse loopt (naar) de Marathon’ ook bij de 5 en 10 km lopers bekend in de oren klinkt, hielden we eraan dit jaar de naam te behouden. Voor de toekomst zullen we ons beraden over het totaalconcept want ook de ‘Autoluwe Zondag’ vindt samen met dit evenement plaats in het centrum van Temse.’

Jean-Pierre Smet Scheldejogging 2015
Jean-Pierre Smet (met petje) is al zijn hele leven een fervent sporter. Hij is dan ook ontgoocheld dat het gemeentebestuur en de Sportdienst de halve marathon afschaffen.

 

 

 

 

 

 

Gezinsfietstocht van Landelijke Gilde Tielrode/Elversele

Fiets- of wandeltochten - Zoektochten De landelijke Gilde Tielrode/Elversele organiseert zondag 20 september een Gezinsfietstocht met  vertrek en aankomst op het bedrijf van André en Rita HOFMAN-D’HOLLANDER,  MOORTELSTRAAT 22A,9140 TIELRODE.
Start van de fietstocht tussen 13 en 14 uur.
Bedrijfsbezoek onderweg met melkrobot in werking. Nadien lekkere Belgische gerechten en dranken    vernieuwde formule. Gratis huifkartochten en springkasteel.

Ook niet fietsers welkom vanaf 15 uur.

Organisatie:
Landelijke Gilde Tielrode-Elversele
KVLV en KLJ TIELRODE

Heraanleg gevaarlijke kruispunten begonnen

TEMSE – De heraanleg van de gevaarlijke kruispunten Tinelplaats en Cauwerburg-Leie is gisteren begonnen en zal 120 dagen duren. Ook de riolering wordt aangepakt.

Maar liefst 29 ongevallen, waarvan 15 met gekwetsten: dat was vorig jaar de balans aan de vlakbij elkaar gelegen kruispunten Tinelplaats en Leie-Cauwerburg. ‘Vooral het kruispunt Tinelplaats is gevaarlijk voor de zwakke weggebruiker en dat vormde de belangrijkste
aanzet voor plannen om de verkeersafwikkeling hier te verbeteren’, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).
‘Uit onderzoek bleek dat de rioleringen er slecht aan toe is en bovendien nog niet in een gescheiden stelsel loopt. Omdat de riolering op het lager gelegen kruispunt Cauwerburg-Leie in dezelfde slechte staat verkeert, was het logisch om ook dat kruispunt aan te pakken’, aldus nog schepen Truyman die samen met schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke (CD&V) een informatievergadering hield voor de buurt.
De ingrijpende werken in het centrum, waar acht straten bij betrokken zijn, duren 120 werkdagen. Als het weer meevalt, moet alles afgerond zijn tegen maart-april 2016.
Na afloop van de werken zal het verkeer heel anders verlopen aan de Tinelplaats. ‘Het vierarmig kruispunt wordt omgevormd tot een dubbele T-kruising met verkeerslichten. De Schelderoute wordt verlegd: de Sint-Amelbergalaan/Schoolstraat wordt voortaan geaccentueerd als voorrangsweg. Het kruispunt wordt veel veiliger voor de zwakke weggebruiker, door de aanleg van fietspaden, fietssuggestiestroken en zebrapaden. Aan de verkeerslichten komen tegels en sensoren voor slechtzienden.’

Gisteren begon de eerste fase van de werken, die 50 werkdagen duurt, met de herinrichting van Cauwerburg-Leie. Daar wordt een nieuwe riolering geplaatst en een rotonde aangelegd. De werfzone loopt tot halfweg het kruispunt Leie-Houtkaai, waar tijdelijke verkeerslichten staan. Wie vanuit het centrum richting Tielrode wil, rijdt om via Houtkaai-Schoolstraat-Sint-Amelbergalaan. Vanuit Tielrode richting centrum gaat het langs Sint-Amelbergalaan-Hoogkamerstraat-Schoolstraat.

De evolutie van de werken is te volgen op www.temse.be via de banner Wegenwerken en Verkeer.

Bron HN/GVA – GVH

Werken Leie 2015 Rotonde
De werken aan het kruispunt Leie/Cauwerburg duren tot november.

CVO pakte uit met Pop-Up klas tijdens Sleutelbraderij

CVO Temse pakte uit met een Pop-Up klas tijdens de Sleutelbraderij In het voormalige winkelpand Graaftex (hoek Scheldestraat-A. Wautersstraat) werden de verschillende opleidingen voorgesteld en konden geintresseerden hun kennis testen.

Het CVO is een begrip in Temse voor het volwassenenonderwijs.

Iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar kan er terecht om kennis te verwerven of kennis op te frissen.

CVO Temse biedt diverse opleidingen talen (Engels, Frans, Spaans, Italiaans, NT2), informatica, fotografie… Voor NT2 (Nederlands tweede taal) is het CVO partner van het Huis van het Nederlands om anderstaligen Nederlands aan te leren.

De opleiding vrachtwagenchauffeur is uniek in de streek. Deze opleiding (theorie en praktijk) wordt ’s avonds en op zaterdag georganiseerd, waardoor werk en opleiding gecombineerd kunnen worden.

Bij het CVO ligt de nadruk op een hoog niveau van kennis en vaardigheden in een aangename en gezellige sfeer. Met zijn verschillende opleidingen heeft het CVO dan ook een goede reputatie opgebouwd.

Het CVO is gelegen in de Schoolstraat, dicht bij het centrum.

Het is een traditie geworden dat het CVO zijn opleidingen voorstelt op de jaarlijkse Sleutelbraderij van Temse, die dit jaar plaatsvond op 12 september.

Voor deze editie pakt het CVO uit met een nieuw concept: CVO pop-up. Het voormalige winkelpand van Graaftex is gedecoreerd met materialen die verwijzen naar de verschillende opleidingen van het CVO. De leerkrachten waren aanwezig om de opleidingen voor te stellen en zij daagden iedereen uit om zijn/haar kennis te testen.

Info: www.cvotemse.be 

CVO Pop Up braderij 2015
v.l.n.r. Geert Vandersickel (Schepen van Onderwijs en Lokale Economie -N-VA), Marc Lamont (directeur CVO), Ingrid Van Vossel (adjunct-directeur CVO), Monique D’Hondt (eigenares Graaftex)

 

 

 

 

Open deur weekend lokt veel volk naar brandweerkazerne

Veel belangstelling voor het vijfjaarlijkse open deur weekend van brandweer Temse.

Naast diverse standen konden de diverse demonstraties zoals het blussen van een frietketelbrand, ontzetting uit een voertuig, en reddingshonden op veel bijval rekenen. Ook de duiktank en een ritje in een brandweervoertuig sprak heel wat kinderen aan.

Meer foto’s, klik hier

Opendeur Brandweer Temse 2015