Dansclub Het Centrum heeft eindelijk nieuwe vaste stek

Zaal kan gehuurd worden door andere verenigingen en clubs

Dansclub Het Centrum heeft eindelijk een nieuwe vaste stek. De club zocht een zomer lang en vond eindelijk een nieuwe zaal in Tielrode.

Sinds 1977 waren we gehuisvest in het Waesmeer, maar we kregen er heel wat tegenslagen te verwerken’, vertelt Frank Aerts die samen met echtgenote Lily het kloppend hart is van de club. ‘Omdat ons huurcontract ten einde liep in mei van dit jaar, hadden wij een verhuis ingepland naar de taverne Temsica op de Wilfordkaai in Temse.  De uitbater besliste er echter anders over. Hij legde de boeken heel onverwacht neer, twee dagen nadat al het materiaal van de club verhuisd was. Eigenlijk heeft onze dansclub haar eigen spullen terug moeten gaan ‘stelen’, voor een curator de deur op slot zou doen.’

Intussen zijn ze de tel van tegenslagen kwijt geraakt en werd er even overwogen om te stoppen. Maar de zomer bracht raad.

‘Op aandringen van heel wat trouwe leden, vonden we toch een voorlopige oplossing in café De Graanmaat, op de Grote Markt in Sint-Niklaas, uitgerekend schuin tegenover waar de dansclub in 1957 ontstond’, vertelt Aerts. ‘De hele zomer werd er druk verder gezocht en zalen doorgelicht. En deze maand konden we dan een nieuwe danshoofdstuk aansnijden. Marc Baert, mede-eigenaar van De Schuur, in de Hofstraat in Tielrode geeft de dansclub weer de gelegenheid om verder te gaan.

Er is ruimte genoeg voor de dansclub en de agenda biedt mogelijkheden voor heel wat andere activiteiten. We willen van deze plek een nieuwe bestemming maken voor ‘sociaal gezind’ Temse. De dansclub geeft er dansavonden op woensdag en zaterdag en danscursus op zondag.

Onze eerste onderhuurder is de authentieke Yoga onder leiding van Olivier Troubleyn. Die geven hun lessen op donderdagavond. De rest de week is nog min of meer onbesproken. We zoeken nog organisaties die aan een budget van 50 Euro per dagdeel, of 100 Euro voor een volledige dag De Schuur wensen af te huren.’

De Schuur, op de hoek van de Hofstraat en Burmtiendestraat in Tielrode, gebouwd in de 18e eeuw kent trouwens een hele geschiedenis.
Eind jaren ’80 was het een feestzaal uitgebaat door de toenmalige zaakvoerders van het Vinckenhof in Elversele.
Later was er een mediabedrijf gevestigd en ook een restaurant, ‘Ter Schroeven’ dat eind jaren ’90 verhuisde naar Hamme.
Tot voor kort had de zaal geen openbaar karakter meer. Er was een bedrijf gevestigd dat gespecialiseerd was in laserapparatuur voor de ogen.
En sinds september 2015 gaat het gebouw dus een nieuwe toekomst tegemoet als de nieuwe stek van Dansclub Het Centrum.

Meer foto’s van de officiële ingebruikname van De Schuur, klik hier

Info: www.dansclub.be 

Dansclub Het Centrum 'De Schuur' 2015
Frank en Lily Aerts geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck (l) en de ‘redder in nood’, eigenaar van De Schuur Marc Baert (r)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *