POLITIE. Ongeval met gewonde en snelheidsresultaten

logo Politie Kruibeke-TemseOngeval met gewonde
In de Gentstraat in Tielrode ter hoogte van het kerkhof was er een aanrijding tussen een voertuig en een bromfiets. Een 63-jarige vrouw uit Temse (J.D.W) werd aangereden door een voertuig toen de chauffeur op een parking wou rijden. De bromfietsster werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Snelheidsresultaten
Er werden snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :

KRUIBEKE

Kruibekestraat                                 832 gecontroleerde voertuigen                           130 geflitst
Kerkstraat                                           99 gecontroleerde voertuigen                                4 geflitst

TEMSE

Hoogkamerstraat                           341 gecontroleerde voertuigen                                26 geflitst

Jozef Noens en Adrienne Van Mele vierden diamanten huwelijksjubileum

TEMSE – Op zondag 26 juni vierden Jozef Noens en Adrienne Van Mele hun 65ste  huwelijksverjaardag.

Beide jubilarissen werden geboren in Temse: Jozef op 3/10/1926, Adrienne op 16/5/1930. Op 26/6/1951 werden zij in de echt verbonden door schepen Kamiel Van Schaverbeeck. Jozef was gespecialiseerd technicus (zwakstroom, telefonie) op de Boelwerf, Adrienne huisvrouw. Zij hebben 4 zonen (1 overleden) en 1 dochter, 9 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. De jubilarissen wonen sinds hun huwelijk op Cauwerburg.

diamant-noens-vanmele 2016

FOTO. Gildefeesten in Tielrode

TIELRODE – Afgelopen weekend organiseerden enkele verenigingen uit Tielrode de Gildefeesten in en aan het Gildehuis.

Er was een expo over het culturele leven in de gemeente na Wereldoorlog II en verder een bbq, optredens, een ballonnenclown en een springkasteel. Door de hevige regenval was men zondagmiddag genoodzaakt om naar binnen te vluchten.

Meer foto’s, klik hier

DSC_2979

 

Woede na drie overstromingen op drie weken

Gemeentebestuur wil dringend overleg met provincie
Vloedgolf overstroomde ook centrum van het dorp

TEMSE – Het gemeentebestuur van Temse is woedend nadat deelgemeente Tielrode voor de derde keer in drie weken geteisterd werd door een water- en modderstroom. De vorig weekend geplande ingrepen om nieuwe overlast te voorkomen werden door de provincie geannuleerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook de Pastorijstraat ontsnapte niet aan de vloedgolf

 

Woede en ontreddering vorige zondag in Tielrode, toen alweer een kolkende stroom van water en modder zich via de Heymanstraat en Kerkstraat naar het centrum van de gemeente stortte. Water en modder stroomden, mede als gevolg van erosie, naar beneden van hoger gelegen velden. Daarbij werden beschadigingen aangericht en enkele zwembaden, die nog maar pas gereinigd waren na de overlast twee weken geleden, veranderden opnieuw in modderbaden.

Schepen Hugo Maes (CD&V), zelf Tielrodenaar, was even gefrustreerd als zijn dorpsgenoten. “Ik ben woedend”, stelde de schepen onomwonden, terwijl hij de ravage vaststelde. “Dit had mogelijk voorkomen kunnen worden. We hadden een aannemer aangesteld om vorige zaterdag werken uit te voeren. Het was de bedoeling om kokosmatten te plaatsen aan de hoger gelegen akkers, waar de problemen ontstaan. Kokosmatten houden de modder en het water tegen. Als die de kans niet krijgen om snelheid te maken, krijg je ook geen overlast. We zouden de kokosmatten vrijdag ophalen. Maar de erosiecoördinator van de provincie, met wie we samenwerken op dit vlak, liet donderdagavond weten geen toestemming te geven voor het aanbrengen van zulke kokosdammen”, zuchtte schepen Maes.

Subsidie op komst

Het gemeentebestuur nam zelf nog wel een aantal maatregelen. “We plaatsen strobalen op de velden: die absorberen water en kunnen de stroom vertragen. Aan de grachten plaatsen we paaltjes om de modder op te vangen. Het volstond niet. Met de kokosmatten was het wellicht wel gelukt. In het verleden was er ook hinder in Elversele, maar na het aanbrengen van kokosmatten is dat niet meer het geval.”

Voor de schepen is de maat vol. “Tielrode heeft genoeg ellende gehad. We vragen een dringend overleg met het provinciebestuur. We willen maatregelen en we willen weten waarom we de nodige maatregelen niet mochten uitvoeren van de erosiecoördinator.”

Uitgerekend gisteren kondigde minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) aan dat Temse 21.880 euro subsidie krijgt, om erosie te voorkomen.

“Erosie vormt een bedreiging voor de bodemkwaliteit en veroorzaakt water- en modderoverlast. Met de subsidie kan Temse de nodige expertise voor het bestrijden van erosie in huis houden.”

Het Temsese vertrouwen in die expertise kreeg zondag wel een deuk. De coördinator was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Ook in de Pastorijstraat, St-Jozefstraat en een deel van de Gentstraat had men last van de vloedgolf.

Wij kregen enkele foto’s doorgestuurd van een bewoner, klik hier

Bron: HN, GVV

DSC_2191
De brandweer kwam al drie keer de baan schoon spuiten

Controle reuk of rook in de Kasteelstraat

TEMSE – Dinsdagnamiddag 28 juni werd brandweerpost Temse en hoofdpost Sint-Niklaas opgeroepen voor een controle van reuk of rook in een woning in de Kasteelstraat. Ter plaatse konden de spuitgasten vaststellen dat er enkel wat rookontwikkeling was door een daglamp waarvan de balast aan het uitbranden was.

Meer foto’s, klik hier

DSC_3139

 

Meer dan 200 aanwezigen voor infoavond groepsaankoop zonnepanelen

TEMSE – Vrijdagavond 24 juni vond in de feestzaal van het gemeentehuis een infoavond plaats over de groepsaankoop van zonnepanelen van de provincie Oost-Vlaanderen. Meer dan 200 geïnteresseerden gingen op de uitnodiging in.

Schepen van Milieu Franky De Graeve (Cd&V) mocht iedereen welkom heten. Daarna gaf een medewerker van de provinciale dienst Milieubeleidsplanning, toelichting bij de groepsaankoop. Daarna volgden presentaties door de firma’s Ichoosr (tussenpersoon) en Izen (winnende leverancier).

De Provincie wil met de groepsaankoop inwoners stimuleren om te investeren in duurzame energie-oplossingen, en zet op deze manier opnieuw een stap om de ambitieuze doelstellingen voor een klimaat gezond Oost-Vlaanderen te realiseren.

Meer foto’s, klik hier

Infoavond zonnepanelen Provincie
Veel belangstelling voor de infoavond

Prijsuitreiking met Belgerinkel naar de Winkel 2016

TEMSE – Voor de twaalfde keer organiseerde Unizo Temse in samenwerking met de gemeentelijke Mobiliteitsdienst, de Dienst Lokale Economie, de Bond Beter Leefmilieu, Gezinsbond Temse en enkele lokale handelszaken de actie Met Belgerinkel naar de Winkel.
Belgerinkel naar de Winkel 2016 Hoofdprijswinnaars
Hoofdprijswinnaars Jeannine Van Havere en Georges Ringoet

“Dit jaar namen 67 handelaars in groot-Temse deel aan de campagne”, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Dit is zowat één derde minder dan vorig jaar. Dit heeft wellicht te maken met de vele wegenwerken in de gemeente.”

Naast de hoofdprijzen, een dames – en een herenfiets geschonken door een lokale schoenenzaak waren er 10 fietstassen, 8 cadeau cheques t.w.v. 25 euro, en 8 prijzen voor de kinderen te winnen. Dit met een tekenwedstrijd georganiseerd door de Gezinsbond.

De hoofdprijswinnaars van de fietsen waren Jeannine Van Havere en George Ringoet, beiden uit centrumgemeente Temse.

“Met de campagne willen we klanten van de handelszaken in Temse aanmoedigen om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen”, weet schepen Truyman. “Deze campagne motiveert inwoners bovendien om meer bij verschillende detailhandels te winkelen. Zo draagt ‘Met Belgerinkel naar de Winkel‘ op verschillende vlakken bij aan de leefbaarheid van de gemeente”.

Meer foto’s, klik hier

Belgerinkel naar de Winkel 2016
Prijswinnaars met organisatie en leden van het schepencollege en Toerisme temse

De avonturen van de Temst Jupporters op het EK

Jupporters beleven geweldige voetbalavond in Toulouse
TEMSE – Maandagnamiddag 27 juni, ‘The Day After’. De Temst Jupporters zijn ondertussen weer op de terugweg van de Zuid-Franse stad Toulouse naar de heimat. Dit na een fantastische voetbalavond, die maandag wel overschaduwt werd door het overlijden van de voorzitter van de Fanclub 1895.
13510804_10153526280036481_4515024373860189152_n
De sfeer tijdens de wedstrijd was geweldig

De #temstjupporters liepen zondagnamiddag mee in de optocht van @Fanclub1895, de officiële fanclub van de Rode Duivels, in het centrum van Toulouse.

Tijdens de terugrit van uit Zuid-Frankrijk maandag kregen de Jupporters de droevige melding dat de voorzitter en oprichter van ‘1895’, Erik Reynaerts (50) was overleden aan een hartaanval.

Hij werd na het duel Hongarije – België in Toulouse afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij vandaag.

De Jupporters twitterden dan ook deze tweet:
“Ook de TemstJupporters zijn diep onder de indruk en bedroefd omwille van dit onverwachte nieuws, RIP @reynaertserik”.

“De wedstrijd zelf en de sfeer in het stadion waren memorabel”, weet Hans Cools
“Koning Eden is opgestaan. Het was een heel mooie voetbalwedstrijd ook omdat de Hongaren zichzelf niet ingroeven, en er ook volledig voor gingen”.

Na de match trokken enkele Jupporters nog naar de Place Capitole en bouwden daar een feestje.

Meer foto’s, klik hier

Hevige regenval zorgt weer voor modderstroom in Tielrode

TIELRODE – Net zoals enkele weken geleden, tijdens de Dorpsfeesten in Tielrode, werd zondagmiddag 26 juni een deel van de Heymanstraat in Tielrode, door de hevige regenval, herschapen in een modderlandschap.

Omdat brandweerpost Temse prioriteit moest geven aan een dakbrand in Temse, sprongen de collegas van brandweerpost Waasmunster bij om een deel van de smurrie, ter hoogte van de Kerkstraat, aan Medische Huis Roomakker, op te kuisen. Later kwam dan een ploeg van Temse ter plaatse om de modder even verderop, ter hoogte van het kapsalon, te verwijderen. Ook nu, net zoals enkele weken geleden,  liep het buitenzwembad van de kapperszaak weer vol modder.

Meer foto’s, klik hier

Modderstroom Tielrode 26 06 2016

Dakbrand door blikseminslag op site De Zaat

TEMSE – Zondagmiddag 26 juni sloeg, tijdens een hevig onweer, de bliksem in op een woning in de Branderslaan, op de site de Zaat.

De bewoners waren op dat moment niet thuis. De woning is volledig vernield. Ook de nabijgelegen woningen hadden heel wat schade ondermeer aan het elektriciteitsnet en de dakbedekking. Brandweerpost Temse en hoofdpost Sint-Niklaas kwamen ter plaatse. De brand lokte heel wat nieuwsgierigen naar de Zaat.

Meer foto’s, klik hier

DSC_2919

 

 

De avonturen van de Temst Jupporters op het EK

Supporters aangekomen in Toulouse, na laatste nachtelijke rit
TEMSE/TOULOUSE – De Temst Jupporters, vorige donderdag nog onderscheiden met een zogenaamd ‘Azijnpieserke’ door het bestuur van Jong-CD&V Temse, zijn zondagochtend rond 9 uur aangekomen in Toulouse waar ze vanavond een poging gaan ondernemen om de Rode Duivels naar de overwinning te schreeuwen tegen Hongarije.
13529153_10153524879711481_7101989314376049602_n
De Jupporters logeren in een appartementsgebouw op 1.8 km. van het stadion

“Het was normaal gezien onze laatste nachtelijke rit”, klinkt het bij Hans Cools vanuit de Zuid-Franse stad.

Met 440.204 inwoners (2009) is Toulouse na Parijs, Marseille en Lyon de vierde stad van Frankrijk. De stad heeft sinds de 13e eeuw een universiteit, de eerste in Frankrijk buiten Parijs. (Bron: Wikipedia)

“We logeren in een prachtige airbnb, op zowat 1,8 kilometer van het stadion.
Het Stadium Municipal in Toulouse waar het vanavond moet gebeuren voor de Belgen.

Onderweg beleefden de Jupporters ook een nieuw avontuur.

“We kwamen een politiecontrole tegen waarbij enkele Belgische supporters eruit werden gepikt. We vermoeden we dat het ging om een controle gericht op hooligans. Het is de eerste keer tijdens dit EK dat we dit meemaken.

Met een temperatuur van zowat 18° en meestal zonnig, in Toulouse, is het ideaal om te voetballen en voetbal te kijken. “In aanloop naar de levensbelangrijke wedstrijd vanavond, gaan we met een aantal Jupporters deze namiddag kijken naar de match Frankrijk-Ierland op groot scherm”, stelt Cools.
En daarna zal de spanning langzaam maar zeker beginnen stijgen…

Meer foto’s, klik hier

Bezigheidsclub wint de Azijnzekerprijs 2015, Temst Jupporters krijgen het Azijnpieserke

TEMSE – De Azijnzekerprijs 2015 , een organisatie van Jong CD&V Temse, werd  gewonnen door De Bezigheidsclub uit Temse.  De Temst Jupporters kregen het Azijnpieserke.
Winnaars Azijn 2015
Winnaars van de Azijnzekerprijs 2015 en het Azijnpieserke samen met Jong-CD&V voorzitter Nicole De Cock

Het werd een spannende strijd voor de eerste plaats omdat naast de jury, ook de stemmen van het publiek voor 50 % van het totaal meetelden.
De prijs voor de meest verdienstelijke persoon of vereniging uit Temse kent dus ook dit jaar een zeer mooie winnaar. De Bezigheidsclub, van de Christelijke Mutualiteit, heeft als doel zowel zieke als gezonde mensen zinvol en creatief samen te brengen. Opgericht in 1975, behoort de Temsese afdeling tot de bloeiendste in de regio.

Het Azijnpieserke, dat jongeren of een jongerenvereniging in de kijker wil plaatsen, werd door de jury zelf gekozen, en ging overduidelijk naar de Temst Jupporters. Deze supportersvereniging van de Rode Duivels, kende al grote successen in hun organisatie. Zo bieden ze hun leden steeds de mogelijkheid om op een goedkope en vlotte manier de wedstrijden van de Rode Duivels bij te wonen. Tevens slaagden ze erin om Jan Vertonghen als peter van de vereniging binnen te halen. Bij wedstrijden van de Rode Duivels, kan u ze wel eens in het stadion of achter de bar in JOC De Nartist bewonderen.

Marina Philips eindigde tweede in de verkiezing van de Azijnzeker. Zij is de oprichter en bezieler van de facebookpagina ‘Parels langs de Schelde’ Een pagina met bijna 5000 leden.

Op een gedeelde derde plaats eindigden de Hostessen Toerisme Temse en Harmonie Orkest Temse (HOT). De Hostessen Toerisme Temse zorgen als charmante ambassadrices voor een warm onthaal bij tal van manifestaties. Harmonie Orkest Temse (HOT) is een unieke samensmelting van ‘Recht Door Zee’ en ‘Moed en Volharding. Zij brengen muziekbeleving tot een nieuw kookpunt.

De andere genomineerden kregen een eervolle vermelding:

Beheerraad gemeentemuseum: Staat in voor de organisatie van activiteiten en tentoonstellingen die het verleden van de gemeente Temse in de kijker zetten.

Natuurouders en natuurhuis: Deze natuurfanaten weten jong en oud telkens weer te boeien met hun verhalen, weetjes,… over fauna en flora

Den Boodt: Dankzij deze groep van mensen, valt niemand uit de boot.

Willy van Wauwe: Dit turnicoon dat zich al 85 jaar inzet voor ‘Rust Roest’ is wereldwijd de oudste, nog actieve turnleraar.

Meer foto’s, klik hier

Azijnzekerprijs 2015
Winnaars en genomineerden van de Azijnzekerprijs 2015 en het Azijnpieserke

De avonturen van de Temst Jupporters op het EK

Jupporters blijven zingen ondanks minder spelbeeld
TEMSE/NICE – De  Temst Jupporters beleefden woensdag een fantastische dag in Nice. Ook dankzij de Zweedse supporters, die zorgden voor veel sfeer in en om het stadion.
13516573_10153517920151481_5515285707424095440_n
Er was veel sfeer in het stadion
“Het resultaat is schitterend en daarmee is alles gezegd”, klinkt het bij Hans Cools, PR man van de Temsese fanclub. van uit Zuid-Frankrijk. “Deze keer zaten wij met enkele andere sfeermakende , vooral Waalse fanclubs, achter de goal. We bleven 90 minuten zingen, schreeuwen en brullen en ik moet toegeven dat dat de Belgische supporters in het vak onder ons wat frustreerde omdat zij stilvielen en de Zweden ons lieten overroepen. Toen de Rode Duivels scoorden, stonden ze uiteraard ook te zingen en te dansen maar als echte supporter zing en roep je altijd voor je team zelfs al trekt het spelbeeld op niet al veel. Trouwens ook na de wedstrijd bleven ze maar zingen en dansen in het stadion.”

Na de wedstrijd gingen de Temse Jupporters met het openbaar vervoer opnieuw richting stadscentrum.

“Daar moeten ze in Nice nog voor in de leer in Bordeaux en Lyon”, stelt Cools. “We waren na de match zo laat terug in het centrum, dat we al vergeten waren dat we gewonnen hadden tegen de Zweden. Na een rustig pintje ging het richting bed want de vermoeidheid begon toen wel te wegen. Pluim ook voor de talrijk aanwezige zweden , ze maakten er mee een fsfeerbolle dag van

Volgens de Jupporterse ligt de weg naar de finale wagenwijd open.
“Maar we mogen de Hongaren zeker niet onderschatten”, waarschuwt Hans.

Ondertussen zijn de Jupporters opnieuw op weg richting Temse.
Na deze derde roadtrip zal er 5400 kilometer op de teller staan.

En komend weekend gaat het richting Toulouse waar de Rode Duivels Hongarije partij geven.

13483011_10153517924146481_7298924097736651733_o
Ook het maken van wazige selfies zorgen voor sfeer bij de Jupporters

De avonturen van de Temst Jupporters op het EK

Supporters genieten van zon zee en…voetbal in Zuid-Frankrijk

Vanavond spelen de Rode Duivels in Nice hun derde wedstrijd in de groepsfase van het EK tegen Zweden. De Temst Jupporters zijn sinds deze voormiddag ter plaatse.

“We zijn gisteravond rond 23 uur vertrokken in Temse en rond 11 uur aangekomen”, aldus Hans Cools van uit de Zuid-Franse badstad. “De trip door Frankrijk, met zes pasagiers in de wagen, verliep bijzonder vlot zonder noemenswaardige files. Deze wedstrijd tegen Zweden is de match met de minste Belgen aanwezig , dat was duidelijk te merken op de baan”.

Onderweg richting Zuid-Frankrijk konden de supporters zich amuseren met een nieuw speeltje: het ultieme EK quizboek van Wesley Sonck
“Na twee trips moest de derde trouwens wat gezonder”, stelt Cools, “Appels, nectarinen en appelsienen zorgden voor vitaminen onderweg”.

De Temst Jupporters zullen met 19 onze jongens aanmoedigen in het Stade De Nice. Een zestal Temse supporters waren al ter plaatse.

Om te overnachten kozen de Jupporters ditmaal voor ‘Ibis Budget hotels’. “Dat is honderd keer beter dan de F1 hotels”, weet Hans. “Wellicht kiezen we de volgende ronde voor Airbbnb”.

Na de aankomst in Nice ging het richting strand voor een zwempartij om daarna richting fanzone te trekken.

“Een viertal Jupporters waren op tijd op het strand om mee te doen met de supportersduik van 1895″,  Daarna spotten de supporters ook de bus van de Rode Duivels.”

Meer foto’s, klik hier

13522991_10153515849371481_2416759670738498848_o
Enkele Jupporters waren op tijd om mee te doen met de duik van de Belgische supportersclub ‘1895’

Nieuws van de NMBS: asfaltwerken aan stationsparking

TEMSE – Op woensdag 15 juni zijn de asfaltwerken gestart aan de parking aan het station in Temse. De bedoeling is om de werken af te ronden tegen het bouwverlof.
Station Temse
De NMBS en het gemeentebestuur investeren in de stationsparking met in – en uitrit langs de Parklaan

Tijdens de werken zal de parking niet toegankelijk zijn, zodat de pendelaars zich moeten parkeren in de aangrenzende straten. Gebruikers van de parking werden vooraf door de NMBS verwittigd worden door middel van een flyer.
De NMBS en het Gemeentebestuur investeren samen 110 000 euro in de vernieuwde parking (94 plaatsen) met meer parkeercomfort.