Temse heeft eindelijk zijn eigen repairshop

Bravo Repair herstelt gsm’s, tablets en laptops tegen een aanvaardbare prijs

TEMSE – Goed nieuws voor gsm-, laptop- of tablet-gebruikers. Eindelijk heeft ook Temse zijn eigen repairshop. Bij Bravo Repair in de Suske en Wiskelaan kan men terecht voor herstellingen van defecte toestellen.

“Is het scherm gebarsten, werkt de batterij niet meer naar behoren of is de oplaadpoort versleten? Bij Bravo Repair weten we steeds raad”, stelt zaakvoerder Gert Poppe.”

“Scherm laten vervangen en zeer tevreden van het resultaat. Snelle service en goede communicatie”
‘Een tevreden klant’

“Een jaar geleden deden we al verdeling van onderdelen voor gsm, tablet en laptop”, vertelt Gert. “Maar we kregen steeds meer de vraag om de reparaties zelf uit te voeren. Daarom begonnen we met een reparatie-service en even later was Bravo Repair geboren.”

Originele onderdelen

“De grote meerwaarde is vooral dat wij op heel korte termijn een gsm, laptop of tablet van eender welk merk kunnen repareren”, klinkt het “En dat tegen een aanvaardbare prijs. Als men bij de grote merken zoals bijvoorbeeld Apple of Samsung een gsm wil laten herstellen ben je het toestel makkelijk drie weken kwijt. Wij kunnen tegen veel democratischer prijzen dezelfde reparatie uitvoeren. Waarbij men het dan maar pakweg enkele uren zonder gsm moet stellen.”

“Voor zover als mogelijk gebruiken we steeds originele onderdelen”, stelt Gert. “En als dat niet mogelijk is, zijn het onderdelen die in dezelfde fabriek geproduceerd worden maar waarbij het logo van de grote merken niet vermeld mag worden. De onderdelen van bekende merken of van populaire toestellen worden binnen de 24 uur bij ons geleverd. Als ze van iets verder moeten komen zoals van Duitsland of China kan dat wat langer duren. Maar 90 procent van onze klanten kunnen we direct verder helpen.”
(lees verder onder de afbeelding)

De populairste defecten bij gsm’s zijn gebroken schermen, versleten batterijen en de oplaadpoort.

“Als men bijvoorbeeld een melding krijgt op de gsm dat er vocht zit in de oplaadpoort is dat niet zo’n dure herstelling”, vertelt de zaakvoerder. “Met een prijs van pakweg 70, 80 euro kunnen we dat herstellen. Terwijl heel wat mensen denken dat daar niks aan te doen is en zich een nieuw toestel moeten aanschaffen. En dat kost al direct 200 of 300 euro.”

Vooraf een offerte

“We kunnen zowat 3000 verschillende types van toestellen repareren, zowel smartphones, tablets, smartwatches als laptops. En in totaal kunnen we 30 000 onderdelen vervangen”, klinkt het. “Dit steeds met twee jaar garantie. Bij Bravo Repair werken we ook enkel met vaste prijzen, zonder verrassingen of verdoken kosten.”

“Men krijgt vooraf een offerte en beslist dan of men de reparatie laat uitvoeren. Kunnen we het defect niet herstellen, dan krijgt de klant het toestel kosteloos terug. Dat is wel anders bij de grote merken, daar moet men sowieso 50 euro betalen als ze het toestel niet mogen repareren.”
(lees verder onder de afbeelding)

Herstelling van een scherm: voor & na

Bravo Repair werkt enkel op afspraak.

“Het makkelijkst is om via het formulier op onze website een afspraak te maken. We zijn geen winkel, dat is misschien een nadeel, maar het voordeel is wel dat we ook ’s avonds en in het weekend herstellingen kunnen doen. Meestal brengen klanten in de late namiddag hun toestel binnen en kunnen ze die later op de avond al terug afhalen.”

“Enkele jaren geleden heb ik nog IT service gedaan voor bedrijven maar dit is veel leuker”, glundert Gert. “Men krijgt veel meer voldoening als een klant met een glimlach zijn herstelde smartphone komt halen en tevreden naar huis gaat. Zo een klant heeft men echt kunnen helpen en daar krijgt men veel meer waardering en feedback van.”

Bravo Repair Suske en Wiskelaan 6 9140 Temse

Meer info of een afspraak maken ?
Klik door via: www.bravo-repair.be

Gert Poppe herstelt gsm’s, tablets en laptops met de glimlach, tegen een aanvaardbare prijs

De JEZ!-boot meerde even aan in Temse

TEMSE – Donderdagmiddag 30 maart meerde de JEZ!-boot van radiozender Q-Music even aan in Temse.

Deze week is de finaleweek van JEZ! een goede doelactie voor jongeren, een organisatie van Q-Music, VTM, HLN en Belfius. Vijf dagen lang maakt men, onder de noemer JEZ! Feestweek, radioprogramma’s vanop een boot die van stad naar stad vaart. De JEZ!boot heet eigenlijk De Ark en is eigendom van Rivertours, die ook vanuit Temse rondvaarten organiseert.

Men kan alles volgen in beeld en geluid via de website van Q, de app en op tv ondermeer via Telenet kanaal 39.

Donderdag ging de boot vanuit Aalst, waar men woensdag was aangekomen, via de Dender en de Schelde, richting Boom. Daardoor passeerde men ook Temse, en maakte schipper Cees gebruik om aan te leggen aan de Wilfordkaai en brandstof te tanken.

Aan de kaai gingen ook enkele medewerkers van Q-Music aan boord, samen met enkele verantwoordelijken van verenigingen die zich inzetten voor jongeren. Terwijl Sean Dhondt, die even een thuismatch speelde, (Hij woont in Tielrode red.) samen met Ulrike D’Hauwer zijn programma presenteerde, ging men na een halfuurtje de Scheldebrug onderdoor en opnieuw verder richting Boom.

Meer foto’s, klik hier

Q-Music maakt een ganse week radioprogramma’s vanop de JEZ! Feestboot.
Presentator Sean Dhondt (r) speelde even een thuismatch

Winterhappening Bis @JOC De Nartist met 50 Tinten Brijs

Afgelaste optreden van de Winterhappening ‘voor het goede doel’

TEMSE – Woensdag 17 mei is het weer feesten geblazen in JOC De Nartist. De organisatie van de Winterhappening ‘Voor het Goede Doel’ pakt uit met ‘Winterhappening Bis’. Dit met de Temsese coverband 50 Tinten Brijs met Herman Brys, die eind vorig jaar tijdens de Winterhappening door het winterweer hun optreden in het water zagen vallen.

Het weekend van 17/18 december 2022 kon men op het marktplein eindelijk nog eens een volwaardige editie van de Winterhappening organiseren.

“Maar dat was buiten de weergoden gerekend”, vertelt organisator Tommy Van San “Het programma op zaterdag met dancedj’s kon, ondanks de vriestemperaturen, wel nog doorgaan maar het avondprogramma op zondagavond werd genekt door de weegoden. Doordat het marktplein herschapen was in het ijsvlakte beslisten we in samenspraak met de muziekband, de gemeente en de brandweer om het optreden van 50 Tinten Brijs af te lasten.”

Extra opbrengst voor goede doel

“Omdat de opbrengst door het gedeeltelijk annuleren van het programma minder was dan de vorige jaren stelde Herman Brys voor om het optreden te verplaatsen naar het voorjaar, met een kleine inkomprijs.”

Daardoor zal 50 Tinten Brijs het beste van zichzelf geven op woensdagavond 17 mei in JOC De Nartist. Dat is de avond voor de feestdag van O.L.H. Hemelvaart.
(lees verder onder de afbeelding)


“Om extra geld in het laatje te brengen voor ons goede doel vzw Supernils, een organisatie die zich inzet voor het mentale welzijn van patiënten met leukemie. vragen we 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa”, klinkt het. Na het optreden is er nog een afterparty met dj.”

“Graag wil ik nog even benadrukken dat de drankjetons die aangekocht zijn tijdens de Winterhappening vorig jaar ook die avond nog geldig zijn”, besluit Van San.

Voorverkooptickets zijn te koop bij Herman in kaffee ’t Schrijverke of online via wintertemse@gmail.com

Woensdag 17 mei @21 uur: 50 Tinten Brijs @JOC De Nartist ten voordele van vzw Supernils

Nieuwe verkaveling op oude fabrieksterreinen krijgt naam Amé Fiévezstraat.

TEMSE – De nieuw aan te leggen straat voor de nieuwe verkaveling op de oude terreinen van Wittock-Van Landeghem krijgt de naam Amé Fiévezstraat.

“Bij principebeslissing van 30 januari 2023 werd op voorstel van het schepencollege en na gunstig advies vanuit de Cultuurraad, ingestemd met de nieuwe straatbenaming Amé Fiévezstraat voor de verbindingsweg tussen de Piet Nutenlaan en Oscar Van Durmelaan in de nieuwe verkaveling aldaar”, stelt burgemeester Hugo Maes (CD&V).

“Amé Fiévez (geboren op 07/03/1891 en gestorven op 26/03/1917) was de zoon van een landbouwer-bakker-kolenhandelaar, afkomstig uit Calonne. Als oorlogsvrijwilliger sneuvelde hij op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip als de gebroeders Van Raemdonck”, klinkt het. “Zij werden oorspronkelijk samen begraven in niemandsland tot repatriëring mogelijk was. De stoffelijke resten werden tijdens de 13e IJzerbedevaart naar de crypte van de IJzertoren overgebracht.”

“De verkaveling grenst aan de Gebroeders Van Raemdonckstraat en ligt in de buurt van de Clemens De Landtsheerlaan. Daarom de symbolische naamgeving. In toepassing van de wettelijke procedure werd een openbaar onderzoek naar bezwaren gehouden in de periode van 6 februari tot en met 6 maart 2023. Het gaf geen aanleiding tot enig bezwaar. “

De meerderheidspartijden N-VA, Open VLD en CD&V en Vlaams Belang gingen akkoord tijdens de gemeenteraad. Groen en Tesamen onthielden zich.

Nieuwe websites voor Lokaal Bestuur Temse en Welzijnsvereniging Sleutelzorg

TEMSE – Het Lokaal Bestuur Temse en Welzijnsvereniging Sleutelzorg lanceerde twee nieuwe websites: www.temse.be en www.sleutelzorgtemse.be. Op 13 april volgt er nog een derde website: www.opgroeieninTemse.be. Deze websites zorgen voor eenvormige info en een betere digitale dienstverlening.

Twee nieuwe websites gingen online:

www.temse.be – met info over de dienstverlening van de gemeente en het OCMW

www.sleutelzorgtemse.be – met info over het uitgebreide aanbod van alle zorgdiensten van Welzijnsvereniging Sleutelzorg

Op 13 april volgt er nog een derde website www.opgroeieninTemse.be Deze bundelt alle info over kinderopvang, scholen en vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren. De nieuwe website voor het Cultuurcentrum www.cultuurcentrumtemse.be ging al in de zomer 2022 online.

www.temse.be

Ontdek het nieuwe en uitgebreide e-loket van deze website. Als inwoner kan je nu heel wat attesten, aktes en uittreksels van Burgerzaken online aanvragen en direct in je mailbox ontvangen. Denk maar aan een uittreksel uit het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden) of een attest van gezinssamenstelling. Heb je een melding voor het Lokaal Bestuur? Geef ze online door en we volgen ze op.

“Als Lokaal Bestuur kunnen we nu de digitale dienstverlening voorzien die inwoners verwachten”, geeft burgemeester Hugo Maes aan.

Verder heeft de website een centrale zoekfunctie, kan je makkelijk een afspraak maken en bevat de startpagina enkele knoppen voor snelle actie. Deze knoppen kozen wij op basis van een analyse en bevraging van de gebruikers van de vorige website.

www.sleutelzorgtemse.be

Welzijnsvereniging Sleutelzorg biedt zorg- en dienstverlening aan, in de eerste plaats aan de inwoners van Temse. Op de nieuwe website vind je alle informatie over onze woonzorgcentra, kortverblijf en assistentiewoningen, over het lokaal dienstencentrum ‘t Achterpoortje en de thuiszorgdiensten. Solliciteren voor onze vacatures kan nu ook online. Bezoek de website en ontdek de verhalen van onze tevreden bewoners en klanten!

“Met de nieuwe website reiken we de sleutel aan tot warme zorg. Hierdoor komt het zorgen voor elkaar in beeld,” zegt Werner Maerevoet, voorzitter van Welzijnsvereniging Sleutelzorg.

www.opgroeieninTemse.be

Speciaal voor alle kinderen, jongeren en hun ouders van onze gemeente verzamelden we alle informatie die ze zoeken, op één website: www.opgroeieninTemse.be. Deze website gaat op 13 april online.

“De basis is gelegd. Met deze websites kunnen we onze digitale dienstverlening nu stapsgewijs verbeteren. Zo volgt er op korte termijn al de mogelijkheid om ook je parkeerverbod voor bijvoorbeeld een verhuis online aan te vragen,” schetst schepen van Digitalisering Wim Van Rossen (Open VLD).

Foto vlnr.: Maaike Smet (teamverantwoordelijke Communicatie en Onthaal), Nele De Cleen (algemeen directeur), Hugo Maes (burgemeester), Wim Van Rossen (schepen voor Digitalisering), Werner Maerevoet (voorzitter van Welzijnsvereniging Sleutelzorg) en Sabrina Avonts (communicatieverantwoordelijke van Welzijnsvereniging Sleutelzorg).
 

CD&V Temse wil juridische zekerheid rond impact Nationaal Park Scheldevallei

TEMSE – CD&V Temse eist van minister Demir dat alle deadlines omtrent het indienen van visies en plannen rond de kandidaat Nationaal Parken worden opgeschoven tot het Parkendecreet in voege is en gestemd door het Vlaams Parlement.

Vanuit het college hebben burgemeester Hugo Maes en Schepen Debby Vermeiren mee een principeverklaring goedgekeurd rondom de kandidatuur als Nationaal Park Scheldevallei omdat men de vele mogelijkheden en kansen voor natuur en toerisme zien.

“Maar we geloven ook heel hard dat dit enkel kan werken in dialoog en harmonie met de landbouwers”, klinkr het. “De principeverklaring spreekt dan wel het doel uit om aan de partners voor de werking van het kandidaat Nationaal Park Scheldevallei zekerheid te bieden binnen het wettelijke kader.

Maar daar wringt voor ons net het schoentje. Er is tot op vandaag namelijk geen volledig wettelijk kader bij gebrek aan decreet. Het huiswerk van minister Demir is niet af en toch worden de diverse lokale besturen al onder (tijds)druk gezet om hun fiat te geven over principes de we nog niet aan een juridisch kader kunnen toetsen. We hebben vandaag als lokaal bestuur geen juridische zekerheid en we kunnen onze landbouwers vandaag geen juridische gestaafde garanties of antwoorden bieden. Er is teveel onduidelijkheid.”

“Wij stappen op dit moment dus met het nodige voorbehoud en veel vraagtekens mee in het Nationaal Park Scheldevallei”, stelt Maes. Samen met de schepen van Landbouw, en de fractie hebben gesprekken gevoerd met de sector én individuele landbouwers en wij hebben naar hen geluisterd en de kaart tot op perceelsniveau aangepast om tegemoet te komen aan hun zorgen en verzuchtingen.”

“Maar onze partij heeft binnen het college ook de bevoegdheden en de verantwoordelijkheid voor natuur, milieu en toerisme. Het spreekt voor zich dat deze kandidatuur tot Nationaal Park op vele vlakken mogelijkheden en opportuniteiten biedt voor onze gemeente. Als goede rentmeesters zijn wij uiteraard strijders voor de toekomst van de landbouw in onze gemeente, maar ook voor de toekomst van ons erfgoed en onze natuur langs beide rivieren in onze gemeente. Er moet absoluut een evenwicht zijn tussen natuur, recreatie en landbouw. Maar om aan dat evenwicht te kunnen werken is het decretale kader cruciaal.”

CD&V Temse hoopt dus dat minister Demir snel maar zorgvuldig haar huiswerk maakt en dat in tussentijd de deadlines tot verbintenissen en visies voor de kandidaat Nationaal Parken uitgesteld worden zodat elk lokaal bestuur geruggesteund door een juridisch kader hun beslissingen kunnen nemen.

Op bezoek in Temse: 83-jarige Hélène Klein, in Temse ondergedoken joods meisje tijdens WO II

TEMSE – Van maart 1943 tot begin 1947 leefden twee joodse meisjes, Hélène en Marguerite Klein, ondergedoken bij het gezin Duerinck-Van Brussel op Cauwerburg in Temse. Hélène, intussen 83, bezocht op zaterdag 25 maart de Scheldegemeente, een 15-tal jaar na haar laatste bezoek, 75 jaar nadat zij van haar pleegmoeder werd gescheiden. Het werd een warm, hartelijk, emotioneel weerzien.

Nadat Hélène, vergezeld door haar dochter, door ereburgemeester Luc De Ryck thuis was ontvangen, vond om 11 u. een officiële ontvangst in AC De Zaat plaats.

Burgemeester Hugo Maes verwelkomde Hélène, die sinds haar vertrek uit Temse in Jerusalem woont. De ontvangst, een hartelijk onderhoud, werd afgerond met de ondertekening van het Guldenboek en de overhandiging van meerdere Temsese attenties.

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de Marie Van Brusselstraat, een zijstraat van Cauwerburg, genoemd naar de vrouw die de 2 Joodse meisjes op gevaar van haar leven (en van haar 3 dochtertjes) opving. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de woning waar Hélène opgroeide. Hélène en haar dochter waren bijzonder opgetogen over de ontvangst en de begeleiding.

Hélènes zuster overleed in 2012. De 3 dochters van Marie Van Brussel zijn nog in leven. Ook aan hen bracht Hélène een bezoek.

Ontvangst in AC De Zaat. Vooraan vlnr.: Hélène en haar dochter, Irit, met burgemeester Hugo Maes en schepen Lieve Truyman. Achter hen: schepen Patrick Vermeulen,
ereburgemeester Luc De Ryck en historica Digna Coppieters.

Vogelvereniging De Sneeuwgors huldigde kampioenen

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde vogelvereniging De Sneeuwgors hun teerfeest in feestzaal Den Oever. Tussen de soep en het hoofdgerecht door werden ook enkel kampioenen van de club gehuldigd.

De vogelvereniging werd in 2018 nog gevierd door de gemeente voor hun 60-jarig bestaan. Wilfried Pauwels is ondertussen zowat acht jaar voorzitter, 27 jaar bestuurslid en 60 jaar lid van de vereniging.

“Onze vereniging telt zowat 80 leden en is een hechte groep”, stelt de voorzitter. “Gelukkig hebben we ook een groot aantal jonge leden. Heel wat verenigingen kunnen niet overleven omdat er geen opvolging is. Om financieel rond te komen organiseren we regelmatig activiteiten en evenementen.”

Zo is er op tweede Pinksterdag weer de gekende rommelmarkt in de Vroonhofwijk. Jaarlijks organiseert de club ook een vogeltentoonstelling in zaal de Leeuwerck in de Gasthuisstraat.

“De komende vijf jaar organiseert onze club het provinciaal kampioenschap”, klinkt het. “Zo een kampioenschap op poten zetten kost heel wat geld. Heel wat clubs kunnen dat niet aan. Daardoor zijn wij aangezocht om vijf jaar lang het kampioenschap te organiseren. Maar als er toch een vogelvereniging is die toch zo’n wedstrijd wil organiseren geven we graag de fakkel door.”

Tijdens het teerfeest werden ook enkele kampioenen in de kijker geplaatst.

Yarne Noens Behaalde op de Belgische kampioenschappen in december vorig jaar in Putte zeven keer goud en één keer brons.

Bart De Groep behaalde in Putte vier maal goud en zette de Sneeuwgors op de wereldkaart door, op het wereldkampioenschap in het Italiaanse Napels, begin dit jaar, met een bloedvleugelparkiet de gouden medaille te behalen.

Dylan Van Baerle sleepte op de Belgische kampioenschappen vier keer goud en één keer zilver in de wacht.

Info: De Sneeuwgors @Facebook

Twee van de kampioenen, Yarne Noens (links) en Bart de Groep (midden) met het bestuur van de Sneeuwgors Dylan Van Baerle was afwezig.
Voorzitter Wilfried Pauwels geflankeerd door kampioenen Bart De Groep (links) en Yarne Noens (rechts)

Leerlingen De Klimroos en de Wijsneus organiseerden sponsortocht voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

TEMSE – De zowat 300 kinderen van basisschool De Klimroos en leefschool De Wijsneus uit Temse zamelden 2.854 euro in voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De cheque gingen de leerlingen persoonlijk aan de verantwoordelijken van de Turkse moskee in de Schoolstraat.

De kinderen verzamelden het geld door een sponsortocht te organiseren.

“We hebben een multiculturele school, waar de ramp in Turkije en Syrië enorm leeft. Dat was de aanleiding om een inzamelingsactie te organiseren”, klinkt het.

Vrijdag wandelden de 300 kinderen van de Klimroos in de Clement De Landsheerlaan en de Wijsneus in de Eupenlaan onder begeleiding van de politie naar de moskee van de Turks Socio-Culturele Vereniging van Temse aan de Schoolstraat. Daar overhandigden ze de cheque van 2.854 euro aan de vrijwilligers.

De leerlingen stapten van de school naar de Turkse moskee
onder begeleiding van motards van de politiezone

“Het is belangrijk dat ze weten waar hun centjes naartoe gaan. We wilden hen laten merken dat alle beetjes helpen”, vertelt directeur Nick De Backer. “Het was een succes. Alle kinderen waren enthousiast en heel begaan.”

Als afsluiter na de lange wandeling kreeg iedereen een versnapering in de vorm van een drankje en een zakje chips aangeboden door vrijwilligers van de moskee.

“We zijn enorm dankbaar. Wij gaan ervoor zorgen dat het geld bij de juiste Turkse en Syrische instanties terechtkomt”, aldus vrijwilliger Boz Fatih.

Meer foto’s, klik hier

De vrijwilligers van de moskee verzekerden dat het geld bij de juiste Turkse en Syrische instanties terechtkomt

Davy wint kampioenschap ‘Goochelen voor Kinderen’

TEMSE – Temse is opnieuw een kampioen rijker. Afgelopen weekend won Davy Van Mele als clown Mellie, in Bornem, het kampioenschap Goochelen voor Kinderen.

“Het kampioenschap was een organisatie van goochelclub Blue Magic uit Boom”, vertelt Davy. “Voor de wedstrijd Goochelen voor kinderen namen acht deelnemers het tegen elkaar op. de goochelact moest tussen de 8 en 12 minuten duren en er moesten minstens drie goocheltrucs in verwerkt zijn. Er werden punten toegekend voor originaliteit, interactie met de kinderen en techniek.”

Davy werd als clown Mellie door de jury gekozen als winnaar van de wedstrijd.

Davy kan men inhuren voor ‘kinderfeestjes en meer’ als ballonplooier, goochelaar of voor kinderanimatie.
Voor meer info kan je contact opnemen met Mell D Productions via deze link

Davy Van Mele (onderaan rechts) haalde het van zeven tegenkandidaten

Antwerpse Steenweg officieel heropend na anderhalf jaar werken

TIELRODE – Aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode konden buurtbewoners zaterdag 18 maart het glas heffen op hun vernieuwde straat. Die is sinds eind januari opnieuw open, na meer dan een jaar werken.

De bewoners van de Antwerpse Steenweg hadden redenen om te feesten want ze hebben een gloednieuwe straat. Daar hebben ze el wat geduld voor moeten oefenen.

“En dat is ook de reden waarom we de Antwerpse Steenweg op een feestelijke manier officieel wilden heropenen”, aldus schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) “Dergelijke grote wegenwerken vergen uitgebreide voorbereidingen en de bewoners zijn daar bij betrokken geweest.”


Al in september 2021 ging de eerste spade in de grond maar al snel stootte men op enkele onverwachte euvels. Dat er een veenlaag in de ondergrond zit, was geweten maar die bleek veel groter dan verwacht. Er moest dus heel wat afgegraven worden en de aannemer moest een oplossing bedenken om de rioleringen op een stabiele manier onder de grond te plaatsen.

“Veen is niet stabiel genoeg is om de riolering op de leggen, uiteindelijk zijn de rioleringsbuizen daarom op grote palen geplaatst”, vertelt Truyman (N-VA).

(C)Facebook

Dijk doorboord

“Er is ook hard gewerkt om de waterhuishouding op orde te brengen. Aangezien het hier een iets lagergelegen gebied is, vloeit er veel water naar hier, wat soms wateroverlast veroorzaakt. We hebben nu een buffer aangelegd om het overtollige hemelwater op te vangen. Wanneer die vol is, kan het water voortaan wegstromen naar de potpolder. Daarvoor moesten we wel de dijk doorboren om een passage voor het water te maken.”

Meer foto’s, klik hier

(C)Facebook

Ook in Elversele en Tielrode werden weer boompjes geplant voor het Geboortebos

TEMSE – Afgelopen weekend werden er weer boompjes geplant voor de Geboortebossen in Elversele en Tielrode. Een gemeentelijk initiatief in samenwerking met enkele lokale verenigingen.

In Elversele waren 9 driejarigen, samen met ouders en grootouders, op de afspraak. Dit om een boompje te planten tussen het voetbalveld en het dijkpad van het nieuw aangelegde overstromingsgebied, op het einde van de Meersstraat. De boomplanting verliep in samenwerking met de lokale Gezinsbond.

In Tielrode schreven 15 kinderen in. In samenwerking met Milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond plant men steeds boompjes voor éénjarige kinderen. Omdat er boompjes genoeg op voorraad waren mocht men per kind er zelfs vijf planten. Dit vlakbij de oever van de Durme, op het einde van de Siegfried Buytaertdreef. De boomplanting was een groot succes. Net zoals in Elversele kon men ook in Tielrode nadien genieten van een hapje en een drankje.

Meer foto’s Elversele, klik hier
Meer foto’s Tielrode, klik hier (foto’s: Julien Heerwegh)


In Elversele liep de boomplanting in samenwerking met de Gezinsbond
Heel wat belangstelling voor de boomplanting in Tielrode

Jenny en Jonny gehuldigd voor gouden jubileum

TEMSE – Zaterdag 9 maart werden Jenny Buyens en Jonny Van Overschelde gehuldigd ter ere van hun gouden jubileum.

Schepen Debby Vermeiren (CD&V) mocht de honneurs waarnemen. Het echtpaar houdt van wandelen en terrasjes doen. Ze zijn beiden geboren en getogen in Temse en hebben 1 dochter, Nancy en 2 kleindochters, Zoë en Demi. Jenny werkte als triplockster bij Raxar en Jonny was monteerder op Boelwerf.

Luc en Nicole vierden gouden jubileum

TEMSE – Zaterdag 4 februari vierden Luc Baeck en Nicole Maes hun Gouden Bruiloft in het bijzijn van hun 5 kinderen en 10 kleinkinderen.

Schepen Debby Vermeiren (CD&V) kent de jubilarissen vanuit haar kindertijd en bracht met genoegen hulde en attenties aan het gouden paar. Meteen werd hun hobby duidelijk: lekker koken en genieten met familie en vrienden.

SV Blauw Wit Temse eerste voetbalkampioen in Oost-Vlaanderen

TEMSE – SV Blauw Wit Temse is officieel de eerste voetbalkampioen van Oost-Vlaanderen. Op eigen veld in de Schoolstraat werd er gewonnen met 6-3 van Sportkring Sint-Niklaas B.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft men 15 punten voorsprong, op de tweede in de stand Hoogeinde, en kan men in principe niet meer bijgebeend worden. Of er moest nog een ongelooflijk mirakel gebeuren.

“We hebben dit seizoen nog geen enkele keer verloren en drie keer gelijk gespeeld”, vertelde voorzitter Johan Boel, voor aanvang van de wedstrijd bij TV Oost. “Er zijn weinig ploegen die dit soort statistieken kunnen voorleggen.”

Volgend seizoen komt Blauw-Wit dus zo goed als zeker uit in de derde provinciale. En zoals eerder al te horen was bij de club wil men meer zijn dan zomaar een meeloper.

Meer foto’s, klik hier