Antwerpse Steenweg officieel heropend na anderhalf jaar werken

TIELRODE – Aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode konden buurtbewoners zaterdag 18 maart het glas heffen op hun vernieuwde straat. Die is sinds eind januari opnieuw open, na meer dan een jaar werken.

De bewoners van de Antwerpse Steenweg hadden redenen om te feesten want ze hebben een gloednieuwe straat. Daar hebben ze el wat geduld voor moeten oefenen.

“En dat is ook de reden waarom we de Antwerpse Steenweg op een feestelijke manier officieel wilden heropenen”, aldus schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA) “Dergelijke grote wegenwerken vergen uitgebreide voorbereidingen en de bewoners zijn daar bij betrokken geweest.”


Al in september 2021 ging de eerste spade in de grond maar al snel stootte men op enkele onverwachte euvels. Dat er een veenlaag in de ondergrond zit, was geweten maar die bleek veel groter dan verwacht. Er moest dus heel wat afgegraven worden en de aannemer moest een oplossing bedenken om de rioleringen op een stabiele manier onder de grond te plaatsen.

“Veen is niet stabiel genoeg is om de riolering op de leggen, uiteindelijk zijn de rioleringsbuizen daarom op grote palen geplaatst”, vertelt Truyman (N-VA).

(C)Facebook

Dijk doorboord

“Er is ook hard gewerkt om de waterhuishouding op orde te brengen. Aangezien het hier een iets lagergelegen gebied is, vloeit er veel water naar hier, wat soms wateroverlast veroorzaakt. We hebben nu een buffer aangelegd om het overtollige hemelwater op te vangen. Wanneer die vol is, kan het water voortaan wegstromen naar de potpolder. Daarvoor moesten we wel de dijk doorboren om een passage voor het water te maken.”

Meer foto’s, klik hier

(C)Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *