Ook laatste beiaardconcert van deze zomer een succes

TEMSE – Ook het laatste beiaard-dubbelconcert op 30 augustus met rockband Unpayable was, mede dankzij het mooie weer, een schot in de roos.

De muziekband, bestaande uit 2 generaties eigenzinnige muzikanten uit Temse en Sint-Niklaas met leadzanger Ferre Vandervreken bestaat ondertussen acht jaar. Het was de eerste keer dat ze live op de Markt stonden. De unieke sound van Unpayable is kenmerkend, vol passie, emotie, kracht en eerlijkheid. Een live optreden staat dan ook garant voor zeemzoete maar vaak om-zich-heen-bijtende songs, oprecht gebracht door een groep gepassioneerde vrienden. Tegen alle vooroordelen in weten de 5 zich staande te houden door een gezamenlijke liefde voor muziek.

Wie het gemist heeft kan Unpayable meemaken in september tijdens Veldrock in de Veldstraat.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0221

Temse was weer in de Wolken

 Pigbag Army en Café Flamand hoogtepunten van de feesten
TEMSE – Heel wat feestvierders vonden dit weekend vlot de weg naar de Wilfordkaai voor het tweedaagse evenement Temse in de Wolken, het grootste jaarlijkse evenement in de Scheldegemeente. Duizenden aanwezigen genoten van het aanbod van diverse eet – en drinkstanden, animatie, kermis en vooral de muzikale optredens.
TIDW_2016_za
De zanger van VC De Gies bracht zaterdagnacht zijn set midden op het feestplein

Pigbag Army onder leiding van Master of Ceremonies Pascal Braeckman, geluidsman bij de programma’s van Tom Waes, zorgde zaterdagavond voor een eerste hoogtepunt van de feesten. Samen met Eline De Munck, Axl Peleman en Jan Van Eyken (ex-Kreuners) liet hij de kaai vol lopen. Het laatste optreden zaterdagavond, de Vlaamse coverband De Gies, dat maar aanving rond 1.30 uur, moest het wel met heel wat minder toeschouwers stellen. Maar de zanger zorgde dan maar voor een intiem muzikaal moment midden op het feestplein.

Zondagnamiddag kwamen de feesten traag op gang maar tijdens het optreden van de Royal Funk Force, de opwarmer voor de zotte bende van Café Flamand, liep de feestsite aan het hoofdpodium langzaam maar zeker goed gevuld. Tijdens de set van de topact met Miguel Wiels, Peter Van de Veire en Niels de Stadsbader was er geen houden meer aan. Van aan de Nijsstraat tot de Priester Poppestraat genoot de massa (red.: volgens de organisatie 1500 aanwezigen) van het muzikale, humoristische spektakel van de ingeweken Temsenaar, die naar eigen zeggen ‘Met de fiets gekomen was”.
Bij de aankondiging van Café Flamand deed presentator Jürgen Boel ook even een ‘Milowke’…(zie filmpje)

Ook op het DJ Eiland genoten zowel zaterdag – als zondagavond heel wat vooral jeugdige feestvierders van de beats van onder meer topacts 2Ché Deejays en Disco Dasco.

Meer foto’s zaterdag, klik hier
Meer foto’s zondag, klik hier

TIDW 2016 Zo_Café Flamand
De zotte bende van Café Flamand vulde de kaai van aan de Nijsstraat tot de Priester Poppestraat

Voorbereidingen Temse in de wolken aan de gang

TEMSE – De voorbereidingen voor het grootste evenement van de gemeente, Temse in de Wolken, zijn volop aan de gang op de Wilfordkaai. Vanavond om 19 uur start het eerste muzikale optreden.

Ook de politie is bezig met de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, dit naar aanleiding van de terreurdreiging, die nog steeds op niveau 3 staat.

Ter hoogte van de bruggen werden 2 combi’s geplaatst om een scenario zoals in het Zuidfranse Nice te voorkomen.
Aan de ingangen zullen politieagenten een oogje in het zeil houden. Op de feestsite zullen ook meer agenten aanwezig zijn. Er wordt afgeraden om met rugzakken of dergelijke naar de kaai af te zakken. Deze zullen aan de ingangen gecontrollerd worden.
Er zijn geen aanwijzingen dat er in Temse vreselijke dingen op til zijn.

 

Meer foto’s, klik hier
TIDW_Voorbereiding 2016
Ook carnavalsvereniging de Fuivers uit Steendorp zijn volop bezig met de voorbereiding van de eerste avond van Temse in de Wolken

DSC_0179

Epibrators winnen met kleinste verschil muziekquiz Temse in de Wolken

Na spannende strijd voor de eerste plaats

TEMSE – Traditioneel aan de vooravond van Temse in de Wolken organiseerde het organisatiecomité in samenwerking met Culturele vereniging Spirit een muziekquiz voor het breedste publiek.

DSC_0148
Interstellar Overdrive werd van de troon gestoten en eindigde tweede

Met 28 ploegen en zowat 150 deelnemers was de feestzaal van het gemeentehuis weer goed gevuld.

De vragen waren gespreid over 10 thema’s en werden naar goede gewoonte gesteld aan de hand van muziekfragmenten (wie zingt/zingen…?). Alle deelnemers herkenden nagenoeg alle muziekfragmenten zodat het voor iedereen plezant was om deel te nemen.
Samensteller-presentator van de uiz was naar jaarlijkse gewoonte Dany De Bock van Spirit.

Twee reeksen vragen werden samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een thema dat vooraf niet bekend gemaakt werd. Dit jaar koos de burgemeester voor muzieknummers met meisjesnamen. Waarbij de deelnemers de uitvoerend artiest moesten herkennen.

Na een razend spannende strijd waarbij na 10 ronden er drie ploegen waren met het zelfde puntenaantal wonnen de Epibrators met 1 punt verschil en stootte zo Interstellar Overdrive, de ploeg die de voorbije jaren steeds de primus was, van de troon. Er waren prijzen voor de top 3 in de uitslag en de rode lantaarn.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0150
De Epibrators wonnen met het kleinste verschil

Het Zomerde onder den Toren met de New Orleans Train Jazz Band

TEMSE – Prachtig zomerweer, veel volk en zalige muziek, het beiaard-dubbelconcert met de New Orleans Train Jazz Band op dinsdag 23 augustus was een topper.
DSC_0072
Veel volk voor de New Orleans Train Jazz Band

De band onder leiding van Temsenaar Alajos Van Peteghem, in de jaren ’70 ontstaan in de schoot van de Dendermondse jazzclub, zorgde ervoor dat het muzikaal echt Zomerde onder den Toren. Tijdens de pauze speelde beiaardier Johannes Thuy enkele nummers van Toots Thielemans, als eerbetoon aan de artiest met het mondmuziekje, die maandag overleed op 94-jarige leeftijd.

Het laatste beiaardconcert vindt komende dinsdag 30 augustus plaats met de rockband Unpayable. Zij brengen een acoustische set.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0026

Extra veiligheidsmaatregelen tijdens Temse in de Wolken

TEMSE – Komend weekend, 27 en 28 augustus, vind op de Wilfordkaai weer Temse in de Wolken plaats. Het grootste evenement van het jaar in de Scheldegemeente. Omdat met de terreurdreiging nog altijd niveau 3 van kracht is in het ganse land zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de feesten.

Logo TidWHet evenement is sinds de eerste editie, tijdens het jubileumjaar 2000, een vaste waarde geworden op de Temsese kalender. De programmatie omvat ook dit jaar activiteiten voor jong en minder jong, voor klein en groot.

“De Wilfordkaai is voor het evenement de ideale site omdat het één geheel vormt”, weet burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

TIDW2016
Het organisatiecomité van Temse in de Wolken vlnr.: Carine Smet, burgemeester Luc De Ryck (CD&V), Nicola De Cock

De hoofdbrok van het evenement blijft zoals steeds de muzikale optredens.

Zaterdag
Op het hoofdpodium begint het zaterdag om 19 uur met Filthy Four een band met Temsenaar Herbert Vercauteren. Zij brengen eigen nummers en minder bekende covers uit de jaren ’90.

Nadien is het voor en na het vuurwerk ambiance troef met:

21 uur: De Smartie’s: Zij brengen sfeer voor jong en oud en iedereen op de dansvloer.
Een band met Temsenaar Sven Muller als bassist.

4.1 - De_Smartie's
De Smartie’s

23 uur: Pigbag Army: PIGBAG, was in de jaren ’80 de naam van de discobar van Pascal Braeckman, tegenwoordig bekend als geluidsman in de programma’s van Tom Waes. De band staat voor een negentig minuten durende rollercoaster doorheen de muziek van de jaren ’90, van De La Soul tot The Red Hot Chili Peppers. Met ondermeer Jan Van Eyken (ex-De Kreuners), Axl Peleman (zanger, bassist), en duizendpoot Eline De Munck.

4.2 - Pig_Bag_Army1
Pigbag Army

01 uur: VC De Gies: Vlaamse Coverband De Gies presenteert klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal, al dan niet in een nieuw kleedje gestoken, overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance waarbij zweet nog stembanden gespaard worden.

4.1 - VC_De_Gies2
VC De Gies

Zondag
Zondag starten de optredens op het hoofdpodium om 15.30 uur.

Dit met de 60+ band. Zij spelen twee uur lang muziek uit de jaren ‘6O en ‘7O (aangevuld met enkele latere hits). De liefde voor the Shadows is terug te vinden in hun programma.

Daarna kan men duchtig uit de bol gaan op de Wilfordkaai met:

19 00 uur: Royal Funk Force : Ze houden van muziek en ze houden van feesten, dus een band die partymuziek speelt. Bruno Mars ontmoet Prince. Michael Jackson ontmoet Snoop Dogg. Dizzee Rascal ontmoet 50 Cent.

4.1 - Royal_Funk_Force
Royal Funk Force

21 00 u.: Café Flamand: De band van Temsenaar Peter Van de Veire met Miguel Wiels. En sinds kort als vaste gast VTM-gezicht Niels Destadsbader. Zij brengen een gloednieuwe show in Temse. Als het publiek het kan meezingen, doen ze het! Uiteraard blijft 50 jaar Vlaamse hitgeschiedenis dé basis.

4.1 - Cafe_Flamand
Café Flamand

Ook dit jaar is er zowel zaterdag als zondag muzikaal vuurwerk.
“Enkele jaren geleden wilden we nog slechts éénmaal vuurwerk programmeren”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “Maar de vuurwerkmaker stelde zelf voor om tweemaal vuurwerk af te steken voor de prijs van één.”

DJ-eiland/Koekenplank
Sinds vorig jaar is er nog een extra podium geplaatst op de Kleine kaai.
Het zogenaamde DJ-eiland, en in de onmiddellijke omgeving de Koekenplank.

“Na het succes van vorig jaar, hoeft er weinig aan het concept gewijzigd te worden”, aldus Nicola De Cock. “Het DJ-eiland en de Koekenplank zijn aan hun 2e editie toe, wat uiteraard het moment van ‘de grote bevestiging’ betekend. Op het DJ-eiland is er voldoende variatie in genres waardoor jong en oud menig beentje kan losschudden. Daarom besloten we omdat dit ook dit jaar te programmeren. We werken voor het eerst samen met Looze It uit Kruibeke. Die zowel zaterdag als zondag jonge dj-talenten de kans geven hun kunnen te tonen. Daarnaast hebben we ook weer de gevestigde waarden die vorig jaar veel volk lokten, en het dj-eiland mogen afsluiten: zaterdag 2 Ché Deejays en zondag Disco Dasco”.

4.2 - 2ChéDeejays_nieuwe_foto2
2 Ché Deejays
4.2 - Disco_Dasco
Disco Dasco

Net zoals het DJ-eiland zag ook de ‘Koekenplank’ vorig jaar het levenslicht.

“Dat is een klein podium, vlakbij de kleine kaai, waar Temsese lokale talenten een kans krijgen”, weet De Cock. “Dit jaar zijn er minder artiesten maar is het wel continu ingevuld. Zo staat er een rodeostier waar men tegen een kleine vergoeding zijn rijkunsten kan tonen. (red.: dit in samenwerking met een plaatselijk tapasrestaurant) Zondagavond programmeerden we de nieuwe groep van Samuel Goossens, ‘Barley Mob & The Sailors’.”

Extra veiligheidsmaatregelen
Omdat het evenement een grote publiekstrekker is, werd naar aanleiding van de terreurdreiging, die nog steeds op niveau 3 staat, enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen.
“Zo zal er meer politie staan aan – en zullen – de toegangen tot de Wilfordkaai – extra beveiligd zijn”, klinkt het. “Daarnaast zal er ook in de feestzone meer politie aanwezig zijn. Er wordt ook ontraden om rugzakken en tassen binnen de feestzone te brengen. Indien dit toch gebeurd zullen die gecontroleerd worden door de politie. We maken ons sterk dat we met deze maatregelen op eventuele individualiteiten voorbereid zijn. Maar er zijn geen aanwijzingen dat er in Temse vreselijke dingen op til zijn.”

Klik hier voor het volledige programma

Vijftiende editie Boerenmarkt toch een succes

TEMSE – Ondanks het wisselvallige weer kwam er toch heel was volk opdagen voor de boerenmarkt en de paardenjaarmarkt, die voor het eerst samen georganiseerd werden op Hollebeek.

Er waren er tal van attracties zoals een springkasteel, grime, huifkartochten, ponyritten, kermismolen, en de kinderen konden ook op het ‘vliegend tapijt’. Er was een menwedstrijd en oude ambachten. De paardenjaarmarkt werd op deskundige wijze aan elkaar gepraat door bellenman Gerard Vercauteren. Ook de barbecue, en het dansfeest, op zaterdag was een groot succes met meer dan 600 inschrijvingen. De maximaal mogelijke capaciteit.

Meer foto’s, klik hier

Boeremarkt 2016

Nicola en Nicky in halve finale Talent der Lage Landen

DE COCK Nicola
Nicola De Cock

TEMSE/TIELRODE – Zaterdagavond 20 augustus vind in CC De Schelde in Antwerpen-L.O. de halve finale plaats van de talentenjacht ‘ Talent Der Lage Landen’. Er zijn 22 geselecteerden waarvan er 11 doorstoten naar de finale.

Onder de halve finalisten ook twee deelnemers uit Temse. Nicola De Cock, die eerder al zijn kans waagde in de Voice van Vlaanderen 2016 op VTM
en Nicky Van Broeck uit Tielrode. Zij bracht tijdens de kwartfinale The Cup Song van Anna Kendrick. Nicola stootte door naar de halve finale met het nummer Als ze lacht van Yevgueni.
VAN BROECK Nicky
Nicky Van Broeck

Boerenmarkt en paardenjaarmarkt op Hollebeek

Boerenmarkt 2016_affiche

TEMSE – Dit weekend is er weer de Boerenmarkt op de terreinen van de Vleeshoeve aan de Hollebeek, dit met diverse activiteiten in combinatie met paardenjaarmarkt, die voor het eerst daar plaatsvindt.

Omdat de Pinksterjaarmarkt in Temse-centrum geen volk meer trok besliste het gemeentebestuur eerder dit jaar om de jaarmarkt met paarden en pony’s voortaan samen met de Boerenmarkt te organiseren.

Eén Seconde, nieuwste speelfilm van Waaslandse Videoclub

TEMSE – De tweede week van augustus was het alle hens aan dek voor de leden van de Waaslandse Videoclub. Dan gebeurden de opnamen voor hun jaarlijkse speelfilm.  Eén Seconde zoals de prent getiteld is, zal aan het grote publiek vertoond worden tijdens het jaarlijkse filmgala in theaterzaal Roxy in november.

“De voorbereidingen zijn gestart in oktober 2015 en de film zal klaar zijn begin oktober”, weet regisseur en voorzitter van de videoclub Eddy Van Acker. “De club doet alles zelf, van het schrijven van het scenario tot de eindafwerking van de film. Het verhaal gaat over een prille twintiger die de auto van haar vriend bestuurt omdat hij teveel gedronken heeft en daarbij door een kleine onoplettendheid een verkeersongeval met zeer zware gevolgen veroorzaakt.”

Voor de opnames kon de filmclub rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur van Temse en een aantal andere verenigingen uit Temse: Korfbalclub Temse, Badmintonclub Temse en Senioren Badminton Temse.

“We filmden enkel in Temse”, vertelt Van Acker. “In Rouwcentrum De Overgang, de Oratorie in de Oeverstraat, het administratief centrum De Zaat, kliniek De Pelikaan, Sporthal Temsica, op het kerkhof, op de Wilfordkaai onder de nieuwe brug, in de Orlaylaan en op de Scheldedijk.”

In de film speelden 10 acteurs mee, bijna allen uit het Waasland, en in leeftijd variërend van 15 tot 50 jaar.

“Onze twee hoofdrolspelers, prille twintigers met toch al wat ervaring in het filmwereldje, zijn afkomstig uit Kruibeke”, doet de voorzitter uit de doeken. “Elise Vande Graef was vorig jaar te zien in onze speelfilm ‘Als je kon toveren’, Niels Somers speelt nu voor het eerst in een film van onze club. Daarnaast werden er rollen ingevuld door Arne Meersman, Johan Droeshout, Inge Van Gassen, Nele Carelsbergh, NIck De Vos, Jo VanderCammen, Eddy Van Hoyweghen en Didier De Geest.

Naast onze acteurs komen er ook een twintigtal figuranten, voor het overgrote deel afkomstig uit het Waasland, in beeld. Onder hen bevinden zich een aantal bekende personen uit Temse. (Red.: Misschien spot u ook wel een bekende ‘persfotograaf’ 🙂 ) Een 15-tal van onze 35 clubleden vormden de crew.

“Op 6 van de 7 draaidagen begonnen we ’s morgens om 8u30 en werkten we door tot in de late namiddag. Dankzij de steun van een aantal winkeliers uit Temse konden wij iedereen op tijd en stond een drankje, en op de middag een broodjesmaaltijd aanbieden. De namen van die zaken zullen uiteraard op de aftiteling van de film vermeld worden.

De laatste draaidag filmde men op de terreinen van de korfbalclub in de Eeckhoudtdriesstraat. Er werd een stukje korfbalwedstrijd ingeblikt. Enkele tientallen figuranten moedigden de spelers aan.

De nieuwste speelfilm wordt dus de eerste keer aan het grote publiek vertoont in zaal Roxy op vrijdag 18 november tijdens het jaarlijks filmgala van de club.

“Om niemand te moeten weigeren houden we twee vertoningen: om 14u00 en om 20u15”, aldus Van Acker.
Hiervoor zijn gratis toegangskaarten verkrijgbaar.

Tijdens het gala worden naast de première van de film, die de hoofdmoot vormt, ook nog andere filmpjes van leden van de club vertoond.

Info: www.videoclubtemse.be

Meer foto’s, klik hier

Waaslandse Videoclub film 2016
De opnamen van de speelfilm gebeurden onder meer op de Wilfordkaai

POLITIE. Ongeval/intrekking rijbewijs, fietsster gewond

logo Politie Kruibeke-TemseOngeval – Intrekking rijbewijs
Een 29 jarige man uit Temse reed met zijn voertuig op de Haasdonkse steenweg tegen twee geparkeerde voertuigen en belandde tegen een gevel van een woning. Er werd niemand gewond. De man legde een postieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,20 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Fietsster gewond
Op het kruispunt Markt met de Wilfordkaai in Temse was er een aanrijding tussen een fiets en een auto. De 68 Jarige fietsster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Bornem.

’t Zomerde onder den Toren met Delacover

TEMSE – Coverband Delacover zorgde op dinsdag 16 augustus met pop – rock en discohits van de voorbije 30 jaar voor een geslaagd concert tijdens ’t Zomert onder den Toren 2016. Dankzij het mooie weer was het ook weer gezellig druk in de schaduw van het oud-gemeentehuis.
Delacover_2016
Delacover met 30 jaar hits op de beiaardconcerten

 

Dinsdag 23 augustus staat de New Orleans Train Jazzband geprogrammeerd ter gelegenheid van de beiaardconcerten.

 

Meer foto’s, klik hier

 

 

 

Beiaardconcert 16 08 16

POLITIE. Bromfietser gewond & intoxicatie en intrekking rijbewijzen

logo Politie Kruibeke-TemseBromfietser gewond
Dinsdagmorgen 16 augustus omstreeks 8.00 uur was er een aanrijding op de Krijgsbaan te Temse tussen een voertuig en een bromfiets. De 17 jarige bromfietsster werd aangereden op het fietspad toen een voertuig afsloeg. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Bornem.
Intoxicatie en Intrekkingen rijbewijzen
Tijdens een controle op de Krijgsbaan werd het rijbewijs van een 26 jarige man uit Kruibeke ingehouden voor 3 uren, hij had iets teveel alcohol in zijn bloed.
Op het kruispunt Hofstraat / Burmtiendestraat was er een aanrijding tussen 2 voertuigen. Eén van de bestuurders, een 55 jarige man uit Waasmunster legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,84 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 21 jarige man uit Temse, belandde met zijn voertuig tegen een gevel in de Schoolstraat te Temse. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,27 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren.

In de heirstraat te Kruibeke kantelde een 47 jarige man met zijn voertuig. Er was geen andere partij betrokken. De man werd lichtgewond. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,36 promille alcohol in zijn bloed had.

Een 59 jarige man uit Kruibeke had met zijn voertuig in Sint-Niklaas tegen een geparkeerd voertuig gereden en vluchtmisdrijf gepleegd. Een patrouille kon de man aantreffen op de Nieuwe Baan te Kruibeke. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,34 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Steendoodtrappers hangen fiets definitief aan de haak

TEMSE-VELLE – Wielerclub De Steendoodtrappers reed zondag 14 augustus zijn laatste koers. De club werd opgericht door onder meer burgemeester Luc De Ryck en hield sinds 1987 elk jaar een reüniewedstrijd. Eén lid reed alle dertig wedstrijden mee.
Wielerclub De Steendoodtrappers ging in 1975 van start op initiatief van Luc De Ryck en Patrick Michiels. Tussen 1975 en 1977 hielden ze drie jaar lang wekelijks een koers, maar die had geen officieel karakter. In 1977 werd de koers dan ook door de overheid stilgelegd.

“Na een windstilte van tien jaar startten we in 1987 met een jaarlijkse reüniewedstrijd, vanaf dan wel officieel met vergunning”, aldus De Ryck, die inmiddels al meer dan twee decennia burgemeester van Temse is. “Aan onze koersen mogen alleen officiële leden deelnemen, dus ze zijn niet voor iedereen. Zelf rijd ik wegens gezondheidsproblemen sinds 2006 niet meer mee, maar ik ben er wel elk jaar nog bij.”

In totaal hebben meer dan honderd leden aan de wedstrijden deelgenomen. De jongste jaren beperkte het aantal deelnemers zich tot ongeveer 25. Alleen Jef Vermeiren reed alle 30 koersen mee. “We zijn intussen ook allemaal zestigers en zeventigers, en we willen in schoonheid eindigen”, aldus Vermeiren, die de reüniewedstrijden steeds samen organiseerde met De Ryck en Erik Westerlinck. “Het is leuk om elk jaar al onze vrienden bijeen te zien, het zal toch een zwart

gat achterlaten. Ik hoop wel dat andere wielerclubs de leegte kunnen opvullen. Tijdens de laatste koers reed ik in een gele trui, omdat ik aan elke wedstrijd deelnam. Als extraatje werd deze laatste race becommentarieerd door José De Cauwer.”

De leider van het klassement, Roger Hoof, kon door een ongeval niet deelnemen aan de laatste koers. “Heel jammer, want ik won al dertien wedstrijden”, aldus Hoof. “Bij een ongeval met de fiets brak ik twee maanden geleden mijn sleutelbeen en ik ben nog niet hersteld. Al blijf ik nu na deze race ook nog bovenaan de lijst staan, daar ben ik heel blij mee.”

Meer foto’s, klik hier

Bron: Het Nieuwsblad/ VVP

Steendoodtrappers (1)
4 juni 1975. Pioniers van De Steendoodtrappers, zowel met als zonder koersfiets. V.l.n.r. Erik Westerlinck, Marc Maes, Etienne Maes, Frank Smolders, Patrick Michiels, André Brys, Luc De Ryck, Julien Riské, Martin Van Landeghem en Julien Lijssens.

 

Steendoodtrappers 2016
14 Augustus 2016 na 30 jaar de laatste wedstrijd….

 

Pierre De Meyer (66) heeft DE Snor van groot-Temse

STEENDORP – Belleman Gerard Vercauteren en de Europese Snorrenclub Antwerpen (ESA) organiseerden tijdens de Steendorp Zomert de eerste editie van de Verkiezing van de Snor van groot-Temse.

Met 10 inschrijvingen en 7 effectieve deelnemers was de ludieke verkiezing een succes. Eerst werden de deelnemers op de rooster gelegd door de belleman, nadien werden de snorren op hun echtheid gecontroleerd door een snorrenmeester. Het was geen moeilijke beslissing, onze jury was eensgezind”, stelde Willy Dupon, voorzitter van de ESA. Pierre De Meyer (66) uit Steendorp won de verkiezing, tot zijn eigen grote verbazing, met zijn zoals de voorzitter het noemde “Grote witte extra-large snor”.
Volgend jaar een nieuwe editie van de verkiezing dan wel ingedeeld in 3 categoriën.

Verkiezing Snor van groot-Temse 2016