Eén Seconde, nieuwste speelfilm van Waaslandse Videoclub

TEMSE – De tweede week van augustus was het alle hens aan dek voor de leden van de Waaslandse Videoclub. Dan gebeurden de opnamen voor hun jaarlijkse speelfilm.  Eén Seconde zoals de prent getiteld is, zal aan het grote publiek vertoond worden tijdens het jaarlijkse filmgala in theaterzaal Roxy in november.

“De voorbereidingen zijn gestart in oktober 2015 en de film zal klaar zijn begin oktober”, weet regisseur en voorzitter van de videoclub Eddy Van Acker. “De club doet alles zelf, van het schrijven van het scenario tot de eindafwerking van de film. Het verhaal gaat over een prille twintiger die de auto van haar vriend bestuurt omdat hij teveel gedronken heeft en daarbij door een kleine onoplettendheid een verkeersongeval met zeer zware gevolgen veroorzaakt.”

Voor de opnames kon de filmclub rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur van Temse en een aantal andere verenigingen uit Temse: Korfbalclub Temse, Badmintonclub Temse en Senioren Badminton Temse.

“We filmden enkel in Temse”, vertelt Van Acker. “In Rouwcentrum De Overgang, de Oratorie in de Oeverstraat, het administratief centrum De Zaat, kliniek De Pelikaan, Sporthal Temsica, op het kerkhof, op de Wilfordkaai onder de nieuwe brug, in de Orlaylaan en op de Scheldedijk.”

In de film speelden 10 acteurs mee, bijna allen uit het Waasland, en in leeftijd variërend van 15 tot 50 jaar.

“Onze twee hoofdrolspelers, prille twintigers met toch al wat ervaring in het filmwereldje, zijn afkomstig uit Kruibeke”, doet de voorzitter uit de doeken. “Elise Vande Graef was vorig jaar te zien in onze speelfilm ‘Als je kon toveren’, Niels Somers speelt nu voor het eerst in een film van onze club. Daarnaast werden er rollen ingevuld door Arne Meersman, Johan Droeshout, Inge Van Gassen, Nele Carelsbergh, NIck De Vos, Jo VanderCammen, Eddy Van Hoyweghen en Didier De Geest.

Naast onze acteurs komen er ook een twintigtal figuranten, voor het overgrote deel afkomstig uit het Waasland, in beeld. Onder hen bevinden zich een aantal bekende personen uit Temse. (Red.: Misschien spot u ook wel een bekende ‘persfotograaf’ 🙂 ) Een 15-tal van onze 35 clubleden vormden de crew.

“Op 6 van de 7 draaidagen begonnen we ’s morgens om 8u30 en werkten we door tot in de late namiddag. Dankzij de steun van een aantal winkeliers uit Temse konden wij iedereen op tijd en stond een drankje, en op de middag een broodjesmaaltijd aanbieden. De namen van die zaken zullen uiteraard op de aftiteling van de film vermeld worden.

De laatste draaidag filmde men op de terreinen van de korfbalclub in de Eeckhoudtdriesstraat. Er werd een stukje korfbalwedstrijd ingeblikt. Enkele tientallen figuranten moedigden de spelers aan.

De nieuwste speelfilm wordt dus de eerste keer aan het grote publiek vertoont in zaal Roxy op vrijdag 18 november tijdens het jaarlijks filmgala van de club.

“Om niemand te moeten weigeren houden we twee vertoningen: om 14u00 en om 20u15”, aldus Van Acker.
Hiervoor zijn gratis toegangskaarten verkrijgbaar.

Tijdens het gala worden naast de première van de film, die de hoofdmoot vormt, ook nog andere filmpjes van leden van de club vertoond.

Info: www.videoclubtemse.be

Meer foto’s, klik hier

Waaslandse Videoclub film 2016
De opnamen van de speelfilm gebeurden onder meer op de Wilfordkaai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *