Ereschepen Franky De Graeve overleden na slepende ziekte

TEMSE – In de nacht van dinsdag op woensdag 12 juni is ereschepen Franky De Graeve overleden. Hij heeft zijn 66ste verjaardag net niet gehaald. Zijn fractie CD&V verliest een dierbare collega en vriend. “Je zal ontzettend gemist worden”, klinkt het. Hij laat een vrouw, vijf kinderen en acht kleinkinderen achter.

“Het valt niet in woorden uit te drukken wat hij voor onze afdeling en de gemeente betekend heeft”

Gemeenteraadsvoorzitter Hans Cools

Als geboren en getogen Temsenaar stond Franky De Graeve bekend voor zijn enorm sociaal engagement. Daarnaast was hij graag culinair en cultureel toerist in eigen streek. Naast zijn functie als voorzitter bij Unizo en gewezen zaakvoerder bij Graaftex/Progress had hij ook een 30-jarige carrière als gemeentepoliticus achter de rug met een uitgebreid Temse palmares.

Op de rem staan

“Het valt niet in woorden uit te drukken wat hij voor onze afdeling en de gemeente Temse heeft betekend”, klinkt het bij gemeenteraadsvoorzitter Hans Cools. “Na 5 jaar gemeenteraadslid, was hij van 1993 tot en met 2018 door het schepenambt gepassioneerd betrokken bij het epicentrum van de gemeenschap.”

Franky De Graeve heeft net zijn 66ste verjaardag niet gehaald

“Hij heeft de bevoegdheden cultuur, onderwijs, personeel, leefmilieu, landbouw en toerisme onder zijn hoede gehad maar het was toch vooral onze man van de financiën”, schetst burgemeester Hugo Maes. “Franky waakte erover dat Temse een financieel gezonde gemeente bleef en ging tijdig op de rem staan als we als bestuur teveel dreigden uit te geven. Bovenal was hij echter een goede vriend, ook buiten de politiek. We zijn rond dezelfde periode samen begonnen. Zijn dood zal een groot gemis zijn.”

Uitgebreid palmares

In december 2023 moest hij gedwongen door zijn gezondheidstoestand en met pijn in het hart zijn gemeenteraadszetel doorgeven. Een carrière van meer dan 30 jaar overtuigd gemeentepoliticus met een uitgebreid Temse palmares.

“Hij had een hart voor Temse of hoe hij zelf verwoordde: Als je Temse al jaar en dag met al je zintuigen beleeft, raak je vergroeid met deze gemeenschap. Ik wil dat mensen gegrepen worden door hun gemeente en oprecht fier zijn dat Temse hun thuisbasis is”, klinkt het.

Familieman

In de nacht van dinsdag op woensdag is Franky De Graeve gestorven na een slepende ziekte. Naast politicus was hij bovenal familieman. Hij laat zijn vrouw Nicole, vijf kinderen en acht kleinkinderen achter. Op woensdag 12 juni zou hij 66 jaar geworden zijn.

Ook de redactie van Editietemse en de Gazet van Temst wenst familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

Franky De Graeve was graag culinair en cultureel toerist in eigen streek. In 2015 mocht hij als schepen van Toerisme in het toenmalige café De Gulden Cop van Johan Blijweert en Kodou Samba, het bier Temse Tripel officieel boven de doopvont houden.

3 gedachtes over “Ereschepen Franky De Graeve overleden na slepende ziekte”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *