Welzijnsvereniging Sleutelzorg verwelkomde vzw De Klokke

TEMSE/SINT-NIKLAAS – De Klokke uit Sint-Niklaas, de vzw die woon- en dagondersteuning op maat aanbiedt voor personen met een beperking, is tijdelijk naar Temse verhuisd. “Een emotioneel moment voor bewoners die afscheid moesten nemen van hun vertrouwde stek”, zegt directeur Cathy Boel van vzw De Klokke.

Vanwege het nieuwbouwproject van De Klokke in de Abingdonstraat in Sint-Niklaas waren zij op zoek naar een tijdelijke huisvesting voor hun bewoners.

Dankzij de samenwerking met het OCMW van Temse, eigenaar van het gebouw van WZC De Reiger, is deze oplossing mogelijk gemaakt. Afdelingen 2 en 3 van het oude woonzorgcentrum worden nu verhuurd aan vzw De Klokke. Naast de huisvesting maken zij ook gebruik van onze faciliteiten en centrale keuken voor de middagmaaltijden.

Welzijnsvereniging Sleutelzorg ontving de bewoners met open armen.

“Na weken van intensieve voorbereidingen zijn de leegstaande verdiepingen van het woonzorgcentrum geschikt gemaakt om hen te huisvesten”, zegt voorzitter Werner Maerevoet. “Deze samenwerking biedt ons een unieke kans om nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met andere zorgorganisaties te verkennen en onze dienstverlening verder uit te breiden.”

Het was een emotioneel moment voor de bewoners om tijdelijk naar Temse te verhuizen (C) IF
Een blik op de gemeenschappelijke ruimte in het oud gebouw van de Reiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *