Inventaris van de kerkarchieven van Temse voorgesteld

TEMSE – Op vrijdag 17 september werd in de dekenale kerk van Temse de Inventaris van de kerkarchieven van Temse, Elversele, Steendorp en Tielrode voorgesteld.

De inventaris is een uitgave van het Oost-Vlaams Verbond van de Kringen voor Geschiedenis. De organisatie berustte bij de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas en de kerkraden van Temse.

Chris De Beer, voorzitter van de organiserende vereniging, sprak het welkomstwoord uit, waarna de publicatie uitvoerig werd toegelicht door kanunnik Ludo Collin, bisschoppelijk archivaris van het bisdom Gent. Burgemeester Luc De Ryck sprak het slotwoord uit.

De inventaris van Temse is de 27ste in de reeks. Dit monnikenwerk is gerealiseerd door historicus Geert Van Bockstaele en zijn broers Julien en Marc.

De geïnventariseerde archieven zijn ondergebracht in het Rijksarchief in Gent.
De publicatie kost 5 euro en is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor, Gemeentehuis, Markt 1.

De samenstellers van de inventaris, gastsprekers op de voorstelling, organisatoren en voorzitters van de kerkraden

Een gedachte over “Inventaris van de kerkarchieven van Temse voorgesteld”

  1. Ik ben op zoek naar het kostergeslacht (10 + 1 griffier) Van Landeghem, waarvan ik vermoed dat deze heren hun ambt uitgevoerd hebben in Tielrode (Elversele ?), vanaf de 16-17° eeuw.
    Er zou ook een document bestaan ter beëdiging (door de Wase Deken J. Van Kersbulck uit Melsele) van koster Jacobus op 25.7.1771, voorzien van het groot zegel van Maria Theresia van Oostenrijk. Kan u me verder helpen of enige aanwijzing geven welke kanalen ik moet onderzoeken om verder te geraken ? Alvast bedankt …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *