Tour Elentrik tovert electriciteitskasten om tot kunstwerken

TEMSE – In theaterzaal Roxy is het straatkunstproject Tour Elentrik officieel voorgesteld. Het is een straatkunstproject waarbij 20 nutsvoorzieningskasten in Temse in een kleurrijk artistiek jasje werden gestoken. Er is ook een wandelkaart uitgebracht die je langs de 20 beschilderde kasten brengt.

“Alle kunstenaars werden gevraagd om in het thema ‘LINK’T’ te werken, een thema dat in deze corona-tijden meer dan actueel is”

Schepen Lieve Truyman

Temsese creatievelingen

“Elektriciteitskasten zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar het zijn dikwijls grijze en grauwe objecten in het straatbeeld”, stelt schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) “Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in street art-projecten, ontwikkelde het Tour Elentrik concept waarbij de kleurloze kasten door lokaal en professioneel talent worden omgetoverd tot unieke kunstwerken.”

In samenwerking met Treepack gingen de diensten Jeugd, Cultuur en Toerisme, de Jeugdraad van Temse en JOC De Nartist op zoek naar Temsese creatievelingen tussen 16 en 30 jaar die zo’n kast onder handen willen nemen. Op deze manier werd aan jong lokaal artistiek talent een unieke kans geboden om hun werk in de openbare ruimte te brengen.

Op zaterdag 26 juni organiseerde Treepack een workshop waarbij de geselecteerde deelnemers verschillende technieken aanleerden en oefenden.

Link met Temse

“In de maand augustus werden de 20 kasten die verspreid liggen over het centrum van Temse, door 10 lokale talenten en 10 professionele kunstenaars onder handen genomen”, klinkt het bij de schepen. “Alle kunstenaars werden gevraagd om in het thema ‘LINK’T’ te werken, een thema dat in deze corona-tijden meer dan actueel is. De link met Temse, natuur, cultuur, toekomst en verleden, maar ook de verbondenheid tussen mensen onderling en de interactie met onze omgeving staan centraal. Kunst, cultuur en erfgoed werken op zich ook verbindend.”

De 20 beschilderde kasten vormen een mooie Tour Elentrik Temse van 8 kilometer die je langsheen mooie plekjes in Temse brengt. Soms zijn de werken groot en opvallend, maar ook in kleine hoekjes schuilen mooie verrassingen. Voor de route werd een wandelkaart uitgebracht. De wandelkaart is gratis verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor, op de Cultuurdienst, de Jeugddienst en in de bib.

Een deel van de kunstenaars, schepenen, gemeenteraadslid en verantwoordelijken van Treepack en de meewerkende gemeentelijke diensten
Op de wandelkaart vindt men meer info over de kunstenaars en het kunstwerk

Een gedachte over “Tour Elentrik tovert electriciteitskasten om tot kunstwerken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *