Vlaams Belang stelt lijst voor: “Onze partij reikt met deze groep de hand naar alle Vlamingen: autochtoon en geïntegreerd allochtoon”

TEMSE – Vlaams Belang Temse heeft zijn lijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “We willen weg van alle vooroordelen en gaan naar de kiezer met 31 kandidaten uit alle lagen van de bevolking”, zegt voorzitter Paul Oste, die als derde op de lijst staat.

Net zoals andere partijen hun lijst voorstelden, de voorbije weken, deed Vlaams Belang dit ook.

“Ik ben trots te kunnen meedelen dat we een heel sterke lijst hebben, waarop we 31 kandidaten een plaats hebben kunnen geven”, zegt Oste. “Hij is aangevuld met een grote diversiteit aan kandidaten die komen uit het bedrijfsleven, de medische wereld, het onderwijs, arbeiders, bedienden en gepensioneerden. Onze partij reikt met deze groep de hand naar alle Vlamingen: autochtoon en geïntegreerd allochtoon, die willen dat er gewerkt wordt aan een welvarend en gezond Temse.”

Afstappen van vooroordelen

Daarmee willen ze naar eigen zeggen afstappen van alle vooroordelen en naar de kiezer trekken met kandidaten uit alle lagen van de bevolking. De groep heeft als lijsttrekker Rony Rombaut, die onder meer wordt gesterkt door lijstduwer Johan Waltens. “Zij hebben hun strepen al verdiend tijdens vorige legislaturen”, zegt Oste.

Huisvesting

Voor de komende legislatuur volgt de partij de nationale richtlijnen en geven die een lokale invulling. “We willen het accent leggen op veiligheid, de aanpak van de drugsproblematiek en migratie”, klinkt het. “Huisvesting staat ook hoog op de agenda. We willen vooral dat de controles verscherpt worden op mensen die een eigendom hebben in het buitenland, maar toch in een sociale woning wonen. Voorlopig krijgen zij in Temse daarvoor alleen een berisping, geen boete.”

Hilde Van de Voorde maakte de overstap van CD&V naar Vlaams Belang en kreeg haar partijkaart overhandigd.

Tijdens de voorstelling van de lijst werd Hilde Van de Voorde voorgesteld. Ze kreeg van de voorzitter haar partijkaart overhandigd nadat ze onlangs haar overstap aankondigde van CD&V naar Vlaams Belang. Voorlopig zetelt ze als onafhankelijke in de gemeenteraad.

“Ik ben trots te kunnen meedelen dat we een heel sterke lijst hebben, waarop we 31 kandidaten een plaats hebben kunnen geven”, zegt voorzitter Paul Oste
Voorzitter Paul Oste geflankeerd door lijsttrekker Ronny Rombaut (l) en lijstduwer Johan Waltens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *