Meer dan 100 bomen gekapt in Den Esch

TEMSE – Meer dan honderd bomen in park Den Esch in Temse zijn gekapt. En heel wat bewoners stellen zich daar vragen bij. Het gaat om gezonde bomen, rond de vijver en op een bouwterrein net buiten het park. Dat meldt het nieuws van TV Oost.

“Volgens de groendienst van de gemeente Temse was de bomenkap vergund”, klinkt het bij TV Oost. “Het gaat dus niét om een illegale kap. Op het perceel naast het park moesten 89 bomen wijken voor een nieuwbouw. Een nieuwbouw mét zicht op de vijver en daarom moesten er nog eens 36 bomen sneuvelen in het groengebied zelf. Het park is volgens de groendienst in handen van bouwfirma Cordeel, die een kapvergunning had aangevraagd én verkregen. De firma en de eigenaar van het perceel moeten op een andere plaats wel evenveel jonge bomen aanplanten om de kap te compenseren.”

Bij de bevoegde schepen kreeg onze redactie geen reactie.

Meer dan 100 bomen werden gekapt
(C) Facebook)

Een gedachte over “Meer dan 100 bomen gekapt in Den Esch”

  1. Is Cordeel de baas van Temse? Minder groen en meer beton, denkt ook die bevoegde schepen. De burgemeester en de rest van het schepencollege staan erbij en kijken er naar. Alles moet wijken voor het geld. Triestig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *