Steendoodtrappers hangen fiets definitief aan de haak

TEMSE-VELLE – Wielerclub De Steendoodtrappers reed zondag 14 augustus zijn laatste koers. De club werd opgericht door onder meer burgemeester Luc De Ryck en hield sinds 1987 elk jaar een reüniewedstrijd. Eén lid reed alle dertig wedstrijden mee.
Wielerclub De Steendoodtrappers ging in 1975 van start op initiatief van Luc De Ryck en Patrick Michiels. Tussen 1975 en 1977 hielden ze drie jaar lang wekelijks een koers, maar die had geen officieel karakter. In 1977 werd de koers dan ook door de overheid stilgelegd.

“Na een windstilte van tien jaar startten we in 1987 met een jaarlijkse reüniewedstrijd, vanaf dan wel officieel met vergunning”, aldus De Ryck, die inmiddels al meer dan twee decennia burgemeester van Temse is. “Aan onze koersen mogen alleen officiële leden deelnemen, dus ze zijn niet voor iedereen. Zelf rijd ik wegens gezondheidsproblemen sinds 2006 niet meer mee, maar ik ben er wel elk jaar nog bij.”

In totaal hebben meer dan honderd leden aan de wedstrijden deelgenomen. De jongste jaren beperkte het aantal deelnemers zich tot ongeveer 25. Alleen Jef Vermeiren reed alle 30 koersen mee. “We zijn intussen ook allemaal zestigers en zeventigers, en we willen in schoonheid eindigen”, aldus Vermeiren, die de reüniewedstrijden steeds samen organiseerde met De Ryck en Erik Westerlinck. “Het is leuk om elk jaar al onze vrienden bijeen te zien, het zal toch een zwart

gat achterlaten. Ik hoop wel dat andere wielerclubs de leegte kunnen opvullen. Tijdens de laatste koers reed ik in een gele trui, omdat ik aan elke wedstrijd deelnam. Als extraatje werd deze laatste race becommentarieerd door José De Cauwer.”

De leider van het klassement, Roger Hoof, kon door een ongeval niet deelnemen aan de laatste koers. “Heel jammer, want ik won al dertien wedstrijden”, aldus Hoof. “Bij een ongeval met de fiets brak ik twee maanden geleden mijn sleutelbeen en ik ben nog niet hersteld. Al blijf ik nu na deze race ook nog bovenaan de lijst staan, daar ben ik heel blij mee.”

Meer foto’s, klik hier

Bron: Het Nieuwsblad/ VVP

Steendoodtrappers (1)
4 juni 1975. Pioniers van De Steendoodtrappers, zowel met als zonder koersfiets. V.l.n.r. Erik Westerlinck, Marc Maes, Etienne Maes, Frank Smolders, Patrick Michiels, André Brys, Luc De Ryck, Julien Riské, Martin Van Landeghem en Julien Lijssens.

 

Steendoodtrappers 2016
14 Augustus 2016 na 30 jaar de laatste wedstrijd….

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *