Extra veiligheidsmaatregelen tijdens Temse in de Wolken

TEMSE – Komend weekend, 27 en 28 augustus, vind op de Wilfordkaai weer Temse in de Wolken plaats. Het grootste evenement van het jaar in de Scheldegemeente. Omdat met de terreurdreiging nog altijd niveau 3 van kracht is in het ganse land zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de feesten.

Logo TidWHet evenement is sinds de eerste editie, tijdens het jubileumjaar 2000, een vaste waarde geworden op de Temsese kalender. De programmatie omvat ook dit jaar activiteiten voor jong en minder jong, voor klein en groot.

“De Wilfordkaai is voor het evenement de ideale site omdat het één geheel vormt”, weet burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

TIDW2016
Het organisatiecomité van Temse in de Wolken vlnr.: Carine Smet, burgemeester Luc De Ryck (CD&V), Nicola De Cock

De hoofdbrok van het evenement blijft zoals steeds de muzikale optredens.

Zaterdag
Op het hoofdpodium begint het zaterdag om 19 uur met Filthy Four een band met Temsenaar Herbert Vercauteren. Zij brengen eigen nummers en minder bekende covers uit de jaren ’90.

Nadien is het voor en na het vuurwerk ambiance troef met:

21 uur: De Smartie’s: Zij brengen sfeer voor jong en oud en iedereen op de dansvloer.
Een band met Temsenaar Sven Muller als bassist.

4.1 - De_Smartie's
De Smartie’s

23 uur: Pigbag Army: PIGBAG, was in de jaren ’80 de naam van de discobar van Pascal Braeckman, tegenwoordig bekend als geluidsman in de programma’s van Tom Waes. De band staat voor een negentig minuten durende rollercoaster doorheen de muziek van de jaren ’90, van De La Soul tot The Red Hot Chili Peppers. Met ondermeer Jan Van Eyken (ex-De Kreuners), Axl Peleman (zanger, bassist), en duizendpoot Eline De Munck.

4.2 - Pig_Bag_Army1
Pigbag Army

01 uur: VC De Gies: Vlaamse Coverband De Gies presenteert klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal, al dan niet in een nieuw kleedje gestoken, overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance waarbij zweet nog stembanden gespaard worden.

4.1 - VC_De_Gies2
VC De Gies

Zondag
Zondag starten de optredens op het hoofdpodium om 15.30 uur.

Dit met de 60+ band. Zij spelen twee uur lang muziek uit de jaren ‘6O en ‘7O (aangevuld met enkele latere hits). De liefde voor the Shadows is terug te vinden in hun programma.

Daarna kan men duchtig uit de bol gaan op de Wilfordkaai met:

19 00 uur: Royal Funk Force : Ze houden van muziek en ze houden van feesten, dus een band die partymuziek speelt. Bruno Mars ontmoet Prince. Michael Jackson ontmoet Snoop Dogg. Dizzee Rascal ontmoet 50 Cent.

4.1 - Royal_Funk_Force
Royal Funk Force

21 00 u.: Café Flamand: De band van Temsenaar Peter Van de Veire met Miguel Wiels. En sinds kort als vaste gast VTM-gezicht Niels Destadsbader. Zij brengen een gloednieuwe show in Temse. Als het publiek het kan meezingen, doen ze het! Uiteraard blijft 50 jaar Vlaamse hitgeschiedenis dé basis.

4.1 - Cafe_Flamand
Café Flamand

Ook dit jaar is er zowel zaterdag als zondag muzikaal vuurwerk.
“Enkele jaren geleden wilden we nog slechts éénmaal vuurwerk programmeren”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “Maar de vuurwerkmaker stelde zelf voor om tweemaal vuurwerk af te steken voor de prijs van één.”

DJ-eiland/Koekenplank
Sinds vorig jaar is er nog een extra podium geplaatst op de Kleine kaai.
Het zogenaamde DJ-eiland, en in de onmiddellijke omgeving de Koekenplank.

“Na het succes van vorig jaar, hoeft er weinig aan het concept gewijzigd te worden”, aldus Nicola De Cock. “Het DJ-eiland en de Koekenplank zijn aan hun 2e editie toe, wat uiteraard het moment van ‘de grote bevestiging’ betekend. Op het DJ-eiland is er voldoende variatie in genres waardoor jong en oud menig beentje kan losschudden. Daarom besloten we omdat dit ook dit jaar te programmeren. We werken voor het eerst samen met Looze It uit Kruibeke. Die zowel zaterdag als zondag jonge dj-talenten de kans geven hun kunnen te tonen. Daarnaast hebben we ook weer de gevestigde waarden die vorig jaar veel volk lokten, en het dj-eiland mogen afsluiten: zaterdag 2 Ché Deejays en zondag Disco Dasco”.

4.2 - 2ChéDeejays_nieuwe_foto2
2 Ché Deejays
4.2 - Disco_Dasco
Disco Dasco

Net zoals het DJ-eiland zag ook de ‘Koekenplank’ vorig jaar het levenslicht.

“Dat is een klein podium, vlakbij de kleine kaai, waar Temsese lokale talenten een kans krijgen”, weet De Cock. “Dit jaar zijn er minder artiesten maar is het wel continu ingevuld. Zo staat er een rodeostier waar men tegen een kleine vergoeding zijn rijkunsten kan tonen. (red.: dit in samenwerking met een plaatselijk tapasrestaurant) Zondagavond programmeerden we de nieuwe groep van Samuel Goossens, ‘Barley Mob & The Sailors’.”

Extra veiligheidsmaatregelen
Omdat het evenement een grote publiekstrekker is, werd naar aanleiding van de terreurdreiging, die nog steeds op niveau 3 staat, enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen.
“Zo zal er meer politie staan aan – en zullen – de toegangen tot de Wilfordkaai – extra beveiligd zijn”, klinkt het. “Daarnaast zal er ook in de feestzone meer politie aanwezig zijn. Er wordt ook ontraden om rugzakken en tassen binnen de feestzone te brengen. Indien dit toch gebeurd zullen die gecontroleerd worden door de politie. We maken ons sterk dat we met deze maatregelen op eventuele individualiteiten voorbereid zijn. Maar er zijn geen aanwijzingen dat er in Temse vreselijke dingen op til zijn.”

Klik hier voor het volledige programma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *