Leerlingen De Klimroos en de Wijsneus organiseerden sponsortocht voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

TEMSE – De zowat 300 kinderen van basisschool De Klimroos en leefschool De Wijsneus uit Temse zamelden 2.854 euro in voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De cheque gingen de leerlingen persoonlijk aan de verantwoordelijken van de Turkse moskee in de Schoolstraat.

De kinderen verzamelden het geld door een sponsortocht te organiseren.

“We hebben een multiculturele school, waar de ramp in Turkije en Syrië enorm leeft. Dat was de aanleiding om een inzamelingsactie te organiseren”, klinkt het.

Vrijdag wandelden de 300 kinderen van de Klimroos in de Clement De Landsheerlaan en de Wijsneus in de Eupenlaan onder begeleiding van de politie naar de moskee van de Turks Socio-Culturele Vereniging van Temse aan de Schoolstraat. Daar overhandigden ze de cheque van 2.854 euro aan de vrijwilligers.

De leerlingen stapten van de school naar de Turkse moskee
onder begeleiding van motards van de politiezone

“Het is belangrijk dat ze weten waar hun centjes naartoe gaan. We wilden hen laten merken dat alle beetjes helpen”, vertelt directeur Nick De Backer. “Het was een succes. Alle kinderen waren enthousiast en heel begaan.”

Als afsluiter na de lange wandeling kreeg iedereen een versnapering in de vorm van een drankje en een zakje chips aangeboden door vrijwilligers van de moskee.

“We zijn enorm dankbaar. Wij gaan ervoor zorgen dat het geld bij de juiste Turkse en Syrische instanties terechtkomt”, aldus vrijwilliger Boz Fatih.

Meer foto’s, klik hier

De vrijwilligers van de moskee verzekerden dat het geld bij de juiste Turkse en Syrische instanties terechtkomt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *