Vogelvereniging De Sneeuwgors huldigde kampioenen

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde vogelvereniging De Sneeuwgors hun teerfeest in feestzaal Den Oever. Tussen de soep en het hoofdgerecht door werden ook enkel kampioenen van de club gehuldigd.

De vogelvereniging werd in 2018 nog gevierd door de gemeente voor hun 60-jarig bestaan. Wilfried Pauwels is ondertussen zowat acht jaar voorzitter, 27 jaar bestuurslid en 60 jaar lid van de vereniging.

“Onze vereniging telt zowat 80 leden en is een hechte groep”, stelt de voorzitter. “Gelukkig hebben we ook een groot aantal jonge leden. Heel wat verenigingen kunnen niet overleven omdat er geen opvolging is. Om financieel rond te komen organiseren we regelmatig activiteiten en evenementen.”

Zo is er op tweede Pinksterdag weer de gekende rommelmarkt in de Vroonhofwijk. Jaarlijks organiseert de club ook een vogeltentoonstelling in zaal de Leeuwerck in de Gasthuisstraat.

“De komende vijf jaar organiseert onze club het provinciaal kampioenschap”, klinkt het. “Zo een kampioenschap op poten zetten kost heel wat geld. Heel wat clubs kunnen dat niet aan. Daardoor zijn wij aangezocht om vijf jaar lang het kampioenschap te organiseren. Maar als er toch een vogelvereniging is die toch zo’n wedstrijd wil organiseren geven we graag de fakkel door.”

Tijdens het teerfeest werden ook enkele kampioenen in de kijker geplaatst.

Yarne Noens Behaalde op de Belgische kampioenschappen in december vorig jaar in Putte zeven keer goud en één keer brons.

Bart De Groep behaalde in Putte vier maal goud en zette de Sneeuwgors op de wereldkaart door, op het wereldkampioenschap in het Italiaanse Napels, begin dit jaar, met een bloedvleugelparkiet de gouden medaille te behalen.

Dylan Van Baerle sleepte op de Belgische kampioenschappen vier keer goud en één keer zilver in de wacht.

Info: De Sneeuwgors @Facebook

Twee van de kampioenen, Yarne Noens (links) en Bart de Groep (midden) met het bestuur van de Sneeuwgors Dylan Van Baerle was afwezig.
Voorzitter Wilfried Pauwels geflankeerd door kampioenen Bart De Groep (links) en Yarne Noens (rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *