Heraanleg gevaarlijke kruispunten begonnen

TEMSE – De heraanleg van de gevaarlijke kruispunten Tinelplaats en Cauwerburg-Leie is gisteren begonnen en zal 120 dagen duren. Ook de riolering wordt aangepakt.

Maar liefst 29 ongevallen, waarvan 15 met gekwetsten: dat was vorig jaar de balans aan de vlakbij elkaar gelegen kruispunten Tinelplaats en Leie-Cauwerburg. ‘Vooral het kruispunt Tinelplaats is gevaarlijk voor de zwakke weggebruiker en dat vormde de belangrijkste
aanzet voor plannen om de verkeersafwikkeling hier te verbeteren’, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).
‘Uit onderzoek bleek dat de rioleringen er slecht aan toe is en bovendien nog niet in een gescheiden stelsel loopt. Omdat de riolering op het lager gelegen kruispunt Cauwerburg-Leie in dezelfde slechte staat verkeert, was het logisch om ook dat kruispunt aan te pakken’, aldus nog schepen Truyman die samen met schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke (CD&V) een informatievergadering hield voor de buurt.
De ingrijpende werken in het centrum, waar acht straten bij betrokken zijn, duren 120 werkdagen. Als het weer meevalt, moet alles afgerond zijn tegen maart-april 2016.
Na afloop van de werken zal het verkeer heel anders verlopen aan de Tinelplaats. ‘Het vierarmig kruispunt wordt omgevormd tot een dubbele T-kruising met verkeerslichten. De Schelderoute wordt verlegd: de Sint-Amelbergalaan/Schoolstraat wordt voortaan geaccentueerd als voorrangsweg. Het kruispunt wordt veel veiliger voor de zwakke weggebruiker, door de aanleg van fietspaden, fietssuggestiestroken en zebrapaden. Aan de verkeerslichten komen tegels en sensoren voor slechtzienden.’

Gisteren begon de eerste fase van de werken, die 50 werkdagen duurt, met de herinrichting van Cauwerburg-Leie. Daar wordt een nieuwe riolering geplaatst en een rotonde aangelegd. De werfzone loopt tot halfweg het kruispunt Leie-Houtkaai, waar tijdelijke verkeerslichten staan. Wie vanuit het centrum richting Tielrode wil, rijdt om via Houtkaai-Schoolstraat-Sint-Amelbergalaan. Vanuit Tielrode richting centrum gaat het langs Sint-Amelbergalaan-Hoogkamerstraat-Schoolstraat.

De evolutie van de werken is te volgen op www.temse.be via de banner Wegenwerken en Verkeer.

Bron HN/GVA – GVH

Werken Leie 2015 Rotonde
De werken aan het kruispunt Leie/Cauwerburg duren tot november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *