Elektrische fietsen voor gemeenschapswachten Temse

Sinds kort beschikken de 2 gemeenschapswachten van de gemeentelijke dienst Mobiliteit over elektrische fietsen.

Zij hebben voornamelijk ‘buiten’-opdrachten, zoals zorgen voor verkeersveiligheid aan de schoolomgeving, beheer van het elektronisch snelheidsbord, begeleiden van het verkeerspark, optreden als gasambtenaar, in kaart brengen van mobiliteitsitems d.m.v. fotomateriaal…

In het verleden maakten zij voor verre verplaatsingen gebruik van bromfietsen, maar die waren aan vervanging toe.

De aankoop van elektrische fietsen voor de gemeenschapswachten is één van de duurzame energieacties, waartoe het Gemeentebestuur zich heeft geëngageerd door ondertekening van het Burgemeestersconvenant voor het project ‘Waasland Klimaatland’ (19 juni). Dit is een Europees initiatief waarbij steden en gemeenten zich vrijwillig engageren om maatregelen te nemen tot vermindering van de CO2-uitstoot op hun grondgebied met min. 20 % tegen 2020. Het Waasland neemt hierin als regio een voortrekkersrol op.

Elektrische fietsen gemeenschapswachten_2015

V.l.n.r. schepen van Mobiliteit Lieve Truyman, klerk i.k.v. verkeersveiligheidsproject (aan scholen) Artur Claes, mobiliteitsambtenaar Alex Spiessens, gemeenschapswachten Jonathan Verstockt en Midas Van Broeck en schepen van Leefmilieu Franky De Graeve.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *