SV Blauw Wit wint beladen duel tegen FC Sint-Niklaas

TEMSE – In het Fernand Schuermanstadion werd woensdagavond 10 april de match tussen SV Blauw Wit Temse en FC Sint-Niklaas gespeeld. Die was eerder uitgesteld na de befaamde ‘lijnenkwestie’ op 24 maart. Toen oordeelde een scheidsrechter dat de lijnen onvoldoende zichtbaar waren. Het Disciplinair Comité van Voetbal Vlaanderen besliste dat de match toch moest worden herspeeld. Temse won de match woensdagavond met 3-1. “Deze overwinning smaakt zoet”, zegt voorzitter Johan Boel.

Op die bewuste zondag besliste een arbiter voor de aanvang van de match dat de lijnen onvoldoende zichtbaar waren. De wedstrijd ging niet door en de foodlunch die werd georganiseerd door de ontvangende ploeg, viel in het water.

Het bestuur van SV Blauw Wit liet het daar niet bij en diende een klacht in. “Na de beslissing van de scheidsrechter trokken we de lijnen een tweede keer en alles was perfect in orde om 14.45 uur, maar toen was de scheidsrechter al vertrokken. Veel te vroeg, want de match begon officieel pas om 15 uur. Zolang heeft hij dus niet gewacht”, sprak bestuurslid Jürgen Boel.

Bij Sint-Niklaas klonk een ander verhaal. “Ik verwacht een 5-0 forfait-overwinning voor ons”, liet voorzitter Herwig Hansen optekenen.
Het Disciplinair Comité van Voetbal Vlaanderen besliste daar anders over en oordeelde dat de match herspeeld moest worden. Woensdagavond om 20 uur ving de beladen match aan. Er was in extra toezicht van de politie voorzien, maar dat bleek uiteindelijk overbodig. De wedstrijd verliep sportief en zonder incidenten. Temse rijfde uiteindelijk met 3-1 de overwinning binnen. “Deze overwinning smaakt zoet”, zegt voorzitter van SV Blauw Wit Johan Boel.

237 supporters

Ook de 237 aanwezige supporters waren uitzinnig na de overwinning. “Eigenlijk had Sint-Niklaas forfait moeten krijgen toen. De lijnen en het veld lagen perfect voor de start van de match. De bewijzen waren er”, zegt supporter Kim Raeymaekers. “Het is een fantastisch gevoel dat we hier vanavond winnen. En mijn pronostiek kwam nog eens uit ook.”

Andere supporters hielden er dezelfde mening op na. “De beslissing van de scheidsrechter was volledig onterecht. De lijnen zag je perfect leggen”, zegt fanatiek supporter Patrick Van Hoyweghen.

Stof tot nadenken

In het stadion was het zoeken naar supporters van Sint-Niklaas. Een enkeling die toch kwam opdagen, wou geen uitspraken doen over de beslissing van de arbiter. “Ik was er niet bij, maar ik vind het wel correct dat de match herspeeld moest worden”, liet hij optekenen.

Voor Temse was het bovendien de eerste keer dat er een wedstrijd tijdens de week werd gespeeld. “We zien hier nu ander volk. Dit is stof tot nadenken. Wie weet organiseren we in de toekomst enkele matchen tijdens de week. Onze nieuwe verlichting laat dit alvast toe”, zegt bestuurslid Jürgen Boel.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

Door de overwinning is Blauw Wit medekoploper in derde provinciale. De komende weken worden nog spannend voor de ploeg. Dit met wedstrijden uit bij achtervolger Klinge en thuis tegen medeleider Robur.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *