Ondanks winst tegen leider in de competitie heeft Blauw-Wit strijd voor kampioenstitel of eindrondeticket niet meer in eigen handen

TEMSE – SV Blauw Wit Temse won zondagnamiddag in eigen huis met 2-0 van Robur Moerzeke, de leider in de competitie. “Een onverhoopt resultaat voor Blauw Wit, maar we hebben de rush naar de kampioenstitel of een eindrondeticket niet meer in eigen handen”, aldus voorzitter Johan Boel.

SV Blauw Wit Temse won de belangrijke wedstrijd tegen het bezoekende KVK Robur Hamme-Moerzeke met 2-0. Hiermee kwam voor KVK Robur Hamme-Moerzeke een einde aan een serie van vijf overwinningen na elkaar.

De thuisploeg begon de wedstrijd goed en nam in de 20ste minuut de leiding via Dante Meul. Daarna werd er lange tijd niet gescoord. Met nog vijf minuten op de klok maakte Meul zijn tweede doelpunt.

Onverhoopte overwinning

In de laatste vijf wedstrijden heeft SV Blauw Wit Temse vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl KVK Robur Hamme-Moerzeke vier overwinningen en één nederlaag heeft.

SV Blauw Wit Temse speelt in de volgende wedstrijd uit tegen FC Eksaarde op zondag 28 april om 15 uur. KVK Robur Hamme-Moerzeke speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen FC Sint-Niklaas. De leider in de stand KSK Klinge speelt thuis tegen Bosdam Beveren. Enkel indien Klinge en en Robur tijdens de laatste speeldag verliezen en Blauw Wit wint zijn wedstrijd worden ze alsnog kampioen.
Bron: RBFA app

Eindrondeticket

“We zijn fantastisch blij met deze onverhoopte overwinning hier in eigen stadion tegen leider Robur met meer dan 110 eters voor onze footlunch en 413 toeschouwers in totaal”, glunderde voorzitter Johan Boel. “We zijn fantastisch blij want alles ligt nog open. Tijdens de laatste wedstrijd van de competitie zal alles beslist worden. We hebben wel niks meer in eigen handen.”

Het was lang geleden dat zoveel zitjes in het Fernand Schuermanstation bezet waren
foto: (C) Julien Heerwegh)
Voor de laatste thuismatch waren er 113 eters voor de footlunch

“Theoretisch kunnen we nog kampioen spelen, maar we kunnen ook nog overal naast grijpen. Het is zelfs nog mogelijk dat we naast een eindrondeticket grijpen. We hebben de pech dat alle periodekampioenen achter ons geëindigd zijn, dus maken we enkel nog kans op een eindrondeticket als we tweede eindigen in de einduitslag. Maar dat hopen we natuurlijk alsnog te kunnen behalen.”

(foto’s: (C) Julien Heerwegh)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *