Politie hield extra flitscontroles en controles voor overlast en verkeersovertredingen

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse heeft deelgenomen aan de flitsmarathon van afgelopen vrijdag en zaterdag. Er werden 3.379 voertuigen gecontroleerd op snelheid, hiervan werden 310 voertuigen geflitst. Er waren zaterdagnacht ook extra controles in Kruibeke en Temse. Die controles waren vooral gericht naar overlast en andere verkeersinbreuken.

Het grootst aantal snelheidsovertredingen werd vastgesteld in de Vroonhoflaan in Temse. Daar werden 79 bestuurders geflitst op een totaal van 189. In de Kapelstraat in Steendorp waren er 61 overtredingen op een totaal van 755 voertuigen. In de Doornstraat werden 167 bestuurders gecontroleerd en 16 geflitst.

In de Gebr. V. Raemdonckstraat waren er 9 boetes op een totaal van 41 en op de Krijgsbaan reden 20 van 188 chauffeurs te hard. In de Schoolstraat ging het flitstoestel 32 keer af op 289 voertuigen en in de Veldstraat waren er 10 overtredingen op een totaal van 109. Op de N16 en de N41 werden er telkens 2 chauffeurs geflitst, respectievelijk op een totaal van 59 en 409 voertuigen.

Onder invloed

In Kruibeke werd ook gecontroleerd. In de Burchtstraat werden 10 op 890 chauffeurs geflitst en in de Heirstraat reden er 21 van 226 bestuurders te snel. In de Kruibekestraat tot slot werden 55 voertuigen gecontroleerd en slechts 1 geflitst.

Naast de flitscontroles startte de politie zaterdagavond om 18 uur met extra patrouilles en controles. De actie duurde tot zondagochtend 2 uur. In totaal zijn 116 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Drie van hen moesten hun rijbewijs afgeven voor 3 uur.

Een 36-jarige man uit Amsterdam moest zijn rijbewijs meteen afgeven, omdat hij een positieve speekseltest aflegde. Omdat hij onder invloed reed van drugs; moest hij zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Foutparkeerders

Negen mensen dienden een onmiddellijke inning te betalen omdat ze zonder veiligheidsgordel reden. Twee leerling-bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze achter het stuur zaten tijdens de uren dat dit niet toegelaten is met een voorlopig rijbewijs.

Er werd nog iemand betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Die bestuurder moest meteen het rijbewijs afgeven voor een periode van 15 dagen. Er werden ook 22 foutparkeerders beboet.

In Kruibeke trof de politie een 59-jarige man aan, die duidelijk te veel had gedronken. De agenten namen de man mee naar de cel, waar hij kon ontnuchteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *